Dubai - city of gold...malo slika

Kultura, zabava, sport, hobby

Dubai - city of gold...malo slika

...eo, bila nedavno...odusevio me grad... :shock:

A, fino, bome... Mi ovdje cijelo vrijeme mislimo kako je tebi teško u tuđini, kad ono... :)
izgleda ko iz nekog filma, ko bajka :)
...eh, to je zadnja stanica civilizacije prije prasine...:-)...
...ja sam se totalno odusevila...jedini grad na svijetu koji ima hotel sa 7 zvjezdica...u obliku jedra...a oko njega samo more...:-)...
..i nije grad toliko skup koliko sam ocekivala...samo, imas miljon mogucnosti kako potrositi pare...:-)
...a zlataaaaa...ko u Alibabinoj spilji...
...u sijecnju imaju mjesec rasprodaje zlata...:-)...vec se vidim kako mahnito trosim mukom zaradjene $$$...:-)
..a poslije toga, voznja jeepom po pjescanim dinama...
...rasprodaja zlata... uf, što to dobro zvuči! :)
e to sam te htio pitati...jesi bila na aerodromu...cuo sam da tamo ima hrpetine zlata za kupiti u polugama i da su strasni redovi u te trgovine...jer je cijemna jako niska
...ima pored aerodroma najveci duty free (na svijetu, naravno), velicine je recimo Zg Velesajma - ako ne i veci...vidjela sam ga dodushe, samo u prolazu, ali cula sam istu stvar...kao sto sam rekla, u sijecnju cu provjeriti...:-)...takodjer imaju i citavu cetvrt u gradu koja se zove Gold Souk i tu su stotine zlatarnica jedna do druge i stvarno je jeftino...recimo, kupila sam prsten od bijelog zlata s dijamantom (nije bas neki veliki dijamant, ali je najcisce kvalitetete) i iste fele prsten sa safirom za nekih 150 $...

...a ima recimo i ovakvih stvari, cijena je u $$$, i citav prsten je prekriven dijamantima...

da ne pise u naslovi dubai mislio bi da su slike od juga 2 :D
A jel ovo na slikama oni umjetni poluotoci u obliku Palme?
...aha, ima dvije Palme, jedna manja i jedna veca...i ta velika Palma je najlux dio grada, tu sve velike face imaju neku svoju stracaru...:-)...
Jel to onaj shop gdje imaju skijalište i vučnicu u velikom šatorskom tunelu?
...ne, Mall of Emirates je jedan ogroman trgovacki centar malo izvan centra grada gdje je jedan cijeli dio ostakljen i pretvoren u skijaliste s vucnicom...i izgleda totalno nerealno sjediti kraj toga staklenog zida u kratkim rukavima pod klimom, a unutra hrpa snijega i hrpa ljudi kako se skijaju, djeca se sanjkaju i grudaju...imam i te fotke, al su mi mutne pa ih nisam okacila...:-(
anakonda

...aha, ima dvije Palme, jedna manja i jedna veca...i ta velika Palma je najlux dio grada, tu sve velike face imaju neku svoju stracaru...:-)...

Ajde super. Jer kad sam prošle godine gledao na telki imali su nekih problema s gradnjom tih palmi. Jebala ih nešto morska struja.

Re: Dubai - city of gold...malo slika

:hi:

Bok svima...Nisam se dugo javljao vec, ali procitah postove i pregledah fotke koje je moja prijateljica, velika zmija postirala, pa cu da svojim malim prilogom uvelicam samo sveukupni dojam i postiram neke fotke tih palmi i hotela jedra iz zraka... :twisted:

Lijep grad i lijepe cure prolaze kroz grad... :twisted: ... :roll:

Prilozi

• Copy of IMGP0448.JPG
  • Copy of IMGP0425.JPG
  • Copy of IMGP0427.JPG
...ma, bravo - znala sam da me neces iznevjeriti...:-) :-) :-)...iduci put idemo zajedno...:-)
Dubai prije i danas...

...zasto ne mogu otvoriti slikicu????...

Re: Dubai - city of gold...malo slika

Here's some info on the bridge as envisioned by New York architecture firm Fxfowle:

- It's one mile long and 670 feet tall.
- It will have 12 lanes for traffic.
- It will cost 817 million dollars.
- The design has Sheikh Mohammed's official stamp of approval.
- The bridge will carry more than 2,000 vehicles per hour in each direction.
- A metro line will run across the middle.
- Construction begins in March, with a slated completion date of 2012. Images by Fxfowle

Prilozi

• archbridgedubaiday4.jpg
  • archbridgedubaiday3.jpg
  • archbridgedubaiday2.jpg
  • archbridgedubaiday.jpg
  • archbridgedubai1.jpg

Tagovi