Tajanstveno korištenje mobitela Ekonomskog fakulteta

Društvo, politika

Tajanstveno korištenje mobitela Ekonomskog fakulteta

U petak (26. listopada) građanima su na mobitele stizale SMS-poruke sadržaja: 'Sutra od 9 do 11 sati pred Konzumom u Čepinu održava se upis u pobjednički tim dr. Ive Sanadera. Dođite, upišite se, sudjelujte u pobjedi HDZ-a! Vaš HDZ Čepin'.

Taj čin sam po sebi ne predstavlja ništa posebno i vjerojatno bi prošao sasvim neopaženo da jedan od građana koji su primili takav SMS nije provjerio vlasnika broja (091/22 44 103) s kojega mu je takva poruka stigla. Kad je stigao odgovor iz Vip imenika , ostao je neugodno iznenađen. Pisalo je Ekonomski fakultet u Osijeku !

I sami smo provjerili vlasnika broja na internetskom Vip imeniku, gdje nam je potvrđeno da glasi na Ekonomski fakultet. Pokušali smo razgovarati i s korisnikom tog telefona, no na naše pozive nije se javljao. Tko se koristi telefonom Ekonomskog fakulteta, na žalost, jučer nismo uspjeli saznati.

Novi list

Vjerojatno ni nećemo saznati, jer sigurno je mobitel izgubljen i nakon objave ovog članka prijavljen njegov nestanak...
Treba pratiti tijek događaja. Ako netko na Ekonomiji ne najebe zbog ovoga, bit će to sramota za taj faks, ali nekako mi se čini da ih to neće odveć smetati. Jer da je barem to najveća sramota te institucije.

A što se tiče Hdz-a, nakon projekta Šorti protiv droge, pa sad i ovoga, umanjli su šanse koje su imali da za njih glasujem, a koje su istina i prije toga bile negdje između 0,1 i 0,9 %.
pa svi brojevi 091 224 itd pripadaju osjeckom sveuclistu...i svi su u VPN mrezi sto je jos bolje...
a samo jednim tel. pozivom vip službi, može se sve riješiti...
Evil Poodingh

pa svi brojevi 091 224 itd pripadaju osjeckom sveuclistu...i svi su u VPN mrezi sto je jos bolje...

Istina, no to ne mora značiti da je odgovoran cijeli EFOS.. Vjerojatno se radi o pojedincu koji radi na faksu i ima sl. tel. faksa te ga je iskoristio za slanje takvih poruka, nemisleći da će nekome pasti na pamet provjeravati čiji je tel u pitanju.. glupost..
Da ima još jedan broj
počinje sa:
091528****
Meni su sa njega stizale LJUBAVNE PORUKE!
Kad sam nazvao VIP, rekli su da je broj registriran na udrugu dama sumnjivog morala! :D
Na Ekonomskom faksu svi zaposleni su dobili službene mobitele na 091+njihov direktni broj telefona koji imaju u kabinetu.
Evo, kako istraga napreduje. Sad da vidimo listu potencijalnih krivaca, ljudi koji su angažirani Hdz-ovci, a u isto vrijeme dovoljno škrti i nemoralni da za potrebe stranke koriste službeni mobitel.
Profesori su uglavnom stranački opredijeljeni, pa i aktivni tj. na listama stranaka. Diplomirala sam na tom faksu, komisija je bila višestranačka: HSS, HDZ, HSLS.

Kontam da si nijedan profesor baš ne bi ovako nešto dozvolio.
Jeste li razmišljali da nije profesor na faksu?
Već da slučajno nije netko od studenata kojem treba dobra ocijena?
Ili .... ???
Pretpostavljam da znam tko je u igri, ali ja ništa vidio, a pogotovo čuo!
Mislim da nije profesor. Takve stvari obavljaju uglavnom mlade snage stranaka, polpularne mladeži. Zato se vjerojatno radi o asistentu, znanstvenom novaku ili sinu profesora. Nitko drugi ne bi imao pristup službenom mobitelu.
Mozda imaju nekakav sustav sa zajednickim gatewayom za slanje SMS-ova. U tom slucaju ce, ukoliko se ne radi logiranje ili ne bude postojao interes za pronalazenje odgovorne osobe, krivac ostati neotkriven.
Blofeld

Zato se vjerojatno radi o asistentu, znanstvenom novaku ili sinu profesora.

Bingo!! I imamo dobitnika u vidu sina profesora i asistenta inicijala B.C.!! Koji je, btw. vijećnik HDZ-a u Čepinu!! Tako barem piše u današnjem 24sata, gdje još i piše da su i on i otac dobili opomenu dekana zbog zloporabe službenog mobitela..
Pisao ili nepisao napravili ste od tog svega kao neku veliku hajku, a na kraju ionako neće biti ništa jel ste i sami svjesni da ste u takvim stvarima jednako kao i ja pravi jebivjetri! :D
Em tata profesor na faksu, em i sin pametan pa odmah asistent.

Evo, Ivice, slažem se po ovom pitanju s tobom.
Vuk pojeo magare.
DanicaV

Em tata profesor na faksu, em i sin pametan pa odmah asistent.

Evo, Ivice, slažem se po ovom pitanju s tobom.
Vuk pojeo magare.

Ajd da se u nečemu :D
Evo clanak i ime krivca:

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=34959
Ma nebuloza.. :roll: šta si nije kupio neki Tomato ili Tele 2 paket pa slao poruke do besvijesti.. :? ovako se samo osramotio i doveo u pitanje kredibilitet cijelog EFOS-a.. (n)
steam

Evo clanak i ime krivca:

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=34959

dakle, Steam, vidiš kako smo mi bili mudri i sve nešto u inicijalima, a ti..... što ako HDZ pobijedi? :D

Re: Tajanstveno korištenje mobitela Ekonomskog fakulteta

postat će dekan :D
Je?iga, dečko se zabunio pa slao sms-ove s mobitela fakulteta. Pa svakom se to namjerno može dogoditi!
Treba tražiti ispis poziva, možda je zvao i glasao po emisijama, podnosio anonimne kaznene prijave, maltretirao nevine djevojke usred noći, visio na sexy phone-u, dogovarao kupoprodaju opojnih sredstava, ili nešto slično. Da se slučajno ne dovede Ekonomski fakultet na loš glas.
Blofeld

Treba tražiti ispis poziva, možda je zvao i glasao po emisijama, podnosio anonimne kaznene prijave, maltretirao nevine djevojke usred noći, visio na sexy phone-u, dogovarao kupoprodaju opojnih sredstava, ili nešto slično. Da se slučajno ne dovede Ekonomski fakultet na loš glas.

A gospoda iz odbora bi rekla: kolega žao nam je, ali Ekonomski fakultet več je na lošem glasu, kako zbog profesora tako i zbog uvaljivanja stručnih magisterija po cijeni od cca 30000 kn iako student sa prethodno završenim 4.god. ek.fakultetu po starom programu - po novom več imaju naziv magistra struke.

Nakraju bi dobili odbijenicu odbora s obrazloženjem:
Kolega mi se ispričavamo, ali zajebali smo vas i sad je gotovo! :D :D :D
mali_ivica

i zbog uvaljivanja stručnih magisterija po cijeni od cca 30000 kn iako student sa prethodno završenim 4.god. ek.fakultetu po starom programu - po novom več imaju naziv magistra struke.

Aj si malo pročitaj taj novi zakon pa ćeš uvidjeti razliku između sadašnjih dipl.oec. koji postaju magistri i onih koji su upisali i završavaju ili će tek upisati specijalistički postdiplomski studij po bolonji kojim također stječu naziv magistra, ali specijaliste za određeno područje...

Re: Tajanstveno korištenje mobitela Ekonomskog fakulteta

najgore u cijeloj priči je da se taj isti fakultet financira iz državnog proračuna tako da je majstor šaljući reklamne poruke zapravo trošio naše novce. mrš smeće jedno

Tagovi