Autor |
Poruka |
Layla Ukupno postova: 20 Lokacija: Mjesec Spol:  Žensko
|
Svi smo mi željni dobre zaje...., tako da svaki cirkus je dobrodošao!
A, ZAŠTO DA NE HALLOWEEN!? |
|
|
|
|
 |
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol:  Muško
|
meni smeta jedna stvar :
Hajde da je to nešto lijepo, to bi shvatio, ali to je dan kada je cilj izgledati što strašnije.
Pa se ja pitam, zar nam nije bilo dosta straha, i zar ga nemamo i sada previše, nego još moramo obilježavati i dan kada sve treba biti strašno i sablasno.
Imamo prekrasni običaj maškara krajem zime, koji je zamro svuda osim po osnovnim školama. A zašto? Zbog ovog Američkog sranja!!! |
|
_________________ https://www.facebook.com/GO.Osijek |
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
 |
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol:  Žensko
|
osobno, namaskirat ću se i zajebavati za Halloween, ali samo zato što se volim glupirati...i to mi dođe kao još jedna prigoda za cirkusiranje
ali, slažem se sa uvodnim postom - ni meni nije jasno...Halloween, Valentinovo, navijačice ("cheerleedersice" s pomponima (da, znam , lijepo dečkima to vidjeti)) i hrpa toga...totalna amerikanizacija...poprilično mi to ide na živce
nema događanja - nego su eventi i sl. i sl.
btw.Pudinže, u vrtiću se klinci maškaraju cijeli mjesec  |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
 |
zeros
Ukupno postova: 2887 Spol:  Muško
|
|
|
 |
Moira
Ukupno postova: 344 Spol:  Žensko
|
Slažem se da se pretjeruje s običajima koji s nama prije nisu imali veze, ali nemam ništa protiv još jedne prilike za kreveljenje...  |
|
|
|
|
 |
ruana Ukupno postova: 1374 Spol:  Nebitno
|
maminovci i razlog za opijanje |
|
|
|
|
 |
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol:  Žensko
|
Halloween ili Samhain, kako se davno zvao, slavili su pogani iz cijele Europe, još davno prije pojave kršćanstva, pa vjerojatno i neki naši preci. Kršćanstvo je preuzelo mnoštvo poganskih bogova i blagdana, pa su tako i Noć vještica te Svisveti usko povezani. Nije to američka izmišljotina, kako mnogi misle, ali "trick-or-treating" je. Ne vidim ništa loše u maskiranju, niti slavljenju tog blagdana, ukoliko se zna o čemu se zapravo radi. Po meni je to baš lijep blagdan, kojim se slavi kraj ljeta i nagoviješta dolazak zime. A oblačenje u strašne kostime ima svoju tradiciju, ne bi se kostima trebali plašiti ljudi, nego duhovi, koji, po vjerovanju, na Noć vještica dolaze u naš svijet i posjećuju svoje obitelji. Negdje su ti običaji bili baš lijepi - za mrtve se postavljalo posebno mjesto za stolom, vani im se ostavljala hrana. Po meni, lijep način sjećanja na njih.
A Ameri su to, kao i štošta drugo, samo iskomercijalizirali.  |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
 |
c-192
Ukupno postova: 268 Spol:  Muško
|
da li se negdje organizira i Halloween party za klince? konkretno me zanima z auzrast od 11-12 godina |
|
|
|
|
 |
Uma
Ukupno postova: 4727 Spol:  Žensko

|
|
|
 |
kudjaokomtiskokom
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
je, to je maskenbal.
ak je vec produkt amerikanizacije onda pogledajte kak se ameri maskiraju..
nitko nije rekao da masko MORA bit strasna. |
|
|
|
|
 |
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ljudi koji neobilježavaju nikakve blagdane pretežno oni u americi, došli su do toga da su se kao takvi našli potišteni i izmislili svoj neki praznik vještica, demona, bundeva i ostalih pizdarija, nebi li napunili birtije diljem amerike, a isti takvi ljudi koji su stacionirani u europi su to širokogrudno prihvatili.
Kratko i jasno. |
|
|
|
|
 |
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol:  Muško
|
Ne znam baš da je razlika par stupnjeva. Prije će biti 15-20 stupnjeva. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
 |
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol:  Žensko
|
Ne znam baš da je razlika par stupnjeva. Prije će biti 15-20 stupnjeva.
|
ma, pusti priče, @cane, ja se nadam da ste ti i @Deez dobro pazarili  |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
 |
Delfin
Ukupno postova: 505 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Za halloween se maskira iskljucivo u demone,kosture, vjestice,zombije...a ne u sve ostalo kao da je maskembal. Oni koji se maskiraju u sve ostalo to rade cisto zbog neznanja i nepoznavanja ovog poganskog blagdana.
Imate gore 2 posta koji vam objasnjavaju o cemu se tu uopce radi. |
|
_________________ ...MOJ OSIJEK PUN JE SUNCA...  |
|
|
 |
 |
|