Gdje u Osijeku pojesti finu klopu? (restorani)

Društvo, politika

Ako Vam nije teško molim Vas da mi pomognete i navedete mjesta gdje se u Osijeku može nešto dobro pojesti.

Hvala
...kod Javora...
Hvala...a što si tamo dobro jela?
recimo kormoran ... to nije baš u osijeku ali je super ...
Dobro...Suza i slične destinacije su mi dobro poznate...dakle sve "preko mosta" ali u Osijeku, zanima me nešto drugo osim El Pasa, Karake, Bijelo plavog i Alasa...
onaj restorančić u mađarskoj retfali... sa štrosike desno kod one male benzinske i onda 200-tinjak metara dalje s desne strane... ne izgleda ekskluzivno, ali je klopa odlična.
Makedonka (najbolji ćevapi)

Re: Gdje u Osijeku pojesti finu klopu? (restorani)

makedonka :wink:

U mađarskoj retfali? Kako se zove restoran? (Ma nije bitan izgled) samo da je klopa dobra...

Hvala na informacijama...zna li još tko nekakva mjesta?
meni nije važno gdje ču jesti, bitno mi je da ja JEDEM :-)
da jedem....dobro...:)

To je razlika....
DonQuijote

onaj restorančić u mađarskoj retfali... sa štrosike desno kod one male benzinske i onda 200-tinjak metara dalje s desne strane... ne izgleda ekskluzivno, ali je klopa odlična.

Kod Varge.
meni je fino u ljetos otvorenom kineskom restorančiću u reisnerovoj 42a "Dina min". domaći rezanci s 3 vrste mesa, domaći rezanci s piletinom i curryjem, pohano voće, pohani sladoled...
e da, i još mi je fino u old bridge pubu. punjene lignje s blitvom, štrukli... erdinger na to...
mljac
da kod Varge je fino. provjereno.
u zadnje vrijeme sve slavimo, obilježavamo u As-u.
s tim da sam ja na salatama (grčka, šopska), a dečki se guše u mesu, lepinji......
U Muller (tvrđa) na smuđa!!!
Pollux

Hvala...a što si tamo dobro jela?

...pa, fiš, naravno...:-)

Ne znam jel tko spomenio al po meni je najbolji restoran u cijelom osijeku makedonka

Tamo imaju najbolje cevape koje sam ja ikada i igdje jeo.

A sto se pizzerije tice, moja je preporuka pizzerija la rosa na divaltovoj ulici. Brzo bude gotova, a odlicn je; pogotovo slavonska..... mmmmmm

Jednom sam otisao s prijateljem tamo i stopao koliko treba da pizza bude gotova. Pola sata nakon sto smo usli smo mi bili vani. 8 minuta je trebalo da pizza bude gotova. I mogu vam reci da sam se "prebio" od jedne slavonske.....
...Makedonka je oduvijek među najboljim ćevama u gradu...još dok nije bila ovako lijepa kao sada...:-)...i šteta je još što više nema Teferića ...
@anakonda,

Teferić opet (odavno) radi........ ima i dostavu, vidjela neka kolica.....
...ah, opet sam se izblamirala neznanjem...:-(...mislim da bih češće trebala dolaziti u Osijek...a da li je klopa još uvijek dobra?...
Paperje...moram otići tamo do toga kineskog thx ;)

Anakonda...pa Teferić je zakon..nema šanse da je zatvoren... :)

Makedonka..bio sam tamo jednom, davno. ali eto baš ću sutra na čevape poslijepodne :) prvo plivanje pa papica :D

Dakle u Retfali je "kod Varge" okejjj...

E a što ima oko gradskog vrta u tom naselju...čuo sam da i tamo ima neki restoran?
...znam da je Teferić bio zatvoren neko vrijeme, a sada koliko dugo i kada točno ne znam i stidim se radi toga...:-/...
ajde oprostiti cemo ti ovaj put ;)
Ja bi rado meksicki da se otvori!
palačinka bar.....al onaj preko puta patike.imaju preko 60 vrsta palačinki, od slatkih pa slanih sa svačime.super je!!!!
terrorWrist

palačinka bar.....al onaj preko puta patike.imaju preko 60 vrsta palačinki, od slatkih pa slanih sa svačime.super je!!!!

Meni i nisu nesto, debele su i ne bas meke. Doduse, bila sam jednom...
Heh toplo preporučam "Baranjsku kuću" kod Kneževih
imaju par stvari koje treba probati, za specijalitete od ribe još treba spomenuti i "Kod Daneta" u Aljmashu.
"Javor" nije loš u sezoni, ali ako znate razlikovati svježu ribu i divljač od smrznute onda vam ništ nemoram pričati, isto vrijedi i za "Kormoran". Ja ne razlikujem po okusu, al mislim da riba ne živi u vrećici i u zamrzivaču (svojim očima vidjeh). Kineski na korzu izbjegavati jer im je higijena ispod minimuma, a kuhinje na pontonima su posebna priča. "Old Bridge .."je za sada ok i prihvatljiv, i mislim da je "Muller" ok.
I bijah na gablecu u "Mercator"-u nemam sto za prisrat.
"Makedonka" je rules, a ako vam se da u Orašju preporučam Đulbastije i čevape jer su tamo mrak.
Ah da s razlogom me zovu "Debeli" :D
debeli

za specijalitete od ribe još treba spomenuti i "Kod Daneta" u Aljmashu.

e da! kod daneta ili kako moja familija kaže, kod jumbe. bio jumba baš super sve do nedavno kad je tata tamo odveo neku ekipicu na fiš i kasnije se žalio da ne može vjerovat kako je fiš bio loš. kao ono, u juhici od ribe ne osjetiš okus ribe...
ne znam, oprezno s tim danetom, još se malo raspitaj
U Aljmašu je dobro i kod Zeke i kod Slavka.
da se pojesti u "saloon"-u...divaltova pored secerane...
Ima onaj škotski restoran u Cesarčevoj

Ne znam za vas al kada ja negdje pojedem nesto dobro onda se ne odvajam od toga pa da mi neko kaze da je 10 puta bolje drugdje. Kao sto sam rekao moja su odredista la rosa na divaltovoj kod bijelo-plavog, i naravno makedonka....

Preporucam i da se isproba burek u el - panu. Burek je opet svoja prica al eto samo da natuknem kako svima preporucam da proba burek u el-panu ( na svacicevoj [bivsoj feđiki] kod autopraonice slap ). Tamo sam jeo najbolji burek u cijelom osijeku....
najbolji je bio Slobodin burek.
ali nema više Slobode.
CITY :) Mada grah u 4 ujutro dušu dao...

A sada ozbiljno, preporučam Čevape u Zelenom Valu...
Laguna Croatica u Dubrovačkoj ulici, je da ćeš izdvojiti malo više para, al je klopa super :)
Izgleda je dobar i kontejner na Trpimirovoj, a vidim da je gužva i kod onog kod HNK-a. Kazu da se osim boca zna naći ipokoji list parizera i štošta.
debeli

Heh toplo preporučam "Baranjsku kuću" kod Kneževih
imaju par stvari koje treba probati, za specijalitete od ribe još treba spomenuti i "Kod Daneta" u Aljmashu.
"Javor" nije loš u sezoni, ali ako znate razlikovati svježu ribu i divljač od smrznute onda vam ništ nemoram pričati, isto vrijedi i za "Kormoran". Ja ne razlikujem po okusu, al mislim da riba ne živi u vrećici i u zamrzivaču (svojim očima vidjeh). Kineski na korzu izbjegavati jer im je higijena ispod minimuma, a kuhinje na pontonima su posebna priča. "Old Bridge .."je za sada ok i prihvatljiv, i mislim da je "Muller" ok.
I bijah na gablecu u "Mercator"-u nemam sto za prisrat.
"Makedonka" je rules, a ako vam se da u Orašju preporučam Đulbastije i čevape jer su tamo mrak.
Ah da s razlogom me zovu "Debeli" :D

to se trazi....to je opis ;)

Dakle kod Javora sam bio jednom, i hrana je bila bljak...porcije osrednje, priprema fuj...okus...tak tak.
Od "baranjskih" užitaka jedino Kovač Čarda u Suzi (fish) me oduševljava uvijek ali i sve koje ja znam a da su bili tamo.

Kineski, korzo...bio dva puta...niš posebno. Na pontonima odlična kuhinja odlična usluga...nemam zamjerke. (oba restorana) iako ne bih fiš jeo u ribljem...ono ipak za to mora biti Kovač Čarda ili Alas. Old bridge još nisam probao ali moram uskoro :)

Makedonka... e DANAS idem tamo :D
Allende

Škotski?????
Evil Poodingh

CITY :) Mada grah u 4 ujutro dušu dao...

A sada ozbiljno, preporučam Čevape u Zelenom Valu...

Jeo tamo...bio zadovoljan...dobri čevapi!

Dajte ljudi, pa napravite si nešta sami... Jel to tak teško??
Praviš si ono šta voliš, kako voliš i koliko voliš. Nemoš bolje. A ako je za dvoje, zna se šta je desert :)
nije teško ali je zabavnije malo isprobavati okolo... :)
terrorWrist

i ja bio jednom, bilo je ok, ali nije baš da sam skakao od oduševljenja. uzeo neku ne-slatku palačinku i da mi ne bude suha kažem konobaru da kaže majstoru da mi prelije nekim umakom, svejedno mi je kojim, šta on bude mislio da će ići uz to punjenje. pita konobar šta hoću: ajvar, nešto, nešto... nijedno nije umak, ali rekoh mu opet da mi je svejedno, da kaže kuharu da stavi nešto što ide. ovaj opet, šta hoću! skužio sam da mu improvizacija i nije jača strana, pa sam lupio ajvar, ali mi se taj odnos baš i nije svidio.

Allende

kakav škotski?! ja bih tamo! :)

Pollux

Od "baranjskih" užitaka jedino Kovač Čarda u Suzi (fish) me oduševljava uvijek ali i sve koje ja znam a da su bili tamo.

slažem se, bio nekidan, odličan fiš!

Pollux

Kineski, korzo...bio dva puta...niš posebno.

Nemam puno iskustva s kineskom kuhinjom, ali mi je dobar onaj kineski restorančić u županijskoj. lijepo je uređen, hrana mi je ukusna, dosta dobiješ, a nije ni skupo.
Cingi Lingi (ili tako nesto) ne postoji vise?
fatcat

noup
Na dobar gablec se moze otici u Ober Piko... stvarno odlicna hrana po prihvatljivim cijenama (za gablec). Svaki dan imaju kuhano nesto, utorkom imaju cobanac (oni koji su probali kazu da je odlican), a petkom fis (kazu - isto odlican).

Ober Piko se nalazi u Adamovicevoj (ona ulica gdje je onaj srednjoskolski dom, spaja Radicevu i Jaegerovu), u zgradi gdje je (bilo) Udruzenje obrnika.
fatcat

e, da netko u ovom gradu ima smisla za turizam, valjda bi bio obnovljen nakon rata.
"čelapići" (nisam još znala reći ćevapčići, ali sam ih voljela papati) u Čingi-lingiju su bili fini.
Ja to nisam doživjela
Al' nema ćevapa do bosanskih. :cool:

Evo dao sam si malo truda pa sam složio po
vrsti papka mjesta na kojima se dobro jede...slobodno updejtajte ako
bude još dobrih komentara na neki od restorana. Napominjem da je ovo
opis "dobrih restorana" one za koje je više od jedne osobe rečeno da radi nečega ne
valjaju, to izostavljam. :)

Restorane sam ocijenio sa:
"Vrhunski" - potvrđena kvaliteta iz više izvora, neupitno ukusno, sve preporuke za posjetiti
"Odlično" - kvalitetno kako kažu, povoljna cijena, dobra klopa
"dobro" - posjetiti pa se uvjeriti u subjektivni opis onih koji su rekli da je OK :)

Dakle:

riba, fish, pečena riba
---------------------
- Alas (vrhunska usluga, odličan fiš, besplatno predjelo dok čekate, povoljne cijene)
Raissnerova ulica
- Kovač Čarda (dobra usluga, vrhunski fiš, povoljna cijena, velike količine klope :))
Baranja - Suza, na glavnoj cesti pred kraj sela
- Javor (riba samo u sezoni, slavonska jela, dobra usluga)
- Kod Varge ( Fiš...) citat: sa štrosike desno kod one male benzinske i onda 200-tinjak metara dalje s desne strane... ne izgleda ekskluzivno, ali je klopa odlična.
Mađarska retfala
- Baranjska Kuća ( odlični riblji specijaliteti)
kod kneževih Vinograda

Kineski restorani
---------------------
- Dina Min ( dobra klopa, povoljno i obilno)
Reissnerova 42a

Čevapi
---------------------
- Makedonka (vrhunski čevapi, osrednja usluga, povoljna cijena)
kod bolnice (između bolnice i Dome) Trg bana Josipa Jelačića 7
- Zeleni Val (odlični čevapi, osrednja usluga, povoljna cijena)
Županijska 22

Restorani sa cijelom A la cart ponudom
---------------------
- Old Bridge Pub (dobra klopa, odlična usluga, skupo)
Tvrđa (ulaz iz Kuhačeve ulice i ulaz od GPP-a!)
- Muller (Smuđ ;) slavonska jela, Beefsteak (odličan) vrhunska usluga, skupo)
Tvrđa (kod crkve SV. Mihaela)
- Slavonska Kuća (odlična slavonska jela, vrhunska usluga, male količine, skupo)
Tvrđa (kod Sounda)
- Teferić (dobra dnevna ponuda, povoljne cijene, dobar ambijent)
(ulica pored HGspot-a)
- El Paso (odlična tjestenina i piletina, osrednje cijene, dobra usluga)
ponton u zimskoj luci
- Karaka ( vrhunska usluga, vrhunska hrana (piletina je kao iz raja) :) osrednje cijene)
Kod OMV benzinske crpke na sjenjaku

Pizzerie
---------------------
- AS (odlične pizze, sendvići salate, povoljne cijene, ugodan ambijent)
Radičeva (preko puta tržnice)
- La Rosa (odlične pizze, brza priprema, obilno :) )
Divaltova ulica

Ostalo
---------------------
- Palačinka bar (veliki izbor slatkih i slanih palačinki, osrednja usluga, ugodan ambijent)
Strossmajerova (preko puta patike)
tonya

Al' nema ćevapa do bosanskih. :cool:

mudro zboriš, tonyo! viš, baš bi mi fino lego jednodnevni izlet na arizona pijacu...
papica i shopping.... jab para!!!!
Pollux

Evo dao sam si malo truda pa sam složio po vrsti papka mjesta na kojima se dobro jede...

Svaki (konobar) ti dao (vecu porciju!) ;-)

- Palačinka bar (veliki izbor slatkih i slanih palačinki, osrednja usluga, ugodan ambijent)
Strossmajerova (preko puta patike)

Ovdje bih jos dodao da je malo ljudi koji mogu posjeti dvije palacinke (pogotovo one slatke). Nadjeva ima iznenadjujuce puno. ;-)
Pollux

Tvrđa (ulaz od GPP-a)

ispravak netočnog navoda! u obp se ne ulazi od gpp-a. od gpp-a ulazi se K topu. čula sam da tamo nije baš jako fino. obp ima ulaz s Kuhačeve ulice.
i još nešt, čini mi se da tamo baš nije skupo za onako finu klopicu.
joj kako sam gladna, a priča se o hrani. cure mi sline, zasrat ću si tipkovnicu... :)
Pollux

Evo dao sam si malo truda pa sam složio po
vrsti papka mjesta na kojima se dobro jede...

svaka čast na trudu! :)
nemojte Vi meni svaka čast nego daj kikirikija :D
šalim se, nego sve što budemo pisali ovdje ću updejtati na onaj post pa ću ga staviti kao prvi na ovu temu...tak da podjelimo iskustva :)
paperje

Pollux

Tvrđa (ulaz od GPP-a)

ispravak netočnog navoda! u obp se ne ulazi od gpp-a. od gpp-a ulazi se K topu. čula obp ima ulaz s Kuhačeve ulice.

Hvala na ispravku...dakle ti ne možeš do Old bridge Pub-a doči sa strane mosta odakle sam uvijek ulazio u tvrđu? Mislim govorimo li mi o istoj Tvrđi?
Pollux

Hvala na ispravku...dakle ti ne možeš do Old bridge Pub-a doči sa strane mosta odakle sam uvijek ulazio u tvrđu? Mislim govorimo li mi o istoj Tvrđi?

uvijek kad se priča o tvrđi, ja mislim na onu drugu tvrđu! :)

btw, evo ti i kikirikija, zaslužio si!
Pollux

dakle ti ne možeš do Old bridge Pub-a doči sa strane mosta odakle sam uvijek ulazio u tvrđu? Mislim govorimo li mi o istoj Tvrđi?

ja ti pričam o onoj tvrđi u kojoj su krovovi kuća napravljeni od gužvare s makom, rinama teče krepka povrtna juhica, a iz saksija čitave godine obilno rastu ćevapi u lepinji s puno luka... :)
ma ajde, nemoj me zezat, vidim da si skužio šta sam mislila
Fala na kikirikiju...gric :), da, neka druga Tvrđa :) nego, ima li čega kod Gradskog vrta...je li bio tko tamo? (ne Bijelo plavi)....

ma ajde ljudi nemate vi pojma sta je uzitak. Najedes se i napijes ( doslovno ) za 50 kn... Procedura:

1. Kod kuce nesto sasvim normalno, nista otmjeno ( ni u kojem slucaju ), al opet da ne bude piđama, ili kratke hlace.

2. Uzmes 50 kn, odes do pekare, kupis burek i jogurt ( 9 kn ), ak ti se ne da ici do neke klupe sjednes na bankinu ili neku drugu prigodnu uzvisinu, te pojedes burek....

3.Odes u trgovinu i kupis alkohola ( npr. moja kombinacija : venus ( cca 15-ak kn; kuna vise, manje ); kruskovac ( unucic cca 8 kn; litra cca 55 kn ) , odes na promendau iza bijele lađe i pocnes piti.

4. U slucaju ponestanka alkohola skompas se s nekim drustvom ( uvijek ima hrpa ljudi ) i jednostavno dobijes....

5.Potrudis se ne napraviti neku glupost na putu koci kako ne bi zavrsio u postaju umjesto kod kuce.

P.S. Nisam siguran za promenadu posto sam cuo da je policija rastjerala ljude otamo..

I eto ti zabave za manje od 50 kn... kakvi restorani, pecenjarnice ili kafici...
...nekim ljudima je užitak otići van na neku klopu...ja to gledam ovako: uzmem 200 kn, dragog ispod ruke, odemo u neki fini restorančić, sjedimo i zahebavamo se dok ne dodje klopica, onda se fino najedemo, obrišemo usta i odemo...i nema pripremanja klope, kuhanja, pranja suđa i ostalog...ne kažem da ne volim kuhati, ali ponekad zaista volim otići van klopati...
anakonda

...nekim ljudima je užitak otići van na neku klopu...ja to gledam ovako: uzmem 200 kn, dragog ispod ruke, odemo u neki fini restorančić, sjedimo i zahebavamo se dok ne dodje klopica, onda se fino najedemo, obrišemo usta i odemo...i nema pripremanja klope, kuhanja, pranja suđa i ostalog...ne kažem da ne volim kuhati, ali ponekad zaista volim otići van klopati...

a šta bude s onih 200 kn?! :)

Sale car

ma ajde ljudi nemate vi pojma sta je uzitak. Najedes se i napijes ( doslovno ) za 50 kn... Procedura:

Sale, ti si pijanac koji je tek navrsio 18 godina :)...zar da mi tvoj vid zabave i uzitka bude referenca?
Hvala na slikovitom opisu kvalitete čevapa iz Makedonke. Ali ovo je ipak topic o restoranima. Pa dok ne odeš do nekog od njih, nema potrebe da nam opisuješ kako se napiti od Venusa za 15 kn u 30 minuta ;)

no hard feelings ;)

kohorta rulz :D
upravo pojedoh McChicken i veliki pomfrit. Baš je bilo dobro :)
roca

i... upravo si se eliminirala iz kruga kompetentnih za ovaj post! čestitam! :)
DonQuijote

roca

i... upravo si se eliminirala iz kruga kompetentnih za ovaj post! čestitam! :)

Tocno. McChicken je nekako bezlican. Puuuno bolji je novi Big Tasty. :)
Dakle restoran McDonalds je ono mrak organiziran sa stvarno super uslugom...sendvići su dobri, onima tko voli jesti takvu hranu (ja jedem samo McFish) ali općenito niš specijalno, jako skup za ono što dobiješ...restoran brze hrane...
anakonda

...kod Javora...

potpisujem. :P
McDonalds??????
WTF?
Pollux

Sale car

Sale, ti si pijanac koji je tek navrsio 18 godina :)...zar da mi tvoj vid zabave i uzitka bude referenca?
Hvala na slikovitom opisu kvalitete čevapa iz Makedonke. Ali ovo je ipak topic o restoranima. Pa dok ne odeš do nekog od njih, nema potrebe da nam opisuješ kako se napiti od Venusa za 15 kn u 30 minuta ;)

no hard feelings ;)

kohorta rulz :D

Ok, ok...

Iskreno da kazem vise ni meni nije to fora... To mi je bilo fora pet-sest puta napraviti ( dok jos nisam imo 18 ) i vise nije... Jednostavno sam se pitao nakon iduceg jutra sta mi je to trebalo. Danas sam bio "vani" nakon dva-tri mjeseca i jedva popio unucic kruskovca... Jednostavno nemam volje za oblokavanjem...

Al zato za burek uvjek imam volje :P
Nije baš u Osijeku, ali Citadela u Vardarcu - fiš i čobanac odlični, a Zelena Žaba u Kopačevu - prporučam isprobati riblji perkelt!

Pozdrav,
Stamba
DonQuijote

anakonda

...e, sad si me upecao...:-)...tih 200 kuna popijemo nakon dobre večere...:-)...
anakonda

DonQuijote

anakonda

...e, sad si me upecao...:-)...tih 200 kuna popijemo nakon dobre večere...:-)...

hehe :twisted:
Makedonka rulz...stvarno dobri čevapi :)
Stamba

Nije baš u Osijeku, ali Citadela u Vardarcu - fiš i čobanac odlični
.....oooooo daaaaaaaa!!!!! fiš je tamo najjači, kak se toga nisam sjetio?!?!

Pollux

očito nikada nisi jeo čevape u rubelju u zagrebu. kada probaš te iz rubelja, svi drugi čevapi su ti ko da jedeš govna

anyway, meni je najbolja hrana u galiji. imaju definitivno najbolje lazanje u osijeku i jedne d najboljih u cijeloj hrvatskoj (u puno gradova i restorana sam žderao lazanje) i na galiji ima odlična tjestenina zove se "špecle" e to bi ste svi trebali probati! odlično je!
Alo homoseksualče pa čovjek je pitao gdje se u OS može što pojesti , pa ajd sad objasni kako to da u zg mogu napraviti bolje čevape nego u Bosni.A i nije pristojno nazivati hranu izmetom, osim ako si iste na apliciraš u prkno.
danijel20

Pollux

očito nikada nisi jeo čevape u rubelju u zagrebu. kada probaš te iz rubelja, svi drugi čevapi su ti ko da jedeš govna

anyway, meni je najbolja hrana u galiji. imaju definitivno najbolje lazanje u osijeku i jedne d najboljih u cijeloj hrvatskoj (u puno gradova i restorana sam žderao lazanje) i na galiji ima odlična tjestenina zove se "špecle" e to bi ste svi trebali probati! odlično je!

Hm ne bih se složio da bilo koje bolje čevape da probam da bi one iz Makedonke zvao "govnima" ali kako god....
Galija...probati ću....
danijel20

Pollux

anyway, Kad mi je dao svoj čevap, nisam mogao, a da ga ne probam

A ,jeli?!
steam

Puuuno bolji je novi Big Tasty. :)

Ja ovdje umirem za dobrim cevapima (u lepinji) a ti jedes tamo McShit... :cry:
tonya

McDonalds??????

bljak........
najgore kad idem u kazalište, a osjetim prepoznatljivo slatkasti miris iz McDonaldsa. onda dovezu djecu u kazalište, pa svi prije i poslije završe tamo. odvratno.
DanicaV

bljak........
najgore kad idem u kazalište, a osjetim prepoznatljivo slatkasti miris iz McDonaldsa. onda dovezu djecu u kazalište, pa svi prije i poslije završe tamo. odvratno.

Joooj, sad se prenemazes...

Osjetila smrad pcenog ulja, ili smrad ispusnih plinova, kanalizacije i sl. - isti kurac... bas mi na jaja idu svi ti koji se iscudjavaju nad tim sto je McD u zgradi u kojoj je.

Da je svima takvima toliko stalo do kulture (najcesce argument protiv McDa je cinjenica da se nalazi pored HNK), onda bi neki poduzetnik tamo napravio kakvo intelektualno okupljaliste salonskog tipa, ali ocito nitko u tome nije vidio interes - zbog nepostojanja pravog trzista.
Leteci mungos

Joooj, sad se prenemazes...

Osjetila smrad pcenog ulja, ili smrad ispusnih plinova, kanalizacije i sl. - isti kurac... bas mi na jaja idu svi ti koji se iscudjavaju nad tim sto je McD u zgradi u kojoj je.

Uopće se ne prenemažem. Zgražam se.

Čak i da se ne osjeti smrad pečenog ulja, McD i HNK ne idu zajedno.

Odem obično na koncerte na Filozofski fakultet. Dvorana je takva, kakva jeste, unutra se ne osjeti miris Mc-a, ali zato motori i automobili.... uz zvuke klavire ili tako nečeg, super "doživljaj".

No, odoh na klopu u La Rosu.......
DanicaV

No, odoh na klopu u La Rosu.......

...dobar tek...:-)
DanicaV

bljak........

Bio sam pred koji mjesec s legom iz Jamerike i čovjek se pokidao od smijeha kad je vidio da su nacionalno kazalište i McD u istoj zgradi :D
Leteci mungos

Osjetila smrad pcenog ulja, ili smrad ispusnih plinova, kanalizacije i sl. - isti kurac...

Slabo ideš u McD i još slabije prolaziš pored.... kad te zaplahne taj smrad iz njihovog dimnjaka, dođe ti da se onesvijestiš. Zaozbiljski.
zna biti dobro i u Lavu, tamo na uglu između pije i zatvora. oni imaju dnevnu ponudu ili po prethodnom dogovoru za više ljudi. jeo sam tamo fiš, znao je biti odličan.
ma da...vidiš godinama sam tamo prolazio i pitao se kakva je tamo hrana :)) uvijek mi je izvana ličilo na neku rupu a nisam si dao truda da pogledam...morati ću malo naletiti :))

Kineski, Dina Min u Reisnerovoj, sve za 5. Bio tamo vec xxxxx puta. Piletina Gon Bao...cips od jastoga, juha od kukuruza,, kiselo ljuta juha, proljetne role, tjestenina sa povrcem...jao...da prste polizes. Za 2 osobe oko 120kn izadje uz cugu. Onako, umjereno je i sasvim ok. Pizze i cevapi ti ponekad vec na usi izadju, dobro dodje promjena za onog tko to voli:)
zlusch

Bio sam pred koji mjesec s legom iz Jamerike i čovjek se pokidao od smijeha kad je vidio da su nacionalno kazalište i McD u istoj zgradi :D

Ne znam zasto su ljudi (ne mislim na tog Amera) toliko dresirani da na McD u HNK reagiraju s cudjenjem. Pogotovo oni koji zagovaraju neogranicene poduzetnicke slobode, kolanje kapitala i tako to.

Kao sto sam ranije rekao - svi ti koji se cude McD bi se trebali zapitati kako i zasto tamo nije nekakva gradska kavana.

Dao bih se okladiti da je velika vecina tih prigovaraca zadnji put u HNK (na predstavi, ne u WCu) bila kad se primalo u pionire/omladince ili prilikom nekih drugih zgoda u cast drugu Titu.

Cisto da ostanem ontopic, nedavno sam u restoranu Prehrane (ne dajte se uplasiti ovim soc-real imenom, prostor je vrlo ugodan i dobro uredjen) jeo odlicno pripremljena pureca prsa. Od drugih sam cuo da su i ostale stvari odlicne, ali puretina je takva da bih se do kraja zivota mogao hraniti samo njom. ;)

Restoran Prehrane je na pocetku Vinkovacke, odmah poslije podvoznjaka (nakon Kruznog), s desne strane.
Leteci mungos

Cisto da ostanem ontopic, nedavno sam u restoranu Prehrane (ne dajte se uplasiti ovim soc-real imenom, prostor je vrlo ugodan i dobro uredjen) jeo odlicno pripremljena pureca prsa. Od drugih sam cuo da su i ostale stvari odlicne, ali puretina je takva da bih se do kraja zivota mogao hraniti samo njom. ;)

Restoran Prehrane je na pocetku Vinkovacke, odmah poslije podvoznjaka (nakon Kruznog), s desne strane.

da, i ja sam bio nekidan, jeo teleći odrezak "dijana", bilo je jako fino, simpatičan ambijent i komunikativni, ali pristojni konobari.
terrorWrist

Stamba

Nije baš u Osijeku, ali Citadela u Vardarcu - fiš i čobanac odlični
.....oooooo daaaaaaaa!!!!! fiš je tamo najjači, kak se toga nisam sjetio?!?!

Jest dobar je, odličan pak kao i onaj u Kovač čardi u Suzi,
ALI od 5 puta koliko sam tamo bio u zadnjih par mjeseci SVIH 5 PUTA je falilo čorbe. Jest da nas dvoje ima oko 160kg, ali to mi se nigdje dalje nije desilo s fišem!

ukoliko vam je samo do snacka, a ne do prave večere... probala sam neki dan kraljevski sendvič u old bridge pubu - što će reći - 4 trokut sendviča s lukom, rajčicom, pršutom, puretinom i gljivama i tona pomfrita između! legica i ja nismo mogle disati nakon jedne, zajedničke porcije i još je ostalo! a sve to za 28 kuna.
ostalu klopu tamo još nisam probala, ali dosta ljudi kaže da je odlična, a cijene normalne.
Zanimljivo...U Kovač čardi nama je uvijek ostajalo a pojeli smo svaki po 2-3 tanjura... :))
Mora da vi imate opak apetit ;)

Pub? Moram probati!!!
Pollux

Zanimljivo...U Kovač čardi nama je uvijek ostajalo a pojeli smo svaki po 2-3 tanjura... :))
Mora da vi imate opak apetit ;)

mislim da se to odnosilo na citadelu, ne?

Ma odnosilo se to na citadelu, naravno. U Kovacs cardi uvijek ostane!
E ajmo ovak sada, što kažete na cateringe u gradu? Mi u firmi uzimamo iz Cateringa Fratelli, K Topu, i Pizzeria Fran.

Fratelli i Fran imaju mrak sendvice za 20 kn a K Topu iz tvrdje imaju vrhunsku lepinju sa pljeskom sa sirom unutra i posebnim umakom... mljac kazu da su za taj recept platili nekome u srbiji !? Ajde de...ali je odlicna...

imate kakvih dobrih iskustava, preporuka?
hm..ako ima koja cura da me izvede..neću puno birati...a?
u mom susjedstvu,catering Volare,dobri su...
kako se zove restoran od ravlića... plavi podrum?
e tamo!
catering-fratelli! super sendviči pogotovo šokački bez majoneze, sve oko sebe sam zarazila s njim.
a restoran-pa najviše volim kad me dragi odvede u karake na pileće ražnjiće umotane u slaninu...fenomenalno fino
tomi

Kineski, Dina Min u Reisnerovoj, sve za 5. Bio tamo vec xxxxx puta. Piletina Gon Bao...cips od jastoga, juha od kukuruza,, kiselo ljuta juha, proljetne role, tjestenina sa povrcem...jao...da prste polizes. Za 2 osobe oko 120kn izadje uz cugu. Onako, umjereno je i sasvim ok. Pizze i cevapi ti ponekad vec na usi izadju, dobro dodje promjena za onog tko to voli:)

Da li netko zna jel' još uvijek otvoren taj kineski restoran i kakva je sad situacija u gradu s kineskim restoranima?Probala bi nešto drugačije pa me zaminaju prijedlozi i iskustva iz druge ruke?
Zeleni Val u Županijskoj....čevapi...bljak :(
u gondoli... tam kod velikog kružnog... di još*? alas
U Gondoli Pzza je ok a imaju i Happy hour od 16:00 :)

Alas je totalno zakon!
Moji najdraži Lyra i As,,,,,,,a i ostali nisu loši,,,
OBP se opet pokazao kao odličan izbor, a Kod Ruže... korektno, ali ništa posebno.
DonQuijote

OBP se opet pokazao kao odličan izbor, a Kod Ruže... korektno, ali ništa posebno.

meni je obp ništ posebno,osim što imaju dobru zacher tortu,,,,,,ali kod ruže mi je svaki puta doživljaj....ciiiiganiiii....a i klopa je gudić
OBP...hmmm hrana je oki...ali cijene su ajme majko...da se oteliš....
makedonka maajka...najbolji ćevapi u ovom dijelu europe...
ono što ja volim prigrist je u pizzeriji AS u Dardi.
mesna štruca (daje na calzzone pizzu) al umak kojim je preliveno...mhhhmmmmmmmmmm...
Najbolja klopa koju sam jeo u zadnje vrijeme je u restoranu Waldinger, u restoranu hotela Villa Valpovo, u Kolar vinski podrum Suza i u Zelenoj Žabi u Kopačevu.
mvarga

Najbolja klopa koju sam jeo u zadnje vrijeme je u restoranu Waldinger, u restoranu hotela Villa Valpovo, u Kolar vinski podrum Suza i u Zelenoj Žabi u Kopačevu.

šta preporučuješ iz svakog od tih?
Zelena Žaba, Kopačevo - fiš ukoliko ga kuha gđa Vaš. Ako je nema bolje je otići u Citadelu u Vardarac

Villa Valpovo - pitajte Dragana Mileca što je taj dan najbolje (u pravilu domaća hrana). Ako Dragana nema mijenjajte lokal jer će biti sasvim obično i bezlično.

Kod Kolara u Suzi pijetla u kotliću - ćirke-paprikas. Samo mora vas biti najmanje 15 jer ne otvara lokal za manje ljudi. Lokal je zatvorenog tipa i naručuje se unaprijed. Ove godine ime slobodnih termina.

U hotel-restoranu Waldinger slavonoski odnosno osječki. Tamo ga zovu Waldinger. Dobro, dobro za prste polizat'.

Standardno dobra janjetina i janjećajuhica je kod Ralića u Plavom podrumu. I za kraj poslastica - Kaže lega da je jeo odlično spremljenu ribu u ALASU u Reisnerovoj. Sve što su klopali bilo je izvrsno. Pa sad' ko' hoće nek' proba.

P.S. Tko jede pizzu, čini zločin, ukoliko ne jede pizzu iz Sebastiana, kaže lega s posla. To je jedina pizza koja ima "dušu". Samo tamo bude dima pa je bolje naručiti dostavu.
8

DonQuijote

Kod Varge.

prije bi go.. pojela nego....

ma bendek, stuc, index, hehe
Tako smo nekidan kolega Toni s foruma i moja malenkost odlučili nešto prigristi u gradu.. Odluka je pala na najbliži "El Paso" - moj izbor je bio pizza (e sad kako se zove nisam siguran ali je uglavnom istaknuta na samom početku menija - nešto sa sirom u kori...).
Nakon 10ak minuta klopanja.. A što da kažem - pogledajte sami što sam našao u kori od pizze.. Slika je loša (mobitel) pa ukoliko netko nije siguran napisat ću - JEBENI FEDER. Malo razvučen, malo iskrivljen ali još uvijek feder. Lijepo sam ga ostavio sastrane na tanjuru da pokažem konobaru kad dođe kasnije međutoa on je to pokupio u letu i bilo je bačeno bez da je itko pogledao u tanjur. Kasnije kad je došao naplatiti sam mu rekao - pitao je kuhare ali sam čuo komentare tipa "Kakav feder? Gluposti - ma sere..."
I kako je rekao Toni - tko zna šta je još bilo unutra a nisi vidio :D
Sve što mogu reći da bi radije idući puta pojeo govno iz Drave nego otišao tamo jesti pa možda ne vidjevši progutao tako nešto.

Prilozi

• DSC00226.JPG
@ilija fala na obavjesti, aj nek si ti nama živ i zdrav osto! ;)

E, aj sad kad već kritiziramo... famozni restoran Javor... u zadnjih godinu - dvije bila sam nekoliko puta (prilikom proslava, dakle izbor nije bio moj)... sve što smo naručili bilo je blago rečeno ispodprosječno i razočaravajuće... sve je bilo toliko bezukusno kao da nikad nisu čuli za začine, a naručivali smo uglavnom slavonske specijalitete!!
i tako... zadnji put ja odlučim naručit lignje frigane u ulju (mislim si aj to je jednostavno jelo, vald ga neće sjebat, mal posolim i ok... )... i frendica naručila isto. njoj je bilo zlo još u restoranu, a meni cijelu noć. mislim da je stvar bila u starom užeglom ulju.
ruana

8

DonQuijote

Kod Varge.

prije bi go.. pojela nego....

ma bendek, stuc, index, hehe

Jesl ti ozbiljna?
ilija

I kako je rekao Toni - tko zna šta je još bilo unutra a nisi vidio :D

E da si ti sluso tonija.. jeli bi dzaba do mile volje tamo :)) ali ne... jos kaze konobaru.. ma bila je super pica, jedino taj feder.. blah.. trebo si pitat po susjednim stolovima gdje je ostatak kemijske :)))

no.. bilo pa proslo :)

eto, bas se vratih s dorucka iz puba.. engleskog dorucka.. fino je bilo.. fino..

neki dan.. opet drug ilia end aj.. u onom ludzacko-toksicno-flurescentno-zelenom hotel-restoranu pored zuua.. on.. nekog srndaća jeo.. ja fazana u umaku od grozdja-brusnice-oraha.. de gotho grashevina.. klopa odlicna, cuga jos bolja.. al ceh 380kn ! malo preskupo..

opet drug ilija i ja ali ovaj put u strosmajeru.. sta smo ono jeli ?? hmm.. a da, piletina na talijanski (il je bila puretina).. uglavnom.. belo meso, zamotano u prshut, punjeno s nekim finim nadjevom.. odlicno !!

cevapi u bonusu neki dan - neloshe, neloshe.. bolji neg u makendonki..

joj sto je dobar neradnicki zivot ! :)))
Bila sam jučer u novome fast food-u "Planet grill" - čevapi mljacccc a i povoljni su!!!
Pizza mi je najfinija u saloonu.
mala_plava

Bila sam jučer u novome fast food-u "Planet grill" - čevapi mljacccc a i povoljni su!!!

di je to?

di je to?

to ti je na trpimirovoj, autobusna stanica za Baranju, kod skretanja za Tvrđu. Meni su ono iskreno dobri i povoljni, moju preporuku imaju.
Ja najviše volim odvesti poslovne partnere u Bendek jesti, nije nešto super uređeno (mada su se popravili u zadnje vrijeme-možda zbog nove šefice), ali kad nazovem za rezervaciju dobijemo posebnu prostoriju i obzirom da imaju dnevno par stotina ljudi, znam da je hrana svježa, a za novac koji bi platio u "fensi" restoranima za porciju dobije se i više nego dovoljno. Mislio sam se da će porcije biti kao studentske (jer dok sam studira često sam tamo jeo, a oni valjda imaju normativ od ministarstva) ali su veće nego duplo od studentskih i cijene su sasvim ok! Prije par dana sam bio u Bijelo-plavom i dobro se razočarao (konobar loš, a i hrana), kunini restorani (Karaka, Galija) su ok, a kod bore konja (Kod ruže, Lumier) neću više nikada ići (bar ne svojevoljno) jer se tako ufurao i nabio cijene za goli k....., isto je i sa OBP-om. Jedino u Hotelu Osijek opravdavaju cijenu sa uslugom, hranom i ambijentom.
i ja sam jela ćevape u tom planet grillu,jako su fini,obožavam roštilj!
Meni je jako ukusno u hotelu Waldinger, ali sam cula da su digli cijene pa se ne usudim ici.. :S

u Galiji mi je kuhar presolio jelo tako da sam skoro umrla, a Karaku ne volim jer bez obzira na izvrsnu hranu i povoljnu cijenu sjedim na benzinskoj. Ugodjaj 0.

Sad kak se otvorila Zuta podmornica sve planiram na girice opet... :D
zelena zaba; przeni smudj... porcijas... fenomenalno !
Gost

di je to?

to ti je na trpimirovoj, autobusna stanica za Baranju, kod skretanja za Tvrđu. Meni su ono iskreno dobri i povoljni, moju preporuku imaju.

MOra da radiš za njih... LOL
Restoran Tikveš,veliki izbor slavonskih jela....malo je skupo ali isplati se...srnetina u nekom tamo umaku sa jabukama i brusnicama samo oko 600kn porcija LOL ...ali fiš mmmmmmm...ambijent prekrasan oko tebe šuma mmmm i dobar konobar gratis LOL
Kod Milera, u Tvrđi. Dva smuđa porcijaša, butelja vina, palačinke i desertno vino.... Usluga savršena.... Samo cca 100 EUR-a....
Fratellijev restoran na vrhu Esseker centra. Odlična klopa, dobar ambijent, usluga malo sporija ali nije loša.
legica_os

Restoran Tikveš,veliki izbor slavonskih jela....malo je skupo ali isplati se...srnetina u nekom tamo umaku sa jabukama i brusnicama samo oko 600kn porcija LOL ...ali fiš mmmmmmm...ambijent prekrasan oko tebe šuma mmmm i dobar konobar gratis LOL

i komarci ljeti isto gratis, ha?
:)
cane

Fratellijev restoran na vrhu Esseker centra. Odlična klopa, dobar ambijent, usluga malo sporija ali nije loša.

ja sam čuo potpuno oprečne dojmove.
zelena žaba - žablji batkovi ili naravni odrezak - jest da se čeka dosta dugo ako se ne naruči unaprijed al je prefino, a i sa žabama se naradiš pošteno :)
esseker, fratelli... sve gore navedeno, s tim da ne čekamo dugo, to im ovisi valjda... i po mogučnosti stol do prozora :)
karaka također može!
ozana

Kod Milera, u Tvrđi. Dva smuđa porcijaša, butelja vina, palačinke i desertno vino.... Usluga savršena.... Samo cca 100 EUR-a....

jesi sigurna da je usluga savršena....
jednom probaj zaviriti u kuhinju...
..mislim da će ti se promijeniti slika o tom "svršenstvu"
cane

:shock: :shock: :shock: :shock:

klopa katastrofa, piletina se osjeti po lignjama :roll: usluga katastrofa, cijene koda jedes u šeratonu...

bio i nikad više :!:
DonQuijote

cane

ja sam čuo potpuno oprečne dojmove.

Volim jesti vani, upoznata sam s ponudom većine restorana u našem gradu i mogu reći da me taj restoran trenutno najdraži. Nemam ni jednu zamjerku. Hrana je izvrsna, cijene su i više nego pristojne, konobari su divni, a ambijent je kao za mene rađen. Boje, izbor namještaja, toplina prostora. Prezadovoljna sam...
meni isto! :)
jebo restoran

mala i ja, meso, povrće, začini i puno dobre zabave

i desert na kraju :lol:
Ja ti bijo u Slavonskoj kući sa obitelji iz ZG, riknio preko 100 ojra i otišo a ni sarmu probo nisam....
Totalan fijasko i nikad više....
kod moje babe pravo domace
Lucky Luke

Ja ti bijo u Slavonskoj kući sa obitelji iz ZG, riknio preko 100 ojra i otišo a ni sarmu probo nisam....
Totalan fijasko i nikad više....

tako se prođe sa barićem....
mnoge je zayebo..mnoge
pricaju ljudi koji rade u esekeru, da se restoran zatvara...
toni

zelena zaba; przeni smudj... porcijas... fenomenalno !

aaaa smuđa volim :worship:

gdje je to?????
U Aljmašu
fino papah prije dva dana u restoranu MULLER u tvrđi. ugodan ambijent, ljubazno osoblje a perkelt od soma ubija! ljudi morate to probati. domaća tjestenina sa sirom i slaninicom, fin pikantan umak u kojem su narezane, očišćene kockice soma. predobro.
standardno ubija šokačka iz corole, ugodno iznenađenje je punjena pljeska iz olive.
U STUC-u, u Gaudeamusu ;)
Stella1989

ti se zayebavaš...!!!!... jelda...??
sokrat

Stella1989

Hehe :) Vidim da svi tu spominju neke fensi-šmensi restorane, pa da podignem posjećenost STUC-u ;) ... fino i jeftino. Ne znam ima li kakvi nepoželjnih ''dodataka'', ali bilo je dobro, hehe ;) Bar onih par puta koliko sam bila...
Stella1989

sokrat

Stella1989

Hehe :) Vidim da svi tu spominju neke fensi-šmensi restorane, pa da podignem posjećenost STUC-u ;) ... fino i jeftino. Ne znam ima li kakvi nepoželjnih ''dodataka'', ali bilo je dobro, hehe ;) Bar onih par puta koliko sam bila...

ti mora da se zajebavaš. ili nisi u životu ništa fino pojela. stuc je svojevremeno služio samo za otić i naručit 2 pomfria i 2 pohana sira i eventualno zagrebački za natovarit u sebe iz obijesti a nikako radi užitka :wink:
Mladjo

ti mora da se zajebavaš. ili nisi u životu ništa fino pojela. stuc je svojevremeno služio samo za otić i naručit 2 pomfria i 2 pohana sira i eventualno zagrebački za natovarit u sebe iz obijesti a nikako radi užitka :wink:

Hehe...bila sam dvaput...u prošloj studentskoj godini ;) Nemam onu ixicu gdje možeš dan i noć jesti u STUC-u, pa otišli dečko i ja malo u Gaudeamus nešto prigristi. Slavonski odrezak im je super, pečen na roštilju, a zagrebački je ok. Pomfri bi mogao biti i bolji, al sve u svemu...koliko puta sam bila...ok.

Gledam, tu svi neke fensi Karake, Essekere spominju, pa ajd da im malo pokvarim statistike ;)

P.S. jela sam fiine hrane, ali u Osijeku i ne idem nešto pretjerano u neke restorane, restorančiće...al dok je Palačinka bar bio otvoren...išla sam tamo na punjene lignje...Dobiješ umake, pekarske kruhiće, pomfri...ma savršeno! (y)
znači mađarska retfala,laguna,bonus,slavonska kuća,karaka...recimo..to su provjereno dobri sprecijaliteti...

Evo za one koje zanima makrobiotička i vegeterijanska kvalitetna hrana koja se može pojesti u restoranu BioQ ,a nalazi se ovdje.
Trenutni favorit i izvor zadovoljstva kod mene je bez velikog razmišljanja Josić Zmajevac.
Možda jerbo volim sve što je ispod peke i dobre riblje specijalitete .
Ambijent je po mom ukusu, jedini minus mi je razmak od A-B....
Hamburger kod Joze. Al' stvarno! Moj omiljeni tjedni menü. :)
Lucky Luke

Trenutni favorit i izvor zadovoljstva kod mene je bez velikog razmišljanja Josić Zmajevac.
Možda jerbo volim sve što je ispod peke i dobre riblje specijalitete .
Ambijent je po mom ukusu, jedini minus mi je razmak od A-B....

koliko god voljela ići tamo i koliko mi se sviđa ambijent, na hrani, osobito ribi, moraju još dosta poraditi...
eto, uskoro idem, da vidim jesu li se popravili od prošli put ;)
a što se tiče razmaka od AdoB, mislim da mu je bus pun pogodak - sjedneš, voziš se i piješ i jedeš do mile volje ;)
DonQuijote

Attila Varga....
Bili u subotu pred svisvete u Zelenoj Žabi u Kopačevu
Nikoga živoga, konobarica neka stara mrzovoljna raga, fišplata ,šaran,som,smuđ obična masna katastrofa. Jedino pozitivno povoljna cijena....
Zaboravi....
Jozo
Hrana iz Prehrane me u nekoliko navrata iznimno ugodno iznenadila, stoga preporučam svima, osim onima kojima su bitni lokacija i interijer.
na žutoj podmornici su 2 porcije girica za 20 kn... predobro su mi sjele...
kudjaokomtiskokom

Meni je jako ukusno u hotelu Waldinger, ali sam cula da su digli cijene pa se ne usudim ici.. :S

u Galiji mi je kuhar presolio jelo tako da sam skoro umrla, a Karaku ne volim jer bez obzira na izvrsnu hranu i povoljnu cijenu sjedim na benzinskoj. Ugodjaj 0.

Sad kak se otvorila Zuta podmornica sve planiram na girice opet... :D

u waldingeru je klopa super,a cijene su ostale iste....mislim da uopće nije skupo...ništa skuplje nego u drugim restoranima
Za ljubitelje dobre hrane ,ugodnog ambijenta i vrhunske usluge,preporučujem restoran "Waldinger" ,cijene su klasične,ali ambijent je nešto posebno. Usluga u Waldingeru je prva klasa...vidi se da su izučeni konobari ...to je sve na nivou...od primanja gosta do odlaska...dakle osjećaš se kao kralj...doći ćemo opet.Također mogu preporučiti restoran "Lumiere"jako dobro .No izdvojila bi i restoran "Bischof",prije par dana sam ga posjetila i ja i suprug smo bili oduševljeni i poslugom i jelom.Dakle tu je steak ukusan...
hohenfels

No izdvojila bi i restoran "Bischof",prije par dana sam ga posjetila i ja i suprug smo bili oduševljeni i poslugom i jelom.Dakle tu je steak ukusan...

gdje je to?
MacaPapucharica

hohenfels

No izdvojila bi i restoran "Bischof",prije par dana sam ga posjetila i ja i suprug smo bili oduševljeni i poslugom i jelom.Dakle tu je steak ukusan...

gdje je to?

u sklopu kavane strossmayer, u strossmayerovoj, nekako nasuprot benettonu.
DonQuijote

MacaPapucharica

hohenfels

gdje je to?

u sklopu kavane strossmayer, u strossmayerovoj, nekako nasuprot benettonu.

hvala :)
hm hm, evo ja bas ovih dana kontam frendicu odvesti na neku veceru za rodjendan (vidite kako sam ja dobar) pa eto sto mislite o to mulleru???

usput za bischof, tamo sam bio cesto sa svojim poslovnim partnerima i moram reci da je definitivno odlicno tamo!!!
nemoj me hvatati za riječ, ali mislim da muller više ne radi, nego je nešto drugo (ali, mislim isto restoran) tamo. Tako sam čula. A nisam i vidjela. Tako da možda nisam u pravu.

Hong kong restoran me oduševio klopom.
MacaPapucharica

nemoj me hvatati za riječ, ali mislim da muller više ne radi, nego je nešto drugo (ali, mislim isto restoran) tamo. Tako sam čula. A nisam i vidjela. Tako da možda nisam u pravu.

kad sam bio prije kojeg mjeseca, muller je radio i imao odličnu klopu.

1step2far

Hong kong restoran me oduševio klopom.

također!
ober lunch tamo kod fine. prefino,jeftino a i lijepo izgelda!
Šteta što nema lovačkih menija ove godine u Muelleru... :)

hamb kod joze trovača :worship:
FiGa

hamb kod joze trovača :worship:

To sam i ja napisala. ;)

Stella1989

Hamburger kod Joze. Al' stvarno! Moj omiljeni tjedni menü. :)

ober i onaj kineski u štrosmaerovoj, ako se kome jede kineska...
Evo nakon dugog razmisljanja i vasih savjeta, otisao sam u Bischoff, i kazem vam jos jednom, predobro je bilo, hrana je bila odlicna, ugodjaj dobar, cijena ok...
ajme meni ja taj Hong Kong uzas . tako je losa hrana bila ,jos su nam dali krivo sto uopce nismo narucili,nikog nije ni bilo osim 10 kineza sto se motaju okolo ...narucila sam lignje a dobla samo glave od lignji odvratno nisam to ni mogla pojest.. nikad vise tamo ..
toshibaos

Evo nakon dugog razmisljanja i vasih savjeta, otisao sam u Bischoff, i kazem vam jos jednom, predobro je bilo, hrana je bila odlicna, ugodjaj dobar, cijena ok...

hej a di je taj bischoff??
e da i jos nesto sto se tice Hong Konga . bilo nsd je 2 a cekali smo te lignje vise od sat vremena ... a nikog nije bilo u restoranu tako da se nemogu vadit na guzvu....uzas jedan....
marina21

toshibaos

u strossmayerovoj preko puta benettona, to ti je i restoran i prenociste, a kavana se zove strossmayer
toshibaos

marina21

toshibaos

u strossmayerovoj preko puta benettona, to ti je i restoran i prenociste, a kavana se zove strossmayer

Prošle subote smo tražili gdje na večeru. Svuda prazno...Jedino tamo bilo ljudi. Izgleda da je stvarno ok mjesto...Nismo znali kak je, pa se nismo odlučili :(

e ljudi kakva je klopa u kormoranu?i ako netko ima nešto s jelovnika za preporučiti..
U "Đermu" isto nije loše...klopa obilna , nije tako skupo, ambijent mi se posebno sviđa..

Ovisno o rasporedu .

Vidi link: http://www.unikom.hr/

To je definitivno zdrava hrana, kontejneri su raspoređeni u prirodi
Bendek mi je pravo otkriće nakon što više nije studentski restoran. Nedavno su starci imali godišnjicu pa smo išli tamo jer su se prije xy godina tamo i vjenčali i bilo je izvrsno, a pravo otkriće mi je njihova dostava, u zadnjih tjedan dana 3 puta sam naručivala od njih i zbilja je super...svaka čast bendekovci :-))

ekipa kakve su cijene u waldingeru?
otišli bi za proslavu diplome, obiteljski, nas 7, na neko mjesto di još nismo bili, al malo nas strah da ne bude sad da dođemo, sjednemo kad ono cijene milijun kuna :shock:
Mi smo bratovu diplomu proslavili u Bonusu uz odlične ćevape :D Doduše, bili su nešto lošiji nego prije pola godine (kada sam zadnji puta bila tamo), ali i dalje najbolji u gradu (barem meni) :)
Aisha@ cijene su normalne, sve štro trebaš je otići se dogovirti s šefom sale, ranije, da ćete doći organizirano i bla bla, urediš sva pitanja pa i cijene... ja sam prije par tjedana bila na proslavi vjenčanja i nisu ništa više tražili nego u drugim restoranima,a vrhunska usluga, od ambijenta, do hrane i svega
s obzirom da je u naslovu naglasak na klopu...mogu reći da sam sasvim dobru klopu...jeo u Mercatoru...u Pevecu...(dok je radio restoran)....to je što se tice onih niskobuđetnih restorana...
e sad ako hoceš spojiti vizualnu ugodu sa dobrom klopom...po meni je restoran Đeram sasvim dobar restoran....
Zna li netko radno vrijeme restorana Đeram ?
P.S. HITNO JE !!
Ramska 16 (Bosutsko). telefon: (031) 492294
makedonka :)
Kakve su cijene u Bischoffu?
lady_di

mene isto zanima... ako je netko voljan odgovorit... npr, večera za dvije osobe cca..
ne znam zašto osječani zaobilaze restoran hotela osijek. ne bih rekao da je zbog krize, jer su neki drugi restorani tog cjenovnog ranga u osijeku i okolici više-manje posjećeni, ali su rijetki kvalitetom hrane i uslugom u rangu s njime.

uvjerio sam se u to i nekidan, kao i nekoliko puta dosad. svaki puta sam dobio odlično pripremljeno, ukusno jelo, radilo se o juhi, mesu, ribi, prilogu ili desertu. porcije su veličinom vrlo korektne (a ne smanjuju se i kad su neke akcije). konobari su pristojni, uslužni i profesionalni. sam restoran je neupadljivo uređen, ali s obzirom na pogled iz restorana, niti ne treba ništa što bi odvlačilo pažnju s tog glavnog aduta uređenja. cijene nisu bauk i value for money u ovom je slučaju neupitan!
lady_di

Gdje je to ?? Prvi puta čujem :S
Cijene nisu ništa značajnije drugačije od ostalih restorana te kategorije, ali kvaliteta i usluga su, po meni, fantastične :O

Klopa je genijana, od juha, preko pizze do mesine i ribe.
Crazy Man

lady_di

mene isto zanima... ako je netko voljan odgovorit... npr, večera za dvije osobe cca..

ovisi što želiš jesti.

žena i ja smo tamo jeli mesnu platu za dvije osobe=149,00kn

svatko dobije kotlet, pljeskavicu, kobasicu, čevape, ražnjiće, bečki odrezak,

komad slanine, pommes frites, đuveč riža, luk i ajvar.

vrhunski spremljeno, nismo mogli ni pojesti sve.
karaka...

kako sam ih nahvalio prije dosta vremena, red je da ih sada i pokudim. nazovem u subotu i rezerviram stol za jučer. u trenutku kad smo stigli, karaka je još gotovo prazna, a oni nas pokušavaju smjestiti za stol gdje je odmah iza jedne stolice ona peć i ima milijun stupnjeva, a u drugu stolicu se uopće ne može sjesti jer nema dovoljno mjesta. uspjevamo dobiti drugi stol. na stolu stoji "valentinovo menu". ok, preletimo menu, jela su interesanta, ali normalno zamolim konobaricu da nam da standardni menu. u to ulijeće konobar koji se dere pred nama (!?) kako ona to nama ne smije davati i nama totalno neljubazno pojašnjava kako imaju milijun rezervacija i kako mogu poslužiti sao jedan od tri ponuđena menija. mislim si dobro, ali mogli ste to reći prilikom rezervacije! klopa načelno pristojna, iako pothlađena, zbog čega je jedan par do nas ustao od stola i otišao. uz jelo naručujemo ponuđeno vino s menija. na kraju u računu stoji da pola litre vina košta 40 kuna, a ne 30 koliko piše na meniju. zovem konobara i ukažem mu na to, a on meni kao objašnjava kako mi je poslužio kutjevačku, a ne feričanačku graševinu. na moju opasku kako je moguće da mi je vino poslužio mimo menija na svoju ruku, a nismo mogli uzeti jelo po narudžbi, već samo ponuđeno, ostao sam bez odgovora. da ne govorim kako su se vrli konobar i njegov pajdo cijelo vrijeme nešto šegečili, zajebavali i galimili odmah do našeg stola. to je bilo toliko neugodno da sam s curom za cijelu večeru progovorio svega par rečenica. na izlazu vidim da smo još imali i sreće, karaka se u međuvremenu napunila i izgledala ko jebena vojna kantina. unutr sedam milijuna ljudi, sjede svi gotovo jedni na drugima, od bilo kakve intime i privatnosti ni slova. gospodo draga, vidjeli ste me sada i nikad više! volio bih samo da se javi još netko tko je jučer imao slična iskustva, da ne ispadne kako neutemeljeno serem.
Uključujem se u raspravu ali sa kontra dojmovima.
Na preporuku kolege sa posla išao sam sa svojom gospođom u Bendek gdje su također imali Valentinovske menije koji su bili odlični - dva menija, boca vina i boca mineralne - 200 kn.
Oko 18h bilo je nekih 20-30 ljudi, sasvim OK.

Kćerka kaže da je sa dečkom bila u hotelu Osijek, ali da baš nije bila zadovoljna sa ponudom - dobra hrana, ali loš odabir menija i loša živa glazba.
Mladjo

karaka...

kako sam ih nahvalio prije dosta vremena, red je da ih sada i pokudim. nazovem u subotu i rezerviram stol za jučer. u trenutku kad smo stigli, karaka je još gotovo prazna, a oni nas pokušavaju smjestiti za stol gdje je odmah iza jedne stolice ona peć i ima milijun stupnjeva, a u drugu stolicu se uopće ne može sjesti jer nema dovoljno mjesta. uspjevamo dobiti drugi stol. na stolu stoji "valentinovo menu". ok, preletimo menu, jela su interesanta, ali normalno zamolim konobaricu da nam da standardni menu. u to ulijeće konobar koji se dere pred nama (!?) kako ona to nama ne smije davati i nama totalno neljubazno pojašnjava kako imaju milijun rezervacija i kako mogu poslužiti sao jedan od tri ponuđena menija. mislim si dobro, ali mogli ste to reći prilikom rezervacije! klopa načelno pristojna, iako pothlađena, zbog čega je jedan par do nas ustao od stola i otišao. uz jelo naručujemo ponuđeno vino s menija. na kraju u računu stoji da pola litre vina košta 40 kuna, a ne 30 koliko piše na meniju. zovem konobara i ukažem mu na to, a on meni kao objašnjava kako mi je poslužio kutjevačku, a ne feričanačku graševinu. na moju opasku kako je moguće da mi je vino poslužio mimo menija na svoju ruku, a nismo mogli uzeti jelo po narudžbi, već samo ponuđeno, ostao sam bez odgovora. da ne govorim kako su se vrli konobar i njegov pajdo cijelo vrijeme nešto šegečili, zajebavali i galimili odmah do našeg stola. to je bilo toliko neugodno da sam s curom za cijelu večeru progovorio svega par rečenica. na izlazu vidim da smo još imali i sreće, karaka se u međuvremenu napunila i izgledala ko jebena vojna kantina. unutr sedam milijuna ljudi, sjede svi gotovo jedni na drugima, od bilo kakve intime i privatnosti ni slova. gospodo draga, vidjeli ste me sada i nikad više! volio bih samo da se javi još netko tko je jučer imao slična iskustva, da ne ispadne kako neutemeljeno serem.

Lijepo sam ti rekao da ne ideš tamo. K tome sam ti još spomenuo kako je šogi prošao, došavši kući, nakon večere u Karaci mu je pozlilo, otišao je na toalet, u istom pao i glavom ispogađo sve što se pogoditi moglo. Jedva ostao živ, sa trajnim posljedicama... Mimo toga, jednom drugom prilikom im je vraćeno jelo, u istom tom restoranu...
Mladjo, a šta ti očekuješ od "restorana" u benzinskoj stanici? ;)
Meni neshvatljivo da ljudi tam idu i na poslovne ručkove. Strava!!!
gdje je karaka?
PEGY

gdje je karaka?

Zadnji puta kad sam bila je bila prekoputa OMV benze na sjenjaku.
8

DonQuijote

Kod Varge.

Zna li netko radi li ovo još ?
Čula sam za indijski fast food restoran Himalaya (DG). Ima li netko iskustva (izbor hrane i cijene)?
trauma_os

8

DonQuijote

Kod Varge.

Zna li netko radi li ovo još ?

Naravno, meni su tamo zakon pileći batkovi i zapečeni grah!

Ljep pozdrav svima,

pozivam Vas da isprobate novu pizzu u Osijeku, kao i najveći hamburger u gradu. Nudimo Vam i grill na uglju te domaća kuhana jela. Mi smo Catering Osijek, telefon 359-555, a možete nas naći i na facebooku (gdje možete vidjeti i jelovnik) pod imenom Cat Ering Osijek. Probajte nećemo Vas razočarati. :D

Catering Osijek
Plavi Podrum.
.. I tako, unatoč jednom lošem iskustvu u Bonusu i zahvaljujući gužvi u dva restorana, odlučih prijateljicu odvesti u najbliži restoran koji nam je bio na putu - Bonus. U nadi da me Bonus neće obrukati pred legicom koja nije iz Osijeka, odlučile smo sjesti za jedini prazan stol koji je bio, odmah uz šank. Pregledala jelovnik i obje naručile isto - pileći ražnjići (prilog somun i krumpir) i miješana salata. Jelo je stiglo brzo unatoč velikoj gužvi - odmah mi je bilo lakše. Prva stiže salata, pa smo se odlučile začiniti ju dok jelo ne dođe. Taman kad sam se opustila - eto nepozvanih gostiju u obliku mrava! Doza sa octom u kojemu plivaju mravi! U tom trenutku donosi konobar ostatak klope, a ja se odlučih pravit grbava barem neko vrijeme jer nisam mogla vjerovat da su to stvarno mravi. Napola site, bacile smo se na jelo. Somun apsolutno bez boje, okusa i mirisa. Potpuno bijela i žilava pojava na tanjuru! Piletina je vatru vidjela kao što sam i ja vidjela Jetija. Rezime - nikad, al nikad više u Bonus.
Bio u Novom Saloonu u ŠD Gradski vrt. Interijer ugodan, konobari brzi i uslužni, hrana sasvim OK, tako da ako netko želi, neka baci oko/uho/želudac :D
Frost

Bio u Novom Saloonu u ŠD Gradski vrt. Interijer ugodan, konobari brzi i uslužni, hrana sasvim OK, tako da ako netko želi, neka baci oko/uho/želudac :D

bome...slažem se sa ovom konstantacijom, provjereno nekoliko puta i svaki put je bilo izvrsno...
Pohvale za Millenium u Portanovi.....za hranu i uslugu sve pohvale...a i dosta brzo bude gotovo....
Slažem se. Pizza millenium je predobra, usluga na visokoj razini.
da, mogu se samo pridružiti pohvalama za milenuim, nadam se da ih neću ureć :mrgreen:
andjusticeforall

karaka...

Lijepo sam ti rekao da ne ideš tamo. K tome sam ti još spomenuo kako je šogi prošao, došavši kući, nakon večere u Karaci mu je pozlilo, otišao je na toalet, u istom pao i glavom ispogađo sve što se pogoditi moglo. Jedva ostao živ, sa trajnim posljedicama... Mimo toga, jednom drugom prilikom im je vraćeno jelo, u istom tom re

Interesentan je taj feomen Karake. Meni je naprosto neobjašniva posvemašnja fascinacija pečenjarnicom na benzinskoj pumpi. Pri tome uopće nije problem što se restoran nalazi u sklopu benzinske pumpe, obzirom da je njegov interijer više nego pristojan, nego je problem u lošoj kvaliteti hrane i usluge. Ta lokacija je zapravo i najveća Karakina prednost. Nebrojeno puta sam izjavio 'ovo mi je zadnji puta da dolazim u Karaku' i svejedno opet dolazim. Zašto. Na primjer zato što me nazovu poslovni partneri i kažu ' bit ću za 10 minuta u Karaki, ajd' naleti na ručak'. To se posebice odnosi na kolege koje nisu iz Osijeka, a za Karaku su hvala bogu svi čuli, blizu im je obilaznica i za čas mogu šmugnuti bez pretjeranog maltretiranja s osječkim semaforima.
No vratimo se na ono najvažnije, a to je hrana. Moram primjeriti da mi je prije godinu, dvije hrana u Karaki bila kudikamo bolja.
Ovih predblagdanskih dana sam imao prigodu čak tri puta objedovati u Karaki i bio sam nemalo razočaran. Moram naglasiti da je sva tri puta Karaka bila doslovno krcata tako da smo jednom čak i morali pričekati stol nekoliko minuta. Prvi puta sam jeo iskoštenu piletinu s roštilja koja je bila za moj ukus presuha i predrvenasta da bi dobila prolaznu ocjenu. Drugi puta sam naručio tjesteninu s curry piletinom koja je bila korektna, jedino je umak bio mrvicu premastan i pretežak, no to ne umanjuje solidnu ocjenu. Treći puta je bila prava katastrofa. Za predjelo sam pojeo dnevnu juhu od brokule koja je, na moje i na zaprepaštenje mojih kolega, bila napravljena iz vrećice. Dobro znam razliku između juhe od brokule iz vrećice i one domaće obzirom da ju nerijetko i sam spravljam kod kuće. Za glavno jelo sam naručio biftek u umaku od zelenog papra. Umak je bio jedina svijetla točka cijelog objeda obzirom da je biftek bio pripravljen totalno amaterski. Iznutra jest bio sočan, no ne i adekvatno začinjen, a izvana je bio toliko prepečen da se stvorila pokorica. Vjerojatno je pečen na prejakoj vatri (temperaturi). K tome je pokorica je imala okus po svim mogućim ostacima s roštilja. Definitivno ću svoje buduće gurmanske doživljaje u Karaki (ako ih uopće bude i bilo) ograničiti isključivo na tjestenine što najtoplije preporučam i ostalima.
:D :gathering:
karaka je bila ok dok je bila stalna ekipa (konobari kuhari)......e onda se ta ekipa razišla i sve je otišlo u penis.....

no dobro....ako se vec bira restoran po pristupacnosti....onda svakako treba spomenuti novi saloon....u dvorani gradski vrt....jer osim pristupacnosti....stvarno imaju odlicnu klopu...iz vlastitog iskustva mogu reći da nikad nisam naišao niti na jednu primjedbu....od klope...koja je bogata, ukusna...pa sve do ljubaznog osoblja i ugodnog ambijenta.....
Restoran Green (prenočište Fitea) u Srijemskoj kod kružnog toka na Divaltovoj.
Ne treba ti ni auto, tramvajska stanica 30 m dalje....
tel. 508-508
http://www.fitea.hr/restoran.php
lumier ^^
Jako sam se iznenadio kad mi je gospodin iz dnevne ponude jela predložio perket od piletine u Catering Osijek...
Obzirom da mi je već dosta jela tipa pizza, hamburger, ... fino i ima okus po domaćem samo što(oprosti mama i oprosti ženo)je puno ukusnije. Mmmmm mora se probati
66SAN

Jako sam se iznenadio kad mi je gospodin iz dnevne ponude jela predložio perket od piletine u Catering Osijek...
Obzirom da mi je već dosta jela tipa pizza, hamburger, ... fino i ima okus po domaćem samo što(oprosti mama i oprosti ženo)je puno ukusnije. Mmmmm mora se probati

Catering Osijek
Preporučujem Karaku.
Zna li netko radi li još restoran Muller u tvrđi ? Zovem ih već danima na telefon nitko se ne javlja, prolazila danas tamo svijetla ugašena iako nigdje ne piše da je zatvoren... :S
trauma_os

Zna li netko radi li još restoran Muller u tvrđi ? Zovem ih već danima na telefon nitko se ne javlja, prolazila danas tamo svijetla ugašena iako nigdje ne piše da je zatvoren... :S

Ne radi. Ako je točno ono što sam čuo, problem je u nekoj papirologiji oko vlasništva te u cijeni najma. Navodno namjeravaju ponovo otvoriti restoran, ali kad će to biti...
Poštovanje!

Trebao bi informaciju gdje se može dobro najesti a da ne košta puno, i da nije restoran za direktore.
Imam u planu doći u nedjelju na sajam koji je na pampasu. Gledam restoran Bendek nije loš, što se tiće cijene ali je na drugoj strani grada.
U portanovi imaš gore restoran Milenium, dobra hrana cijena onak nije prejeftin. Ako vodiš ženu ostavi je tamo :D Usput samo da ti napomenem da ja svaki put na tom sajmu ostanem gladna.
a ono "druga strana grada" pa nije ti ovo njujork, tamo si za par minuta.
Nemam ženu. Kada je bio sajam lova i ribolova bio je veliki šator restorana "Slavonska kuća", dok na jesenskom samo čevapi bili ništa od šatora.
Bio sam u "Mileniumu" jesenas i jedno negativno iskustvo sam doživio, gužva je bila, a konobar malo i nesposoban. Dođem sjednem ono prolazi nakon 2-3 min eto njega može sok i jelovnik, opet brate čekaj, narućim pizzu, i čekaj, obitelj koja je došla poslje mene dobila je jelo prije mene, a ja čekam, prvo donese pizzu koju nisam narućio, i na kraju donese slavonsku ali sa lukom, a tražio sam bez luka. A što se tiće "Bendeka" dali tamo dolaze studenti na jelo?
nemam pojma, Bendek je ok, nisam čula da se netko žalio.
Bendek već dvije godine nije studentski restoran, a omjer cijene i kvalitete je više nego dobar. Baš vikendom imaš odlične dnevne menu-e po 25 ili 40kn i isplati se otići!
mrki_co

Poštovanje!

Trebao bi informaciju gdje se može dobro najesti a da ne košta puno, i da nije restoran za direktore.
Imam u planu doći u nedjelju na sajam koji je na pampasu. Gledam restoran Bendek nije loš, što se tiće cijene ali je na drugoj strani grada.

pizzeria strossmayer - bliže od bendeka, nije teško za naći, samo ravno strossmayerovom: http://www.omnia-osijek.hr/jelovnik.htm
A kako je u Lumiere-u? Dali je netko bio?
D.E.A.

A kako je u Lumiere-u? Dali je netko bio?

zadnji puta prije nekoliko mjeseci. imam osjećaj da su prije imali zanimljiviju ponudu. uglavnom, zadnji puta me nije nešto oduševilo, a za istu cijenu možeš pojesti odličnu klopu u hotelu osijek.

Živjela sam dva tjedna u Fitei i jako sam zadovoljna sa svime. Ugodna obiteljska atmosfera, dobra klopa. Tko dolazi autom teško će stati na parking, zato je blizu bus, i Plodine, ako je kritično. Smuđ kod Alasa također.

pozdrav,
zanima me iskustva u " Lipov hlad " 2 puta bila na pici koja me oduševila, al bilo je to davno.. a sad bi na veceru s mužicem pa bi tamo :shock: pa me zanima ostatak menija :* hvala
Mladjo

karaka...

Lipov hlad ? :lol:
Bijah neki dan 'Kod Ruze' ... nekakva bijela vjesalica ... punjena sa sunkom i sirom ...

meso zilavo ...

prilog krumpir ... sve skupa peceno u starom ulju pa je sve bilo 'bljak' ...
Bijah u Lipovom hladu prije mjesec dana, jela sam ćevape i nisam nešto oduševljena, čudan okus, nisu mi se svidjeli...
Makedonka je zakon za ćevape a lipov hlad možda neka za druga jela ili pizze.

kokica

pozdrav,
zanima me iskustva u " Lipov hlad " 2 puta bila na pici koja me oduševila, al bilo je to davno.. a sad bi na veceru s mužicem pa bi tamo :shock: pa me zanima ostatak menija :* hvala

Pizze odlične, kao i štruce, lignje na žaru također odlične, punjena pljeskavica, uglavnom sve što sam probao tamo mi je bilo zadovoljavajuće i velika porcija za fino najesti se, ili sam imao sreće ili su stvarno dobri :)
Kod kuće je ipak najbolje :)
SrodnaDuša

Potpis...
SrodnaDuša

I moj muž to kaže :)
zaljubljena u Osijek

SrodnaDuša

A koju glazbu volite slušati dok jedete kod kuće?

Opet vas par napravi offtopic, u naslovu lijepo piše restorani, ali eto mora netko biti "duhovit".
markonato

zaljubljena u Osijek

SrodnaDuša

Opet vas par napravi offtopic, u naslovu lijepo piše restorani, ali eto mora netko biti "duhovit".

neki ovdje pišu samo da bi natukli broj postova...
markonato

zaljubljena u Osijek

SrodnaDuša

Ja inace obožavam dok jedem slušati

Evo baš sad uživam uz ovu glazbu dok jedem tortu :)
U restoranu "Green" u Srijemskoj ulici kod kružnog toka.

Ekipa,
treba mi preporuka za neki restoran s dobrom klopom, nisam dugo bio u Osijeku pa nisam u toku :wink:
Ovisi na šta ciljaš.Osobno: najbolji omjer kvalitete klasičnih jela,usluge i cijene-Rustika (imaju i pizzu,ali meni nije ok),a definitivno najbolja pizza u gradu-La Rosa.Super je hrana i u hotelu Osijek i cijene nisu strašne,ali tamo mi je nije opuštena atmosfera.Čobance,fiševe i dr. slavonske delicije baš ne ljubim,pa ne mogu ništa reći.Dobar tek
Imaš Staru Magdu, onak su drugačiji, imaju variva i juhe, pokljukušu.. I tortilje su im super. A cijene su i više nego odlične!

wileda

Ovisi na šta ciljaš.Osobno: najbolji omjer kvalitete klasičnih jela,usluge i cijene-Rustika (imaju i pizzu,ali meni nije ok),a definitivno najbolja pizza u gradu-La Rosa.

Po mom mišljenju, Rustika ima najbolju pizzu u Osijeku. Čula sam da ljudi hvale La Rosu, ali mi se ne sviđa što je njihova pizza tanka i uopće nije bogata. A da ne spominjem da imaju čudno poimanje slavonske pizze (ne stavljaju sve što bi trebalo ići u tu vrstu pizze).

Pipac

Imaš Staru Magdu, onak su drugačiji, imaju variva i juhe, pokljukušu.. I tortilje su im super. A cijene su i više nego odlične!

Stara Magda me skoro neće vidjeti. Unutra smrdi po WC-u, a veličine porcija im variraju. Nekad dobiješ skoro punu zdjelicu juhe, nekad upola manju.

Someone

Ekipa,
treba mi preporuka za neki restoran s dobrom klopom, nisam dugo bio u Osijeku pa nisam u toku :wink:

Lumière ima odličnu hranu, kod njih najviše volim naručiti fitness salatu s piletinom. Porcija košta 39 kn - zbilja je velika i fina. :)

Ekipa hvala na sugestijama. Mislim da će izbor pasti na neki roštilj. Što mi tu preporučate? Kakav je ovaj novi Corner, bio netko?

Someone

Ekipa hvala na sugestijama. Mislim da će izbor pasti na neki roštilj. Što mi tu preporučate? Kakav je ovaj novi Corner, bio netko?

Probala sam kod njih mesnu platu za 4 osobe, bila je stvarno jako fina. Dobiju se 2 velika pladnja s nekoliko vrsta mesa, umaka i povrća. Fotke su u nastavku...

Bez ikakve ljutnje, Ana031, ali jednostavno mrzim kad ljudi dođu u restoran i naslikavaju se i postavljaju slike na fejs ili slično, a smatram da je još veći debilizam kad napišeš lokaciju sa koje se javljaš na fejs.
milo_moje

Bez ikakve ljutnje, Ana031, ali jednostavno mrzim kad ljudi dođu u restoran i naslikavaju se i postavljaju slike na fejs ili slično, a smatram da je još veći debilizam kad napišeš lokaciju sa koje se javljaš na fejs.

Za ovakve stvari postoji Foursquare. Možeš ostaviti komentar kakva je bila hrana ili usluga, preporučiti određeni restoran, kafić i sl., ali i pronaći nečija korisna (dobra ili loša) iskustva.

Često bude i fotki, što je po meni korisna stvar jer možeš nekome pomoći ako te pita za preporuku, kao na ovom forumu. Kad netko vidi fotku, može odmah vidjeti što ga čeka. :)
jel jeo netko u ovom outu(dio cornera valjda)? vidim da imaju roštilja pa me zanima kakvo je

Molim preporuke za gablec u Osijeku. :)

Tagovi