Osječkom poduzetniku bacili dvije bombe iza kuće

Osijek

Osječkom poduzetniku bacili dvije bombe iza kuće

U dvorište obiteljske kuće Marka Pipunića u Ulici Franje Krežme nešto prije 19 sati večeras su bačene dvije eksplozivne naprave koje su srećom počinile samo veću materijalnu štetu. Nepoznati su počinitelji bacili dvije bombe nepoznate vrste sa stražnje strane kuće, i to s dijela sportskog centra Sokolski dom, u čijem se sastavu nalazi gradsko klizalište i gimnastička dvorana.

Prema nepotvrđenim informacijama u kući se nalazila cijela obitelj Pipunić, s troje malodobne djece. Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito d.d. te još nekoliko poljoprivrednih tvrtki na području Slavonije, uznemiren je i strahuje za svoju obitelj. Djecu je odmah prevezao na sigurno mjesto.

Eksplozije u samom središtu Osijeka uznemirile su i žitelje toga dijela grada, a posebno roditelje 20-ak osnovnoškolske djece koja su se u vrijeme eksplozije nalazila na treningu u 50-ak metara udaljenoj gimnastičkoj dvorani. Policija je odmah nakon detonacija blokirala cijelu ulicu te započela uviđaj. Djeca koja su se nalazila u gimnastičkoj dvorani zajedno sa svojim roditeljima zadržana su oko pola sata nakon čega su u pratnji roditelja napustila prostor Sokolskog doma.

Od dviju snažnih eksplozija bačenih preko zidane ograde visine dva metra popucala su stakla na stražnjoj strani kuće, kao i ljetna terasa koja se nalazi s istočne strane. Osječka policija nije željela davati informacije vezane uz ovaj slučaj, nego je najavila da će o bačenim eksplozivnim napravama više govoriti tek nakon obavljena očevida koji bi, prema prvim procjenama, mogao trajati cijelu noć.

U cijelom ovom slučaju sreća je što nije radilo gradsko klizalište koje je vezano uz ogradu Pipunićeve obiteljske kuće. Očito je da su napadači to znali, iako je nevjerojatno da su eksplozivne naprave bačene u vrijeme kada se tim dijelom Sokolskog doma kreće veći broj građana. Osim toga, cijelo je područje sportskog centra osvijetljeno reflektorima, što navodi na pomisao da su napadači dobro znali što čine i da je njihova namjera bila dobro zastrašiti Pipunića.

Premda su se eksplozije čule i u širem dijelu grada, nitko od susjeda nije primijetio ništa sumnjivo, kao ni roditelji koji su čekali djecu u gimnastičkoj dvorani. O povodu je teško nagađati, a Pipunić je, uznemiren ovim nemilim događajem, odbijao telefonske pozive.

Marko Pipunić se uoči početka Domovinskog rata doselio u Osijek iz bosanske Posavine i počeo se baviti poljoprivredom. Svoje carstvo počeo je graditi prodajom poljoprivrednog sjemena, a nakon toga posao je proširio i na stočarstvo. Premda njegovi znanci tvrde da je vrlo sposoban u biznisu, nitko mu ne osporava i dobru vezu s lokalnim političarima kojima navodno može zahvaliti brzu ekspanziju.

Pipunićeva tvrtka Žito sa 2 za desetak godina dogurala do 455 zaposlenih

Marko Pipunić u Osijeku živi od 1990. godine gdje se doselio s područja Modriče, BiH, i počeo se baviti trgovinom sjemenskih kultura i stočne hrane. Godine 1992. osnovao je tvrtku Žito s temeljnom djelatnošću trgovine ratarskim kulturama i repromaterijalom potrebnim za ratarsku proizvodnju. Prvi značajniji iskorak učinjen je 1994. godine kada su gradnjom silosa i pšeničnog mlina u Velikoj Kopanici ostvarene pretpostavke za samostalan nastup na tržištu te ozbiljniji rast tvrtke, koja je danas postala jedna od najvećih tvrtki u Hrvatskoj u području ratarstva i stočarstva te najveći proizvođač svinja u državi.

Kada je počeo s radom 1992. godine, imao je dva zaposlena, ukupnu imovinu od 50 tisuća eura te godišnji prihod od pola milijuna eura. Međutim, već je prošle godine Žito zapošljavalo 455 radnika, ukupna imovina vrijedna je 150 milijuna eura, a godišnji prihod 141 milijun eura. Njegov privatni život prilično je zaklonjen od svjetala javnosti. Prije desetak godina kupio je staru kuću u Ulici Franje Krežme, u dijelu Osijeka koji je u neposrednoj blizini središta grada i mirna oaza za obiteljski život.

Autori: Tomislav Prusina, Nikola Patković/Jutarnji.hr
Foto: steam
ma prestrašno. je*em m**** onome koji je to napravio. to je tako grunulo, da se cijeli sokol stresao. a ta djeca..nisam bolju upoznala i kad pomislim da im se nešto moglo dogoditi...jooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!! samo SRANJA se događaju, to nije normalno više!!!
hrvatska je gora od texasa... tu se bacaju bombe, ubijaju ljudi i nikom nista... a sve se zna tko sta zasto

jadno
stvarno vam je super naslov...kao tajkunu...mogli ste bar napisat Osječkom poduzetniku....isto tako, istaknuli ste da je započeo sa 2 zaposlena, a sada ima 455 zaposlenih..i to ste sve povezali sa njegovim politčikim poznanstvima, kao da to ispada negativno, a to je zapravo pozitivno....jer zašto da čovjek zapošljava ljude, jel to je po vašem bzvz?!?
A vezano za bombu, baš me zanima koji je razlog...
potpisujem coletovo... mislim ko da je bitno jel to pipunic ili bog te pita ko, moglo je biti svega neovisno o imenu i statusu ljudi. ma strasno, ko je jos vidio bacat bombe, postajemo ko srbi... dajte se sredite
cole_os

stvarno vam je super naslov...kao tajkunu...mogli ste bar napisat Osječkom poduzetniku....isto tako, istaknuli ste da je započeo sa 2 zaposlena, a sada ima 455 zaposlenih..i to ste sve povezali sa njegovim politčikim poznanstvima, kao da to ispada negativno, a to je zapravo pozitivno...

Ako je netko bogatstvo stekao političkim poznanstvima, to je nadasve pozitivno za njega, a negativno je samo za sve ostale koji su se eventualno pokušali natjecti kvalitetom.

Ne znam nista o konkretnom slucaju. Moja se opaska odnosi izolirano na citirani tekst.
Jebote bacaju bombe, pa nisu normalni. Šta ga lijepo ne ispizde ak oga već hoće zastrašit. A ne da neko još nevin najebe. Ma jebem ti i pare. Eto samo zlo kad ih imaš...
meni ta kuca tak lijepa...bas sam jucer prolazila i divila se!
oko mene zive svi neki nazovimo tajkuni...hm, dal me treba bit strah...hm...
Mislim da je Cervantes rekao: "Tko se obogati za godinu dana, visit će za šest mjeseci" U nas su rokovi malo duži, heheheheh!
znaci bosanac dosao da nama pokaze kako se radi sa zitom? hehehe...a nisu napisali koliko je ljudi dobilo otkaze kada su preuzeli silos koji su srusili u 'centru' grada? a i u ostalim firmama, ocigledno ima jako zadovoljnih radnika koji rade ili koji su radili kod njega... bilo je pitanje vremena samo kad to netko poceti raditi. vjerovatno nece ni biti jedini, i bit ce ih jos...
@cole_os, bosanka:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tycoon

A business magnate, sometimes referred to as a mogul, tycoon, baron, or industrialist, is a person who has reached a prominent place in a particular industry (or set of industries) and whose wealth has been derived primarily therefrom. Such people usually amass substantial fortunes in the process, and tend to become widely known in connection with their business(es) or through other pursuits such as philanthropy.

koliko ja znam, ljudi koji rade kod njega dosta rade, ali na kraju mjeseca znaju zašto! znam nekoliko ljudi koji tamo rade i još nisam čuo da nisu zadovoljni.
Ma najgore je što je Sokol u to vrijeme pun djece... Kako onih koji treniraju unutra, ali i hrpa vani što šilji nogoš ili košarku... Nije mi jasno kako im je palo uopće na pamet otamo baciti bombe... Stoput ih je netko mogao vidjeti...
Slavonac svaka ti cast; prvi (i jedini) si spomenio jos neke vrline marka pipunica; dakle covjek je hladnokrvno srusio tvornicu tjesta i silos u Huttlerovoj; mene zanima koliko je ljudi tada dobilo otkaz?
Nadalje prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji IPK Croatie postojao je ugovor da ce na 2 god zadrzati radnike i nece nista rusiti (kao sto vidite drzao se ugovora).
I ovo zadnje nisam siguran ali silos je navodno bio proglasen i industrijskim spomenikom; a ako je to istina u krasnom gradu zivimo, ljudi na vlastitim kucama (ukoliko su proglasene spomenikom) moraju u suglasnosti sa strukom raditi fasade i slicna obnavljanja (sto je pozitivno i ovdje sluzi samo kao primjer); dok gospodin srusi cijeli silos i nikom nista.
Kakve bedastoće!

os_os

Slavonac svaka ti cast; prvi (i jedini) si spomenio jos neke vrline marka pipunica; dakle covjek je hladnokrvno srusio tvornicu tjesta i silos u Huttlerovoj; mene zanima koliko je ljudi tada dobilo otkaz?
Nadalje prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji IPK Croatie postojao je ugovor da ce na 2 god zadrzati radnike i nece nista rusiti (kao sto vidite drzao se ugovora).
I ovo zadnje nisam siguran ali silos je navodno bio proglasen i industrijskim spomenikom; a ako je to istina u krasnom gradu zivimo, ljudi na vlastitim kucama (ukoliko su proglasene spomenikom) moraju u suglasnosti sa strukom raditi fasade i slicna obnavljanja (sto je pozitivno i ovdje sluzi samo kao primjer); dok gospodin srusi cijeli silos i nikom nista.

Dakle, eto i ovo se može pročitati. Čovjek je uspio razviti firmu u vremenu opće kataklizme i centralističke diktature zg-kompleksaša, i to u sektoru koji je po definiciji u Hrvatskoj debakl! Žito je jedna od svega nekoliko osječkih firmi koje su postale faktor u svom sektoru, ostvaruju značajnu dobit, imaju ogromne investicije, zapošljavaju, plaće su visoke, uspijevaju se natjecati i sa monstruoznim Todorićem, ne brinu se za solventnost, puno doniraju i investiraju, itd. itd.

I tu se nađu dva pametnjakovića da prigovore zbog rušenja silosa! I to silosa propale firme propalog Ipk. Zar je u Osijeku uopće potrebno imati silose? Zar mi na krovovima zgrada sadimo pšenicu? Koji je to gubitak za grad, silos, zaista strašno. Pa zar se ne pitate kad su silosi građeni i zašto? Nego, izvrsna stvar, imati silose usred grada, da ti fino kamiončine i traktori s prikolicama prolaze puni blata i nižerazrednih poljoprivrednih proizvoda. Kakvi ljudi ovdje žive, a nažalost su i dovoljno kompjuterski obrazovani da pišu po internetu. Strahota.
ja se ne kuzim u to ko je sta i kako, al otkad nema tog silosa bas je lijepo zivjdet ovdje, nema stakora, nema prasine, nema blata, pogled iz dnevne sobe mi seze do kruznog toka s druge strane... sad ce me neko popljuvat, al dobro...ja gledam iz svoje perspektive i iz onog sto ja znam o tom svem, a znam malo!
Nakon sto je rat protjerao i brain-drain pojeo 95% osjecke inteligencije svih generacija, na red su dosli poduzetnici.

Sinocnji score: dvije eksplozivne naprave i vrlo vjerojatno nekoliko novih stanovnika Zuricha.

Postaje li Osijek, osim grada politicke nakarade, i grad drumskih razbojnika, siledzija, atmosfere iz ranih '90tih?!

Molio bih da odgovor daju nositelji kandidacijskih lista na predstojecim lokalnim izborima.
Bačene bombe? Ha ha, što se svi toliko čudite, ni prvi ni zadnji kojem dolaze neke stvari na naplatu.
Toman

Bačene bombe? Ha ha, što se svi toliko čudite, ni prvi ni zadnji kojem dolaze neke stvari na naplatu.

blago tebi kad se smiješ tome. naplata? možda.ali ne moš to govoriti ako ne znaš o čemu pričaš. :S
ennna

Toman

blago tebi kad se smiješ tome. naplata? možda.ali ne moš to govoriti ako ne znaš o čemu pričaš. :S

ah jbg ne smijem se tomu nego što se većina ljudi ovdje čudi, pa da li treba nešto uopće o tomu nešto znati, zašto tebi ili meni netko ne baci bombu?
puno hvala na opasci leone, ali to je ENGLESKI koliko ja vidim. mi imamo malo problem sa preuzimanjem rijeci i iskrivljavanjem njihova znacenja. pipuna je zaradio to sto je, snasao se kad je bilo najteze i zaposljavao nase ljude. a vi isfrustrirani blatite kog stignete, aj vi to steknite sto je on uspio dok je izbjegao iz kladara (bih) bez igdje icega. kod njega se nitko nije javio nezadovoljan, jer na kraju mjeseca stigne ono zbog cega svi rade. a da su ti silosi bili vrijedni icega kao i propali ipk nebi ih se rusilo, sta smo trebali ostavit ih kao spomenik kulture za sve koji su tamo izgubili posao...???
moram priznati da inace imam problema s dosljacima iz Bosne.

medjutim, smeta mi ovaj tendeciozni naslove 'tajkun' koji u hrvatskom jeziku imam sasvim drugo znacenje nego u engleskom. Kod nas su tajkuni 'lopovi koji su se obogatili u pretvorbi'

Za pipunica nisam cuo apsolutno niti jednu negativnu stvar.

Uprkos njegovom porijeklu, u elitnoj rezidencijalnoj cetvrti grada je sagradio predivnu vilu koja se po svemu savrseno uklapa u tu gradsku cjelinu.

Time je u mojim ocima razbio predrasude i polupismenom bosancu koji se bahati novcima i gradi 'dvore matanove' samo kako bi susjedi bili zavidni.

Zaista ne vidim razloga za blatiti tog covjeka i tu obitelj, jer se po svemu uklopio na jedan pozitivan nacin u zivot grada, cini se da i posteno placa svoje radnike ...

ponekada (istina rijetko) bogati ljudi ne moraju nuzno biti lopovi, i moramo polako poceti zaboravljati ono socijalisticko razmisljanje da su svi bogati 'krivi'. taj hrvatski jal nikako da nestane.
ja se recimo čudim što ima budala koje riješavaju probleme na taj način.. no izgleda da se to i u osijeku tako riješava..
ja sam naivna i vjerujem da su svi ljudi dobri, al vjerojatno se zamjerio nekome,možda nesvjesno, svjesno.. i eto. bombica u kuću..ma prestrašno.
Ingo

moram priznati da inace imam problema s dosljacima iz Bosne.

medjutim, smeta mi ovaj tendeciozni naslove 'tajkun' koji u hrvatskom jeziku imam sasvim drugo znacenje nego u engleskom. Kod nas su tajkuni 'lopovi koji su se obogatili u pretvorbi'

Za pipunica nisam cuo apsolutno niti jednu negativnu stvar.

Uprkos njegovom porijeklu, u elitnoj rezidencijalnoj cetvrti grada je sagradio predivnu vilu koja se po svemu savrseno uklapa u tu gradsku cjelinu.

Time je u mojim ocima razbio predrasude i polupismenom bosancu koji se bahati novcima i gradi 'dvore matanove' samo kako bi susjedi bili zavidni.

Zaista ne vidim razloga za blatiti tog covjeka i tu obitelj, jer se po svemu uklopio na jedan pozitivan nacin u zivot grada, cini se da i posteno placa svoje radnike ...

ponekada (istina rijetko) bogati ljudi ne moraju nuzno biti lopovi, i moramo polako poceti zaboravljati ono socijalisticko razmisljanje da su svi bogati 'krivi'. taj hrvatski jal nikako da nestane.

slažem se u potpunosti
W.M. Felt

Kakve bedastoće!

, zapošljavaju, plaće su visoke, uspijevaju se natjecati i sa monstruoznim Todorićem, ne brinu se za solventnost, puno doniraju i investiraju, itd. itd.

W. M. Felt; imas pravo dovoljno sam obrazovan da se znam sluziti internetom isto kao i vecina od 200 ljudi koje je pipunic otpustio kada se odlucio srusiti kompleks u Hutlerovoj; sto se tice tog silosa OK mozda mu nije mjesto u centru grada; ali mi nitko ne moze reci da tvornica tjesta nije mogla nastaviti raditi (po meni je bolje da se otvori (ili zadrzi) jedna tvornica nego 3 trgovacka centra)!!

Nadalje Todorica si nazvao monstruoznim; ne znam dali si svjestan da njegove blagajnice imaju preko 3000 kn placu; da niti u jednoj firmi koju je otkupio nije otpustio radnike nego cak dapace i zaposlio nove. Da njegovi radnici takodjer redovno dobijaju place i ne samo place nego i jos mnogo toga (bozicnice; placen prijevoz i jos razne benefite). Ne znam dali si svjesan da mu vozaci (Jamnica i Ledo za ostalo ne znam) imaju preko 5000 kn placu. Tako da bi meni osobno bilo puno draze da je i IPK Croatia usla u Agrokorov koncern, vjerojatno se ne bi desilo sto se desilo.

I da nakon svega ipak priznajem jednu stvar; JEDINA ali stvarno jedina stavka zbog koje mogu recimo postovati tog covjeka je visina placa i briga za radnike koje zadrzi. Premda i to treba uzeti sa zadrskom zbog nacina izbora radnog kadra (probajete se zaposliti u njegovim firmama ako barem rodom niste Bosanac)

Toliko od mene; i da ispricavam se ako sam koga uvrijedio ili prozvao; ali ja sam jedna od osoba koja je bila izravno zahvacena njegovim rusilackim podhvatom...

I da jos jedna opaska bacanje bombi apsolutna nikada nije opravdano pa tako ni sada...

Re: Tajkunu bacili dvije bombe iza kuće

E bem ti svega se lijepo može pročitati u "Forumu"... I svi nekako u pravu... Vele da je sklonio klince na sigurno mjesto... Štono bi reko jedan forunaš da se povečao broj sranovnika Švice... A pitam ja vas gdje da ja sklonim svoju ekipu kad bombe počmu malo žešče padati što je razvojem događaja u cijelom društvu i državi lahko izvjesno... :(
slavonac

znaci bosanac dosao da nama pokaze kako se radi sa zitom? hehehe...a nisu napisali koliko je ljudi dobilo otkaze kada su preuzeli silos koji su srusili u 'centru' grada? a i u ostalim firmama, ocigledno ima jako zadovoljnih radnika koji rade ili koji su radili kod njega... bilo je pitanje vremena samo kad to netko poceti raditi. vjerovatno nece ni biti jedini, i bit ce ih jos...

Dakle, ja sam stvarno isprovocirana ovim postom i morala sam se prijaviti samo da naglasim par stvari.
Ne znam puno o osobnom životu gospodina Marka Pipunića, niti o načinima stjecanja njegovoga bogatstva, ali znam kakav je poslodavac, čovjek i humanist. Suprug mi radi u jednoj od njegovih poduzeća i od tada za njega imamo samo rijeći hvale.On je jedan od onih malobrojnih koji plaćaju svoje radnike, brine o godišnjim odmorima (jer isplaćuje regrese), brine o djeci svojih zaposlenika(kupuje školske knjige), a nerijetko i širokogrudno pomaže one kojima je pomoć potrebna. i sve to bez velike pompe i javnog naslikavanja kojima svjedočimo svaki puta kada neki veliki "dobrotvor" milosrdno izdvoji par tisuća kuna kako bi platio dugovanje za električnu energiju 8-eročlanoj obitelji.
E pa kada je tako, da vam budem iskrena ni ne zanima me na koji je način i kakvim političkim vezama stekao taj novac(a pouzdano znam da taj čovjek životinjski radi iako bi ladno mogao sve rasturiti i poslati u pm a da slijedeče 4 generacije u njegovoj obitelji upće ne moraju raditi). Odmah bih potpisala da na razini cijele države svi poslodavci budu Marko Pipunić i bosanac (što osobito bode u oči autora citiranog posta).
Eh da, da ne izostavim spomenuti silos, ma daj molim te ne seri!
os_os

W.M. Felt

Kakve bedastoće!

, zapošljavaju, plaće su visoke, uspijevaju se natjecati i sa monstruoznim Todorićem, ne brinu se za solventnost, puno doniraju i investiraju, itd. itd.

W. M. Felt; imas pravo dovoljno sam obrazovan da se znam sluziti internetom isto kao i vecina od 200 ljudi koje je pipunic otpustio kada se odlucio srusiti kompleks u Hutlerovoj; sto se tice tog silosa OK mozda mu nije mjesto u centru grada; ali mi nitko ne moze reci da tvornica tjesta nije mogla nastaviti raditi (po meni je bolje da se otvori (ili zadrzi) jedna tvornica nego 3 trgovacka centra)!!

Nadalje Todorica si nazvao monstruoznim; ne znam dali si svjestan da njegove blagajnice imaju preko 3000 kn placu; da niti u jednoj firmi koju je otkupio nije otpustio radnike nego cak dapace i zaposlio nove. Da njegovi radnici takodjer redovno dobijaju place i ne samo place nego i jos mnogo toga (bozicnice; placen prijevoz i jos razne benefite). Ne znam dali si svjesan da mu vozaci (Jamnica i Ledo za ostalo ne znam) imaju preko 5000 kn placu. Tako da bi meni osobno bilo puno draze da je i IPK Croatia usla u Agrokorov koncern, vjerojatno se ne bi desilo sto se desilo.

I da nakon svega ipak priznajem jednu stvar; JEDINA ali stvarno jedina stavka zbog koje mogu recimo postovati tog covjeka je visina placa i briga za radnike koje zadrzi. Premda i to treba uzeti sa zadrskom zbog nacina izbora radnog kadra (probajete se zaposliti u njegovim firmama ako barem rodom niste Bosanac)

Toliko od mene; i da ispricavam se ako sam koga uvrijedio ili prozvao; ali ja sam jedna od osoba koja je bila izravno zahvacena njegovim rusilackim podhvatom...

I da jos jedna opaska bacanje bombi apsolutna nikada nije opravdano pa tako ni sada...

moj suprug nije bosanac, vozač je i po nacionalnosti hrvat, rođeni osječanin
os_os

Premda i to treba uzeti sa zadrskom zbog nacina izbora radnog kadra (probajete se zaposliti u njegovim firmama ako barem rodom niste Bosanac)

vidiš, a ljudi koje ja znam koji rade kod njega, i to ne kao vozači i sl., nego na odgovornijim funkcijama, nisu bosanci!
W.M. Felt

........................privrednih proizvoda. Kakvi ljudi ovdje žive, a nažalost su i dovoljno kompjuterski obrazovani da pišu po internetu. Strahota.

dakle svako u danasnje vrijeme moze biti tajkun ako ima politicku osnovu i da kupi IPK-croatia za 1 jebenu kunu. ako ti mislis da si ti mogao kupiti silose i taj prostor za 1 kunu sta nisi? i ja bi kupio ali ja nisam mogao iako sam ja isto htio kupiti, kao sto i ti nebi mogao. da i znam ljude koji su tamo radili je da su radili od 8-20h navecer tamo i nisu dobili placeno prekovremene. a izmejduostalog i tamo koji su bili radili su dobili su otkaze .. znam 2 osobe, a ima ih nebrojeno puno. to nije samo 1 osoba vec ima cijele obitelji, znaci 4 clana, koji postaju automatski socijalni slucajevi, jer zene ne rade vec su kucanice. ono postivanje ugovora i place prekovremene sto su trebale biti placene NISU nikad bile isplacene. s tim papirom su si moglu dupe obrisat.
o mojem kulturnom stavu i nacionalizmu, kao i mome lokalpatriotskom, kao i zavrsenim visokim ili nebitno kojim skolama... ovo je samo moj stav.

ja priznajem da jesam lokal patrijota i jesam hrvat. i nemoze meni doci neko van hrvatske i reci da je veci hrvat od mene i lokalpatrijot.. e pa nije i nikad nece biti.

samo je problem sto u nasoj drzavi ako si neciji politicki jahac onda mozes i taj jebeni slilos kupit za 1 kunu i stusit ga. eventualno napravit zgrade i zaradit... zasto ja nebih napravio zgrade??... zato sto nemozes ni ti ni ja, ni nitko drugi.

svi se nesta prse sa tim lokalpatirjotizmom, kao i glavas.(dok ej bio rat ja postujem sto je pravio cistku u osijeku svaka cast) ali di je bio u ovih 15 godina tj od rata? sta se onda nije boiro za slavoniju u saboru i to govorio kad je tamo sjedio? ne sad se nasao jedan HDSSB borit za slavoniju??.

isto tako da nije vjerovatno bilo pojedinaca lokalnih mocnika koji su i te ljude stavili i dali im mogucnost da budu vlasnici takih postrojenja .. nije samo rijeci od ZITU ima dovoljno takih firmi po osijeku, koje su tako funkcionirale, oke ti ces bit moj direktor a ti meni daj 50% zarade.

halooo sta se svi boje o tome govoriti??? i sto svi skirvaju to? zivimo u demokratskoj drzavi imas pravo govora i misljenja.i kada su dovoljno ojacale te firme na trzistu sada nemaju konkurenciju i ajde sad ti otvori konkurenciju zitu i napravi ti silose.. nemas ni za crnu perecu da pojedes .... a ne da si kupis lopatu. i zabijes ju u zemlju. svaka budala moze na taj nacim biti tajkun.

p.s. neda mi se sada ponovo citat i ispravljat gramaticke i tipkarske pogreske ipak robijam kod jednog takog mocnika. moram ici zaraditi svoju crnu perecu....
slavonac

W.M. Felt

........................privrednih proizvoda. Kakvi ljudi ovdje žive, a nažalost su i dovoljno kompjuterski obrazovani da pišu po internetu. Strahota.

dakle svako u danasnje ... ... moram ici zaraditi svoju crnu perecu....

sve to sto si ti napisao stoji i u pravu si ... samo svoj gnjev usmjeravas na krivu stranu. nije tome pipunic kriv ...

silosi su samo mrvica u cijelom projektu unistavanja osijecke privrede. ... mobilija, sibicara, analit, sloboda, olt, .........
marinamina

slavonac

Dakle, ja sam stvarno isprovocirana ovim postom i morala sam se prijaviti samo da naglasim par stvari.
Ne znam puno o osobnom životu gospodina Marka Pipunića, niti o načinima stjecanja njegovoga bogatstva, ali znam kakav je poslodavac, čovjek i humanist. Suprug mi radi u jednoj od njegovih poduzeća i od tada za njega imamo samo rijeći hvale.On je jedan od onih malobrojnih koji plaćaju svoje radnike, brine o godišnjim odmorima (jer isplaćuje regrese), brine o djeci svojih zaposlenika(kupuje školske knjige), a nerijetko i širokogrudno pomaže one kojima je pomoć potrebna. i sve to bez velike pompe i javnog naslikavanja kojima svjedočimo svaki puta kada neki veliki "dobrotvor" milosrdno izdvoji par tisuća kuna kako bi platio dugovanje za električnu energiju 8-eročlanoj obitelji.
E pa kada je tako, da vam budem iskrena ni ne zanima me na koji je način i kakvim političkim vezama stekao taj novac(a pouzdano znam da taj čovjek životinjski radi iako bi ladno mogao sve rasturiti i poslati u pm a da slijedeče 4 generacije u njegovoj obitelji upće ne moraju raditi). Odmah bih potpisala da na razini cijele države svi poslodavci budu Marko Pipunić i bosanac (što osobito bode u oči autora citiranog posta).

pa ako te nista ne zanima sta se onda pravdas? i sta onda komentiras postove? da kazes da je tvoj muz jedan od sretnika koji radi kod njega i ima dobru placu? i oke imo je srece ako je od 1 dana tamo... ako nije preko stele dosao tamo radit. nije se sigurno javio na natjecaj i tamo dosao radit.

ja govorim o 200 ljudi koji je dobilo otkaze zbog cega? jer mu je silos bio balast i hoce napravit zgrade tamo? ocigledno je nekom stao na zulj.
Ingo

slavonac

W.M. Felt

dakle svako u danasnje ... ... moram ici zaraditi svoju crnu perecu....

sve to sto si ti napisao stoji i u pravu si ... samo svoj gnjev usmjeravas na krivu stranu. nije tome pipunic kriv ...

silosi su samo mrvica u cijelom projektu unistavanja osijecke privrede. ... mobilija, sibicara, analit, sloboda, olt, .........

je pa onda o cem pricamo? :)
Opet ti o silosu, ha, ha. Volio bih da znaš o IPK-u koliko ja, a moram priznati da puno znam (i tek sada ništa ne znam). IPK ratarstvo-stočarstvo, kao i cijeli IPK, namjerno su uništavani kako bi postigli cijenu 1 kuna.

Kad smo se već dotakli te teme, evo i scenarija (zbog kojeg sam, među ostalim, i nazvao Todorića monstruoznim). Dakle, za većinu pikova u našoj regiji točno se zna što imaju u svom vlasništvu - a imaju, ako ništa drugo, hrpu zemlje. Zemlja vrijedi puno, a cijena joj neprestano raste, dapače, tko prati situaciju zna da je nastala prava otimačina za hektarima (ima više razloga, no premalo mjesta i vremena). Pa ako netko zna, nek pita direktora, primjerice Vupika, zašto ne plaćaju doprinose i porez. Odgovor je vrlo jednostavan - stvaranjem dugova ruši se knjigovodstvena vrijednost firme, sve dok joj dugovi ne prekriju imovinu, pa počne vrijediti 1 kunu. Ako su ti dugovi prema državi, događa se već nekoliko puta proslavljen epilog - pojavljuju se dva spasitelja - kupac (Todorić) i ministar (koji otpisuje dugove). Spasitelj kupac kupuje za kunu, i obvezuje se investirati 100 milijuna (npr.) te zadržati radnike, a spasitelj ministar otpisuje dugove, jer mu je stalo do kraja i ljudi. Potom spasitelj kupac doista i investira 100 milijuna, ali se otkriva da za zemlju koju je kupio sa firmom dobija i 150 miljuna poticaja. Welcome to Croatia.

Ne može se tvrditi da Žito nije napravilo isto, no jedno je sigurno - sudbina nekih od 50-ak firmi iz IPK davno je zapečaćena, i meni je drago da se radi o Žitu, a ne recimo o Todoriću ili Kutli. Žito je jedna od tri firme u Osijeku koja danas vrijedi, a vrijediti će i sutra. A sjedište joj je u Osijeku. Ne u Zagrebu. Radnici su zaposleni u toj firmi, doprinosi, porezi, i sve ostalo uplaćuju se u Osijeku. Tko ne zna što to znači, treba lekciju iz porezne regulative. Predbacivati nekome da je Bosanac primitivno je, a tvrditi da se u Žitu zapošljava preko štele ispravno je, jer se preko štele zapošljava svugdje. No i ta spika je prilično smiješna, jer u privatnom sektoru uprava može zaposliti koga god hoće, taman posla da će joj netko nametati nekakve kriterije. Kakvi natječaji u privatnoj firmi, čovječe. Da imaju nekog za štelu, sigurno ne bi raspisivali nikakav natječaj. Pipunića, koliko znam, barem radnici ne moraju oslovljavati sa "gospodine predsjedniče", kako to čine u Agrokoru (i to i prema ocu i sinu).
@slavonac

možeš biti hrvatina i lokalpatriot koliko god hoćeš, ali tvoj verbalni proljev primitivizma sve govori o tebi. taj pipunić sigurno nije sjedio prekriženih ruku kad se doselio, nego je zasukao rukave i stvorio firmu. možda bi i ti trebao uraditi to isto umjesto da kukaš kako si dobio otkaz zato što je srušen silos. nije svatko od nas sposoban stvoriti takvu firmu, treba imati sposobnosti i znanja.
i još umijeće je takvu firmu voditi i biti konkurencija Zagrebu.
W.M. Felt ti je lijepo objasnio IPK situaciju. jedina zamjerka na Feltov komentar glede Todorića ("gospodine predsjedniče"), iz prve ruke znam da to nije istina, ili bar ne u slučaju mog poznanika, koji je jako blizak poslovno Todoriću, nikad ga nije tako morao zvati, iako ne radi dugo za njega, i iz priča koje sam čuo, čovjek radi punom parom da bi masi svojih zaposlenika osigurao plaće svaki mjesec, mogao bi i on sve rasprodat i dignuti sidro.
muvifrik

@slavonac

možeš biti hrvatina i lokalpatriot koliko god hoćeš, ali tvoj verbalni proljev primitivizma sve govori o tebi. taj pipunić sigurno nije sjedio prekriženih ruku kad se doselio, nego je zasukao rukave i stvorio firmu. možda bi i ti trebao uraditi to isto umjesto da kukaš kako si dobio otkaz zato što je srušen silos. nije svatko od nas sposoban stvoriti takvu firmu, treba imati sposobnosti i znanja.
i još umijeće je takvu firmu voditi i biti konkurencija Zagrebu.
W.M. Felt ti je lijepo objasnio IPK situaciju. jedina zamjerka na Feltov komentar glede Todorića ("gospodine predsjedniče"), iz prve ruke znam da to nije istina, ili bar ne u slučaju mog poznanika, koji je jako blizak poslovno Todoriću, nikad ga nije tako morao zvati, iako ne radi dugo za njega, i iz priča koje sam čuo, čovjek radi punom parom da bi masi svojih zaposlenika osigurao plaće svaki mjesec, mogao bi i on sve rasprodat i dignuti sidro.

Muvifrik nemoj prozivati slavonca ako nisi upoznat sa nekim cinjenicama. Kao sto ti je Felt objasnio postupak kupovine firmi isti je bio prilikom preuzimanja IPK-a; dakle iza MP je stajao BG koji je i u IPK postavio svoje podobnike kako bi po gore napisanom scenariju sustavno upropastavali IPK. Nakon toga je MP otkupio IPK i zamisli cuda osoba koja je bila direktor otkupljenog poduzeca ostaje i dalje direktor. Ne znam mozda je samo meni cudno da privatnik nakon otkupa poduzeca na rukovodecem mjestu ostavlja ocigledno nesposobnog direktora osim ukoliko mu je nesto duzan...
to su mu uradili nezadovljnici koje ovo zadnje poskupljenje dovelo do ludila.
tko tebe kruhom ti njega bombom!
Lokalpatriotska gova plaču o ljudima koji bi ionako dobili otkaze; da je po vašem - svilana, kožara i ostala neisplativa industrija bi i dalje radila, veselo bi smo vikendima rintali zabadava po ORA-ma, a država bi bila do grla zadužena. Samo nek' je nama naših silosa... Mašala.
Kao, ne damo nikome izvana da nam tu soli pamet; Osijek su sagradili (doslovce) ljudi koji su došli sastrane: Nijemci, Mađari, Srbi... Pun je grad njihovih bisti. A vi slavite ratne čistke;
valjda će vam neke stvari postati jasnije, ali tek kad vam govna uđu u pluća, jer do grla su već doprla!
Baš me zanima odakle vi baratate informacija koje su stajale u ugovoru kada je Pipunić kupio IPK...Šta isto tako niste laprdali kad je Luka Raić kupio Slobodu i uništio firmu...Koja je možemo reći bila simbol Osijeka...Moj otac je poduzetnik, i shvaćam Pipunića više nego neki pojedinci ovdje...Čovjek radi sve što je najbolje za njega i njegovu firmu, što time podrazumijeva radnike... A da je Todorić kupio IPK šta mislite da bi silosi ostali tamo di jesu..Mislite li da tamo ne bi svanio Super ili neki Maxi Konzum... Nije sve što Todorić radi sve tako super divno i bajno...Pljujete po Pipuniću zato što je srušio te silose, a nitko ne bi rekao da je negdje dalje izgradio nove silose, to Bože sačuvaj spomenit... Glavno da svi vi znate kako posao ide, a nitko nema svoju firmu, i svi očekujete plaču na kraju mjeseca....
Munjevitom će brzinom ovaj grad naprijed kad mladi ljudi (28 god) u 2008. veličaju Glavaševe čistke u vrijeme rata. Čestitam, os_os, toplo preporučujem učlanjenje u Udruženje mladih fašista i ljubim te u oko tvoje ćoravo nacističko.
paperje

Munjevitom će brzinom ovaj grad naprijed kad mladi ljudi (28 god) u 2008. veličaju Glavaševe čistke u vrijeme rata. Čestitam, os_os, toplo preporučujem učlanjenje u Udruženje mladih fašista i ljubim te u oko tvoje ćoravo nacističko.

Po cemu ja to velicam Glavasa? Doista ne vidim odakle si to izvukla...
nekad se u školi učio marksizam i neke priče o prvobitnoj akumulaciji kapitala. svi oni koji su ga stekli, naknadno sad pokazuju interes za svoje radnike,te peru svoju savjest i nema tu ništa sporno.čovjek se obogatio pa sad može pomagat druge.jedino što je ovdje nekima sporno je način na koji je došao do tog kapitala.tko se još pošteno obogatio a da nije dobio na lotu? meni niti jedan poduzetnik ne pada na pamet.zna se kako se napredovalo pred koju godinu, ništa bez političke podrške i veza.
bacanje bombi nije način da izraziš svoje nezadovoljstvo.dočekaj ga na ulici pa se suoči s njim i reci mu što ga ide.uznemiravat ljude okolo...stvarno nije način.
nasli ste se tu i pljujete po covjeku koji je sve sam svoje sagradio. on moze srusit nesto sto mu smeta i napravit nesto sto ce mu vise novaca donjet(ne samo njemu nego i drzavi,svi mi placamo porez) politicke veze kake ima ima zato jer se druzio s pravim ljudima i koji ga sada guraju.
znam pipunica i znam dosta ljudi koji rade kod njega i nitko nema nista protiv njega reci. npr velika vecina od vas nema pojma koliko novaca daje u dobrotvorne svrhe i da se o tome nepise po novinama dok netko drugi dize to na sva zvona.
tko vam je kriv(slavonac i ekipa koja pljuje po covjeku) sto niste zavrsili fakultete i osnovali svoje firme kao on nego morate sad za nekoga sljakati. najlakse je pljuvati po ljudima.

a to sto su zatvorene firme gore, koje je netko nabrojao, je zato jer vise nisu isplative, otvorio se baumaks,merkator,metro i ostale gluposti, sve je postalo jeftino, mali kinezi sljakaju ko ludi za male pare i svi idu tamo kupovati....
najviše volim kad ljudi govore o nečijoj dobrotvornosti.pa majstore što ne platiš radnike više,oni ti donose lovu?ovo što si dao u dobrotvorne svrhe ti se odbija od poreza i opet si profitirao plus te još i ljudi vole...idite ljudi!sigurno nije bio tako dobrotvoran dok si je pribavljao sve nekretnine i imovinu.
ne mislim ovime samo na gospodina koji dobija bombe..
A niste razmislili o tome da možda jednostavno nije htio plačati reket i da su mu zato željeli dokazati "da bi trebao"...?
Evil Poodingh

A niste razmislili o tome da možda jednostavno nije htio plačati reket i da su mu zato željeli dokazati "da bi trebao"...?

Jesam ja. To što se čovjek zamjerio mafiji (a ne znam kako drugačije nazvat one koji ti bacaju bombe u kuću) ne znači nužno da je i sam dio mafije.
Očito nevoli tenis i rekete.
A neki ga žele prisliliti da zavoli taj sport.
Ispričavam se što sam jučer u žurbi krivo adresirala svoj prethodni post. Naime, on je trebao biti upućen @slavonac. Dakle, sorry os_os. Mea culpa!
Reket? Neću pričati o konkretnom slučaju, iako ovdje nema šanse da se o tome radi, ali i inače je teško reketariti milijardere. Pogotovo ako se zna da život na ovim prostorima košta nekih 50-ak tisuća eura. Zar ste zaboravili na "Hej momak!"...

I to sve da zapravo postoji ozbiljna mafija u Hrvatskoj, što ne postoji. Naime, u normalnim se zemljama mafijaši trude neeksponirati, a kod nas su svaki vikend vani, i svaka trafikantica zna sve hrvatske "mafijaše". Radi se mahom o predratnim klošarima kojima se posrećilo da se dogodio rat, pa se krmače preko braniteljskog statusa. Domet im je fudbal i narodnjaci, opak auto i reketarenje vlasnika kafića. Ima ih par koji su čak dosegli nivo preprodaje droge i šverca oružja iz Domovinskog rata. Sve u svemu, jadna klika, i da kojim slučajem nisu bili suborci sa policajcima, mnogim političarima, ljudima iz obavještajne zajednice, i svima drugima, i malo bi ih dijete pohapsilo u jednom danu.
slavonac

marinamina

slavonac

pa ako te nista ne zanima sta se onda pravdas? i sta onda komentiras postove? da kazes da je tvoj muz jedan od sretnika koji radi kod njega i ima dobru placu? i oke imo je srece ako je od 1 dana tamo... ako nije preko stele dosao tamo radit. nije se sigurno javio na natjecaj i tamo dosao radit.

ja govorim o 200 ljudi koji je dobilo otkaze zbog cega? jer mu je silos bio balast i hoce napravit zgrade tamo? ocigledno je nekom stao na zulj.

ma ja ne znam što ti zapravo hočeš reći,
u današnjim uvjetima svatko tko uspije pronaći posao je sretnik, i slažem se da je tih 200 ljudi nesretno, ali nije Marko Pipunić kriv što je IPK propalo. Pa čovjek je nanjušio dobar posao nakon što se iz IPk-a izvuklo što se god moglo izvući (osobno mi je poznato- jer je jedan od direktora Croatie moj susjed- kao su se kupovali auti i nekretnine preko noći u doba kada je croatia doživljavala slom). Otpustio je radnike jer mu proizvodnja tijesta nije bila isplativa- pa čovjek je poduzetnik i ima pravo sa svojom imovinom raspolagati kako želi i 200 ljudi je otpušteno, ali bit će zaposleno novih 200 po novim farmama, gradilištima, skladištima....slažem se da prednost imaju bosanci, ali najveću prednost u Žitu imaju stručnjaci (naravno, mislim na odgovorna i rukovodeća mjesta) što je i jedan od razloga takvoga uspjeha. Slažem se da ima tu i političkog zaleđa, ali istini za volju to je tako svugdje i u RH i u svijetu, da nije bila bi to utopija. Smatram da u tome nema ništa loše dok je ta zaleđina usmjerena na dobre i pozitivne ishode kao što su razvoj i napredak jedne zdrave firme, time i razvoj regije i dobrobit za zaposlene.
netko je spomenio da se ne bavi politikom, a da li ste znali da je Marko Pipunic glavni financijer i sponzor HDSSB-a u kampanji? neznam ali možda i to ima neke veze s ovim bombama...tko zna!
Uma

netko je spomenio da se ne bavi politikom, a da li ste znali da je Marko Pipunic glavni financijer i sponzor HDSSB-a u kampanji? neznam ali možda i to ima neke veze s ovim bombama...tko zna!

ne bavi se javno politikom, ali iz sjene sigurno.iako ne kužim poveznicu ?
Evil Poodingh

samo reci želiš sa gefufnom ili bez :)
marinamina

ne bavi se javno politikom, ali iz sjene sigurno.iako ne kužim poveznicu ?

možda se zamjerio nekom ko nije ljubitelj Glavaša i njegovih potrčkala. oni šalju prijeteca pisma ljudima, a vidiš njihovi ljudi odma dobiju po pi.... odma bomba bez upozorenja!
ma sumnjam da je to
Uma

a dali si ti svjesna da nitko u gradu nikada nije mogao reci 'ne' glavasu ? i sto se dogodilo onima koji su to rekli ?

btw, glavas je ovaj grad i zupaniju doveo do prosjackog stapa, da ta i nema bas puno tvrtki koje imaju novaca i koje su sposobne financirati njega i njegovu stranku

Re: Osječkom poduzetniku bacili dvije bombe iza kuće

Ovo nije normalno koliko ima oholih prvenstveno zavidnih ljudi, pa vidite dokle ovo vodi, bacati bombe nekome na kucu je kukavicki cin! Osobno mislim da to nema nikakve veze sa politikom. Ocito se neki ne mogu nositi s time da je netko uspjesan, bogat, da mu dobro ide u zivotu. Da je vise takvih kao Marka Pipunica ili Todorica, ne bi bilo ovoliko nezaposlenih, cak i neki zaposleni po nekim drugim firmama mole Boga da ih Pipunic preuzme jer su svjesni da je posten covjek, redovno isplacuje radnike, daje bozicnice,13.plaću, brine za djecu. Mnoge je stipendirao, donirao nekoliko stotina tisuca kuna za osjecku bolnicu i glavni je sponzor nekih sportskih klubova, svima pomaze. Kada mu je umro otac na sahrani je bilo na stotine ljudi, zahvalnih ljudi, vise nego igdje, njegovih velikih pravih prijatelja, od njegove kuce u Bih pa sve do groblja, takvo sto se ne vidja svaki dan, sto govori samo za sebe kakav je covjek. Ako itko ne zasluzuje ovakvo ponasanje pojedinaca onda je to on!
sve se može kad imaš političkog sponzora. on ti prvo sjebe konkurenciju pa ju ti kupiš za male pare pa dalje sve ide samo.
nisu ovdje ljudi zli koji pišu protiv njega nego jednostavno ne vole način an koji je došao do tog svog statusa i svi bi mi postupili jednako da smo bili u istoj situaciji kao i poduzetnik.
ljudi imaj ukratko pamćenje,brzo zaboravljaju.
volio bih znati što bi o dotičnom, nakon što im otpusti suprugu/supruga mislili ti ljudi o njemu?

Re: Osječkom poduzetniku bacili dvije bombe iza kuće

Po postovima koje sam mogla vidjeti ovdje na forumu od nekih, znaci bosanci ne bi nigdje trebali raditi? Da nije Pipunica, Kurtica, Zubaka, Antunovica, Omazica koji je vlasnik Biljemerkanta i ostalih bosanaca, bosanci bi bili nezaposleni. Mogli smo vidjeti vise puta koliko slavonaca ne voli srbe, slovence, bosance, zagorce i hercegovce, pa se pitam koga to volimo, zar se s nikim ne moze?! Ako je tko gledao Latinicu koja je bila 18.1.2008. na hrt-u mogli smo vidjeti dosta toga o Posavini i bosancima na temu "zasto je pala Posavina" da ne nabrajam o cemu se sve pricalo, tko je gledao zna... Kod svih gore navedenih poduzetnika NE RADE SAMO hrvati iz Bosne nego i hrvati i iz Hrvatske i to na jako dobrim polozajima koji su dobro placeni. Ne znam zasto pojedinci toliko blate bosance a nikome ne smeta kada "veliki hrvat" dovede 20-ak izvođača narodnih pjesama iz Srbije, održavaju se koncerti u sredistu Osijeka, i puni kafici su srbskih pjesama za koje znamo sto su nam činili, to nikome ne smeta? Osobno nemam nista protiv narodnjaka ali zapitajte se... Uvijek ce biti zavidnih na bosance koji su vrijedni ljudi, koji ne mrze nikoga. Dovoljan je primjer tolikih bosanaca koji su izbjegli iz svojih domova iz BiH koji su napustili i izgubili sve, i opet su se snasli, izgradili nove domove, radeci i ulažući su postali vlasnici velikih tvrtki. Trebali biste se diviti Pipunicu i ostalim navedenim poduzetnicima koji su nam uljepsali i izgradili Osijek kao npr. kruzni tok, uske njive itd.
Kad je tako poduzetan šta se nije vratio u Modriču i tamo bio isto poduzetnik , nego doveo svoju bosansku bagru još ovdje, nek se množe..Ionako je cijela Slavonija već popunjena bosancima iz Posavine, a time i radna mjesta..Naravno nitko ne radi kao šljaker na baušteli više...
žak

Kad je tako poduzetan šta se nije vratio u Modriču i tamo bio isto poduzetnik , nego doveo svoju bosansku bagru još ovdje, nek se množe..Ionako je cijela Slavonija već popunjena bosancima iz Posavine, a time i radna mjesta..Naravno nitko ne radi kao šljaker na baušteli više...

Kako da se vrati u Modriču kad ste ju prodali za 0kn? Prodali ste naše gruntovnice a dali nam domovnice. Što se tiče bauštele, ima on radnika koji i to rade, i sretni su da rade barem i to, i nisu samo bosanci.
žak

Najbolje bi bilo da ti odeš u Bosnu popuniti koje radno mjesto umjesto bosanaca, njima u inat!
žak

Da li je to ovdje neka autohtona Slavončina, sa šeširom i tamburicom? Bolje se pitaj koliko generacija Osijeka ti familija bilježi. Građanske obitelji Osijeka, ili Zagreba, možeš nabrojati na prste dvije ruke. Hrvatska jest dominantno ta bagra koju spominješ, a između zatucane Slavončine, Dalmoša, Bosanca ili Hercegovca nema smisla birati.

Paradoksalno, ali izvjesno, ljudima se prigovara kad zaposle člana svoje obitelji ili prijatelja, ha, ha. Ne znam odakle ti napadi jednakih šansi i tolerancije, kao da su svi ti lajavci doživjeli drugačiji sistem. Samo se mijenjala kasta povlaštenih, inače je sve ovdje oduvijek isto. Prvo su bili lažni plemići, Ugari, Nijemci, NOB-ovci, komunisti, Srbi, branitelji, rodijaci, Hdz-ovci, sada eto i djeca branitelja, ženske kvote, manjinske kvote, bla, bla, bla. Nema druge čovjeku nego da uključi mozak, i napravi nešto sam za sebe. Od ovih priča koje su relikt komunizma i hdz-izma (iako su to u biti sinonimi), kao npr. nikako da me država zaposli, nikako da me grad zaposli, nikako da me tajkun zaposli, jednostavno mi se povraća.
W.M. Felt

žak

Da li je to ovdje neka autohtona Slavončina, sa šeširom i tamburicom? Bolje se pitaj koliko generacija Osijeka ti familija bilježi. Građanske obitelji Osijeka, ili Zagreba, možeš nabrojati na prste dvije ruke. Hrvatska jest dominantno ta bagra koju spominješ, a između zatucane Slavončine, Dalmoša, Bosanca ili Hercegovca nema smisla birati.

Paradoksalno, ali izvjesno, ljudima se prigovara kad zaposle člana svoje obitelji ili prijatelja, ha, ha. Ne znam odakle ti napadi jednakih šansi i tolerancije, kao da su svi ti lajavci doživjeli drugačiji sistem. Samo se mijenjala kasta povlaštenih, inače je sve ovdje oduvijek isto. Prvo su bili lažni plemići, Ugari, Nijemci, NOB-ovci, komunisti, Srbi, branitelji, rodijaci, Hdz-ovci, sada eto i djeca branitelja, ženske kvote, manjinske kvote, bla, bla, bla. Nema druge čovjeku nego da uključi mozak, i napravi nešto sam za sebe. Od ovih priča koje su relikt komunizma i hdz-izma (iako su to u biti sinonimi), kao npr. nikako da me država zaposli, nikako da me grad zaposli, nikako da me tajkun zaposli, jednostavno mi se povraća.

potpisujem u cjelosti

Tagovi