Zanimljiv mi je slučaj sa Radićevom ulicom, svojedobno je bila "must go" mjesto i onda odjednom tajac.....To je trajalo nekoliko godina pa kontam ljudima dosadilo ići na ista mjesta, ali i u tvrđu se već ide nekoliko godina pa ne prestaje zanimanje, mada je normalno da kad izađeš van već znaš koje face češ vidjeti na kojem mjestu, ko šta ima obučeno, šta pije, itd:!!!
Volio bi vidjeti komentare ljudi zašto više vikendom ne izlaze na mjesta kao što su In, College, Latino,Radić, De Mode!!!!
ja, kolko se sjecam, je prestao masovan vikend pohod na radicevu, ondak kad su neki namlatili nekog murjaka, pa se isti vratio sa spacijalcima i porazbijo sve i svasta tamo.
Mislim da je svojedobno bila pucnjava u IN-u, ljudi su nekako zamrzili tu ulicu. Sjećam se i ja dana izlazaka u Radić, In i Latino, ali tamo već godinama nisam izašla, niti mi je prioritet.
niti sam ikad izlazio tamo niti ću, a i ova tvrđa mi se već polako gadi, treba nam nešto novo novo najnovije, čingi lingi čarda pa da se pijani možemo bacat s prozora u baru
ja sam cijelu prošlu godinu svaki četvrtak bila u radiću pa u west
i bilo super
ali kako sam se sad prebacila u tvrđu ne zalazim više temo
a sad da komentiram radićevu subotom ne mogu jer nsiam niakd bila.. tj. kad smo se usudili anvratiti nije bilo nikoga
ali eto za akademsku godinu 2006/2007 radićeva: radić prepun, koleđ sad radi do 20h-ni tad nije radio, in-uf počeli puštati oko4mj tj dovlačiti pevaljke, ajmeeee čak ni okorjeli turbofolkeri to nisu mogli slušati... otali kafovi u tom potezu su bili zatvoreni
a demode i zanzibar-idem samo prijepodne na kaficu
bice si bila na fajruntu taman pocelo zagrijavanje kad ono konobar pa neradimo vise
radic promjenio vlasnika, i to vise nije to, nece ljudi tamo, in nije navece funkcionalan otkad su ubili "pap-a" , latino vodi nesposobni varenina , a kako je west postalo okupljaliste balavaca od 15 godina onda to vise nije zanimljivo sve skupa jel ipak je dosta ljudi iz radiceve islo poslje tamo.
Al radiceva zivi kao sto je i uvjek zivjela od prijepodnevne spice od 10 do 13 sati kada je tamo naci mjesto za kavu prava umjetnost
Prije se tamo izlazilo jer se nije imalo gdje izlaziti, iako i prije svih tih sranja, bila je "ozloglašena"...za "neke ljude", u ovaj kaf idu mafijaši, u ovaj nogometaši i tak...a onda se počelo forsirati sa Tvrđom,ljudima dosadilo i prebacili se svi u Tvrđu...i bolje.
Iako sam od svih navedenih mjesta u Radicevoj izlazio jedino u Demosh (preko dana na cugu, a navecer eventualno setnja na ruti Demosh - Cadillac), i mene je fascinirala ta "velika seoba" koja se dogodila.
Radiceva, koja je tada bila sinonim za plastifukse i mainstream zabavnjastvo/polunarodnjake, gotovo odjednom se preselila u Tvrdju, sa svim svojim konobarima i klijentelom.
Bit ce da su se ljudi zasitili Radiceve, odnosno, da ih je privlacilo nesto novo. Tadasnja Tufna, "stari" pub, Beckers, kasnije i Q (koji tada nije imao veze s cajkama)... Cini se da je upravo promjena recept za uspjeh.
Primjer moze biti i Q, koji je skoro propao ustrajuci na zadrzavanju svog urbanog/mainstream/MTV image-a... Tek ga je promjena izdigla iz pepela. Zalosno je sto u tom trenutku nije postojala dostojna urbana alternativa narodnjacima.
meni jako drag kafić koji nije nikada bio dio "famozne" radićeve iako tamo tehnički pripada je još uvijek na svom mjestu živ i zdrav - amsterdam
Meni predrago mjesto.
Jos da Stanislava jos uvijek radi...
Ove nove konobarice nisu mi bas nesto...No nisam vise toliko cesto tamo, a treba curama dati sansu, jel?
Znači sve se svodi na jutarnje kave i predavanja u kafićima; mada i to puno ovisi (bar meni) gdje imaju koju vrstu kave, dosada sam najbolju pio u latinu (lavazza-među prve tri kave u svijetu), a i u de modeu je bila (ne znam jel još uvijek)!!!
Meni radićeva nije baš nešt...nisam veliki ljubitelj tih kafića ali idem tamo ono s prijateljima poslije faksa i normalno za vrijeme faksa kada su glupa predavanja....
citam vase komentare u vezi radiceve. Ja sam isto u njezino najbolje vrijeme izlazila tamo i mogu vam reci da to nije bila neka zabava , to je vise bilo- ajd idemo se prosetati gore- dolje nebili sreli nekoga, malo stali popricali, pa oko pola 12-12 zaglavili u demodeu(gdje je znalo biti predobro) ili otici do tvrdje tocnije u coctel bar,sound ili dr. Radiceva je onda propala zbog svih navedanih sranja ali i zbog jos neceg, naime tad se znalo u kojem kaficu svira kakva glazba i to je ok, al kad dodjes jedne subote i onda u tvom kaficu ne svira glazba na koju si navikao vec narodnjaci naravno da ti se smuci i prestanes dolazit.
U redu i ja sam za promjene ali se pokazalo da su najbolji kafici u gradu koji drze do svoje tradicije kao cadilac,stari pub....a ostali su za mene prodane duse. pogledajte sta su napravili od prekrasnog prostora kao coctel bar ili Q cluba. ja ne slusam narodnjake niti osudjujem one koji ih slusaju ali smatram da ih u gradu ima previse.
Kafići u Radićevoj su najugodniji u vruće ljetno popodne kada sunce ode više prema zapadu pa imaš finu hladovinu na terasi dok pijuckaš hladan pepsi...
Kafići u Radićevoj su najugodniji u vruće ljetno popodne kada sunce ode više prema zapadu pa imaš finu hladovinu na terasi dok pijuckaš hladan pepsi...
Radićeva me nikad nije privačila. Najmanje mi se sviđa sjediti tamo preko dana kad ti auti tutnjaju kraj tebe pa ne čuješ sugovornika što priča. Ustvari, ne znam što je gore bilo, preko dana tamo sjediti ili navečer... Ma u vrijeme kad je Radićeva bila kao popularna, ja sam bila u Nessiju ili na promenadi ili u Cadillacu.
ma nema do amsterdama, kad fino položim ispit pa odem tamo i munem jedno dva erdingera s ekipom, uz sportske ili ponudu iz super sporta na koljenima. predivno
Gledajući generalno, ako se radi o terasama u radićevoj, mislim da je svejedno gdje sjediš jer terasa je terasa. Dobro, netko voli popiti kvalitetniju kavu,blizu mu je fax ili otići negdje zato što mu tamo radi frend i sl., ali mislim da nema prevelike razlike ako hočeš ubiti vrijeme!