Ništa bez Kohorte

Kultura, zabava, sport, hobby

Ništa bez Kohorte

Kao što rekoh, ništa bez Kohorte. Kohorta je jedina grupacija ljudi u ovom gradu koja može pokrenuti ljude na odlazak na neki dvoranski sport. Ne vjerujete?
Evo jedne priče:
Jednog lijepog dana prije 3-4 godine zatekla se petorica kohortaša u Zagrebu navijačkim poslom. Nekoliko sati ranije njihov omiljeni klub gadno je stradao u Koprivnici. Dečki onakvi nikakvi poslije katastrofe od neke seoske momčadi odluče kad su već u Zagrebu da odu na neku tekmu osječkog kluba. Bilo kojeg koji igra taj dan u Zagrabu. I tako naši dečki saznaše da u Zagrebu igra ženski košarkaški klub Mursa protiv Medveščaka. Ne budi im teško, odu oni na tu tekmu. Tribinica improvizirana, ljudi deset u dvoranici kad uđoše spodobe u bijelo-plavom, staviše transparente okolo po dvorani i udare u navijanje. Šok i nevjerica. Ne znaš tko je zbunjeniji, naše košarkašice ili Zagrepčanke, ili pak njihova uža rodbina na tribini. Igraju naše cure k'o zmajevi. Bacaju se po terenu. A naši kohortaši navijaju bez predaha. I tako cijelu utakmicu. Na kraju gubimo 15-tak razlike ali nema veze. Košarkašice dolaze do kohortaša, pozdravljaju ih kao i kohortaši njih. Zagrepčanima ništa nije jasno. Na putu za Osijek, oduševljeni borbenošću košarkašica i njihovom zahvalnošću što su ih podržali u Zagrebu odluče naši kohortaši da odu na prvu njihovu tekmu u Osijeku i još jednom ih podrže.
Dolazi i ta druga tekme. Ne sjećam se više tko je došao u Osijek a ni nije bitno. Uglavnom, tekma se igrala u EMŠI.U dvorani možda 20 ljudi.Rodbina i pokoji prijatelj. Ovaj put, u dvoranu ulazi čak 7 kohortaša, naoružani transparentima, šalovima zastavama. Opet ista priča na zagrijavanju. Naše košarkašice gledaju i ne mogu vjerovati. Gošće su zbunjene. Krene utakmica, naše košarkašice krenu uraganski a bogami i kohortaši. Ori se dvoranom Mursa, Mursa ili Grad na Dravi...Još jedna pobjeda. Košarkašice opet oduševljene dolaze pozdraviti kohortaše. E sad se o tome već priča na forumu Kohorta. Pada dogovor za novu tekmu u EMŠI.
E ovaj put dolazi 15-tak kohortaša i nešto više ljudi u dvorani. Scenarij isti samo što su kohortaši u svoj repertoar ubacili još i navijačke trube. Kako to zvuči u maloj dvorani kao što je EMŠA možete misliti. Sve se ponavlja, od atmosfere do pobjede, radosti i čestitki košarkašicama. Ovaj put pojavila se i televizija i poneki novinar. Sad već širi krug ljudi može vidjeti da se nešto čudno događa na ženskoj košarci. O tome se piše u novinama, govori se na radiu i tv.
Uglavnom, da se ne ponavljam, iduće tekme obavezno su popratile kamere STV-a, novine i radio. O tome se pričalo u košarkaškim krugovima čak i u Zagrebu. Od početnih 20-tak ljudi na tribini, došlo je do toga da je tribina bila puna. Čak su se ljudi tiskali na ulazu na tribinu. A Kohorta? Podrška je narasla na 30-40 ljudi, dolazili su sa barjacima, zastavama, mislim čak i bubnjem. trube i navijanje stvarale su prelijepu buku u dvorani da su čak gostujući treneri minutu odmora provodili sa svojim igračicama ispod koša jer se od navijanja ništa nije čulo na klupi. Eto, od šačice ljudi, Kohorta je uz pomoć medija punila dvoranu EMŠE na ženskoj košarci! A košarkašice su tukle sve redom. To su bili dani !
Lijepa priča! Svaka čast! :)
ajme stvarno ništa bez kohorte.....kad budem peko palacinke pozvat cu ih...
daniel-202

ajme stvarno ništa bez kohorte.....kad budem peko palacinke pozvat cu ih...

Bože, kako duhovit mladić! :lol:
istina je...danas ništa bez kohorte, još nijedno sranje nije prošlo u gradu, a da oni nisu bili prisutni
Mislim da nisu bili sinoć u Mini teatru, a bilo je sranja :-s

Re: Ništa bez Kohorte

Kolege sa foruma, ako nemate ništa pametno za napisati, možda bi bolje bilo da se prebacite na teme koje vas više zanimaju?
Osječanin

Kolege sa foruma, ako nemate ništa pametno za napisati, možda bi bolje bilo da se prebacite na teme koje vas više zanimaju?

nisam ja tvoj kolega...kolege su mi samo osobe koje imaju više od 6 postova i 7 kikirikija... :-D

a šta oces da kažemo, BRAVO KOHORTA :bravo: ...eto...sretan....i hvala ti što si te price podijelio s nama, jer ne znam kako bih u suprotnom zaspao... :zzz: :zzz: :zzz:
daniel-202

Osječanin

nisam ja tvoj kolega...kolege su mi samo osobe koje imaju više od 6 postova i 7 kikirikija... :-D

Tebi se nisam obraćao! Svih tvojih 800 i nešto postova stali su u jedan kad sam pogledao topic odbojkašice i prvi tvoj upis. Mislim da je poslije toga svaka riječ upućena prema tebi suvišna...

odbojkašica je pitala što mislimo o odbojci i ja sam odgovorio da je za mene dosadna, i zato više ne sudjelujem u toj raspravi o odbojci, ali nemam ništa protiv odbojke. ALI OVO NIJE tema da o tome pricamo, nego me zanima što ti sad ocekujes od nas da mi tebi kažemo nakon ovih lijepih prica. :-D toooo sad ocu i ja biti kohortas, oni su bogovi u Osijeku, ode se sad napit :drunk: :drunk:
A kako to da ste zaboravili bengalke pobacati u teren, pa i u dvoranama su zabranjene :lol:
A btw ovo me podsjeća na turbo-folk
Došla tri brođanina u Osijek, i jednom se isprazne baterije u walkman-u, i sad oni odu do Slavonija inn-a po nove. Uključivši ga ono dreknu narodnjaci i ljudi u bircu svi iznenađeni i u šoku. A brođani odmah naruče jednu kolu i tri čaše, na to gazda birca skonta da takva buka unapređuje promet. I ubrzo se po gradu pročuje kako ima nekva buka zvana turbo-folk i kako svi od nje budu u šoku.
I sad se svi guraju da budu u prvim redovima, kada to buči, eto vidite da nema ništ bez seljačina.
...a da nije bila utakmica bilo kojeg osječkog kluba u Zgb?...
debeli

A kako to da ste zaboravili bengalke pobacati u teren, pa i u dvoranama su zabranjene :lol:

:bravo: :worship:
Ajde ljudi sta toliko pljujete po kohorti... Ja nsiam clan kohorte ali svakoj tekmi osijeka na koju mogu ici ostavim glas na terenu... Da ne bi bilo nesporazuma, protiv nereda sam i bacanja bengalki na travnjak, ali za dobro navijanje, deranje i ztransparente sam uvijek... Ne kazem da su kohortasi sveci i da ne rade sranja, ali nisu oni uvijek za sve krivi, oni isto kao vi vole svoj grad i svoj klub, i daju sve najbolje od sebe kako bi ga sto bolje bodrili, a sto se tice nereda... hmmmm. pa zar ni vi niste u zivotu napravili nikakvu pizdariju...???
..ne...

...ne...nikad u zivotu nisam napravio nikakvu pizdariju... :angel: :angel:
Ja isto idem na tekme i nisam kohortaš osim kad se treba bježati od pomahnitalih protivničkih navijačkih skupina. Ovaj grad obožavam a to ispoljavam na način koji nije nimalo sličan kohortaškom. Ponosan sam kada posjetiteljima mogu pokazati lijepote Osijeka, pri tome mi je vrlo neugodno kada se pravim da ne primjećujem škrabotine Kohorte, koje se nalaze na mjestima koja nisu adekvatna za takove sadržaje. Onda da na neki način opravdam one vjerne navijače, kažem da je to učinila manja skupina delikvenata i huligančića koja je upravo naučila par slova abecede pa na takav način pokušava uvježbati čitanje i pisanje. U svom životu sam napravio par pizdarija , a najveća je što sam ostao u ovom gradu jer ga suviše volim. Ali kohorta ja najmanji problem u ovom gradu, Borbaš nam mnogo više šteti, organiziranjem turbo-folk turizma. Kada me posjetitelji pitaju kako to da Osijek koji nakon silnih stradavanja u domovinskom ratu, tolerira takove manifestacije unutar rata, ja ostanem nijem i kažem ma ajmo na pivo u Novi sad, tamo je manje narodnjaka, a i grad je pitom kao i Osijek. :cry:
debeli

Ja isto idem na tekme i nisam kohortaš osim kad se treba bježati od pomahnitalih protivničkih navijačkih skupina. Ovaj grad obožavam a to ispoljavam na način koji nije nimalo sličan kohortaškom. Ponosan sam kada posjetiteljima mogu pokazati lijepote Osijeka, pri tome mi je vrlo neugodno kada se pravim da ne primjećujem škrabotine Kohorte, koje se nalaze na mjestima koja nisu adekvatna za takove sadržaje. Onda da na neki način opravdam one vjerne navijače, kažem da je to učinila manja skupina delikvenata i huligančića koja je upravo naučila par slova abecede pa na takav način pokušava uvježbati čitanje i pisanje. U svom životu sam napravio par pizdarija , a najveća je što sam ostao u ovom gradu jer ga suviše volim. Ali kohorta ja najmanji problem u ovom gradu, Borbaš nam mnogo više šteti, organiziranjem turbo-folk turizma. Kada me posjetitelji pitaju kako to da Osijek koji nakon silnih stradavanja u domovinskom ratu, tolerira takove manifestacije unutar rata, ja ostanem nijem i kažem ma ajmo na pivo u Novi sad, tamo je manje narodnjaka, a i grad je pitom kao i Osijek. :cry:

...potpisujem od riječi do riječi...

Ako niste shvatili, tema nisu grafiti Kohorte ili baklje. Možemo sad dalje? Dakle, ja imam 34 godine i nisam balavac koji šara po zidovima. Ovo pišem potaknut donekle i topicom odbojkašice u kojem se spominje i mali odaziv publike na dvoranske sportove. Dakle, Kohorta je u to vrijeme krenula i na rukomet. U početku ista stvar. Sjećam se prve tekme. Osijek-Umag. Kad smo nas dvojica stavili transparent i počeli navijati još na zagrijavanju, rukmetaši su se šokirali. Do kraja tekme navijalo nas je desetak. I tako iz tekme u tekmu, sve više navijača na tribini. Ne znam idete li uopće na tekme u dvorani, a ako idete, onda znate koliko se promijeni atmosfera kad samo desetak ljudi navija a kamoli stotinjak. Uredno smo išli na tekme muškog rukometnog kluba sve dok nisu odigrali Euro tekmu sa Slogom iz Doboja. Iako su imali aktivan rezultat na prvoj tekmi, na drugoj u Osijeku totalno su podbacili. Što je najgore, za svoj poraz optužili su Kohortu kao najvećeg krivca. Od onda više nema navijanja na njihovim tekmama a što se mene tiče, ne bi im više došao na tekmu, pa da igraju Ligu prvaka. A mislim ni Kohorta. Imali su Kohortu na svakoj tekmi a sa svojim glupim izjavama sami su sebe sjebali što se tiče podrške navijača.
Priznajem da imam predrasude spram Kohorte.... ali ptičica mi je dojavila tko je Osječanin, pa znam da nije od onih što stvaraju nerede.

Znate ono... "ako su lagali mene, i ja lažem vas..."

Evo malo kikirija za dobrodošlicu :wink:
A nemas predrasude kada se u Kohorti organizira dobrovoljno davanje krvi? Kada se skupljaju i dijele pokloni za Bozic? Ti "huligani" su nedavno dali krv. Kada si ti zadnji puta dala krv?
Ne dajem krv, to sam već objasnila kada je bila tema......
Osim toga, priznala sam da imam predrasude. Hoćeš reći da ih ti nemaš o nekim pitanjima, ljudima, događajima.......?
Svako pripadanje "nečemu" - grupaciji ljudi koja bi trebala isto razmišljati i ponašati se - nije u skladu s mojom osobom, bila to Kohorta, politička stranka......
Neću u offtopic.
Rajnus

A nemas predrasude kada se u Kohorti organizira dobrovoljno davanje krvi? Kada se skupljaju i dijele pokloni za Bozic? Ti "huligani" su nedavno dali krv. Kada si ti zadnji puta dala krv?

Slazem se u potpusnosti... dao bih ti kikacha, al mi je ela zabranila da dajem ovih deset sto mi je poklonila...
DanicaV

Osim toga, priznala sam da imam predrasude. Hoćeš reći da ih ti nemaš o nekim pitanjima, ljudima, događajima.......?
Svako pripadanje "nečemu" - grupaciji ljudi koja bi trebala isto razmišljati i ponašati se - nije u skladu s mojom osobom, bila to Kohorta, politička stranka......
Neću u offtopic.

Zbog takvih predrasuda koje imas ti i 73% osjecana kohorta i je huliganska banda... nek naprave 15 dobrih stvari i jednom se potuku zato sto ih je neki debil iz torcide ili ne znam kojeg drugog navijacnkog kluba isprovocirao ili napao jednog pojedinca, odmah se zaboravi onih 15 dobrih stvari ( za koje vecina ljudi i ne zna ) i opet su huligani...
Da, uvijek su drugi krivi za tuču, nikada nitko iz Kohorte......
Evo već sada svojim istupima pokazujete stupanj tolerancije, a ja se javila na topic da pozdravim čovjeka.

Ajd' navedi mi te dobre stvari, ne moraš svih 15, pa ćemo znati i nećemo imati predrasude.
Što ste zapeli za davanje krvi? Ionako je treba nakon dobrih tuča, pa i treba da date.
Kao prvo ja nisam clan kohorte...

Kao drugo necu sada nabrajati nista

Kao trece nisam reko da su kohortasi sveci, vec da nisu krivi za sve, ali bitno cim je kohorta u nekoj tuci, odmah su oni krivi...zasto bi bili drugi kada mogu biti oni

Lega mi je bio sa svojim kombijem u rijeci na gostovanju pa su ga iz cista mira ( bez provokacija i podjebavanja ) kamenovali i sjebali mu stakla na kombiju... a covjek je samo dosao gledati tekmu i bodriti osjecane, i normalno kada ih je kohorta povijela i izubijala boga u njima, ko je kriv kohorta naravno... trebali su samo stajati mirno i gledati kako rasturaju kombi i cekati da im koji kamen doleti u glavu... ali naravno da je kohorta kriva, nije armada....
Ima takvih primjera na bacanje, ali zasto bi ljudi slusali svoje sugrađane koji bodre svoj klub kada su na televiziji culi kako je kohorta prebila armadu....
nisam primijetila po vijestima da su uvijek kohortaši uvijek krivi, vjerojatno se radi o subjektivnom osjećaju....

znam izuzetno simpatične osobe koji vole putovati i navijati. netko se u nečemu pronalazi kao osoba, ja zasigurno ne kao dio čopora (samo se nemoj sada uhvatiti za tu riječ).

moglo bi se beskonačno raspredati o potrebi mladih ljudi da pripadaju skupini, bila to navijačka skupina ili ulična banda ili nešto treće, četvrto.....
ja sam individualac i strano mi je takvo razmišljanje. ima nas svakakvih. ali nema potrebe da se bilo tko pjeni jer različito mislimo.
Sale car

Ima takvih primjera na bacanje, ali zasto bi ljudi slusali svoje sugrađane koji bodre svoj klub kada su na televiziji culi kako je kohorta prebila armadu....

u Osijeku ne navijaju svi za Osijek........ :wink: a ima nas i koji smo totalno cijepljeni od nogometa i sporta uopće.......
koliko sam primijetila, osobito kada gostuje Hajduk.
DanicaV

Moje predrasude su svedene na minimum. Osudjivati cijelu jednu skupinu ljudi na osnovu par je krajnje nezrelo. Nazalost ti si u vecini onih koji robuju predrasudama... Ne samo to..nego upijas sliku koju ti mediji serviraju. Prave od nas idiote koji ne moraju nista razmislajti vec samo prihvatiti ono sto nam se prezentira.
Imas mozga da to nadidjes...samo je pitanje zelis li to?

navijac=huligan
plavusa=glupa
bodybulider=glup

Stvarno vjerujes u to?

Od 20 000 ljudi njih 30ak se potuce....primitivizam...

A ovo sto zene rade je ok?
Broj prekida trudnoća u zdravstvenim ustanovama RH, 1995. - 2005. godine

link
Ovo su sve registrirani abortusi...Koliko ih tek ima ilegalnih...
Ako cemo generalizirati kao sto radi vecina...sto da ja mislim o Hrvaticama?

Ja ne branim navijace koji izazivaju nasilje...no mislim da mi imamo puno vecih problema u drzavi od par modrica i razbijenih glava. Tendencija navijaca jest nenasilje...nisam bas primjetio da vecina zena ima takav stav prema ABu
Isprika na offtopicu...

DanicaV

Neću u offtopic.

Ne znam sad kako da se izrazim, a da te ne uvrijedim :)
Misliti da ce bilo koja skupina ljudi razmisljati unificirano jest stvarno presmijesno.
Svaku grupu ljudi veze nesto zajednicko, no oni su ponaosob svi razliciti.
Tako i u Kohorti i svim ostalim skupinama dolazi do razilazenja stavova i misljenja, ali veze ih samo jedno...ljubav prema klubu.
svaka cast deckima iz kohorte,pokazuju sta znaci voliti svoj grad i bodriti svoje sugradane.
@rajnus,

brineta kaže da je klub baš "zaslužio" da ga volite...

inače, statistike o abortusima su ti malo zalutale, ovo nije stranica o Crkvi i tome sl., ali eto, djeca se nisu napravila sama.
vjerojatno bi te žene zadržale djecu da su očeve djece smatrale dostojnim da budu očevi i da su im djeca važnija nego možebitno utakmica.
ili, u slučaju bračnih parova, da su muževi bili dovoljno prosvijećeni da se steriliziraju pa da imaju normalan seks, bez neželjene djece i abortusa.
nisu muškarci išli na te abortuse i nisu čačkali po njihovim tijelima, oni su se samo nekontrolirano ispraznili.

nisi osoba koja me može uvrijediti.
Tko sad pise o Crkvi?

Otisao sam malo offtopic ali sam ti htio malo predociti neke stvari. "Vjerovatno" ...opet ti sa svojim pretpostavkama...ne mogu vjerovati da ovo pise jedna "zrela" osoba. Ti si spaljena.
Oprosti, ali da te zene nije zasvrbila pizda nitko niti ne bi ostao trudan. Za trudnocu je ipak potrebno musko i zensko u seksualnom odnosu, a ne samo dignuti kurac...
Uopce necu ulaziti sa u raspravu o kontracepciji. Pitanje abortusa se tice i potencijalnog oca i majke. Namjera mi niti najmanje nije bila razapeti zene nego ukazati na to da medju svima vama koji na navijace gledate generalno kao na primitivce koji se deru i vicu ima onih koji su sukrivci zato da je jedan Osijek u 10godina istrebljen njeznim dodirima kljesta koja kidaju plod iz maternice...

No tebi je to mozda sasvim normalno za razliku od deranja na utakmici...
ne, kliješta mi nisu normalna, ali neželjena djeca mi također nisu normalna.
obožavam kada mi na tv prikažu jadnu obitelj s 10-ero djece koja živi od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. nisu znali šta bi pa su pravili djecu. vrlo odgovorno s njihove strane. i onda ja njih trebam sažaljevati.
ako hoćeš temu o ab-u, onda je otvori. ti si stavio podatke o ab-u.
u ovom gradu je gotovo pohvalno biti "spaljen".

Danice, Danice... :) Pozdrav i tebi! A pozdravi i onu "ptičicu"! Skrenuli ste moju temu u sasvim druge vode. Dakle, tema je "Ništa bez Kohorte"! Otvorio sam topic zbog žalosne situacije na utakmicama osječkih klubova. Nema gledatelja, nema navijača. Pustinja. Zašto? Kako? Je'l moguće da ljude u ovom gradu ne zanima sport? Ili se grad toliko promijenio da su rođeni Osječani u manjini, šute i drhture u svojim rupicama kao miševi a neki koji su došli pitajbogaodakle kolo vode? :roll: Ili je tako teška socijalna situacija u Osijeku da ljude jedino zanima kako preživjeti do prvog u mjesecu? Znači li to da u Osijeku vlada jedna totalna apatija? :cry:
Ptičica je na poslu i druži se s Đurom :) .
Nije mi bila namjera zeznuti ti topic, ali - eto - priznah pošteno da imam predrasude spram navijačkih skupina pa se ljudi nadovezali. To ti je tako na portalu.

Apatija je drugo ime za Osijek.

p.s.
imaš privatnu poruku

Pa ne znam baš! Možda je bila do prije koju godinu. Danas je grad nekako živnuo. Gradi se na sve strane, otvaraju se šopingaši :lol: , B. Adams, Labuđe jezero, UFO, Panonian challenge(ili kako već :roll: ), turniri sa europskim ekipama u odbojci i rukometu itd. Gdje je to bilo prije samo 10 godina? A opet, prije deset godina NK Osijek imao je po 4-5000 navijača na tekmi, rukometašice po 700-800, košarkaši minimalno 1000 pa do krcate dvorane kad je dolazila Cibona...A teška apatija u Osijeku u to vrijeme. Nema posla, nema budućnosti, slijepo crijevo u svakom pogledu.
DanicaV

ne, kliješta mi nisu normalna, ali neželjena djeca mi također nisu normalna.
obožavam kada mi na tv prikažu jadnu obitelj s 10-ero djece koja živi od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. nisu znali šta bi pa su pravili djecu. vrlo odgovorno s njihove strane. i onda ja njih trebam sažaljevati.
ako hoćeš temu o ab-u, onda je otvori. ti si stavio podatke o ab-u.
u ovom gradu je gotovo pohvalno biti "spaljen".

Mozda nisi upoznata no nekim zenama je AB jedna od kontraceptivnih metoda. Ovo ti sada ne pricam napamet. Nezeljena djeca se sprijecavaju kontracepcijom a ne ABom.
Osim u ekstremnim slucajevima danas ti se trudnoca moze dogoditi samo ako ne razmisljas glavom. Za nezeljenu trudnocu u 99% slucajeva nema opravdanja. Tako da te price o nezeljenoj djeci zadrzi za sebe... I have made my point..
EOD
Molim ne skrećite sa teme!
@Osječanin,

nije mi bila namjera......... , ali kada me već vuče za jezik, mogli bi konatracepciju malo koristiti i muškarci. ovo stvarno čist kohortaški ispalo 8)

Danica kohortašica! :naughty:

Osječanin

Danica kohortašica! :naughty:

a jel' ti znaš za koga ti prijatelj navija? :twisted:

Za koga? Osijek? :euro:
no, no :no: :no: :no: :no:

ja bih se prestala družiti s njim :wink:

zašto? imaš nešto protiv NK Osijek i Kohorte? :box:

Osječanin

zar ja? 8)

to sam ja tebi napisala da se prestaneš družiti s "ptičicom" jer ne navija za NK Osijek. :D
Osječanin

Danas je grad nekako živnuo.
...
Teška apatija u Osijeku u to vrijeme. Nema posla, nema budućnosti, slijepo crijevo u svakom pogledu.

Aha... danas ima posla, budućnost je vesela za popizditi, a više nismo slijepo nego debelo crijevo. Zvučiš kao Tuđika svojevremeno kada nas je zamalo odveo u izolaciju, a svaku večer u pola osam nam je trubio da smo mi Srednja Europa....
bah izgubismo 3:0 od blitvara. Al to nije razlog da se ne veselimo.
Ajd idemo pošarati par zidova u gradu, ionako su monotoni.
Osječanin

Ili je tako teška socijalna situacija u Osijeku da ljude jedino zanima kako preživjeti do prvog u mjesecu? Znači li to da u Osijeku vlada jedna totalna apatija? :cry:

Mozda je jednostavno dosla do pada opce zainteresiranosti za nogomet. Ljudima se danas nudi vise alternativnih nacina za provesti subotnje/nedjeljno popodne.

Na nogometne tekme idu oni koji se ne pronalaze u nekim od tih alternativnih izbora + oni sto su ostali vjerni i uporni navijaci Osijeka, ljudi koji ocekuju nekakav rebirth "osjeckog" nogometa, slave, kvalitete i slicno...

Kako i zasto je doslo do pada zanimanja za aktivnije pracenje nogometa, odlaske na nogometne utaknice, navijanje, ili samo vjerno i mirno sjedenje na "zapadu" - tesko je reci u jednoj recenici. Previse "malih" cimbenika je utjecalo na to. Opca situacija, laziranje utakmica, laziranje prvenstava, umjesanost politike, ogromne novcane dotacije u nogometne rupe bez dna... Sve to djeluje poprilicno demotivirajuce za potencijalnog navijaca.

Pad zanimanja za nogomet treba prihvatiti i poceti zivjeti s tom cinjenicom. Najgore mi je kad cujem neke kako govore da u nogometne klubove treba ulagati megapare i da ce onda ljudi dolaziti na tekme -> bit ce novaca... pogotovo mi jaja idu oni koji onda takve slucajeve povezu s par profitabilnih europskih nogometnih klubova i zaradom koju oni generiraju od transfera, "navijacke potrosnje", turizma i slicno... Bullshit!

Svaka kuna ulozena u nogomet je 99 uludo ulupanih lipa. Profesionalni nogomet treba pustiti da skonca (prirodnom smrcu), klubove koji ne mogu zatvoriti financijsku konstrukciju amaterizirati i do kurca. Ne vidim smisao u tome da se financira nekakva pojava kao sto je "posjecenost nogometnih utakmica".
Leteći, ja ne pričam samo o nogometu. Pogledaj bilo koju tekmu u bilo kojem sportu. Sve prazno. Pustinja. Možda je tek "Zimko" pred kraj pokazao da još ima nešto ljudi u Osijeku koji su zainteresirani za sport.

DanicaV

Osječanin

zar ja? 8)

to sam ja tebi napisala da se prestaneš družiti s "ptičicom" jer ne navija za NK Osijek. :D

Kako ne navija? Pa ti ni ne znaš...Jučer mi je priznao da bi više volio da Osijek bude prvak nego ......! Gdje ćeš bolje potvrde? On nije ni svjestan činjenice da je uz mene pasivno počeo navijati za Osijek! A i treba nam takva mrcina kao što je tvoj Dragi u Kohorti! :box:
Priopćenje Uprave Gradskog radija, vezano uz jučerašnje emitiranje komercijalne emisije "Radio Dinamo" na našoj frekvenciji

Uvažavajući mišljenje dijela naših slušatelja, među njima posebice navijača Osijeka koji nisu sa simpatijama prihvatili prenošenje spomenute emisije u našem programu, Uprava Gradskog radija odlučila je izići iz ovoga projekta. Odluku smo donijeli jer nam, dakako, nije i ne može biti svejedno što o bilo kojem dijelu našeg programa misle slušatelji, zbog kojih uostalom i postojimo i čije povjerenje najviše respektiramo. Također, želimo istaknuti da smo s Kohortom tijekom svih ovih godina odlično surađivali, a nastojat ćemo da tako i ostane. Stoga kolegama koji sudjeluju u spomenutom projektu želimo puno sreće, a svojim vjernim slušateljima poručujemo da nam je njihovo mišljenje najvažnije, te je ovaj potez potvrda da ga uistinu i uvažavamo.
...da, i?
anakonda

...da, i?

i...da?
...tako sam i mislila...
@Osječanin,
a da nam objasniš što je bilo u spornoj emisiji?
Koliko sam skužio Gradski radio je pustio emisiju Radio Dinamo, u kojoj se i pozivalo ljude da se učlane u Dinamo. Kohorta nije baš najbolje reagirala na to i traži javnu ispriku i da se ta emisija više ne emitira.

Nije bitno što se reklo u emisiji. Dovoljno je bilo što je spomenuto (sveto ime) Dinamo.
Kao i ovdje.
...ništa bez Kohorte, očito je...
Protivim se šaranju po Rondelu, ali i ja mislim da ime Dinamo nema što raditi na javnim mjestima u našemu gradu.
Jednostavno ne želim da nešto što je postalo simbol nepoštenja, prijevara, bezobrazluka, krađe i prepotencije bude dio ulica našega grada.

A ne znam što vam smeta kod nekih lijepih grafita, ja se primjerice protivim običnom šaranju i pisanju parola, ali grafiti kao po ogradi srednjike ili neki slični su meni osobno lijepi i daju jedan poseban ton.
Da su zidovi srednjike takvi po defaultu nikome ne bi smetalo nego bi vam svima bilo lijepo, u to sam siguran.

Što se tice Kohorte, ja sam bio njen član, išao po utakmicama, poneko gostovanje, bio član podgrupe Centurions kada je tek osnovana, no istupio sam kada sam malo "odrastao". Zbog neslaganja, zbog gađenja prema bilo čemu ultradesničarskom i zbog mržnje prema suprotnim navijačima, koju nemam i ne mogu imati, jedino antipatiju prema pojedincima, ali zbog takvoga nečega mi ne pada na pamet nekoga tuci ili vijati. A i nekako sam postao prestar i preozbiljan ( u tom pogledu ) za ici na gostovanja. Odem na gostovanje i sada poneakd, ali kao gledatelj na "obicnu" tribinu.

Nego da se vratimo nakon ovoga svega na Dinamo. Moje je mišljenje da nema mjesta kod nas. I usprkos svemu ne razmumijem jednu stvar. Kako netko tko je rođen ovdje i tko voli ovaj grad može slaviti pobjedu "svog" Dinama ili Hajduka protiv Osijeka. To mi nikada neće biti jasno...
I btw kakav se Dinamov udjel spominje. Nisam upoznat sa time pravilom da gostujuca momcad dobija novca od ulaznica. No istina, kada se zoves Dinamo i to je moguce...
@Evil,
ako je netko rođen ovdje, ne znači da su mu i roditelji iz Osijeka. Svi Dalmoši ovog svijeta, gdje god živjeli, navijaju za Hajduk i sl.
Kako u sportu, tako i u drugim sferama.
Imaš "bilu noć", noć Slivnjana, Runovićana..... svako slavi svoj kamen.

Mislim da je ok da ljudi njeguju svoje podrijetlo i čuvaju neku tradiciju, ali tako da doprinose gradu, sredini u kojoj žive i rade. Što baš nije uvijek slučaj.
bez obzira odakle su nečiji roditelji ili djedovi i bake, ni ja ne razumijem kako netko rođen i odrastao ovdje može navijati za klub iz nekog drugog grada.

imam slučaj bratića koji ima dalmatiske korijene, rođen je i živi ovdje, a fanatično navija za dinamo. nikad to nisam uspio shvatiti.
možda mu je najbolji prijatelj dinamovac ili tako nešto. na ljude utječu različite stvari. netko sluša narodnjake jer upadne u takvu ekipu, neko metal......

ajd' što me nogomet ne zanima, ali ni ja ne navijam za NK Osijek. onako, prilično mi svejedno, a ovo je ipak moj grad i u drugim segmentima mi je stalo, osobito kada je kultura u pitanju.
ali nogomet.....
Evil Poodingh

A ne znam što vam smeta kod nekih lijepih grafita, ja se primjerice protivim običnom šaranju i pisanju parola, ali grafiti kao po ogradi srednjike ili neki slični su meni osobno lijepi i daju jedan poseban ton.
Da su zidovi srednjike takvi po defaultu nikome ne bi smetalo nego bi vam svima bilo lijepo, u to sam siguran.

Nego da se vratimo nakon ovoga svega na Dinamo. Moje je mišljenje da nema mjesta kod nas. I usprkos svemu ne razmumijem jednu stvar. Kako netko tko je rođen ovdje i tko voli ovaj grad može slaviti pobjedu "svog" Dinama ili Hajduka protiv Osijeka. To mi nikada neće biti jasno...

Meni je recimo glupo to gledanje da čim si stanovnik nekog grada, odmah si i instant navijač svih klubova iz toga grada. Zašto tako? Tko to kaže? Zašto bi bilo zabranjeno navijati za (OMG!!!) klub iz drugog grada? To je tako protuprirodno, nenormalno; kao gay-brakovi, azil za pse koje nitko neće, održavanje brodogradilišta na životu stalnim kreditima, planiranje puta na Mjesec....Što ako je klub za koji navijaš klub koji je možda bolji, kvalitetniji od domaćega? Znači ako živiš u Čokadincima, moraš navijati za lokalnog Vranca, a ne smiješ za Osijek? Ili Kamen Ingrad? Ili Inker?
U srednjoj sam išao u razred s dečkom iz Čepina koji je navijao za Hajduk. I njemu su se čudili kak picek glisti.

Za neko smisleno pravljenje grafita od strane Kohorte, na površinama koje su javne ili za koje nitko neće imati prigovora, nemam komentara - ako žele slobodno im. Ali nagrđivanje svake nove fasade u gradu natpisima "kohorta", "east side" i sl, e za to bih lomio i prste na nogama i rukama. Em uništavaju pročelje koje je tek uređeno, em su zasrali ulaganje (kreditno, skoro uvijek) stanara koji žele da im zgrada na nešto liči, em se super predstavljamo ljudima koji dolaze u grad, a i samima sebi, kao nekulturna, necivilizirana banda koja se ne zna izraziti na za to primjerenim mjestima. Nekidan sam čuo na radiju da je kazna za pisanje grafita 100 kn. Normalno onda da se onda svuda i može šarati. Da se mene pita, onaj tko je našarao nešto, ima da plati uređivanje toga. Pa kolko košta. Kad jednom tatek financira s 10k kn nepodopštinu sina navijača, baš me zanima da li će tako šta ponoviti....

Kohortaši stražare iza ličilaca i čim ovi završe, oni odmah udri po fasadi, smijeh. Prošetaj malo po gradu pa vidi što sve piše po fasadama. Po tebi su vjerojatno i Waldingera srušili. Da je navijanje po tvom principu "bolji i kvalitetniji klub" Osijek davno ne bi imao navijača, srećom nije.
DanicaV

možda mu je najbolji prijatelj dinamovac ili tako nešto.

nije nitko u užem ili širem krugu ljudi s kojima dolazi u kontakt. čak štoviše, od uže je obitelji je moglo doći do prevage na stranu hajduka, a od mene ili od prijatelja na stranu osijeka. nema nikakve izravne poveznice. zato mi je još manje jasno.

lufus

Kohortaši stražare iza ličilaca i čim ovi završe, oni odmah udri po fasadi, smijeh.

Evidentno znaš modus operandi navedenih. Jesi li i ti među njima? :)

lufus

Prošetaj malo po gradu pa vidi što sve piše po fasadama.

Šećem se svaki dan i svašta sam vidio. Između kojekakvih imena, izjava ljubavi i gluposti, parola, Kohortini se uvijek ističu.

lufus

Po tebi su vjerojatno i Waldingera srušili.

Siguran sam da je u toj grupi pijanih budala (pretpostavljam da su bili pijani, da su budale, siguran sam) bilo bar dva hard-core kohortaša po tvojoj mjeri.

lufus

Da je navijanje po tvom principu "bolji i kvalitetniji klub" Osijek davno ne bi imao navijača, srećom nije.

Krivo si me razumio. Nisam ja za ukidanje loših klubova (koga bi onda Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, neki drugi klub, pobjeđivali?). Ja sam za jednu drugačiju kulturu navijanja i ponašanja navijača. Takva kultura evidentno je neostvariva, ne samo u HR nego u cijeloj Europi, možda čak i svijetu.

Siguran si? A je ti argument. Ne vidim svrhu rasprave. Inače "hard core Kohortaši po mojoj mjeri" su u to vrijeme bili na putu iz Splita.
allein

Krivo si me razumio. Nisam ja za ukidanje loših klubova (koga bi onda Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, neki drugi klub, pobjeđivali?). Ja sam za jednu drugačiju kulturu navijanja i ponašanja navijača. Takva kultura evidentno je neostvariva, ne samo u HR nego u cijeloj Europi, možda čak i svijetu.

ako se ne varam, tvoja je poanta da to za koga ćeš navijati nije uvjetovano mjestom rođenja ili življenja, nego da postoji "sloboda izbora".

međutim, da bi kontinuirano navijao za nekoga, tebe nešto mora dovoljno jako privući. ljepota igre, borbenost, požrtvovnost i slično se mijenjaju kako se mijenjaju igrači i treneri. jedino što ostaje je ime/tradicija. dakle, identificiraš se s imenom kluba, njihovim bojama, simbolima... a najlakše (i najprirodnije) je identificirati se s nečime što ti je poznato, "u krvi".
@Osječanin će biti vrlo jako sretan kad vidi što smo mu napravili od topica....... :roll:
@DonQuijote,

poznavajući ženski rod, možeš se identificirati i s ljepuškastim nogometašem, pa kud on, ti za taj klub navijaš......
DanicaV

@DonQuijote,

poznavajući ženski rod, možeš se identificirati i s ljepuškastim nogometašem, pa kud on, ti za taj klub navijaš......

mislio sam prvenstveno na "pravo muško" navijanje. ;) ovoga se nisam želio ni doticati. i onda su muškarci površni... :)
DonQuijote

allein

ako se ne varam, tvoja je poanta da to za koga ćeš navijati nije uvjetovano mjestom rođenja ili življenja, nego da postoji "sloboda izbora".

međutim, da bi kontinuirano navijao za nekoga, tebe nešto mora dovoljno jako privući. ljepota igre, borbenost, požrtvovnost i slično se mijenjaju kako se mijenjaju igrači i treneri. jedino što ostaje je ime/tradicija. dakle, identificiraš se s imenom kluba, njihovim bojama, simbolima... a najlakše (i najprirodnije) je identificirati se s nečime što ti je poznato, "u krvi".

Ne varaš se - dobro si skužio što sam htio reći. Dodao bih još možda da isto tako smatram da odabir za koga ćeš navijati se ne smije određivati ni "krvno" ;)
Istina, jeste najlakše se identificirati s lokalnim klubom, njega pratiti; da je tolko nevjerojatno da netko prati klub koji nije iz njegovog mjesta, mislim da samo po sebi ne bi smjelo biti tolko čudno. Vidim da se ipak čudite tome, a meni barem nije čudno u današnje doba kada su sve informacije, fotografije, biografije, štogod, udaljeno samo jedan klik, da se netko saživi s klubom za koji zeli. Kako navijaju navijači klubova iz lige petice, a nalaze se u Hr?

lufus

Siguran si? A je ti argument. Ne vidim svrhu rasprave. Inače "hard core Kohortaši po mojoj mjeri" su u to vrijeme bili na putu iz Splita.

Ako netko ruši spomenike po parkovima u gradu, taj je budala; nema veze s mojom sigurnošću ili ne. To je jednostavno tako. O tome nema rasprave.
Jesu li apsolutni svi do jednoga Kohortaša iz grada bili na putu iz St? ;)

@allein

prestani srat, kako rušenje biste ima veze s kohortom.

i da: za nogometni klub se ne navija preko interneta ili TV, nego na stadionu, a još nije moguće kroz jedan klik teleportirati.
allein

Ako netko ruši spomenike po parkovima u gradu, taj je budala; nema veze s mojom sigurnošću ili ne. To je jednostavno tako. O tome nema rasprave.

naravno da je budala, pa to nitko nije ni porekao.. ne znam samo gdje je onaj silni video nadzor o kojem se jedno vrijeme tako gorljivo govorilo??
samo mislim da su počinitelji svih tih vandalskih budalaština po gradu češće pijana mladež koja nema pametnijeg posla i ne zna kamo bi sa sobom.. nije mi jasno zašto se za svaku štetu netko odmah uhvati kohorte. jer, govoreći o škrabotinama po zidovima, to je moglo napisati svako dijete koje je 2 puta u životu bilo na utakmici i misli da je zbog toga u kohorti..

allein

Siguran sam da je u toj grupi pijanih budala (pretpostavljam da su bili pijani, da su budale, siguran sam) bilo bar dva hard-core kohortaša po tvojoj mjeri.

allein

Što na kraju ima veze s tvojom sigurnošću?
allein

Ne varaš se - dobro si skužio što sam htio reći. Dodao bih još možda da isto tako smatram da odabir za koga ćeš navijati se ne smije određivati ni "krvno" ;)
Istina, jeste najlakše se identificirati s lokalnim klubom, njega pratiti; da je tolko nevjerojatno da netko prati klub koji nije iz njegovog mjesta, mislim da samo po sebi ne bi smjelo biti tolko čudno. Vidim da se ipak čudite tome, a meni barem nije čudno u današnje doba kada su sve informacije, fotografije, biografije, štogod, udaljeno samo jedan klik, da se netko saživi s klubom za koji zeli. Kako navijaju navijači klubova iz lige petice, a nalaze se u Hr?

Još jedan dokaz da nemaš pojma o navijačkoj sceni.
Evil Poodingh

Kako netko tko je rođen ovdje i tko voli ovaj grad može slaviti pobjedu "svog" Dinama ili Hajduka protiv Osijeka. To mi nikada neće biti jasno...

Ne bi vjerovao, ali nekad ne tako davno Osijek je bio drugoligaš i ekipa je navijala za Hajduk, Dinamo, Partizan i Zvezdu. Naravno, ako se netko doselio iz neke druge republike, bilo je tu navijača Radničkog iz Niša, Veleža iz Mostara ili Vardara iz Skopja :)
eto, @zlusch je malo iskusniji (a i pamćenje ga dobro služi), pa vam je objasnio..... :)

@cohors, zašto su stadioni prazni? plus ti je avatar sličica čovjeka koji baš neki pozitivan lik u nogometnom svijetu, a sto godina na funkciji......
Znam to vrijeme kada je Osijek bio drugoligaš...No moj stari je i tada navijao za njega...

Moj djed je nakon drugog svjetskog došao iz Dalmacije pa mu je Hajduk bio u srcu, ali je postao navijač Osijeka, tj pardon tada ne još Osijeka nego Proletera i Slavonije dok su igrali još pod Dravom gdje je sada Elektra...

Ja tvrdim da oni za koje se može reci da navijaju su navijači domačeg kluba, ovo ostalo su večinom oni koji gaje simpatije prema nekom klubu od izvan grada i to je to, a zaboli ih za rezultate i sl...Onih pravih u Osijeku ima po 5 dinamovaca i hajdukovaca, ostalo su oni koji glume nešto i jedino kada gledaju svoj klub na stadionu je kada se dođu šepuriti u kavez našega stadiona...
DanicaV

@cohors, zašto su stadioni prazni? plus ti je avatar sličica čovjeka koji baš neki pozitivan lik u nogometnom svijetu, a sto godina na funkciji......

poznam Cohorsa i ja cu ti reci da je njegov avatar sarkazam :wink:
zlusch

Evil Poodingh

Kako netko tko je rođen ovdje i tko voli ovaj grad može slaviti pobjedu "svog" Dinama ili Hajduka protiv Osijeka. To mi nikada neće biti jasno...

Ne bi vjerovao, ali nekad ne tako davno Osijek je bio drugoligaš i ekipa je navijala za Hajduk, Dinamo, Partizan i Zvezdu. Naravno, ako se netko doselio iz neke druge republike, bilo je tu navijača Radničkog iz Niša, Veleža iz Mostara ili Vardara iz Skopja :)

Ako nitko nije navijao za Osijek, tko je srušio rekord Maksimira u posjećenosti?
sad mi je lakše.... :wink:

dečki, nemojte misliti da ja kao imam nešto protiv kohortaša, ne smatram ih ni boljima ni gorima od drugih navijačkih skupina.

naprosto, neki ljudi nisu iz tog filma. ima dobrih navijača i loših navijača, ali sigurno je da će se u vijestima pričati prvenstveno o lošima. tako su bazirane vijesti. crna kronika, ubio, silovao, ukrao....

jedno je sigurno. kod nas se previše prostora posvećuje nogometu. mene to podsjeća na "kruha i igara".
ne može nam svima biti idol netko tko dobro trčkara za loptom ili je dobro udara ili kako hoćete. niti smatram da to mora biti tako dobro plaćen posao u odnosu na ostale.
naravno danice da neki ljudi nisu iz tog filma. ali eto, imaju potrebu da komentiraju svaku temu pa i svaki post koji se napiše na forumu. nema veze što nemaju pojma o čemu se govori. e sad, tvoji postovi iako odišu atmosferom "boli me ona stvar za nogomet" imaju nekog smisla. ali ima ljudi s kojima je polemizirati čisto gubljenje vremena. mislim da smo do sad već usvojili gradivo koga zanima nogomet a koga ne. tko sve loše što se događa u gradu odmah pripiše kohorti(jer ipak moraš naći krivca za svoj sjebani život a kohorta je idealna jer je to ipak grupa ljudi koja postoji i koju je lako popljuvati) naravno da je kohorta kriva za sve pošarane fasade grada osijeka, za sve srušene spomenike, za krađu svega i svačega, za postojanje kriminalaca, za korumpirane ljude u državnim službama, pedofiliju, rat, globalno zatopljenje, tonjenje venecije, dubrovačku banku, nezaposlenost, nizak vodostaj Drave...
...OK, tko su onda freakovi koji se potpisuju u Kohortino ime posvuda po gradu?...ne govorim ovdje o smislenim grafitima, već o besmislenim uništavanjima svega i svačega, čisto eto tako - iz obijesti?

Šaranje nije počelo osnivanjem Kohorte, niti je Kohorta jedino što piše na unakaženim zidovima. Šaranje sigurno nije "organizirano", a nemoguće je kontrolirat svakog klinca. Na žalost ne moraš biti punoljetan da bi kupio sprej :D

To su visokopozicionirani članovi upravnog vijeća Kohorte.
lufus

zlusch

Ako nitko nije navijao za Osijek, tko je srušio rekord Maksimira u posjećenosti?

Ne kužim sad ovo.... u ono doba, kad je mene stari tu i tamo vodio na tekme, stadion je bio prazan... i još nije bilo one velike tribine na istoku, ona je sagrađena kasnije kad je Osijek postao prvoligaš.

lufus

allein

allein

Što na kraju ima veze s tvojom sigurnošću?

Da pojasnim ovo u svezi moje izjave gore:
1. pretpostavljam da su bića koja su srušili waldingera, bila pijana;
2. siguran sam da su osobe koje su srušili spomenik Waldingeru budale, svi do jednoga;
3. siguran sam da od ljudi koji su srušili Waldingera su bar dvojica Kohortaši. Ili se samo nazivaju Kohortašima, bez da su članovi kluba navijača ili 'visokopozicionirani članovi uprave vijeća'.
Jasno?

@Osječanin - zaboli me lijevi testis za ' za krađu svega i svačega, za postojanje kriminalaca, za korumpirane ljude u državnim službama, pedofiliju, rat, globalno zatopljenje, tonjenje venecije, dubrovačku banku, nezaposlenost, nizak vodostaj Drave...' Kad šetam gradom i vidim da nam se pretvara u išarani kupleraj, a od viđenih grafita (koji nagrđuju, a ne uljepšavaju, dakle, ne mislim na grafite tipa onog iza katedrale) njih se bar 70% odnosi na jednu navijačku udrugu, e onda mi je krivo. Onda skužim koliko je obijesnih i nekulturnih klinaca(?) u gradu, a svi (ili bar većina) se okuplja u udrugu u koju se može uperiti prstom. I normalno da činim to, kad članovi ili simpatizeri te udruge rade nešto što mi se ne sviđa. Meni se ne sviđa, a ostalima je izgleda svejedno, jebiga, izgleda da sam jedini. Ako prošetaš centrom Varaždina, nigdje nećeš naići natpis White stonesa, ali zato na par mjesta na 10 koraka od glavnog trga ti mogu pokazati grafite ponosnih kohortaša. To je kultura ili nekultura koju pokazujemo po drugim gradovima...U navijanje na stadionima ne diram, to radite kako želite i šta želite; ali vandaliziranje grada kod mene nikad neće proći.
Zadnji moj post ovdje, skidam bookmark vezan za ovu temu, ako bude još šta opanjkavanja, slobodno...
allein

zato na par mjesta na 10 koraka od glavnog trga ti mogu pokazati grafite ponosnih kohortaša. To je kultura ili nekultura koju pokazujemo po drugim gradovima

Ako zanemarimo ono kvazi domoljubno i religiozno ejakuliranje iza katedrale.... meni je onako simpatično što su Kohortaši napravili sa onim odvratnim sivim podvožnjakom na Trpimirovoj. Stare grafitima išarane zidove su obojali plavo bijelo, a ispod pruge su stavili grb grada i natpise u stilu "Naš grad, naša snaga".

Mada... volio bih znati (a oni ne bi voljeli da mi znamo) tko im daje pare za to što šaraju po gradu? Mogu li ja odabrati zid u gradu po vlastitom nahođenju i škrabati što mi padne na pamet? Evo, ja baš nisam neki fan polupismenih i preplaćenih trkača za loptom, ali volim Hendrixa i Malmsteena. Baš bi bilo supika da opizdim jedan grafit u zimskoj luci kraj onog "HHUBUO XD3" i da svi vide kakav je moj glazbeni ukus.
...mislim da ovdje nema nitko ništa protiv smislenog oslikavanja grafitima...ali škrabanje je druga strana medalje...
anakonda

...mislim da ovdje nema nitko ništa protiv smislenog oslikavanja grafitima...ali škrabanje je druga strana medalje...

U svakom slučaju.... grafiti trebaju imati svoje primjereno mjesto, a ne da ih naseru tamo gdje im prstom pokaže investitor.
zlusch

anakonda

U svakom slučaju.... grafiti trebaju imati svoje primjereno mjesto, a ne da ih naseru tamo gdje im prstom pokaže investitor.

jebiga zluki, investitor je rekao šarajte ovdje i mi šaramo. partijska stega, prijatelju moj! nema zajebancije! tito partija, omladina armija!
...to smo shvatili...
da si svakom loncu poklopac? :photo:
zlusch

lufus

zlusch

Ne kužim sad ovo.... u ono doba, kad je mene stari tu i tamo vodio na tekme, stadion je bio prazan... i još nije bilo one velike tribine na istoku, ona je sagrađena kasnije kad je Osijek postao prvoligaš.

Pitaj onda starog za utakmicu Zagreb-Osijek, kvalifikacije za prvu ligu. Na žalost ne mogu naći sliku.
zlusch

Mogu li ja odabrati zid u gradu po vlastitom nahođenju i škrabati što mi padne na pamet? Evo, ja baš nisam neki fan polupismenih i preplaćenih trkača za loptom, ali volim Hendrixa i Malmsteena. Baš bi bilo supika da opizdim jedan grafit u zimskoj luci kraj onog "HHUBUO XD3" i da svi vide kakav je moj glazbeni ukus.

Opizdi, u gradu ima odličnih grafita koji nemaju veze s Kohortom.

allein

3. siguran sam da od ljudi koji su srušili Waldingera su bar dvojica Kohortaši. Ili se samo nazivaju Kohortašima, bez da su članovi kluba navijača ili 'visokopozicionirani članovi uprave vijeća'.

ti si izgleda bio s njima jer ne znam čemu drugom pripisati tu "sigurnost"

allein

@Osječanin - zaboli me lijevi testis za ' za krađu svega i svačega, za postojanje kriminalaca, za korumpirane ljude u državnim službama, pedofiliju, rat, globalno zatopljenje, tonjenje venecije, dubrovačku banku, nezaposlenost, nizak vodostaj Drave...' Kad šetam gradom i vidim da nam se pretvara u išarani kupleraj, a od viđenih grafita (koji nagrđuju, a ne uljepšavaju, dakle, ne mislim na grafite tipa onog iza katedrale) njih se bar 70% odnosi na jednu navijačku udrugu, e onda mi je krivo. Onda skužim koliko je obijesnih i nekulturnih klinaca(?) u gradu, a svi (ili bar većina) se okuplja u udrugu u koju se može uperiti prstom. I normalno da činim to, kad članovi ili simpatizeri te udruge rade nešto što mi se ne sviđa. Meni se ne sviđa, a ostalima je izgleda svejedno, jebiga, izgleda da sam jedini. Ako prošetaš centrom Varaždina, nigdje nećeš naići natpis White stonesa, ali zato na par mjesta na 10 koraka od glavnog trga ti mogu pokazati grafite ponosnih kohortaša. To je kultura ili nekultura koju pokazujemo po drugim gradovima...U navijanje na stadionima ne diram, to radite kako želite i šta želite; ali vandaliziranje grada kod mene nikad neće proći.
Zadnji moj post ovdje, skidam bookmark vezan za ovu temu, ako bude još šta opanjkavanja, slobodno...

da, da, osijek je jedini grad u hrvatskoj koji ima problem sa šaranjem po fasadama.
lufus

da, da, osijek je jedini grad u hrvatskoj koji ima problem sa šaranjem po fasadama.

pa, to je zato što ima kohortaša diljem hrvatske! :D
Osječanin

...ne, više kao vox populi...samo ti to teško možeš shvatiti, obzirom da vidim da si ostao u nekim prošlim sistemima...
...uostalom, veći dio mojih osječkih prijatelja su Kohortaši, oni pravi - ne neki nedoprcani klinci sa sprejom u rukama, nego sa zdravim navijačkim stavom...osobe koje su kao ekipa proputovali cijelu Rvacku prateći svoj nogometni klub...i njihovo mišljenje se, dragi sugrađanine, ne razlikuje bash previše od ovog mog...dapache, jedan od njih je i nastradao od ruke jednog takvog sprejaša bez pameti i odgoja...
...prema tome, ovaj poklopac ipak zna što priča... :roll:
Osječanin

jebiga zluki, investitor je rekao šarajte ovdje i mi šaramo. partijska stega, prijatelju moj! nema zajebancije! tito partija, omladina armija!

Pa ti si trebao sa svoje 33 godine već doći do pozicije predradnika, odnosno, pokazivača prstom... a ti još šaraš po pročeljima... c c c ;)
anakonda

Osječanin

...ne, više kao vox populi...samo ti to teško možeš shvatiti, obzirom da vidim da si ostao u nekim prošlim sistemima...
...uostalom, veći dio mojih osječkih prijatelja su Kohortaši, oni pravi - ne neki nedoprcani klinci sa sprejom u rukama, nego sa zdravim navijačkim stavom...osobe koje su kao ekipa proputovali cijelu Rvacku prateći svoj nogometni klub...i njihovo mišljenje se, dragi sugrađanine, ne razlikuje bash previše od ovog mog...dapache, jedan od njih je i nastradao od ruke jednog takvog sprejaša bez pameti i odgoja...
...prema tome, ovaj poklopac ipak zna što priča... :roll:

ajde! ti poznaš prave kohortaše? :hi: kao što rekoh, svakom loncu poklopac! :lol:
lufus

Pitaj onda starog za utakmicu Zagreb-Osijek, kvalifikacije za prvu ligu. Na žalost ne mogu naći sliku.

Ma stari mi ima problema s traženjem Antisklerina po kući.... a ja se sjećam neke tekme sa Zagrebom. Jel to ono kad je bilo 1:1 i oba gola pala iz penala?
zlusch

Osječanin

Pa ti si trebao sa svoje 33 godine već doći do pozicije predradnika, odnosno, pokazivača prstom... a ti još šaraš po pročeljima... c c c ;)

e zajebo si se prijatelju! ja javljam ako ide milicija! :euro:
lufus

zlusch

Mogu li ja odabrati zid u gradu po vlastitom nahođenju i škrabati što mi padne na pamet? Evo, ja baš nisam neki fan polupismenih i preplaćenih trkača za loptom, ali volim Hendrixa i Malmsteena. Baš bi bilo supika da opizdim jedan grafit u zimskoj luci kraj onog "HHUBUO XD3" i da svi vide kakav je moj glazbeni ukus.

Opizdi, u gradu ima odličnih grafita koji nemaju veze s Kohortom.

Nema zime... bila bi super fora na zgradu Županije nakeljiti jedan JuBiTo logotip. BTW, kome da se obratim za sprejeve?
Osječanin

zlusch

Pošteno! :)
obrati se skladištaru u Županiji. ako nema, ima u skladištu hdssb-a !
zlusch

Osječanin

zlusch

Pošteno! :)

jebiga, unaprijeđen sam nakon što sam vodio napad na spomenik. znaš kako je, i mi u kohorti cijenimo poduzetni duh. napredak je neminovan! :naughty:
Osječanin

Šta ti je to hsdshb? Nekakva služba bezbednosti?
Osječanin

jebiga, unaprijeđen sam nakon što sam vodio napad na spomenik. znaš kako je, i mi u kohorti cijenimo poduzetni duh. napredak je neminovan! :naughty:

Sjebite i Paju Kolarića... mjesto predsjednika kluba ti je zagarantirano!

ajde! ti poznaš prave kohortaše? :hi: kao što rekoh, svakom loncu poklopac! :lol:

...kad više nemaš argumenata za diskusiju, ponavljaš se???
iz perspektive pasivnog promatrača u ovom topicu, za oko mi je zapela jedna zakonitost..
osječanin je otvorio ovu temu iz jednog prilično pozitivnog stava, na što je većina ljudi reagirala nekom vrstom pljuvanja i napada (i inače usmjerenih prema toj skupini ljudi). čovjek ni u jednom trenutku nije uvrijedio apsolutno nikoga, unatoč svim napadima i vrijeđanju upućenim u njegovom smjeru... koliko nas bi reagiralo tako u jednakoj situaciji? ja prva znam da ne bih i poklala bi se sa svima ovdje davnih dana :D
ako malo objektivnije pogledamo, možda su njegov stav i reakcije dovoljni za minijaturni pomak protiv predrasuda koje vladaju, a u smjeru shvaćanja kako nisu baš svi navijači divljaci, probisvjeti i štetočine...
...OK - posipam se pepelom, ali i dalje ostajem pri svojim stajalištima o balavurdiji koja najvećim dijelom i stvara predrasude o Kohorti kao takvoj...
zlusch

Osječanin

To ti je firma koja ima veleprodaju i maloprodaju auto-lakova. Ako si član Kohorte, imaš popust 80% na njihov široki asortiman! :nerd:
zlusch

Osječanin

Sjebite i Paju Kolarića... mjesto predsjednika kluba ti je zagarantirano!

Polako legos! Prvo ovi sa čudnim imenima! :rtfm:
CatCloe

iz perspektive pasivnog promatrača u ovom topicu, za oko mi je zapela jedna zakonitost..
osječanin je otvorio ovu temu iz jednog prilično pozitivnog stava, na što je većina ljudi reagirala nekom vrstom pljuvanja i napada (i inače usmjerenih prema toj skupini ljudi). čovjek ni u jednom trenutku nije uvrijedio apsolutno nikoga, unatoč svim napadima i vrijeđanju upućenim u njegovom smjeru... koliko nas bi reagiralo tako u jednakoj situaciji? ja prva znam da ne bih i poklala bi se sa svima ovdje davnih dana :D
ako malo objektivnije pogledamo, možda su njegov stav i reakcije dovoljni za minijaturni pomak protiv predrasuda koje vladaju, a u smjeru shvaćanja kako nisu baš svi navijači divljaci, probisvjeti i štetočine...

Nisam baš pročitao neko pljuvanje i napad u ovom topicu. Možda u nekima od ranije.Inače, drago mi je da si skužila cilj ovog topica. E sad, što neki ljudi imaju potrebu sudjelovati u svakoj temi koja se otvori na forumu a po mogućnosti zauzeti neki gard i pljuvati po nekome jer ih to ispunjava(?), to je njihov problem. Ali ok, nema ljutnje. Ne može meni nitko svoju istinu prodati pod moju, niti ja mislim nekome mijenjati njegov pogled na svijet oko sebe. Da budem iskren, očekivao sam napad "pljuvača" jer im je sam naslov iritantan :lol: pa imaju potrebu ubaciti koju svoju dosjetku! A mene veseli čitati misli 21.st. ljudi koji nisu bili 3 puta na utakmici, koji ne poznaju dva navijača a vole generalizirati neku grupu ljudi. Za razliku od njih, ja sam na tribini više od 20 godina, član Kohorte do danas, upoznao sam dobre i loše ljude u Kohorti a i u širem navijačkom svijetu(pa jedno 200 ljudi sigurno) obišao sam cijelu Hrvatsku kao navijač Osijeka i dobar dio Europe...I onda volim kad mi netko priča o navijačima. Kontam da ljude ne zanima nogomet, ne mogu shvatiti navijački život niti ih zanima ali ne shvaćam njihovu potrebu da se po mogućnosti pljuvanjem uključuju u navijačke teme. A ovo je jedna obična navijačka tema iliti topic! :man:
Izvori bliski članu portala koji se odazivlje na @Osječanin kažu da on sigurno dobar dečko... 8)

Jedva čekam da se svi fino upoznate i slatko nasmijete što ste si pisali ... :)
DanicaV

Izvori bliski članu portala koji se odazivlje na @Osječanin kažu da on sigurno dobar dečko... 8)

Jedva čekam da se svi fino upoznate i slatko nasmijete što ste si pisali ... :)

sumnjam :euro:
Osječanin

zlusch

To ti je firma koja ima veleprodaju i maloprodaju auto-lakova. Ako si član Kohorte, imaš popust 80% na njihov široki asortiman! :nerd:

Fenomenalno! To bi izdržalo moj poslovično klimavi džeparac :roll:
zlusch

Osječanin

zlusch

Fenomenalno! To bi izdržalo moj poslovično klimavi džeparac :roll:

Eto vidiš! Odi samo tamo i kaži da te poslao Osječanin iz Kohorte! :euro:
stvarno ništa bez Kohorte... zaista da vas nema bilo bi dosadno i nama koji studiramo u Zagrebu i povremeno idemo na utakmice omiljenog kluba... daj mi objasni vaše ponašanje, mislim na kohortu, na utakmici jesenskog dijela prvenstva u Kranjčevićevoj? Što je ono bilo? da ja moram trpiti uvrede još daljnjih mjesec dana na račun vas i toga što smo sugrađani... stvarno ništa bez kohorte... :-(

kakve si ti to traume preživio u zagrebu?
lufus

pa svi živi nas sprdaju zbog toga po zagrebu...
od toga pa sve do naziva Osijeka legograd i još puno toga... ja nikada nisam bio lega, i meni je to iskreno uvreda...
petrusijan

lufus

od toga pa sve do naziva Osijeka legograd i još puno toga... ja nikada nisam bio lega, i meni je to iskreno uvreda...

pa jebote zbog čega te sprdaju? :euro:
da tebi više odgovara de te dozivaju sa "Stari" i "Kaj ima Lima".
Pa "Lega" je unique za cijelu Europu, bar svi znaju da postoji Legograd
@petrusijan, po čemu je tebi "lega" uvreda, demit?
petrusijan

Odakle si se ti dotepo prijatelju...? Kao "lega" si prepoznat kao pravi Osječanin bilo gdje da odeš, na bilo koji kontinent.

Sjećam se kad je jedna cura iz Rijeke koja je došla studirati kod nas tvrdila da je "butra" pogrdan naziv za curu, otprilike isto kao i "pička". Ja pomračio od užasa... kad te netko tko se dotepe u Osijek uči kako se govori ovdje... brrrr :shock:
...to su ti, dragi moj Zlusch - oni koji se srame vlastitog identiteta...kad skinu blatne čizme nakon što izađu iz traktora, misle da su gospoda...pa tako i ti lege koji misle da su uhvatili Boga za bradu dolaskom u metropolu...
...lega Petrusijan, i ja sam u Zg već 8 godina i nikad me nitko nije sprdao što sam iz Osijeka i što mi riječ "lega" i dandanas čini redovnu poštapalicu...dapače, većini je to simpatično, a ja bez obzira što sam vrlo uvredljiva, nikada to nisam smatrala napadom...
zlusch

Sjećam se kad je jedna cura iz Rijeke koja je došla studirati kod nas tvrdila da je "butra" pogrdan naziv za curu, otprilike isto kao i "pička". Ja pomračio od užasa... kad te netko tko se dotepe u Osijek uči kako se govori ovdje... brrrr :shock:

a šta da si ju nazvao riba?

doživjela sam od prijateljice koja više ne živi u Osijeku, da me pita zašto ju predstavljam kao kolegicu, ili kad govorim o nekome što koristim riječ kolega...
svaki kraj ima nešto svoje.

nas se bar razumije, kad Zagrepčani tj. dotepenci u Zagreb počnu pričati ili po mogućnosti kajkati, kao da sam u drugoj državi.
...Danice, jel i mene brojiš u dotepence?...:-)
petrusijan

/cut/
ja nikada nisam bio lega, i meni je to iskreno uvreda...

Ono sorry, lega :D

No, da prijeđem on-topic. Znam neke članove Kohorte kojima se Kohorta baš i ne ponosi (pijani izgredi i tak' to), ali dečki su na mjestu. Najjači su mi bili na OLJK-u 2006. Išao ja na Mozartov Requiem u dvorište kluba Kohorte (ex vega); sestra me čekala unutra i čuvala mjesto, a ja sam otišao kupiti pljuge i kad sam se vraćao, na šanku sam uzeo dva piva. Uđem ja tako u dvorište noseć ta piva i presretne me nekakav 'gospon' (tako je on mene nazvao) kajkavac koji me zamolio da izađem van. Ono, WTF?!?! Počne on meni kak' to nije kolodvor, to je Mozart, to je hoch, tu su svi l33t osječki 'kulturnjaci' (to je grupa ljudi koja sama sebe tako naziva i predstavlja). Naravno, nisam htio izaći van, cijeli OLJK sam uživao u tom dvorištu, cijelo sam vrijeme pio Osječko i nikom ništa. Dođe drugi 'gospon'. Počne me frajer isto tretirati ko' da sam zadnje đubre.
Blizu, ali stvarno sam bio blizu toga da frajeru razbijem obje boce u vuglu.
Izašao sam van, tj. u prostorije kluba gdje je sjedila meni relativno poznata ekipica kohortaša. Sjeo s njima, počeli mi spiku i ispričao im ja zašto ne smijem na koncert. Frajeri zamračili :D
Nakon koncerta (dok je rulja izlazila) opleli po navijačkima, onak' u sav glas... Osjećao sam se predobro, uljepšali su mi dan i hvala im na tome!
anakonda

...Danice, jel i mene brojiš u dotepence?...:-)

nijesam primijetila, da se kulturno izrazim "kulturna", preseravaš kad pričaš pa te ne brojim... :P
DanicaV

zlusch

a šta da si ju nazvao riba?
doživjela sam od prijateljice koja više ne živi u Osijeku, da me pita zašto ju predstavljam kao kolegicu, ili kad govorim o nekome što koristim riječ kolega...svaki kraj ima nešto svoje.

Ma nisam ja nikoga nazvao, nego je ta cura počela izmišljati značenja našeg slenga prema vlastitom nahođenju. A "riba" je naziv za curu isključivo u Beogradu i ne znam da itko koristi tu riječ ovdje... u stvari, znam jednog sa ovog portala ;)
A "koleg(ic)a"... hmmm, tako zovem u trećem licu samo one s kojima radim ili one koji dijele moju profesiju. Nikad nisam nekog legu ili prijatelja nazvao kolegom.

Nasilje je moja furka :D
Ah pa da se vratimo na topic, svaka čast Kohorti na lijepom navijanju danas na Grackom.
Baš ih je bilo lijepo gledat, onako pristojne i kulturne. Onih par upaljača nije moglo zasjeniti srčano pjevanje i poskakivanje kako bi nam usnulog prvoligaša probudili iz letargije i loše igre. Vidjevši kako niš nemre bez Ko-ho-rte, momci su odmah pobjedili sa 4 : 1.
Nadamo se da će i protiv Slavena biti tako lijepo kao što je bilo danas.
Svaka čast lege pokazali ste da se opet može ugodno provesti na Istoku
Flega

Nasilje je moja furka :D

seljačino!
@zlusch, zato sam i napisala što bi tek rekla na riba (a što se tiče osobe, nekako mi se čini da znam na koga misliš :wink: )

a sad, dragi kohortaši i kohortašice, dolazite li gledati iranski film Zaleđe????????
lako navijati ovdje, ali u Iranu pa biti navijačica!?!
DanicaV

@zlusch, zato sam i napisala što bi tek rekla na riba (a što se tiče osobe, nekako mi se čini da znam na koga misliš :wink: )

;) Mada, ima smisla... ribe pecaš, pa šta upecaš.... :)
anakonda

...to su ti, dragi moj Zlusch - oni koji se srame vlastitog identiteta...kad skinu blatne čizme nakon što izađu iz traktora, misle da su gospoda...pa tako i ti lege koji misle da su uhvatili Boga za bradu dolaskom u metropolu...
...lega Petrusijan, i ja sam u Zg već 8 godina i nikad me nitko nije sprdao što sam iz Osijeka i što mi riječ "lega" i dandanas čini redovnu poštapalicu...dapače, većini je to simpatično, a ja bez obzira što sam vrlo uvredljiva, nikada to nisam smatrala napadom...

Vidiš kak imaš pravo... jednostavno svi koji drugačije razmišljaju od onoga što je vaše razmišljanje su sišli sa traktora... pa valjda i jesam onda sišao sa traktora, ali meni iskreno je poštapalica kao što je lega užasna jer ja to nikada ne govorim a odmah me etiketiraju kao lega... biti će da ste vi ipak u pravu i da sam ja u krivu... ali shvatite da ne želim da me netko etiketira po nečemu što nisam... ste vi veći Osječani od mene ako govorite lega, a ja ne? Ili da li vi volite više svoj kraj i grad od mene? Ne znam, ja volim Osijek jer sam rođen tamo i tamo ću se vratiti, ali nisam i neću nikada biti LEGA!
I samo sam postavio jednostavno pitanje: što je to "Kohorta" radila na utakmici sa Zagrebom u Kranjčevićevoj, jer to se ne može nazvati navijanjem, a oni ipak predstavljaju naš grad i populaciju koja sada živi u Osijeku!?

Pa ti si bio na toj utakmici pa na m reci što je to bilo toliko sramotno.
lufus

Pa ti si bio na toj utakmici pa na m reci što je to bilo toliko sramotno.

Pa igranje graničara na tribini, i ležanje sa dignutim nogama u zrak, naguravanje, baš se i ne može nazvati navijanjem... ali nije bilo baklji, plus za njih, jer nije niti bilo atletske staze pored od par milijuna kuna koju treba spaliti, zar ne?
i tak, mislim ja znam što je navijanje, a to što je bilo u Kranjčevićevoj bilo je privlačenje pozornosti, ali gluparijama... ipak opet ponavljam mislim da su oni predstavnici građana koji žive u tome gradu, slažate li se samnom?

kad pratiš klub koji već godinama životari u ligi, europu samo sanja onda je zajebancija na tribini poželjna. pod ovim praćenjem podrazumijevaju se i odlasci na gostovanja, ne žali se novac, vrijeme, zdravlje, policijska tortura i "međuljudski odnosi s onima koji te ne razumiju". osijek zadnjih godina igra očajno, pogotovo na gostovanjima i jedino što te može održat je ona stara "boli nas k***c za rezultate mi smo se došli samo zaj*****t". moš mislit igrali su graničar i sprdali se na tribini jer se igrače nije moglo gledat. možda bi bilo bolje da su u znak protesta pokidali pola tribine i napunili teren bakljama...ali vidim da tebe dosta stvari sramoti pa ti preporučujem da drugi put odeš na zapadnu tribinu među purgere, ali vjerojatno ti ni oni neće odgovarat jer njih nije sram "kaj su purgeri"...
petrusijan

+ još nejasnije obrazloženje navedene tvrdnje

uuu, svi po zagrebu te sprdaju! pa to je prestrašno!

lega, sprdaju te zato što nemaš svog identiteta, sramiš se svoga! zašto mene nitko nigdje nije sprdao, gdje god sam bio, a svima sam govorio lega i svi su meni govorili lega?! tko riječane sprda zbog "zemljak", dubrovčane zbog "kenova", zagrepčane zbog "fakat"? samo su tebe našli! ja bih rekao da tu ima još dosta toga u igri, nije to zbog "lega"...
Bravo Don-e i ja sam to mislijo al se ne umijem tako lijepo izraziti kao ti.
Svaka čast,
petrusijan

Ne znam, ja volim Osijek jer sam rođen tamo i tamo ću se vratiti, ali nisam i neću nikada biti LEGA!

Ovakve fore sam cuo od ljudi koji dodju u OS studirati iz kojekakvih gradova u Slavoniji i onda iz dna duse mrze Osijek, Osjecane, bilo kakav oblik urbanizacije...

Petrusijanu, imas pravo (ne)osjecati se kako zelis i mislim da ekipa nije u pravu sto ti to spocitava. Doduse, tvoj stav mi je cudan. Bas kao sto su mi cudni ti likovi sto dodju u Osijek studirati i onda preziru sve sto je osjecko, bez ikakvog racionalnog razloga, povoda, icega...

Valjda ih prcaju neki kompleksi manje vrijednosti... kao i one sto odu u ZG i za tri dana pocnu "kajkati", e ne bi li, u gradu u kojem ima mozda 20% starosjedilaca, bili vece "frajle od frajli".

Nema to veze sa skupnim identitetom, vec vise sa samosvjescu...
@petrusijan-to što se ti sramotiš pred svojim frendovima iz Zagreba zbog klinaca iz kohorte ne govori ništa o njima nego o tebi! zato glavu gore, postani lega, primi muški na sebe sve što te ide zato što si iz Osijeka i svi će te više cijeniti. dokle god se ti sramotiš u nečije ime, meta si svojih poznanika i frendova(da ne kažem kolega ili nedajbože lega)
Zanimljiv topic.... steta sto sam ga prestao pratiti :)

Mi smo lege-le-gen-de retfala i dgo-O...

Steta sto vise nema takvih pjesmica o Osijeku...

Kamo srece da se uz Osijek veze samo pojam lega, a ne branimir...
Vozim se ja neki dan po Becu vidno isfrustriran (OS tablice)

Zurim na posao...promasio raskrizje...jebem majku sebi sto sam krenio autom... Kadli mi netko trubi i spusta prozor... Kontam si sto sad ovaj hoce.... Jesam iz malog grada, ali se ne ponasam ko da vozim traktor.

Spustim i ja prozor... Kad ovaj ispali... "Ne dajte nam Branimira" A ja njemu..."nabijem i tebe i Glavasa....nosi ga si "

Eh da mi je rekao..."di si Lega" uljepsao bi mi dan...

Poanta price jest da smo prpoznatljivi po jednom IMHO diletantu umjesto po nasem slengu, mostu, katedrali, Dravi...etc... Za to smo si sami krivi...
Imate pravo i to sve stoji što ste rekli, ali ja na toj tribini nisam baš vidio klince... ali ajd dobro nema veze... ak su se došli zaj... onda su sve to mogli i negdje drugdje raditi... iskreno za taj takav klub i vi svi dajete novce, pa sad ak je vama do zaj... što ti levati ne znaju a zarađuju koliko ćemo mi samo vidjeti odite igrajte graničara... iskreno to govori o vama koji uopće i idete na utakmice gledati levate... nema veze, ali nemoj vrijeđati jer ja nisam vrijeđao, a sve me ovo podsjeća na ovaj glupi derbi i dokaz tko je veći hrvat, hrvati ili hrvati (čitaj purgeri i dalmatinci) tako i vi ovdje pljujete i dokazujete tko je veći Osječanin od koga...
Poanta price jest da smo prpoznatljivi po jednom IMHO diletantu umjesto po nasem slengu, mostu, katedrali, Dravi...etc... Za to smo si sami krivi...

To je istina.... ponos našeg grada... strašno....
petrusijan

Imate pravo i to sve stoji što ste rekli, ali ja na toj tribini nisam baš vidio klince... ali ajd dobro nema veze... ak su se došli zaj... onda su sve to mogli i negdje drugdje raditi... iskreno za taj takav klub i vi svi dajete novce, pa sad ak je vama do zaj... što ti levati ne znaju a zarađuju koliko ćemo mi samo vidjeti odite igrajte graničara... iskreno to govori o vama koji uopće i idete na utakmice gledati levate... nema veze, ali nemoj vrijeđati jer ja nisam vrijeđao, a sve me ovo podsjeća na ovaj glupi derbi i dokaz tko je veći hrvat, hrvati ili hrvati (čitaj purgeri i dalmatinci) tako i vi ovdje pljujete i dokazujete tko je veći Osječanin od koga...

lega pardon stari zar nisi rekao da si i ti išao na utakmicu gledati te levate?
petrusijan

Zapravo sada ti sramotis osjecane svojom nepismenoscu... Tebe jebe "lega", a ne jebe te nepismenost.
petrusijan

To je istina.... ponos našeg grada... strašno....

čekaj, čekaj... želiš da osijek bude prepoznatljiv po slengu (između ostalog), a smeta ti kad ti netko kaže lega?! elaboriraj!
"Poanta price jest da smo prpoznatljivi po jednom IMHO diletantu umjesto po nasem slengu, mostu, katedrali, Dravi...etc... Za to smo si sami krivi... "

To su moje rijeci...nije ih dobro quotao...
Rajnus

Spustim i ja prozor... Kad ovaj ispali... "Ne dajte nam Branimira" A ja njemu..."nabijem i tebe i Glavasa....nosi ga si "

gastarbajteri su uvijek nabrijani na takva sranja i žive u nekom drugom vremenu... a i može im se, kad ne žive ovdje i ne jedu ista govna kao mi...
Svi mi, nas 2-3000 navijača koji dolazimo na svaku tekmu, dolazimo iz ljubavi prema svom gradu i klubu. Mogli smo ići linijom manjeg otpora pa navijati ua Dinamo ili Hajduk. Automatski nam je osigurano navijanje za klub koji igra u Europi, za klub koji osvaja Kup ili prvenstvo, uvijek u vrhu, rijetko kad gube pa nema razočaranja, dio smo velike vojske navijača, imamo dresove i šalove svojih ljubimaca na svakom čošku. Umjesto toga, izabrali smo mali klub iz svog grada koji nema nikakve rezultate, vrh Europe nam je Intertoto, sretni smo ako u prvenstvu uđemo u" Ligu za prvaka", dok ovi klubovi za koje smo mogli navijati kupuju igrače na sve strane, razbacuju se novcem, naš klub muku muči kako platiti račune za struju,vodu,plin. Al' opet, mi smo Osječani, navijamo za naš Osijek koji možda nikada neće biti prvak ali je naš klub, naš grad, naša sirotinja i neuspjeh. I kad samo damo gol na nekoj bezveznoj tekmi, urlik i grljenje ljudi, oduševljenje kao da smo neznamšto napravili, pa poslije skandiranje "Osijek,Osijek" nekoliko tisuća ljudi ništa mi ne može zamijeniti. Nikakav Dinamo, svjetla Zagreba, osvojeni kupovi i prvenstva, službene tekme sa Manchesterom...
Rajnus

Bah isto tako mi u Bechu `98 vozamo se ringovima i zalutasmo, kad ono u traci pored nas bijeli Ford Escort, i iz njega tresti neki turbo-folk, Dva lika se deru nesto nist ih ne razumijem. I kaže meni lega spusti prozor, ja klik ono bzzzz.. i odma čuh: "Jaro, stadion ti je na drugom kraju grada !". I tren nakon toga, ogovorih im :"Fala burajz, kako da se okrenem?". Kaže ovaj, kaže:" Treća desno, treća lijevo", kaže, kaže:" ujjj, lijevo, desno odi, lega kažeš? , jebga nađi drota pa pitaj komplicirno je ovako na brzaka, i sretno sjebite ih Mater im njemačku!!"
I nađosmo mi drota koji nas uputio na je_eni vip parking, a tamo hrpa lega i mi pobjedismo Rapida u sred Becha
A na grani Austrijanka sa glockom o boku kaže: "Svaka čast, čestitam na pobjedi", naime butra se zove Ivana i deda joj je rvat, i niko nas nije pito za Glavonju, bijahu to lijepa vremena.
Ah da i nije to bio intertoto kup, za ove koji dezinformiraju
debeli

Rajnus

Ah da i nije to bio intertoto kup, za ove koji dezinformiraju

:hi:
Jesam, nepismen sam... žao mi je takav sam... ne navijam niti za Hajduk, niti za Dinamo niti za Osijek, a bavim se nogometom od kada znam za sebe... ne treba meni niti klub niti nekakva druga organizacija da bih dokazivao bilo što... a iskreno bakljadama se ne dokazuje ljubav prema klubu nego nešto drugo...
i jesam, bio sam na tribini i gledao Osijek, pogledao prijatelje koji su igrali samnom nekada davno jer su molili da dođem i pogledam i komentiram... sorry rajnus krivo sam postao... zaboravi se čovjek, već su to godine...

:euro:
BOJKOT

Zbog dugogodišnje policijske represije nad svim hrvatskim navijačima, a koja je posljednjih mjeseci dosegla vrhunac, odlučujemo se na bojkot i prekid svojih navijačkih aktivnosti!
Na ovaj radikalan korak prisilio nas je odnos policije prema navijačima u kojemu se ne biraju sredstva.
Zadnjih godina navijači su postali građani, ne drugog, već trećeg reda! U državi u kakvoj živimo, gdje su jedini pravovaljani zakoni mito i korupcija, u kojoj kriminal cvate na svim poljima, koju guši nezaposlenost i prezaduženost njezinih građana, odlučili smo reći DOSTA!
Dosta je prikrivanja pravih problema!
Dosta je prodavanja magle i mazanja očiju!
Dosta je bilo pravljenja "od muhe slona"!

Navijači odbijaju biti problem broj 1 u ovoj zemlji!

Dokle će se kršiti naša ustavna i ljudska prava, uz prešutno podržavanje javnosti? Ne tvrdimo da smo sveci, ali tko je bez grijeha neka prvi baci kamen.
Dosta nam je i prenapuhavanja i lažnih statistika vezanih uz navijače i nogometne utakmice. Zašto ne postoji Zakon o narodnjačkim klubovima u kojima se desi više incidenata u jednom vikendu, negoli u cijelokupnoj nogometnoj sezoni HNL-a?
Kako se može dopustiti da pucnjava u policijskoj postaji ili, primjerice, gaženje dvoje staraca prođe skroz nekažnjeno i bude medijski zapostavljeno kroz svega nekoliko dana, a o bačenoj baklji na nogometnoj utakmici se piše danima nakon toga? Kako se u hrvatskom pravosuđu može dopustiti da riječ jedne službene osobe vrijedi više od pet svjedočenja, na suđenju bez materijalnih dokaza?
Sada kada su gospoda iz HNS-a doživila debakl na proglašenju domaćinstva EP-a 2012. u Cardiffu, zanima nas koga će okriviti za to? Možda hrvatske navijače koje su koristili u promotivnim spotovima za tu kandidaturu?
Sve su to pitanja na koja su odgovori sasvim jasni, ali nikome nije stalo!
Tvrdimo da veliki dio odgovornosti za sliku navijača u očima javnosti snose i mediji koji svojim ekstremnim senzacionalizmom ne razmišljaju kakve to posljedice može imati na život pojedinca.
Puno se pisalo i o masama prestrašenih očeva, majki, stričeva, ujni i njihove djece i nećaka koji izbjegavaju stadione iz straha po vlastiti život...MA KAKO VAS NIJE SRAMOTA?!
Jesu li hrvatski stadioni prazni zbog neobuzdanih hordi krvožednih huligana (navijača, op.a.) ili zbog jada i bijede hrvatskog nogometa kojim drmaju sumnjivi likovi i "kvalitete" klubova koji su od ove godine u rangu sa maltom, farskim otocima i sličnim?
Gospodo, navijači su jedini mazohisti koji još imaju želuca za odlazak na hrvatske stadione i oni su jedini koji daju kakav-takav ton toj cijelokupno sivoj slici!
Muka nam je od ove iskrivljene slike koja ima ozbiljne posljedice na život pojedinca i stoga još jednom kažemo - BOJKOT!!
Uvijek smo za pravedno sankcioniranje onih koji čine štetu, ali siti smo neprofesionalnosti hrvatske policije koja čini što i kako hoće, a koja kao temelj za takvo ponašanje ima protuustavni Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima!
Stoga tražimo revidiranje spornog zakona i profesionalniji pristup organa reda.

U međuvremenu ostavljamo prostor očevima i majkama da sa svojom djecom, bez straha od navijača, posjećuju velebne nogometne priredbe HNL-a.
Također, pozivamo ostale skupine na navijačku solidarnost kroz priključivanje bojkotu jer jedino pusti stadioni mogu navesti nekoga na razmišljanje!

STOP REPRESIJI!
SLOBODA SVIM HRVATSKIM NAVIJAČIMA!
treba sankcionirati idiote koje prave probleme, ali nikako se iživljavati na svima.. mi smo teška policijska država..

ovo su čiste gluposti da ljudi ne dolaze na utakmice zbog huligana, nego ljudi nemaju želudac za ovo sranje od nogometa i preplaćene igrače koji zarađuju 10 puta više od prosječnog čovjeka..

samo nam mažu oči i skreću s pravih problema
havirovster

ovo su čiste gluposti da ljudi ne dolaze na utakmice zbog huligana, nego ljudi nemaju želudac za ovo sranje od nogometa i preplaćene igrače koji zarađuju 10 puta više od prosječnog čovjeka..

samo nam mažu oči i skreću s pravih problema

nisu gluposti... jebemu, svi smo različiti, ako netko ima ogroman višak energije, nek se ženi ili tamburu kupi...

zadnji put sam na utakmici bio s malim na prijateljskoj utakmici s iranom, ispred nas, na vrhu zapada, nakalemila se dva pijana dikobraza koji su skakali, uralili, skandirali - sve samo ne pratili igru. drugo poluvrijeme smo gledali otkuće.

kohorta je hrpa degenerika, koja ima fiktivnu organizaciju i vodstvo koje služi glavašu i interesima hdssba. čekam samo da nestane love. možda se vrati nogomet.
8 ti si u k..... ja sam ovdje skonto da si ti jedini degenerik(pretpostavljam da poznajes sve clanove kohorte,pa imas tako misljenje o njima)
i ako mislis da su svi pripadnici kohorte u hdssb-u,onda si brate debil
meni se svidjela poruka i transparent koju si pripremili navijaci rijeke....ali im murja nije dala da ga izvjese na utakmici s osijekom.... nes kao...s novcem koji ste bacili u kandidaturu za euro mogli ste razminirati pola Slavonije.....mislim da postoji mogucnost u dogledonj buducnosti da svi mi navijamo za svoje a pijemo pivo skupa....bilo bi to super. BRAVO ARMADI KOJU JE I KOHORTA POHVALILA DANAS U JUTARNJEM.
havirovster

ti si čovječe totalni kreten.. osuđuješ ljude koje i ne poznaš

hoće ovo netko obrisati?

esseker81

8 ti si u k..... ja sam ovdje skonto da si ti jedini degenerik(pretpostavljam da poznajes sve clanove kohorte,pa imas tako misljenje o njima)
i ako mislis da su svi pripadnici kohorte u hdssb-u,onda si brate debil

kad budeš imao specijalističku ordinaciju, dolazim podijagnozu pa da se ko čovjek odmorim u vojnoj mirovini.

ne znam jesi li ti degenerik, ali ako nisi vidio da je kohorta osijek pokorna glavašu i vjerno služi njegovim političkim ciljevima (bez obzira na pripadnost članstva nekoj stranci) onda bi se to moglo uzeti kao istinito.

kužiš? ne pije i ne jede svaki kohortaš s glavašem, ali vodstvo i kluba i navijača - rade samo jedno.

mislim o kojoj vi policijskoj represiji pričate, osim što treba poduprijeti tezu o montiranosti procesa, o faberu kao progonitelju i diskreditirati ga?
primjera radi: jel možemo reći da je njemačka demokratska zemlja? možemo.
e vidiš, prije nekih 10 godina nekim poslom sam išao u Minken... i ne kolodvoru bila neka gomila klinaca u dr. martens čizmicama i urešeni svastikama. policaji su ih okružili, svaki je dobio dva puta pendrekom. nema zbora, nego odmah po tintari.
a policija je ovdje znala dobiti bakljama, stolovima, bocama... ne znam, da sam ja ministar policije - a ne onaj kreten kirin - napad na policajca i goli otok bi ponovno radio.

pa bi se kažem, možda vratio netko kome se gleda utakmica, a ne politika.

da si malo stariji i urbaniji, znao bi jednu staru parafovu pjesmu: nijedne nema bolje...
8-ja sam član kohorte,imam 34 godine, boli me kurac za glavaša i hdssb. nemoj s..t bezveze i vrijeđat ljude.
Osječanin

8-ja sam član kohorte,imam 34 godine, boli me kurac za glavaša i hdssb. nemoj s..t bezveze i vrijeđat ljude.

pa što je ovo?

ega su u ovom gradu narasla toliko da čim se nekome ne sviđa tvoje mišljenje - odmah je uvrijeđen.

ja imam 100 godina, nisam član kohorte, a užasno me vrijeđa skandiranje, transparenti i "javni rukopis" kohorte osijek u vidu veličanja endehazije, fašizma, kukakostog križa i ostalog.

pogledaj onu kuću kroaj sove, možda ti se upale klikeri.

nitko je nije vrijeđao, a ono "nemoj srat", ostavi za svoje ukućane.
Meni isto nije jasno kakva policijska represija ma oni na ulazu ni ne pređepiraju kako treba, jedanput sam totalno zaboravio šta imam u sebi i stim sam ušo na istok na tekmu i tek sam kući skužio koja sam budala, al uglavnom serete i napadate policiju a ja mislim da zapravo fali represije i to dosta, a i slažem se sa 8-com bilo bi uredu da prefarbate onu sramotu kod sove i onaj čošak preko puta a budući da su to vaši članovi mogli bi se i ogradit od njih te ih i izbacit ali se vidi da to vama odgovara i da Vam to diže ego
8 to ti ostavi za neke svoje lege,da je kohorta pokorna glavasu.nazivas kohortase degenericima,i to za tebe nije vrjedanje (legendo super se izrazavas).sto se tice grafita kod sove,pa necu ja ici sa kantom boje za ljudima koji nisu imali sat odgoja kod kuce,pa saraju gluposti po tudim kucama. vidis oni svoje nekulturu izrazavaju na tudim kucama s autolakom,a ti svoju ovdje vrjedajuci druge ljude,bas se nesto i ne razlikujes od njih.i zapeo si za te grafite,a kad su pisani grfiti tipa "daba ste krecili" onda si se garant nasmijao i okrenio glavu.
8 nema pojma o čemu priča, očito misli da sve zna i da je najpametniji.. u svakoj skupini ima kretena , ali cijelu skupinu označiti kao plaćenike i huligane malo je jadno.. u kohorti je većina ljudi normalna i svaka im čast što su napravili one velike grafite po gradu makar ti zidovi liče na nešto..
Dinamo živi vječno, a Osijek od izbora do izbora.

Tagovi