Jeste si kupili svoju BUTRU? [Osječka televizija]

Osijek

Jeste si kupili svoju BUTRU? [Osječka televizija]

Novi BUSCARD sustav naplate gradskog prijevoza, jedinstven u Europi, omogućuje građanima jednostavniji način plaćanja prijevoza, novim, beskontaktnim karticama. Građanima će biti dostupne dvije vrste beskontaktnih kartica - personalizirane i vrijednosne. Stanje računa na vrijednosnoj kartici građani će moći provjeriti na postavljenim validatorima. Stare pojedinačne, godišnje i karnet karte koje putnici imaju u zalihama mogu koristiti do 31. prosinca ili mogu zamijeniti na prodajnom mjestu GPP-a u Ulici cara Hadrijana. Novi sustav BUSCARD bit će pušten u rad od ponedjeljka, a simbolično je to danas učinio gradonačelnik Gordan Matković.

Kako radi GPP BUTRA?

Više informacija; Osječka televizija

ček ček, jel se mogu kupit karte u autobusu il tramvaju kod vozača?
voditelj_smjene

ček ček, jel se mogu kupit karte u autobusu il tramvaju kod vozača?

ja mislim da mozes kupiti,prvi puta platis 40 kn od toga imas 20 kn za voznju,a drugih 20 kn je za izradu te kartice.nakon toga kad potrosis tih 20 kn odes do GPP-a i nadoplatis si koliko hoces od 10 do 200 kn
kak ce se to naplacivat?...
_tenjac_

pa imas karticu sa 20 kn recimo i svaki put kad se odjavis on ti s racuna skine onoliko koliko si kilometara prosao,ako ti odes u minus on ce ti to nadopunit kad sljedeci put budes nadoplacivao.nadoplacivat ce se na nacin da ti odes u gpp das im karticu on ti na nju stavi koliko ti hoces ti njemu pare on tebi karticu i vozi se.
ček ček šta ako ja trebam preći samo jednu stanicu ili jedan kilometar i imam 1,3 kn samo?
neću se moći voziti bez 40kn?
šta ako trebam ići negdje navečer kad ne radi više ni jedan kiosk a ja nemam na kartici ni kune?moram pješke?
rečeno je i da kada uđeš u tramvaj da moraš imati minimalno iznos od prve do zadnje stanice.to znači da ako kupim bon od 20 kn i uđem u višnjevcu da nemam ni za put do zp i nazad?
previše pitanja premalo odgovora...
tux

_tenjac_

pa imas karticu sa 20 kn recimo i svaki put kad se odjavis on ti s racuna skine onoliko koliko si kilometara prosao,ako ti odes u minus on ce ti to nadopunit kad sljedeci put budes nadoplacivao.nadoplacivat ce se na nacin da ti odes u gpp das im karticu on ti na nju stavi koliko ti hoces ti njemu pare on tebi karticu i vozi se.

ma to i kontam al mislim po kilometru kolko se naplacuje...
_tenjac_

tux

_tenjac_

ma to i kontam al mislim po kilometru kolko se naplacuje...

1,30 kn
a sta je s mjesecnim kartama? oce bit iste ko i prosle godine ili sta?
molim Boga da ovo propadne odma u vodu, da nefunkcionira!
bilo bi usput lijepo da GPP izgubi mnogo para na ovome
;)
taj mrtvi sistem su mogli napravit na 100 lakših načina
pa meni od tenje do ulaska u osijek treba oko 3 km...do skole nekih 5-6 km...to je znaci nekih 7-8 kn u jednom smjeru...znaci 16 kn i za nazad...i to samo ak odem u skolu a di su treninzi jos...
jbt otici ce mi 30 kn dnevno na to...
a jos kad mjesecno zbrojis...a u kurac...
kak već vidim da ot neće funkcionirat.... pa jać više para na to sve potrošit neg prije.... a nigjde ne piše kolko će doć ta blesava mjesečna
ma bijeda...u zagrebu fino pošalješ poruku "ZG" na broj xxxx i sat i po se voziš kud oćeš...ovako će nekg putnika prolaznika il turista oderat
voditelj_smjene

ma bijeda...u zagrebu fino pošalješ poruku "ZG" na broj xxxx i sat i po se voziš kud oćeš...ovako će nekg putnika prolaznika il turista oderat

Da, krasno! I onda tri stanice platis 10Kn.

Buscard je platforma koja vjerojatno može ponuditi i model "plati flatrate, pa se vozi dva sata" i model "plati koliko se voziš".

@malecka, imaš cjenik ovdje - GPP, BUTRA, cjenik
_tenjac_

jbt otici ce mi 30 kn dnevno na to...a jos kad mjesecno zbrojis...a u kurac...

Onda kupiš mjesečnu, kao što si i do sada vjerojatno kupovao.
_tenjac_

pa meni od tenje do ulaska u osijek treba oko 3 km...do skole nekih 5-6 km...to je znaci nekih 7-8 kn u jednom smjeru...znaci 16 kn i za nazad...i to samo ak odem u skolu a di su treninzi jos...

ak ces mjesecno vise puta ici onda imas MJESECNU..zato se tak i zove
zagreb je najbolji
palćaš kartu putem sms-a
ilitga voziš se do besvijesti za 0,00kn
sam držiš prst na ok, kad vidiš kondora stisneš i prouka dođe za par sec

a ova butra ili badžo što već, će nam samo opeljušiti džepove

zašto bi ja morala imati iznos za vožnju od prve do zadnje stanice, akd bi se eventualno vozila 4 stanice
centar-tvrđa

čisto sumnjam da će to funkcionirati u nedjeljno jutro(tamo oko 3-4h)

te još jedno psotavljam isto pitanje, da li će se moći kupiti kod vozača...
pernabukano

_tenjac_

ak ces mjesecno vise puta ici onda imas MJESECNU..zato se tak i zove

a mislio sam da će se mjesečne povuč i da će ovo bit za stalno
dali su 5 miljuna kuna za to ????? hahahahahahahah ljudska glupost nema granica!! pazi sad ja idem s juga 2 na fax u 7 i 20 busom i sad bi ja trebo čekat da 50 ljudi ulaze jedan iza drugog i dok oni plate tom " butrom" bus neće ni kreniti na vrijeme a da ne pričam koje je s ranje kada krcat bus navečer u 7 20 ide iz grada a još ako se mora i pri izlasku provuć karticu kraj toga validatora de stignem puzeći do juga onda brže nego busom!!!!!!!!!
...znači, dodjem u osk i moram se recimo voziti samo jednom i svejedno moram kupiti butru za 40 kn??????...ne kužim.....
MissTake

zašto bi ja morala imati iznos za vožnju od prve do zadnje stanice, akd bi se eventualno vozila 4 stanice centar-tvrđa

Zato sto mozes uci u minus od 10kn (vjerujem da je cijena Zel.Polje - visnjevac cca. 10tak kuna), odnosno moras imati bar malo sredstava na kartici.

Do sada si morala imati 8kn za 4, 3, 2, a bogami i za jednu jedinu stanicu.

Inteligentnom bicu nece biti tesko usporediti ove dvije situacije i odluciti se za onu koja je za njega povoljnija.

Zasto?! U to vrijeme ne rade validatori, Mjesec je u nekom posebnom polozaju, ili?!

I jos jednom dobivas odgovor da pocnes citati vijesti od pocetka do kraja. Kako radi GPP BUTRA?

Zdrale

dali su 5 miljuna kuna za to ?????

Ako sam dobro procitao, 5 milijuna kuna je kostala kompletna informatizacija, a ona ukljucuje puno vise od samog suatava naplate - GPS pozicioniranje, dispecerska sluzba, blabla. Npr. sad ce biti moguce pratiti koje linije i u koje vrijeme su opterecene, a na osnovu tih informacija moci ce se i optimizirati redovi voznje i sl.[ovo su samo moje pretpostavke, ne mora znaciti da ce oni te podatke koristiti za analize i pomoc pri odlucivanju].

Obicnim smrtnicima i laicima to ne znaci puno, a neobrazovanima i neukima je to bacanje novaca. Da je do misljenja potonjih, danas bi judi jos skakutali po granama drveca i jeli prikupljena pacja govna.
Leteci mungos

MissTake

zašto bi ja morala imati iznos za vožnju od prve do zadnje stanice, akd bi se eventualno vozila 4 stanice centar-tvrđa

Zato sto mozes uci u minus od 10kn (vjerujem da je cijena Zel.Polje - visnjevac cca. 10tak kuna), odnosno moras imati bar malo sredstava na kartici.

Do sada si morala imati 8kn za 4, 3, 2, a bogami i za jednu jedinu stanicu.

Inteligentnom bicu nece biti tesko usporediti ove dvije situacije i odluciti se za onu koja je za njega povoljnija.

Zasto?! U to vrijeme ne rade validatori, Mjesec je u nekom posebnom polozaju, ili?!

I jos jednom dobivas odgovor da pocnes citati vijesti od pocetka do kraja. Kako radi GPP BUTRA?

Zdrale

dali su 5 miljuna kuna za to ?????

Ako sam dobro procitao 5 milijuna kuna je kostala kompletna informatizacija, a ona ukljucuje puno vise od samog suatava naplate - GPS pozicioniranje, dispecerska sluzba, blabla. Npr. sad ce biti moguce pratiti koje linije i u koje vrijeme su opterecene, a na osnovu tih informacija moci ce se i optimizirati redovi voznje i sl.

Obicnim smrtnicima i laicima to ne znaci puno, a neobrazovanima i neukima je to bacanje novaca. Da je do misljenja potonjih, danas bi judi jos skakutali po granama drveca i jeli prikupljena pacja govna.

jelda?? ti sigurno ne putuješ busevima i neinformiran si! kad si zadnji puta vidio harmoniku za jug 2 u 19 i 10 ????
Leteci mungos

hvala na iscrpnom objašnjenju, malo vas je ali vas ima....

Leteci mungos

MissTake

eto ovdje dolazim do zaključka da se dugo nisi vozio u nedjeljno jutro oko 3h tramvajem. kad tramvaji voze 1 puta u sat vremena i kad se vesela mladež okupi, nekad bude toliko ljudi da se vrata ne mogu zatvoriti
najveca glupost je sto ne ide harmonika u 19 i 10 i onaj sljedeci jer onda su najvece guzve u autobusima za jug.velika vecina ljudi u 19 i 10 ostane vani jer jednostavno nestane u autobus
tux

najveca glupost je sto ne ide harmonika u 19 i 10 i onaj sljedeci jer onda su najvece guzve u autobusima za jug.velika vecina ljudi u 19 i 10 ostane vani jer jednostavno nestane u autobus

my man :D
treali bi i u 7 7 20 7 40 i 8 ići harmonike -- i ujutro i popodne
Zdrale

tux

my man :D
treali bi i u 7 7 20 7 40 i 8 ići harmonike -- i ujutro i popodne

a dobro sad 8 i 7 40 nije bas toliko nuzno koliko ovi u 7 i 7 20
prije sam imo 30 sec kad je bus išo opatijskom ,do stanice. a sada mi treba bar 5 min jebala ih rela :shock: cija preko srijemske i one drugo tamo kod lia argh :(
doro u 8 ne mora al eto radi reda može onaj u 7 40 za svaki slučaj :D
ja butre ne kupujem, meni se one same nude
euchrid

ja butre ne kupujem, meni se one same nude

objasni to vozacu i kondukteru ;)

Tagovi