Odabrana pobjednička pjesma natječaja 'Ja volim Osijek'!

Osijek

Odabrana pobjednička pjesma natječaja 'Ja volim Osijek'!

Povjerenstvo za odabir najbolje pjesme u sklopu natječaja ''Ja volim Osijek'', kojega su organizirali Grad Osijek i Hrvatska glazbena unija - podružnica slavonsko-baranjska, danas (5. studenoga 2008.) u 10 sati u prostorijama Poglavarstva odabralo je tri pobjedničke pjesme od pristiglih 37 uradaka.

Povjerenstvo u sastavu Đurđica Krahulec, voditeljica projekta "Ja volim Osijek", Josip Uglik, ravnatelj glazbene škole "Franjo Kuhač", Ivica Murat, glazbenik i producent, i Igor Dmitrić, vokal grupe "Gužva u 16-ercu", te tehnička potpora radu povjerenstva Igor Delač, tajnik HGU podružnice slavonsko-baranjske, i Željko Pavković, koordinator projekta ''Ja volim Osijek'', nakon pomno preslušanih pristiglih pjesama donijelo je odluku o najboljim pjesmama, a to su:

1. "Voljeni Osijek", autorica: Đurđica Harkanovac (Osijek)

2. "Grad Osijek", autor: Toni Galo (Osijek)

3. "Osijek je moj dom", autor: Goran Bošković (Osijek)

Ekskluzivno - poslušajte sve tri nagrađene pjesme s temom 'Ja volim Osijek'

Obzirom da se radi o demo snimcima (nedostatne kvalitete) i da je za javnu objavu potrebna suglasnost autora, nismo u mogućnosti javnosti prezentirati pobjedničke pjesme u ovome trenutku.

Svečano uručenje nagrada pobjednicima natječaja bit će organizirano sljedećeg tjedna u velikoj vijećnici Poglavarstva od strane sponzora i pokrovitelja natječaja, gradonačelnika Gordana Matkovića.

Prva tri (3) uratka će biti nagrađena, i to:
1. nagrada: vrijednost 3.000,00 kn – pokrovitelj: Turistička zajednica Grada Osijeka
2. nagrada: vrijednost 2.000,00 kn – pokrovitelj: GPP-Osijek
3. nagrada: vrijednost 1.000,00 kn - pokrovitelj: tvrtka „Audio Pro“

Natječaj je bio otvoren od 1. do 30. listopada 2008. godine.

Prvonagrađena će pjesma biti snimljena u vrhunskom tonskom studiju u izvedbi eminentnih osječkih glazbenika i objavljena na prigodnom promotivnom nosaču zvuka.
Haha, dobio sam drugo mjesto. =/
a nadao sam se tom kvalitetnom snimku...

mozda netko od administracije glazbene unije ovo
procita, pa moze ovo uzeti kao odobrenje kacenja te
trake rego na net, jer sam ju mislim dovoljno
isproducirao da bi bila slusljiva na visokofrekventnim
aparatima (citaj radio) ipak je studijska opremu u
pitanju za snimanje bila

hvala
čestitam i hvala na sudjelovanju.....
zar osijek nema svoju pjesmu ??
Nandino

jel ovo zajebancija????
Još samo fali Unikom za četvrtu nagradu, da pokloni betonske kocke koje su nepotrebno naručili za par milijuna kuna.

I što znači "vrijednost 2.000 kuna"? Možda neće dobiti lovu, nego poklon pakete. U slučaju Gpp-a, možda jednu lokaciju za kiosk na mjesec dana (to uopće nije loša nagrada, zapravo je puno bolja od prve - dobitnik može mirne duše tu lokaciju dati u podzakup tih mjesec dana za 104.000 kn, i dobar je 102.000 kn).
gaap

Nandino

jel ovo zajebancija????

W.M. Felt

Još samo fali Unikom za četvrtu nagradu, da pokloni betonske kocke koje su nepotrebno naručili za par milijuna kuna.

I što znači "vrijednost 2.000 kuna"? Možda neće dobiti lovu, nego poklon pakete. U slučaju Gpp-a, možda jednu lokaciju za kiosk na mjesec dana (to uopće nije loša nagrada, zapravo je puno bolja od prve - dobitnik može mirne duše tu lokaciju dati u podzakup tih mjesec dana za 104.000 kn, i dobar je 102.000 kn).

Ajmo levati brišite s ovog topica i otkačite od glupavih komentara po cijelom forumu. Imate političke topice pa tamo praznite svoje frustracije. Pristiglo je 37 vrlo dobrih radova i ljudi su si dali truda i prepoznali ideju, čestitam svima koji su se uključili u natječaj.
W.M. Felt

dobar je 104.000 kn, jer nema troškova. :)

btw, čestitke pobjednicima!

hoćemo čuti demo verzije nagrađenih pjesama? bez obzira na kvalitet...
...@TataMata - zašto su levati?...zato što imaju svoje mišljenje koje je drugačije od tvoga?...malo shvaćanja ironije ne bi bilo naodmet....nitko ni nije rekao da nisu stigli dobri radovi...
anakonda

...@TataMata - zašto su levati?...zato što imaju svoje mišljenje koje je drugačije od tvoga?...malo shvaćanja ironije ne bi bilo naodmet....nitko ni nije rekao da nisu stigli dobri radovi...

Ne, nego zato što gledaju crnilo u svemu što se pokušava pokrenuti, a da samo miriše na pozitivu, i odmah nabacuju političke komentare koji ovdje (na ovom topicu) nisu primjereni.
op op... Mislio sam da ovo ne ce proci nekomentirano... Cisto se nadam da je novcana nagrada, bez nekih finti GPP-a koji btw. ne afiniram nešto previše... Pored toga, mislim da je doista neprikladno mješati neke ironije i sarkazme u ove priče i totalno apokrifno uopće odgovarati na insultacije, jer bo, budite sretni ša se itko dosjetio uopće odraditi natječaj, pokazati volju slušajući neke "demo" uradke pod manje više lošom kvalitetom. Imao sam sreće jer se bavim glazbom pa imam "studio". Bez ikakvoga hejta, samo dajem svoje subjektivno nevažno mišljenje, kao sudionik istoga navedenoga ranije.

Vodite ovce, a ne rat.
Eul

mislim da je doista neprikladno mješati neke ironije i sarkazme u ove priče i totalno apokrifno uopće odgovarati na insultacije

a što ti ovo uopće treba značiti?
TataMata

anakonda

Ne, nego zato što gledaju crnilo u svemu što se pokušava pokrenuti, a da samo miriše na pozitivu, i odmah nabacuju političke komentare koji ovdje (na ovom topicu) nisu primjereni.

Ovo nisu bili politički komentari, nego pokušaj razjašnjavanja nejasnoća u nagrađivanju. Pa lijepo piše "vrijednost 2.000 kn". Ja sam samo predložio budućem direktoru Gpp-a da pokloni lokaciju za kiosk na mjesec dana, jer je to upravo u vrijednosti tih 2.000 kn, a sve ovo ostalo je na poduzetničkoj inicijativi nagrađenog. Možda nagrađeni zaradi i više od 104.000 kn, možda mu zakupnina bude milijun kuna za lokaciju na mjesec dana, nikad se ne zna.

Dakle, nisu to politički komentari, nego više ekonomsko-pravno-jezični. I ne vidim nikakvo crnilo u ovome - dapače, kad se lijepo krade, najbolje je uz to i zapjevati dobru pjesmu. Volim te Osiječe, ali daj lovu.
Samo ti komentiraj što god želiš zato forum i postoji ali smatram da si pogriješio topic i temu. Ukoliko si se prijavio na natječaj, baš lijepo od tebe....ukoliko nisi biti će možda nešto što će ti se svidjeti pa se jednog dana i prijaviš...to bi bilo sve od mene na ovom topicu, na ovu temu....
kad se lijepo krade, najbolje je uz to i zapjevati dobru pjesmu. Volim te Osiječe, ali daj lovu.

brate, spotičeš se totalno... Jer bo, nisam se prijavio da bih odnjeo novčanu nagradu, nego sam bio zagrijan prvenstveno napisati pjesmu o gradu što sam planirao već duže, da ju ubacim u svoj radni opus. Čisto iz neke ljubavi i poštovanja prema gradu kojim kročim, a pored toga sam htio dati ljudima priliku da čuju moje riječi, moje mišljenje i moje osjećaje. Zato me ne brinu kritike od ljudi koji misle da su uvijek u pravu i da je sve korumpirano. Što donekle jest, tj. u većini slučaja, ali tebra, ja nisam jedan od njih, a ovime si prozvao i mene...

A za onoga ša je pitao ša znači moja rečenica, ne bi bilo na odmet da okreneš koju stranicu rječnika i provjeriš podatke koji te insuficiraju...

Topli pozdrav svima, bacam znanje na kmice glave. mrš
@eul

hvala lijepa, ali inače mi je posao zagledati u rječnike...

još uvijek čekam odgovor na postavljeno pitanje?
A u kom rječniku mogu naći slijedeće riječi: insuficirati, afinirati, insultacija, hejt?
Jezici su mi inače profesija i imam nekoliko desetina rječnika, što papirnih što elektronskih ali ove riječi ne uspjevam naći. :roll:
Voljela bih poslušati te pjesme, al ipak bezobzira na sve, meni je još uvijek u glavi ona Mihaljevićeva i po meni himna Osijeka..."Moj Osijek pun je suncaaa, na dravi miran i tih..." :whistle:
TataMata

Ajmo levati brišite s ovog topica i otkačite od glupavih komentara po cijelom forumu.

e kad mi to kaže haespeov pravobranitelj... nego, jel taj natječaj također rađen u dobroj namjeri, transparentno i zakonito? nemoj da i tebe zatarabe zbog par tisuća kuna
Heroina9

Voljela bih poslušati te pjesme, al ipak bezobzira na sve, meni je još uvijek u glavi ona Mihaljevićeva i po meni himna Osijeka..."Moj Osijek pun je suncaaa, na dravi miran i tih..." :whistle:

Naravno da je to nedodirljiva himna Osijeka, ovaj natječaj je rezultirao kvalitetnim pjesmama i kao takav izvršio je svoju zadaću u potpunosti. Koliko će ove pjesme zaživjeti među ljudima, to će vrijeme pokazati.....
Eul

a pored toga sam htio dati ljudima priliku da čuju moje riječi, moje mišljenje i moje osjećaje.

A na komentare se ljutiš? Bravo majstore! Ako u tekstu pjesme toliko uskačeš sebi u usta onda je pjesma remek-djelo..... Zapravo, možda i je prava slika Osijeka. Trebalo bi poslušati.
euchrid

@eul

hvala lijepa, ali inače mi je posao zagledati u rječnike...

još uvijek čekam odgovor na postavljeno pitanje?

izobličavajuće, groteskno, besmisleno..

pusa
RKL

Eul

a pored toga sam htio dati ljudima priliku da čuju moje riječi, moje mišljenje i moje osjećaje.

A na komentare se ljutiš? Bravo majstore! Ako u tekstu pjesme toliko uskačeš sebi u usta onda je pjesma remek-djelo..... Zapravo, možda i je prava slika Osijeka. Trebalo bi poslušati.

kakav si ti *, majketi, spotičeš se...

gle LEGA, u buduće molim te pročitaj što piše prije nego li se prosipaš i bacaš dragulje na kmice... Niti u jednom trenutku se ja nisam ljutio na komentare koji su vezani uz pjesme, nego na komentare koji nalažu kako potrošiti novac koji dobijamo i ostalo vezano uz to... Ne spada vamo, osim toga, ne prosipaj se dok ne vidiš txt i ne čuješ pjesmu... Bit će dovoljno rano na stanica..

mrš nazad na ugao, pusa
Eul

kakav si ti retard, majketi, spotičeš se...

gle LEGA, u buduće molim te pročitaj što piše prije nego li se prosipaš i bacaš dragulje na kmice... Niti u jednom trenutku se ja nisam ljutio na komentare koji su vezani uz pjesme, nego na komentare koji nalažu kako potrošiti novac koji dobijamo i ostalo vezano uz to... Ne spada vamo, osim toga, ne prosipaj se dok ne vidiš txt i ne čuješ pjesmu... Bit će dovoljno rano na stanica..

mrš nazad na ugao, pusa

ništa osobno, ali strašno iritantan stil govora.
DonQuijote

Eul

mrš nazad na ugao, pusa

Slažem se, i jedva čekam nagrađenu pjesmu. Slutim da imamo hit.
šta će nama nova pjesma kad kohorta ima hrpu hitova o razbijanju pičke i jebanju majke
Vas dvojica (felt i gaap) ste ko ona dva matorca iz muppetsa s galerije, sam nešt frfljate....al baš ste zabavni....
eseker

A u kom rječniku mogu naći slijedeće riječi: insuficirati, afinirati, insultacija, hejt?
Jezici su mi inače profesija i imam nekoliko desetina rječnika, što papirnih što elektronskih ali ove riječi ne uspjevam naći. :roll:

a jadničak, pokušaj smanjiti razinu sarkazma i razmisliti,
svakodnevne su riječi i sve riječi osim hejt naći ćeš u rječniku. Pusa
DonQuijote

Eul

mrš nazad na ugao, pusa

Oprosti, potruditi ću se koristiti vaš sofisticirani jezik pun sarkazma da bih
se ubuduće izražavao na vašoj razini.
gaap

šta će nama nova pjesma kad kohorta ima hrpu hitova o razbijanju pičke i jebanju majke

Budi sretan što gradsko poglavarstvo uopće pokušava promjeniti nešto i ulaže imalo truda u današnju mladež. Ne treba ni zanimati pjesma, ako ti je toliko do nerješenih frustracija i vlastitih kompleksa, istupi samo i odi na utakmicu pa pjevaj njihove pjesmice sa vulgarnim imenom kako si ih sam nazvao. Očito će uvijek postojati skeptici poput tebe koji jednostavno ne cjene apsolutno nikakav pozitivni pokušaj.
Jedino mi je žao što balavac kao ja to mora primječivati.
sorry što dižem temu ponovo, ali postojali su neki ljudi koji su imali interes u tome čuti jednu od pobjedničkih pjesama

pa rek'o da im učinim to zadovoljstvo

http://www.zshare.net/audio/5424862728ff1c84/

uživajte
24.-og 02. u sklopu Kaosa 8....predstaviti će se i sve tri pjesme koje su pobijedile na natječaju. O 1. pjesmi koju izvodi mali Hrvoje već nešto i znate, međutim 2. i 3. biti će prvi puta prezentirane javnosti te vas sve pozivam da dođete i poslušate...svaka pjesma na svoj način opisuje ideju projekta Ja volim Osijek i tek sve tri zajedno čine jednu cjelinu...u umjetničkom smislu...Sve tri su snimljene kod Željka Nikolina u studiju i ovim putem mu se zahvaljujem na trudu i profesionalnosti, ali i još uvijek velikom entuzijazmu...a, i svima koji su dali svoj doprinos u ovom projektu, pa i Miroslavu Škori koji je otpjevao jedan dio u band aidu....i ''manekenu projekta'' Igoru Delaču bez kojeg ne bi bilo ništa od cijele priče.....hvala svima i vidimo se....
gaap

Kompleks
Izvor: Wikipedija

Carl Gustav Jung je smatrao točnom hipotezu francuskih psihopatologa da su kompleksi otcijepljene parcijalne psihe. Etimologija njihovog porijekla je trauma, emocionalni šok i slično, pri čemu se otcijepljuje «komad» psihe. Najčešćim uzrokom nastajanja kompleksa smatrao je moralni konflikt, čija se krajnja osnova sastoji u navodnoj nemogućnosti da se prihvati cjelina čovjekovog bića.

:koka: :koka: :koka:

Tagovi