Život u kući ili u stanu?
Možda bih ti preporučio da pogledaš malo cijene kuća jel ta kvadratura stana koju tražiš košta isto kao jedna dobra kuća od 100m2. A mislim da je ipak ljepše imat kuću nego stan.
Društvo, politika
goose
ko ne vjeruje u to,neka proba![]()
DonQuijote
rijetki (i uglavnom skupi) su oni gdje je sve sjajno.
cane
Ma daj kuća je zakon. Kad ti dođe ekipa, pa roštiljate u dvorištu. Pa ti se djece bez brige igraju, dok ti čitaš novine i izležavaš se na ležaljci. A uostalom i kuće mogu imat dobru toplinsku izolaciju. Mislim da je uopće apsurdno dokazivat prednosti kuće. Jer ako su režije skuplje nešto preko zime to nije nikakva prednost stana.
1step2far
Evo, moj dragi također živi u Bavarskoj i kupio je stan od 110 kvadrata za ravnih 100000 Eura, a moji kuću od 115 kvadrata nisu mogli prodati ni za 45000 Eura i to sa svim namještajem, garažom, okućnicom, ogromnom terasom, baščom i vrtom. Ljudi bi u Hrvatskoj najradije sve džabe.
1step2farPa bitno je gdje je kuća i koliko je stara i kako izgleda.Ima takvih kuća i za manje novaca po okolnim selima.
Evo, moj dragi također živi u Bavarskoj i kupio je stan od 110 kvadrata za ravnih 100000 Eura, a moji kuću od 115 kvadrata nisu mogli prodati ni za 45000 Eura i to sa svim namještajem, garažom, okućnicom, ogromnom terasom, baščom i vrtom. Ljudi bi u Hrvatskoj najradije sve džabe.
morgan
ja sam lijenčina i bolje mi je u stanu.oko kuće imaš hrpu popravaka i stalno nešto novo iskrsne.kad se desi kakav generalni kvar (krov,instalacije) lakšeje podijeliti troškove sa ostalima.što se tuđe buke tiče jednostavno ju pobijam svojom.postoje pravila kojih se treba pridržavati kad živiš u stanu i nemam ništa protiv toga.ako se poželim roštiljanja jednostavno odem u prirodu i izoliram se a ne da mi susjed dođe nabacit još malo svog mesa jer je namirisao što se zbiva.
živio sam i u kući sa velikim dvorištem i nije loše.kad si mlađi stvarno ti je potrebno prostora al kad se zađe u godine stan je ipak prednost.još ako možeš birati predio grada, kud ćeš bolje.
sve je stvar navike
betty
ja bi jos kao preporuku dodala Gornjodravsku obalu,blizu je grad,nije toliko bucno,imas pogled na Dravu![]()
betty
svi gledaju na dravu ,jedino ova 2 niza zgrada sto su okomito,njihov pogled nije tako dobar ali ju vide.
jesi vec gledao sta tu?
cane
Ma daj kuća je zakon. Kad ti dođe ekipa, pa roštiljate u dvorištu. Pa ti se djece bez brige igraju, dok ti čitaš novine i izležavaš se na ležaljci. A uostalom i kuće mogu imat dobru toplinsku izolaciju. Mislim da je uopće apsurdno dokazivat prednosti kuće. Jer ako su režije skuplje nešto preko zime to nije nikakva prednost stana.
1step2far
Živim u ogromnoj kući, a jedinica sam i kuća je stvarno prevelika. Volim kuću jer puno vježbam i slušam glasnu glazbu i znam da to u stanu neću moći u tolikoj mjeri. Čim uzmognem prodat ću je, tako sam se i sa svojima dogovorila. No, selidba u stan u zemlju EU ima svoje prednosti.
betty
ja bi jos kao preporuku dodala Gornjodravsku obalu,blizu je grad,nije toliko bucno,imas pogled na Dravu![]()
tomislavv
ma kuca definitivno.. kada ti mozes pustit glazbu do kraja kada god hoces, boli te briga hoce li netko iznad tebe spavat ili sta vec radit... kuca zauvijek
wendy
Želim si salaš, životinje, drveće, cvijeće... i nekoga tko će to sve održavati![]()
zluschNekog mladog preplanulog i polunabildanog hispanika... kako kosi travu i čisti lišće iz bazena
zlusch
Iz perspektive mladog čovjeka koji se ne ustaje u pola 6 i ne dolazi doma u pola 4 kako bi tu kuću održavao - sve 5![]()
kuca je zakon.... iako se ima puuuno vise posla oko nje, ali to je sloboda... _tenjac_
pa na sve ovo mogu reć da živim oko 9 godina u kući a prije toga sam živio u stanu i baš se nesjećam kako je to bilo mogu samo reć da iako imam 16 godina da se i ja moram dizati oko pola 7 7...imam jednu veliku katnicu i veliko dvorište a preko puta mi živi baka koja ima manju prizemnicu osrednje dvorište i preveliki plac...iako ima dana kad mi dopizdi sve i kosnja trave i štijanje bašte a pogotovo po ljeti kada ima posla oko one balirane djeteline ništa nemože zamijeniti osjećaj da je ovo sve tvoje...da tu živiš i da si ti odgovoran za to...u stanu plačaš na način da se cijelokupan iznos podijeli na onoliko koliko stanova ima...a u kući je opet stvar da koliko potrošiš toliko platiš...a što se tiče grijanja mislim da mi nema ništ goreg kada za lijepo sunčano i toplo vrijeme dođem u stan kod lege i vidiš da im radijatori još uvijek griju...u kući nema takvih problema...a i pošto obožavam životinje neznam kako bi mi bilo u stanu tj. da nisam u kući nebi se osjećao ovako ko sad...nekak sigurno i savjesno...imam starijeg buraza pa i on nekad pomogne al ima posao pa nestigne nekad tako da sve na meni i starom dok sestra i stara pospremaju kuću...sve je stvar u organizaciji...a opet ko voli nek izvoli...nisu ni stanovi tolko loši
tomislavv
zlusch
Iz perspektive mladog čovjeka koji se ne ustaje u pola 6 i ne dolazi doma u pola 4 kako bi tu kuću održavao - sve 5![]()
ja inace zivim u kuci, ali kako studiram sam u stanu, i svaki dan psujem sve po spisku ljudima koji zive stan iznad mene, jer kad njihovi klinci pocnu trcat ujutro u 7 i vristat ja se probudim.... ali to je jos i dobro, cesto mi rano ujutro znaju doc i zvonit na stan bez veze... a sto reci toj djeci????? ili tim roditeljima??? kuca je zakon.... iako se ima puuuno vise posla oko nje, ali to je sloboda...![]()