NIJE ZAJEBANCIJA!
Prosvjedi, za koje sam osobno saznao, se pripremaju u Zagrebu i Zadru.
Zahtjevi prosvjednika nisu nerealni, nego ono što nam pripada:
1. poštovanje uvjeta po kojima smo upisani
2. omogućenje upisa diplomskog studija svim studentima, bez plaćanja
školarine uz jedini uvjet završen preddiplomski studij
3. po završetku studija stjeće se titula "magistar struke"
4. RAVNOPRAVNO SUDJELOVANJE U KREIRANJU NASTAVE
5. javne ankete o kvaliteti nastavnika
6. poštivanje studentskih prava
Svi ovi zahtjevi mogu se svesti na jedno: ŽELIMO DOSLJEDNU PROVEDBU
BOLONJSKOG MODELA!
Mi studenti ne želimo i nećemo više tolerirati samovolju, bahatost i
teror određenih profesora, dekanata, rektorata i ministarstva. Sad je
vrijeme da se odupremo.
Širi ovaj mail i priključi se prosvjedu 7.5.
Daljnje informacije ići će preko facebook grupe
http://www.facebook.com/group.php?gid=13476553643
Prosvjeduj i ti, zajedno smo jači!
Studentski prosvjedi 7. svibnja
Računala, znanost, tehnologija
a ste jadni!
Po čemu su oni jadni,ti zahtjevi su sasvim legitimni.
Ah... nakon malo ceprkanja, moze se skontati da iza prosvjeda stoje SSU (Socijaldemokratska studentska unija). Ne znam imaju li i koliko veze s SDP-om (sjediste u istoj zgradi u ZG, nazivaju se "socijaldemokratima", bit ce da je to "studentsko krilo" SDP-a), ali ovaj stranacki potez me podsjeca na HDSSB-ov dopis podrske srednjoskolskim prosvjednicima (u pol' prosvjeda). Prilika za skupljanje politickih bodova.
Jeftina politkantska demagogija. Srednjoskolcima bi se jos i dalo oprostiti nesuvislost u slaganju zahtjeva, ali ovo sto je ovdje izneseno... Hmmm... cak i kad zazmirimo na "sitne" pravopisne greske...
IMHO, zakonom bih propisao da se za mjesta u studentskim zborovima ne smiju kandidirati osobe koje su ikada imale ikakav doticaj s ikojom strankom i to do treceg koljena.
Jeftina politkantska demagogija. Srednjoskolcima bi se jos i dalo oprostiti nesuvislost u slaganju zahtjeva, ali ovo sto je ovdje izneseno... Hmmm... cak i kad zazmirimo na "sitne" pravopisne greske...
IMHO, zakonom bih propisao da se za mjesta u studentskim zborovima ne smiju kandidirati osobe koje su ikada imale ikakav doticaj s ikojom strankom i to do treceg koljena.
jadno je to što su se sjetili prosvjedovat sad nakon učenika.
1. ssu ne stoji iza ovoga. ja jesam u ssu, ali nikakve informacije iz zg nisam dobio. o iskazivanju nezadovoljstva se priča već neko vrijeme (posjetiti forum ffos-a)
2. baš je jadno što prosvjedujemo poslije srednjoškolaca, trebali smo čekati bar tri godine da svi taj prosvjed zaborave pa onda prosvjedovati.
ipak, činjenica je da veliki broj studenata motivaciju pronalazi u srednjoškolskim prosvjedima.
2. baš je jadno što prosvjedujemo poslije srednjoškolaca, trebali smo čekati bar tri godine da svi taj prosvjed zaborave pa onda prosvjedovati.
ipak, činjenica je da veliki broj studenata motivaciju pronalazi u srednjoškolskim prosvjedima.
ma koji sad prosvjedi
kasno ste se sjetili
kasno ste se sjetili
@dr.jubar, ne bacaj pepeljare u oci i ne pravi se gljivom.
U Zg prosvjed organizira jedan odsjek PMF-a, a SSU to odmah proglasava masovnim prosvjedom. Objasnjenje zasto to cine lezi u cinjenici da se radi o udruzi studenata ciji su clanovi ujedno i clanovi mladezi oporbene stranke (SDP-a)
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3071466/index.do
"Potpora Unije
Prosvjednike podupire i Socijaldemokratska studentska unija.– Nismo organizatori, ali će naši članovi poduprijeti prosvjednike. Vjerujem da će im se pridružiti barem 500 naših članova – kaže tajnik Unije Danijel Kokotović. Dodaje i ovo: “Srednjoškolci su Primorcu dali žuti karton, a od nas će, nadam se, dobiti crveni.”"
Nema nista ljigavije nego kad se politicki interesi upletu u borbu za opce dobro. I onda ti meni ovdje prodajes spiku da si clan SSU i da nemas pojma sto SSU radi u Zg. Yeah, right! Lazes, no to nije nista neobicno za male stranacke pijune sto se koprcaju po kojecijim probavnim traktovima, skupljajuci zetone pohvala i stranackog tapsanja po ramenu.
U Zg prosvjed organizira jedan odsjek PMF-a, a SSU to odmah proglasava masovnim prosvjedom. Objasnjenje zasto to cine lezi u cinjenici da se radi o udruzi studenata ciji su clanovi ujedno i clanovi mladezi oporbene stranke (SDP-a)
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3071466/index.do
"Potpora Unije
Prosvjednike podupire i Socijaldemokratska studentska unija.– Nismo organizatori, ali će naši članovi poduprijeti prosvjednike. Vjerujem da će im se pridružiti barem 500 naših članova – kaže tajnik Unije Danijel Kokotović. Dodaje i ovo: “Srednjoškolci su Primorcu dali žuti karton, a od nas će, nadam se, dobiti crveni.”"
Nema nista ljigavije nego kad se politicki interesi upletu u borbu za opce dobro. I onda ti meni ovdje prodajes spiku da si clan SSU i da nemas pojma sto SSU radi u Zg. Yeah, right! Lazes, no to nije nista neobicno za male stranacke pijune sto se koprcaju po kojecijim probavnim traktovima, skupljajuci zetone pohvala i stranackog tapsanja po ramenu.
Leteci mungos
Nema nista ljigavije nego kad se politicki interesi upletu u borbu za opce dobro.
pa kad bi se upleli politički interesi za boljitak glasačke populacije ja bih bila prezadovoljna
prepravila bih ovo u "kad se upletu interesi o vlastitom dupetu i njegovom podmirenju"
@ Leteci mungos
ajmo ovako, ja nikome ne bacam pepeljare u oči i ne pravim se gljivom. u osijeku sam predsjednik organizacije ssu-a od 21. 2. 2008. član SDP-a nisam već mjesec dana.
socijaldemokracija je moje političko opredjeljenje i ne vidim zbog čega to smanjuje legitimitet zahtjeva koji se iznose pred nadležne? pa bi te zamolio da mi to pobliže objasniš.
POZIVAM VAS NA PROSVJED da se izborimo za
1. povećanje broja stipendija
2. osiguranje kvalitete nastavnih sadržaja
3. više kreveta u studentskim domovima
4. okončanje profesorske samovolje i terora
pozivam vas na prosvjed da jasno izrazimo svoj stav: NISMO PROTIV BOLONJE, SAMO ŽELIMO DA KONAČNO ISTINSKI PROFUNKCIONIRA!
ajmo ovako, ja nikome ne bacam pepeljare u oči i ne pravim se gljivom. u osijeku sam predsjednik organizacije ssu-a od 21. 2. 2008. član SDP-a nisam već mjesec dana.
socijaldemokracija je moje političko opredjeljenje i ne vidim zbog čega to smanjuje legitimitet zahtjeva koji se iznose pred nadležne? pa bi te zamolio da mi to pobliže objasniš.
POZIVAM VAS NA PROSVJED da se izborimo za
1. povećanje broja stipendija
2. osiguranje kvalitete nastavnih sadržaja
3. više kreveta u studentskim domovima
4. okončanje profesorske samovolje i terora
pozivam vas na prosvjed da jasno izrazimo svoj stav: NISMO PROTIV BOLONJE, SAMO ŽELIMO DA KONAČNO ISTINSKI PROFUNKCIONIRA!
<de-evilized>
leteći mungos je hadezeovac
ali sviđa mi što je čovjek sročio. ima smisla:
ali sviđa mi što je čovjek sročio. ima smisla:
dr.jubar
4. RAVNOPRAVNO SUDJELOVANJE U KREIRANJU NASTAVE
Hoće li mi netko objasniti što ovo znači?
ne vidim zašto u obrazovanje miješate politiku
FrostPolitika je sastavni dio svega pa tako i obrazovanja.
FrostPa bilo je i vrijeme, jer vidiš šta je politika bez obrazovanja?!
PS: 50 godina smo se prilagođavali jednom sistemu školstva, znanstvenici su nam vani cjenjeni, a sad je od jednom prebačeno na drugi sistem...
Ako je to samo zbog prilagođavanja Europi onda je to BEZVEZE!
Problem je u tome što su sada bacaleaurusi ono što su bili ljudi sa višom! Ali sada su uvedeni i bacaleaurusi za zanimanja za koja ranije nisu bile predviđene više škole. Kao što je npr. i studij matematike...
Neka logika nalaže recimo da bi bacaleaurus metematike mogao recimo predavati matematiku u osnovnoj školi, ali postoji problem što se na trogodišnjem preddiplomskom studiju matematike ne predaju pedagoški predmeti, te se bez njih ne može predavati u školi.
Zatim postojala je priča i o poslu u privredi, ali da nije navedeno o kojem poslu spomenute su banke i šjznm. No sve u svemu nepreostaje ništa nego pod obvezno upisivati i druge dvije godine...
Što nam li je to Europa donijela?!
ogorcene i preumisljene slovence....
sory za offtopic al izletilo mi...
sory za offtopic al izletilo mi...
mali_ivica
PS: 50 godina smo se prilagođavali jednom sistemu školstva, znanstvenici su nam vani cjenjeni, a sad je od jednom prebačeno na drugi sistem...
Ako je to samo zbog prilagođavanja Europi onda je to BEZVEZE!
hahahaaha
a nego zbog čega je? xD
možeš si misliti što to rade jer nas vole i jer smatraju da je ovo bolji sistem za same nas.
Skriveni sadržaj

5 do 12 je a oni trče prilagoditi sve za eu, a normalno da ne mogu napraviti kako treba kada bi sve i to odmah.
što se čudite?!
mali_ivica
FrostPa bilo je i vrijeme, jer vidiš šta je politika bez obrazovanja?!
touche
_tenjac_
ogorcene i preumisljene slovence....
misliš, alpske Srbe?
">Evo zahtjeva koji će biti predani u rektorat, pa prosudite.
-----------------------------------------------------------------
Nezadovoljni uvjetima studiranja, nemogućnošću mobilnosti između visokoškolskih ustanova, odnosom pojedinih profesora prema studentima i inertnošću Studentskog Zbora, ogorčeni odnosom nadležnih (MZOŠ, rektorat, dekanati) i šlampavošću pri uvođenju i provedbi „Bolonjskog sustava“, ZGROŽENI mogućnošću nepriznavanja naših diploma na europskom tržištu rada
Mi, studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku
od
Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
ZAHTJEVAMO
Uvažavanje dolje navedenih zahtjeva
I. Uvažavanje studenata kao konstruktivnih partnera u procesu reformiranja visokog školstva na Sveučilištu, kao što je predviđeno Bolonjskom deklaracijom i zaključkom ministarske konferencije u Pragu
II. Uvođenje sustava osiguranja kvalitete u visokom školstvu, kao što je predviđeno Bolonjskom deklaracijom
III. Provođenje ponovne ECTS kreditacije na svim sastavnicama Sveučilišta i usklađivanje iste s naputcima ERASMUS/SOCRATES programa Europske Unije
IV. Usklađivanje curriculuma s ponovno provedenom ECTS kreditacijom
V. Uvođenje linearnog sustava naplate školarine na svim sastavnicama Sveučilišta
VI. Donošenje strategijskog i operativnog plana reforme do kraja tekuće akademske godine
VII. Redovno izvještavanje studenata o tijeku ispunjavanja ovih zahtjeva putem web stranica Sveučilišta
U Osijeku, 7. svibnja 2008. godine
-----------------------------------------------------------------
Nezadovoljni uvjetima studiranja, nemogućnošću mobilnosti između visokoškolskih ustanova, odnosom pojedinih profesora prema studentima i inertnošću Studentskog Zbora, ogorčeni odnosom nadležnih (MZOŠ, rektorat, dekanati) i šlampavošću pri uvođenju i provedbi „Bolonjskog sustava“, ZGROŽENI mogućnošću nepriznavanja naših diploma na europskom tržištu rada
Mi, studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku
od
Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
ZAHTJEVAMO
Uvažavanje dolje navedenih zahtjeva
I. Uvažavanje studenata kao konstruktivnih partnera u procesu reformiranja visokog školstva na Sveučilištu, kao što je predviđeno Bolonjskom deklaracijom i zaključkom ministarske konferencije u Pragu
II. Uvođenje sustava osiguranja kvalitete u visokom školstvu, kao što je predviđeno Bolonjskom deklaracijom
III. Provođenje ponovne ECTS kreditacije na svim sastavnicama Sveučilišta i usklađivanje iste s naputcima ERASMUS/SOCRATES programa Europske Unije
IV. Usklađivanje curriculuma s ponovno provedenom ECTS kreditacijom
V. Uvođenje linearnog sustava naplate školarine na svim sastavnicama Sveučilišta
VI. Donošenje strategijskog i operativnog plana reforme do kraja tekuće akademske godine
VII. Redovno izvještavanje studenata o tijeku ispunjavanja ovih zahtjeva putem web stranica Sveučilišta
U Osijeku, 7. svibnja 2008. godine