Cjenik pića u kafićima
1) Pivo domaće 0,5 L
2) Žesta domaća 0,03 L
3) Pivo strano 0,5 L
4) Strana žesta 0,03 L
5) Sokovi 0,25 L
?????
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
goosePa ne kontao sam da napišete koju cijenu smatrate kao normalnu za ta pića (gore navedena)
i dalje ne kontam smisao topica. zasto su navedena ta pica?
trebamo napisati cijene od te cuge iz kafa u koji izlazimo? štaa ?? štaaaaaa?? štaaa Iviceee!?!?
bazooka_joeKoje se to strano pivo poslužuje u 0.5l bocama?
No, ajde:
Pivo 0.5l - 8kn (ili 9)
Žesta 0.03l - 4kn (pod ovim mislim na stock, pelin, konjak i tak to)
Kava - 5kn (bez one debilne kune za mlijeko, majku im lihvarsku)
Sokovi - 8kn
Vino 0.1l - 5kn (nitko mi ne može reći da ima vino koje košta više od 30kn u birtiji)
Leteci mungos
Kad cugam u birtiji, onda volim okrugle iznose. Pivo moze biti ili 5 ili 10kn.
bazooka_joeZavisi u koje lokale zalaziš, po mome u nivou je da lokal ima bar Kutjevačku graševinu koja je u nabavi 30-33kn
Koje se to strano pivo poslužuje u 0.5l bocama?
No, ajde:
Pivo 0.5l - 8kn (ili 9)
Žesta 0.03l - 4kn (pod ovim mislim na stock, pelin, konjak i tak to)
Kava - 5kn (bez one debilne kune za mlijeko, majku im lihvarsku)
Sokovi - 8kn
Vino 0.1l - 5kn (nitko mi ne može reći da ima vino koje košta više od 30kn u birtiji)
DelfinTako je slažem se,i još bih dodao da na promenadi nije zagušljivo kao u većini kafića.
zato svi kupimo litru votke i đusa napijemo se na promenadi i onda idemo u kafiće, eventualno popravim se sa jednom cugom.
JanisEvo, i ja se javljam iz Deutschlanda i mogu potvrdit da je ovdje bolesno skupo izaci van. Da, pivo za nekih 3€ je zapravo jos najjeftnije sto se u kaficima moze naruciti, jer je recimo latte macchiatto oko 5€, a cocktaili su 6-7€.
Kad vdim da je kava vulgaris 2,50€ dodje mi da placem. Necu se vise nikad zaliti na cijene u Osijeku... (nadam se da ovo nece citati nitko iz Petra Pana... sladoled tamo je bagatela u usporedbi sa sladoledom ovdje, tu kup kosta oko 6€ i skuplje, a svi znamo kakve su cijene kod nas... jedva cekam da se vratim i ubijem u nasem jeftinom sladoledu!!!!)
MacaPapucharicaa ja se čudila onoj birtiji u ZG u kojoj se "plaća" Očenašima i Zdravomarijama...
Neće ta dugo...
Iako, svatko na izlazu može slobodno reći: "Bog će ti platiti..."
cane
Zuhra imaš sreče da se nisi preselio u Zagreb. Znaš kakve su tamo cijene!!! A imaju istu nabavnu cijenu robe ko i mi u Osijeku.
JanisDa, ali u Njemačkoj ti neće doć konobar i reči, e lega ajd pričekaj imam posla, ili šta'š popit pa onda naplatit 3€, u Njemačkoj ti u toj cijeni uistinu plaćaš određenu uslugu.
Evo, i ja se javljam iz Deutschlanda i mogu potvrdit da je ovdje bolesno skupo izaci van. Da, pivo za nekih 3€ je zapravo jos najjeftnije sto se u kaficima moze naruciti, jer je recimo latte macchiatto oko 5€, a cocktaili su 6-7€.
Kad vdim da je kava vulgaris 2,50€ dodje mi da placem. Necu se vise nikad zaliti na cijene u Osijeku...i ubijem u nasem jeftinom sladoledu!!!!)
mali_ivica
JanisDa, ali u Njemačkoj ti neće doć konobar i reči, e lega ajd pričekaj imam posla, ili šta'š popit pa onda naplatit 3€, u Njemačkoj ti u toj cijeni uistinu plaćaš određenu uslugu.
Evo, i ja se javljam iz Deutschlanda i mogu potvrdit da je ovdje bolesno skupo izaci van. Da, pivo za nekih 3€ je zapravo jos najjeftnije sto se u kaficima moze naruciti, jer je recimo latte macchiatto oko 5€, a cocktaili su 6-7€.
Kad vdim da je kava vulgaris 2,50€ dodje mi da placem. Necu se vise nikad zaliti na cijene u Osijeku...i ubijem u nasem jeftinom sladoledu!!!!)
cane
Ne znam kako vi smatrate da je pivo po 10kn skupo
cane
Da eto danas doznah da će cijene piva a i ostale cuge ići gore. I to 10-30%. Što i nije zanemariva cifra. Jerbo će gajba piva poskupit 10-15kn.
MissTake
a gusti od kruške??
MissTake
onda ja neću ni spominjati da je, kad sam ja bila 1.godina faksa, pivo bilo na bonove...![]()
e to su bila vremena!![]()
s obzirom na godpodarsko stanje udržavi, možda bi trebali razmotriti mogućnost plaćanja u naturi
caneMa izbace te van. To i kod nas postoji u zakonu o ugostiteljstvu. Gost ima 45 minuta da popije piće.
MissTake
caneMa izbace te van. To i kod nas postoji u zakonu o ugostiteljstvu. Gost ima 45 minuta da popije piće.
1. oš' ti mene izbacit
ne računam fajront u petak![]()
2. a kako izbacuju, zaštitari dođu nogu u vrit ili ???
nake_rado
E da, neznam jel bilo već ovdje, nešto sam u žurbi pa nemogu tražit, pa da mi neko samo odgovori, zašto npr. osječko od 0.5L ima istu cijenu kao i osječko od 0.33L ?
deer_hunter
mo'š ti u Tufni pit i mineralnu...
a, jooooj, kakvu sam sad glupost blebnula!
MacaPapucharica
mo'š ti u Tufni pit i mineralnu...
a, jooooj, kakvu sam sad glupost blebnula!![]()
visage
isto ne kuzim manje pivo skuplje pa tko je tu lud u minkenu toga nema osim uvoznih piva ona su skuplja ali nijemci vecinom svoja piva prodaju
MacaPapucharica
ovo pijuckanje bezalkoholije previše košta...
radije jedna votka, neg jedan sokić...

lufus
Sinoć nakon dugo vremena zalutao u OBP, ugodno se iznenadio kad je konobar rekao da imaju Velebitsko pivo, ali kad je došao s računom na kojem je pisalo 20kn nije više bilo tako ugodno. Jel Velebitsko u međuvremenu postalo pivo za elitu(boca je drugačijeg oblika) ili su i ostala piva tako skupa u OBP?
caneMissTake
1. oš' ti mene izbacit
ne računam fajront u petak![]()
2. a kako izbacuju, zaštitari dođu nogu u vrit ili ???
Pa nemoj to sad doslovno shvatit izbace. Ako im je gužva, ti sjediš sto godina a nema slobodnih stolova e onda dođu i zamole ta da ako ne misliš više ništa pit da oslobodiš stol. Onako kulturno fino. To je tak vani. Kultura izlazaka je drugačija.
avantgarde
100 - 150 ćuna je i vise nego dovoljno da se kvalitetno nalizes bez pretjerivanja...
avantgardeDobro, ne bas za 30, ali...Bratko ne znam ja na kakva si ti mjesta izlazio, ali sa 30 kn se nisi mogao napit ni u Jugi...
Frostlufus
Sinoć nakon dugo vremena zalutao u OBP, ugodno se iznenadio kad je konobar rekao da imaju Velebitsko pivo, ali kad je došao s računom na kojem je pisalo 20kn nije više bilo tako ugodno. Jel Velebitsko u međuvremenu postalo pivo za elitu(boca je drugačijeg oblika) ili su i ostala piva tako skupa u OBP?
sve ti je tamo takvo.
aethur
Meni su cijene u Osijeku u redu. Jedino me iritira što mala kava, dakle ono za pod nokat, ali koje ja najčešće pijem košta isto (ne u svim kafićima), kao i ona sa šlagom, mlijekom i ostalim pizdarijicama.
Mala kava treba da bude pet kuna. Tako da mogu odma dvije naručiti.![]()
SheOs
Bila neki dan u Šetaču i platila 9 kuna za bijelu kavu(
PsychoSoldier
pa i danas ima hrpu vina od 11 kuna, dakle za 22 kune se otelish...
">Leteci mungosGledajuci marzu koju ugostitelji beru na svakoj prodanoj cugi - cijene su previsoke.
Doduse, ugositetljstvo nije isto sto i maloprodaja kucnih potrepstina, stoga je i usporedjivanje samo po cijenama nategnuto, al' ajd...
Pivo:
Kad cugam u birtiji, onda volim okrugle iznose. Pivo moze biti ili 5 ili 10kn. Ako je 5kn, onda ugositetelj ima marzu od hmmm 1-2kn (ne znam koliko je tocno nabavna cijena domaceg piva, ali pretpostavljam da nije vise od 4kn, a ni manje od 3). Ako je pivo 10kn, onda ugositelj ima marzu od 6kn.
20% marze je fer. 120% marze nije fer. Dakle, pivo bi trebalo biti 5kn. Posto ga ne pijem i u ovom slucaju me ne jebu okrugli iznosi - fer cijena je i 6kn. ;-)
Domaca zesta 0.3: kao prvo, 0.3 nije mjera za pice, nego za kolicinu izlucenog znoja u covjeka bez zlijezda znojnica. Nekad davno, u onim zivopisnim narancastim bistroima, postojala je samo jedna The Mjera - 0.5. Dakle, prvo bih vratio drevni normativ i to prodavao za 5Kn. Dakle, litru cuge ugostitelj proda za 100kn i ostvari jako dobru zaradu.
Za sokove vrijedi slicna anlogija kao i za pivo. Dakle, umjetni sokovi s dodatkom CO2 - 5Kn (0.25L sokove bih zabranio kao neekoloske, buduci da je ambalaza vrijednija od sadrzaja), "prirodni" sokovi - 7kn.
Naravno, ovo su samo moje fantazije. Kad bi cijene bile fer, ne bi se intelektualna krema drustva bavila ugostiteljstvom, vec bi taj posao morali obavljati vrijedni trudbenici.I tko bi onda kupovao automobile za seljake?!
Leteci mungosavantgardeNekad se vino HIS moglo kupiti za 4.5Kn, garazni sok u boci (staklenoj) od 1L je bio 2.5kn,
D:
Spontana flešback glavobolja. Hvala puno.
nicolldođete svi s foruma kod mene i skuham 20 l čaja..s tim da ćete dobiti i med i limun
fear of the dark
nicolldođete svi s foruma kod mene i skuham 20 l čaja..s tim da ćete dobiti i med i limun
dakle....gdje živiš...........
i što imaš osim čaja....![]()
nicoll
popravlja nam se standard pa cijene rastu, još samo kad bi i plaćenarasle (onima koji ih imaju)
ja u os platim bijelu kavu 10 kn, u vk 6 ili 7 kn, a u zg 13 kn-s tim da je ova u zg daleko najlošija...i boli me srce platiti bijelu kavu toliko, a koliko zapravo vrijedi ako znate da je litra mlijeka 6 kn...
a čaj da ne spominjem...voda i vrećica a neprocjenjiv..8, 10 ili 12 kn! bezobrazno...
za te pare dođete svi s foruma kod mene i skuham 20 l čaja..s tim da ćete dobiti i med i limun, jer limun ne pamtim kada sam negdje dobila..u ičem...
a cola bez limuna mi šuplja..
ako sam već platila taj prculjak od bočice 12 ili 14 kn (više nego ono pakiranje od 2,5 l) pa mogu dobiti barem malo limunčića..
ili još bolje, studena s limunom 10 kn, u najboljem slučaju 8kn...sve je to idiotski, ali nije da imamo izbora nego platiti..to vlasnici kafića znaju i iskorištavaju
skuplje me izađe otići na kavu s nekim nego si kupiti ručak za taj dan...
mali od čače
nicoll
popravlja nam se standard pa cijene rastu, još samo kad bi i plaćenarasle (onima koji ih imaju)
ja u os platim bijelu kavu 10 kn, u vk 6 ili 7 kn, a u zg 13 kn-s tim da je ova u zg daleko najlošija...i boli me srce platiti bijelu kavu toliko, a koliko zapravo vrijedi ako znate da je litra mlijeka 6 kn...
a čaj da ne spominjem...voda i vrećica a neprocjenjiv..8, 10 ili 12 kn! bezobrazno...
za te pare dođete svi s foruma kod mene i skuham 20 l čaja..s tim da ćete dobiti i med i limun, jer limun ne pamtim kada sam negdje dobila..u ičem...
a cola bez limuna mi šuplja..
ako sam već platila taj prculjak od bočice 12 ili 14 kn (više nego ono pakiranje od 2,5 l) pa mogu dobiti barem malo limunčića..
ili još bolje, studena s limunom 10 kn, u najboljem slučaju 8kn...sve je to idiotski, ali nije da imamo izbora nego platiti..to vlasnici kafića znaju i iskorištavaju
skuplje me izađe otići na kavu s nekim nego si kupiti ručak za taj dan...
čisto podatak, 1l mlijeka je dovoljna za otprilike 100 kavi s mlijekom,u vecini slucajeva kava s mlijekom je 1 kunu skuplja nego obicna, stoga se moze gledati da ugostitelj litru mlijeka plati 6 kn,a tu istu litru naplati 100 kn..dobar profit![]()
nidzo
pivo nam je isto jeftinije nego ostalima..

tamna stranazanimljivo je to kako konobari popizde kad naruciš kavu ili caj...a kad realno pogledaš najveca zarada je upravo na tome....
fear of the dark
dakle....gdje živiš...........
i što imaš osim čaja....![]()
i ja bi na caj...ili što god vec...može i obicna voda bez cedevite....
osbiker
Cijene u MOTO ROCKKLUBU
pivo 0,5l 9kn
kava sa i bez 5kn
zesta domaca 0,05 6kn
vino 0,1l 5kn
sokovi 9kn
trauma_ososbiker
Cijene u MOTO ROCKKLUBU
pivo 0,5l 9kn
kava sa i bez 5kn
zesta domaca 0,05 6kn
vino 0,1l 5kn
sokovi 9kn
Jel to onaj novi kafić na pampasu ?
ArcherJa Zivim u Londonu i krecem se stalno po Evropi i moram da kazem kakvih sam gluposti ovdije procitao nemogu da vijerujem...