Ta zemlja snova se zove OSIJEK! Ja sam privatnik i valjda znam šta pišem!! Jesi ti svjestan da je u Osijeku teže nać radnika nego posao?!? Svatko ko hoće i zna radit za to će i bit nagrađen. Možda ne odma, al za godinu dvije sigurno! Da se ne reklamiram, moja firma se bavi marketingom, na probu mi je došlo 50 ljudi koji sebe nazivaju: dizajnerima, grafičkim, web, kako god, od njih 50, nitko nije znao corel i photoshop bolje od mene. A ja znam 50% corela i 10% photoshopa,ukratko ništa, al zato nitko nije htio dolazit mjesec-dva dana i besplatno se usavršavat!! Svi bi se učili i još za to primali plaću, a ako im to ne daš onda će bolje sjedit kod kuće! Na kraju sam zaposlio tipa koji je stariji od mene 1g, ima već 4 g radnog iskustva, a u malom prstu ima corel, photoshop, 3d studio, skech up, a web da ne spominjem flash... i čovjek je radio sa svim tim znanjem za 2900 kn, 6 dana u tjednu po 9-10h. Pa normalno da sad ima 4500 ( moja je krivica što firma nije u boljem stanju pa da mu dam 1000 eura koliko čovjek zaista vrijedi, al za koju godinu će sigurno imat i toliku plaću.
Ukratko: tržište diktira plaće - normalno da Todorić neće prodavaću dat plaću 5000 kn kad ih na birou ima ko pljeve, al to je tako! Al sigurno je da svaki kvalitetan i vrijedan radnik ne mora brinit za sebe i svoju budućnost!
Moje mišljenje je malo subjektivno jer ja govorim za privatni sektor, a javni je opet nešto sasvim drugo! Ali moraš riskirat da bi profitirao!
Ovo je osvrt na Mosntrumov komentar, znam da sad nema baš veze sa Glavašem |