Smijenjena i direktorica tvrtke Osječki sajam

Osijek

Smijenjena i direktorica tvrtke Osječki sajam

Nova osječka vlast (HSP, SDP, HNS, HSU) obavila je i treću političku smjenu direktora gradskih tvrtki. Nakon Ivana Vuletića (HSLS) iz Sportskih objekata i Adrijana Farkaša (HSP) iz Ukopa, u četvrtak je smijenjena direktorica Osječkog sajma Andrea Mandić (HDSSB), umjesto koje je imenovan SDP-ov Domagoj Hajduković, profesor engleskog jezika i povijesti.

Sajamsko središte u regiji

- Nekome može biti čudno što sam ja kao profesor imenovan direktorom Osječkog sajma, no smatram da je to logičan slijed u smislu planova koje SDP i ja imamo s ovom tvrtkom. Uskoro završavam magisterij europskih studija, što je zapravo interdisciplinarni studij ekonomije, prava i politologije, a moja je vizija da Osječki sajam postane europsko regionalno sajamsko središte.

Smatram da se dosad nije dovoljno kapitalizirao položaj Osijeka i na tome ću raditi tijekom svog mandata, uvodeći i novu ponudu te ću početi s projektom preseljenja sajma na novu lokaciju
- rekao je Hajduković, dosadašnji profesor u OŠ Blago Zadro u Vukovaru.

Bivša direktorica Mandić, koja je na toj funkciji naslijedila svoju stranačku kolegicu Ines Teskeru 1. srpnja prošle godine, u smjeni ne vidi velik problem, a u tvrtki će ostati na funkciji pomoćnice direktora.

Andrea Mandić

Sječa direktora je završena?

- Tko nije svjestan da je ovo politička fotelja, bolje mu je da niti ne sjeda u nju. Ne mogu reći niti jednu riječ prigovora i Nadzorni odbor je cijeli proces odradio korektno. Novom direktoru želim da uspješno vodi tvrtku, a ja ću mu pomoći koliko bude potrebno - rekla je Mandić koja je prošle godine u vrijeme sukoba između HSP-a i HDSSB-a na nekoliko dana svoju fotelju prepustila stranačkom kolegi Ivici Fadljeviću, što je bio HDSSB-ov manevar kako bi si osigurali većinu u Gradskom vijeću.

Smjenom u poduzeću Osječki Sajam vjerojatno je završila politička sječa direktora gradskih tvrtki jer je HNS-ov dogradonačelnik Ivan Vrdoljak najavio da neće dirati direktora BIOS-a Igora Medića, a ostali partneri su namirili svoje potrebe. Na čelo Ukopa zasjeo je HSU-ov Zvonimir Pavelić, dok će Sportske objekte sljedeći tjedan preuzeti HSP-ov Damir Harangozo.

Hajdukovićeve suradnice bit će tri bivše direktorice

Smjena u Osječkom sajmu, osim političkog faktora, intrigira i zbog činjenice da će Hajdukovićeve najbliže suradnice biti tri bivše direktorice te tvrtke. Mandićeva će, naime, biti na funkciji pomoćnice direktora, a njezine prethodnice Ines Teskera i Nada Maglaić odgovorne su za financijsko, odnosno komercijalno poslovanje.

Autor: Nikola Patković/Jutarnji.hr
Nekome može biti čudno što sam ja kao profesor imenovan direktorom Osječkog sajma, no smatram da je to logičan slijed u smislu planova koje SDP i ja imamo s ovom tvrtkom. Uskoro završavam magisterij europskih studija, što je zapravo interdisciplinarni studij ekonomije, prava i politologije, a moja je vizija da Osječki sajam postane europsko regionalno sajamsko središte.

Pametnjaković :P
Vidijet ćemo koliko će za godinu dana uspjeti. Želim mu uspjeh, što zbog Osijeka, što zbog sajma.
... ne dirajte mi Kralja!
Hoće li i kada uopće na funkcije dolaziti sposobni, a ne podobni? Čim vidim riječi "novi direktor" i akronim političke stranke kojoj pripada, dobijem lagane probavne smetnje.
zlusch

Hoće li i kada uopće na funkcije dolaziti sposobni, a ne podobni? Čim vidim riječi "novi direktor" i akronim političke stranke kojoj pripada, dobijem lagane probavne smetnje.

Neće! Navikni se na probavne smetnje.
ma samo da ostanu štandovi sa gumenim bombonima onda ću i dalje ić na sajmove...šala...nadam se da se neće opet desit da sajam vjenčanja bude istovremeno u osijeku i zagrebu i dubrovniku, isto vrijedi i za poljoprivredni sajam
... nema veza tko je na tronu Sajma samo nek popravi image istog. Treba Grad uložiti u projekt " Sajam sporta"!
manijak

... nema veza tko je na tronu Sajma samo nek popravi image istog. Treba Grad uložiti u projekt " Sajam sporta"!

Ima veza... jer politički podoban dječarac bez imalo iskustva neće znati i moći učiniti čuda sa Sajmom, tim više jer će biti tuđi poslušnik i stranački vojnik.

A to sve mi plaćamo iz svog džepa.
zlusch

Ima veza... jer politički podoban dječarac bez imalo iskustva neće znati i moći učiniti čuda sa Sajmom, tim više jer će biti tuđi poslušnik i stranački vojnik.
A to sve mi plaćamo iz svog džepa.

Imaš pravo što se tiče plaćanja. Nemaš pravo optužiti i osuditi, a čovjek još nije ni počeo. Možda napravi dobar posao.
mvarga

Imaš pravo što se tiče plaćanja. Nemaš pravo optužiti i osuditi, a čovjek još nije ni počeo. Možda napravi dobar posao.

OK, štima. Usudio sam se posumnjati poučen iskustvom. Pričekajmo i vidimo!
Ne poznam čovjeka i za priču nije ni bitan. Govorim načelno. Sve dok se politika igra s nama postavljajući ljude metodom pokušaja i pogrešaka, neće biti sreće. Ajmo ga sad postaviti pa ćemo vidjeti hoće uspjeti, a ako ne uspije onda ćemo ga nakon godinu dana maknuti. E jbg, ali meni je godina života manje. Nemam vremena čekati da bih vidio da li će on valjati ili ne. Previše ih je u redu, a meni je život samo jedan. Pogotovo kad zasjedne na 4 godine pa se ne miče, a ne valja. Onda ga malo razvlače po novinama, proučavaju kome je od prijatelja pogodovao, ništa mu se ne želi dokazati i: Idemo dalje! rekli bi neki.

E zato fino uvesti da političar odgovara svojom imovinom. Pa ako si napravio sranje, plati, nadoknadi, vrati, digni kredit. Koja je sada odgovornost za neko kvazi opće dobro, osim savjest i morala, koji mnogi nemaju, a ako imaju zaborave na njega barem dok traje mandat.
verycreativan

Ne poznam čovjeka i za priču nije ni bitan. Govorim načelno. Sve dok se politika igra s nama postavljajući ljude metodom pokušaja i pogrešaka, neće biti sreće. Ajmo ga sad postaviti pa ćemo vidjeti hoće uspjeti, a ako ne uspije onda ćemo ga nakon godinu dana maknuti. E jbg, ali meni je godina života manje. Nemam vremena čekati da bih vidio da li će on valjati ili ne. Previše ih je u redu, a meni je život samo jedan. Pogotovo kad zasjedne na 4 godine pa se ne miče, a ne valja. Onda ga malo razvlače po novinama, proučavaju kome je od prijatelja pogodovao, ništa mu se ne želi dokazati i: Idemo dalje! rekli bi neki.

E zato fino uvesti da političar odgovara svojom imovinom. Pa ako si napravio sranje, plati, nadoknadi, vrati, digni kredit. Koja je sada odgovornost za neko kvazi opće dobro, osim savjest i morala, koji mnogi nemaju, a ako imaju zaborave na njega barem dok traje mandat.

Reci mi u kojoj državi je tako. Ako nađeš plaćam piće po izboru.
verycreativan

Koja je sada odgovornost za neko kvazi opće dobro, osim savjest i morala, koji mnogi nemaju, a ako imaju zaborave na njega barem dok traje mandat.

Savjestan i moralan političar je u našoj zemlji a posebno u Osijeku teški oksimoron.
mvarga

Reci mi u kojoj državi je tako. Ako nađeš plaćam piće po izboru.

Ne znam u kojoj i da li je uopće u jednoj državi tako. Samo znam da njihova demokracija i državnost traju mnogo duže od naše, pa su te početničke političke bolesti davnih dana prebrodili. Tamo postoji odgovornost za funkciju koju obnašaš i završavaš u zatvoru za "politički" kriminal, neovisno iz koje si stranke, pozicije ili opozicije. Isto je i sa porezom.
Drogovi i drugarice sve je to sranje......idemo dalje :) Nije prvi a bome mi ni poslijednji. Sve ce to prestati i poceti iz pocetka u onom trenutku kada mentalitet sitne raje se pocne mijenjat. A da bi to bilo moguce, treba nam jedna atomska.....poravnati sve pa takvom terenu se moze dosta toga napraviti. Ideja boljitka i idoli su vec davno mrtvi u nasem narodu, jedino sto ostaje jest to da se sto vise para pokupi za sto manje rada.....metoda kontradikcije.....i to ona apsolutna....
Aj sad zdravo!
Dečko je pametan..bez brige.A, još pametniji potez je zadržati tri iskusne direktorice...Sretno i pametno
porto

Dečko je pametan..bez brige.A, još pametniji potez je zadržati tri iskusne direktorice...Sretno i pametno

svaka čast njemu, nadam se da će se pokazati kao pametan i sposoban, ali i da neće previše biti ograničen političkom stegom. tada bi cijela regija imala koristi od toga.

vjerujem i ja da je pametan potez zadržati tri iskusne direktorice. samo, da je to njegova odluka, sumnjam.
verycreativan

Ne znam u kojoj i da li je uopće u jednoj državi tako. Samo znam da njihova demokracija i državnost traju mnogo duže od naše, pa su te početničke političke bolesti davnih dana prebrodili. Tamo postoji odgovornost za funkciju koju obnašaš i završavaš u zatvoru za "politički" kriminal, neovisno iz koje si stranke, pozicije ili opozicije. Isto je i sa porezom.

Nije to samo pitanje odgovornosti, nego i sposobnosti.

Jer, nesposobni moze sve raditi by-the-book, a da krajnji rezultat bude u minusu.

Siguran sam da u gradu ima onih koji su sposobniji, obrazovaniji, motiviraniji od bilo kojeg politicki postavljenog namjesnika.
DonQuijote

svaka čast njemu, nadam se da će se pokazati kao pametan i sposoban, ali i da neće previše biti ograničen političkom stegom. tada bi cijela regija imala koristi od toga.

Ako je došao kao stranački vojnik, možeš misliti koliko će imati odriješene ruke. To ti je otprilike kao što je Bubalo župan, a Goc gradonačelnik.

Samostalno mogu vjerojatno samo naručivati uredski pribor (pod uvjetom da i taj natječaj nije namješten da netko pobere proviziju) ;)

Re: Smijenjena i direktorica tvrtke Osječki sajam

Od vremena gđe Maglaić + 3 nove visoko pozicionirane (valjda barem solidno plaćene) osobe ... ima da procvjeta... treba zaraditi za sve te pomoćno/direktorske plaće!
Leteci mungos

Siguran sam da u gradu ima onih koji su sposobniji, obrazovaniji, motiviraniji od bilo kojeg politicki postavljenog namjesnika.

I ja sam siguran u to. Ali također znam da se ti ljudi ne uključuju u stranke pa samim tim nisu u krugu iz kojeg se izabire. To je loše u našem sustavu ali nije nužno i nepopravljivo.
I ćorava koka nađe zrno, pa valjda i u politici ima dobrih i sposobnih.
mvarga

I ja sam siguran u to. Ali također znam da se ti ljudi ne uključuju u stranke pa samim tim nisu u krugu iz kojeg se izabire.

Da Feral kojim slucajem prati napise po forumima, ova izjava bi zasigurno bila odgovarajuce okrunjena.

To je loše u našem sustavu ali nije nužno i nepopravljivo.

U sustavu je nesto lose, a lose je upravo ono oko cega su nam razmisljanja dijametralno suprotna.

Sustav bi trebao ili uzgajati sposobne kroz stipendije, ili pustiti da trziste uzgoji i onda kupiti najsposobnije.

I ćorava koka nađe zrno, pa valjda i u politici ima dobrih i sposobnih.

Bi li ti skocio iz aviona kad bi ti pilot rekao da ce ti se padobran "valjda" otvoriti ili da se otvara "kad i corava koka nakljuca zrno"?
Andrea Mandić (HDSSB)- zena je zmaj!!!
Leteci mungos

Da Feral kojim slucajem prati napise po forumima, ova izjava bi zasigurno bila odgovarajuce okrunjena.

Cinizam je oružje frustriranih.
Ima jedna politička: Il' se uključi, il muči!

Ne mislim da nemaš pravo na svoje mišljenje samo sam htio napomenuti da kritika iz tamnog kuta djeluje kao da si jedan od dva starca iz Muppet show-a.
Moje je mišljenje da bi se politički sustav trebao promijeniti iznutra i to tako da se što više mladih, pametnih i poštenih ljudi uključi u stranke po svom izboru i pokuša nešto promijeniti. Dokle god će mladi i sposobni cinizmom napadati sustav čine dvije štete: sebe razaraju i puštaju da ih sustav razara.
Ovaj momak na čelu sajma je mlad. Vjerujem i da je pametan. Bit' će vremena napadati ga kad zahebe. Do tada mu dajem kredit. Njemu i svakom drugom.
mvarga

Cinizam je oružje frustriranih.

Sto god ti posluzilo kao izgovor za skretanje s izvorne teme, onu izjavu i dalje smatram vrhunskim biserom vrijednim citiranja.

Ima jedna politička: Il' se uključi, il muči!

Sto drugo ocekivati od politickih izjava, nego iskljucivost i borgovsku obavezu negiranja postojanja vlastitog misljenja i kritike?! Hvala ti na ovoj izreci, da sam sam trazio bolji argument - ne bih ga nasao.

Ne mislim da nemaš pravo na svoje mišljenje

Ne mislim da bi na moju kriticnost imalo utjecaja i da ti mislis da nemam pravo na vlastito misljenje. Sto vjerojatno i mislis, jer ne bi naglasavao da mi ga dajes.

samo sam htio napomenuti da kritika iz tamnog kuta djeluje kao da si jedan od dva starca iz Muppet show-a.

Ne sumnjam da gledano iz jednoobraznog stranackog tora tako izgledaju svi oni koji se drznu imati drugaciji pogled na svijet.

Moje je mišljenje da bi se politički sustav trebao promijeniti iznutra i to tako da se što više mladih, pametnih i poštenih ljudi uključi u stranke po svom izboru i pokuša nešto promijeniti.

Eto, na nesto konkretno dolazis nakon prvih par recenica kojima pokusavas diskreditirati sugovornika.

Slozio bih se s tobom da bi se stvari trebale mijenjati iznutra da nisam vidio kako izgledaju i funkcioniraju mladezi stranaka (i ovih i onih). Mali klonovi velikih politicara, koji poput bezukusne i bezmirisne vode poprimaju oblik debelog crijeva svojih starjesina. Da parafraziram tvoju sjajnu demokratsku izjavu koja mladez stranaka potice na kriticnost i posjedovanje vlastitog misljenja: "Il' se uvuci, il' me povuci!"

Dokle god će mladi i sposobni cinizmom napadati sustav čine dvije štete: sebe razaraju i puštaju da ih sustav razara.

Dakle, mladima predlazes servilnost, nekriticnost i oportunizam? Nije li to malo u kontradikciji s izjavama o "mijenjanu iznutra"?

Ovaj momak na čelu sajma je mlad. Vjerujem i da je pametan. Bit' će vremena napadati ga kad zahebe. Do tada mu dajem kredit. Njemu i svakom drugom.

Protiv tog momka nemam nista, niti ga poznajem. Nisam napadao njega, niti komentirao njega i njegov rad, vec sustav sinekura i politicke podobnosti koji tako zduzno branis. Ne podvaljuj.
Dakle mungi, zaključio sam najmanje jednu stvar: čitaš moje postove. I to je dobar početak.
Nažalost nisi shvatio bit. Ne predlažem mladima servilnost ni nekritičnost ni oportunizam. Predlažem im akciju, promjene i borbu za svoje mišljenje unutar sustava. Tko želi ok, tko ne želi opet ok.
Ovaj mladac sa sajma se izborio unutar sustava pa su mu dali šansu. Ili misliš da u SDP-u nema mladih osim njega?
Ma nije bitno koliko mladih ima gdje.. ima ih svuda i u svakoj stranci i pored stranke. Problem je u tome što je ovaj momak zasjeo u fotelju direktora Sajma bez natječaja. Možda i je sposoban, ali je prije svega podoban - u tome leži cijeli problem..
Kako je onaj podobni iz Ukopa uspio otjerati profitabilno poduzeće u milion kuna minusa? Nažalost, u većini slučajeva ispada da podobni nije i sposobni.. Nadam se samo da Sajam neće proći kao Ukop..

Tagovi