Slažem se s tobom (zamisli, u ovoj temi
). Ja zbilja mislim da nema ništa loše u tome da čovjek vjeruje u Boga, čuda, anđele.. Dapače, to je lijepo. Ponekad i sama, moram priznati, požalim što se putem izgubila bezuvjetna vjera koju sam imala kao dijete.
Ne priznajem vjernicima tvrdnju kako bog postoji, ni ateistima kako ne postoji. Možemo u to vjerovati ili ne vjerovati. Nitko to ne može ZNATI. Osim ako osobno nije s Velikim popričao.
Samo što većina vjernika napad na organiziranu religiju i Crkvu kao instituciju zapravo doživljava kao napad na sebe, shvaćaju to osobno. I tu nastaju problemi.
Nije stvar u osobnim stavovima. Po čemu bi onaj koji vjeruje u Boga bio primitivniji od onog koji vjeruje u.. ne znam, vanzemaljce, horoskop, duhove..?
eto pa se i mi našle u ovoj temi

k:"> hehe..uglavnom samo želim reći da se slažem sa ovim dijelom tvog postića...heh aa sad ovo daljee...
Stvar je u vašem stavu koji vam je usađen u glave. Usađivan je većini nas tijekom djetinjstva, ali smo, kada smo počeli razmišljati svojom glavom, shvatili da popovi nisu dobričine (čast izuzecima) nego pohlepni, lopovi, pedofili i štasvene, da ljudski rod nije postao od Adama i Eve i da Zemlja nije ravna ploča oko koje kruži Sunce.
opet bih se ovdje donekle složila s tobom,no opet mi je isto tako previše poopćeno...eto pošto ne želim uzimati nikog drugog za primjer jer nemogu nikog najbolje objasnit kolko mogu sebe govorit ću u svoje ime..ja vjerujem u boga i ne idem u crkvu i znam da postoje svećenici koji su ovakvi onakvi,znam da je misa postala rutina...itd....no isto tako znam da postoje i nevjernici koji su pedofili,lopovi,pohlepni i štasvene...i isto tako znam da je biblija jedno po meni lijepo preneseno značenje iz kojeg još niko nije izvukao ništa loše...
Uvidjeli smo što se kroz povijest događalo zbog morona, zbog bolesnih umova i još bolesnije ideologije. Vidimo što se zbog istog događa danas.
Seremo se na "vjernike" skrivene iza povika "Bog i Hrvati", seremo se na sve lažove i primitivce koji poturaju prastare besmislene teze pod moralne norme, seremo se na ubojstva u ime Boga, seremo se na ispiranje mozgova...
serem se i ja na vjernike skrivene iza povika "Bog i Hrvati" iako mislim da je tim ljudima vjera samo izgovor...ili se tu radi o ideologiji nekoj koja ima svoje uzroke..neću ulazit u to sad i ovako je ovo offtopic svjetskih razmjera

ops:"> ...serem se i ja na sve lažove i primitivce..bili nevjernici ili vjernici...serem se na sve te osobine bile one kod vjernika ili nevjernika..
no blablabla isto tako i razumijem te ljude...ne opravdavam ali razumijem...
kako je tužno kad čovjek čovjeku ispire mozak...nije stvar u vjeri...stvar je u nama...
Dakle, ne bih rekla da je Cat htjela reći kako nikome tko vjeruje u Boga mozak ne funkcionira.. nego onima koji su, pored zdravih očiju, slijepi.
Da se katolička ili bilo koja druga vjera bavi onime zbog čega i postoji - molitvom, mislim da se nitko ne bi bunio.
ee ne bi se bunila ni ja da se svako bavi svojim poslom..pa opet nije tako..i moramo živjeti s tim

vjera je tu zbog svakog individualno...vjerovali nevjerovali sve se svodi na naš izbor...i zato se trudim trudim...kad razgovaram o ovakvim temama ne uvjeravati nikoga da postoji bog...sve što pokušam je način način da me netko shvati..i da ne napada na moja uvjerenja kao što se ja trudim ne napadati na njegova...
ma što se mene tiče vjerujte nevjerujte pljujte po crkvi po svećenicima po narodu po bogu..votevr...akoo je to način na koji izgrađujete sebe....dobro je...pa nek je možda i krivo il moje il vaše(iako mi je bezveze govoriti moje i vaše)...ako vas niko nije dosad razuvjerio ni ne treba a ni ne mora...više cijenim nečije čvrste stavove makar se ne slagala s njima nego one koji se mijenjaju kako vjetar puhne
Kad gurate nos gdje mu nije mjesto, kad branite nepravdu, kad nas uvjeravate da je naše mišljenje netočno ili manje vrijedno od vašeg, kad vaši pastiri u Africi i dalje šire antikondomsku propagandu, kad se zauzimaju za oduzimanje prava na izbor u slučaju neželjene trudnoće, kada se petljaju u politiku... a kada vi to sve podržavate... onda zaključimo da svoj mozak ne koristite pa se seremo i na vas.
Ima puno ljudi koji vjeruju u boga, a koji imaju VLASTITO mišljenje o svijetu oko sebe. Ima puno ljudi koji nikome ne čine ništa loše jer ne vjeruju u boga, nego nalaze zadovoljstvo u životu koji imaju. Samo... vi to niste u stanju shvatiti.
aah nažalost svi to radimo..uvjeravamoo jedni druge u obrnute stavove samo kako bi učvrstili svoje...
hmm i ne bi ja to nazivala vaši i naši...kako bi bilo jadno kad bi se tako podijelili....
i nemoj u množini.....tom silinom..mislim da svaki pravi vjernik shvaća sve to o čemu pričaš...i da svaki pravi vjernik ne tupi samo svoje...
fali nam svima razumijevanja...
osobno mislim da bi ljudi trebali vjerovati u biloo šta...kako bi ovaj svijet bio surov,tužan i jadan kad ne bi bilo vjere...vjere u biloo šta i one najmanje sitnice koje ti uljepšavaju dan...kad pogledaš svaki dan se doslovno uvjeravamo u nešto i nadamo nečemu..i nadam se da toga neće nestati...
jooj što sam se raspisala...