Jeste li osvetoljubivi?!
Pitanje za sve, što biste učinili u takvoj situaciji? Biste li ga "prizemljili" na ovakav način ili biste jednostavno sve to pustili i prešli preko toga...
Zahvljujem svima koji će sudjelovati u raspravi
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
mali_ivica...osveta je za slabiće... Ona daje samo određeno trenutno zadovoljstvo, a tebe prikazuje kao ono što jesi, a to bi u ovom slučaju bilo zlopamtilo...
quote]
Zašto misliš da je osveta za slabiće? Rekla bih da je da se osveta dogodi neposredno nakon što pukne takav neki odnos pa bude ono dječje tipa eto ti sad na kad si ti i mene zavaljao,sad ćeš vidjeti svoje....Ali kad prođe izvjesno vrijeme,a ta vam osoba i dalje daje do znanaj da je baš takva kakvom ste ju doživjeli i da bi vam opet učinila isto zlo da joj dopustite,šta onda? Da li biste tada bili zlopamtilo ili biste sebi olakšali dušu,on bi dobio možda zasluženu kaznu ili barem sramotu kakvu i zaslužuje pred ljudima kojima je maazo oči,a još možda usput i treća osoba kojoj je mazao iste shvati kakav je....što bi mi iskreno bio velik gušt...ne znam ni sama šta da radim
kopile.Oni koji olako praštaju osuđeni su da konstantno doživljavaju upravo ono što su olako oprostili.Praštaju uglavnom budale,kukavice i prije svega psihički slabi ljudi.
mali_ivica...osveta je za slabiće... Ona daje samo određeno trenutno zadovoljstvo, a tebe prikazuje kao ono što jesi, a to bi u ovom slučaju bilo zlopamtilo...
evo to je neki moj stav, naravno kao i uvijek nemoram biti u pravu.

kopilePazi, osveta, praštanje, zaboravljanje ... nisu jedno te isto...
Oni koji olako praštaju osuđeni su da konstantno doživljavaju upravo ono što su olako oprostili.
bondgirlPa onda mu reci da ne glumi i da ne sere i to je to!
mali_ivicaPazi, osveta, praštanje, zaboravljanje ... nisu jedno te isto...
Normalno je ako tebe netko zajebe da to nećeš zaboraviti i da nećeš dati da te drugi puta tako zajebe... isto tako ako te netko maltretira nećeš to konstantno dopuštati nego će ti jednom puknuti film... i .... PLJAS!
Ovo bi bio vid neke obrane.
ovo što meni pada na pamet se u biti uklapa u tvoju kategoriju,jer mu ja ne bih napravila isto što i on meni, ne bih takvo što nikada mogla nekome napraviti,ali mi je stvarno pukao filma jer vidim da i nakon 5 mjeseci ovaj vrti isti film, i dalje misli da je nedodirljiv i da se može poigravati ljudima i njihovim osjećajima i proći nekažnjeno.Mislim da mu u biti želim dokazati da ne može....i da ima načina da mu se stane na kraj
bondgirlIz ovog tvog teksta kojeg si upravo napisala se vidi da te to što ti je učinio na neki određen način boli i da bi tvoja reakcija bila upravo urađena u svrhu nekog ajmo reči osobnog zadovoljstva. No koja je svrha? Nikakva.Pa onda mu reci da ne glumi i da ne sere i to je to!
Ma s njim nema uopće smisla razgovarati, tog čovjeka kroz život vodi jedna druga glava i samo se njome i povodi.A misli da je strašno neodoljiv,pametan i divan, da je svima uspio zamazat oči tom svojom spikom....kako će se spustiti na zemlju....
kopileNeosvećuju se samo oni koji nisu u stanju osvetiti se(bilo fizički ili psihički),pa onda prodaju krajnje jadne i jeftine fore o praštanju.Oni koji olako praštaju osuđeni su da konstantno doživljavaju upravo ono što su olako oprostili.Praštaju uglavnom budale,kukavice i prije svega psihički slabi ljudi.
u skoro 100 % slučajeva istinito, licemjerje zaogrnuto u neke kvazireligijske vrijednosti.
kopileNeosvećuju se samo oni koji nisu u stanju osvetiti se(bilo fizički ili psihički),pa onda prodaju krajnje jadne i jeftine fore o praštanju.Oni koji olako praštaju osuđeni su da konstantno doživljavaju upravo ono što su olako oprostili.Praštaju uglavnom budale,kukavice i prije svega psihički slabi ljudi.

kopilePraštaju uglavnom budale,kukavice i prije svega psihički slabi ljudi.
obyzouthkopileNeosvećuju se samo oni koji nisu u stanju osvetiti se(bilo fizički ili psihički),pa onda prodaju krajnje jadne i jeftine fore o praštanju.Oni koji olako praštaju osuđeni su da konstantno doživljavaju upravo ono što su olako oprostili.Praštaju uglavnom budale,kukavice i prije svega psihički slabi ljudi.
u skoro 100 % slučajeva istinito, licemjerje zaogrnuto u neke kvazireligijske vrijednosti.
Prilika koju si dobila nije slučajna, prema tome, iskoristi je.
honeyjesam jako,ubijammmmmmmmmmmmmmmmosvetoljubiva sam i ne mogu si pomoći
tko mi stane na žulj - dobije natrag
moj savjet tebi -osveti se jer iz tvog posta jasno je da to želiš,poslije bar nećeš žaliti što to nisi napravila
bondgirlRecimo da izađete iz odnosa koji vas je povrijedio i izmučio,u kojem ste bili iskorišteni i izmanipulirani...... pronašli ste svoj mir i krenuli dalje,preboljeli tu osobu koja vam je nanjela puno boli.I sad, prođu mjeseci i pruži vam se prilika za neku vrstu osvete toj osobi koja vas je toliko povrijedila....
insomnia
Odgovor na tvoje pitanje-da li mu se osvećivati- moj savjet je NE. Kojekakve zakulisne igrice i spletkice su, prije svega, djetinjasto ponašanje i vrlo ''niski'' oblik riješavanja sukoba. Tzv. ''kokošji stil''. Mislim da je puno bolje pokazati psihičku snagu i ići onom linijom -ma bolja sam od njega/nje- i tako se osvetiti.
bondgirl
insomnia
Odgovor na tvoje pitanje-da li mu se osvećivati- moj savjet je NE. Kojekakve zakulisne igrice i spletkice su, prije svega, djetinjasto ponašanje i vrlo ''niski'' oblik riješavanja sukoba. Tzv. ''kokošji stil''. Mislim da je puno bolje pokazati psihičku snagu i ići onom linijom -ma bolja sam od njega/nje- i tako se osvetiti.
U pravu si potpuno. Bila sam jako nabrijana na tu ideju,ali sam shvatila da bih se tako samo spustila na njegov nivo,koji je btw. vrlo nizak,a o tome koliko bih ja ispala djetinjasta.I ja sam jedna od onih koji vjeruju da tuđa nedjela kad-tad dođu na naplatu,samo je nekad teško čekati dok taj trenutak dođe.
Linija ja sam bolja od tebe je najbolje rješenje moje situacije,jer prema informacijama kaoje sam dobila nakon nekog vremena s tim likom, shvatila sam da doista i jesam. U biti je on taj koji je jadan i treba ga sažaljevati jer svoju "muškost" dokazuje na potpuno pogrešan način, a kraj sebe ima ženu koja zna da je takav,ali misli da je jadna i da ne može naći boljeg. U biti i zaslužuju jedno drugo i treba ih sažaljevati jer dpoista ne znam tko je jadniji u cijeloj toj priči.
bondgirlmali_ivica...osveta je za slabiće... Ona daje samo određeno trenutno zadovoljstvo, a tebe prikazuje kao ono što jesi, a to bi u ovom slučaju bilo zlopamtilo...
quote]
Zašto misliš da je osveta za slabiće? Rekla bih da je da se osveta dogodi neposredno nakon što pukne takav neki odnos pa bude ono dječje tipa eto ti sad na kad si ti i mene zavaljao,sad ćeš vidjeti svoje....Ali kad prođe izvjesno vrijeme,a ta vam osoba i dalje daje do znanaj da je baš takva kakvom ste ju doživjeli i da bi vam opet učinila isto zlo da joj dopustite,šta onda? Da li biste tada bili zlopamtilo ili biste sebi olakšali dušu,on bi dobio možda zasluženu kaznu ili barem sramotu kakvu i zaslužuje pred ljudima kojima je maazo oči,a još možda usput i treća osoba kojoj je mazao iste shvati kakav je....što bi mi iskreno bio velik gušt...ne znam ni sama šta da radim
Prvo rasčistimo! Ovdje razgovaramo o običnim, svakodnevnim gluparijama koje se događaju. Dakle, ne razgovaramo o nekakvim ubojstvima, silovanjima, učestalim zlostavljanjima i dr. gadostima...
Ja bih isto rekla da je osveta za slabiće. Slabići u ovom slučaju pretstavljaju ljude koji su s izraženim deficitom samopoštovanja i samouvjerenosti izgradili enorman, lažni egotrip kao čupalicu iz problema. Samim time digli sebe odnosno svoje postojanje u razine u kojima prilikom doživljavanja bola ili razočarenja biva upravo ego pogođen pa se često čuje rečenica: ma ona će meni ili znaš li ti tko sam ja?
Ma tko si ti brate? Kap vode u moru...Po meni osoba koja ima izgrađenu viziju svijeta i međuljudskih odnosa neće koristiti osvetu da bi liječila svoje rane.
da bi vam opet učinila isto zlo da joj dopustite,šta onda?
Onda si sama kriva jer si znala kakav je ta osoba i samim time si joj dala za pravo da te ponovno povrijedi.
bubamaraPoznam jednu osječku blogericu i kolumnisticu, koja je odbačena od ljubavnika, osvetoljubivo nazvala njegovu suprugu i sve joj ispričala.
Poštenije bi bilo s obzirom da joj je renatala muža godinu dana da joj je uplatila jedan wellnes weekend ili nešto slično.
bondgirlego triperaš
bondgirlRecimo da izađete iz odnosa koji vas je povrijedio i izmučio,u kojem ste bili iskorišteni i izmanipulirani...... pronašli ste svoj mir i krenuli dalje,preboljeli tu osobu koja vam je nanjela puno boli.I sad, prođu mjeseci i pruži vam se prilika za neku vrstu osvete toj osobi koja vas je toliko povrijedila....riječ je o osveti koja ne mora direktno njega povrijediti kao osobo, nego recimo da dobijete priliku prikazati da u svijetlu kakv doista je pred osobama koje je jednako kao i vas uspio zavarati da je divan i krasan, a koje ništa ne sumnjaju i misle da je nemoguće da je doista takav kakvim ga prikazujete.Imate u rukama jako oružje,a sve proizašlo iz njegove gluposti, u biti vam je on sam dao to oružje, ne sluteći da biste ga mogli upotrijebiti protiv njega.
Pitanje za sve, što biste učinili u takvoj situaciji? Biste li ga "prizemljili" na ovakav način ili biste jednostavno sve to pustili i prešli preko toga...
bondgirl
1step2far
Nisam. Ne želim trošiti dragocjeno vrijeme na osobu koja to očito ne zaslužuje. Ignorancija je najbolja osveta.