Fotografija Osječanke na naslovnici prestižnog PHOTO-a

Osijek

Fotografija Osječanke na naslovnici prestižnog PHOTO-a

Prestižni časopis u svijetu fotografije, francuski Photo organizirao je globalni natječaj foto amatera. Nagrada za najbolju fotografiju bila je mjesto na naslovnici dvobroja za siječanj i veljaču 2008. te putovanje za dvoje na svjetsku lokaciju po izboru. Pristiglo je više od 50 000 fotografija od oko 500 autora iz cijelog svijeta, no prvu je nagradu zaslužila mlada Osječanka o kojoj se u posljednje vrijeme dosta priča, i to ne samo u okvirima Osijeka ili Hrvatske - Marina Filipović umjetničkog imena Marinshe.

Fotografija "Porcelain Doll" ili "Butterfly Girl" osvojila je najviše simpatija žirija te Marini donijela najljepši mogući poklon za njen (tek) 22 rođendan.

Marina je studentica ekonomije, bavi se grafičkim i web dizajnom, od fotografija ju najviše zanima portretna, modna i umjetnička, a najčešći su joj motiv žene.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo biti na naslovnici o kojoj sam doslovce sanjala. Nisam ni slutila da će se ovakvo što dogoditi tako brzo. Posebno mi je drago što se pojavljujem na naslovnici nakon Davida Lachappella koji mi je jedan od uzora."

Osim fotografije na naslovnici, u Photo-u je objavljena i "Nova generacija" u kategoriji moda. Photo se prodaje diljem svijeta, a dostupan je i u Hrvatskoj.

Marinine fotografije i impresije možete pratiti na njezinom blogu, a pogledajte i galeriju fotografija ove mlade osječke umjetnice, te njene fotografije objavljene u galeriji portala Osijek031.com.

U ime portala Osijek031.com čestitamo Marini na ovom uspjehu i želimo joj puno dobrog svjetla u nastavku karijere...

Dnevnik, 29. siječnja 2008.

Svaka čast!
Woow..super..odlično...
Svaka čast Marina! Samo tako nastavi! (y)
Bravo Marina! :)
:photo: :wink:
Čestitam!

Re: Fotografija Osječanke na naslovnici prestižnog PHOTO-a

Svaka čast. Želim mnogo takvih lijepih uspjeha nadarenoj fotografkinji.
Svaka čast mojoj dragoj prijateljici. :)
tko zna - zna!
svaka čast, curo
Well done!Samo tako naprijed!
Fenomenalno! Ima još nade za nas, BRAVO!
ovo su ljudi koji nas odvajaju od mediokriteta koji su ispuzali ispod kamena, a kojih je pun grad. Bravo curka!

Re: Fotografija Osječanke na naslovnici prestižnog PHOTO-a

Bravo, svaka čast!
;)
Svala čast... Mogu se pohvaliti da sam njen Facebook friend :)
Bravo!
Bilke

i ja sam fejsbuk frend sandre dabo, kad se već hvalimo! ;)

btw, čestitke marini!
Bilke

Ja se mogu pohvaliti da mi je naj prijateljica. ;)
Mislim, jedna od naj, ne volim nikada rangirati. :P
ona je moja frendica još kad nije ni imala digitalac
a jeste se poceli nadmetavat....
ona meni sestra pa sta sad :P
ideeeeš
nice star trek forice delaš
Marina jeahhhhhhh.

Baš mi je drago da je uspjela. A i bilo je samo pitanje vremena kad će se probiti na vrh.

Drago mi je zbog nje jer je stvarno nadarena. Ja se u fotke ne žikum ali kad vidim njenu fotku znam da je drugačija. Dobri fotografi slikaju u dvije dimenzije i šalju fotkom informaciju. Vrhunski fotografi slikaju u tri dimenzije i šalju fotkom i poruku. Koju, ovisi o primatelju ali uvijek ima poruka. Njene su fotke takve.

Drago mi je i zbog Osijeka jer je cura iz "osječke provincije" prepišala svjetsku creme-elitu iz metropola.

Drago mi je i zbog mene. Nisam joj lega na facebooku ali sam lega nekima koji jesu. pa tako sam i ja na neki način dio unuarnjeg kruga nagrađenih.
up the marinshe LOL
mvarga

Drago mi je i zbog mene. Nisam joj lega na facebooku ali sam lega nekima koji jesu. pa tako sam i ja na neki način dio unuarnjeg kruga nagrađenih.

a ja ju imam na watching listi na Deviantu, dal to znači da sam i ja nagrađena?! :zbunj1:
Poppy

mvarga

Drago mi je i zbog mene. Nisam joj lega na facebooku ali sam lega nekima koji jesu. pa tako sam i ja na neki način dio unutarnjeg kruga nagrađenih.

a ja ju imam na watching listi na Deviantu, dal to znači da sam i ja nagrađena?! :zbunj1:

Ha, ha, imamo novi uzor oko kojeg se nacija može homogenizirati. Nakon snježne kraljice, dobili smo umjetničku vilu.
Od srca HVALA svima na cestitkama i zanimljivim komentarima :D hehe.. I naravno puuuno hvala radišnoj redakciji 031 na podršci ;)

Tagovi