Đapiću važniji nogomet od zdravlja i sigurnosti građana

Osijek

Đapiću važniji nogomet od zdravlja i sigurnosti građana

Azil za napuštene i izgubljene pse u Nemetinu opet je u drami. Naime, prošlo je već mjesec i pol dana od kada je Davorko Feil pozvao gradonačelnika Antu Ðapića da posjeti pse u azilu i uvjeri se koliko je azil nužan za grad Osijek i Osječane.

- Tužno, ali ni odgovor o spriječenosti gradonačelnika da nas posjeti nismo dobili. Nevjerojatno je kako mi stalno moramo dokazivati koliko smo potrebnu ovome gradu. Što bi se dogodilo da je tih dvjestotinjak pasa na ulici ne smijem ni pomisliti. Nadam se da će to nekome vrlo brzo doći u glavu jer bez pomoći dobrih ljudi davno bi morali zatvoriti vrata azila, upozorava Feil u ime dvije stotine pasa u azilu.

U ovome utočištu za pse zaposlena su dva veterinarska tehnmičara, razvojačena branitelja, no jedan od njih dvojice sada je na bolovanju i azilu je prijeko potrebna radna snaga.

- Trebamo volontere koji će pomoći očistiti boksove i nahraniti pse. Postoji li netko u gradu tko je voljan pomoći može se javiti na broj telefona 283-445 ili izravno u azil Draganu Pribièeviću. Također, uoči zime potrebna nam je slama, posude i hrana za pse, vodilice i ogrlice te novac za veterinarske usluge. Sedamdeset tisuća kuna koliko dobijamo godišnje iz proračuna Grada nije nam dovoljno jer često nam dovode pse u izrazito lošem stanju, a mi novca za veterinara nemamo. Potrebna nam je i žica kako bi završili već započeti posao proširenja boksova i osigurali psima bolje uvjete, upozorava Feil.

Uprkos svim teškoćama aktivisti društva za zaštitu životinja “Život” ne odustaju od svojih akcija koje za cilj imaju populariziranje udomljavanja pasa mješanaca. U sklopu te plemenite ideje 24.rujna s početkom u 15 sati ispred Bastiona održat će se izložba pasa mješanaca i čistokrvnih pasa bez rodovnice. Sve pristojbe za sudjelovanje na izložbi bit će iskorištene za pomoæ radu azila u Nemetinu.

Za nadati se je da će osječki gradonačelnik naći za shodno podržati ovu izložbu, a kada se osobno uvjeri da zaposlenici azila odrađuju lavovski posao za gradsku upravu brigom za pse lutalice koji su, ne treba smetnuti s uma, i javnozdravstveni problem Osijeka, pronaći i način osigura više novca za rad azila. Jedna od pozicija u proračunu s koje bi se mogla namaknuti koja kuna je i gradska higijeničarska služba koja za (ne)rad godišnje dobija više od 300 tisuća kuna i to protivno zakonu o javnoj nabavi - bez javnoga natječaja!

Valjda će nakon razočaranja na utakmici Malte i Hrvatske koju je pratio iz svečane lože Đapić svratiti i do Nemetina.

Gaap031
MA krasno od njega sto nema vremena...
Tako zustro se pobrinuo za Porin...teze je bilo sjetiti se dati lovu klincima za besple udzbenike...Zg je siromasniji, oni ne trebaju Porin, mi ga trebamo...
Kako ne vidite da Đapić pokušava sabotirati Porin, mi ćemo ga napravit u Zrinjevcu pa naše magazvijezde i raskantaautori se više neće prijavljivat.

Re: Đapiću važniji nogomet od zdravlja i sigurnosti građana

gaap

Azil za napuštene i izgubljene pse u Nemetinu opet je u drami. Naime, prošlo je već mjesec i pol dana od kada je Davorko Feil pozvao gradonačelnika Antu Ðapića da posjeti pse u azilu i uvjeri se koliko je azil nužan za grad Osijek i Osječane.
- Tužno, ali ni odgovor o spriječenosti gradonačelnika da nas posjeti nismo dobili. Nevjerojatno je kako mi stalno moramo dokazivati koliko smo potrebnu ovome gradu. Što bi se dogodilo da je tih dvjestotinjak pasa na ulici ne smijem ni pomisliti. Nadam se da će to nekome vrlo brzo doći u glavu jer bez pomoći dobrih ljudi davno bi morali zatvoriti vrata azila, upozorava Feil u ime dvije stotine pasa u azilu.
- Trebamo volontere koji će pomoći očistiti boksove i nahraniti pse. Postoji li netko u gradu tko je voljan pomoći može se javiti na broj telefona 283-445 ili izravno u azil Draganu Pribièeviću. Također, uoči zime potrebna nam je slama, posude i hrana za pse, vodilice i ogrlice te novac za veterinarske usluge. Sedamdeset tisuća kuna koliko dobijamo godišnje iz proračuna Grada nije nam dovoljno jer često nam dovode pse u izrazito lošem stanju, a mi novca za veterinara nemamo. Potrebna nam je i žica kako bi završili već započeti posao proširenja boksova i osigurali psima bolje uvjete, upozorava Feil.
Za nadati se je da će osječki gradonačelnik naći za shodno podržati ovu izložbu, a kada se osobno uvjeri da zaposlenici azila odrađuju lavovski posao za gradsku upravu brigom za pse lutalice koji su, ne treba smetnuti s uma, i javnozdravstveni problem Osijeka, pronaći i način osigura više novca za rad azila. Jedna od pozicija u proračunu s koje bi se mogla namaknuti koja kuna je i gradska higijeničarska služba koja za (ne)rad godišnje dobija više od 300 tisuća kuna i to protivno zakonu o javnoj nabavi - bez javnoga natječaja!
Gaap031

Higijeničarska služba ništa ne radi zato što se zaštitari beštija žale na neljudski (pa kad su životinje) postupak prilikom sputavanja zvijeri. Isto tako niko nije pitao zašto je Davorko udomio toliko pasa ako ih nemože hraniti, Isto niko ne pita dali ti psi jedu dostatne količine hrane za svoj uzrast, imaju li svu potrebitu zdravstvenu skrb? Da li su redovno cijepljeni protiv zaraznih bolesti. I zašto bi Gradska uprava izdvajala novac poreznih obveznika koji ne vole beštije ili jedva hrane svoju djecu.
Radije poklonite novac i hranu dječjim domovima i ljudima stradalim u poplavama, a ne šugavim i oronulim psima, a one koji su ih napustili kaznite da moraju raditi na uređenju javnih površina. Osim toga zašto bi Đapić dolazio u Azil kada ti psi i onako nisu glasali za njega.
mislim da bi trebali poceti djeliti pokvarene kikirikije :)

Psi lutalice ozbiljno ugrožavaju zdravlje i život ljudi, mislim da isto ne treba posebno obrazlagati. Azil je osnovala udruga koja je, nadam se, osmislila i njegovo financiranje.
Grad je odrješio kesu poreznih obveznika i dao ne mala sredstva. Ostali dio "potrebnih" sredstava ako ste voljni uzdržavati davorka po hrvatski datoteku, slobodno gosp. fajlu možete donirati, on će to objeručke prihvatiti. Ako želite svojim radom pomoći životinjama, pomozite. Al dajte prestanite klistirati ostale gradjane po svim medijima već se prihvatite posla.
@debeli....nije ok dat azilu pare, al Ledereru iz veterinarske stanice je ok dat...drago mi je da si struka čuva leđa!!! VSO je 300.000 kuna dobila protivno zakonu, za smještanje pasa lutalica imaju dva žičana kaveza metar puta metar puta metar (jesu li to uvjeti za držanje životinje ili zlostavljanje!?) i lovu bi trebalo dati azilu, da se tvoja šugava djeca ne bi ošugavila od šugavih pasa na šugavoj ulici!!!!

@Will....jebiga netko ima para za dat, neko će povuć fizikalom, a ja tiskam preko medija jer znam i mogu! svatko pomaže na svoj način, a ako te tiskaju mediji, brate, čitaj neko lakše štivo...nevidljivu ivu...il tak nešto
gaap

@Will.... ja tiskam preko medija jer znam i mogu!

@gaap, a ne bi li ti trebao biti nepristran kao takav?? :-/
Gemi

gaap

Kako nepristran ako ima interes?
@bill, mislim da u toj prici psi imaju interes, gaap ih samo zastupa. Bitna je razlika izmedju takvog interesa i onog od 300 000kn.

Leone tip je proziran

kakve veze ima gradonacelnik sa azilom???? apsolutno nikakve, osim toga azil sponzoriraju vanjski ljudi tocnije van nase drzave i uplacuje im se u stranoj valuti dovoljna kolicin novaca,a to sto su oni nesposobni vodit i njima nikad dosta love je druga prica...
Gospodin Feil traži volontere za očistiti boksove i nahraniti pse, nisam ga vidio da sa metlom u ruci ustvari ne pojavljuje se u azilu osim kad se treba uslikati za novine nebili iskamčio lovu od grada
E ljudi zašto se ne dozvoljava šinterima iz Stanice, koji su dobili tu lovu za rješavanje pasa lutalica i lešina životinja u gradu, da jednostavno obavljaju svoj posao. Psa lutalicu se može hvatati žičanom omčom ili trankvilajzr puškom za koju nemamo novaca jer jedna strelica košta 15 €. Rok za udomljenje lutalice propisan zakonom iznosi 30 dana, a onda se isti uspava sa T-61 i odloži u Jamu u Nemetinu. No Fajl otima pse od šintera, a onda zapomaže da mu neko hrani pse i čisti boxove. BTW box 1m2 je lakši za održavanje, i mislim da je u skladu sa svim zakonskim aktima. No kad vi izražavate svoje mišljenje i igrate na moralnost, budite spremni i na negativne komentare ostatka ljudi.
@gaap moja šugava djeca nisu ostavljena na ulici da se likovi željni medijske pažnje sažaljevaju nad njima.
ljudi se uvijek prepucavaju i pokušavaju zaraditi lovu glumeći dobre duhove zaštitnike djece, životinja...
najlakše je osnovati sektu, dom za djecu, pse ili stare i nemoćne pa ubirati pare i gledat će se na njih kao na osobe velikog srca, ali avaj kad neki novinar odškrine vratanca i iznese prljavo rublje ...
debeli, ti baš i ne pokazuješ previše osjećaja prema životinjama. jel ti tako lakše obavljati posao?
srce me boli pri pomisli na uspavljivanje sirotih psića, a ne mogu ih dovući čopor kući.
mislim da svi možemo pomoći povremeno donirajući stare deke, zdjele za hranu i vreće hrane - to se ne da lako unovčiti pa zasigurno korist od toga imaju psi
D

debeli, ti baš i ne pokazuješ previše osjećaja prema životinjama. jel ti tako lakše obavljati posao?

hm..ovo mi je zanimljivo..imam i brata i starog veterinare..i nijedan nije kukao ni plakao kad je bila afera s biglovima nego su malo kuzili neke stvari..a sto je najgore veterina je postao fax sa pun ku*ac curica i tatinih kcerkica tipa ixia koje studiraju veterinu jer "vole zivotinje" a tatica ce im onda kad zavrse otvorit kliniku za lijecit mice i zeke malene flufave...ma daaaaaj?!

ljudi moji pa veterina postoji zato da bi se zastitili LJUDI! ljudi imaju kucne ljubimce koji im mogu prenijeti zaraze, ljudi jedu zivotinje, zivotinje su svuda oko nas..a ti ako vec odlucis zavrsiti veterinu onda uopce ne moras biti mekog srca prema zivotinjicama...jebiga..to je posao a ne ljubav niti uzitak..tako da potpuno razumijem debelog...i guess...
slavonac

kakve veze ima gradonacelnik sa azilom???? apsolutno nikakve, osim toga azil sponzoriraju vanjski ljudi tocnije van nase drzave i uplacuje im se u stranoj valuti dovoljna kolicin novaca,a to sto su oni nesposobni vodit i njima nikad dosta love je druga prica...

NIJE ISTINA, STRANIH DONACIJA NEMA VEĆ JAAKO JAKO DUGO!

Gost

Gospodin Feil traži volontere za očistiti boksove i nahraniti pse, nisam ga vidio da sa metlom u ruci ustvari ne pojavljuje se u azilu osim kad se treba uslikati za novine nebili iskamčio lovu od grada

KAD SI BIO U AZILU ZADNJI PUT!?
William H. Bonney

Gemi

gaap

Kako nepristran ako ima interes?

MOJ JEDINI INTERSE SU PSI KOJI SKAPAVAJU NA ULICI OD GLADI, KOJE GAZE, TUKU, TJERAJU....prijatelju moj, ja od te priče nisam zaradio ni kune. plaćena mi je avionska karta za london 2000. godine a vratio sam se sa 17.000 funti koje su potrošene za izgradnju azila, nabavku prve hrane, veterinare (koji deru u p....materinu...)) i tako dalje i tako dalje....i ovdje ću stati...ja ću raditi ono što mislim da je ok, a vi pljujte i brinite za svoje debele samožive i samodostatne guzice, hranite prosjake i beskućnike, kopajte nos, jebe mi se!!!
u demokratskoj si drzavi, zasto za svaki kurac treba pomoc od drzave, i kake veze drzava ima da fifkama u azilu? ko je osnovao tu udrugu? drzava? sami ljudi? mozda ja? onda moze svaka budala otvorit i trazi od drzave jer nema nitko love...... gluposti

to sto nek ljudi tjeraju pse van na ulicu, onda treba to drugaciej rijesti i sankcionirat bolje da se borite za take stvari u azilu vec kad nema love; drzava ima idemo kukat pa ce oni dat, ako ne idemo prosvjedovat..treba istetovirat SN na uhu, i ako se ne javi vlasnik u roku od 2 tjedna uspavat i kaznit vlasnika sto je pas vani, doima se surovo mozda i je sto kazem ali ima previse kerova na cesti. ne zelim danas sutra da se moje djete, i ne samo moje igra vani na travnjaku i da ga ugrize pas iz cista mira bolje da se za to brinu ako vec tolko vole zivotinje..(nisam da ih se uspava volim zivotinje i da imam prilike imao bih kera ali nemam) osim tog zasto bi ja placao porez i da taj novac ide u azil? nit imam kakovu zivotinju nit me to zanima, radje da mi poprave ulicu il naprave kanalizaciju negdje nekom, neg u azil. to je rupa bez dna...
Gaapče da li bar možeš objasniti zašto ne naprave stečaj udruge ako se ne mogu financirati. Veterinari nisu studirali po osam godina da bi radili za kikiriki, možda oni žele postići za cilj, da oni koji nemaju para za održavanje zdravljai kućnog ljubimca ni ne nabavljaju iste.
Gaap ako želiš mogu ti srediti da dobijete popust na grupnu eutanaziju i tri glazbena broja po želji. Zakapanje u neposrednoj blizini Azila da se smanje troškovi prijevoza.
debeli a di će onda sisat pare?
William H. Bonney

debeli a di će onda sisat pare?

Pa nek rade nešto u životu ili nek se pridruže Dorinu u njegovu malu skupinu ped....
@Debeli, zaboravljas - Don't b evil!!!
nema, prijatelju, stečaja - značilo bi to da treba uspavati 200 divnih živih bića koji nisu imali priliku roditi se na tako visokoumnoj razini da bi se školovali za veterinare. hvala ponudi za eutanaziju, ali ne hvala!
nemam posla s onima koji mrze životinje, homoseksualce i crnce...evoluirao sam, prijatelju! a ti se i dalje koprcaj u svom stanu na vijencu i bacaj drkicu kad ti se klinci ševe pod prozorom.
prilčno jadan odgovor nekog tko koristi plemenitost ljudi prema kućnim lubimcima za vlastitu dobit, opet starom poznatom metodom guraš ljudima rijeći u usta i
podvaljuješ nebili sakrio vlastitu ne etičnost u istupanju u medijima. evoluirao jesi iz lažova u kokošara.
William H. Bonney

prilčno jadan odgovor nekog tko koristi plemenitost ljudi prema kućnim lubimcima za vlastitu dobit.... evoluirao jesi iz lažova u kokošara.

ah! razumjevanje procitanog -2!!! daj već jednom da i ja vidim tu dobit o kojoj stalno sereš, prijatelju moj....

a vidim da su ti i argumenti kojima braniš svoj stav ograničeni...osim pljuvanja po meni ne vidjeh ni jedan post u kojemu si ti nešto zaista pametno rekao. ako je to tvoj način da braniš svoje stavove respect!!! trebao si me ranije upozoriti, a ne ovako...

nadalje, ako ti smeta to što pišem, il ne čitaj, ili čitaj i kušuj ili probaj napisati nekakav suvisli komentar (ako ne ide googlaj pa prepiši od nekoga nešto pametno).

a moje se evolucije ostavi, vidim, imaš dovoljno svojih problema...
gaap

William H. Bonney

prilčno jadan odgovor nekog tko koristi plemenitost ljudi prema kućnim lubimcima za vlastitu dobit.... evoluirao jesi iz lažova u kokošara.

(ako ne ide googlaj pa prepiši od nekoga nešto pametno).

ne otrkrivaj nam sve svoje novinarske trikove
šta je, nemaš više argumenata!? razočaran sam
argumenata za što gaapče? nisam shvatio da se o nečemu raspravlja. nauči razlikovati bitno od nebitnog.
očito...nema veze. tako je bolje za tebe...linija manjeg otpora...
Eto nema me par dana i vi se svađate. Gemi nisam htio biti evil. Ako sam Gaapčeta uvrijedio ispričavam se, no ako misli da je sposoban iznositi mišljenja neka bude spreman i na neslaganja dijela pučanstva s njegovim uvjerenjima. Ljudi svi mi malo previše iznosimo rekla- kazala informacije kao činjenice, no kad neko nešto napiše o nama, onda ne biramo riječi.
No smatram da imam pravo reći svoje mišljenje o lutalicama pa makar to nekom zvučalo zločesto. Btw ponekad su najveći ljubitelji životinja ujedno i najveći mučitelji no oni svi misle da njihove beštije baš to traže.
čovjek mudro zboriš. ispričavam se i ja. poštujem tvoje mišljenje i stavove, dopusti da i ja imam svoje. i tko kaže da se u svemu moramo slagati, mislim inače s ljudima u životu. znam da bi meni bilo jako dosadno bez pokušaja da druge uvjerim u ono u što ja vjerujem...
aj sad prestanite kakit o cuckima i sad ste se vidim poceli trpat jednom drugom, mir sada, svatko u svoj kut klecat na kukuruzu....

Buduci da autor teme nije nista novo javio a odavno me bode u oci naslov, navodim:

"U 2006. godini grad će izdvojiti više novca za azil

Tijekom jučerašnjeg posjeta azilu za napuštene i izgubljene pse u Nemetinu dogradonačelnik Gordan Matković i član Poglavarstva Tone Papić složili su se da su uvjeti u kojima su psi smješteni daleko od onih kakvi bi trebali biti te odmah najavili drukčiji odnos nove gradske uprave prema tom problemu.
- Treba jasno reći, azil je gradu potreban i imat ćemo više razumijevanja za rješavanje problema pasa lutalica i humaniji odnos prema njima. Sedamdeset tisuća kuna godišnje, koliko je do sada izdvajano iz proračuna grada, nedovoljno je za normalan rad, zato ćemo u proračunu za sljedeću godinu osigurati više sredstava. Do kraja ove godine pomoći ćemo za vršiti već započete boksove, a u proljeće 2006. azil će dobiti i sustav odvodnje. Očekujem da ćemo posao zaokružiti za dvije godine kada bi trebao biti obnovljen i u ratu razrušeni higijenski servis koji se nalazi uz azil. Posebno želim apelirati na građane da se počnu humanije odnositi prema životinjama. Nedopustivo je da pojedinci noću dovoze pse ispred azila i ostavljaju ih zavezane za ogradu, rekao je Matković te zahvalio u ime gradske uprave Davorku Feilu i Društvu za zaštitu životinja “Život” na dosadašnjem radu i brizi za napuštene pse. “Da posljednjih godina nije bilo azila i društva “Život”, situacija bi bila bezizlazna”, zaključio je Matković. Davorko Feil istaknuo je da su osnovni preduvjeti za smanjenje broja lutalica sterilizacija i edukacija, a odmah zatim i provedba postojećih zakona. Zakoni postoje, ali se u praksi ne provode, što je velik problem. Ova je gradska uprava, za razliku od prošle, očito shvatila da su psi lutalice problem cijeloga grada i svih građana. Moram zahvaliti i “Belju” i “Kruni” koji nam pomažu oko ishrane 160 pasa, koliko ih je sada u azilu, rekao je Feil te upozorio na još jedan problem. Naime, ove je godine azil primio 140 pasa, a samo je polovina njih udomljena, iako, tvrdi Feil, svijest građana raste. “Problem pasa lutalica u Osijeku može se riješiti samo suradnjom Grada, građana i društva “Život”, za ključili su sugovornici. "
Glas Slavonije
Ako na taj način raspolaže sa mojim novcem jel trebam glasat za njega?
zar vi ljudi zaista mislite da tih 160 pasa treba pustit natrag na ulicu?
Naš dragi gradonačelnik je jučer darovao krv i pokazao da mu je stalo do zdravlja svojih sugrađana, ma što god vi rekli :P
Koji li će sretnik dobiti te plemenite kapljice :roll:
gaap

ne, eutanazija bi pomogla
gaap

Ja mislim da ih treba sustavom odvodnje pustit u Dravu pa u Dunav, a iz Dunava u Crno more. Ma brate pobit ih treba :twisted:
Auuuunuuuu... vidim, ovdje se opasno lozi vatrica... zahladilo, da je ona arena s blatom pocne lagano krckati i zagrijavati?! :)

Tagovi