Osječani i dalje prvaci Hrvatske u podvodnom hokeju
Hrvatska će uskoro dobiti nacionalnu ligu podvodnog hokeja. Riječ je o igri koja je na "mala vrata" u zemlju došla kroz Osijek, a trenutno ima 5 registriranih klubova. Sport je od siječnja 2008. postao i službeno priznat od strane Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).
U Bizovačkim toplicama u subotu 10. svibnja 2008. održalo se četvrto po redu Prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Ronilačkog Centra Osijek. Turnir je bio otvorenog tipa, a samu kvalitetu i razinu igre pojačali su europski klubovi iz Slovenije, Mađarske, Srbije te Nizozemske. Ekipa podvodnih hokejaša iz Ronilačkog Centra Osijek potvrdila je i zadržala svoj prijašnji naslov prvaka Hrvatske i na taj način oduševila ponajbolje europske igrače svojim velikim napretkom i kvalitetom igre.
- Našu ekipu podvodnog hokeja čine vrhunski sportaši, a nove prilike za pobjedama na nacionalnoj razini imat će na utakmicama Kupa Hrvatske, koje će se održavati od listopada do prosinca u Osijeku, Sisku, Koprivnici i Splitu, izjavio je Andrej Slivka, instruktor ronjenja i kapetan ekipe Ronilačkog Centra Osijek.
pokušavao sam dokučiti što bi ova "papiga" mogla značiti pa sam se dosjetio da nije kakav fault u pitanju a onda sam pomsilio kakvim se ovdje trikovima služe? u nogometu ima onih kliznih startova, u vaterpolu potapanja...kako se i zašto ovdje sude prekršaji te koji su?
Prekrsaji...hmm...2 sudca pod vodom nadgledaju igru,...ukoliko primjete neke nedozvoljene pokrete(namjerno skidanje maske protivniku, ili ostatka opreme, hvatanje pucka rukom, nosenje pucka na palici, skrivanje pucka perajama...)zvucnim signalima zaustavljaju igru i signaliziraju glavnom sudcu na povrsini o cemu se radi....sport je u pravilu beskontaktni(kontakt je iskljucivo palica i puck),...no ukoliko si u posjedu pucka, znaci ako ti vodis igru...tada ti je cijeli volumen bazena na volji...tj..nisi kriv ako se protivnicki igrac zaleti u tebe i ti ga izguras tijelom
Vezano za prethodne postove.....za igru nije potrebno dugo bez zraka...dovoljno je cca 15 sekundi pod vodom, 2 sekunde za udah....i nazad pod vodu ....i tako u krug...
vrlo je jednostavno.....imas dva suca u vodi i jednog vani koji je glavni....... kad jedna ekipa da gol suci u vodi rukama signaliziraju gol ovom sucu koji je vani i on u biti vec na odredjen nacin signalizira da je bio gol....... a sto se tice gledanja....ukoliko je voda cista mozes gledati izvan bazena ili pak u vodi sa maskom,ali ima ekipa koje imaju podvodnu kameru,vani plazmu ili sta vec i eto... vrlo jednostavno
jel dozvoljeno upadanje publike u teren?
mislim, neka rasna sisojka uskoči da malo dekoncentrira protivnike....
još po mogućnosti da je gola
uh...bila bi gotova za sekundu...igrači bi ju rastrgali kao piranje...ona gola oni već polugoli...al bi se pjenila vodica...mislim da bi i publika više uživala u prizoru
jel dozvoljeno upadanje publike u teren?
mislim, neka rasna sisojka uskoči da malo dekoncentrira protivnike....
još po mogućnosti da je gola
uh...bila bi gotova za sekundu...igrači bi ju rastrgali kao piranje...ona gola oni već polugoli...al bi se pjenila vodica...mislim da bi i publika više uživala u prizoru
Pa sigurno nebi publika sjedila i gledala, pa ušli bi i oni radit ''nerede''