Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Studentski prosvjed u Osijeku! [razvoj događaja]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
lessowsky
Ukupno postova: 9
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2009. 22:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ma sve to treba isprepucat! kaki fakultet, kaki bakrači!? Motike u ruke pa da vidiš miki kulturne revolucije...lezi lebe da te jedem!
Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
maree
Ukupno postova: 3
Post Postano: 24.04.2009. 23:16 
Naslov:  

Ljudi hoće li meni netko nešto ovdje objasnit. Čitam komentare i vijesti, al nije mi jasno zašto oni zapravo štrajkaju?
Kolko ja znam onaj tko prođe prijemni, ili ko ima dobar prosjek ništa ne plaća. Jel moguće da netko hoće još nešto.

Možda ja stvarno nešto nisam dobro shvatila...

Anait

Ukupno postova: 297
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 24.04.2009. 23:31 
Naslov:  

maree je napisao/la:
Ljudi hoće li meni netko nešto ovdje objasnit. Čitam komentare i vijesti, al nije mi jasno zašto oni zapravo štrajkaju?
Kolko ja znam onaj tko prođe prijemni, ili ko ima dobar prosjek ništa ne plaća. Jel moguće da netko hoće još nešto.

Možda ja stvarno nešto nisam dobro shvatila...

svrati ovdje:

http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/

Ukupno postova: 5
Post Postano: 24.04.2009. 23:43 
Naslov:  

Ljudi kolko ja čitam, ovo je stvarno previše.
Zašto netko uopće priča o oduzimanju novaca crkvi? Kakve to veze ima s ovom temom?
I ako je argument da je bitno da se štrajka, al nije bitno za što - to mi se stvarno ne sviđa...

Mislim da štrajkovi nisu nužno po definiciji dobra stvar, nego da za to treba postojati valjani razlog. A ovdje se predstavlja kao - hvala bogu da netko štrajka.

Ipak problem sigurno jest da ljudi ne razmišljaju svojom glavom, tako da ajde hvala bogu da se bar netko trudi da barem proba razmišljat, pa makar nemalo smisla...

Anait

Ukupno postova: 297
Post Postano: 24.04.2009. 23:54 
Naslov:  

dalilo je napisao/la:
Ljudi kolko ja čitam, ovo je stvarno previše.
Zašto netko uopće priča o oduzimanju novaca crkvi? Kakve to veze ima s ovom temom?

crkva je ovdje spomenuta jer joj drzava godisnje daje 300 milijuna kn, a taj bi se novac mogao puno pametnije ulozit, u recimo....npr. OBRAZOVANJE

dalilo je napisao/la:
I ako je argument da je bitno da se štrajka, al nije bitno za što - to mi se stvarno ne sviđa...

skokni ovdje:
http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/

Ukupno postova: 302
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.04.2009. 3:03 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la :

Dakle, uzme se Crkvi 300-400 milijuna koliko im se svake godine poklanja iz proracuna, naplate joj se porezi na sve prihode [pocne se primjenjivati zakon koji vrijedi za sve ostale] i financira se besplatno visoko obrazovanje. Problem rijesen preko noci!

ukidanje zakona božjih
prestanak gradnje pelješkog mosta
početak naplate PDV-a maloumnici (Hrvatska Televizija)

i evo love za visoko obrazovanje.

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 25.04.2009. 7:02 
Naslov:  

non plus ultra je napisao/la:
I shvatite da se nimalo ne trebate stidjeti svoje diplome stečene na bilo kojem fakultetu u Hrvatskoj... Shvatite da vaša hrvatska diploma vrijedi više nego njihove europske diplome...

Pogotovo na pravu i ekonomiji u Osijeku te prometnom u Zagrebu... jelda?

Ako su ovi prosvjedi samo zato da studiranje bude džabe svima, onda do kurca sve.... ne kužim da se netko buni protiv kupovine ispita, profesora sa voznim parkom tajkuna, uvlačenja politike u akademske krugove, problema studentske prehrane i smještaja...

Moj stav je da se besplatno studiranje omogući samo najboljima, a ostali neka si zarade i plate. Notorna je laž da za studente nema posla - tko želi, uvijek si može zaraditi neku lovu da se potpomogne.

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Catharine

Ukupno postova: 354
Post Postano: 25.04.2009. 8:42 
Naslov:  

..:: ajd svi vi koji ovo ne podrzavate, odite lijepo zurit u sunce ili tako nesto... evidentno je da nikada niste studirali pa ne mozete onda ni razumjeti o cemu se zapravo radi Razz kad budete na toj intelektualnoj razini, onda mozete iznositi neka svoja misljenja i pljuvati po onome sto se organizira; ja ne vidim apsolutno nista lose u besplatnim skolarinama za sve jer istina je da postoje oni koji briljiraju na prijemnom - ponekad je to stvarno zahvaljujuci realnim rezultatima, a najcesce je kupljeno; postoji poprilican broj drzava koje u Europi imaju ovakav model besplatnih skolarina, a poslova za studente moram reci da bas i nema - odi ti lijepo hostesirati i cekaj mizernih 100 kn 6 mjeseci pa reci da je to posao; + ako i postoji neki stvarno dobar posao obicno se radi o iskoristavanju studenata jer su ljudi bez diplome, pa je placa u pola manje od onog koliko bi se zapravo zasluzilo takvim poslom; sto se tice kvalitete obrazovanja, ja to gledam ovako - ako ti pijani kreten predaje da nema pojma o cemu prica i da jedva sjedi, je li to kvalitetno obrazovanje po vama? nadalje, ako profesorica doslovno pusta studente na ispitu prema raspolozenju - ili svi prolaze ili svi iz jedno 7. puta prodju i dobiju 4orke na racun 2 ili 3 ljudi koji su znali, a ostalih 4ero je prvi put na ispitu i nema pojma?? ocito da neki ljudi misle o ovakvom nacinu obrazovanja da je sve ok, ali nije... jako je u banani, ali necu vise pisati jer samoj sebi idem na jetru vec Very Happy

www.myspace.com/venus4u
Anonymous
zlusch

Post Postano: 25.04.2009. 9:20 
Naslov:  

Catharine je napisao/la:
..:: ajd svi vi koji ovo ne podrzavate, odite lijepo zurit u sunce ili tako nesto...

Shvatit ćeš kroz život da će uvijek postojati ljudi koji ne misle kao ti, a koji također mogu biti u pravu... sve ovisi kroz kakvu prizmu i kroz koji kontekst gledaš na istu stvar.
Catharine je napisao/la:
evidentno je da nikada niste studirali pa ne mozete onda ni razumjeti o cemu se zapravo radi Razz

Ja jesam... pa nešto i razumijem od svega toga. I gle čuda, i dalje stojim iza svojih stavova, imenom i prezimenom.
Catharine je napisao/la:
istina je da postoje oni koji briljiraju na prijemnom - ponekad je to stvarno zahvaljujuci realnim rezultatima, a najcesce je kupljeno;

Što si konkretno učinila po tom pitanju? Znaš za slučaj da je netko kupio prijemni ili redovni ispit, šutiš kao pizda i time najmanje jednom poštenom i marljivom studentu izbijaš posao kad završi fakultet? Isto tako, jednom lopovskom kurvinom sinu koji se krije iza visoke akademske titule omogućuješ da pljuje i sere po onome za što su nekad ljudi tvojih godina davali živote - ne se naslikavali i spavali po fakultetima, već odlazili sa ovog svijeta s nogama naprijed.
Catharine je napisao/la:
poslova za studente moram reci da bas i nema - odi ti lijepo hostesirati i cekaj mizernih 100 kn 6 mjeseci pa reci da je to posao; + ako i postoji neki stvarno dobar posao obicno se radi o iskoristavanju studenata jer su ljudi bez diplome, pa je placa u pola manje od onog koliko bi se zapravo zasluzilo takvim poslom;

Zanimljivo... opet je netko drugi kriv. Pusti modeliranje i idi beri metlice i kopaj repu za 110 kn/dan. Ili bi radije bila direktorica ili modna kreatorica u pola radnog vremena da si zaradiš neku paru za studij?
Catharine je napisao/la:
sto se tice kvalitete obrazovanja, ja to gledam ovako - ako ti pijani kreten predaje da nema pojma o cemu prica i da jedva sjedi, je li to kvalitetno obrazovanje po vama? nadalje, ako profesorica doslovno pusta studente na ispitu prema raspolozenju - ili svi prolaze ili svi iz jedno 7. puta prodju i dobiju 4orke na racun 2 ili 3 ljudi koji su znali, a ostalih 4ero je prvi put na ispitu i nema pojma?? ocito da neki ljudi misle o ovakvom nacinu obrazovanja da je sve ok, ali nije... jako je u banani, ali necu vise pisati jer samoj sebi idem na jetru vec Very Happy

Kome si prijavila te smiješne likove koji od hrvatskog školstva rade cirkusijadu? Tko je prijavio one tajkune sa prava i ekonomije gdje se i dan danas može završiti studij za par mjeseci? Upravo zbog takvih moja diploma (a javit će ti se ovdje i forumaši sa svojim diplomama) fakulteta u Jegerovoj vrijedi... khm, ček malo.... "vrijedi" je apsolutno pogrešna riječ!

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Svebor

Ukupno postova: 1672
Post Postano: 25.04.2009. 9:38 
Naslov:  

zlusch je napisao/la :
Catharine je napisao/la:

istina je da postoje oni koji briljiraju na prijemnom - ponekad je to stvarno zahvaljujuci realnim rezultatima, a najcesce je kupljeno;

Što si konkretno učinila po tom pitanju? Znaš za slučaj da je netko kupio prijemni ili redovni ispit, šutiš kao pizda i time najmanje jednom poštenom i marljivom studentu izbijaš posao kad završi fakultet? Isto tako, jednom lopovskom kurvinom sinu koji se krije iza visoke akademske titule omogućuješ da pljuje i sere po onome za što su nekad ljudi tvojih godina davali živote - ne se naslikavali i spavali po fakultetima, već odlazili sa ovog svijeta s nogama naprijed.

pazi problem i je u tome što ti kao pojedinac ne možeš tu puno napraviti sve i da hoćeš jer ćeš lako moguće zbog svojeg poštenja biti izložen šikaniranju. i zato je potrebno da svi skupa stanemo zajedno i u mjestu svojeg prosvjeda izložimo probleme svojeg fakulteta, definiramo ih i inzistiramo na njihovom rješavanju. zbog toga je VAŽNO da svi studenti dođu na fakultet gdje su svakodnevno organizirane tribine, radionice i slično. jebem vam letargiju, ne dopustite da drugi biju VAŠU bitku za VAŠE dupe.

zlusch je napisao/la :
Catharine je napisao/la: poslova za studente moram reci da bas i nema - odi ti lijepo hostesirati i cekaj mizernih 100 kn 6 mjeseci pa reci da je to posao; + ako i postoji neki stvarno dobar posao obicno se radi o iskoristavanju studenata jer su ljudi bez diplome, pa je placa u pola manje od onog koliko bi se zapravo zasluzilo takvim poslom;

Zanimljivo... opet je netko drugi kriv. Pusti modeliranje i idi beri metlice i kopaj repu za 110 kn/dan. Ili bi radije bila direktorica ili modna kreatorica u pola radnog vremena da si zaradiš neku paru za studij?

Slažem se sa Cat. poslova NEMA, a ono što postoji su lihvarski krediti i iskorištavanje (help lajn kol centri?! npr). Zluš, pazi ovo... meni traje faks od jutra do navečer. em što sam cijelo vrijeme obvezan visiti na predavanjima nakon kojih se ionako sve svodi na samostalan rad kod kuće još bih trebao otići i kopati repu?! ne znam samo kada niti kojom snagom. fizički neizvedivo.

Moira

Ukupno postova: 344
Post Postano: 25.04.2009. 10:07 
Naslov:  

Nešto se ipak događa. Napokon.
Stav, bunt, građanski neposluh... Koliko god da ih je moglo biti i više, napokon!

zlusch

Post Postano: 25.04.2009. 10:25 
Naslov:  

Svebor je napisao/la:
pazi problem i je u tome što ti kao pojedinac ne možeš tu puno napraviti sve i da hoćeš jer ćeš lako moguće zbog svojeg poštenja biti izložen šikaniranju. i zato je potrebno da svi skupa stanemo zajedno i u mjestu svojeg prosvjeda izložimo probleme svojeg fakulteta, definiramo ih i inzistiramo na njihovom rješavanju.

Ovo za šikaniranje svi znamo... još od slučaja Lepej pa sve do ove tetke koja je ukazala na kriminal u nekoj banci. Unaprijed se radujem vidjeti hoće li ovaj prosvjed rezultirati nečim konkretnim ili će diploma osječkog sveučilišta i dalje biti pretvrda za obrisati pakšu poslije sočnog istovara. A možda i kapne neka lova/poslić/autić nekakvim studentskim čelnicima pa proglase prosvjed uspješnim iako se apsolutno ništa ne dogodi.

Svebor je napisao/la:
Slažem se sa Cat. poslova NEMA, a ono što postoji su lihvarski krediti i iskorištavanje (help lajn kol centri?! npr). Zluš, pazi ovo... meni traje faks od jutra do navečer. em što sam cijelo vrijeme obvezan visiti na predavanjima nakon kojih se ionako sve svodi na samostalan rad kod kuće još bih trebao otići i kopati repu?! ne znam samo kada niti kojom snagom. fizički neizvedivo.

Ne možeš tražiti plaću za pola radnog vremena identičnu šljakeru koji radi ful tajm i ima 10 godina staža. Uvijek možeš otići nešto istovariti, nositi, konobariti, preko ljeta otići na more raditi (uvijek fali radnika)... Kata može čuvati klince, javljati se na telefon, prodavati osiguranje, katoličke kalendare... mislim, lovu uvijek možeš zaraditi i ako nisi bio dobar učenik, studij si možeš platiti čak i ako ti starci nisu potkovani.

I kad sam ja studirao bilo je onih koji su na faks dolazili autima, kao i onih koji su hodali u probušenim cipelama i tankim jaknama usred zime. Jebiga, izboriš se za sebe... neće to nitko učiniti za tebe niti kad se zaposliš - osim ako te kao zadnjeg beskičmenjaka na neki posao ne uvali neki rođo ili ekipa iz političke stranke.

Kad se sjetim što sam sve radio kao studoš, dođe mi loše... od trpanja deterdženta u vreće, nošenja kutija, vozanja mramornih ploča, istovara kamiona i vagona, rada u novinama... jedino još nisam pokrštavao hinduse i degustirao uran.

A i kad uletiš u neki posao, malo je vjerojatno da ćeš biti zadovoljan plaćom... i opet možeš doći na forum i kukati, a možeš si naći još jedan posao i učiniti si život dijelom kompliciranijim, ali puno ljepšim i sadržajnijim.

Bah... al sam sad razvukao spiku.. strašno Wink

zla_tratinčica

Ukupno postova: 1330
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 25.04.2009. 10:47 
Naslov:  

osječankaFFOS je napisao/la :
errrr je napisao/la :
osječankaFFOS je napisao/la :
ŠTO I U OS IMA LJUDI KOJI SE ŽELE BORITI DA SVI DOBIJEMO PRILIKU ŽIVJETI U BOLJEM SVIJETU!!!!

Da, posebno vi s FF-a možete doprinijeti da nam svima bude bolje. Mlaćenjem prazne slame i prodavanjem muda pod bubrege jednog dana kada/ako završite to što studirate u nekoj od partija protiv kojih se sada kao borite. Preraspodjelom sredstava na sličan način na koji to sada zahtijevate od trenutno vladajućih. Umjesto da zasučete rukave i primite se konkretnog posla na način na koji to rade vaši kolege u USA ili zemljama zapadne Europe. I zaradite tu jebenu školarinu, a ne sve tražiti od roditelja ili na teret poreznih obveznika. Znam da ima i takvih i njima skidam kapu, ali većina vas je bogom danih đabalebaroša koji čekaju da im sve bude servirano na tacni .

ne radi se tu uopće o tome tko što studira, nego što se barem netko trudi...
a što se tiče mlaćenja prazne slame,.. tako je, posve si u pravu! tu studiraju samo šupljoglave budale koje ništa ne znaju i po završetku nisu sposobni ni za što! samo me zanima jesi li ti išao u školu ili ti je mama bila tutor?
jer ako si išao u osnovnu i srednju, tko te naučio čitati, pisati i zbrajati ako ne oni koji su strudirali na FF???

vidiš da je kreten lik, ne vrijedi se raspravljat s takvima. to je neki hdzov klon.

Svebor

Ukupno postova: 1672
Post Postano: 25.04.2009. 10:51 
Naslov:  

zlusch je napisao/la :

Ovo za šikaniranje svi znamo... još od slučaja Lepej pa sve do ove tetke koja je ukazala na kriminal u nekoj banci. Unaprijed se radujem vidjeti hoće li ovaj prosvjed rezultirati nečim konkretnim ili će diploma osječkog sveučilišta i dalje biti pretvrda za obrisati pakšu poslije sočnog istovara. A možda i kapne neka lova/poslić/autić nekakvim studentskim čelnicima pa proglase prosvjed uspješnim iako se apsolutno ništa ne dogodi.

da, i zato ponavljam:NUŽNO je doći i podržati ih. studentska odgovornost je doći i podržati ovu inicijativu jer je riječ o stvari koja se tiče svakog pojedinog studenta i njegovog dupeta! izravno!
što se tiče kapanje nečega nekome, na temelju do sada viđenoga i tretnuačnog razvoja sitacije, tvoj "možda" smatram malo vjerojatnim. ako je ikome išta kapnulo onda je to kapnulo članovima studentskog zbora koji i sada šuti i ne radi ništa... ali svakako zna spiskati pare na sebe koje dobije od fakulteta i države. Rolling Eyes
jedino što smo ikada mi dobili od svoje studentske predstavnice je ponuda za 10 dana u turskoj za 3 some kuna. omg. ona je išla, naravno, đabe.

zlusch je napisao/la :

Ne možeš tražiti plaću za pola radnog vremena identičnu šljakeru koji radi ful tajm i ima 10 godina staža. Uvijek možeš otići nešto istovariti, nositi, konobariti, preko ljeta otići na more raditi (uvijek fali radnika)... Kata može čuvati klince, javljati se na telefon, prodavati osiguranje, katoličke kalendare... mislim, lovu uvijek možeš zaraditi i ako nisi bio dobar učenik, studij si možeš platiti čak i ako ti starci nisu potkovani.

Shocked da mogu zaraditi, ne bih studirao, a žalosno je da bih uopće studirao - trebam raditi i trebat ću još više jer troškovi studija rastu, a sve manje ljudi si to može priuštiti. kako da se itko posveti akumuliranju znanja ako on nakon predavanja mora jurcati na neki posao da si skuca 10 kn za obrok u stucu?!
u konačnici ćemo većinom moći raditi samo šljakerski ful tajm ...
u tome je problem isto.

zlusch je napisao/la :
I kad sam ja studirao ....

je bilo neko drugo vrijeme Laughing
zluš, bez zajebancije, imaš pravo. ako se sada ne izborimo za sebe to primorac ili profesori umjesto nas sigurno neće učiniti. zato se nadam da će ovo uspjeti...

zlusch je napisao/la :
Kad se sjetim što sam sve radio kao studoš, dođe mi loše... od trpanja deterdženta u vreće, nošenja kutija, vozanja mramornih ploča, istovara kamiona i vagona, rada u novinama... jedino još nisam pokrštavao hinduse i degustirao uran.

ja bih da profesori naprave svoja predavanja sadržajnijim pa da ne moraju prijetnjama i popisima "tko (ni)je bio" i uvredljivim prijetnjama osiguravati prisutnost studenata na predavanjima nakon kojih ti isti studenti ionako to sve moraju nabubati doma iz skripti sami.
mislim da nije u redu da bilo tko mora rintati da bi mogao osigurati smještaj negdje da bi uopće mogao pohađati predavanja... ti možda nisi morao degustirati uran ali bojim se kako ću ja ili generacija iza mene biti prinuđena na to.

Monstrum

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 25.04.2009. 11:03 
Naslov:  

sve je to super duper, svi vi želite svoja prava i želite da se ukine bar dio plaćanja ili da se smanji i ja vas podržavam u svemu tome ali koliko mogu vidjet svi ste kod kuće i na kompovima. dok ovi u zg spavaju na faksu i blokirali su cijelu zgradu vi ste si uzeli godišnji. nije da popujem nekom ali hoćete dizat "revolucije", a to se ne radi od kuće. kolko sam mogao vidjeti na našem FFOS-u ima 3 ljudi i neki papiri, propagandne porukice ministru (da se razumijemo koji je kretenoid ko i svi u vladi) i sve mi liči na neku lakrdiju.

besplatne školarine za sve, super zvuči ali ja mislim da to još živi kolko tolko još samo kod nas jer iskreno na svijetu se nigdje ne može studirati cijelu godinu za prosječnu plaću il dvije. jest da smo mi u kurcu država pa nam je i 100kn puno, pogotovo studentima. ako pogledamo tu usranu europu kojoj težimo ili još dalje na zapad kamo svi teže u zemlju snova, ameriku, kao što je zlusch reko, stipendije odn. džabe studiranje samo najboljima, a vi ostali plaćajte. tako je u cijelom svijetu samo kod nas nije.

da ja tu sad serem jer sam završio studij i kad sam trebao plaćati nešto bilo mi je puno i da sad studiram vjerovatno bi bio jedan od vas al ako ćemo realno ovo za što se "borite" ako možemo to tako nazvati ima jako male šanse da zaživi. živi bili pa vidjeli.

Skoči u forum: