Autor |
Poruka |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ne zelim vjerovati, ali kad se sjetim kako su se glavasevi ljudi javno hvalili i optuzivali da su namjestali glasove na izbornoj skupstini HDZa i tako omogucili sanaderu da postane predsjednik stranke ... niste me ne bi iznenadilo. |
|
|
|
|
 |
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol:  Muško
|
ili je zemlja okrugla?
ovaj svijet jos nije vidio izbore koji nisu nastimavani, makar malo.... |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
 |
lukko Ukupno postova: 127 Spol:  Nebitno
|
Pa evo ja sam glasao za HSP iako nisam desničar (ovdje moram napomenuti da se desničar po hrvatskom pojmu razlikuje od zapadno europskog i anglo-američkog). Naime, pošao sam od teze da ne želim glasat za HDSSB s obzirom da ih vodi Glavaš, osoba koja je optužena da je ubijala Osječane. U HDZ-u i SDP-u prema izbornim listama nisam našao dovoljan broj ljudi sposobnih vodit Grad (naime, po mome mišljenju doktori s obzriom na jako usko i stručno obrazovanje ne mogu biti dobri političari i dobro obavljati poslve van struke). HNS je imao i ima samo Vrdoljaka. Tako da mi je ostao HSP koji, izuzmemo li Đapića, ima donekle dobrih prvih par ljudi. Veliki plus i vjerojatna prevaga kod mog glasanja je bio obavljeni posao. Smatrao sam da su ga dobro obavljali, opet, izuzmemo li par Đapićevih egoističnih kretenarija. Također, smatrao sam da će Đapić, ukoliko HSP dobije većinu, prepustiti mjesto kandiadata za gradonačelnika Matkoviću s obzirom na priče prije izbora (naivac prije nego intelektualac). Naime, smatram kako bi HSp u Osijeku (isključivo u Osijeku) bio respektabilna stranka kad bi otišao Đapić. No, kako sad stvari stoje, ne znam za koga bih glasao na novim izborima. Je.. ga, demokracija. |
|
|
|
|
 |
Allende
|
Konacno valjana definicija. Moj naklon. |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
 |
hihmih Ukupno postova: 225 Spol:  Nebitno
|
OSIJEK JE ŽRTVA POLITIČKIH BESTIDNIKA
evo i ja ću da stavim link na kojem si VI hdssb-ovci,hsp-ovci,sdp-ovci i naravno hdz.ovci možete saznati na brzinu demokratičnost ovoga našeg grada i silnih nam političkih vedeta,nadam se da će neki nakon čitanja ovog intervjua progledati ,vama pobornicima tih stranaka preporučio bih da i svojim kompjutersko nepismenim istostranačkim kolegama preporučite kupnju ferala u tiskanom obliku kako bi ipak dobili prosvjetljenje od boga i ferala i na taj način dobili spoznaju kako bi napokon nešto pametno učinili za budučnost svoje djece u ovome gradu |
|
|
|
|
 |
mariox
Ukupno postova: 685 Spol:  Muško
|
najbolje rješenje za grad je pošten poduzetnik(ako ga ima), koji bi vodio grad u namjeri da ga unaprijedi u svakom pogledu, ali bojim se da pored ovih političara hijena takav rasplet nije moguć.. |
|
|
|
|
 |
Allende
|
Tako je. Kad budem vidio ministre koji nisu clanovi niti jedne stranke, vec strucnjaci u svom poslu/resoru, pocet cu vjerovati u demokratiju. Ovo sve je prijevara |
|
|
|
 |
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol:  Muško
|
Ne vidim tko su ti sposobni u Hsp-u, niti koji je to posao dobro obavljen.
O Hdssb-u ne treba ni trošiti riječi.
U Hdz-u su potpuno novi ljudi, međutim ni za njih ne znamo da li su sposobni, s obzirom da su sve u životu stekli Hdz-om.
U Sdp-u isto ne znamo puno o ljudima, osim da je predsjednica gradskog odbora liječnica (a mislim da liječnik nije ništa lošiji političar od, primjerice, ne zna se čega (Kalmeta), ili dilera erotskim fotografijama koji je kao nešto prtljao s književnošću (Sanader), vinogradara (Čobanković), šefa porezne uprave u Velikoj Gorici (Šuker), ne zna se čega (Friščić), opet ne zna se čega (Adlešič), srednjoškolskog nastavnika (Čehok), a eto vidimo da će oni voditi Hrvatsku u slijedeće 4 godine (ako)).
O Vrdoljaku znamo da dobro vodi svoju firmu, a o ostalim Hns-ovcima ništa.
Prema tome, kako ne znamo skoro ništa (javno), a moramo glasati, možda bi bilo dobro uključiti neke osnovne svjetonazorske odrednice (i ja tu naprosto ne vidim prostora za Hsp i Hdssb). |
|
|
|
|
 |
|
da ali izabiranjem vrdoljaka uvrijedili bi smo ego tzv.prekaljenim političarima i nadam se na taj način ih gurnuli u ropotarnicu povijesti |
|
|
|
|
 |
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol:  Muško
|
A evo i najvažnijeg iz intervjua s Pecnikom:
"Za Osijek je nesumnjivo temeljno pitanje: egzistira li još u nas srednjoeuropska orijentacija i je li ona u ovim uvjetima uopće moguća i realna? Odnosno, pitanje je ima li snage u gradu za takav iskorak. Naravno, to su novi, mladi ljudi, koji će se morati pobuniti protiv postojećeg stanja ukoliko žele živjeti u svijetu i sa svijetom. Kad god su ovim gradom dominirali multikulturalnost, multinacionalnost i multikonfesionalnost, on se razvijao i napredovao; kad se to zapostavljalo ili zakidalo, grad je nazadovao. Put kojim se mora ići posve je jasan, samo ga lokalna politika mora prepoznati."
Ponavljam i ističem svjetonazor - multikulturalnost, multinacionalnost, multikonfesionalnost, srednjoeuropska orijentacija, život u svijetu i sa svijetom. Treba proučiti povijest ovoga grada, i postat će jasno da za Đapića i Glavaša ovdje više nema mjesta (govorim o politici, naravno). |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
da, samo sto smo mi ovdje totalno cudnog mentaliteta.
po name se poseru, mi to obrisemo i ponasamo se kao da se nista nije dogodilo.
divim se splicanima koji su organizirali peticiju i konstantno se bune protiv nove rive. mi smo se malo bunili protiv bahatosti postavljanja naseg 'repera' na trgu ... i pojeo vuk magare ... vise se o tome ni a ne cuje. isto je i s 'radijatorima'
totalno ne postoji nikakva gradjanska inicijativa, ne postoje izvaninstitucionalne organizacije koje ce ustrajati u nekim ciljevima, motivirati gradjane i okupiti ih oko neke ideje. koji ce nametati te ideje gradskim vlastima kako bi poboljsali svoje djelovanje ... a i kontrolirati njihov rad |
|
|
|
|
 |
|
a jebiga 180,000 i kusur ljudi naspram ovih naših 90,00 i to mnogih slubljenih s glavašom i ekipom |
|
|
|
|
 |
|
Sva sreća pa postoji internet, tako da gotovo o svakom kandidatu s liste možete po nešto saznati i nečete morati uključivati osnovne svjetonazorske odrednice (koje bi uvijek trebale biti uključene... no kako se svi mi razlikujemo tako treba priznati i različite svjetonazorske odrednice, jer postoji ih više...ne?) i glasati za stranku, već za ljude koji zastupaju stranku, jer na kraju krajeva ljudi su ti koji kreiraju politiku stranke u vrijeme u kojem je zastupaju pa tako i politku ovog Grada.
A što se tiče few good men iz HSP-a prvenstveno sam mislio na Matkovića i Srba (doduše Srb nije bio na lsiti za Grad). Također, smatram da je direktor Unikoma (ne znam kako se zove) sposoban.
A Vezano za posao u Gradu prvenstveno sam mislio na tramvajsku mrežu, produženje Divaltove, osnovne komunalne radove, projekt -autobusni kolodvor, sređivanje trgova... ne znam dalje... naravno, netko će sad reći: "ne može se živjeti od lickanja grada", no ovdje se mora uzeti u obzir (dakle kad govorimo o dobro obavljenom poslu) koja stranka je za koji resor u Gradu bila zadužena. Tako je npr. gospodarstvo pripalo HDSSB-u na čelu kojega je bio Šišljagić. Doktor... koji je toliko puno toga napravio za razvoj gospodarstva ovog Grada u protekle dvije godine.
Također smatram da se Grad od '05 znatno drmnuo iz letargije koja ga je okruživala 15 godina.
Nadalje, kad sam spomenuo doktore to je bilo u kontekstu da će npr. netko s završenim fakultetom političkih znanosti ili pravnim fakultetom biti bolji političar od doktora s obzirom na naobrazbu koju je stekao. Tako npr. u Americi ili Velikoj Britaniji, pa i dalje u Europi, doktor (čast iznimkama) može najdalje dogurati do ministra zdravstva.
Daleko o sposobnostima gore navedenih političara, tu se slažemo, no ja bih dodao i par SDP-ovaca:) |
|
|
|
|
 |
|
Ispravak netočnog navoda.
Moja je greška bila kad sam spomenuo "dobro" obavljen posao HSP-a. Naime, ne mogu govorit o dobro obavljenom poslu kad nemam iskustva usporedit ga s bilo kojim drugim poslom, s obzirom da smo navikli da političari ne rade svoj posao. Naime, oni su odradili posao, a koliko je bio dobar valjda ćemo uskoro saznati. Paradoks je u tome što sam ja, a očito i još neki drugi, išli nagraditi HSP glasanjem za njih, jer su radili za što su plačeni. |
|
|
|
|
 |
zbonj
Ukupno postova: 67 Lokacija: OSIJEK Spol:  Muško
|
U potpunosti se slažem se sa LUKKO-om.
Meni na ovom forumu živcira, al užasno živcira, slijedeća stvar; Svi pljuju po HDSSB-u i HSP-u i nazovimo ih desničarskim strankama, a nitko po HSLS-u ( ili lijevim strankama) koji je preko desetljeća vodio ovaj grad, a napravio je 50 puta manje u 5 puta dužem razdoblju! Ipak se neke stvari moraju priznati vladajućoj koaliciji.
Po meni su stvarno napravili niz dobrih projekata za krazliku od Kramarića koji je jedino posadio cvijeće po parkovima.
Političari su nam takvi kakvi jesu, ali ne može se po lošem političaru (npr. Đapić ili Bubalo) pljuvat 10 puta više nego po katastrofalno očajnom političaru (Kramarić).
Nemojte se ljutiti ali ja mislim i da su naši glasači jednako loši kao inaši političari! Tomu u primjer idu rezultati izbora najaktivnijih političara ( Tonči Tadić i Pero Kovačević, Ljubica Lalić) koji nisu ni ušli u sabor. Isto se i desilo sa Antom Laslom koji je za seljake napravio možda i najviše od svih ljudi, a kad se kandidirao za sabor nije dobio ni 150 glasova. |
|
|
|
|
 |
 |
|