Osječani i dalje prvaci Hrvatske u podvodnom hokeju

Osijek

Osječani i dalje prvaci Hrvatske u podvodnom hokeju

Hrvatska će uskoro dobiti nacionalnu ligu podvodnog hokeja. Riječ je o igri koja je na "mala vrata" u zemlju došla kroz Osijek, a trenutno ima 5 registriranih klubova. Sport je od siječnja 2008. postao i službeno priznat od strane Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

U Bizovačkim toplicama u subotu 10. svibnja 2008. održalo se četvrto po redu Prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Ronilačkog Centra Osijek. Turnir je bio otvorenog tipa, a samu kvalitetu i razinu igre pojačali su europski klubovi iz Slovenije, Mađarske, Srbije te Nizozemske. Ekipa podvodnih hokejaša iz Ronilačkog Centra Osijek potvrdila je i zadržala svoj prijašnji naslov prvaka Hrvatske i na taj način oduševila ponajbolje europske igrače svojim velikim napretkom i kvalitetom igre.

- Našu ekipu podvodnog hokeja čine vrhunski sportaši, a nove prilike za pobjedama na nacionalnoj razini imat će na utakmicama Kupa Hrvatske, koje će se održavati od listopada do prosinca u Osijeku, Sisku, Koprivnici i Splitu, izjavio je Andrej Slivka, instruktor ronjenja i kapetan ekipe Ronilačkog Centra Osijek.

hrkljuš
da bi dobili na dinamici igre povremeno im ubace par pregladnjelih piranja i morskih pasa :)
morgan

da bi dobili na dinamici igre povremeno im ubace par pregladnjelih piranja i morskih pasa :)

lol

Meni je to fora...ali ne bih ja mogla tako dugo izdržati pod vodom...

Re: Osječani i dalje prvaci Hrvatske u podvodnom hokeju

Cini se jako nezgodno, ali zanimljivo. Ja bih se udavila nakon 30 sek. :D
Ovaj...Avi...da li ti mene špijuniraš...jel...svagdje gdje ja postam evo i tebe ((sam te na treninzima nema))...
Sada ću i ja tebe špijiti...
... pitanje za podvodne hokejaše i one koji se tako nose! Može li papiga pod vodom?
pokušavao sam dokučiti što bi ova "papiga" mogla značiti pa sam se dosjetio da nije kakav fault u pitanju a onda sam pomsilio kakvim se ovdje trikovima služe? u nogometu ima onih kliznih startova, u vaterpolu potapanja...kako se i zašto ovdje sude prekršaji te koji su?
svašta
Prekrsaji...hmm...2 sudca pod vodom nadgledaju igru,...ukoliko primjete neke nedozvoljene pokrete(namjerno skidanje maske protivniku, ili ostatka opreme, hvatanje pucka rukom, nosenje pucka na palici, skrivanje pucka perajama...)zvucnim signalima zaustavljaju igru i signaliziraju glavnom sudcu na povrsini o cemu se radi....sport je u pravilu beskontaktni(kontakt je iskljucivo palica i puck),...no ukoliko si u posjedu pucka, znaci ako ti vodis igru...tada ti je cijeli volumen bazena na volji...tj..nisi kriv ako se protivnicki igrac zaleti u tebe i ti ga izguras tijelom
Vezano za prethodne postove.....za igru nije potrebno dugo bez zraka...dovoljno je cca 15 sekundi pod vodom, 2 sekunde za udah....i nazad pod vodu ....i tako u krug...
Monstrum

hrkljuš

LOL
fantastično glup sport.
Neko nije imao novaca za uređaj za hlađenje, otopio im se led, i oni sad napravili novi sport od toga.
@ scorpio hvala za objašnjenje.
ovo je pre lud sport, super je......... i svaka cast ekipi koja je u subotu igrala, decki bili ste super.......
e imam jedno pitanje, jel ima tu publike jel netko navija i kako, ne kontam ako su ovi pod vodom tko navija za koga, kako se zna kad je pao gol :hmm:
Monstrum

kako se zna kad je pao gol :hmm:

ekipa koja je dala gol ispušta mjehuriće na usta a oni drugi na...na...jel,tamo mislim.sroga svaki put kad zasmrdi neko je dobio gol
Kak zapale huligani baklju tamo ispod vode
vrlo je jednostavno.....imas dva suca u vodi i jednog vani koji je glavni....... kad jedna ekipa da gol suci u vodi rukama signaliziraju gol ovom sucu koji je vani i on u biti vec na odredjen nacin signalizira da je bio gol....... a sto se tice gledanja....ukoliko je voda cista mozes gledati izvan bazena ili pak u vodi sa maskom,ali ima ekipa koje imaju podvodnu kameru,vani plazmu ili sta vec i eto... vrlo jednostavno
jel dozvoljeno upadanje publike u teren?
mislim, neka rasna sisojka uskoči da malo dekoncentrira protivnike....:)
morgan

još po mogućnosti da je gola :D
a to je sport?
Tra-la-la xD

Ovaj...Avi...da li ti mene špijuniraš...jel...svagdje gdje ja postam evo i tebe ((sam te na treninzima nema))...

A jes bezobrazna. ccccc XD
Avi

Tra-la-la xD

A jes bezobrazna. ccccc XD

Ma nisam.... :shock:
Monstrum

morgan

uh...bila bi gotova za sekundu...igrači bi ju rastrgali kao piranje...ona gola oni već polugoli...al bi se pjenila vodica...mislim da bi i publika više uživala u prizoru
morgan

Monstrum

morgan

uh...bila bi gotova za sekundu...igrači bi ju rastrgali kao piranje...ona gola oni već polugoli...al bi se pjenila vodica...mislim da bi i publika više uživala u prizoru

Pa sigurno nebi publika sjedila i gledala, pa ušli bi i oni radit ''nerede'' :)
tko zna kako su ovi naši dečki proslavili osvojeni naslov prvaka?mora da se roniloooo....i oriloooo

Tagovi