Autor |
Poruka |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
evo malo statistike
Godišnja_statistika_transplantacija_2011(tabela).pdf 80,92 kB |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
@padobranac, tako je u zakonu al u praksi bude malo drugacije... obicno se takvi slucajevi prezentiraju pred etickim povjerenstvom odredene ustanove koju cini nekoliko osoba tako da osim ovih specijalista mislim da u povjerenstvu bude i ravnatelj bolnice, te specijalisti koji su zaduzeni za odredenu dijagnostku koja se obavljala i iznose svoja misljenja (konkretno za perfuzijsku scintigrafiju treba spec. nuklearne medicine, pa za neke treba spec. radiologije a za ostale je doovljan i neurolog). e sad osim ovih clanova u etickom povjerenstvu budu jos neki, e sad tocno koji nisam siguran pa ne bi iznosio misljenje...
bilo bi idealno kad bi se to povjerenstvo moglo sastojati samo od 2 clana, ali svi znamo kakav je trend medu bolesicima i da se lijecnici tuze zbog najmanje pogreske, pa je upravo razlog viseclanog povjerenstva taj da se smanje mogucnosti tuzbe na racun ustanove... |
|
|
|
|
 |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
@Psycho
Drago mi je cuti da je to tako kako kazes..
cini mi se da si u medicini i vjerojatno si dobro upoznat s tematikom..
Samo koristim priliku informirati, makar onoliko koliko sam sama proguglala.. |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ma np, skuzio sam, samo sam htio nadopuniti da ima jos clanova etickog vijeca, da ne bi bilo argumenata kako samo 2 osobe odlucuju o necijem zivotu/smrti... |
|
|
|
|
 |
silence
Ukupno postova: 1135 Spol:  Nebitno
|
Totalno ste skrenuli sa teme. |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
pa slušaj draže bi mi bilo da su samo 2 osobe s imenom i prezimenom, pa da se zna tko je rekao da je čovjek mrtav! a kad se počne masa nekih stručnjaka nazivati, u stvari skrivati iza vijeća to mi je tek sumnjivo jer onda se kaže "članovi vijeća su zaključili blaaa.. i nitko nije odgovoran"! |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
francika
|
Evo malo o liječnicima koji su podvojene ličnosti kao i neki liječnici u Osijeku.
I Radovan Karadžić je bio liječnik.
|
|
|
|
|
 |
francika
|
|
|