U Osijeku je održana konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća, koju je sazvao Ured državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji. Na dnevnom redu bila je samo jedna točka - izbor predsjednika Gradskoga vijeća. Međutim, vijećnici ni u drugom pokušaju nisu uspjeli dogovoriti većinu. Vladina povjerenica Danijela Lovoković u roku od 30 do 60 dana u Osijeku mora organizirati nove izbore.
Gradsko vijeće nije se uspjelo konstituirati na prethodnoj sjednici, 27. prosinca, budući da kandidatura HNS-ova vijećnika Ivana Vrdoljaka nije dobila dovoljan broj glasova. Protiv njegova izbora tada je glasovalo sedmero vijećnika HDSSB-a i šestero SDP-a. U novome sazivu osječkoga Gradskoga vijeća, izabranom na prijevremenim izborima 25. studenog prošle godine, od 26 vijećnika po sedam ih imaju HSP i HDSSB, SDP šest, HDZ četiri, a HNS dva vijećnika.
Vec sam rekao da nas treba nagurat na hrpu, sve ove guzonje politicare stavit na vrh hrpe, i zalit napalmom i bombama...
Jebes mi mater dodje mi da se odselim u Donju Moticinu ...
Vec sam rekao da nas treba nagurat na hrpu, sve ove guzonje politicare stavit na vrh hrpe, i zalit napalmom i bombama...
Jebes mi mater dodje mi da se odselim u Donju Moticinu ...
Treba ih protjerat iz ovog grada, sve do zadnjeg. Nisu zaslužili živjeti u ovom gradu jer očito je da ih za Osijek zaboli kurac. Političari Osijeka mrš iz grada!
gradske sluzbe funkcioniraju, grad nije zatrpan smecem ... i sve ide demokratskim putem.
Ne vidis nista dramaticno???
Jedini smo grad u jepoj nasoj rvackoj kojemu je ostalo gotovo 100 milijuna kuna na gradskom racunu jer zbog krize vlasti nije realiziran citav niz projekata...
Sve dok se ne slozi gradska vlast Osijek stagnira, nema novih projekata radi se jedino na skupljanju smeca, kako si to sam primjetio, ali mislim da skupljanje smeca nije dosta za napredak...
Ja ovo smatram i vise nego tragicnim, a ti ne gledas dalje od ispraznjene kante pred kucom...
gradske sluzbe funkcioniraju, grad nije zatrpan smecem ... i sve ide demokratskim putem.
Ne vidis nista dramaticno???
Jedini smo grad u jepoj nasoj rvackoj kojemu je ostalo gotovo 100 milijuna kuna na gradskom racunu jer zbog krize vlasti nije realiziran citav niz projekata...
Sve dok se ne slozi gradska vlast Osijek stagnira, nema novih projekata radi se jedino na skupljanju smeca, kako si to sam primjetio, ali mislim da skupljanje smeca nije dosta za napredak...
Ja ovo smatram i vise nego tragicnim, a ti ne gledas dalje od ispraznjene kante pred kucom...
pa to je samo rezultat izbora.
glasali smo tako da smo svakome dali po malo. i dobili smo punu vrecu rogova.
jedino da zamjenimo demokraciju diktaturom ne bi imali takvih problema.
ponavljanje izbora je 'uobicajena praksa u demokratskim zemljama' (floskula koja se ovih dana jako cesto ponavlja)
dakle, sve se odvija po zakonu i propisima, sto je meni najbitnije.
recimo, postavljanje repera na trg je bila samovolja i bahatost ...
mislis da ce tvoj ne izlazak na izbore maknuti bilo kojeg od tih kretena s vlasti ? ili da ce postati sposobniji ?
znam da nece, al ako izađe 20-tak posto ljudi, mislim da ce im to biti dovoljan znak koliko su osijecani umorni od njihovih spletkarenja i kuvanja gluposti!!!
nabijem ih sve na vrh kurca, idijoti, dosad sam išao na sve izbore na koje sam mogao ić al znam na kojima me neće vidjet, nek se svi skupa kolektivno na centru gradskog vrta poliju benzinom i zapale, ulaznica na stadion nek bude 300kn a sav novac nek ide u humanitarne svrhe za djecu u domovima i garantiram pun stadion i puno osmjeha na licima
pa birao sam na prošlim izborima drek koji manje smrdi pa sam skoro dobio najsmrdljiviji drek, zašto zato što bi svako htjeo svoju guzicu ustoličit u najveću fotelju od 100% kože, e sad me čisto boli kurčina za sve, iovako ionako će neko s nekim u koaliciju pa ćemo opet svi popušit labana htjeli mi to ili ne, zato još jednom, nabijem ih sve na kurac dabogda im se oči osušile
bojim se da je bojkot izbora najgora moguca varijanta
od svog dreka, treba odabrati onaj koji najmanje smrdi ... u suprotnom ce 20 % biraca odabrati onaj najsmrdljiviji
Slazem se. Naime, HDSSB-ovo biracko tijelo je najdiscipliranije.
Ukoliko odaziv na izbore bude 20% ... mislim da cemo imati 20-ak HDSSB-ovih vijecnika.
nabijem ih sve na vrh kurca, idijoti, dosad sam išao na sve izbore na koje sam mogao ić al znam na kojima me neće vidjet, nek se svi skupa kolektivno na centru gradskog vrta poliju benzinom i zapale, ulaznica na stadion nek bude 300kn a sav novac nek ide u humanitarne svrhe za djecu u domovima i garantiram pun stadion i puno osmjeha na licima
Vrdoljak mi jutros reče:
- Kume dragi, dobro veče!
- Je li ovo san il' java?
Sa Šišljagićem Borzan spava.
Kovačević puši lulu,
dok mu Đapić svira frulu,
za rep narod Glavaš vuče,
Zoki leti iznad kuće...
S vel'kim satom Ivo stran
čestita mi - ludi dan!
ovo je vrhunac tragikomične osječke priče, iako će mi teško pasti vjerovatno ću bojkotirati izbore jer nemam više ni volje ni snage glasati za te parazite.Jedino bih mogao glasati za kvalitetnog nezavisnog zastupnika, ako ima takvog neka se javi, dajem mu svoj glas......
Da će do ovog doći bilo je jasno i prije ovih izvanrednih izbora .
Ako ovo društvo ne pati od kolektivne amnezije valja podsjetiti kako je HDSSB predlagao prije onog sramotnog raspuštanja Gradskog vijeća da se dogovore svi zajedno oko dvorane te da se donese gradski PRORAČUN te ako treba nakon toga u siječnju(sada) izađe na izvanredne izbore ali NE.
HDSSB spriječi pokušaj pljaćke 500 MILIJUNA KUNA te tim činom svjesno silazi s vlasti i što se događa ??Potencijalni lopovi dobivaju nevjerojatan broj glasova i bivaju nagrađeni za pokušaj lopovluka.
Danas PRVO predstavnik HDSSB-a izlazi za govornicu i stavlja mandate svih svojih viječnika na raspolaganje za razliku od svih drugih kalkulanata opetovano pokazuju odlučnost i hrabrost.
Ne znam za budućnost ali u ovim slučajevima ipak nisu baš svi "dežurni ljigeži".
..ma demokracija je OK..i ponovni izbori su uobićajna procedura ali ipak mislim da čelnici političkih stranaka NE VOLE svoj grad kada nisu mogli premostiti svoje osobne i stranačke animozitete da bi počeli nešto raditi za svoj grad i za svoje birače...šteta jer grad definitivno ( kao i cijela regija) vapi za projektima, strategijom...da se barem zaustvi odljev mladih ljudi ako se ne mogu vraćati oni koji su otišli..pa zar ne vide da ova regija ima u infrastrukturi, proizvodnji, turizmu ..jednu od najvećih šansi regionalnog razvoja u ovom dijelu Europe...terba novih ideja, svježe krvi, puno akcije i rada ...a tko će to dti??? ..ovi koji se ne mogu dogovoriti oko par polomljenih fotelj..uh,žalosno
Sto ce nama nasi izbori dati:
Dakle ovako, na ovim izborima imali smo 18 vijecnika desno i 7 vijecnika lijevo. Dakle oko 30-35% glasova ljevici.
Na novim izborima realno je za ocekivati otprilike slicno stanje, ukoliko odaziv biraca bude isti. Ukoliko bude manji, za pretpostaviti je da ce i podrska lijevo orijentiranim strankama biti manja, s obzirom da je biracko tijelo desnice organizirano.
No ovaj put smatram da ce izbore dobiti HDSSB, s tim da ce imati oko 8, 9 vijecnika, slijedio bi ga HDZ sa nekih 5 ili 6, a ostatak bi se podijelio između HNS-a, SDP-a i HSP-a. SDP nekih 3 ili 4, HNS-3, HSP-3 ili 4.
Dakle ovako, s HDSSB-om nece nitko koalirati, s HDZ-om vjerojatno HSP i mozda HNS, dok SDP nece s HDZ-om niti HSP-om (to je nekakvo razmatranje utemeljeno nakon ovih izbora).
Sumo sumarum opet nam ostaje pat pozicija i novi izbori unedogled.
Mislim da će se riješiti situacija. HDSSB će dobiti isto ili malo više, SDP puno manje, HDZ nešto više, HSP isto ili neznatno manje, a HNS će nestati ako ne odu u koaliciju s nekim. Ako HNS i uspije dobiti jednog biti će presretni. Iako je to šteta jer se Vrdoljak jedini pokazao kao normalna i psihički stabilna osoba na osječkoj političkoj sceni.
Moje predviđanje je nova vlast u koaliciji HDZ + HSP ( + možda HNS ako uđu i ako budu trebali)
Mislim da na izbore treba izaći i ako se ne slažeš ni sa kim predaj nevažeći listić. Izlazak na izbore je poštivanje onih koji su svim srcem i potpuno iskreno dali sve za Hrvatsku u kojoj se može slobodno, tajnim glasanjem odrediti tko će vladati.
To što danas izgleda samo po sebi razumljivo odnjelo je silne živote vrlo poštenih ljudi. Zato, ako ništa drugo poštujte to. A oni koji tvrde da se izborima ništa ne postiže su u velikoj zabludi. I ako ne bude tvoja opcija na vlasti, barem ima priliku tiskati one koji vladaju. Pa zamisli da Đapone dobije izbore i na svakom trgu poželi postaviti spomenik Anti ili maznuti na svakom projektu petstotinjak miljunčeka?