hogar je napisao/la:
Sprega HSP-Unikom (Matković...drvosječe)
vrlo je štetna za ovaj grad.
Zatim treba analizirati izgradnje novih tramvajskih pruga.
Nemam ništa protiv kvalitetnog povezivanja određenih dijelova grada (dapače to i podržavam),
ali sam protiv toga da se to čini tramvajima.
Ja sam za opciju kvalitetnih autobusa.
Za autobuse već postoji infrastruktura (postojeće prometnice), dok za tramvaje moramo graditi novu infrastrukturu i skupu za održavanje. Većina europskih gradova ima tramvajske pruge kao naslijeđe iz prošlosti ali već 40-tak godina ne ide u investiciju novih.
Da li netko zna neki europski grad koji je zadnjih 40-tak godina investirao u nove tramvajske linije
(osim Zagreba) ?
Momak pojma o pojmu nemaš! Tramvaji su kao prvo puno bolja i ekološki prihvatljvija opcija od autobusa.
Kao drugo uz Stockholm evo ti još jedan primjer je Muenchen koji ove godine gradi tramvajske pruge u vrijednosti 50 miliona eura. A samo da napomenem da taj grad ima jako dobru infrastrukturu javnog gradskog prijevoza koju čine podzemna i nadzemna željeznica, autobusi i tramvaji.
Dakle tramvaji su i za Osijek dobri!
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow!
Ma naravno, tramvaj je za grad ove veličine idealan. Možemo se vratiti i na raspravu o izmještanju željezničke pruge, i građenju ceste i tramvajske (no, ako na vlast dođu Hsp i Sdp, to se ionako sigurno neće dogoditi). Tramvaj je i ekološki prihvatljiv, što će u Osijeku postati sve značajnije. Naime, kako je krenulo, više nećemo imati drveće u gradu, pa će nam ispušni plinovi postati ozbiljan problem.
No vratimo se na temu.
Za Sdp više ne glasam, sve dok ne uklone sadašnje vodstvo stranke. No to je teško za očekivati, s obzirom da Biljana Borzan (i ostatak osječkog Sdp-a) zdušno podupire Milanovića. Možda se radi o korektnim ljudima, ali stranku voditi ne znaju. Ako su već htjeli podmetnuti leđa za grad, i "žrtvovati se" da ne dođe do novih izbora, onda su to trebali napraviti nakon prošlih sa Hdssb-om, kada su mogli sami formirati vlast. Sada njihovo spašavanje i žrtvovanje više nije potrebno - ovo je samo blamaža.
Da li netko zna neki europski grad koji je zadnjih 40-tak godina investirao u nove tramvajske linije
(osim Zagreba) ?
Firenze,naprimjer.Grad ulaže u potpuno novu liniju.Nije baš da su gradjani oduševljeni,ali grad od 450 tisuća sa zagušenim prometom,i još kad se uzme u obzir kako talijani voze,dugoročno će im se definitivno isplatiti.Uz to imaju već gradske buseve na eko plin.
A u Innsbrucku od nešto više od sto tisuća ljudi možeš se voziti busom,tramvajem i trolejbusom.Ovo treće je zakon,bar što se buke tiče.
hogar je napisao/la:
Sprega HSP-Unikom (Matković...drvosječe)
vrlo je štetna za ovaj grad.
Zatim treba analizirati izgradnje novih tramvajskih pruga.
Nemam ništa protiv kvalitetnog povezivanja određenih dijelova grada (dapače to i podržavam),
ali sam protiv toga da se to čini tramvajima.
Ja sam za opciju kvalitetnih autobusa.
Za autobuse već postoji infrastruktura (postojeće prometnice), dok za tramvaje moramo graditi novu infrastrukturu i skupu za održavanje. Većina europskih gradova ima tramvajske pruge kao naslijeđe iz prošlosti ali već 40-tak godina ne ide u investiciju novih.
(osim Zagreba) ?
Momak pojma o pojmu nemaš! Tramvaji su kao prvo puno bolja i ekološki prihvatljvija opcija od autobusa.
Kao drugo uz Stockholm evo ti još jedan primjer je Muenchen koji ove godine gradi tramvajske pruge u vrijednosti 50 miliona eura. A samo da napomenem da taj grad ima jako dobru infrastrukturu javnog gradskog prijevoza koju čine podzemna i nadzemna željeznica, autobusi i tramvaji.
Dakle tramvaji su i za Osijek dobri!
Potpisujem, lik pojma nema. Evo jos jedan primjer, Pariz je prije dvije godine donio plan o ulaganju u staru propalu tramvajsku mrezu iako imaju metro.
Za Sdp više ne glasam, sve dok ne uklone sadašnje vodstvo stranke. No to je teško za očekivati, s obzirom da Biljana Borzan (i ostatak osječkog Sdp-a) zdušno podupire Milanovića. Možda se radi o korektnim ljudima, ali stranku voditi ne znaju. Ako su već htjeli podmetnuti leđa za grad, i "žrtvovati se" da ne dođe do novih izbora, onda su to trebali napraviti nakon prošlih sa Hdssb-om, kada su mogli sami formirati vlast. Sada njihovo spašavanje i žrtvovanje više nije potrebno - ovo je samo blamaža.
Ti bas nisi upucen u situaciju momak ili se pak zoves Alen Prnjat?
Meni nije jasno sta svi toliko pljujete po SDP-u? Ocito i oni, a i Vrdoljak zajedno s njima moraju birati izmedu tri losa, HSP ili HDSSB i HDZ.
Ako pogledamo ove potonje vidjet cemo iste ljude koji su unistili ovaj grad i njegovu privredu. Ako pogledamo HSP problem je Đapic. Vrdoljak kaze nece s njim jer mu ne vjeruje (sto je ok), a trebao bi vjerovati HDZ i HDSSB-u koji su, opet napominjem sjeb... privredu ovog grada. Kako god okrenes u istim su govnima.
No moram napomenuti ovdje da sam danas procitao izjavu Skore koji je izjavio: " U povijesti je bilo nezamislivih situacija. Ako su se mogli pomiriti Mandela i apartheid, Francuzi i Nijemci, Amerikanci i Japanci...". Kako su se Skoro pomirili Mandela i apartheid? Ti si ocito malo gluplji covjek.
No dobro, da sumiramo... sa Skorom i Djapicem nam se ne pise dobro.
Vrdoljak je dobro rekao: neću s Đapićem! sa strankom se da dogovorit.
a s ostalim (HDZ/HDSSB) kombinacijama u startu ima problem manje - nemora se borit s nadobudnim likom koji je (kako Vrdoljak sam reče danas) spreman žrtvovati svoje ljude samo da bi sebe namirio.
i jedni i drugi moraju prihvatit njegove projekte, koji su ruku na srce svi na mjestu.
Igor_OS je napisao/la :
Vrdoljak je dobro rekao: neću s Đapićem! sa strankom se da dogovorit.
a s ostalim (HDZ/HDSSB) kombinacijama u startu ima problem manje - nemora se borit s nadobudnim likom koji je (kako Vrdoljak sam reče danas) spreman žrtvovati svoje ljude samo da bi sebe namirio.
i jedni i drugi moraju prihvatit njegove projekte, koji su ruku na srce svi na mjestu.
Slažem se u potpunosti!
da su stvari idealne do toga ne bi ni došlo, zapravo da su stvari normalne ne bi nikako desničarske stranke uzele 80% vijećničkih mjesta! to je gore nego u srbiji!
Od dva zla biraš ono manje! Po meni je to HDZ (Bože oprosti mi).