Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Đapić, Kramarić i Vekić traže nadziranu slobodu za Glavaša

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
zbonj

Ukupno postova: 67
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.01.2008. 15:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ta zemlja snova se zove OSIJEK! Ja sam privatnik i valjda znam šta pišem!! Jesi ti svjestan da je u Osijeku teže nać radnika nego posao?!? Svatko ko hoće i zna radit za to će i bit nagrađen. Možda ne odma, al za godinu dvije sigurno! Da se ne reklamiram, moja firma se bavi marketingom, na probu mi je došlo 50 ljudi koji sebe nazivaju: dizajnerima, grafičkim, web, kako god, od njih 50, nitko nije znao corel i photoshop bolje od mene. A ja znam 50% corela i 10% photoshopa,ukratko ništa, al zato nitko nije htio dolazit mjesec-dva dana i besplatno se usavršavat!! Svi bi se učili i još za to primali plaću, a ako im to ne daš onda će bolje sjedit kod kuće! Na kraju sam zaposlio tipa koji je stariji od mene 1g, ima već 4 g radnog iskustva, a u malom prstu ima corel, photoshop, 3d studio, skech up, a web da ne spominjem flash... i čovjek je radio sa svim tim znanjem za 2900 kn, 6 dana u tjednu po 9-10h. Pa normalno da sad ima 4500 ( moja je krivica što firma nije u boljem stanju pa da mu dam 1000 eura koliko čovjek zaista vrijedi, al za koju godinu će sigurno imat i toliku plaću.

Ukratko: tržište diktira plaće - normalno da Todorić neće prodavaću dat plaću 5000 kn kad ih na birou ima ko pljeve, al to je tako! Al sigurno je da svaki kvalitetan i vrijedan radnik ne mora brinit za sebe i svoju budućnost!

Moje mišljenje je malo subjektivno jer ja govorim za privatni sektor, a javni je opet nešto sasvim drugo! Ali moraš riskirat da bi profitirao!

Ovo je osvrt na Mosntrumov komentar, znam da sad nema baš veze sa Glavašem

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mvarga

Ukupno postova: 731
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.01.2008. 18:40 
Naslov:  

zbonj je napisao/la :
Ljudi Vi ste presmiješni, nemate ni malo suosjećanja! Pa čovjek umire za svoja uvjerenja, bila ona ispravna ili ne!
Pošto si mlad (sudeći prema podacima iz profila) mali ispravak. Glavaš ne štrajka glađu iz uvjerenja nego zato što je smrdan u glavi.

Bolesno je ovisan o tome da kontrolira svijet oko sebe. Ne zanima ga novac, obitelj, slava ili moć koliko ga zanima kontrola. Pa kada stvari izmiču kontroli gladuje. E, da bi dokazao (više sebi nego drugima) da i dalje kontrolira situaciju. Taj stav proizlazi iz vlastite nesigurnosti i nesnalaženja u situaciji koju ne kontrolira. Stoga je Branimir Glavaš za mene prije dijagnoza nego ime i prezime. I da nije bilo rata bio bi obični ćato u EMŠI. I on je na neki način žrtva rata. I da, imaš pravo ne bi trebao biti u zatvoru. Trebao biti u sanatoriju na liječenju jer potreba za kontrolom sada djeluje samorazarajuće na njega. Tko mu želi dobro trebao bi pokrenuti postupak za oduzimanje procesne sposobnosti zbog smanjene uračunjivosti.

Više puta sam pisao na forumu o Glavašu pa neću previše. Možda za tebe i tebi slične samo mogu reći da on nikoga ne priznaje kao osobu. Ljudi su za njega potrošna roba i čim izgubi kontrolu nad njima ima potrebu da ih skrši ili eliminira. Samo da bi preostalima pokazao i uz put zaprijetio. A dal' je kriv ili nije nek' odluči sud. U mojim očima davno mu je presuđeno.
A šljam Šljivančanin i ekipa smeće su o kojim ne vrijedi ni trošiti riječi. Mi nismo takvi i zato mi je krivo zbog onoga što je u to vrijeme radio Glavaš i ekipa. Kad pišem o Glavašu želim samo reći nevino ubijenima da to nije bilo u moje ime.

morgan

Ukupno postova: 3964
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.01.2008. 17:36 
Naslov:  

Sumnjam da Glavaš ima ikakvih uvjerenja.Njemu su matrijalne stvari osnovno uvjerenje a i ovo što mvarga veli - kontrola.Kroz nju ispoljava svoju dugogodišnju nemoć i frustracije što je bio (i ostao) nitko i ništa.kitiit se obranom grada kao da si ju sam izveo je meni presmješno.nitko ne spominje ljude iz firmi koje su djelovale cijelo vrijeme rata i koji su odlazili na posao pod granatiranjem.nisu to radili zbog toga što im je to glavaš naredio nego što su imali osjećaje prema ovom gradu i prema ono malo ljudi koji su ostali u njemu.i prkosa i duha.
pustit ga treba nek se bori sa slobode i živo me zanima koliko bi vremena prošlo dok ne bi krenuo Gudeljevim stopama pa našao sigurno uporište negdje u inozemstvu iz kojeg bi slao svoje video poruke.
najtužnije je što se jedna takva ličnost predstavlja kao predstavnik nekih velikih ljudskih moralnih veličina a sav njegov rad ukazuje na suprotno.

Skoči u forum: