CAPOEIRA; Grupa Corpo Fechado
Kultura, zabava, sport, hobby
CAPOEIRA; Grupa Corpo Fechado
ako je netko zainteresiran za treniranje ove egzoticne borilacke vjestine pozivamo vas sve na treninge u OS Sv. Ane subotom i nedjeljom u 20 sati
evo malo slika pa da vidite na sto tocno mislim...
...i koji jubitu filmic
ako vam se svidja ono sto ste vidjeli, posjetite nas i trenirajte s nama !
vidimo se uskoro!
Ovo se cini jako zanimljivo,osim toga bio sam na radionici sad za vikend u klasicnoj gimnaziji i sve to mi se cini zakon.
Tak da kontam da cu doci i pokusati.
Re: CAPOEIRA; Grupa Corpo Fechado
Sjećam se da sam vas prošlih ljeta viđao kako radite na glavnom trgu i još na par mjesta i predobri ste mi. Hvala što si stavio termine treninga jer sam već neko vrijeme htio početi trenrati, još kad sam vidio ove clipove definitivno ću početi. Vidimo se uskoro
Hvala na terminima.
Ja pooooočinjem trenirati ovaj tjedan
I ja sam ih vidala na kopiki preko ljeta i predobro izgleda.
Ajde ljudi da vas vise onda krene da ne budem jedina nova tamo. XD
i vidio sam neke njihove nastupe zakon je ekipa
muskatniorascicBok!
Da se i ja ukljucim u raspravu.
Ako je netko zainteresiran za razvoj misica i uma neka se javi. Naime super tajno drustvo cija sam ja marioneta organizira kompletan program preobrazbe. Od pristavog nerda koji jede bigmek i pije kokakolu napraviti cemo muskarca od Vas. Pitate se kako.
Odgovor je lako i dopustite mi da Vas uvjerim u to.
Naime nas trening centar nalazi se u super ultra mega tajnim prostorima ispod Tuzle. Naime potrebni su nam rudari za izgradnju mreze rudnika Kreka-Banovici-Kakanj. Bavimo se ilegalnom trgovinom uranom ali to Vas ne treba opterecivati.
Naime nuspojave su samo pozitivne, svjetlit cete u mraku te se necete nikako moci izgubiti.
Nakon naseg 3 godisnjeg rada s Vama izaci cete van kao pravi muskarci. S manje kose, vise krvnih zila i moci cete piti kao smuk. i jos cemo Vam platiti!
Sastanak je 08.03 2008 na parkiralistu Kauflanda u 21 sat 35 minuta!
Vidimo se tamo, tragaoci za mudroscu i sljedbenici velikog Muje Rudara...
..legenda..
btw, zeros i aethur lijepo ste to primjetili, no, bitna je informacija, a komentari novoregistrirane ekipe su tu samo kako bi dojam bio sto bolji..dok to mozda i ne bi bilo potrebno kad bi ljudi samo dosli na trening i dozivjeli ga na svoj nacin
aj uzivajte!
molossus
btw, zeros i aethur lijepo ste to primjetili, no, bitna je informacija, a komentari novoregistrirane ekipe su tu samo kako bi dojam bio sto bolji..dok to mozda i ne bi bilo potrebno kad bi ljudi samo dosli na trening i dozivjeli ga na svoj nacin
Informacija je bitna. Hoće li netko komentirati tu informaciju ili ne, ne može se predvidjeti.
Reklama nekada može imati i negativan učinak. Svaka čast, capoeira mi se sviđa, pratio sam kada je bio onaj Brazilac na manifestaciji "Letjeti" prošle godine, no ovo s novim korisnicima, radi boljeg prepoznavanja? Malo djeluje patetično...
aethur
molossus
Informacija je bitna. Hoće li netko komentirati tu informaciju ili ne, ne može se predvidjeti.
Reklama nekada može imati i negativan učinak. Svaka čast, capoeira mi se sviđa, pratio sam kada je bio onaj Brazilac na manifestaciji "Letjeti" prošle godine, no ovo s novim korisnicima, radi boljeg prepoznavanja? Malo djeluje patetično...
Slažem se da izgleda malo..no kako si ti to slikovito opisao.. ali iza svega stoji samo dobra volja. Btw jesi aktivno sudjelovao na radionici prošle godine ili si samo promatrajući upijao prezentirano?
molossus
Slažem se da izgleda malo..no kako si ti to slikovito opisao.. ali iza svega stoji samo dobra volja. Btw jesi aktivno sudjelovao na radionici prošle godine ili si samo promatrajući upijao prezentirano?
Nisam sudjelovao, samo sam promatrao. No, capoeira je uistinu zadivljujuća. Možda skoknem u ponedjeljak do škole da vidim kako vi to radite.
aethur
Nisam sudjelovao, samo sam promatrao. No, capoeira je uistinu zadivljujuća. Možda skoknem u ponedjeljak do škole da vidim kako vi to radite.
Super! Ako zaista odlučiš navratiti ne zaboravi laganu odjeću..pa da zaigramo malo u rodi (krugu)!
Treninzi se od ovog tjedna održavaju srijedom u MUP-u u 21.30, te subotom i nedjeljom u OŠ Sv. Ane(škola kod katedrale) u 20 sati . Pozivam sve zainteresirane na druženje i treniranje!
Živili!
pa ne radi se tako promocija!! uuhh...
"Mališa" o ovome cemo razgovarati, pa ne moze se ovako blatiti klub! IM FUCKIN PISSED!
ehh...
sto reci.. nista.. pojesti govno i gotovo, nekad i to treba.. mogu samo reci da ova mladja ekipa od pahulje do darkmana (ne da mi se sve ih nabrajati) starijim voditeljima grupe nisu rekli (objasnili) sto su u radili... ili mozda mi stariji, jednostavno nismo dovoljno slusali.. ne znam.. kako god bilo..
u ime kluba.. ispricavam se svim forumasima..
aethur, potuno se slazem s tvojom ocjenom!
Malisa.. kolega.. nemoj ovo opravdavati.. jer nema opravdanja... "ovo" je greska, i točka!
a sto se tice... ekipe od pahulje do darkmana.. UHH... >
sto se tice termina.. radi reorganizacije kluba koju polako provodimo i kvalitetnijeg rada (citaj treninga) na jugu vise ne treniramo...
previse nam je 5 puta tjedno.. ljudi imaju i druge obaveze.. stoga,
srijedom su treninzi u MUP-u u 21:30 sati
subotom i NEDJELJOM u OS Sv. Ane u 20:00 sati..
zainteresirani mogu doci.. godine nisu bitne.. (vidjet cete ima nas svakavih
(a ovo je specijalno za njezniji spol, jer to njih obicno najvise zanima):
DA! IMA DJEVOJAKA NA TRENIGU.
pozdrav..
gdje/kad...koji su uvijeti?
u Osijeku postoji jedna profesionalna grupa Capoeire koja ima svog mestrea (majstora) i priznata je skola od strane svjetske Capoeira zajednice..............a postoji i druga amaterska grupa (corpo fechado) koja postoji kao grupa ljudi koji eto se malo nadju pa nesto pokusavaju,a ni sami ne znaju sto......zato bih molio ljude da ne mijesaju nas,Capoeira grupo Senzala Osijek i ovu grupu Corpo Fechado,jer mi nismo ista grupa..........mi,grupa Senzala djelujemo vec 2-je godine i samostalni smo i nas vidite po ljetu na trgu i kopici a ova druga grupa (corpo fechado) ni nema treninge po ljetu,tako da ako hocete trenirati ozbiljno borilacku vjestinu Capoeira javite se meni (instructor Comprido)...........zovem se Dejan i instruktor sam Capoeire kojom se bavim 4 godine......treninge imamo u djecjim jaslicama Ivancica pon,uto,cet i pet od 20:00-22:00............to vam je iza Dome u donjem gradu.......ulica Ive Tijardovica 4........ako je netko zainteresiran i ne zna doci nek me nazove na 098/974 28 32 ili nek mi salje mail na [email protected] nadam se da sam pomogao u objasnjavanju situacije......pozdrav i vidimo se.......axe
2.vi "profesionalci" ste nastali od nas "amatera koji pokusavamo,al nam neide".vjerojatno ces reci to nista nije valjalo i take gluposti.jel ti mislis da bi Kiura dosao u Os, a da ga tu nije docekalo "plodno tlo"?ti mislis da bi dobio cordao instruktora a da to sto radis da nije valjalo???
3.jos mi jednu stvar molim te za kraj objasni...
kako to da "profesionalci" zovu "amatere koji pokusavaju al im neide" da im pomognu u nastupu???
svako ko hoce trenirati capoeiru nek ode u obje grupe.nek proba trenirati u obje grupe i gdje mu je bolje tu nek ostane
pozdrav
hvala!
moj identitet je nebitan jel se tak i tak vise nebavim capoeirom,pa onda nije ni bitno
Mario1411
Ma svi vi odite u Corpo Fechado u Sv. Anu tamo je najbolja capoeira. Mozete sve naucit. Onaj brazilac kyura je pobjego , jer je skonto da nema para ovdje za zaradit (nema ih dovoljno kolko je ocekivao) pa oso negdje drugdje brat novce .heh.. Trenutak istine![]()
pozdrav............ajde mi prijatelju molim te objasni onda ovo:zasto se nitko od tvojih iz grupe corpo fechado nije onda odazvao na poziv na radionicu sa 2 contra mestrea i jednim professorom koja se odrzala prosli mjesec u Osijeku?I zasto pricas da je Kiura (a ne Kyura) pobjegao kada dolazi tu svaka 3 mjeseca........ako te bas interesira doci ce 16.01.2009. pa dodji i uvjeri se...........mislim,ako je kod vas najbolja capoeira (kako si i sam rekao) zasto ne organizirate nekakvu radionicu,zasto se ne afirmirate kao grupa u svjetskoj Capoeira zajednici,zasto niste priznati od te iste zajednice kao grupa i naposljetku zasto nemate Mestrea i organiziranu hijerarhiju grupe i jos jedno pitanje...........zasto se uvijek durite i ljutite na nesto sto netko napise???????hvala
"nismo afirnmirani" u capoeira svijetu jel nam to i nije potrebno,tocnije mi ne treniramo zbog afirmacije neg zbog sebe,iako da to zelimo mozemo imati mestrea...uostalom to ti sve znas nema smisla da dalje pisem....
a ovo sto je mario rekao je totalna glupost....ljudi nek dodu na vas i na nas trening pa nek odluce sta je najbolje za njih...rasprava o pravoj capoeiri je glupa i nije joj mjesto na forumu
pozdrav....
Pahuljaslazem se.........i molim vas tko god je odgovoran tamo da ove balavce sto pisu gluposti malo opomene i uputi ih u stvari............ne zelim se prepucavati i svađati ali neke stvari stvarno prelaze svaku mjeru.........hvala na razumijevanju i pozdrav
nismo dosli jel nemamo para...![]()
![]()
"nismo afirnmirani" u capoeira svijetu jel nam to i nije potrebno,tocnije mi ne treniramo zbog afirmacije neg zbog sebe,iako da to zelimo mozemo imati mestrea...uostalom to ti sve znas nema smisla da dalje pisem....
a ovo sto je mario rekao je totalna glupost....ljudi nek dodu na vas i na nas trening pa nek odluce sta je najbolje za njih...rasprava o pravoj capoeiri je glupa i nije joj mjesto na forumu
pozdrav....
I zato vas molim...
....uđite u osnovne škole, razgovarajte s ravnateljima i svom pomoćnom" ekipom"-djeci koja su HIPERAKTIVNA, koja imaju ADHD to je najidealniji sport!
A ljudi vas ne mogu naći, ne znaju za vas, ni jedne i druge.....ja vas molim....
A srednjoškoce dobijete jednom demonstracijom! Oni su veći, žele i mogu više...ličite im na brejkere ali sa nekom jačom pričom...ali ne znaju NIŠTA o vama, i lape i dosadno im je.....
I jedni i drugi , i Naši i Vaši, shvatite da je CAPOIERA vrijedna da je djeca upoznaju!
Uđite u škole, u dvorane, na hodnike i igrališta-CAPOIERA je toga vrijedna!
A sve ostalo je tužna i nepotrebna priča....
Volim CAPOIERU, volim Osijek ! Zato vas molim-volite djecu! Uđite u škole!
KrnjacMene samo zanima koja od dvije grupe je angola a koja senzala jer mi nije cilj znati se boriti nego onak da to dobro izgleda za oko,a za borbu cu izabrat paralelno neki kontakt sport brazilski jujutsu ili nesto slicno ,hvala vam unaprijed
koliko ja znam nema cisto angola skole u osijeku
kao clan grupe Senzala mogu reci da se radi i angola, sao bento grande de angola, benguela, regional kod nas (za sada) od ostalog se radi maculele, puxada de rede i samba
za corpo fechado nemogu nista rec jer nisam upucen u njihove stvari posto nazalost nema suradnje, nemaju mestrea pa ni po tom se nemoze zakljucit koji stilovi se rade
uostalom capoeira je kontakt sport, ali nije full kontakt (bare se kod nas radi kontakt udarci rusenja i ostale tehnike)
JASNAja znam da je ekipa u svetoj Ani subotomi nedjeljom bila mala- ali iskreno su i pošteno odradili svaki trening-iskreno su primili i dječaka od od 9 godina i njegovu mamu...CAPOERA je prekrasan sport....
svaka cast postu. iskreno sam iznenadjena raspravom o ovoj predivnoj borilackoj vjestili. neki dan vidjeh ih na trgu, stvarno se covjek zamisli, prekrasno je vidjeti sve te mlade ljude kako treniraju nesto srcem i to uz predivne taktove i ritam koji dize sve na noge. no ovo prepucavanje i svadjanje, i to ljudi koji se bave capoierom, jednostavno rusi sve lijepe trenutne vidjene na trgu. ovo nije dragi moji decki sportski duh, niti je ovo vas perpucavanje adekvatan poziv da se netko prikljuci grupi. znam da postoji jaz izmedju ove dvije grupe oduvijek, i znam da se dugo vec svadjaju i da postoje razmirice, no moram vam reci da to samo rusi vase uglede, da na sebe bacate sjenu, kako na klubove, tako i na sporstki duh.
za capoieru sam vidjela oglas na stv-u. ono sjedila, pila kavu i odjednom iskoci oglas. zapisala telefon i nazvala. cula sam i prije sto je to, znala sam iz filmova o cem se radi i znala sam da ce se mojim ukucanima svidjeti ideja, da odu pogledati kako to izgleda uzivo. nisam poima imala, niti koju cu osobu dobiti na mobu tom iz oglasa, niti koji je klub iza oglasa,nisam znala nista... dogovorili smo se kad mozemo doci pogledati, otisli i ostali odusevljeni. tako smo se kao obitelj upoznali sa caoierom i krenuli na druzenja i treninge. tako smo culi i za nesuglasice izmedju klubova, iako niti se zelim petljati u to, niti bih djeci to dozvolila.
kao roditelj samo mogu reci i poruciti onima koji vode i jedan i drugi klub. NE BI SKODILO, a ni bilo na odmet, da zakopate ratne sjekire i pokazete malo tolerancije i pameti,duhovnosti i stila. napravite nesto za grad skupa, za mlade i djecu ovog grada. nebitno sto je 2 kluba, mislim da se moze zajedno jako puno postici, jer ovaj projekat je nesto predivno. iskoristite to sto imate. mnogi bi jos pristupili i dosli. prestanite se kao babe sokacke svadjati i poradite na toleranciji, fleksibilnosi, radu sa djecom, mladima, reklamirajte se malo protiv droga, nasilja, alkohala, maknite mlade sa ulica, napravite nesto pametno, kao sto je mama JASNA rekla, prezentirajte se u sto ljepsem svijetlu na sve strane. zasto grad ne bi imao nesto VELIKO u vama. uvijek ima onih koji vam mogu, zele i hoce pomoci, prikljuciti se, mozda ne vjezbajuci, ali pomoci oko rada klubova, prezentacija i inih stvari.
ZAR JE TO TAKO TESKO??????
hvala!
vilenjacicaOSJASNAja znam da je ekipa u svetoj Ani subotomi nedjeljom bila mala- ali iskreno su i pošteno odradili svaki trening-iskreno su primili i dječaka od od 9 godina i njegovu mamu...CAPOERA je prekrasan sport....
svaka cast postu. iskreno sam iznenadjena raspravom o ovoj predivnoj borilackoj vjestili. neki dan vidjeh ih na trgu, stvarno se covjek zamisli, prekrasno je vidjeti sve te mlade ljude kako treniraju nesto srcem i to uz predivne taktove i ritam koji dize sve na noge. no ovo prepucavanje i svadjanje, i to ljudi koji se bave capoierom, jednostavno rusi sve lijepe trenutne vidjene na trgu. ovo nije dragi moji decki sportski duh, niti je ovo vas perpucavanje adekvatan poziv da se netko prikljuci grupi. znam da postoji jaz izmedju ove dvije grupe oduvijek, i znam da se dugo vec svadjaju i da postoje razmirice, no moram vam reci da to samo rusi vase uglede, da na sebe bacate sjenu, kako na klubove, tako i na sporstki duh.
za capoieru sam vidjela oglas na stv-u. ono sjedila, pila kavu i odjednom iskoci oglas. zapisala telefon i nazvala. cula sam i prije sto je to, znala sam iz filmova o cem se radi i znala sam da ce se mojim ukucanima svidjeti ideja, da odu pogledati kako to izgleda uzivo. nisam poima imala, niti koju cu osobu dobiti na mobu tom iz oglasa, niti koji je klub iza oglasa,nisam znala nista... dogovorili smo se kad mozemo doci pogledati, otisli i ostali odusevljeni. tako smo se kao obitelj upoznali sa caoierom i krenuli na druzenja i treninge. tako smo culi i za nesuglasice izmedju klubova, iako niti se zelim petljati u to, niti bih djeci to dozvolila.
kao roditelj samo mogu reci i poruciti onima koji vode i jedan i drugi klub. NE BI SKODILO, a ni bilo na odmet, da zakopate ratne sjekire i pokazete malo tolerancije i pameti,duhovnosti i stila. napravite nesto za grad skupa, za mlade i djecu ovog grada. nebitno sto je 2 kluba, mislim da se moze zajedno jako puno postici, jer ovaj projekat je nesto predivno. iskoristite to sto imate. mnogi bi jos pristupili i dosli. prestanite se kao babe sokacke svadjati i poradite na toleranciji, fleksibilnosi, radu sa djecom, mladima, reklamirajte se malo protiv droga, nasilja, alkohala, maknite mlade sa ulica, napravite nesto pametno, kao sto je mama JASNA rekla, prezentirajte se u sto ljepsem svijetlu na sve strane. zasto grad ne bi imao nesto VELIKO u vama. uvijek ima onih koji vam mogu, zele i hoce pomoci, prikljuciti se, mozda ne vjezbajuci, ali pomoci oko rada klubova, prezentacija i inih stvari.
ZAR JE TO TAKO TESKO??????
hvala!
radi se o sljedecem, grupa koju si vidjela na trgu je bila grupa Senzala, pokušali smo nebrojno puta napraviti neki kontakt s drugom grupom ali jednostavno nitko ne želi surađivati, tako da ako suradnju grupa ne želi nemože se postić niti ćemo mi nekog tjerat, mi smo uvjek otvoreni i sve se možemo dogovoriti - i to sam već negdje napiso samo što je problem što vi nečitate već dođete i pišete nešto što se razjasnilo 100 puta možda da svaki drugi post napišem jedno te isto pa vam neće promaknuti...ako mislite da je vodit klub lagano onda vi otvorite svoj jedan pa da vidimo svi kako se to radi
tako da bih vas zamolio da sve ljepo da nepričate nešto što neznate i pročitate sve prije ćete napisati neku glupost
hvala na razumjevanju
NADALJE
mislim da nisam "bezvezno lupetala i pricala gluposti" kako si ti napisao (ne smatram to nimalo kulturnim sa tvoje strane), nego sam iznosila samo svoje misljenje, prijedlog, mozda pokoji DOBRONAMJERNI savijet, koji ti decko nisi shvatio
i na kraju NEGACIJE se pisu odvojeno
lijep pozdrav ipak od mene vama
Capoeira jest lijepa vještina. Osobno, nisam član grupe Senzala, niti imam namjeru to postati. Svaka čast ljudima koje poznajem iz grupe Senzala, jer se puno više trude od nas. Mi smo, ili bolje ću reći, ja sam samo entuzijast, istražitelj, koji Capoeiru prakticiram zbog vlastitog zadovoljstva. Ne zbog drugih. Ako počnem nešto raditi zbog drugih, tada ću s vremenom postati rob, i drugi će me crpiti. To se već dogodilo, pa sam i prestao prakticirati Capoeiru, iako sam, spletom okolnosti, uz pomoć društva Hrvatski sokol, i još nekih ljudi, Capoeiru i započeo u Osijeku prije kojih šest godina. No, vrijeme je za nove spoznaje, i iskustva. Put zove na pokret dalje.
Puno pozdrava, do idućeg susreta.
Tranquillo ( s dva l).
da cim djelite savjete znaci da znate vodit klub, pa ako je tako opet vas pozivam da napravite svoj i vodite ga u miru, bez mene
i za kraj jos malo pravopisa - hrvatski jezik nema nikakvih smajlica pa cemu onda pisanje istoga. po prvi puta cujem da se rijeci mogu pisati VELIKIM slovima kako ti padne napamet a u ostalom nekoristite ni kvačice pa nemojte pisat
i kao sto viite otisli smo s teme
i pise se CAPOEIRA, a ne "capoieru" doslovno citat
ocito nije dovoljno problema u klubu, ljudi neupuceni kao vi stvarate dodatne zbog nedostatka informacija, ali to necete nikad shvatit pa nemoram se ni trudit objasnjavat
Capoeira jest lijepa vještina. Osobno, nisam član grupe Senzala, niti imam namjeru to postati. Svaka čast ljudima koje poznajem iz grupe Senzala, jer se puno više trude od nas. Mi smo, ili bolje ću reći, ja sam samo entuzijast, istražitelj, koji Capoeiru prakticiram zbog vlastitog zadovoljstva. Ne zbog drugih. Ako počnem nešto raditi zbog drugih, tada ću s vremenom postati rob, i drugi će me crpiti. To se već dogodilo, pa sam i prestao prakticirati Capoeiru, iako sam, spletom okolnosti, uz pomoć društva Hrvatski sokol, i još nekih ljudi, Capoeiru i započeo u Osijeku prije kojih šest godina. No, vrijeme je za nove spoznaje, i iskustva. Put zove na pokret dalje.Čaroban je ovaj život. Capoeira, uz mnoge druge stvari koje sam probao, to mi je i pokazala.
![]()
Puno pozdrava, do idućeg susreta.
Tranquillo ( s dva l).![]()
s obzirom da sam prepoznala te
poz od mene
ps.berimiju nemam uopce sto dodati
Krnjac
Znaci pola angola pola senzala,ma mislim da je dobro znati sve sto ti pomogne da se snadjes u nevolji ukoliko do toga bas mora da dodje,pa mislim da je capoeiru svakako dobro savladat jer je jako dobra za borbni balans(ravnotezu)..ali opet smatram da bi je trebalo skombinirat sa nekom vjestinom na podu (npr brazilski jujutsu)...Ugl ono sto mene zanima je sljedece, postoje li pojasevi i rangiranje po njima, tj imaju li Os klubovi aktivnog majstora ili se ide po principu angole da su pojasevi dobri samo za pridrzavanje hlaca Smile unaprijed zahvaljujem!
Pa ja ti prijatelju treniram već nekih 25 godina Karate, Aikikai aikido jedno 3,5 god i sada baš se bavim mišlju da poćnem sa usavršavanjem osnovnih tehnika Juda i što se tiće partera mislim da je to najbolje u cijelom Osijeku ukljućujući sve te MMA pa neke KIK i MUAI TAI nove fore a poglavito KRAV MAGA u Osijeku mislim došli Izraelci ajme od strućnjaka.
Krnjacpa nije ti nije ni predlozio ista slicno kolko vidim iz svog proslog posta...ugl ako cemo vec tako o gubljenju vremena na osnovama, mogo bih sa sigurnoscu reci da ni jedan Japanski strucnjak nije hvatao metke sa zubima niti im se izmicao ako si to vidio u filmovima...pa hajdemo svi nabavit onda dozvolu za vatreno oruzije da si olaksamo muke...Sve u svemu nasilje stvara novo,jer smatram da se noromalna sa normalnom osobom nikad nece potuci jer su zapeli jedan od drugog nehotice u disku, a ludjaka se neces rijesiti s par udaraca sakom...ugl moje pitanje iz prethodnog posta stoji,hvala unaprijed!
Krnjac
pa nije ti nije ni predlozio ista slicno kolko vidim iz svog proslog posta...ugl ako cemo vec tako o gubljenju vremena na osnovama, mogo bih sa sigurnoscu reci da ni jedan Japanski strucnjak nije hvatao metke sa zubima niti im se izmicao ako si to vidio u filmovima...pa hajdemo svi nabavit onda dozvolu za vatreno oruzije da si olaksamo muke...Sve u svemu nasilje stvara novo,jer smatram da se noromalna sa normalnom osobom nikad nece potuci jer su zapeli jedan od drugog nehotice u disku, a ludjaka se neces rijesiti s par udaraca sakom...ugl moje pitanje iz prethodnog posta stoji,hvala unaprijed!
[/quote)
Ma mi se nismo razumjeli. Ja niti jednom nisam rekao da bih nekoga napao niti bih nekoga provocirao. No promatrajući a i baveći se sa konkretnim borijačkim vještinama mislim sljedeće, Svaki onaj koji trenira borilačku vještinu trenira ju da bi bio kad tad spreman za obranu sebe i svojih bližnjih prema tome nemojmo biti dvolični. No htio sam samo naglasiti da vrlina budoa mnogo dublja od pukog uradanja, zavrtanja laktova, udaran bokenom, vitlanja štapom oko sebe odnosno tehnika goshn djice itd, Japanci su to sve davno sistematizirali ,no nama evropljanima su dali samo osnove koje naravno Vama mladima danas one su dosadne i zastarjele čitaj ( teške i naporne ) jer Karate, Judo i Aikido upravo to jeste teško, naporno dosadno i rezultati ne dolaze tako brzo DO- put je bezgranično velik a posut je kamenjem spoticanja. Zato danas mladi hrle tamo gdje su viđeni i nabrzinu naučenih par trikova. No kročenje kroz život ne može se do cilja stići sa par naučenih trikova, već dosljedno hidati po DO-u posutom kamenjem i cvječem stvar je za šta ste se odlučili
definitivno ima osoba koje se zele samo pokazati, no ima i osoba koje zele trenirati to nesto sto su izabrali radi sebe osobno i svog zadovoljstva. tako ce svaka osoba i reagirati i raditi na sebi. no opet to treba prepustiti svakojo osobi da izabere i odluci za sebe, pa kud koji mili moji. bitno je raditi na sebi, na svojim autoritetima i na svom zivotu, i sto manje se baviti drugima. samo na taj nacin svaka osoba moze biti najbolja u svom segmentu i okviru. iako nisu svi takvi, ima i onih koji se vise bave drugima nego sobom, sto rezultira svime i svacime
ufff svasta nesto sam napisala, ovo se ne mora odnositi samo na sport, nego na sve sfere zivota, pogleda i ciljeve....
pop-ap-teta
sve je to lijepo sto ti pises, ali mislim da je bitno shvatiti, da cemu god se u zivotu posvetili, sto god da izabrali, to treba biti nase, osobno, izabrano srcem i razumom, i treba posao odraditi do kraja. ne sistematizirati i ne generalizirati nista. vec pustiti osobu svaku da u sebi nađe neku ravnotezu. netko je za nesto, netko ce izabrati nesto, netko voli u zivotu nesto, netko ima nekakav temperament, pamet, upornost, definiciju zivota, stil, prioritete... sto god. no sve je to osobna stvar. pa tako i odabir onoga cemu cemo se posvetiti, vjezbati, nebitno.
definitivno ima osoba koje se zele samo pokazati, no ima i osoba koje zele trenirati to nesto sto su izabrali radi sebe osobno i svog zadovoljstva. tako ce svaka osoba i reagirati i raditi na sebi. no opet to treba prepustiti svakojo osobi da izabere i odluci za sebe, pa kud koji mili moji. bitno je raditi na sebi, na svojim autoritetima i na svom zivotu, i sto manje se baviti drugima. samo na taj nacin svaka osoba moze biti najbolja u svom segmentu i okviru. iako nisu svi takvi, ima i onih koji se vise bave drugima nego sobom, sto rezultira svime i svacime
ufff svasta nesto sam napisala, ovo se ne mora odnositi samo na sport, nego na sve sfere zivota, pogleda i ciljeve....
Da slažem se s tobom ljepo si to rekla, no malo je takvih kao Ti.
i dalje pozdravljam malenu i odlucnu ekipicu, kakva god da je, znam da se trude koliko god mogu. nadam se samo da ce im uspjeti u njihovim nakanama
AngeliumHm ja sam neutralan (al stvarno jesam) no ipak neke stvari znam o ove dvije organizacije. Prva grupa (ova corpo) je stvarno manja grupica ali stvarnih entuzijastva koja je i prva u Osijek i dovela Capoeiru i, na kraju krajeva, stvorila i grupu Senzala, točnije Senzala je jedan dio ljudi koji se odvojio od Crope tj. od škole Capoeire koja djeluje kao dio udruge Hrvatski sokol. Drugo Senzala je prvenstveno dovukla nekakvog brazilca putem kojeg su navlačili ljude, a taj je vrlo brzo i pobjegao, i to, ako se ne varam, jer nije imao ni radnu dozvolu, pa je zbrisao u Madžarsku (ispravite me ako varam ali znam da se ne varam
). Grupa Corpo je prva i organizirala u Osijeku i vikend seminare Capoeire u Osijeku dok Senzala još ni postojala nije, te isto tako su se povezali sa tada jedinom osim njih školom Capoeire u Hrvatskoj a to je ona Zagrebačka. No sve u svemu ne važno tko je a tko nije u pravu, pa Osijek je grad u kojemu u svakom sportu može biti barem 3-4 kvalitetna kluba (pogledajmo samo sport poput recimo karatea) pa mi stvarno nije jasno čemu prepucavanja izmđu dvije škole Capoeire? Ovdje se da isčitati da tu traje borba za članove, a meni se čini da ni jedni ni drugi ne mate ideju kako kvalitetno privuči ljude pa se ovako prepucavate. A što će Vam to donjeti? Ništa... Samo ćete ocrniti se međusobno i dovesti SVOJ šport na loš glas...
da varaš se i to gadno
naš profesor Kiura nije nikud pobjego dođe tu s vremena na vrijeme ako mislis da je ošo dođi u 6tom mjesecu na kamp pa ces ga opet vidjet...dođe tu s vremena na vrijeme kad ga zovemo - i da profesor živi i živio je prije toga u mađarskoj (ne madžarskoj) i on nije tu na navlači ljude vać da nas uči capoeiru
grupa Senzala je nastala najviše iz razloga za napretkom u capoeiri
nestvaramo mi loš glas već vi koji ste neupućeni u priču stvarate krivu sliku i šta se dogodi glupost......(DA TO JE ISTINA AKO SI NEUPUĆEN)
Ali nesto ipak moram reci.. ugodno sam iznenadjen sto ima gradjana koji nas se jos sjecaju..  presretan sam radi toga.. Dugo nas se nije vidjelo u pravom svjetlu, zadnji nastup bio nam je prosle godine na rodjendanu plesne udruge Feniks, jos duze nema nas na kopici,
Ove godine imali planove vratiti sve to, „oziviti“ grupu.
Tranquillo, ja i jos par drugih zapoceli smo suradnje s par plesnih udruga i studentskim zborom..
I onda se dogodilo nesto nepredvidjeno.. Šest godina glavni trener i osnivač kluba Grupo Corpo Fechado u sklopu udruge Hrvatski sokol, dobio je ponudu da promovira Capeiru, klub i udrugu Hrvatski sokol na moru, koju je prihvatio..
Pridruzio mu se i sluzbeno pomocni trener kluba i jos nije gotovo, odlazi na more jos jedna osoba, da im pomogne..
Tada su pocele povlaciti se razne glasine kako je grupa propala., da klub vise ne postoji i sl.. i moram priznati i sam sam mislio da je sve na neki nacin gotovo..
Ali.. onda sam shvatio da amaterska grupa Corpo Fechado, nikada nece propasti..
Nece propasti jer ona nije nesto fizicko, nesto materijalno, ona nije nesto sto zahtjeva konstantan broj članova ili konstantno upisivanje istih.. ona ne zivi od clanarina, donacija i nekih povlastica.
Ona postoji u srcima ljudi koji treniraju jednu prelijepu vjestinu, koja ih ispunjava koja ih spaja.. a mogu reci da tih ljudi koji su prosli kroz klub, koji su ostali u klubu ima mnogo.. i vjeruem da su svi cijenili rad kluba i rad Tranquilla..
Ja.. hmmm.. njegov odlazak vise ne shvacam kao nesto lose.. nego sam si zadao zadatak da odrzim sve sto mogu da stvorim neke nove uvijete neke nove prilike i da, kada se vrati u 9. mjesecu zatekne klub jaci nego ikada prije.. mozda sam samo sanjar, ali netko mora i to biti..
Volim taj klub, volim to ime koje smo sami odabrali, volim taj logo koji smo sami crtali..
I jednostavno mi ne lezi ostaviti sve i prestati trenirati sa svojim kolegama i s bilo kim tko zeli s nama trenirati, zabavljati i zivjeti amaterski  zivot Capoeire ..
Zovem stare clanove, radim s novim clanovima koliko mi obaveze dopuste.. u razgovorima sam raznim udrugama oko radjenja radionica i nastupa prosirenja grupe..
Radim u jednkim uvijetima kao sto su radili Tranquillo i Marko.. radim amaterski (ako je to prefiks za sve udruge, klubove koji ne naplacuju svoj rad osim najosnovnijih potreba) i od sada kada me netko nazove „amaterom“ to cu pozdravljati kao kompliment 
Necu komentirati izjave clanove drugih klubova, namjerno cu se ograditi od svega, jer kao sto rekoh, ne mogu objektivno o tome raspravljati..
Ja i Comprido od srednje skole smo bili najbolji prijatelji, sjedili zajedno u klupi i sve radili zajedno i dobro i lose kao „dva brata uboga“ . Zajedno smo poceli trenirati Capoeiru i sa osmjehom na licu se prisjecam tih dana i zalim za njima.. stoga stvarno ne mogu biti objektivan po tom pitanju..
Kao sto Tranquillo kaze:“svi imaju pravo birati put kojim ce krenuti i treba ih bodriti i pomoci im“
Kao sto rekoh ranije.. mrzim kada je u pravu..
( ispricavam se radi toga sto ne koristim kvacice na slovima, ja sam dijete DOS-a i ovi nasi znakovi mi jednostavno ne leze)
Subotai
Kao sto Tranquillo kaze:“svi imaju pravo birati put kojim ce krenuti i treba ih bodriti i pomoci im“
Kao sto rekoh ranije.. mrzim kada je u pravu..
imas pozdrave od jedne mame cija cura trenira sa vama i mislim da je usputno ako ne, onda medju najmladjima.
pozdrav svima vama i drzim vam fige za sve. ako treba bilo kakva pomoc.....ima nas koji zelimo pomoci.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001047891383