Sharon
Felt i društvo...Pametni ste dečki i znam da vam je žao što je vaš favorit u politici ovih dana izgubio nevinost, barem onu gospodarsko-političku o kojoj ste vi sanjali da je uopće ima. Ali - nemojte se niti truditi braniti neobranjivo. Ispadate naivni, a vjerujem da to niste. Ne zaslužuje on to, neće vam ništa dati zato što se trudite, nego će podijeliti sve što može iz gradskog džepa svojim "nezavisnim i stručnim" tipovima kojima tko-zna-što duguje od prije...
Naime: lijepo smo sinoć vidjeli tekst (markiran žutim markerom) ugovora u kojem sve piše. Pa, kad se nema što reći - šuti se. Jesam u pravu? Tip vodi tvrtku koja nema što raditi za 14 000 kn na mjesec (neto! i nemojte mi reći da je to malo) a ako ga se razriješi mora mu se platiti milja kuna penala! I takav ugovor je potpisao s njim Vrdoljak i to kratko nakon afere s GPP-om u kojoj se zaklinjao u vlastito poštenje i dobre namjere...
Napravio je veliku buku na mjestu na koje je upao jednom nevjerojatnom igrom slučaja jer zna da mu je to jedina prilika do izbora da se zna za njega. Samo, mogao bi postići kontraefekat...
Ovakvu gomilu blesavoća nisam vidio još od posta "kvake 22". Jesi bila na brifingu kod Đapića?
Prije svega, ako misliš da je netko "nezavisan i stručan tip kojem tko-zna-što duguje od priije" bio bi red da nam objasniš o čemu se radi. Ove parole svog debelog uzora možeš prodavati na skupovima mladeži Hsp-a.
Ja nisam vidio nikakav ugovor markiran žutom bojom. Tko ga je pokazao i gdje? Da li je pokazao samo taj ugovor, ili sve ugovore grada Osijeka?
Tvrdnja da se radi o tvrtki koja nema što raditi puka je bedastoća zatucane sljedbenice kriminalne vlasti, koja ni sama ne preispituje vlastite teze.
Najprije, tvrtka se naziva "i gospodarstvo". Koliko sam preko medija uspio saznati, poslovi kojima se ta tvrtka treba baviti uključuju privlačenje investicija, gospodarske zone, projekt besplatnih bicikala, moguće pauk službu, te je, da nije bilo prijevare Đapića i Borzanice, trebala obavljati i posao naplate parkinga. Volio bi da mi netko iz Hsp-a objasni da li neka tvrtka najprije počinje raditi razno razne poslove, pa joj se tek onda imenuje direktor, ili je nužno da tvrtka prije otpočinjanja samo rada već ima direktora (to zapravo nije pitanje, forumašice Sharon).
Ako slijed događaja ide u smjeru da će lopine Hsp-a zajedno sa očajnicima iz Sdp-a sada smijeniti i Vrdoljaka i direktora OGP-a, pa će biti dužni platiti i odštetu, volio bih da je ta odšteta kojim slučajem barem u razini one koju je Osijek trebao platiti za dvoranu po modelu Lamza-Đapić, dakle 850 milijuna kuna. Barem bi se znalo kome novci odlaze.
A nakon otkrića novog direktora Ukop-a da je lopov Doležal iza sebe ostavio 4,5 miljuna kuna duga, uopće ikakva rasprava o direktorima i Hsp-u nema nikakvog smisla. O njima bi trebalo raspravljati samo Državno odvjetništvo i sud.