Autor |
Poruka |
Heroina9
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
ja neznam nijednu osobu da je umrla od cigareta, meni su te statistike čiste gluposti, moraju imati neki opravdani razlog zašto izopčuju pušače, pa onda tu neki nadobudni ministar se ide praviti pametan i iznosi neke glupe statistike...de dobro je!
 |
|
 |
ElvirTabakovic
Ukupno postova: 53 Lokacija: Paring Spol:  Muško
|
Poznavala si ih jako puno, samo nisi ni svjesna.. Znanstvena je cinjenica da je duhan stetan za zdravlje i tocka. Zelim izaci van i NEsmrditi po dimu. Hvala. |
|
_________________ http://elvir.tabakovic.info |
|
|
 |
Heroina9
|
Nepušače podržavam iako sam pušač jer je to njihovo pravo i meni ponekad smeta kad uđem u prepuni kafić a ono nema kisika zbog dima, ali što se tiče ovih statistika, meni je to totalno izprazno i mislim da se malo previše napadaju pušači od strane dotičnog ministra, ipak mi ajme puno plaćamo državi taj naš porok i onda bolje da šuti... |
|
 |
ElvirTabakovic
|
Pa zeno to su sluzbene statistike, a ne njegova slobodna procjena.. to je porazavajuca istina. Ljudi umiru od posljedica pusenja. Njih 13000 godisnje u Hrvatskoj! |
|
_________________ http://elvir.tabakovic.info |
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
Ako želiš doživjeti stotu ostavi se cigareta. Nedavno gledam na TV čikica slavi 103. rođendan i pitaju ga u čemu je tajna (pametni novinari znaju postaviti pitanje) a dedica veli da je najbolja stvar koju je učinio ta što je prestao pušiti - kad je navršio 95. |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
ElvirTabakovic
|
|
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
Ništa, samo ispričo jednu anegdotu iz života. Ja to onako, pardon pa izvinte, nisam htio.... jooj mene budaleee. |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
MissConception
Ukupno postova: 426 Lokacija: Os Spol:  Žensko
|
nisam sigurna da bih se složila oko toga da je ministar preoštar prema pušačima i da ih malo previše napada, jer da je tako onda ne bi toliko razvlačio s ovim zakonom. zar nije na snagu trebao stupiti 1.1.2008 ?
ako želite ne spominjati statistiku, onda nemojte više spominjati koliki postotak od kupljenih cigareta ide u državnu blagajnu. šta je to? izgovor, opravdanje ili jednostavno kukanje? ne kontam. cigarete su luksuzna roba. kao što je i odlazak na javno mjesto gdje se ne puši  |
|
 |
empetri
Ukupno postova: 656 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Bez uvrede, ali kad osobe koje stvarno pretjeruju, osobe koje iskašljavaju pluća, tuže se kako nemaju prebijene pare i znaju da im pljuge masno štete, kao i svima oko njih, kažu na to sve samo nešto tipa "to je moj izbor" ili "i tako ćemo umrjeti kad tad", onda o njima mogu misliti samo da su slabići koji očito ne cijene najveći instrument što će ikada posjedovati.
Evo vam sada motiv i prilika da stanete na kraj sa vašom gluposti, pa umjesto da pljujete po njoj - zbrojite se malo. Kada vam već nije stalo do zdravlja svog i tuđeg, možda vam je stalo do džepa. |
|
_________________ --
Finding beauty in the dissonance. |
|
|
 |
Heroina9
|
To ti nije izgovor nego živa istina, ako im je toliko stalo do zdravlja pušača i nepušača, zašto onda ne zabrane prodaju cigareta, naravno da neće jer im to ne ide u prilog. Bez obzira na ovu zabranu znaju da će pušači vjerovatno i dalje pušiti, a tu će onda državnu blagajnu napuniti i s ovim nekim kaznama koje su uveli. Samo mi nije jasno zašto nije uvažen onaj prijedlog da se posebno odvoje prostorije za pušače i nepušače...i tako onda svi sretni, pogotovo ugostitelji kojima bi ovako mogao ajme opasti promet. |
|
 |
_tenjac_ Ukupno postova: 406 Lokacija: Tenja Spol:  Muško
|
hahaha...de nevjerujem...
zar nisi (da si bio pametniji) mogao tih 21900kn umjesto drzavi spremit sebi...tih 15-30kn dnevno itekako dobro dodje... |
|
|
|
|
 |
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Zato što je to u velikoj večini kafića fizički nemoguće. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
 |
obyzouth
Ukupno postova: 139 Spol:  Žensko
|
Osim što se rigorozno zabranjuje pušenje, zakonom se zabranjuje direktno ili indirektno oglašavanje proizvoda koji potiču potrošnju duhanskih proizvoda, a zabranjuje se i sponzoriranje događaja koji mogu utjecati na konzumiranje duhanskih proizvoda.
|
E to bih voljela doživjeti!!! |
|
_________________ I do it because I can. I can because I want to. I want to because...Anonymous said I couldn't! |
|
|
 |
Heroina9
|
Da ali opet u onima kojima je to moguće isto tako nije dopušteno. |
|
 |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
dogodit će se ista stvar kao i sa zakonom o 0 promila; propast će za 2 godine jer će toliko sjebat ugostitelje da će osjetno manja para kapati u državni budžet. evo ja prvi neću izlazit kad stupi zakon na snagu. lijepo ću se nacvrcat kod kuće i doviđenja. žao mi je samo što neki ljudi misle da se zakon izglasava zbog nacionalnog zdravlja a ne lizanja dupeta europskoj uniji. iako statistika govori da je u hrvatskoj 32% pušača osobno vjerujem da u kafićima taj broj debelo prelazi 50%. pa neka se onda naprave odijeljeni prostori za pušače jer do sada je postojala diskriminacija nepušača a od sada će nastupiti još veća diskriminacija pušača. |
|
|
 |
 |
|