Precijenjena roba u Osijeku

Društvo, politika

Precijenjena roba u Osijeku

Što u ovome gradu i inace smatrate precjenjenom robom, tj onom koja bi po svim pravilima mogla i trebala koštati manje.

Evo ja cu navesti neke primjere :

- Erdinger u OBPu - zadnji puta kada sam ga tamo pio, prije otprilike godinu dana, bio je 21 kn, bio sam sada nedavno i kada mi je došao račun na 30kn skoro sam sa stolice pao. Koliko košta u veleprodaji, sumnjam više od 7-8 kn.

- Pecivo sa hrenovkom u pekari - Ovisno o pekari, košta 6 ili 7 kn. Pošto takvo pecivo večinom košta oko 2 do max 3 kn, koja to hrenovka vrijedi 3-4 kn. Uvjerljvi najprecjenjenije jelo u pekarama.

- Patike Tigers, Gola i slične novonastale firme što su se odjednom pojavile sa dosta visokim cijenama, a kvaliteta im je nula. Što je najgore ljudi to kupuju, a protivođači su pametni, idemo odmah udariti sa visokim cijenama, ljudi ce smatrati kvalitetnim i kupiti odmah.

- Karlo Primorac, 650 000 E po transfermarktu :lol: :lol: :lol:
mustang - apsolutno precijenjena marka!
Golf 3
one gadne nike patike za 1000kn
Taj OBP je stvarno pretjerao sa cijenama...
Kava sa mlijekom - 10 kn...
Bila nekada 9 kn, pa spustili na 7 kn pa sada 10 kn...
Oni više stvarno ne znaju šta bi sa sobom...
A i ostala cuga je precijenjena...
To je očito tako jer se žele riješiti bagre koja nema love...
Evil Poodingh

- Erdinger u OBPu - zadnji puta kada sam ga tamo pio, prije otprilike godinu dana, bio je 21 kn, bio sam sada nedavno i kada mi je došao račun na 30kn skoro sam sa stolice pao. Koliko košta u veleprodaji, sumnjam više od 7-8 kn.

ista kafana, sjeli na terasu, narucujemo vopi.. kaze konobar... kao.. malo smo kratki s pivom. err... pub ? helou ?? nemate 3 piva ? pa neznam, moram pogledat.. pivo tocimo dole... opet: WTF ?! ... i na kraju nadje on negdje 3 ginisa... donese... skupa s racunom... 90kn ! 3x pivo 3deci...

kao.. gazdarica je sve nesto promjenila... u prizemlju kao nema stajanja.. samo sjedenje - restoran, mooozda na sanku... pivo samo dole.. cijene ko na stradunu...

uglavnom, konobar je sam prokomentirao da guzdarica pljacka ljude.
non plus ultra

To je očito tako jer se žele riješiti bagre koja nema love...

brate, s takim cenama ce se resit sviju ! :lol:
Patike i sva odjeća su skupe.
Pekare to ne trebam ni spominjat, jedino gdje mi je drago što sam novac bacio na hranu je kada kupim pizzu onu u tvrđi za 6 kn. (i kod joze naravno)
ee da kad smo već kod tih cjena, zašto je 2L osječkog tako poskupilo za 2-3kn.
Kuhani kukuruz ove godine bio 7kn. Prosle godine bio 5. Ok, inflacija, ali ne od 50%. Po njima se onda ravnaju i babe i kokoshari na piji. Ne znaju ljudi posto bi prodali klip kukuruza, a vide da je na ulici 7kn, pa je klip na piji bio (kvalitetni komadi) od 50lp do 3 kune.

Ustrucavam se i nagadjati koliko ce ove godine biti kesten kod pecenjara. Iz godine u godinu povecavaju za 50%. Smijesno.

Nisu krivi oni, jer beru koliko mogu. Krivi su roditelji koji djeci na ulici pred trgovcima ne kazu: "ovaj tu ciko je zlocesti lopov, kupit cemo ti 3 kile nepecenih kestena za istu cijenu za koju bi kod ovog cike dobili litru".
kod nas je sve precjenjena roba...
OBP - cijene cuge. Kao sto je netko primjetio - bolesno visoke cijene ni za kakvu posebnu uslugu, ugodjaj ili stogod slicno.

Cjenovnom politikom se nece rijesiti samo onih koji nemaju novca, nego svih onih koji misle da za tu masnu paru ne dobiju nista posebno - a upravo takvi imaju i trose najvise. Ostat ce im samo osjecki pseudo-jetset i pseudo-yuppie populacija.
OBP, cuga, negdjeprije pelinkovac (običan 0.03) i gin tonik 50 kn skoro me srce opalilo zato ni ne idem više tamo

diesel odjeća i obuća jebeno precjenjeno i nekvalitetno ubi bože

mustang isto tako

levisice su malo preskupe s obzirom da u Americi više nigdje nema ni jedne levisove tvornice ali na kvalitetu i dizajn da bi riječ reko ali košulje i majce u levisu katastrofa precjenjeno

općenito kruh je preskup, mislim alo ako netko može u nekoj pekari na piji imat kruh od 5 kn a u kruni i još par pekara je 6+

benzin je odvratno skup, kao nešto padaju cijene ali sve je to još uvijek precijenjeno

cigarete su odvratno skupe, ne pušim al jebiga šta je je preskupo je

općenito cipele i patike, negdjeprije sam s dragom išo u šoping patika pa smo se nauživali strahova, onak patike su sve u rangu od 450 (ako imaš sreće pa nađeš) pa do 800kn, a kad vidim cijenu za patike 1400kn samose glasno opalim smijat

ma ima toga pun klinac sve je jebeno preskupo
Ne spada pod robu, ali moram staviti jer me uz cijenu kruha najviše iritira - cijena gradskog prijevoza
Elena_Os

Ne spada pod robu, ali moram staviti jer me uz cijenu kruha najviše iritira - cijena gradskog prijevoza

Slažem se, zato ja šetam i super mi je.

Mustang; Fred Perry - 700 kn za duksericu na sniženju, jest da je bila lijepa, al bokte 700kn! Lacoste, ma svaka fensi marka skoro.
moram se prikljucit njorganju oko OBP-a..
bila neku vecer i skoro me kap strefila!
Kokteli poskupili za cca 10 kn (neki i 15), jos ih mozes narucit samo u prizemlju (kao, konobaru od dolje tesko otic gore po cugu?!)
Pivo (toceno) mozes popit samo u podrumu, opet konobaru valjda nije dio posla da se prosece umjesto tebe. i sad bih ja kao trebala tu kupit nesto? Cijena malog Erdingera je kakva je u pocetku bila velikog.
Coca-cola 16 jebenih kuna!!
Studena Limun 15 kuna!! To neki zlatni limuni u OBP-u...
Hrana isto prestrasno poskupila - sendvici koji su nekad bili 18 sada su 35kn.

btw, ujedinimo se i budimo "konstruktivni" u knjizi dojmova na OBP stranici (u Guestbook-u). ;)
Leteci mungos

Ustrucavam se i nagadjati koliko ce ove godine biti kesten kod pecenjara. Iz godine u godinu povecavaju za 50%. Smijesno.
".

vec ih ima po f*** 24 kn ili pola za 12 Kn! Skupo brate!
za te si pare kupim pečeno pile LOL
Monstrum

za te si pare kupim pečeno pile LOL

i nahranis cijelu obitelj :)
Evo, gledajući raspored manifestacije "Jesen uz Osječko" , naiđoh na cijenu sinalco sokova koja za količinu od 0,5l iznosi 10 kn.
1. preloš proizvod
2. ako se ne varam prije 2 godine je bio 5kn
Leteci mungos

12 kn pola litre, 24 kn litra. mnogo...
sladoled u meku poskupio na 6kn..:D
Za OBP se slažem apsolutno. Daj, ma sprdačina. Ok, meni je taj prostor stvarno odličan, al brate mili.. Mustang, Diesel itd. neću ni spominjat, to obilazim, jednostavno se protivi mojem nekom zdravom razumu i pomišljati neke traperice platiti 900kn.. I sjedneš na žvaku u busu i štas dobio? :D
Kruna je prestrašna s cijenama. Čovječe, sovitalov kruh, kojeg sam prošlih godinu dana u jednom manjem gradu plaćala 7kn, u Kruni je skoro 9kn. Općenito cijena u pekarama je previsoka.
Uf, ma ne znam, mogla bih se tu žaliti unedogled.
OBP zasluzuje poseban topic.

kada se otvorio, odusevio me, i uredjenjem i izborom klope, grickalica i slicnih stvar. Cijene su bile prihvatljive i bio sam redovit gost.

Uvijek smo znali uz cugu naruciti i nesto za grickati.

Nisam bio tamo ima vec godina dana ... i kako mi se cini, necu jos skoro.

Od poznatih marki, nitko ne spominje Replay ? ... oni kad imaju hiper - super- turbo - mega snizenje ... kod njih rifle kostavju 2000 kn :)
Ma ovo što nam prodaju za kruh u slavoniji...to je sramota...za to bi trebalo kažnjavati..a o cjeni da se i ne priča.
A moraš otići na godišnji na more da bi se pravog kruha najeo..
Ja ga više i ne kupujem...sama ga pečem..
cijene u trgovinam markirane odjeće mi ne spadaju po "skupo u osijeku" jer su svugdje skupe,pa jednostavno ne uđeš,glupo bi mi bilo da nema takvih trgovina od najpovoljnijih do najskupljih,zasto ne imati izbor?? ali cijene u kaficima su dosta visoke,nedavno su mi u obp naplatili čaj 14kn!!! pa koliko ta jedna vrećica čaja može koštat,i kriška limuna?? ne znam jel se to samo meni čini ali kao da su pizzerije digle cijene pizze??
ne čini ti se heh..ja se sječam kad su capricciose bile svudA 25..negdje i 23,24..
sad u lyri 32, a nigdje ispod 30 hehe..

i ledo isto, u 2 godine udvostručio cijene sladoleda..
strašnoo :/
DonQuijote

Leteci mungos

12 kn pola litre, 24 kn litra. mnogo...

prošle godine pol litre 8 kuna bilo
http://www.starsport.hr/proizvodi_vise.asp?id_proizvod1=5&id_proizvod2=1&id_proizvod3=1&id_proizvod=140

LOL ubit onog ko ovo kupi
betty

cijene u trgovinam markirane odjeće mi ne spadaju po "skupo u osijeku" jer su svugdje skupe,pa jednostavno ne uđeš,glupo bi mi bilo da nema takvih trgovina od najpovoljnijih do najskupljih,zasto ne imati izbor??

grijesis... evo sad na ovim "ljetnim" snizenjima u Zagrebu je ista cipela u Je's-u bila na vecem snizenju nego ovdje.. a cesto nama sve ostaje na istoj cijeni dok se tamo spusta (znam znam, odnos ponude-potraznje, al svejedno me nervira :D ).

ako niste znali, topla cokolada u OBP-u je------bubnjevi--------22kn.. :lol:
kyx

http://www.starsport.hr/proizvodi_vise.asp?id_proizvod1=5&id_proizvod2=1&id_proizvod3=1&id_proizvod=140

LOL ubit onog ko ovo kupi

mene fascinira ovo, a i ostale zlatne patike koje su meni u najmanju ruku ružne a jako skupe,
evo ovaj primjer košta 1000kn
Sve je danas precjenjena roba u Osijeku.... danas više nista ne znači kad u novčaniku imas 100 kn jer sa njima možeš kupiti 2 a možda čak i 3 namirnice koje kupujemo svakodnevno. Što se odjeće i obuće tiče mogu iskreno reći i bez imalo srama da se ne oblačim i ne obuvam u Osiječkim trgovinama jer mi je svaka trgovina preskupa i precjenjena, nego na koridoru.
Knjige!!! Ne smijem ući ni u jednu knjižaru, bankrotirala bi na trećoj knjizi. Ne znam koliki je porez vani na knjige, al' čisto sumnjam da ga odalame kao kod nas.
Htio sam reci internet, ali sam se onda sjetio da je jos prije par godina, onima bez Carneta, bilo 5.5kn sat vremena na 56k :D
Evil Poodingh

Htio sam reci internet, ali sam se onda sjetio da je jos prije par godina, onima bez Carneta, bilo 5.5kn sat vremena na 56k :D

Prije par godina je onaj tko je vozio stojadina ili fiću bio glavna faca.
Nemožeš to tako gledati :)

što se neta tiče smatram da bi morao biti besplatan za sve.
kopačke adidas f50+ ...oko 1700 kn ove nove...preskupo...ali bih ipak dao toliko novaca da imam...
Sva markirana roba je preskupa.. plaćaš samo ime, a sve proizvode rade neki jadni klinci u Tajvanu, Kini, Tajladndu, Vijetnamu i sličnim državama.. I ti jadni klinci prave i patike za Nike kao i rifle za Replay ili Diesel... Iako sam uspjela u s'Oliveru proći relativno jeftino za košulju, čizme i traperice = 800 kn na 4 rate... a sva kupljena roba bila je na sniženju 50%. Prije sam konstanto kupovala cipele u Shoebedoo-u, no i oni su pretjerali tako da sam čizme za ovu sezonu kupila u Borovu i platila ih 329 kn i napravljene su od čiste kože u našoj tvornici kao i cipele za 199 kn u istoj trgovini... Radije ću dati novce za našu industriju nego za Art-ice made in Vietnam..
Skupo je gorivo, kruh, mlijeko, tjestenina, meso, režije... apsolutno je sve preskupo za naš standard..
Igor_OS

Evil Poodingh

Prije par godina je onaj tko je vozio stojadina ili fiću bio glavna faca.
Nemožeš to tako gledati :)

što se neta tiče smatram da bi morao biti besplatan za sve.

Tako je...i telefonski impulsi su preskupi...sram ih bilo.
toni

Evil Poodingh

ista kafana, sjeli na terasu, narucujemo vopi.. kaze konobar... kao.. malo smo kratki s pivom. err... pub ? helou ?? nemate 3 piva ? pa neznam, moram pogledat.. pivo tocimo dole... opet: WTF ?! ... i na kraju nadje on negdje 3 ginisa... donese... skupa s racunom... 90kn ! 3x pivo 3deci...

kao.. gazdarica je sve nesto promjenila... u prizemlju kao nema stajanja.. samo sjedenje - restoran, mooozda na sanku... pivo samo dole.. cijene ko na stradunu...

uglavnom, konobar je sam prokomentirao da guzdarica pljacka ljude.

ja ljetos platio 40 i par kuna 3 piva :shock: :shock: :shock:
opcenito se slazem da je u osijeku sve precijenjeno, no nabrojat cu i ja par stvari

pecivo sa sirom -2,5 kn od jednog se nemos najest ma ni od 4 se nemozes, a za 4 se ne potrosi matrijala ni za pola kruha a skuplje je od cijelog... strasno

vecina markirane robe - katastrofa
-Odjeća: iz turske po 20 kn i tu prodaju po 500 kn.
-Gpp: prevelika cijena karte za Čepin, NEISPLATIVO.
-Cuga i topli napici po cijelom gradu PREVIŠE ( mogu razumjeti da je cappucino 8 kn a ne 10 kn; razlika u cijeni između piva 0,3 i 0,5 je 2 kn.
- Onda imam razno razne trgovine namirnicama u kojima malo pretjeruju; i skužio sam da u Tvrđi u trgovini Ž i trgovini Ž u Čepinu razlika cijene 2-3 kn. ??? Kako bi rekli: WTF!!!

Kissy-kissy!
Sve je skupo a kvaliteta nula.
Kupila sam cipele u bati 550 kn nakon treceg izlaska po tvrdji potpetice su mi otpale a koza se negdje izgrebala, druge cipele sam kupila u pitarelu emezeta 220 kn nakon 4 godine kao nove. Hlace u consu 400kn nosila sam ih 8mj pokidale su mi se izmedju nogu, vesta u orsay-u 250kn nakon jednog pranja se skupila.......mogu tako do sutra.
Netko je vec rekao knjige su uzasno skupe isto tako i casopisi,kozmetika kao da je od zlata, proizvodi siroke potrosnje preskupo, a pogotovo zdrava i eko hrana.
Strasno!!!
Delfin

a pogotovo zdrava i eko hrana.

Da, eko hrana!!! Pa to je strašno!
nake_rado

mene fascinira ovo, a i ostale zlatne patike koje su meni u najmanju ruku ružne a jako skupe,
evo ovaj primjer košta 1000kn

i mene fasciniraju sportske patike od zlata. odvratno.. ja sam na ulici imala priliku vidjeti nesto jos gore :lol: kombinacija s torbom
ovo zovem modnim zlocinom

Prilozi

• Modni zlocin.jpg
obyzouth

Knjige!!! Ne smijem ući ni u jednu knjižaru, bankrotirala bi na trećoj knjizi. Ne znam koliki je porez vani na knjige, al' čisto sumnjam da ga odalame kao kod nas.

Knjige su oslobođene PDV-a, AFAIK...

U Osijeku je općenito preskupa odjeća i hrana; jebote, ko da uvozimo brašno iz amerike, toliko je skupo. Taj lobi mlinara treba rušiti!
...ne znam dal je sve skupo ili ja ne znam s novcima...dok platim režije, bon za mobitel kupim svaka dva mj. 50kn da mi ne isključe broj...na cugu ne idem u OBP, već u K..gledam te mlade ljude, studente i ine...ljudi pa ja radim...i imam manje love nego ikada..biće da ja ipak ne znam s lovom...
ottoos2002

...ne znam dal je sve skupo ili ja ne znam s novcima...dok platim režije, bon za mobitel kupim svaka dva mj. gledam te mlade ljude, studente i ine...ljudi pa ja radim...i imam manje love nego ikada..biće da ja ipak ne znam s lovom...

isto se tako osjećam, kao da ne znam s lovom, a hebo te nigdje ne idem niti trošim na gluposti...
jasnica

ottoos2002

...ne znam dal je sve skupo ili ja ne znam s novcima...dok platim režije, bon za mobitel kupim svaka dva mj. gledam te mlade ljude, studente i ine...ljudi pa ja radim...i imam manje love nego ikada..biće da ja ipak ne znam s lovom...

isto se tako osjećam, kao da ne znam s lovom, a hebo te nigdje ne idem niti trošim na gluposti...

Također.. priuštim si svakih mjesec i pol šišanje i farbanje, neki komad odjeće na sniženju, možda jednu kavu tjedno negdje vani i kupujem novine svaki dan... eto.. i nemam ni kune prebijene, a radim u dobroj firmi i imam, u ondosu na neke druge, dobru plaću...
Još se dobro i snalazimo..

Tagovi