Osijek u budućnosti?
Zasto sam bas stavio ovaj topic ovdije, pa mislim da je jeasno da ciljam na to kako vidite ovaj grad na njegovom razvojnom planu i ima li uopce ovaj grad mogucnosti za razvoj svoga usnulog gospodarstva.
Zanimaju me i vasa rijesenja i prijedlozi kako pokrenitiovaj grad i pretvotiti ga u grad 21. stoljeca.
Moje misljenje da dugotrajnijim ulaganjem u znanost i tehnologiju ovaj grad moze izuzetno napredovati. Pogledajmo samo primjer Varazdina koji je na periferij grada otvorio slobodne poduzetnicke zone, gotovo da i vise nema mijesta u njima, a i cuo sam da ce se u jednom od novih postrojenja proizvoditi komponente za radio teleskope. Dakle rijec je o high-tech industriji. Naravno mislim u slucaju Osijek da bi paznju trebalo obratiti na akademsku zajednicu u prvom redu tu mislim na ukljucivanje studenata i njihovih mentora u neke razvojne projekte, bilo da je upitanju gospodarstvo, građevinarstvo, školstvo, telekomunikacije itd. To bi sigurno i pomoglo u sprijecavanju odljeva mozgova iz Osijeka i Slavonije i dovelo bi do otvaranja velikog broja radnih mijesta. Naravno buduca autocesta, taj famozni koridor 5C trebao bi tome pridonjeti jos vise, pogotovo sto ce nam Budimpesta biti na dohvat ruke, a na Sarajevo bi morali priceka jos koju godinu vise jer oni jos nisu niti raspisali natjecaj za gradnju svoje dionice.....
Eto da neduljim , zanimaju me vasi prijedlozi i misljenje.