[izbori 2009.] Bubalo uvjerljiv, Đapić ipak prošao u drugi krug

Osijek

[izbori 2009.] Bubalo uvjerljiv, Đapić ipak prošao u drugi krug

Krešimir Bubalo pobjednik je prvog kruga prvih neposrednih izbora za osječkog gradonačelnika. Kandidat koalicije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske, nakon obrađenih 109 od 110 biračkih mjesta dobio je 38,68 posto glasova.

[izbori 2009.] Rezultati lokalnih izbora 2009.

Nakon neizvjesne utrke za drugo mjesto, protukandidat Bubalu u drugom izbornom krugu bit će kandidat koalicije HDZ-HSP Anto Đapić koji je u drugi krug ušao s manje od 2 posto više glasova od nezavisnog Gordana Matkovića. Đapić je dobio 23,07, a Matković od 21,39 posto glasova. Neizvjesnu borbu za drugo mjesto između dvojice donedavno bliskih stranačkih suradnika previđale su sve predizborne analize, a kako su tijekom večeri stizali rezultati s biračkih mjesta nekoliko su se puta izmjenjivali na drugom mjestu. Posljednji među četvoricom kandidata bio je prof. dr. Josip Vrbošić, kandidat koalicije SDP-HSLS-HSS-DSU, koji je dobio nešto više od 15 posto glasova.

Najviše vijećnika u osječkom Gradskom vijeću imat će koalicija HDSSB-HNS-ZH, koja je dobila 32,64 posto glasova, odnosno devet vijećničkih mjesta. Desetak posto manje glasova dobila je koalicija HDZ-HSP (šest vijećnika), dok je treći rezultat i na ovoj razini ostvarila Nezavisna lista Gordana Matkovića (nešto manje od 19 posto glasova, pet vijećnika). Malo manje od 15 posto dobila je koalicija SDP-HSLS-HSU-DSU (četiri vijećnika). Izborni prag sa 6,09 posto osvojenih glasova prešao je i HSU (jedan vijećnik).

Borzan odlazi s mjesta predsjednice

Trojac Bubalo-Lovoković-Vrdoljak poručuje da ima spremnu kampanju za drugi krug. “U fokusu nam nisu suparnici, nego problemi koji muče Osječane”, poručio je Bubalo. Izbornom stožeru telefonski se obratio i Branimir Glavaš, koji je simpatizerima poručio da će izbornu pobjedu potvrditi u drugom krugu.

Anto Đapić, nakon tijesnog ulaska u drugi krug, najavio je kako kreće s pregrupiranjem?!

- Sada imamo dovoljno vremena napraviti sasvim novu kampanju, jer ova se u potpunosti raspala prije četiri dana. Imali smo silnih problema i sada ćemo ići na svježinu. Na taj način mislim da u drugom krugu mogu dobiti izbore, najavio je Đapić.

Predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan smatra kako je presuda Branimiru Glavašu i te kako utjecala na rezultate izbora, “a poruke iz ovako umjerene građanske opcije, ostale su po strani. Naš rezultat je sasvim solidan s obzirom na te okolnosti”. Nije se željela izjasniti hoće li i koga eventualno podržati u drugom krugu, Bubala ili Đapića.

Najavila je da će, budući da su sada podržali kandidata iz druge stranke (HSLS), SDP za iduće izbore vjerojatno stvarati kandidata iz svojih redova.

- U svakom slučaju, morat će biti nekih promjena u osječkom SDP-u, a koliko će one biti drastične, vidjet ćemo, najavila je, pomalo iznenadno. Na pitanje hoće li otići s čela osječkog SDP-a, nije izravno odgovorila, ali je dala naslutiti da će možda biti tako.

Vrbošić preuzeo odgovornost

Činjenica da je posljednji prilično je razočarala Josipa Vrbošića, koji priznaje "nisam zadovoljan, naša koncepcija je bila ulazak u drugi krug i 7-8 mjesta u Gradskom vijeću". Na upit smatra li da je teret debakla HSLS-a, čiji je osječki predsjednik na proteklim izborima bio pretežak i da bi bolje prošao ispred neke druge političke opcije, odgovorio je "ne mislim da je politička opcija bila pogrešna".

- Mi smo se bazirali više na programe i na različitost od naših suparnika. Ne mogu vjerovati da SDP, HSLS, HSS i DSU zajedno nisu dovoljno jak poziv da nam građani daju više glasova, priznaje. Jedan od razloga poraza pronalazi i u slabijem izlasku na izbore jer su, prema njegovu mišljenju, apstinirali upravo birači građanske ljevice.

- No, ne bih to smatrao ključnim. Vjerojatno naši programi i ja kao osoba nismo bili dovoljno atraktivni biračima. Naravno da preuzimam odgovornost na sebe, iako mi nije žao i opet bih se upustio u utrku, otvoreno kaže. Na upit znači li ovo eventualno i njegovu političku mirovinu, odgovara niječno.

- Dugo sam u politici i želim ostati u njoj. Međutim, kakav će raspored igrača biti, prepustit ćemo analizama i vremenu koje je pred nama, indikativno kaže.

Pišu: Mario Mihaljević/Tomislav Levak/Nefreteta Zekić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Goran Flauder/arhiva 031

Matković zadovoljan iako neće u drugi krug

Gotovo do 23 sata bilo je najizglednije kako će u drugi krug s Krešimirom Bubalom u borbu za gradonačelnika ići Gordan Matković, no u 23.15 Matković je priznao kako je treći. Iako je pokušao ostati smiren, nije mogao skriti krv koja mu je navrla u lice. No, unatoč rezultatima Matković tvrdi kako je zadovoljan. Sve vrijeme u njegovu izbornom stožeru, vladalo je drastično bolje raspoloženje, nego u taboru HSP-a i HDZ-a. Tako je Matković i rezultate čekao u društvu supruge i prijatelja, koji su odlučili poduprijeti “njegovu novu priču” “Rezultati pokazuju da sam ušao u Gradsko vijeće i to za mene s nevjerojatnih pet vijećnika, te da smo ušli u županijsku skupštinu. Na žalost, u drugi krug ne idem, ali izgubio sam sa samo dva posto od kandidata kojeg podupiru najjača gradska i državna stranka.”, komentirao je. Matković nije želio odgovoriti koga će podržati u drugom krugu. “Neke ljude nikako ne mogu poduprijeti, a vi sad kalkulirajte tko bi to bio.”, poručio je.

Piše: N.Z./Glas-Slavonije.hr

Kandidat Anto Đapić skrivao se do 22.30 sati!

Sve do 22.40 sata u izbornom stožeru HDZ-a i HSP-a jučer nitko točno nije znao gdje se nalazi kandidat za gradonačelnika Anto Đapić, a nakon pojave prvih rezultata, u 21 sat, koji su pokazivali da Đapić neće u drugi krug, većina okupljenih u hotelu Osijek razbježala se. Tako je već oko 21 sat švedski stol bio prazan, a u dvorani Lipa ostalo je tek nekolicina marginalnih članova kolacijskih stranaka. Gdje se nalazi stranački šef nisu do 22 sata znali ni Danijel Srb ni Goran Trdin, koji je čak najavio kako se Đapić neće niti pojaviti u javnosti. Inače, u ovom izbornom stožeru našlo se najviše liječnika KB Osijek, te s druge strane osoba poznatijih sa stranica crne kronike. Kada su se oko pola 11 pojavili rezultati koji su pokazali da će njihov kandidat u drugi krug, Anto Đapić se odlučio pridružiti stožeru u hotelu Osijek. “Nije me bilo jer sam bio po drugim stranačkim stožerima gdje smo razmatrali i prikupljali podatke. Moram priznati da sam malo iznenađen rezultatima, ali ne previše, jer me u politici više ništa ne može iznenaditi. Kod moje kandidature bilo je mnogo problema, pa se čak i ljuljala sama kandidatura, a na rezultat je svakako utjecao izlazak Goradana Matkovića i HSU-a. Ipak, mislim da je na ove izbore prije svega utjecao slučaj Glavaša, pa je on i ovaj put, iako nije ovdje, imao veliku ulogu u izborima”, komentirao je jučer Đapić.

Piše: N.Z./Glas-Slavonije.hr

“Snaga tima osigurat će pobjedu u drugom krugu”

Večeras me hadezeovci nemojte ništa pitati... nek' vam suze tiho teku, pa će manje boljeti... tako je, parafrazirajući “Ravnicu”, počela pjesma nakon prvih izlaznih anketa za izbor novog gradonačelnika u izbornom stožeru HDSSB-a. Približno 40 posto glasova već je u 19 sati dalo naslutiti da će pjesma potrajati do kasno u noć. Na kraju, kad su u 22 sata Krešimir Bubalo i Vladimir Šišljagić s tamburašima zapjevali “Lijepa li si”, Bubalo je poručio da u drugi izborni krug ulazi s pozicije lidera. “Zahvaljujem građanima Osijeka što su prepoznali Snagu grada”, poručio je Bubalo. Upitan koga želi u drugom krugu, Đapića ili Matkovića, kratko je odgovorio da nikada nije bio opterećen protukandidatima, već razmišlja o realizaciji projekata i sanaciji minusa u gradskoj blagajni. “Složili smo ekipu koja ima iskustvo, snagu i energiju da provede prijeko potrenbe promjene”, rekao je Bubalo. Vrdoljak je, pak, za jučerašnje rezultate rekao da su “potvrda da smo počeli raditi dobar posao”. “Jako mi je drago što su građani prepoznali da ovaj grad nužno treba promjenu, mlade ljude, znanje i energiju”, rekao je. “Različitih smo struka, a zajedno odlično funkcioniramo. Mi smo dobitna kombinacija, a u sučeljavanju nas nitko ne može dobiti”, zaključila je Danijela Lovoković.

Piše: M.Mi./Glas-Slavonije.hr

Vrbošić prelazi u SDP?

Unatoč tome što su oba kandidata koje su podržali na razini Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka - Zlatko Maksimović (SDP) za župana i Josip Vrbošić (HSLS) za gradonačelnika, uvjerljivo ispala već u prvom krugu - u stožeru SDP-a, smještenom u njihovim prostorijama u Strossmayerovoj ulici, barem naizgled nije vladala "tiha misa" kako bi se očekivalo. Prvi neslužbeni rezultati, naravno, grozničavo su se pratili, ali nakon što je ubrzo postalo jasno da će osvojiti osjetno manje glasova u Osijeku od planiranoga, kao da su se svi pomirili sa sudbinom. Nakon pečene prasetine, oko 22 sata na stol su stigle i dvije torte s natpisom "Napokon!". Premda je on u ovim okolnostima zazvučao cinično, a torte su nedvojbeno bile namijenjene za pobjedničku prigodu, nazočni su se ubrzo osladili njima. Među njima bio je tek poneki član koalicijskih partnera HSLS-a, HSS-a i DSU-a (zlobnici će reći da ih ni inače nema mnogo), a nesuđeni gradonačelnik Vrbošić, prilično pogođen rezultatima, pomalo nervozno je šetao od obližnjih prostorija HSLS-a do sjedišta SDP-a.

Piše: T.L./Glas-Slavonije.hr
" Sada imamo dovoljno vremena napraviti sasvim novu kampanju, jer ova se u potpunosti raspala prije četiri dana. Imali smo silnih problema i sada ćemo ići na svježinu. Na taj način mislim da u drugom krugu mogu dobiti izbore, najavio je Đapić."
...super mu je bila kampanja koja se raspala dva dana pred izbore...super...samo nekako sumnjam u ovu zadnju citiranu rečenicu...osim, ako naravno ne budu busevi dovozili glasače....

...a na ovo uopće nemam komentara:

"Tako je već oko 21 sat švedski stol bio prazan, a u dvorani Lipa ostalo je tek nekolicina marginalnih članova kolacijskih stranaka. Gdje se nalazi stranački šef nisu do 22 sata znali ni Danijel Srb ni Goran Trdin, koji je čak najavio kako se Đapić neće niti pojaviti u javnosti. Inače, u ovom izbornom stožeru našlo se najviše liječnika KB Osijek, te s druge strane osoba poznatijih sa stranica crne kronike."
Opet dojmovi plaćenika iz Glasa...
@anakondo, ne znam zašto se veseliš kad opet u 2. krug idu 2 s desna... Koliko sam shvatila - ti nisi baš u tom taboru?!
Njok za gradonacelnika i to s hvataljkama
Sharon

@anakondo, ne znam zašto se veseliš kad opet u 2. krug idu 2 s desna... Koliko sam shvatila - ti nisi baš u tom taboru?!

...ne znam gdje si iščitala veselje, al dobro - nek ti bude....moj politički izbor ide otprilike ovako: tko god došao, dobro došao, samo ako to nije Đapić....da, zvuči glupo ali nisam baš osoba od politike....Đapića smatram klaunom, jer koliko god se trudila držati ga vjerodostojnim, uvijek mi nekako izađe ona njegova slika u košarkaškom dresu..a i ne slažem se s njegovim načinom rada: bitno je da se gradi, nije bitno što i koliko će to koštati......s druge strane, osobno smatram da je i sama stranka izgubila dosta na svom rejtingu baš zbog đapića osobno....no, to je moje skromno mišljenje i ne trebaš se sekirati radi njega....
koliko je ljudi islo automatizmon i zaokruzivalo broj 1 na listicima, ali za gradonacelnika, ups evo bubala na prvo mjestu hehehe, znaci dobio glasove greskom

Re: [izbori 2009.] Bubalo uvjerljiv, Đapić ipak prošao u drugi krug

Ne bih mogao da kažem da je utakmica gotova, treba da se sačeka još 90+ minut, tada stvari mogu da izgledaju i dijametralno suprotno. :wink:
Jedino ne bih želio da se lokalni izbori još jednom svode na referendum o stanovitom osuđeniku, već da građani ipak gledaju stvari bitnije za njihov svakodnevni život.
Omnia

koliko je ljudi islo automatizmon i zaokruzivalo broj 1 na listicima, ali za gradonacelnika, ups evo bubala na prvo mjestu hehehe, znaci dobio glasove greskom

ovako nesto debilno nisam cuo godinama :)

znaci zelis rec da su glasaci glupi? slijepi ? ili nesto drugo
Ovi bi izbori trebali rezultirati s nekoliko važnih promjena na osječkoj političkoj sceni.

Najprije, trebali bi rezultirati nestankom Đapića, a naknadno i Hsp-a, iz njihove osječke enklave (dakle, da se dogodi ono što se dogodilo u cijeloj Hrvatskoj, s iznimkom Slavonskog Broda - eto s kojim se gradom Osijek mora uspoređivati).

Drugo, neophodne su smjene u 2 najveće hrvatske stranke Hdz-u i Sdp-, i to takve smjene da za 4 godine te stranke budu u mogućnosti ponuditi vlastite kandidate.

Treće, zbog nesmjenjivosti gradonačelnika, bilo bi krajnje neozbiljno da se u vijeću (pa tako i županijskoj skupštini) formiraju bilo kakve koalicije koje ne bi podržavale izabranog gradonačelnika i župana.

Na kraju, čisto radi europskije profilacije političara u Osijeku, bilo bi dobro da Glavašu potvrde kaznu, te da se još dugo ne vrati u Osijek, te da potpuno nestane osječki Hsls na čelu s Bajtom.

Idealna projekcija političkog stanja u Osijeku imala bi 4 stranke (Hdz, Sdp, Hdssb, Hns). Dvije centralne deno i lijevo, jednu istinski regionalnu desno i jednu građansko lijevu.

Interesantno da je SDP na županijskoj razini gdje je do sada prolazio lošije nego u gradu Osijeku, prošao jednako dobro (loše) kao u gradu. Očigledno da je SDP-u koalicija sa HSS i HSLS-om više štetila nego koristila. Oni malobrojni glasači HSS i HSLS-a u gradu Osijeku, vjerojatno su glasali za HDZ. Uostalom i sam Pankretić je pozvao biraće HSS-a da glasuju za Đapića.
Felt, na koju si točno stranku mislio kad si napisao da bi jedna od te četiri stranke bila istinski regionalna?!!?
OsijekNepokoreniGrad

PreacheR

Felt, na koju si točno stranku mislio kad si napisao da bi jedna od te četiri stranke bila istinski regionalna?!!?

Ona koja tebe toliko pati i koja te uništila sinoć.

Nije tebe pitao.

Mislio sam na Hdssb, dakako, s obzirom da ostale stranke nemaju regionalni predznak. Hdssb svakako može postati slavonski Ids, uz jednu jaču transformaciju (iako bi se, nažalost, više trebali transformirati birači nego političari - oni će ionako zastupati stavove koji su popularni). Imat ćemo slijedeće 4 godine vremena da o toj transformaciji sudimo, a početak bi morao biti pobjeda Bubala (koja je prilično izgledna) i povlačenje Glavaša (na ovaj ili onaj način). Ako bi Hdssb takvu transformaciju zaista ostvario, imali bi potencijal da u Slavoniji imamo svojevrsni CSU, stranku koja desetljećima kroji vlast u Njemačkoj, a djeluje samo u Bavarskoj. No o tom potom.
OsijekNepokoreniGrad

PreacheR

Slušaj prijatelju, ne pati mene neka kvaziregionalna stanka, mene pati činjenica da je građanski Osijek još jedanput kapitulirao. To je mene uništilo. Naprosto ne mogu vjerovati u kakvu rudimentiranu sredinu se pretvorio ovaj grad. Grad koji se nekada ponosio svojim srednjeeuropskim identitetom i naslijeđem je ustuknuo pod najezdom betonizacije, stihijske stanogradnje, turbo-folka i ostalih cajki, paljenja zastava, bacanja jaja i ostalih 'civilizaciskih' vrijednosti. Ali ću još jedanput izraziti nadu da građanski Osijek nije mrtav, već da je samo rezigniran i uspavan.
anakonda

Sharon

...Đapića smatram klaunom, jer koliko god se trudila držati ga vjerodostojnim, uvijek mi nekako izađe ona njegova slika u košarkaškom dresu....

Taj potez kada je obukao dres i igrao košarku jedan je od poteza za koji mu moram odati priznanje. Da niste puni predrasuda vidjeli bi da je čovjek time htio poručiti građanima da izađu na sportske terene, da se bave sportom. Debljina i neaktivnost sve su veći problem a on je svojim primjerom htio pokazati da se ne treba stidjeti svog tijela (jer je znao da će mu se jadnici smijati i sprdati ga), da se građani Osijeka trebaju baviti sportom ma kako izgledali u sportskoj opremi...
Osječanin

Taj potez kada je obukao dres i igrao košarku jedan je od poteza za koji mu moram odati priznanje.

Bio ti ironican ili ne - ali s ovim se slazem. Bio je to rijetko kvalitetan Djapicev potez.
PreacheR

OsijekNepokoreniGrad

PreacheR

Slušaj prijatelju, ne pati mene neka kvaziregionalna stanka, mene pati činjenica da je građanski Osijek još jedanput kapitulirao. To je mene uništilo. Naprosto ne mogu vjerovati u kakvu rudimentiranu sredinu se pretvorio ovaj grad. Grad koji se nekada ponosio svojim srednjeeuropskim identitetom i naslijeđem je ustuknuo pod najezdom betonizacije, stihijske stanogradnje, turbo-folka i ostalih cajki, paljenja zastava, bacanja jaja i ostalih 'civilizaciskih' vrijednosti. Ali ću još jedanput izraziti nadu da građanski Osijek nije mrtav, već da je samo rezigniran i uspavan.

To je zato što ona tiha večina Osijeka šuti i popušta pred silovanjem javnosti od strane HDSSB-a. Oni imaju svoje novine, svoju televiziju, svoje ljude u svim porama društva i mogu upravljati umovima slaboinformiranih starijih ljudi koji su ipak (htjeli mi to priznati ili ne) večina koja izlazi na izbore. A tiha večina je već digla ruke i misli da ne može ništa promijeniti. Kada bi odaziv na izborima bio 80-90% vjerujem da HDSSB nebi niti prošao u drugi krug. Osijek je oduvijek imao europsku dušu i kulturniji pogled na svijet, nikada se nije govorilo jezikom mržnje, nisu se palile zastave (čak ni 90-ih) nije se nikome prijetilo ratom do istrebljenja.... Ali dok tiha večina šuti manjina nas vodi daleko na istok, miljama od europe!
...hm, kad pogledam i drugu stranu onog što sam napisala, @Mungos i @Osječanin - u pravu ste...to je pogled na situaciju koji bi bio u redu....
...samo - ja to ne mogu....ako je već znao da će ga se ismijavati i šprdati se nnjegovim izgledom, možda bi bilo bolje da je obukao barem tri broja veći dres....odnosno, ako je htio staviti naglasak na sport....a kad je o debljini riječ, slike iz teretane izgledaju poticajnije nego bijeli dres....
Vrbošiću, ti si stvarno lik da čovjek nema rječi. Toliko si zaljubljen u sebe da nas želiš ponovo podsjećati na sebe i za slijedeće 4 godine. U ovakvim debaklima se podnosi ostavka! Jesi ikad čuo za tu rječ? Koliko dugo si ti u politici kad do jučer nije za tebe nitko ni čuo? Torjaj se nazad u Bosnu i tamo budi u politici koliko god oćeš, a odavde se makni jer vidiš da ljudima ideš na k...c! I ne laži za svoje imovno stanje jer si sinu kupio novu crnu Lagunu. Poštedi nas sebe, pliz.
Osječanin

anakonda

Sharon

...Đapića smatram klaunom, jer koliko god se trudila držati ga vjerodostojnim, uvijek mi nekako izađe ona njegova slika u košarkaškom dresu....

Taj potez kada je obukao dres i igrao košarku jedan je od poteza za koji mu moram odati priznanje. Da niste puni predrasuda vidjeli bi da je čovjek time htio poručiti građanima da izađu na sportske terene, da se bave sportom. Debljina i neaktivnost sve su veći problem a on je svojim primjerom htio pokazati da se ne treba stidjeti svog tijela (jer je znao da će mu se jadnici smijati i sprdati ga), da se građani Osijeka trebaju baviti sportom ma kako izgledali u sportskoj opremi...

pa da odličan je primjer dao, samo se jednom pojavio na terenu i više nikada...da je bio dosljedan primjeru onda bi u tih toliko godina koliko je prošlo od te slike prepolovio težinu, a ne još više naslagao kila na račun građana...
1.Koliko se ja sjećam, Đapić je išao u teretanu i skidao kile. Tako da ti tvoj upis baš i nema neke veze sa stvarnošću.
2. Nije li malo smiješno prigovarati Đapiću na boju ili veličinu dresa i(ili) koliko kila ima, koliko je puta izašao na neki sportski teren. Daj se malo uozbiljite. Čovjek je htio svojim primjerom poručiti građanima da se bave sportom ma kako izgledali u sportskoj opremi. Ako vi to ne možete shvatiti, to je vaš problem...
(smiješno mi je čitati upise forumaša koji sebe nazivaju "građanskom opcijom", tolerantnim osobama a u isto vrijeme sprdaju čovjeka jer ima višak kilograma i jer u sportskom dresu izgleda ovako ili onako). Žalosno...
...ne mogu ozbiljno shvatiti čovjeka/političara koji od sebe ide raditi klauna.....bio on Đapić, predsjednik, premijer, itko tko drži do sebe ne smije si dozvoliti takvo što....i to još ići svjesno u to, iako zna da će ga se šprdati....to rade klaunovi, zar ne?
aloooooo..., "TataMata" !!!! Gdje si ?! Objasni nam ovakvu katastrofu. A i ti "Sharon" toliko ste bili sigurni a gdje ste sad?! Tko vam je sad kriv za ovakvu sramotu? Koliko me memorija služi govorili ste ma šta kakav Gordan, on nam ne može ništa. Umjesto da ste se riješili BUBIMIRA pa bi barem mogli parirati a ovako sramota. Bdw... gledam ga (BUBIMIRA) i suze mu u očima skoro da zaplače javno. :''(
"Svakodnevno ću komunicirati sa stranačkim kolegama u Osijeku i Hrvatskoj i pratit ću tamošnja politička zbivanja. Moji kontakti sa Slavonijom i Hrvatskom neće prestati." - izjava Branimira Glavaša danas u Glasu Slavonije.
Toliko o tome kako Glavaš ne vuće konce i kako Bubi nije samo marioneta!
domba_dgo

"Svakodnevno ću komunicirati sa stranačkim kolegama u Osijeku i Hrvatskoj i pratit ću tamošnja politička zbivanja. Moji kontakti sa Slavonijom i Hrvatskom neće prestati." - izjava Branimira Glavaša danas u Glasu Slavonije.

Ne kužim..., šta je trebao?! Ajde nam ti objasni.
studenac

domba_dgo

Pa ne kažem ja da je trebao drugačije, samo želim reći da su ljudi u zabludi kada misle da su birali Bubala, birali su Glavaša! A to je jako, jako žalosno nakon svega!
Bubalo je dobio 18 000 glasova. On ,Vrdoljak i Lovokovicka.
Hdssb kao stranka u vijscu je dobila 15 000 glasova!
a ti sad pisi sta hoces
domba_dgo

studenac

domba_dgo

Pa ne kažem ja da je trebao drugačije, samo želim reći da su ljudi u zabludi kada misle da su birali Bubala, birali su Glavaša! A to je jako, jako žalosno nakon svega!

I nitko nije u zabludi, nisu ljudi koji su glasali za SNAGU GRADA idioti. Vide tko je **ebao ovaj naš grad svojom vladavinom. Pa i da je tako (mada nije) kako ti pišeš. Šta onda BUBIMIR nije ostavio i podržao Gordana i eto mu vlast, a on vuče konce iza leđa..... Ali ne..., on uzeo kanđiju i armaturu 10 i neda nikom ni blizu. Zar nije debil?!
scero

Bubalo je dobio 18 000 glasova. On ,Vrdoljak i Lovokovicka.
Hdssb kao stranka u vijscu je dobila 15 000 glasova!
a ti sad pisi sta hoces

Nije li to žalosno? btw. nakon izljeva primitivizma mislim da su svi Vrdoljakovi glasači glasali za Vrbošića.
hej, a tko je taj Bubalo?????
studenac

aloooooo..., "TataMata" !!!! Gdje si ?! Objasni nam ovakvu katastrofu. A i ti "Sharon" toliko ste bili sigurni a gdje ste sad?! Tko vam je sad kriv za ovakvu sramotu? Koliko me memorija služi govorili ste ma šta kakav Gordan, on nam ne može ništa. Umjesto da ste se riješili BUBIMIRA pa bi barem mogli parirati a ovako sramota. Bdw... gledam ga (BUBIMIRA) i suze mu u očima skoro da zaplače javno. :''(

Dragi forumašu, ne znam na što misliš?! Ja i dalje tvrdim ono što sam i do sada tvrdila, ostajem pri svojim stavovima. Na znam zašto bi me trebalo nešto poljuljati u tome?! Od politike ne živim, a ako opcija koju ja podržavam nije prošla u 1. krugu - nisam baš vesela, ali ne doživljavam to kao kraj svijeta. Ja znam da je Bubi vama alfa i omega u životu, sve vam daje i uzima kad treba, pa mogu shvatiti ovolike emocije. Ja imam svoje stavove i ostajem kod njih, bili oni in ili out pred publikom Red Carpeta...
Predlažem kolegama iz HSPa-a da popiju nešto za smirenje, da se malo odmore ipak su imali burnu noć. Nikoga od poznatih sinoć na portalu. Kao što se vidi ankete iz Glasa, Nove TV i sl. bile su dosta budimo realni realne, čak što više Snaga grada je dobivala i manje po tim anketama, al što je tu je. Da je bar Đapić uspio prokopati prugu do Josipovca, organiziranti još pokoji koncert na račun grada Osijeka (tj.nas koji plaćamo porez i prirez)- a u svrhu vlastite promocije, da mu je bar premijer još koji put došao u goste, ili barem da se slikao s predsjednikom, al eto baš nekako nema sreće. Džaba i OSTV, I Sl.dom i Jutarnji i M.Jergović i Drago H. i Pecnik i svi tramvaji ovog grada kad te neće sreća.
Ali nada umire posljednja, tko zna. Jedva čekam ankete Media metroa i kolumne i političke komentare navedenih neovisnih i slobodnih novinara.
Hoćemo ankete OSTV-a!
Uljepšajte nam dan.
Baš to treba osječanima..."Snaga grada" buahahahahahahaa. Ljudi koji se bave politikom trebali bi biti na nekoj razini civilizacije koja je iznad one neandertalske (gađanje jajima zgrade, paljenje zastave...) Uz takvu "snagu grada, naroda" ili kako već slogan ide...jadni mi osječani! Iako sam desničarka, kontam si da bi na ovim izborima bilo bolje da je pobijedio sdp negoli ovi neandertalci i marionete.
Omnia

:D :D :D
Istina. Predlažem da Đapić zamjeni prezime s imenom, pa da u drugom krugu bude 1. na listi.
1. Đapić Anto
2. Krešimir Bubalo
Pa da , vidjelo se na tv-e kako su Krešo i Ivan digli na ramena Danijelu koja je gađala zgradu Hdz-a jajima.
mikka

Baš to treba osječanima..."Snaga grada" buahahahahahahaa. Ljudi koji se bave politikom trebali bi biti na nekoj razini civilizacije koja je iznad one neandertalske (gađanje jajima zgrade, paljenje zastave...) Uz takvu "snagu grada, naroda" ili kako već slogan ide...jadni mi osječani! Iako sam desničarka, kontam si da bi na ovim izborima bilo bolje da je pobijedio sdp negoli ovi neandertalci i marionete.

mija, ja danas bila kod Bajte apoteci kupit neke tablete, a ono prazne police. Sve pokupijo Vrbošić da se smiri
valjdaje dobio neki popust, a đapić si je sredio preko ivića
hengl

mija, ja danas bila kod Bajte apoteci kupit neke tablete, a ono prazne police. Sve pokupijo Vrbošić da se smiri

Sharon

studenac

Dragi forumašu, ne znam na što misliš?! Ja i dalje tvrdim ono što sam i do sada tvrdila, ostajem pri svojim stavovima. Na znam zašto bi me trebalo nešto poljuljati u tome?! Od politike ne živim, a ako opcija koju ja podržavam nije prošla u 1. krugu - nisam baš vesela, ali ne doživljavam to kao kraj svijeta. Ja znam da je Bubi vama alfa i omega u životu, sve vam daje i uzima kad treba, pa mogu shvatiti ovolike emocije. Ja imam svoje stavove i ostajem kod njih, bili oni in ili out pred publikom Red Carpeta...

Kao prvo meni su moja djeca i alfa i omega u životu. A kao drugo koliko smo primjetili ovdje na forumu tebi i još nekima su BUBIMIR i ekipa alfe i omege. Prema tome sama si pisala o tome i nisi nikako dala da ti netko pokuša na ovaj ili onaj način objasniti da si u krivu odnosno da razmisliš (odnosno provjeriš) o nekim stvarima prije nego što napišeš. I zbog takvih mi je drago da BUBIMIR konačno "propadne" u politici. Takvi koji nisu htjeli vjerovati u promjene doveli su HSP na političke margine. Samo mi je žao što ima nekoliko "normalnih" ali oni ne mogu dati svoj doprinos jer po vama "nisu podobni" za istupe u javnosti. :cekic:
jutarnji:

Osijek: HDZ želi da Đapić odustane od kandidature?
Piše: N. Patković/EPEHA
Foto: Vlado Kos/CROPIX
--------------------------------------------------------------------------------

Nakon što ga je Đapić prozvao izdajicom Matković je u drugom krugu skloniji podržati Bubala

OSIJEK - Krešimir Bubalo ili Ante Đapić? Tko će od njih biti novi osječki gradonačelnik znat će se 31. svibnja, no s obzirom na prvi rezultat evidentno je da Bubalo ulazi s prednosti od čak 16 posto glasova.

Ipak, Đapić je uvjeren da može svladati Bubala. - Bit će to personalizirana kampanja, a strategija će biti definirana do kraja dana. Splasnut će za nas negativni čimbenici iz “slučaja Glavaš i Matković”, koji se pokazao kao izdajica i vjerujem da će njegovi birači to prepoznati te glasati za mene - rekao je danas Đapić.

Većina u vijeću

To što ga je Đapić prozvao izdajicom mogao bi biti i jedan od razloga zašto je nezavisni kandidat Gordan Matković skloniji podržati kandidaturu svoga partnera s tenisa, HDSSB-ova kandidata Krešimira Bubala.

Osim toga, s njim bi u Gradskom vijeću imao i većinu od 14 vijećnika.

- Mogu reći da će nam smjer biti logika i stabilnost, a to nije 7 stranaka i partnera - izjavio je Matković.

Prljava kampanja

No, do nas je došla informacija da će HDZ-ovci pokušati pritisnuti Đapića da odustane od kandidature, čime bi u drugi krug išao Matković, jer drže da ima više izgleda protiv Bubala. To nitko nije želio potvrditi, a iz Đapićeva stožera su javili da to “ne dolazi u obzir”.

S druge strane, Bubalu sa svih strana stižu čestitke. Dok smo sjedili za stolom, zvao je Čačić, a Bubalo se pohvalio i da ga je zvao i Stjepan Mesić.

- Imamo program koji ćemo pojačati obilascima četvrti u kojima smo imali slabiji rezultat. Od Đapića očekujem još prljaviju kampanju - istaknuo je Bubalo
Kao prvo: razina vaše naslade nad izbornim rezultatima Đapića (koji i nisu baš toliko loši nakon štete koju je pretrpio od Matkovića) je bolesna. Ako je intenzitet naslade proporcionalan intenzitetu straha pred izbore (jer, budimo iskreni - otimate se za iste i s Đapićem i s Matkovićem)- onda ste se bili prilično usrali...
I još jedna zamolba: okani se ambicija da me uvjeriš kako sam u krivu. Pomiri se: na stvari gledamo drugačije. Demokracija je i ona to dopušta. Oporba je tamo normalna pojava i ako mene pitaš: ništa zato što se svađamo.
scero

a Bubalo se POHVALIO i da ga je zvao i Stjepan Mesić.

he, he - ovo mu dobro ide!
niko se nije usro pred izbore kad su sve ankete pokazivale slican rezultat ovome,samo je ostv i slavonski dom hrabrio Hspovce da se ne raspadnu odmah.
ja sam prije vise od mjesec dana rekao da ce bez problema grad osvojjiti Bubalo i Vrdoljak a kad im se prikljucila lovokovicka rekao sam da ce mozda to biti i u prvom krugu ali onda je matkovi uzeo nesto glasova i njima pa se mora trositi lova na jos jedan krug :)
Zivila :)
W.M. Felt

Ovi bi izbori trebali rezultirati s nekoliko važnih promjena na osječkoj političkoj sceni.

Najprije, trebali bi rezultirati nestankom Đapića, a naknadno i Hsp-a, iz njihove osječke enklave (dakle, da se dogodi ono što se dogodilo u cijeloj Hrvatskoj, s iznimkom Slavonskog Broda - eto s kojim se gradom Osijek mora uspoređivati).

Drugo, neophodne su smjene u 2 najveće hrvatske stranke Hdz-u i Sdp-, i to takve smjene da za 4 godine te stranke budu u mogućnosti ponuditi vlastite kandidate.

Treće, zbog nesmjenjivosti gradonačelnika, bilo bi krajnje neozbiljno da se u vijeću (pa tako i županijskoj skupštini) formiraju bilo kakve koalicije koje ne bi podržavale izabranog gradonačelnika i župana.

Na kraju, čisto radi europskije profilacije političara u Osijeku, bilo bi dobro da Glavašu potvrde kaznu, te da se još dugo ne vrati u Osijek, te da potpuno nestane osječki Hsls na čelu s Bajtom.

Idealna projekcija političkog stanja u Osijeku imala bi 4 stranke (Hdz, Sdp, Hdssb, Hns). Dvije centralne deno i lijevo, jednu istinski regionalnu desno i jednu građansko lijevu.

ovo je jedan od pametnjih postova koji sam pročitao na ovom forumu.
Potpisujem do kraja.... 8)
scero

niko se nije usro pred izbore kad su sve ankete pokazivale slican rezultat ovome,samo je ostv i slavonski dom hrabrio Hspovce da se ne raspadnu odmah.
ja sam prije vise od mjesec dana rekao da ce bez problema grad osvojjiti Bubalo i Vrdoljak a kad im se prikljucila lovokovicka rekao sam da ce mozda to biti i u prvom krugu ali onda je matkovi uzeo nesto glasova i njima pa se mora trositi lova na jos jedan krug :)
Zivila :)

Nema veze što vam je uzeo; ionako ćete završiti zajedno. Kemija koju Matković odašilje Bubalu odavno je zamjetna... Ako mu bude trebao - možda ga i uzme.
Kao što napisah i prije, nije gotovo dok nije gotovo....
Ekipi iz HDSSB-a čestitam na dobrom rezultatu....te pozivam da ne iziđu na izbore u drugom krugu, jer već se sve zna, ne? :)
Mi se barem naslađujemo nad izbornim rezultatima, a vi ste se naslađivali nad anketama Media metroa, a sprdali sa anketama Pulsa i Nove tv samo zato što ih je prenosio Glas, al ok. Neka tako bude i u slijedećem krugu i mi zadovoljni.
Sharon

Kao prvo: razina vaše naslade nad izbornim rezultatima Đapića (koji i nisu baš toliko loši nakon štete koju je pretrpio od Matkovića) je bolesna. Ako je intenzitet naslade proporcionalan intenzitetu straha pred izbore (jer, budimo iskreni - otimate se za iste i s Đapićem i s Matkovićem)- onda ste se bili prilično usrali...
I još jedna zamolba: okani se ambicija da me uvjeriš kako sam u krivu. Pomiri se: na stvari gledamo drugačije. Demokracija je i ona to dopušta. Oporba je tamo normalna pojava i ako mene pitaš: ništa zato što se svađamo.

nista, valja cekati najavu sisljagica oko rata do istrebljenja pa kad ga zapocnu, rasturit ih za sva vremena, neka tucaju kamen na golom otoku
"- Mogu reći da će nam smjer biti logika i stabilnost, a to nije 7 stranaka i partnera - izjavio je Matković"

.......................

Odmah je bilo jasno da će se Matković prikloniti Bubalu što je najlogičnije i najbolje za ovaj jadni izmrcvareni grad koji time napokon dobija četiri godine mira i stabilnosti, (naravno tek nakon neophodnih čistki) u kojem periodu može realizirati zacrtane projekte i dovršiti započeto.
Iz igre napokon ispadaju stare prdonje, a na scenu stupaju mlade snage kojima je ukoliko se pokažu, zagarantiran uspjeh i na slijedećim izborima.
Šteta jedino za Srba koji nije prepoznao trenutak pa je ostao uz debeljka umjesto da se priklonio svom susjedu. No, tko zna...možda njih dva imaju nekakav medjusobni dill, možda Matković povuče za sobom Srba ukoliko Đaponja bude poražen i u drugom krugu. A možda u konačnici obojica završe u HDSSB-u ili možda preuzmu HSP nakon što iz njega bude istjeran Đaponja.
Hmmm...možda bi to bilo najbolje rješenje...najuriti Đaponju, a u stranku ponovo okupiti sve one koje su iz nje zbog debelog otišli. Mislim tu i na Rožića, Tadića, Ružu, ali i na mnoge anonimce koji su stranku napustili samo zbog bahatog debeljka.
Treba ga potirat nazad u Ćaprazlije, čuvati ovce da napokon bude koristan društvu u kojem živi.
:)
Nema Gordan više ništa s HSP-om....(Daniel je dovoljan)...nek slobodno uživa u svom kultu ličnosti...i pregovara s Glavašem u Bosni...On je sam sebi najvažniji, i sada je to dočekao pa nek uživa....samo ne znam kako to toleriraju HSP-ovci koji su mu ukazali povjerenje...valjda će uskoro progledati što je njegov najveći cilj - JA;JA;JA;JA pa opet JA;JA;JA;JA pa onda malo netko drugi... levatina...., a za razliku od onih koji su mu naivno povjerovali, već je zaboravio kad je nešto radio, a da nije politički do toga došao, i to preko HSP-a i uz pomoć Đapića, i svih vrijednih ljudi unutar stranke...FUJ!!! Alo, pa nije on postao direktor Zelenila preko javnog natječaja, jer je najbolji kandidat....Daniel je bio pčela radilica, dok je ovaj glumio manekena i gradio si priliku za getvu...
TataMata

Kao što napisah i prije, nije gotovo dok nije gotovo....
Ekipi iz HDSSB-a čestitam na dobrom rezultatu....te pozivam da ne iziđu na izbore u drugom krugu, jer već se sve zna, ne? :)

sad cemo svi izaci i zasobom povesti babe djedove i striceve da daju glas bubalu samo da spodobu i cokoladice nemoramo trpiti jos 4 godine

pa cak i mi koji ga nismo podrzali u prvom krugu
Kako ono Sanader kaže za Sdp- ne znaju jel bi k..... ili p......., Tako i Vi. Jedan dan bi podržali Matkovića, pa bi ipak Đapića, pa opet Matkovića itd. Činjenica da su Vam otišli najkvalititniji ljudi i to iz jednog jedinog razloga a to je Đapićevo jednoumlje tj.JA I SAMO JA,JA,JA
TataMata

Nema Gordan više ništa s HSP-om....(Daniel je dovoljan)...nek slobodno uživa u svom kultu ličnosti...i pregovara s Glavašem u Bosni...On je sam sebi najvažniji, i sada je to dočekao pa nek uživa....samo ne znam kako to toleriraju HSP-ovci koji su mu ukazali povjerenje...valjda će uskoro progledati što je njegov najveći cilj - JA;JA;JA;JA pa opet JA;JA;JA;JA pa onda malo netko drugi... levatina...., a za razliku od onih koji su mu naivno povjerovali, već je zaboravio kad je nešto radio, a da nije politički do toga došao, i to preko HSP-a i uz pomoć Đapića, i svih vrijednih ljudi unutar stranke...FUJ!!! Alo, pa nije on postao direktor Zelenila preko javnog natječaja, jer je najbolji kandidat....Daniel je bio pčela radilica, dok je ovaj glumio manekena i gradio si priliku za getvu...

TataMata

e brate spodoba je ogroman, a sad znam i zasto, pa ti si se toliko uvuko u dupe (da nekazem i ruznije stvari) da ti vise nista nevidis... tu prozivas Matkovica jer je sve ostvario preko Đapica a ti sad slijepo gledas istom tom Đapicu i vjerujes njegovim supljim obecanjima a neshvacas da on, kao ni ti niste pozeljni u gradu i da vas ovaj grad netreba i nezeli gledati naredne 4 + godine i da je vrijeme da odete odakle ste dosli i da ovaj grad prepustite drugima, pa makar i ekipi iz ljubuskog

:hi:
Nemaš blage veze o čemu pričaš....ti tzv najkvalitetniji su dobili od stranke maksimum i ništa im nije falilo, pa tako ni Gordanu....ali ukoliko želiš otići ok..idi...al ne vraćaj se....Gordan kao kandidat nije imao potporu stranke tj. izvršnog odbora podružnice, a zašto...., ima tu svega....ali velikim djelom je i on za to kriv...
lavic

TataMata

e brate spodoba je ogroman, a sad znam i zasto, pa ti si se toliko uvuko u dupe (da nekazem i ruznije stvari) da ti vise nista nevidis... tu prozivas Matkovica jer je sve ostvario preko Đapica a ti sad slijepo gledas istom tom Đapicu i vjerujes njegovim supljim obecanjima a neshvacas da on, kao ni ti niste pozeljni u gradu i da vas ovaj grad netreba i nezeli gledati naredne 4 + godine i da je vrijeme da odete odakle ste dosli i da ovaj grad prepustite drugima, pa makar i ekipi iz ljubuskog

:hi:

A tek kolko mu je Gordan bio u dupetu, i jedva se dao istjerat.... :), nemoj mi tu fantazirat ako si u stranci, firmi, kod kuće ;) zna se ko je gazda, ak ti to ne odgovara onda si neprilagođen :) (što je ok) Gordanu je bio cilj biti svoj gazda, ali svijet tako ne funkcionira (brzo će se uvjeriti)...
Pa onda vi imate problem u prepoznavanju kandidata. Kako onda objašnjavate činjenicu da je Đapić uz potporu HDZ-a dobio malo više glasova od Matkovića kao nezavisnog kandidata, još uvijek člana Hsp-a, a taj isti nema potporu IO. Matematika Vam baš i nije jača strana(osim u slučaju Kioska naravno)
TataMata

Nemaš blage veze o čemu pričaš....ti tzv najkvalitetniji su dobili od stranke maksimum i ništa im nije falilo, pa tako ni Gordanu....ali ukoliko želiš otići ok..idi...al ne vraćaj se....Gordan kao kandidat nije imao potporu stranke tj. izvršnog odbora podružnice, a zašto...., ima tu svega....ali velikim djelom je i on za to kriv...

Dosad su takve priče i držale vodu jer svi koji su napustili HSP su postali marginalci, ali s Matkovićem je malo drugačije stanje stvari, bar prema ovim rezultatima. Koliko bi HSP dobio glasova da je išao bez HDZ-a? Zar je moguće da nitko u HSP-u ne može priznat da nešto ne štima, pogtovo nakon parlamentarnih i ovih izbora?
Alo, pa nije on postao direktor Zelenila preko javnog natječaja, jer je najbolji kandidat- KAŽE TATA MATA.

A JOJ, A MI MISLILI DA VI SVE RADITE PREKO JAVNOG NATJEČAJA..............
mija

Alo, pa nije on postao direktor Zelenila preko javnog natječaja, jer je najbolji kandidat- KAŽE TATA MATA.

Kao i sve ostale stranke kada se dokopaju pozicije.
Nego TataMata, kako to da Matković još nije isključen iz stranke? :roll:
TataMata, koliko ono vi imate vijećnika u gradskom vijeću, čini mi se tri, a Matkovićeva lista 5?
Ma, OK..naravno da treba analiza i da je djelomice tako kako kažeš, ali uvijek postoje usponi i padovi. Ako pogledaš rezultate, vidjeti češ da je Gordan glasove uzeo svima, a najviše Vrbošiću i nama...dobro je to isplanirao....plus intenzivna (ne jeftina) medijska promidžba...bez funkcije u politici, a kao vijećnik morati će početi raditi kompromise ( bez stranaka, bez koalicija hhahahaha) al sa 5,5 mil. lakše mu je neg' meni i tebi, to se ne sekiraj...
mija

Ne radi to nitko...na žalost...ali nije to bit mog posta kao što dobro znaš....
Pa iskreno čak mislim da je manja šteta za ovaj grad da se netko i zaposli bez natječaja, nego kad se ugovaraju veliki poslovi, kada se pogoduje u prodaji gradska zemljišta, daje nešto u koncesije po smiješnim cijenama i sl. Tu je trulo.
TataMata

mija

Ne radi to nitko...na žalost...ali nije to bit mog posta kao što dobro znaš....

Ja mislim da će za Gordana biti najbolje da se za slijedeći krug 2013 god priprema u miru zatvorske ćelije. To je debelo zaslužio jer koliko je samo preko brata opro love poslujuć s gradskim poduzećima? Koliko zemljišta kupio i prodao. U to sam čvrsto uvjerena da bi mu Remetinec ili Lepoglava pružili najbolju koncetraciju
hengl

Ja mislim da će za Gordana biti najbolje da se za slijedeći krug 2013 god priprema u miru zatvorske ćelije. To je debelo zaslužio jer koliko je samo preko brata opro love poslujuć s gradskim poduzećima? Koliko zemljišta kupio i prodao. U to sam čvrsto uvjerena da bi mu Remetinec ili Lepoglava pružili najbolju koncetraciju

Pa ako znaš da je radio kaznena djela, prijavi ga policiji ako imaš dokaze. Ili samo naklapaš i mlatiš praznu slamu? :)
mija

Mi se barem naslađujemo nad izbornim rezultatima, a vi ste se naslađivali nad anketama Media metroa, a sprdali sa anketama Pulsa i Nove tv samo zato što ih je prenosio Glas, al ok. Neka tako bude i u slijedećem krugu i mi zadovoljni

Pronađi 1 moj post u kojem komentiram predizborne ankete.
Pa i tu ste se malo preračunali: objavljivali ste da Šiško prolazi u 1. krugu, koliko se sjećam.
errrr

možda Matković povuče za sobom Srba

Daniel Srb je jedan od brendova HSP-a ovih godina i ne pokazuje karakterne crte koje bi upućivale na ovakve kombinacije. Koliko mene sjećanje služi - kad je Šiško prije 2 godine sj... koaliciju u gradu i rušio Đapića on je tada dao ostavku na mjesto dožupana (koje mu, btw, nije bilo ugroženo; Bubalo njega nikad nije napadao) i time pokazao da je izuzetno moralna osoba koja je u stanju solidarizirati se sa svojim ljudima i onda kad nema rezervnih rješenja... Pogledajte ostale osječke političare u sličnim situacijama: Glavaš zbriše u Hercegovinu; Matković kao dogradonačelnik pregovara okolo bojeći se da će mu izmaknuti fotelja. Ma, baku bi svoju prodali za svoju korist!
Cijenim ovaj postupak od prije 2 godine i mislim da je prava rijetkost među ovim trgovcima osječkog političkog vašara. Ako ništa - vašar je pokazao tko je kakav. Daniel Srb je pokazao ljudske kvalitete i što je najvažnije - ostao dosljedan sebi.
Ako je HSP-u ostalo nešto - onda je to "few good man" koji su i bili okosnica osječkog ogranka. U ovakvim situacijama se može riješiti nelojalnog članstva za koje oduvijek tvrdim da je tempirana bomba u svakoj političkoj stranci.
Što se tiče tvrdnje kako će sve desne opcije završiti pod okriljem HDSSB-a - to su valjda priželjkivanja onih stasalih u jednoumlju socrealizma. Mislim da je pluralizam poželjan, a isti princip važi i za HDSSB - ja ne volim, ali tko voli - nek izvoli.

Matković je dobro prošao ne zato što je dobar kandidat, nego zato jer građani nisu imali za koga glasati. SDP nije istakao svog kandidata, tako da oni koji nisu željeli glasati ni za Glavaševu stranku niti za Đapića nisu imali neki izbor. Mogli su glasati za kandidata HSLS-a josipa Vrbošića ili za Gordana Matkovića na čijoj se listi našla kompletna Libra nekadašnjeg potpredsjednika HSLS-a Vilima Hermana.
Glasači su dali blagu prednost Matkoviću u odnosu na Vrbošića.
nadam se da će đapić po odlasku ponjet sa sobom onaj spomenik sa trga
voditelj_smjene

nadam se da će đapić po odlasku ponjet sa sobom onaj spomenik sa trga

...iz oporuke Oca domovine:
"...zabranjujem svaki spomenik i svaku javnu počast. Jer ako sam zaslužio živeti u sladkoj uspomeni naroda hervatskoga, ja sam si spomenik ostavio u mojemu životu i u delih mojih, a narod ima na korisne stvari trošiti..."
anakonda

spremačica

anakonda

spremačica

Ingo

spremačica

OsijekNepokoreniGrad

Spremačice da je zaista tako kao što tvrdiš (da podržavate HSP i samo HSP, davno biste se riješili najvećeg utega među vama (Đapića) i stranka bi imala perspektivu, te daleko veći koalicijski potencijal što je neophodno.

Dok je nas mladih stranka će uvijek imat perspektivu, a nakon svega ovog imamo još više volje za rad i napredak našega grada NAŠEG JEDINOG GRADA!, i nikada nećemo pobjeći odavde!

pa naravno da necete kad ste od osijeka napravili caprazlije pa se osjecate kao kod kuce ....

čini mi se da si ti puno napravio za ovaj grad jel?

OSIJEK JE MOJ JEDINI GRAD U KOJEM SAM ROĐENA, ŽIVIM, ŽIVIJET ĆU A I UMRIJET

...kad već prozivaš pojedince ponaosob, a što si ti učinila za ovaj grad????....ili tvoj šef???....ali, pazi - budi oprezna u odgovoru, tražim samo pozitivne stvari...i nemoj sad copy/paste sa stranica HSP, želim tvoje mišljenje o tome što je Đapić od dobrih projekata učinio....ono - nešto OD ČEGA OSJEČANI IMAJU KORISTI.....

oprosti ali odakle si ti? gdje živiš?

...to je nebitno u ovom trenutku, recimo da sam pala s marsa i da živim u tunguziji....izgleda mi da izbjegavaš konkretni odgovor na moje konkretno postavljeno pitanje...

pitam čudno mi je da netko iz Osijeka pita tako pitanje, naravno da je bitno jer ako nisi iz Osijeka šta se petljaš?
http://antodjapic.com/budimoRealni.php

evo nemam vremena sad sve pisat pa pogledaj si tu
spremačica

...i ti na dopunsku iz lekcije čitanja s razumijevanjem.....u svom postu sam te pitala za TVOJE MIŠLJENJE i izričito te zamolila da ne bude copy/paste....
...budimo realni, izgleda da svog mišljenja nemaš....
Ja na tom linku ne vidim ništa osim jedne prilično loše dizajnirane web stranice nekog marginalnog političara koji je igrom slučaja završio kao gradonačelnik, te sada pokušava zadržati to mjesto šminkajući grad svojim kvaziprojektima koji nisu nimalo neophodni, te koje nitko ne puši.
anakonda

spremačica

...i ti na dopunsku iz lekcije čitanja s razumijevanjem.....u svom postu sam te pitala za TVOJE MIŠLJENJE i izričito te zamolila da ne bude copy/paste....

sve što je napravljeno je dobro za ovaj grad, mila moja to je moje mišljenje, sve to budimo realni,
OsijekNepokoreniGrad

Ja na tom linku ne vidim ništa osim jedne prilično loše dizajnirane web stranice nekog marginalnog političara koji je igrom slučaja završio kao gradonačelnik, te sada pokušava zadržati to mjesto šminkajući grad svojim kvaziprojektima koji nisu nimalo neophodni, te koje nitko ne puši.

dobro onda bi se trebao odmaknuti od kompjutera i prošetat po gradu možda bi onda nešto vidio
Probao, vidim masu stvari koje smo mi porezni obveznici bez veze platili i bez kojih bi grad itekako mogao.

Novci ulupani u totalno krive stvari, ono što je možda i dobro napravljeno - plaćeno je preskupo, novci završili u privatnim džepovima i kućama, pruga otvorena nedovršena, iritantno loše napravljen trg u DGO-u, nema perspektive KAKO STVORITI NOVAC, nego samo ajmo ga trošiti, a sad kad su potrošili sve idemo u minus...
OsijekNepokoreniGrad

Okay, ti ne vidiš ni jedan projekt, evo ja recimo vidim jedan, 6000 kuna bebama (jedan si spomenuo, ima ih više). Nego ti meni nešto reci. HDZ - HSP su iznijeli neke ideje što će napraviti ako dođu na vlast (Đapić je, realno gledajući, sve što je obećao napravio). Vrbošić je također iznio ideje koje bi htio ostvariti. Za Matkovića nisam sigurna, ali koje je to konkretne ideje iznio HDSSB? Nije ponudio NIJEDAN projekt za razvoj ovoga grada. HDSSB - ova politika se temelji na potkopavanju drugih stranaka, dok svi ostali nude KONKRETNE projekte. NHF! :)
mikka - stvar je u tome da svi projekti koje je hdz/hsp iznio su projekti u kojima oni izravno troše naše novce. Ne stvaraju ih.

Ajmo sad na projekte Bubala-Lovoković-Vrdoljaka (ne HDSSB-a) jer biramo ipak ljude:

Ono što je meni najupečatljivije je:

- Nastavak izgradnje gospodarskih zona
- Sufinanciranje od strane Grada kupnje prvog stambenog objekta
- Studentske prakse
- Kulturni centar za mlade
- Uvođenje noćnih linija
- Uređenje Kopike
- 4090 novih radnih mjesta (nezaposlenost ispod 8%)
-Povećati bruto domaći proizvod po stanovniku na 8.000 EUR (to je ono što đapić vjerovatno niti ne zna što je)
- Povrat uloženog: koristi ulaganja (također ne zna što je)
- podizanja Botaničkog vrta u najboljoj tradiciji nekadašnjeg Gradskog vrta (u najmanju ruku zanimljivo)
- 4000 kuna za prvo dijete, za drugo 8.000 kuna, treće 12.000... pa do 44000 za jedanaesto
- vraćanje zelene vrpce gradu Osijeku (napokon uvesti reda u betonizaciji)

Eto, to su projekti koji su se mene dojmili.

Usporedimo to sa aktualnim antirecesijskim mjerama: ne znam kuda bih od sreće što mi račun za smeće dođe manji za 3 kune.
Što je najsmiješnije od svega, Đapića je na mjesto gradonačelnika Osijeka instalirao glavom i bradom Branimir Glavaš i HDSSB i tako mu omogućili da ojača svoju stranku u Osijeku. :)
Osječanin

Što je najsmiješnije od svega, Đapića je na mjesto gradonačelnika Osijeka instalirao glavom i bradom Branimir Glavaš i HDSSB i tako mu omogućili da ojača svoju stranku u Osijeku. :)

Istina, i mislim da su svoju kaznu za to itekako skupo platili na prošlim i pretprošlim izborima, kada je javnost bila obmanuta Đapićevom slatkorječivošču.
Sada su napokon progledali.
Ne treba zaboraviti da je đapić gradonačelnik postao sa osvojenim 5661 glasom.
OsijekNepokoreniGrad

mikka - stvar je u tome da svi projekti koje je hdz/hsp iznio su projekti u kojima oni izravno troše naše novce. Ne stvaraju ih.

Ajmo sad na projekte Bubala-Lovoković-Vrdoljaka (ne HDSSB-a) jer biramo ipak ljude:

- Studentske prakse
- Uvođenje noćnih linija
- Uređenje Kopike
-Povećati bruto domaći proizvod po stanovniku na 8.000 EUR (to je ono što đapić vjerovatno niti ne zna što je)
- podizanja Botaničkog vrta u najboljoj tradiciji nekadašnjeg Gradskog vrta (u najmanju ruku zanimljivo)
- 4000 kuna za prvo dijete, za drugo 8.000 kuna, treće 12.000... pa do 44000 za jedanaesto

Nije li prije koju godinu takođar davao takva obećanja? Gdje je sve to što je napravio? Nekoliko ovih ideja mi se čak i svađa, ali ne vjerujem da će oni to napraviti. Ne zato jer ne želim, nego jer nemam razloga vjerovati, kada ni prvi puta to nisu napravili.
Gdje ti živiš djevojko?
Jel ti znaš tko nam je trenutno - dakle tko je i prije godinu-dvije-tri bio gradonačelnik?
spremačica

anakonda

spremačica

sve što je napravljeno je dobro za ovaj grad, mila moja to je moje mišljenje, sve to budimo realni,

...ah, vrlo generalni i diplomatski odgovor...@OsijekNPG je to lijepo rekao - svi ti projekti odnose novac....
...70% navedenih projekata ne ulaze u nešto što se zove kapitalno ulaganje, nego redovno održavanje grada (obnova pročelja, rekonstrukcija cesta......)
...29% projekata nema veze s trenutkom u kojem živimo i budimo realni, nositelji projekata u svim tim slučajevima se ponašaju kao pijani bogataši.....s novcima koji nisu njihovi već dolaze preko svih davanja građana...
...1% projekata može proći, no to nije dovoljno da bi Đapić bio moj izbor za gradonačelnika....
I ono što je najbitnije - SVAKI projekat koji je započet, probijeni su rokovi (pozdrav od Tone Papića), uz svaki projekat vezane su nevjerovatne afere.
OsijekNepokoreniGrad

Gdje ti živiš djevojko?
Jel ti znaš tko nam je trenutno - dakle tko je i prije godinu-dvije-tri bio gradonačelnik?

Znam s kim je bio u koaliciji prije ove s SDP-om. . To sada nije ni bitno, bitno je da su dobili priliku i nisu je iskoristili. Kada ju je Đapo dobio znao je to iskoristiti. I zaslužio je biti gradonačelnik Osijeka više od bilo koga (za sada).
...osobno mislim da je Bubalo zaslužio priliku da pokaže što on zna, odnosno što je kao župan naučio....jer, za razliku od rashoda koji je Grad napravio, županija je pod Bubalovom palicom napravila dosta toga na financijskom planu...u pozitivnom smislu....iako se rad županije i poglavarstva razlikuje....
Ti kao da si prespavala 2 godine.
Đapo je htio iskoristiti priliku, ali mu nije uspjelo (dvorana).
Onda ima obraza pojaviti se na otvaranju objekta za kojeg je izjavio kako ukoliko se ne prihvati njegov model niti neće biti izgrađen. Na kraju je ipak izgrađen za duplo manje novaca, on se time hvali na svojim plakatima.
Takvih je situacija bilo na desetke.

Čini se da je narod progledao, doduše sa 2 godine zakašnjenja.
anakonda

...osobno mislim da je Bubalo zaslužio priliku da pokaže što on zna, odnosno što je kao župan naučio....jer, za razliku od rashoda koji je Grad napravio, županija je pod Bubalovom palicom napravila dosta toga na financijskom planu...u pozitivnom smislu....

Neki dan je izjavio da se proračun županije puni puno bolje od očekivanoga.
Pohvalno.
OsijekNepokoreniGrad

Ti kao da si prespavala 2 godine.
Đapo je htio iskoristiti priliku, ali mu nije uspjelo (dvorana).
Onda ima obraza pojaviti se na otvaranju objekta za kojeg je izjavio kako ukoliko se ne prihvati njegov model niti neće biti izgrađen. Na kraju je ipak izgrađen za duplo manje novaca, on se time hvali na svojim plakatima.
Takvih je situacija bilo na desetke.

Čini se da je narod progledao, doduše sa 2 godine zakašnjenja.

O dvorani stvarno puno toga možemo reći, a sad je kao Đapić kriv za dvoranu, a ne HDSSB??
No dobro, kako stvari stoje, eto Bubalo će sada dobiti priliku , pa da vidimo što će napraviti. Hoću reći, što će Glavaš napraviti, jer svi znamo tko stoji iza političkih odluka dotične stranke.
Naravno da Glavaš stoji iza svega, kad nemaš drugih argumenata protiv Bubala, Ivana i Danijele.
Inače, ja dvoranu smatram HDSSB-ovom pobjedom jer su unatoč porazu na izborima uspjeli ishoditi da ju dobijemo besplatno.

Inače, nemogu zamisliti u kojoj je sada drami Đapić kada zna da mu se sprema kompletna revizija poslovanja grada Osijeka. Sve će izaći na vidjelo.
Upravo zato očekujem izuzetno grubu kampanju s njegove strane.
Ja dvoranu uopće ne smatram HDSSB-ovom pobjedom. Prije HSP - ovom (uz vladinu potporu). I daj, kada je shvatio da neće pokupiti zasluge za dvoranu (HDSSB) učinili su sve da unište taj projekt.
HSP je izričito tvrdio da ukoliko se dvorana ne bude gradila po modelu 843 mil. da Osijek neće biti domaćin. To je činjenica.

HDSSB je tvrdio da se može izgraditi za više nego duplo jeftinije. To je činjenica.

HDSSB je napustio koaliciju i time pokazali kako im nije bitna vlast. To je činjenica.

Vlada, odnosno država si nije mogla dopustiti da dvorana ne bude sagrađena, i da Osijek ne bude domaći te ju sagradila (naravno ne po 843 mil.)

Osijek je dobio dvoranu, zahvaljujući raskidu koalicije sa HSP-om Osječani su ju dobili BESPLATNO jer ju je vlada morala graditi. I to je činjenica.

Ja sam im zahvalan što moji unuci neće plaćati đapićev bezobrazluk!
mikka

Ja dvoranu uopće ne smatram HDSSB-ovom pobjedom. Prije HSP - ovom (uz vladinu potporu). I daj, kada je shvatio da neće pokupiti zasluge za dvoranu (HDSSB) učinili su sve da unište taj projekt.

ne, nego nisu dopustili pljacku ;)
I tu vrijedi ona: Djela, a ne riječi.

Dakle, gospodine Đapić, Osijek JE dobio dvoranu iako ste rekli da neće.
Osijek JE bio domaćin prvenstva, iako se Vi rekli da neće biti.

Vi ste zadnja osoba u gradu koja se smije osvrtati na tu tematiku, a kamoli se osjećati prozvanima komentirati nešto oko toga i glumiti žrtvu u svojim predizbornim spotovima.
ja se svakodnevno čudim kako su neki ljudi pored (valjda) zdravih očiju slijepi...i kako stalno govore kako je Al Đapone imao super projekte i super je gradonačelnik...
gradonačelnik s najviše afera
gradonačelnik kojemu su neki najbliži suradnici završili u zatvoru
gradonačelnik koji će ostati poznat po betonu
gradonačelnik koji dovodi autobuse pune ljudi koji nisu iz Osijeka da bi nosili majice "Osijek je rekao da"
gradonačelnik koji nema vremena za kineskog veleposlanika (ma tko je uopće taj kosooki zašto bi se Al Đapone nalazio s njim)
itd itd...

iskreno, ne bih ja ni da nam Bubalo bude gradonačelnik, ali kao što se pričalo nakon Kramera, tako i sad, nitko ne može biti tako loš gradonačelnik kao što je Al Đapone bio
OsijekNepokoreniGrad

I ono što je najbitnije - SVAKI projekat koji je započet, probijeni su rokovi (pozdrav od Tone Papića), uz svaki projekat vezane su nevjerovatne afere.

uuuuuuuu samo serite protiv Toneta, Lovokovićka je imala tolko projekata i neznam ti ja čega da nemoš ništ reć za nju, a uz svaki projekt su vezane neistinite afere koje je plasirao HDSSB
spremačica

OsijekNepokoreniGrad

uuuuuuuu samo serite protiv Toneta, Lovokovićka je imala tolko projekata i neznam ti ja čega da nemoš ništ reć za nju, a uz svaki projekt su vezane neistinite afere koje je plasirao HDSSB

Opala, niste tako govorili o njoj kada je bila HDZ-ova POVJERENICA, svi ste ju htjeli za gradonačelnicu.

Inače, ne zovu mene po gradu Tone KasneMiRokovi - Papić
dvorana je sada skuplje nakon izgradnje nego što je predviđeno javno privatnim partnerstvom! shvatite više to! i amen
Lupaš gluposti.
HDSSB-ov model je bio 400 mil. kuna jeftiniji od Đapićevog (sa uključenim održavanjem).
Vlada je platila dvoranu 163,5 mil. kuna, što sa SVIM ODRŽAVANJIMA tijekom 20-25 godina opet nemože koštati 800 mil. kuna nego prije onih 400 koje je spominjao HDSSB.

spremačice što se tiče poticaja moraš pitati vaše koalicijske partnere koji drže Ministarstvo poljoprivrede.
OsijekNepokoreniGrad

- Studentske prakse
- Uvođenje noćnih linija
- Uređenje Kopike

Usporedimo to sa aktualnim antirecesijskim mjerama: ne znam kuda bih od sreće što mi račun za smeće dođe manji za 3 kune.

NEZNAM SAMO S KOJIM NOVCIMA ĆE TO OSTVARITI !!!

Kad su oprali Vladu na sve načine pa čak i najavili rat do "istrebljenja!

Pa mislim stvarno jel nam trebaju ovakve face u gradu ?!
OSIJEK NEPOKORENI GRAD iz koje si ti bajke ispo !!!
Ako si toliko načitan objasni ti nama lijepo gdje je novac od pogašenih dimnjaka u gradu Osijeku! Počevši poslije domovinskog rata pa do sada !

Ajde lijepo nam pojasni svima !
spremačica

OsijekNepokoreniGrad

Pa ti si polupao lončiće, Lovokovička je bila pročelnica, pročelnik nije član poglavarstva kao Papić, tako da pročelnik ne može imati projekte. Tako da ne možeš uspoređivati Papića i nju, pa on joj je bio šef, da postoji išta loše već bi se naslađivali.
Da je bila nesposobna, tvoj vožd bi ju smijenio kada je 2005 došao na vlast kao što je smijenio sve političke pročelnike, a ne stručne.
Ili je problem što vi u stranci nemate niti jednu osobu da bude pročelnik, pa ste morali trpiti nestranačkog pročelnika? Vaš je problem što vam nedostaje stručnih i obrazovanih ljudi, ali za to mi građani ne moramo to proživljavati.
nazareth

Kad su oprali Vladu na sve načine pa čak i najavili rat do "istrebljenja!
Pa mislim stvarno jel nam trebaju ovakve face u gradu ?!

Opala evo jednog koji ima obraza braniti veleuspješnu vladu RH.
Ja sam sretan da netko ima muda reći takvo što nesposobnoj spodobi, mafijašu i glumcu kao što je Sanader.
Uostalom, niti u gradovima u kojima vlada stranka tog tvog Sanadera ne cvjetaju ruže tako da teza o uspješnoj suradnji sa HDZom koji je trenutno na vlasti (a neće još dugo jer kad brod počne tonuti a uskoro će, miševi i sateliti kao HSS i HSLS prvi napuštaju brod) mora postojati da bi vukao lovu iz države (koja btw. za 3 mjeseca neće imati novca za isplatu plaća zaposlenih u državnim firmama kao ni mirovina), pada u vodu.
Koliko sam ja upućen, a upućen sam, oni nisu "prali" vladu nego nesposobnu stranku zvanu HDZ i u svakoj izgovorenoj riječi su u pravu.
Najbolji primjer je Vukovarsko srijemska županija gdje HDZ vlada od samostalnosti, a bdp je manji nego u Osječko baranjskoj. Ljudi su na granici siromaštva.
Nisi nam odgovorio gdje je nestao novac od pogašenih dimnjaka?! I tko je do sada pretvorio grad u "Prah i pepeo" ?
:roll:
meni je samo žao što u drugom krugu nije matković... ovako bubalo zaista nema nikakvu konkurenciju, bit će nezanimljivo....
mei je samo žao što se Matković neće u drugi krug uključiti iz pritvora (ne zatvora) Remetinca. Koliko imovine su on i brat stekli za vrijeme njegovog kratkotrajnog gradonačelničkog mandata u najmanju ruku zaslužuje malo istrage. Nadam se da će HDZ o tome malo povesti računa. Tek nakon toga mogu računati i da će imati svog gradonačelnika
OsijekNepokoreniGrad - državu u kojoj ti
živiš je stvorio HDZ (Tuđman). I kako to da su sada nesposobni, a više od 90 posto vas HDSSB - ovaca su bili članovi HDZ - a do prije 4 godine. O sposobnosti HDSSB - a neću ni pričati, nije vrijedno spomena.
mikka

OsijekNepokoreniGrad - državu u kojoj ti živiš je stvorio HDZ (Tuđman). ...

ovo je kao da imas kucu od cigala, sa krovom, parketom, centralnim grijanjem ... malo slabijom stolarijom ... ali koliko toliko pristojnu kucicu.

onda dodje hdz i srusi ti kucu ... pa napravi neku kucicu od kartona ... bez prozora, vrata ... zemljanim podom

i onda ti kazes 'drzavu je stvorio HDZ ?' ??? ili moram biti sretan sto mi je kucu 'sagradio' HDZ ?
mikka

živiš je stvorio HDZ (Tuđman). I kako to da su sada nesposobni, a više od 90 posto vas HDSSB - ovaca su bili članovi HDZ - a do prije 4 godine. O sposobnosti HDSSB - a neću ni pričati, nije vrijedno spomena.

Ovu državu su stvorili građani RH...nikakav Tuđman i slični...naprotiv...oni su je "prodali"

a kad već spominješ tko je čiji član bio...nezaboravi da su 90% HDZ-a bivši članovi KPJ, UDBE itd...
DOK SU PO NJUJORKU KOZE PASLE HRVATSKA JE BILA KRALJEVINA
Ako Matković želi kakvo takvo odugovlčenje započetih istraga oko svoje imovine, onda bi morao podržat HDZ, a ne HDSSB. Jer podrškom Glavaševoj stranci samo dodaje sol na ljutu ranu. Bit će dakle zgodno vidjeti kako će teći istraga o radnjama u Unopu i Unikomu gdje je Matković bio predsjednik nadzornog odbora, a obje firme su teško zaronile
beziljy

mikka

Ovu državu su stvorili građani RH...nikakav Tuđman i slični...naprotiv...oni su je "prodali"

a kad već spominješ tko je čiji član bio...nezaboravi da su 90% HDZ-a bivši članovi KPJ, UDBE itd...

Krivo si shvatio. Poanta mojih riječi nije bila u tome tko je bio član koje stranke pa ajmo sada pljuvati po njima, nego to što kolega ONG naziva nesposobnima članove stranke kojoj su pripadali i većina njegovih članova. Stvar je u tome da u biti sam svojima govori da su nesposobni. Onda su prešli u HDSSB i preko noći su ljudi postali sposobni.
Nadam se da si me sad razumio. :)
Nemojmo generalizirati.
Sadašnja garnitura vodstva HDZ-a, ako hoćeš poimence: Sanader, Kosor, Bebić, Ivić i Kovačević su redom nesposobni i neuspješni najblaže rečeno kriminalci.

Đapić im se priklonio (što mu po načinu poslovanja i priliči).
Kako u svakom žitu ima kukolja, tako i u toj organizaciji zvanoj HDZ ima poštenih i sposobnih. Samo takve poždere Sanader.

Dakle, glas za Đapića je glas za Sanadera.
he, he glas za Bubala je zapravo glas za Skype s Ljubuškim
OsijekNepokoreniGrad

HSP je izričito tvrdio da ukoliko se dvorana ne bude gradila po modelu 843 mil. da Osijek neće biti domaćin. To je činjenica.

HDSSB je tvrdio da se može izgraditi za više nego duplo jeftinije. To je činjenica.

HDSSB je napustio koaliciju i time pokazali kako im nije bitna vlast. To je činjenica.

Vlada, odnosno država si nije mogla dopustiti da dvorana ne bude sagrađena, i da Osijek ne bude domaći te ju sagradila (naravno ne po 843 mil.)

Osijek je dobio dvoranu, zahvaljujući raskidu koalicije sa HSP-om Osječani su ju dobili BESPLATNO jer ju je vlada morala graditi. I to je činjenica.

Iako ne volim debelog, ovo nema veze sa istinom...
U prici se spominju dva totalno suprotna modela financiranja.
Prvi sa cca 800 milijuna kuna koji uz samu izgradnju ukljucuje i ne sjecam se tocno, ali 20-30g odrzavanje iste gradjevine... Te drugi "upola jeftiniji" koji ukljucuje samo izgradnju dvorane. Znaci drzava je dala isti udio koji je i planirala samo sada grad mora odrzavati tu dvoranu za sto bi kroz prvi model bila osigurana sredstva.
Znaci imas:
1. izgradnja+odrzavanje=800milijuna
2. izgradnja=cca400milijuna + odrzavanje(to je ono sto ce tvoji unuci placati)= ???

U ovom slucaju je HDSSB odigrao eklatantnu prljavu politicku igru.
Rajnus

OsijekNepokoreniGrad

Prvi sa cca 800 milijuna kuna koji uz samu izgradnju ukljucuje i ne sjecam se tocno, ali 20-30g odrzavanje iste gradjevine... Te drugi "upola jeftiniji" koji ukljucuje samo izgradnju dvorane. Znaci drzava je dala isti udio koji je i planirala samo sada grad mora odrzavati tu dvoranu za sto bi kroz prvi model bila osigurana sredstva.
Znaci imas:
2. izgradnja=cca400milijuna + odrzavanje(to je ono sto ce tvoji unuci placati)= ???

Apsolutno griješiš.
Hdssb-ov model izgradnje bi koštao 450 milijuna kuna. 180 milijuna izgradnja dvorane.Toliko je na kraju i koštala izgradnja. 200 milijuna kuna održavanje kroz 25 godina.To je potvrdio i HSP-ov direktor sportskih objekata koji je izjavio da godišnje održavanje košta 8 milijuna kuna. Dakle, 8*25=200. Ostatak od 70 milijuna kuna su kamate i ostali troškovi, jer je izgradnja zamišljena pomoću kredita.
Znači u toj priči bi grad platio 225 milijuna, a isto toliko i država. Točno duplo jeftinije od HSP-ovog modela.
Tada ljudi to nisu shvaćali i optuživali su HDSSB za prljave političke igre i kaznili ih na izborima. Nakon toga slijede kiosci čime je slučaj dvorane potvrđen. Ljudi su progledali i odlučili ispraviti pogrešku sa izvanrednih izbora i ovaj put nagraditi HDSSB.
Rajnus

2. izgradnja=cca400milijuna

Sa indexa:
Đapić: Odlična je vijest da će Vlada financirati izgradnju

Odlična je vijest kaže Đapić što je Vlada preuzela kompletno financiranje dvorane jer je to najjefitiniji mogući oblik.

"Ako će se raditi troškovnik prema postojećoj projektnoj dokumentaciji izgradnja će koštati 182 milijuna kuna, što je puno manje nego da se išlo u zaduživanje." - kaže on.

"Što se tiče daljnjeg održavanje dvorane, o tom potom, vidjet ćemo koliko će to koštati jer cijena održavanja varira o tome radi li se o osnovnom održavanju ili nekom malo boljem" - dodaje Đapić.
OsijekNepokoreniGrad

To je isto kao sto sve stranke imaju u programu ulazak Hrvatske u EU.
To rade sve vlasti samo manje ili vise uspjesno.

Vise bih volio da grad napravi stambeno naselje koje bi rentao svojim gradjanima
i na kraju im iste prodao. Sto meni grad ima sufinancirati stan koji i tako ne mogu kupiti. Tko danas moze kupiti stan na kredit? I nije navedeno u kojoj mjeri bi sufinancirali

- Studentske prakse

Ne znam kakve se to prakse mogu odraditi u gradskim poduzecima, za ostala
nemaju ingerenciju.

To je lijepo iako je kulturni centar predvidjen u sklopu Eurodoma.

- Uvođenje noćnih linija

To nije novina i vec su bile nocno linije koje su neslavno zavrsile.
To bi bilo lijepo, no ne znam hoce li grad platiti i zastitare za isti prijevoz.

- Uređenje Kopike

Kopika se uredivala do sada valjda 10 puta i do sada nisu napravljni ozbiljniji zahvati.
Znaci bit ce vjerovatno farbanje ograde....

Kao prvo gradu nije zadatak da stvara nova radna mjesta, vec da stvara klimu kroz
razne infrastrukturalne projekte koja ce privuci gospodarstvenike da zaposljavaju.
Mozda misle na nova radna mjesta u gradskoj upravi? Tako se radilo u komunizmu...

Ovo su vec Tudjmanove fore... Ono svim Hrvatima obecajem da ce imati placu 1000DEM :)

Ovo stvarno ne znam sto je...

Pohvalno no totalno nebitno za razvoj grada Osijeka.

Lijepo, no to nije nesto cime ce me privuci.

To nema veze sa betonizacijom, no bilo bi zanimljivo vidjeti kako uspjesno uvode reda u gradjevinskoj mafiji....

Mene niti malo, jer je tu puno price, a niceg konkretnog. To su sve kratkorocni planovi bez neke vizije (osim gospodarskih zona)

na lokalnoj vlasti nije da rijesava problem recesije.

Ono sto ja zelim vidjeti od gradske vlasti dugorocno viziju za razvoj grada. Zelim vidjeti kako oni misle pozicionirati grad u siroj regiji. Zelim vidjeti da se sredstva iz drzavnog proracuna dovuku u Osijek. Zelim da grad pocene dovoditi u Osijek firme poput Ericssona, SAPa i sl... Zelim da grad napreve privlacnim za ulaganja, kao sto je Kalmeta napravio od Zadra. Svi ti projekti od svih politickih opcija ne govore nista o tome. Sve se svodi da obecavaju da ce racionalnije trositi sredstva (postenije). To danas nije dovoljno... Mi vec debelo zaostajemo...
Rajnus

OsijekNepokoreniGrad

Znaci imas:

Potpuno su u pravu oni koji ističu razliku u modelu financiranja. Te stvari nisu sporne.

Sporne su brojke. Naime, u modelu j.p.p. koji je zagovarao Đapić cijena sam izgradnje bila je višestruko veća (malo manje od 100 milijuna kuna) od one koju smo na kraju imali, neovisno o "održavanju". Kako?

Dalje. Održavanje je relativan pojam, u slučaju ove dvorane. Naime, prema objavljenim podacima to bi održavanje po j.p.p. modelu iznosilo preko 20 milijuna kuna godišnje. Jasno da održavanje ne može koštati toliko. Zapravo se ne redi o održavanju, nego naknadi koju bi grad plaćao 30 godina, što je bliže kreditu nego održavanju.

Izgradnja dvorane po modelu po kojem je zaista sagrađena nije iznosila c.c.a. 400 milijuna kuna, nego nešto više od 180 milijuna bez PDV-a. Đapić je zanemario tu brojku, i dodao na taj iznos kojekave radove koji nemaju veze s dvoranom, a nisu bili predviđeni ni u j.p.p. modelu - s ciljem da pokaže kako njegov model nije bio pokušaj pljačke, i nije toliko skup.

Na kraju, najvažnija stvar u cijeloj priči jest činjenica da grad Osijek nije platio dvoranu, to je učinila država. Ujedno je to najveća direktna investiciija države u Osijek u posljednjih 20-ak godina. Druga je stvar što su se ti novci mogli potrošiti na daleko pametniji način. Ako se i radi o političkim igrama, treba priznati da bi bez rekacije tadašnjih koalicijskih partnera Osijek imao ogroman teret na proračunu slijedećih 30 godina. Osijek umjesto toga ima zadaću pronaći model funkcioniranja dvorane na način da proizvodi što manje gubitaka, no ako ih i bude (a hoće) bit će znatno manji od naknade koju bi po j.p.p. modelu morao plaćati investitoru.

Jedna je politička opcija iznijela podatak da se za novce koje je Osijek utukao i utući će u tu dvoranu, komotno mogla organizirati jednosmjenska nastava u cijelom gradu (dogradnjom postojećih, i izgradnjom par novih škola). Stvar je odabrati prioritete.
Rajnuse slažem se sa privlačenjem firmi u Osijek.
Znaš kako je prošla priča sa Arvijem? Unatoč silnim naporima županije grad nije htio ustupiti zemljiše županiji.
Znaš li da je zbog takvog odnosa grada nekoliko firmi odlučilo svoje tvornice graditi u Belom Manstiru umjesto u Osijeku?
Siguran sam da trojka Snage grada to neće dopustiti, jer su stručni i kompetentni za razliku od dosadašnje gradske uprave koja se koncentrirala na trošenje, a stvaranje novih vrijednosti je u potpunosti zanemarila.
pernabukano

Apsolutno griješiš.
Hdssb-ov model izgradnje bi koštao 450 milijuna kuna. 180 milijuna izgradnja dvorane.Toliko je na kraju i koštala izgradnja. 200 milijuna kuna održavanje kroz 25 godina.To je potvrdio i HSP-ov direktor sportskih objekata koji je izjavio da godišnje održavanje košta 8 milijuna kuna. Dakle, 8*25=200. Ostatak od 70 milijuna kuna su kamate i ostali troškovi, jer je izgradnja zamišljena pomoću kredita.
Znači u toj priči bi grad platio 225 milijuna, a isto toliko i država. Točno duplo jeftinije od HSP-ovog modela.
Tada ljudi to nisu shvaćali i optuživali su HDSSB za prljave političke igre i kaznili ih na izborima. Nakon toga slijede kiosci čime je slučaj dvorane potvrđen. Ljudi su progledali i odlučili ispraviti pogrešku sa izvanrednih izbora i ovaj put nagraditi HDSSB.

Gle...te cifre su politicari izbacivali ko pas drek... Odakle su sve te cifre ispale?
Jedan od drugog modela nisu bitno jeftiniji. Ne mogu se mjesati kruske i jabuke.
Zaboravio si u jednadzbu ubaciti i izvodjace odnosno njihovu pripadnost. Jako je mala zarada, ako i postoji, gradjevinskih firmi na kapitalnim objektima u gradu.
Mi pomognemo vama tu, vi nama tamo. Mogao bih tu svasta napisati ali cu preskociti. Bila ta dvorana skuplja ili jeftinija buka oko dvorane je cisto politicke naravi i niti jedna strana to nije uradila da bi mi manje placali...
Rajnus

na lokalnoj vlasti nije da rijesava problem recesije.

U svakom slučaju, na lokalnoj vlasti nije da se protiv recesije bori snižavanjem cijena vode na par mjeseci, kako je to priije izbora učiiniio Đapiić.

Međutim, na neke druge načine lokalna se vlast itekako može korisno i uspješno boriti protiv recesiije. Primjerice, oslobađanjem potencijalnih investitora od komunalnog doprinosa i naknade, smanjenjem prireza, ubrzavanjem postupka izdavanja dozvola, davanjem jeftinih kredita za kratkoročno financiranje ugroženih, sufinanciranjem kredita za investicije, prekvalifikacijama nezaposlenih, itd., itd.

Rajnus

Ono sto ja zelim vidjeti od gradske vlasti dugorocno viziju za razvoj grada. Zelim vidjeti kako oni misle pozicionirati grad u siroj regiji. Zelim vidjeti da se sredstva iz drzavnog proracuna dovuku u Osijek. Zelim da grad pocene dovoditi u Osijek firme poput Ericssona, SAPa i sl... Zelim da grad napreve privlacnim za ulaganja, kao sto je Kalmeta napravio od Zadra. Svi ti projekti od svih politickih opcija ne govore nista o tome. Sve se svodi da obecavaju da ce racionalnije trositi sredstva (postenije). To danas nije dovoljno... Mi vec debelo zaostajemo...

U potpunosti se slažem (osim što smatram da je Zadar postao privlačan samo za investiciije centralne države, i nikakve druge). Dovlačenje firmi koje su navedene moraju se kombiniirati s gore navedenim mjerama, besplatnim zakupom zemljišta, ali nadasve suradnjom sa fakultetima - pitanje je da li bi bilo koja od fiirmi viisoke tehnologiije imala koga zaposliti u Hrvatskoj, a pogotovo Osijeku.

Koliko se može doznati, i ono malo interesa za investiranjem u Osijeku bilo je spriječeno od strane već bivšeg gradonačelnika Đapića, iz razloga o kojima ovdje ne treba pisati jer nisu tema. Bilo kakva promjena dobro je došla.
pernabukano

Rajnuse slažem se sa privlačenjem firmi u Osijek.
Znaš kako je prošla priča sa Arvijem? Unatoč silnim naporima županije grad nije htio ustupiti zemljiše županiji.
Znaš li da je zbog takvog odnosa grada nekoliko firmi odlučilo svoje tvornice graditi u Belom Manstiru umjesto u Osijeku?
Siguran sam da trojka Snage grada to neće dopustiti, jer su stručni i kompetentni za razliku od dosadašnje gradske uprave koja se koncentrirala na trošenje, a stvaranje novih vrijednosti je u potpunosti zanemarila.

Ja se iskreno nadam i vjerujem da ova nova generacija politicara ima potencijala bez obzira na stranacku pripadnost. I da nije bilo ega Glavasa i Djapica nas grad uopce ne bi postao grad slucaj. Sve se lomilo oko ega i jednog i drugog. Na koncu zbog toga se HSP u Osijeku i raspao, ali ni HDSSB na to nije imun. Ne vrijedi pisati zasto Osijek do sada nije napredovao. Okrenuli smo novu stranicu...

Jos samo da HDZ profilira neke prave osjecke politicare, a ne ove poslusnike od kojih necemo imati nikakve koristi. Nama treba jedan Kalmeta jedan Linic... Ljudi koji su iz svoje sredine (Osijeka), ali jaki igraci u Zagrebu. Nadam se skorom umirovljenju Seksa, Mesica u slicnih Slavonaca koji nisu apsolutno nista napravili za svoju regiju iz koje su i dosli.

Npr. svi se sjecamo Kirina i njegovih gluposti. Mozemo mi pisati svasta o njemu, ali je on uz Djakica pokrenio Viroviticu. On je lokalan igrac, ali dobar sa Sanaderom.

Nama fali iz svake stranke po jedan jak profiliran politicar pa nek se onda tuku tko ce vise novaca namaknuti iz Zagreba. Nazalost da imamo najposteniju gradsku vlast mi bez drzave i njenih sufinanciranja malo koji kapitalni projekat mozemo izgurati kao grad i zupanija. To ljudi trebaju shvatiti!!!
W.M. Felt

. Stvar je odabrati prioritete.

Manje vise se slazem sa napisanim. To je prosla prica i treba zavrsiti sa njom. Pred nama je nova stranica na kojoj treba puno raditi...
Rajnus

pernabukano

Apsolutno griješiš.

Gle...te cifre su politicari izbacivali ko pas drek... Odakle su sve te cifre ispale?
Jedan od drugog modela nisu bitno jeftiniji. Ne mogu se mjesati kruske i jabuke.
Zaboravio si u jednadzbu ubaciti i izvodjace odnosno njihovu pripadnost. Jako je mala zarada, ako i postoji, gradjevinskih firmi na kapitalnim objektima u gradu.
Mi pomognemo vama tu, vi nama tamo. Mogao bih tu svasta napisati ali cu preskociti. Bila ta dvorana skuplja ili jeftinija buka oko dvorane je cisto politicke naravi i niti jedna strana to nije uradila da bi mi manje placali...

Dvorana je izgrađena za nešto malo manje od 200 milijuna kuna.
Održavanje ne može biti više od 10 milijuna kuna godišnje. Tako kaže direktor sportskih objekata koji ima najbolji uvid u to.
To nije 850 milijuna kuna.
Pitanje je koliko kosta izgradnja dvorane, odnosno koliko bi tu gradjevinska firma zaracunala profit ako bi i zaracunala...

No kako bilo, ovako je transparentnije...
IMO i dalje je razlog bio iskljucivo politicki.
Rajnus

IMO i dalje je razlog bio iskljucivo politicki.

Slažem se. Ekonomska logika tu je tada bila najmanje važna.
Dvorana je izgrađena za nešto malo manje od 200 milijuna kuna.
Održavanje ne može biti više od 10 milijuna kuna godišnje. Tako kaže direktor sportskih objekata koji ima najbolji uvid u to.
To nije 850 milijuna kuna.

Naravno da je 850 milijuna kuna ali samo ako "APP". Budući da nije "APP" nije ni 850 milijuna kuna.
Osječani pozdravlja vas jedan bosanac koji vam garantira da crno vam se piše. Onaj čistih ruku vam nije prošo pa nije prošo ni njegov stručnjak koji je trebo biti direktor gradskog holdinga. A šefovica nabave holdinga je sigurno trebala biti studentica tog profesora s čistim rukama koja polaže ispite na pravu samo kad joj profesor nije u Sarajevu nego u Osijeku. Kad je on bio u Sarajevu onda joj je pomago N.N.Bosanac. Nema ništa brez bosanaca. Bosanci su zakon. Šta bi osječani i osječanke bez nas bosanaca
O čemu ti to, majke ti
hengl

Osječani pozdravlja vas jedan bosanac koji vam garantira da crno vam se piše. Onaj čistih ruku vam nije prošo pa nije prošo ni njegov stručnjak koji je trebo biti direktor gradskog holdinga. A šefovica nabave holdinga je sigurno trebala biti studentica tog profesora s čistim rukama koja polaže ispite na pravu samo kad joj profesor nije u Sarajevu nego u Osijeku. Kad je on bio u Sarajevu onda joj je pomago N.N.Bosanac. Nema ništa brez bosanaca. Bosanci su zakon. Šta bi osječani i osječanke bez nas bosanaca

hengl

Šta bi osječani i osječanke bez nas bosanaca

....osobno vjerujem da bi se vrlo lako snašli....samo problem je što vas je previše posvuda, pa tako domaći ne mogu doći do izražaja....
anakonda

...hm, kad pogledam i drugu stranu onog što sam napisala, @Mungos i @Osječanin - u pravu ste...to je pogled na situaciju koji bi bio u redu....
...samo - ja to ne mogu....ako je već znao da će ga se ismijavati i šprdati se nnjegovim izgledom, možda bi bilo bolje da je obukao barem tri broja veći dres....odnosno, ako je htio staviti naglasak na sport....a kad je o debljini riječ, slike iz teretane izgledaju poticajnije nego bijeli dres....

Sjeća li se netko kako je izgledao Glavaš prije štrajka glađu? Ja da.
domba_dgo

PreacheR

OsijekNepokoreniGrad

PreacheR

To je zato što ona tiha večina Osijeka šuti i popušta pred silovanjem javnosti od strane HDSSB-a. Oni imaju svoje novine, svoju televiziju, svoje ljude u svim porama društva i mogu upravljati umovima slaboinformiranih starijih ljudi koji su ipak (htjeli mi to priznati ili ne) večina koja izlazi na izbore. A tiha večina je već digla ruke i misli da ne može ništa promijeniti. Kada bi odaziv na izborima bio 80-90% vjerujem da HDSSB nebi niti prošao u drugi krug. Osijek je oduvijek imao europsku dušu i kulturniji pogled na svijet, nikada se nije govorilo jezikom mržnje, nisu se palile zastave (čak ni 90-ih) nije se nikome prijetilo ratom do istrebljenja.... Ali dok tiha večina šuti manjina nas vodi daleko na istok, miljama od europe!

Bravo, ovo je najbolji post koji sam pročitala. I nažalost najtočniji opis u kojem se stanju nalaze građani ovog grada nakon desetljeća vladavine Branimira Glavaša. Toliko smo već oguglali na pljačkanje i manipulacije da više ne možemo razlikovati one koje rade za dobrobit grada od onih koji rade za svoje džepove. Na žalost (opet) ovi drugi su puno vještiji manipulatori narodnim masama.

Zanimljivo, kad je Đapić postao gradonačelnik s 5000 glasova, onda nigdje nije bilo ni riječi o "tihoj većini"...
lufus

Zanimljivo, kad je Đapić postao gradonačelnik s 5000 glasova, onda nigdje nije bilo ni riječi o "tihoj većini"...

Istina lega moj, kako došo - tako ošo!
Reče Ante kako će ovo biti afirmativna kampanja, a kad ono: braco i seka, vojni oficiri i ko zna što nas još čeka. Sva sreća da su izbori blizu, pa će valjda ove fotomontaže prestati. Jedino afirmativno bilo je vozanje tramvajem po pruzi kojoj treba barem još nekoliko mjeseci da bude gotova i dobije dozvolu.
mija

Reče Ante kako će ovo biti afirmativna kampanja, a kad ono: braco i seka, vojni oficiri i ko zna što nas još čeka. Sva sreća da su izbori blizu, pa će valjda ove fotomontaže prestati. Jedino afirmativno bilo je vozanje tramvajem po pruzi kojoj treba barem još nekoliko mjeseci da bude gotova i dobije dozvolu.

Vidim da ti fale slikce, pa evo i ova..baš je cool...ide uz onaj spot s motorima...

Prilozi

• n1049375347_448570_3913394.jpg
Osijek kaže NE Anti Đapiću.
No ovaj put odlučuju Osječani.

Isti naslov, samo bez photoshopa

Prilozi

• imageConvert.php.jpg

Kako će Đapić izgledati kada izgubi vlast?

Tagovi