Tučnjava na beatifikaciji
Društvo, politika
Grozno..
Onda će se za par stotina godina jedan Papa lupati u prsa i govoriti mea culpa..
Svi smo mi ljudi..pa griješimo..
Onda će se za par stotina godina jedan Papa lupati u prsa i govoriti mea culpa..
Svi smo mi ljudi..pa griješimo..
Evo, kao čudim se.
ko se tuče taj se voli, zar ne? 
chaknoris
Kakvi su to vjernici koji će u ime Isusa ili nekoga drugoga prebiti ljude suprotnoga mišljenja, te uništiti repliku slike koja je simbol stradanja nedužnih i besmislenosti rata? A jedan od žrtava tog rata je bio i Llorca, ubijen zato što je pisao pjesme, ali nije bio po volji vladajućem režimu. To nije pozivanje na toleranciju i ljubav nego na mržnju svega što je različito. Jake li mi vjere...
Upravo onakvi kakvima ih crkva pravi stoljecima...upravo oni koji su vodili krizarske ratove, upravo oni koji su u crkvama pravili spiskove za Jasenovac, upravo oni koji godinama nisu ni mrvu kruha dali onim jadnicima u Etiopiji jer nisu iste vjere, oni koji nisu dozvolili zidovskim izbjeglicama iz Njemacke da udju u Svicarsku 1942. itd...."Mi se zalazemo za mir i blagostanje, gdje su svi jednaki pred bogom..." rece svecenik, brisuci sa maca krv "kaurina"....fuj!!!!
hahaha... koja dobra slikovnica... di si to procito?
chaknoris
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,10,28,beatifikacija_tucnjava,95950.jl
Ukratko još jedna masovna beatifikacija, samo ne znam da li je cilj napraviti legiju blaženih i mučenih i po kojem kriteriju. Ali se ova pretvorila u prosvjed i tuču.
Ukratko, neodgojeni ljudi!
Katolik sam i sama pomisao tučnjave na beatifikaciji mi je iskaz krajnje nekulture.
Allende
Upravo onakvi kakvima ih crkva pravi stoljecima...upravo oni koji su vodili krizarske ratove, upravo oni koji su u crkvama pravili spiskove za Jasenovac, upravo oni koji godinama nisu ni mrvu kruha dali onim jadnicima u Etiopiji jer nisu iste vjere, oni koji nisu dozvolili zidovskim izbjeglicama iz Njemacke da udju u Svicarsku 1942. itd...."Mi se zalazemo za mir i blagostanje, gdje su svi jednaki pred bogom..." rece svecenik, brisuci sa maca krv "kaurina"....fuj!!!!
Ukratko, uz pretpostavku da si jedan od povjesničara i filozofa klase "SAVA ŠTRBAC"
Allende
chaknoris
Kakvi su to vjernici koji će u ime Isusa ili nekoga drugoga prebiti ljude suprotnoga mišljenja, te uništiti repliku slike koja je simbol stradanja nedužnih i besmislenosti rata? A jedan od žrtava tog rata je bio i Llorca, ubijen zato što je pisao pjesme, ali nije bio po volji vladajućem režimu. To nije pozivanje na toleranciju i ljubav nego na mržnju svega što je različito. Jake li mi vjere...
svakome tko imalo razmišlja svojom glavom jasno je kako je upravo crkva od kad postoji najveći veleposjednik, krvnik, političar, despot i licemjer.
stvar je samo u tome što većina ljudi baš nema naviku razmišljati vlastitom glavom. najlakše je lemojzinom kupiti tuđu ideologiju i oprost grijeha k tome. ne zove se narod u crkvi bez razloga "stado" tj "ovce".
CatCloe
Allende
chaknoris
svakome tko imalo razmišlja svojom glavom jasno je kako je upravo crkva od kad postoji najveći veleposjednik, krvnik, političar, despot i licemjer.
stvar je samo u tome što većina ljudi baš nema naviku razmišljati vlastitom glavom. najlakše je lemojzinom kupiti tuđu ideologiju i oprost grijeha k tome. ne zove se narod u crkvi bez razloga "stado" tj "ovce".
nakon pročitanog komentara isjekao bih ponajviše ovaj dio
CatCloeVIDIMO IZ PRILOŽENOG!stvar je samo u tome što većina ljudi baš nema naviku razmišljati vlastitom glavom.
obratila sam se onima koji razmišljaju, ne onima koji žive tuđu ideologiju naučenu napamet. stoga, ne tebi.
mali_ivica
Ukratko, neodgojeni ljudi!
Ovo je povijesni trenutak, elem prvi se puta slažem s tobo u nečemu
takve stvari me uopće ne čude...
mali_ivicaUkratko, neodgojeni ljudi!
Katolik sam i sama pomisao tučnjave na beatifikaciji mi je iskaz krajnje nekulture.
Eto, moram se složiti, s tim da to što je netko katolik, ne znači da je kulturan.
mali_ivica
Ukratko, uz pretpostavku da si jedan od povjesničara i filozofa klase "SAVA ŠTRBAC"Sve ti opraštamo!
![]()
Allendeu sigurno tvoj oprost puno znači.
S kojom povijesnom činjenicom se ne slažeš, odnosno misliš da ju možeš argumentirano pobiti?
CatCloe
hahaha... ma nemoj molim te... a to sto si ti sada rekla toga si se sama dosjetila jelda? to nisi od nikoga cula?
to da je crkva krvnik, veleposjednik, sijac zla u svijetu i tako dalje... do toga si sama dosal svojim saznanjima i iskustvima... nisi pokupila niciju pricu...
DanicaV
mali_ivica
Ukratko, uz pretpostavku da si jedan od povjesničara i filozofa klase "SAVA ŠTRBAC"Sve ti opraštamo!
![]()
Allendeu sigurno tvoj oprost puno znači.
S kojom povijesnom činjenicom se ne slažeš, odnosno misliš da ju možeš argumentirano pobiti?
Pobijanje njegovih nebuloza je isto kao da idem pobijati Savu Štrbca, a to bi bila još veča idiotarija...
PS: Neznam i nemogu dokučiti zašto svi neke svoje vlastite frustracije liječe na drugima, a ne na sebi?
Iz ovih vaših pljuvačkih postova sam dobio dojam da PAPA IVAN PAVAO II nije umro, išao bi u HAAG?

mali_ivicaPS: Neznam i nemogu dokučiti zašto svi neke svoje vlastite frustracije liječe na drugima, a ne na sebi?
Ovo kao da si se zamislio nad sobom.
Uredno čitam Allendeove tekstove, ne primijetih da je isfrustriran.
DanicaVUredno čitam Allendeove tekstove, ne primijetih da je isfrustriran.
Nisam mislio na Allendea!
Kažem generalno na one koji neznaju ništa drugo osim pljuvati po crkvi kao nekom izvoru zaraze, a istodobno nisu u u stanju priznati Crkvi ono dobro što je učinila.
Nije tako zvučalo...... ali ako ti kažeš.
Ajd' prosvijetli nas.
Pođi od sebe, što je Crkva (upotrijebio si riječ Crkva a ne vjera!) za tebe dobro učinila?
Ajd' prosvijetli nas.
Pođi od sebe, što je Crkva (upotrijebio si riječ Crkva a ne vjera!) za tebe dobro učinila?
DanicaV
Nije tako zvučalo...... ali ako ti kažeš.
Ajd' prosvijetli nas.
Nema potrebe da ja govorim.
Prema ovoj tvojoj izjavi sam dobio dojam kako ti misliš da je sve što je Crkva učinila loše?!
Nakon takve izrečene gluposti svaka daljnja rasprava je prema mom skromnom mišljenju suvišna!
Ivice, u zadnje vrijeme kad god nešto trebaš napisati, povlačiš se kao iz rasprave.
Samo lijepo napiši osobno iskustvo.
Jel teško?
Jel teško?
DanicaV
Ivice, u zadnje vrijeme kad god nešto trebaš napisati, povlačiš se kao iz rasprave.
Jel teško?
Kao što rekoh:
Nema potrebe da ja govorim o svom iskustvu kad su ljudi več o nekim svojim iskustvima pričali i to ne samo u RH nego diljem svijeta, bilo bi glupo ali eto kad več inzistiraš: spomenuti ću MAJKU TEREZU I OCA GABRIĆA koji su hranili gladne u Indiji i brinuli se o njima...
I kao što rekoh:
Prema ovoj tvojoj izjavi sam dobio dojam kako ti misliš da je sve što je Crkva učinila loše?!
Nakon takve izrečene gluposti svaka daljnja rasprava je prema mom skromnom mišljenju suvišna!
Kao što rekoh:
AKO JE CRKVA ČINILA SAMO LOŠE
Zašto onda PAPA IVAN PAVAO II,nije išao bi u HAAG?
ŽAO MI JE ŠTO OVAKVE GLUPOSTI MORAM PISATI DA BI TI NEŠTO SHVATILA!
joj, već sam rekla samoj sebi da se više neću upuštati u ovakve rasprave.. ali ovo mi je katastrofa.. takvo priprosto i nisko spuštanje ljudi koji zagovaraju ''ljubav'', ''opraštanje'' itd.. tuča na beatifikaciji! svašta! (i opet se nepotrebno čudim i nerviram..)
mali_ivicaKao što rekoh:
Pišući ovakve gluposti valjda govoriš nešto o sebi.
Nisam te pitala za Majku Terezu, već za tvoje osobno iskustvo.
DanicaV
mali_ivicaKao što rekoh:
Pišući ovakve gluposti valjda govoriš nešto o sebi.
Nisam te pitala za Majku Terezu, već za tvoje osobno iskustvo.
Moje osobno iskustvo nije za forum, ispada prema tvojim riječima da je crkva nekoj osobi OK samo ako TOJ istoj učini dobro?!
PS: Evo ti još jednog dobra, Isusovci kao red u katoličkoj crkvi su podigli škola kako bi se ljudi obrazovali, sad se diže i fakultet.
Možda to tebi ne djeluje kao dobro, ali eto za mene je dobro kad čujem kako se ljudi oko mene mogu obrazovat sve iz tog razloga kako mi poslije tog obrazovanja nebi postavljali ovakva nakaradna pitanja!
Jedan od primjera je nedavno sagrađena Isusovačka Klasična gimnazija...
Zanimljiv primjer.
Mi koji nismo išli u Klasičnu gimanaziju kod Isusovaca smo valjda budale pa ne kontamo.
Pitanje ne smatram nakaradnim, a ako imaš problema s odgovorom na pitanje... očito ti Crkva i vjera nisu pomogli.
Mi koji nismo išli u Klasičnu gimanaziju kod Isusovaca smo valjda budale pa ne kontamo.
Pitanje ne smatram nakaradnim, a ako imaš problema s odgovorom na pitanje... očito ti Crkva i vjera nisu pomogli.
DanicaV
Zanimljiv primjer.
PS: Ni ja nisam išao u klasičnu gimnaziju!
SAD SI SVE REKLA!
DanicaV
očito ti Crkva i vjera nisu pomogli.
Druga stvar ja nebranim Crkvu zato što je MENI pomogla ili ne, takav pristup mi je previše primitivan!
Jadničak naš mali, kad bi ti shvatio o čemu pričamo.
mali_ivica
Nema potrebe da ja govorim o svom iskustvu kad su ljudi več o nekim svojim iskustvima pričali i to ne samo u RH nego diljem svijeta, bilo bi glupo ali eto kad več inzistiraš: spomenuti ću MAJKU TEREZU I OCA GABRIĆA koji su hranili gladne u Indiji i brinuli se o njima...
Hm, spominjanje pojedinaca koji su svojim žrtvama pomogli drugima ne ide baš u prilog Crkvi (pričamo o Katoličkoj crkvi) kao organizaciji.
Crkva (kao organizacija) svoju pomoć temelji na duhovnoj razini, a na materijalnoj razini pomoć se svodi na slobodnu volju skupina pojedinaca (unutar Crkve) koji organiziraju skupljanje priloga za one kojima je potrebno.
Ovdje napominjem kako se sredstva prikupljaju, ona ne dolaze direktno iz crkvene blagajne, već se osnivaju ili su osnovane druge blagajne koje služe isključivo za sredstva pomoći.
Dakle, iako je istina kako mnogi unutar crkve na krilima humanizma pomažu druge, ta pomoć AFAIK nikada nije došla kao rezultat posezanja u sv. Rimsku kesu.
Logika bi rekla da je u tom smislu McDonalds darežljivija institucija od Crkve.
mali_ivica
Jedan od primjera je nedavno sagrađena Isusovačka Klasična gimnazija...
Klasična gimnazija nije 'sagrađena', već osnovana.
No, važnije od toga jest to da je obrazovala neke meni vrlo drage ljude sa vrlo zdravim stavovima o životu i svijetu, a u tom smislu mi je potpuno svejedno tko ju je i na koji način osnovao.
bazooka_joe
Klasična gimnazija nije 'sagrađena', već osnovana.
No, važnije od toga jest to da je obrazovala neke meni vrlo drage ljude sa vrlo zdravim stavovima o životu i svijetu, a u tom smislu mi je potpuno svejedno tko ju je i na koji način osnovao.
Je sasvim je svejedno tko ju je osnovao, ali kad te netko pita, a što je Crkva kao ustanova dobrog učinila, onda više i nije svejedno tko ju je osnovao, jer je nisu osnovale "Djevojke" iz udruge BaBe, nego Crkva.
Nerazumijem zašto joj onda to i ne priznati kao dobro koje je napravila?!
NE VIDIM NIŠTA LOŠE U TOME DA SE LJUDI OBRAZUJU.