Ma znam, da, ne znam zašto se i uvukoh na ovaj topic uopće.. Nebitno, neću pisati o tome najbolje uopće. Nevermind..
Nemoj pisati o konkretnom slucaju, vec opcenito, jer je tako pitanje i postavljeno. A i pitanje nije postavljeo samo tebi, stoga se i drugi mogu ukljuciti s odgovorima.
Dakle, kad nije prekid_na_mah u pitanju, koliko dugo kuhate u sebi i dajete li partneru naslutiti da se nesto dogadja, ili u sebi gutate i lagano prikupljate paru?
Ili drugim rijecima - budu li vasi partneri iznenadjeni vasom odlukom o prekidu?
kuham u sebi ali suzdržim se od pokazivanja toga drugoj strani.onda pricekam koji dan i pravim se da je sve ok (kupim si malo vremena da se smirim), i onda objavim prekid. bolje mi je tako jer želim izbjeći nepotrebno svađanje.
Ljudi kuhaju, a ima ih i koji ne znaju to raditi (možda jaje na oko). Mislim da je štos u tome da se želi smisliti dobar izgovor kako ne bi isp'o debil.
Najbolje je kuhati u sebi i odjednom objaviti prekid veze.Ukoliko budeš hladovina,ne valja,primijetit će da si se promijenio i posumnjati...a opet ne valja ni da budeš predobar prema toj osobi,opet će joj sumnjivo biti zašto se tako ponašaš...znači hladovina u svakom slučaju :
jednom mi je pukla casa kole u ruci kad mi je jedna od bivsih rekla da je gotovo....dobro al ja jesam zivac sam po sebi pa da kuvam se, a i razlog tome ja necu bit u VEZI s nekom do koje mi nije stalo. Ono drugo je prijateljica s povlasticama. Ona mozda misli da je samnom, ali ja nisam s njom.
Re: Kuhate li pred prekid kao ekspres lonac pred eksploziju?
Leteci mungos
Dakle, kad nije prekid_na_mah u pitanju, koliko dugo kuhate u sebi i dajete li partneru naslutiti da se nesto dogadja, ili u sebi gutate i lagano prikupljate paru?
Ili drugim rijecima - budu li vasi partneri iznenadjeni vasom odlukom o prekidu?
Krčkam stalno.. no pred kraj nema više vatrice, pa nema ni krčkanja
šalu na stranu, uvijek dam još jednu šansu u svojoj glavi i dok traje taj "pokusni period" skupljam sve (ali upozorim! tako da se stigne poraditi na nekim stvarima).. prilikom prekida kažem sve u facu tako da ne ponovi iste stvari s drugom, a isto tražim od suprotne strane...
naravno iznenađenje ( što zbog prekida, što zbog izrečenog) sa suprotne strane nikada ne izostane...
ne sa parom na ušima i vatrom na ustima
jako sam direktna, kažem što mislim mirnim tonom, ali uši suprotne strane nisu navikle na toliku direktnost ( sjeti se one forumske igre i moga pitanja upućenog tebi na koje odgovor nikada nije došao... )
j Ona mozda misli da je samnom, ali ja nisam s njom.
Vrlo interesantno razmišljanje, oduvijek me intrigiralo kako to neki ljudi mogu? Zašto ne kažete odmah tim curama da "niste s njima", zašo ih držite u uvjerenju da ste u vezi, ili što god? Nemoj ovo shvatiti osobno, ali znam jednog takvog, i uvijek me iznova naživcira tim svinjarijama koje radi curama.Uvijek je s njima fin, sve ok, a čim joj okrene leđa ja moram slušati takve spike "ona mene smatra svojim dečkom, ali ja nju ne smatram svojom curom?" Pa mislim... ajd dobro...
j Ona mozda misli da je samnom, ali ja nisam s njom.
Vrlo interesantno razmišljanje, oduvijek me intrigiralo kako to neki ljudi mogu? Zašto ne kažete odmah tim curama da "niste s njima", zašo ih držite u uvjerenju da ste u vezi, ili što god? Nemoj ovo shvatiti osobno, ali znam jednog takvog, i uvijek me iznova naživcira tim svinjarijama koje radi curama.Uvijek je s njima fin, sve ok, a čim joj okrene leđa ja moram slušati takve spike "ona mene smatra svojim dečkom, ali ja nju ne smatram svojom curom?" Pa mislim... ajd dobro...
zato sto curice pre-rano zakljucuju i krivo si tumace neke stvari - da jednostavno slusaju nebi zivjele u snovima...
ne ja kazem sve.... svaka cura koja je samnom u drustvu i koju upoznam dajem joj iskljucivo do znanja da se ne vezem (samo lancima, lisicama)
Kad nadem zensku koja nije sponzorusa i koja mi moze razbit nos onda cu bit jako vezan. (al to u os nepostoji)
ne ja kazem sve.... svaka cura koja je samnom u drustvu i koju upoznam dajem joj iskljucivo do znanja da se ne vezem (samo lancima, lisicama)
Kad nadem zensku koja nije sponzorusa i koja mi moze razbit nos onda cu bit jako vezan. (al to u os nepostoji)
Re: Kuhate li pred prekid kao ekspres lonac pred eksploziju?
Ja sam kuhala samo jedan dan, kad sam shvatila da to nije to, otputovala sam 137 km do dečka da mu sve iskreno kažem. Sve je ispalo dobro. Kad hoćeš prekinuti, prekini odmah, a ne zavlačiti i mučiti osobu svojim premišljanjima i razmišljanjima. To je neki moj stav, ali nikoga ne osuđujem, neka svatko radi kako želi.
Ne, pred kraj veze već budem toliko umorna i iscrpljena da se okrenem sebi i svojim željama i prohtjevima i postanem neviđeno sebično stvorenje,,,,
Tako nekako.U prvi mah.A onda mi redovito bude zao pa postanem prenjezna.Pa dozvoljavam da druga strana pomisli kako nije ostavljena nego da je to tako obostrano dogovoreno,ili ako treba da je on taj koji ostavlja.Bitno mi je samo da sve prodje u najbolje moguce izvedivom miru,i da se uvijek nakon toga mozemo pozdraviti.I razgovarati,ako treba.I uglavnom mi uspjeva.