Kao sto znamo, u tijeku je akcija kojom Hrvatska udruga za zaštitu potrošača preporuca suzdrzavanje od kupovine svih stvari koje potrosacima nisu neophodne za zivot - tzv. bojkot kupovine.
Dajete li i stvarnu, a ne samo deklarativnu, podrsku toj akciji? Suzdrzavate li se od kupnje ovih dana? Jeste bili u prilici da ste svojevoljno odustali od kupnje nekog predmeta (kao znak podrske akciji), iako ste u tom trenutku bili u mogucnosti?
Naravno, pretpostavlja se da je ovo suzdrzavanje (bojkot) cin vlastitog izbora, a ne vise sile ili skupa (ne)prilika (financijskih i sl.).
Bojkotirate li kupovinu?!
Društvo, politika
ja inace kupujem samo kruh i mlijeko, jedem u menzi i ne kupujem gluposti...dakle suzdrzavam se od kupovine stalno!
mladunceOnda se pitanje ne odnosi na tebe i tebi slicne, kao sto je i objasnjeno u zadnjoj recenici.ja inace kupujem samo kruh i mlijeko, jedem u menzi i ne kupujem gluposti...dakle suzdrzavam se od kupovine stalno!
ne pridržavam se...
Ja kupujem kad nešto trebam, kad mi se nešto svidi itd., bez obzira na akcije ove ili one vrste!
da, definitivno se suzdržavam i odustajem od stvarno nepotrebnih stvari tipa grickalica, slatkiša, sokova.samo ono najosnovnije za izgurat dan
ja ne kupujem, kupuje moja mama
Leteci mungos
mladunceOnda se pitanje ne odnosi na tebe i tebi slicne, kao sto je i objasnjeno u zadnjoj recenici.ja inace kupujem samo kruh i mlijeko, jedem u menzi i ne kupujem gluposti...dakle suzdrzavam se od kupovine stalno!
pa ne suzdrzavam se zato sto nemam para nego zato sto smatram da mi nije potrebno da si kupim cokoladu, colu, cips i ostale gluposti svaki dan. a pogotovo kojekakve gluposti tipa privjesaka za kljuceve, plisanih sranja, i milijun vrsta labela, kao, samo zato da imam i zato jel kostaju samo par kuna...
ja kupujem samo pivo. drugih stvari sam se odrekao.
Je je suzdržavam se. Odmah prvi dan sam bio u Metrou kupio robe za milju kuna...
">
">VIŠE od tisuću trgovina udruženih u Konzumovu franšizu Plus market smanjit će cijene osnovnih namirnica.
Predsjednik Ceha trgovaca Boris Vukelić danas je na konferenciji za novinare kazao kako će trgovine smanjiti cijene ulja i mlijeka, a očekuju se i niže cijene kruha.
Vukelić smatra kako cijene mogu sniziti jedino veliki trgovački centri, ali i mali trgovci mogu biti konkurentni makar to značilo da će im profit biti osjetno manji zbog podivljale inflacije.
Vukelić smatra kako je poziv potrošačkih udruga na bojkot legitimna inicijativa i pozitivna utoliko što je istovjetna Vladinoj inicijativi da se angažiraju svi koji sudjeluju u zaustavljanju inflacije.
index. hr
Predsjednik Ceha trgovaca Boris Vukelić danas je na konferenciji za novinare kazao kako će trgovine smanjiti cijene ulja i mlijeka, a očekuju se i niže cijene kruha.
Vukelić smatra kako cijene mogu sniziti jedino veliki trgovački centri, ali i mali trgovci mogu biti konkurentni makar to značilo da će im profit biti osjetno manji zbog podivljale inflacije.
Vukelić smatra kako je poziv potrošačkih udruga na bojkot legitimna inicijativa i pozitivna utoliko što je istovjetna Vladinoj inicijativi da se angažiraju svi koji sudjeluju u zaustavljanju inflacije.
index. hr
ja sam se zaboravio već drugog dana akcije, pa sam kupio malo više nego mi je baš nužno za taj dan, ali se odonda pridržavam. svjesno.
Ja još nisam bila u trgovini od kako je počela akcija..
Prvo jer sam čekala plaću pa nisam išla, al kad sam i dobila plaću u ponedjeljak, iako mi neke stvari trebaju, još nisam otišla u trgovinu, što će reći da svjesno podržavam akciju...
Al zato moja mama ne podržava.. Ošla je u subotu u Billu i nakupovala kao i obično subotom..
A koliko sam vidjela, nisu baš trgovački centri zjapili prazni. Baš me zanima kolika im je računica u tom tjednu bojkota. Jel opao što promet ili je sve ostalo po starome..
Prvo jer sam čekala plaću pa nisam išla, al kad sam i dobila plaću u ponedjeljak, iako mi neke stvari trebaju, još nisam otišla u trgovinu, što će reći da svjesno podržavam akciju...
Al zato moja mama ne podržava.. Ošla je u subotu u Billu i nakupovala kao i obično subotom..
A koliko sam vidjela, nisu baš trgovački centri zjapili prazni. Baš me zanima kolika im je računica u tom tjednu bojkota. Jel opao što promet ili je sve ostalo po starome..
Re: Bojkotirate li kupovinu?!
ja se isto nadam da će podnijeti neki izvještaj kako je prošao bojkot, kod mene se kupuje samo osnovno, kruh i mlijeko te ponešto za ručak, ne ide se u nabavu svega jerbo smo baš zbog bojkota ošli u metro dan prije bojkota i kupili sve što nam je potrebno
p.s. jebemti vladu i državu taku
p.s. jebemti vladu i državu taku
Re: Bojkotirate li kupovinu?!
Vremena su takva da ne kupujem što mi ne treba. Kao ni prije, tako ni ovaj tjedan. Jedino sam se odrekla kupovine čokolade i ostalih pizdarija koje mi ne trebaju.
Po vodu idem na izvor i lijepo štedim. Kupam se u toplicama jer mi ulazi u cijenu fitnessa, koristim službeni mobitel, ma moji su troškovi srezani sasvim.
Po vodu idem na izvor i lijepo štedim. Kupam se u toplicama jer mi ulazi u cijenu fitnessa, koristim službeni mobitel, ma moji su troškovi srezani sasvim.
1step2far
ma moji su troškovi srezani sasvim.
I moji također.. ni hranu vrlo često ne kupujem.. Donose mi mama i buduća svekrva.. one nam pune frižider.. ja kupujem eventualno higijenske potrepštine te pijesak i hranu za mace, tu i tamo neku krpicu za obući i to je to..