Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Do kraja godine počet će gradnja džamije na Jugu 2

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
boc
Ukupno postova: 27
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.07.2008. 14:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

geks je napisao/la:
DonQuijote je napisao/la:
geks je napisao/la:
Samo nam jos ona treba u gradu gdje 95% stanovnistva cine Hrvati katolici?!Pitam se dali je potrebno graditi dzamiju za 20 muslimanskih vjernika u Osijeku(10 slasticara i 10 izbjeglica koji su za vrijeme rata doselili u grad)Idemo u Eu pa izgleda i to moramo u znak dodvoravanja prihvatiti...NAZALOST..

da je i 20, ako sami financiraju gradnju, šta to tebi smeta? zašto je to tebi nažalost?
...imas retoriku kao SLOBODAN MILOSEVIC,gde zivi i jedan srbin tu je srbija??? kako vidim ocito si europski nastrojen..nek tebi zavija(mozda si dalje pa neces cuti)al neznam kako ce na jug-u biti...
ne slažem se s tobom. iako pripadnika ove vjere nema puno, to ne znači da ne postoje. zamisli da si ti u gradu u kojemu nema crkve, odnosno ustanove u kojoj se možeš osjećati ugodno i svoj na svome, čak i ako si u inozemstvu..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
faktor-x
Ukupno postova: 447
Post Postano: 03.07.2008. 14:19 
Naslov:  

U Istambulu postoji nekoliko katoličkih crkvi i to monumentalnih zdanja.
http://cwshotels.com/istanbul_guide/pub/article_images/stantoine.jpg

geks
Ukupno postova: 38
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 03.07.2008. 14:46 
Naslov:  

Marisol je napisao/la:
geks je napisao/la:
...bice jako lijepo kad pusti sa munare preko razglasa hodza zvukove?Nemogu nikako razmuijeti kako u Osijeku se gradi dzamija.Nikad nije bila tu,niti za vrijeme Osmanliskog carstva,kako sada????????????? sa dolaskom dzamije ide i dolazak vjernika iz bosne(mislim na mudzahedine)zar je to potrebno nasem gradu?il sam ja staromodan il neznam sta je "kultura"vjernika......minaret ce biti visok 33 metra.auuuu,eeeee.lihaaaa,kad pocme...bice lijepo spavat!!
NIje mogla bit na Jugu 2 za vrijeme Osmanlija u Osijeku zato što su tu bile oranice, a Turci bi zivjeli u gradskim četvrtima, njihov se život i obrt odvijao oko džamije u takvim središtima - dakle, džamija ti je u Osijeku u 17. stoljeću bila u Tvrđi, gdje danas stoji crkva Sv. Mihovila! ! stoga, nemoj pričat molim te da nije bilo džamija nikad u Os. Ne kužim se previše u povijest Osijeka, al ovo znam.
A sigurna sam da će se naći netko tko ti još točnije može reć kako su stvari stajale.

Jednom sam bila tamo gdje se sastaju, a sastaju se u malom kućerku i vjerovatno više nemaju mjesta. A kao što je netko rekao, ako imaju love, neka grade.

A s pjevanjem s minareta...čovječe, misliš da je meni kul kad mi sa crkve blizu kuće počnu prašit zvona sve u 16 od 5 ujutro i tako svaki puni sat??! Wink Pa se opet nitko ne buni. A oni, ako i budu pjevali namaze (molitve, da ne bude zabune), neće bar svaki sat.
Kad se nekuzis u povijest Osijeka onda bolje suti.Jesi ti iz Sarvasa il Bobote??Po prici bih rekao da si negdje odtamo..crkve u Osijeku su stoljecima tu(i pravoslavna u Radicevoj,Zidovska,Nazarenska...)al,dzamija nije bilo,ako je koja postojala prije 500 godina,ok bila je i osla je,kao mnoge crkve SOFIJA jedna od najpoznatijih samo nadogradjeni minareti,sto tebe bude zvona,odseli se u planinu,ili na papuk,sigurno ces mirno spavat,NEZNAM--SAMO ZNAM DA JE BILO PETICIJA JUGOVACA.a bice jos...;-) zivili zdravi bili lipicki studenac pili;-)

geks
Zabranjen pristup
Post Postano: 03.07.2008. 14:48 
Naslov:  

RASPRAVA JE ZAVRSENA-DZAMIJA SE ODGODILA PROSLE GODINE E MISLIM DA CE I OVE;-)

žak
Ukupno postova: 80
Post Postano: 03.07.2008. 14:58 
Naslov:  

U Sloveniji točnije Ljubljani je trebala isto biti građena džamija, pa su Slovenci imali referndum i ne dozvoljavaju igdje u Slo, pa ni u Ljubljani izgradnju. Nemam ništa protiv Muslimana ali nekako nisam baš nastrojen pozitivno. Sve se bojim da će biti jednog dana, grafita, paleži, podmetanja koječega. Ne može naš narod još biti tolerantan prema tome..
A da je isto sve politika, to definitvno. Kakav deal su napravili Djapić i Mulaomero..bla,bla.. to samo oni znaju.

Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 03.07.2008. 15:04 
Naslov:  

islamski fundamentalizam i fanatizam je u porastu i mene te strane investicije plase.

bojim se da ce nuzno doci do 'radikalizacije' islamskih vjernika na ovom podrucju.

ne trebamo gledati dalje od bosne. kakvi su vjernici bili prije rata ... i kakvi su danas nakon pomoci iz islamskih zemalja.

geks
Zabranjen pristup
Post Postano: 03.07.2008. 15:05 
Naslov:  

Kako i zasto nemaju Vinkovci,Djakovo,Vukovar,Zupanja dzamiju?????Zasto,odgovorite mi??samo sam uzeo gradove u Slavoniji a da nepricam za Varazdin,Koprivnicu...Zasto bas u Osijeku,hmm,zanimljivo jelda...eee,odgovor je jednostavan,sa Osijekom je probijanje leda prema dalje,prema srcu Slavonije,e,nebumo taj film gledali,...amen!!!

geks
Zabranjen pristup
Post Postano: 03.07.2008. 15:10 
Naslov:  

Posto vidi da se javljaju neke curice kojima smeta zvono od crkve moram reci sljedece.U Zenici i cjelokupnoj Srednjoj bosni je prije rata bilo 40 dzamija...sada,poslje rata ih ima 120,zasto,radi cega,kome,???hallo naivci,pa ISLAM SE SIRI PREKO DZAMIJA,njima novac nije problem(imaju ga u izobilju)a dzamije se prave i na obali,zasto kucaju u Rijeku??blizina ITALIJE,poslje Rijeke ce traziti SPLIT,a onda za kraj i slag na torti im je DUBROVNIK????a znam i zasto...al samo vi slusajte te vjernike "NAMJERNIKE"sa dobrim dusama,ma ljudi su krasni.,.hahahah...eee naivci...jos vi graha morate jesti da znate sta muslimani spremaju ...

geks
Zabranjen pristup
Post Postano: 03.07.2008. 15:30 
Naslov:  

moja rijec "naivci"nije isla vama da nemislite nesta lose...samo sam htio kroz rijeci vam dokazati sta se sa islamom i dzamijama dobija.

Dylan

Ukupno postova: 818
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 03.07.2008. 16:52 
Naslov:  

Slažem se s geksom.
Potpuno.
Ma treba istjerati sve nehrvate iz zemlje i sve koji nisu katolici.
I silovati im žene i pobiti djecu. Ili obrnuto.
I Hitlera oživiti.
Ili osnovati nacističku stranku.
A tomsona za predsjednika.

nake_rado

Ukupno postova: 5684
Post Postano: 03.07.2008. 18:03 
Naslov:  

Dylan je napisao/la:

tonsona

be strong be happy and don't let anyone to make you angry
Ingo

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 03.07.2008. 19:17 
Naslov:  

Dylan je napisao/la :
Slažem se s geksom.
Potpuno.
Ma treba istjerati sve nehrvate iz zemlje i sve koji nisu katolici.
I silovati im žene i pobiti djecu. Ili obrnuto.
I Hitlera oživiti.
Ili osnovati nacističku stranku.

a sto cemo s nelojalnim hrvatima ? u svakom zitu ima kukolja

Bojo

Ukupno postova: 1705
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 03.07.2008. 20:48 
Naslov:  

muslimani su loši ovo ono...oni imaju para...a šta ovi naši svećenici nemaju para??? em imaju pare i još su pedofili i siluju malu djecu...sve je to isto...meni se jebe za đamiju...nek je grade,nek se i crkva gradi...ja to posjećivat neću Smile al ak imamo muslimansko groblje...onda neka mala đamijica a?SmileSmileSmile

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 03.07.2008. 21:00 
Naslov:  

Mislim da je bilo govora o urlikanju iz džamije u zoru i još po nekoliko puta tijekom dana. U Osijeku ga neće biti.

Ali zato je bilo live prijenosa mise u Kapucinskoj, preko zvučnika postavljenih na ulici. Pa zatim zbor baba u moljenju krunice. Efekt je potpuno isti, ugled institucije srozao se sa ionako niskih grana na, reklo bi se, samo tlo, ako već nisu i zabili prvu lopatu.

Vjeru ograničiti na unutrašnjost vjerskog objekta. Time su svi mirni. Tko hoće, taj uđe unutra.

Na kraju, nadam se da u gradnji džamije neće napraviti odurnu betonsku grdosiju bunkeraškog izgleda, u maniri Envera Hoxhe, kakvu su podigli stručnjaci iz Katoličke crkve u Divaltovoj. Nadam se da će nadmašiti ono nešto u Retfali, što je valjda također crkva, pa zatim i tobogan Aljmašu. Nadam se da se neće štedjeti, pa možda džamiju i pokažemo nekom gostu.

Marisol

Ukupno postova: 70
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.07.2008. 23:09 
Naslov:  

geks je napisao/la:
Marisol je napisao/la:
geks je napisao/la:
...bice jako lijepo kad pusti sa munare preko razglasa hodza zvukove?Nemogu nikako razmuijeti kako u Osijeku se gradi dzamija.Nikad nije bila tu,niti za vrijeme Osmanliskog carstva,kako sada????????????? sa dolaskom dzamije ide i dolazak vjernika iz bosne(mislim na mudzahedine)zar je to potrebno nasem gradu?il sam ja staromodan il neznam sta je "kultura"vjernika......minaret ce biti visok 33 metra.auuuu,eeeee.lihaaaa,kad pocme...bice lijepo spavat!!
NIje mogla bit na Jugu 2 za vrijeme Osmanlija u Osijeku zato što su tu bile oranice, a Turci bi zivjeli u gradskim četvrtima, njihov se život i obrt odvijao oko džamije u takvim središtima - dakle, džamija ti je u Osijeku u 17. stoljeću bila u Tvrđi, gdje danas stoji crkva Sv. Mihovila! ! stoga, nemoj pričat molim te da nije bilo džamija nikad u Os. Ne kužim se previše u povijest Osijeka, al ovo znam.
A sigurna sam da će se naći netko tko ti još točnije može reć kako su stvari stajale.

Jednom sam bila tamo gdje se sastaju, a sastaju se u malom kućerku i vjerovatno više nemaju mjesta. A kao što je netko rekao, ako imaju love, neka grade.

A s pjevanjem s minareta...čovječe, misliš da je meni kul kad mi sa crkve blizu kuće počnu prašit zvona sve u 16 od 5 ujutro i tako svaki puni sat??! Wink Pa se opet nitko ne buni. A oni, ako i budu pjevali namaze (molitve, da ne bude zabune), neće bar svaki sat.
Kad se nekuzis u povijest Osijeka onda bolje suti.Jesi ti iz Sarvasa il Bobote??Po prici bih rekao da si negdje odtamo..crkve u Osijeku su stoljecima tu(i pravoslavna u Radicevoj,Zidovska,Nazarenska...)al,dzamija nije bilo,ako je koja postojala prije 500 godina,ok bila je i osla je,kao mnoge crkve SOFIJA jedna od najpoznatijih samo nadogradjeni minareti,sto tebe bude zvona,odseli se u planinu,ili na papuk,sigurno ces mirno spavat,NEZNAM--SAMO ZNAM DA JE BILO PETICIJA JUGOVACA.a bice jos...;-) zivili zdravi bili lipicki studenac pili;-)
Very Happy koji si ti lik. s tobom nema razgovora, ti odmah na uvrede krenes. Ne pada mi na pamet spustit se na taj nivo. A sto se tice dzamije, prosetaj malo Tvrdjom i provjeri ...imas ogromnu tablu na kojoj ti pise cinjenica - bila je dzamija, upravo tamo gdje ti i rekoh.

Skoči u forum: