Grafit iza katedrale
eto, fotografi bi mogli malo prošetati do tamo, ufotkati ga, pa staviti negdje ovdje...
Kultura, zabava, sport, hobby
_Jimmy_odlično,pošto mi je to u susjedstvu nisam mogao da ne primjetim ...

DonQuijote
ne znam jeste li primjetili da je nekidan osvanuo novi grafit, iza katedrale, na zidu između škole i župnog dvora. ovaj se puta ne radi o vandalizmu, nego o sasvim lijepom i uklopljenom djelu, a u potpisu je kohorta.
Rajnus
Ti kao zrela osoba dozvoljavas si pausalno ocjenjivanje
autora? Nit znas zasto to rade, nit sto misle o tome, nit zasto su pripadnici odredjene subkulture.
Predrasude, predrasude...
Rajnus
Predrasude, predrasude...

zlusch
Evo, prosvijetli me.... zanima me a) zašto, b) tko ih je poslao i c) tko će platiti ponovo farbanje?
Mada... sasvim je moguće da formirana i zrela osoba nema drugog posla pa se bavi šaranjem autolakom po fasadama, ne?
zlusch
Eh da... kad smo već kod predrasuda - zašto misliš da svi imaju turbo-ultra-elcedej monitor od 1600x1200 piksela rezolucije?
i need space
Za grafit je dobijena dozvola!
Komentari na ovoj stranici su čisti dokaz mentaliteta osječana a to je da treba popljuvati sve i svakog!
Poppy
meni je taj grafit i estetski i sadržajno neukusan. samo još fali jedno licitarsko srce! Brrr...
Rajnus
Kada teenageri razbijaju grad smeta im. Kada se organiziraju i pokusaju napraviti nesto za Osijek opet im smeta. Sasvim sigutno je bolje da su dobili svoje prostorije i da si sami organiziraju svoje aktivnosti te da na to trose vrijeme nego na klosarenje po gradu.

i need spaceZa grafit je dobijena dozvola!
Komentari na ovoj stranici su čisti dokaz mentaliteta osječana a to je da treba popljuvati sve i svakog!
PoppyRajnus
Kada teenageri razbijaju grad smeta im. Kada se organiziraju i pokusaju napraviti nesto za Osijek opet im smeta. Sasvim sigutno je bolje da su dobili svoje prostorije i da si sami organiziraju svoje aktivnosti te da na to trose vrijeme nego na klosarenje po gradu.
Ma slažem se s tim... Iako mislim da klinci mogu i pametnije utrošit svoje vrijeme... Da je moje dijete u pitanju radije bi i da na folklor ide nego da je aktivan član navijačke skupine. Nije da ne volim, i ne pratim sport, al taj koncept organiziranih navijačkih skupina mi nije baš jasan:
Grupa muškaraca (A)- mladi, zgodni, u formi, popularni, hodaju isključivo s ljepoticama, para ko blata...
Grupa muškaraca( B )- sve dobne skupine, u vrlo lošoj fizičkoj kondiciji, uglavnom luzeri iz kvarta, cure-daj šta daš, para- uvijek se nađe za pivkana...
I onda grupa B s obožavanjem prati i navija za grupu A, pruža im podršku u dobru i zlu ( ciča zima, pripeklo sunce, prodana tekma...), veseli se njihovim uspjesima i provodi veeeelik dio vremena pričajući o istima... Hmm...
Zar ne bi bilo prirodnije da ih mrze?!
Poppy
Ma slažem se s tim... Iako mislim da klinci mogu i pametnije utrošit svoje vrijeme... Da je moje dijete u pitanju radije bi i da na folklor ide nego da je aktivan član navijačke skupine.
Poppy
Nije da ne volim, i ne pratim sport, al taj koncept organiziranih navijačkih skupina mi nije baš jasan:
Poppy
Grupa muškaraca (A)- mladi, zgodni, u formi, popularni, hodaju isključivo s ljepoticama, para ko blata...
O
O
Poppy
Grupa muškaraca( B )- sve dobne skupine, u vrlo lošoj fizičkoj kondiciji, uglavnom luzeri iz kvarta, cure-daj šta daš, para- uvijek se nađe za pivkana...
Npr ja... 5g bez prestanka idem 3-4 puta dnevno u teretanu. Pri to me ne mislim drkarenje vec ozbiljno vjezbanje za vecinu likova. Inace sam luzer sa uskoro diplomom dipl.ing procesnog racunarstva (jel uopce znas sto je to?) Jebem samo babe za djabe, a novci? Ne bih o svojoj imovini, ali sa svojih 27g imam sasvim dosta.
Inace ekipa sa kojom sam bio u Njemackoj na SPu:
ing el teh., 2x dipl ing turizma, mr.sc.oec, 2x stomatolog, dipl ing poljoprovrede. Od mladjjih je bilo dosta studosa. Nisam ih sve popamtio. Naravno nisu svi imali faks, ali barem 50% je imalo visoku strucnu spremu.
Poppy
I onda grupa B s obožavanjem prati i navija za grupu A, pruža im podršku u dobru i zlu ( ciča zima, pripeklo sunce, prodana tekma...), veseli se njihovim uspjesima i provodi veeeelik dio vremena pričajući o istima... Hmm...
Ah, Poppy, opet ništa od kikaca...![]()
Zeno u kojim ti filmovima zivis? Toliko predrasuda i gluposti u jednom postu od jedne osobe dugo nisam citao.
debeliHaha naročito je sada oko 40 % malih kohortaša kojima ruke otpadaju mašući zastavama kako bi stariji kohortaši mogli reći kako je taj mali dobar i kako će od njega biti pravi visoko- obrazovani kohortaš. A naš najviše orazovaniji kohortaš je Drago, jer ni sam ne zna koje je sve škole završio.
Od 12% vosoko obrazovanih u HR 90% njih sigurno simpatizira Osijek.
Ja se ograđujem od Spaceneedera jer sam ja kohortaš koji se gnuša VŠS-a
i need space
90 i nešto posto Hrvata (a tako i ljudi u Kohorti) se izjašnjava katolicima tako da ne vidim kako i zašto križ nekome smeta, a i katedrala je 20 metara dalje tako da smatram da mjesto na kojem se on nalazi nije moglo biti bolje!
Rajnus
Poppy
Ma slažem se s tim... Iako mislim da klinci mogu i pametnije utrošit svoje vrijeme... Da je moje dijete u pitanju radije bi i da na folklor ide nego da je aktivan član navijačke skupine.
Kao da bi on tebe pitao... Isto kao sto sam i ja svoje starce pitao. Sto se mene tice ja svog sina nikad na balet ne bi slao, no ako to bude njegova izricita zelja ja cu ga podrzati. Sto ti sebi umisljas da odredjujes sto je ok, a sto nije?
Rajnus
Poppy
Nije da ne volim, i ne pratim sport, al taj koncept organiziranih navijačkih skupina mi nije baš jasan:
Sto onda pametujes ako ti nije jasan!?
Ni meni nije jasna naiva pa ne pisem da je to glupost.
Rajnus
Poppy
Popularni? ahahahahaha....
U formi? ahahahahahahah...
Iskljucivo sa ljepoticama?O
O
![]()
Para? e ne mogu se vise smijati...
Ja osobno imam par poznanika koji su u srednjoj isli na folklor. Ja tu ne vidim nista lose, no cure nisu sigurno hodale zato sto su plesali sokacko koji, jos manje su zbog toga bili lijepi. Naime ljepota ne ovisi o tome...A pare? Bome niti jedan se nije obogatio. Jedina prednost jesto sto putuju svijeto besplatno...
Rajnus
Poppy
Npr ja... 5g bez prestanka idem 3-4 puta dnevno u teretanu. Pri to me ne mislim drkarenje vec ozbiljno vjezbanje za vecinu likova. Inace sam luzer sa uskoro diplomom dipl.ing procesnog racunarstva (jel uopce znas sto je to?) Jebem samo babe za djabe, a novci? Ne bih o svojoj imovini, ali sa svojih 27g imam sasvim dosta.
Rajnus
Inace ekipa sa kojom sam bio u Njemackoj na SPu:
ing el teh., 2x dipl ing turizma, mr.sc.oec, 2x stomatolog, dipl ing poljoprovrede. Od mladjjih je bilo dosta studosa. Nisam ih sve popamtio. Naravno nisu svi imali faks, ali barem 50% je imalo visoku strucnu spremu.
Rajnus
Poppy
Zeno u kojim ti filmovima zivis? Toliko predrasuda i gluposti u jednom postu od jedne osobe dugo nisam citao.

tonii need space
90 i nešto posto Hrvata (a tako i ljudi u Kohorti) se izjašnjava katolicima tako da ne vidim kako i zašto križ nekome smeta, a i katedrala je 20 metara dalje tako da smatram da mjesto na kojem se on nalazi nije moglo biti bolje!
ma dapače križ.. i katolički nauk.. koji propovjeda i u sebi nosi svaki kohortaš kada u grupi nahrupi udjelit po pički jedinki ili manjoj grupici drugačije počešljanih mladića koji isto tako navija za svoj neki drugi klub. ili nekog slučajnog prolaznika uz pitanje "lega, za kog navijaš?" -- odgovor na pitanje nebitan, bitno je prepričavanje "uu al smo ih/ga razbili"
ma de molim te...
ps. obožavam nominalne katolike.
toni
ma dapače križ.. i katolički nauk.. koji propovjeda i u sebi nosi svaki kohortaš kada u grupi nahrupi udjelit po pički jedinki ili manjoj grupici drugačije počešljanih mladića koji isto tako navija za svoj neki drugi klub.
i need space
Nije stvar u tome tko prakticira svoju vjeru a tko ne nego da li je križu tamo mjesto ili ne....
i need space
Poppy - zato se i nasmijao kad si rekla da su lijepi, bogati,u formi....
toni
i need space
Nije stvar u tome tko prakticira svoju vjeru a tko ne nego da li je križu tamo mjesto ili ne....
kažem, križu je mjesto u ruci, iznad glave prvom koji trči u napad na drugu navijačku skupinu.
canyon
Ali mene bode u oči nešto drugo. U zadnje vrijeme na tek obojanim pročeljima niču razne škrabotine i isto tako je kohorta u potpisu, npr ona tek sagrađena i svježe obojana zgrada u pejačevićevoj, ili ono u Tvrđi, pa i nova pročelja u vukovarkoj, to je prava sramota. Pogotovo ono u Tvrđi. U kohorti sigurno znaju ko su ti idoti i ako imalo vole ovaj grad, a znam da vole, će ih barem upozoriti a nadam se i kaznit nekako.

Poppyi need space
Poppy - zato se i nasmijao kad si rekla da su lijepi, bogati,u formi....
Nisam rekla da su lijepi, već da su zgodni. inače, ja ne trzam na nogometaše.
Šta nisu u formi?!
Šta nisu bogati?!
A... onda sve naše manekenke žive u velikoj zabludi...
canyonGrafit je odličan, svaka čast na inicijativi da se urede takvi zidovi kojih ima još po Osijeku. Ali mene bode u oči nešto drugo. U zadnje vrijeme na tek obojanim pročeljima niču razne škrabotine i isto tako je kohorta u potpisu, npr ona tek sagrađena i svježe obojana zgrada u pejačevićevoj, ili ono u Tvrđi, pa i nova pročelja u vukovarkoj, to je prava sramota. Pogotovo ono u Tvrđi. U kohorti sigurno znaju ko su ti idoti i ako imalo vole ovaj grad, a znam da vole, će ih barem upozoriti a nadam se i kaznit nekako.
i need spaceInače pokrenuli smo akciju "Uljepšajmo Osijek" baš zbog toga da se stane na kraj debilnom šaranju po fasadama!
i need spaceZa neke se zna tko su i "upozoreni" su da to ne ćine inače...

i need space
90 i nešto posto Hrvata (a tako i ljudi u Kohorti) se izjašnjava katolicima tako da ne vidim kako i zašto križ nekome smeta
8i need space
90 i nešto posto Hrvata (a tako i ljudi u Kohorti) se izjašnjava katolicima tako da ne vidim kako i zašto križ nekome smeta
To nikome ne smeta, ali pitanje je gdje je čemu mjesto.
100, a ne 90% Hrvata se razmnožava znamo kako, pa to svejedno ne čine javno.
Želim ti smao reći da je vjera privatna stvar jer kad postane državna, onda je to moda, trend i sve drugo osim vjere.
Budući da se smatraš obrazovanim, shvatit ćeš.
i need space
Ali zašto misliš da je to moda i trend, a ne osobno uvjerenje onoga tko je crtao?
cohorsočigledno ovdje nekima smeta grb nk osijeka, križ i šahovnica... ak vam smeta odselite se jer će u budućnosti ovakvih i sličnih grafita biti po cijelom gradu!
Leteci mungos
Sto se tice lokacije - mislim da bi tamo vise odgovaralo nekakvo sunce, brdo, livada, par osnovnih boja i konture koje bi oslikala djeca iz obliznje kole.
8
To bi se zvalo genijalno... Osim toga, provjerom uzorka na križu... To vam dečki uopće nije hrvatski pleter. Pa eto, samo za dizajnere - pleter iz uzorka pripada tradiciji istočne crkve.
Nogometnim žargonom - to je autogol.

Rajnus
a) zato sto je AFAIK dogovoreno sa gradom da ce sve takve ruzne zidove objiti urbanom grafitima
b) samoinicijativno
c)tko je rekao da ce se to prefarbavati?
zlusch
Opet, bolje i ideološka pubertetska ispucavanja, nego onako odvratno pošarani zidovi...
Rajnus
Ja ne mislim. Majmun misli covjek razmislja. U cemu je problem?
cohors
navijači ne navijaju za nogometaše, nego za nogometni klub.
Rajnus
Hocete li nastaviti kenjkati ili ce te i vi nesto napraviti za ovaj grad? Cisto me zanima spadate li u skupinu koja po defaultu samo serucka, a nikada nista ne poduzima.
Poppy
zlusch
Opet, bolje i ideološka pubertetska ispucavanja, nego onako odvratno pošarani zidovi...
ne bi ja rekla...
cohors
Zapitajte se malo kako možete pljuvat po grafitu na kojem je nacrtan grb nk osijeka, križ i šahovnica!! Šta tu ima nekom smetat???
zlusch
Ovako.... glumatati Osječanina, vjernika i Hrvatinu usred hrvatskog grada i pokraj župne crkve i nije neka mudrolija... ne?
cohors
Zapitajte se malo kako možete pljuvat po grafitu na kojem je nacrtan grb nk osijeka, križ i šahovnica!! Šta tu ima nekom smetat???
8
zlusch
Ovako.... glumatati Osječanina, vjernika i Hrvatinu usred hrvatskog grada i pokraj župne crkve i nije neka mudrolija... ne?
Tako je. Nacrtajte grafit na školi ili pošti u Borovu Selu. ;-)
8
Zluš piše ono što većina o ovomu i misli.
zlusch
8
Majko mila... prvo "lush" pa onda "Zluš"... aaaaaa!!!
Što je sljedeće?![]()
CatCloe
inače nemam apsolutno ništa protiv grafita, navijača ili nogometa, ali ovo je zbilja ružno![]()
totalni kič... jebiga, ukusi su različiti.
daniel-202
ko se pali na babe????' sram vas bilo da nema baba ne bi ni nas bilo, ja jako volim svoju babu, je gadna ali mi uvijek daje pare
![]()
![]()
![]()
zlusch
Poppy
zlusch
ne bi ja rekla...
Poštujem kad netko ima vlastiti stav.... no, na stranu ideološki uzleti - ljepše je vidjeti uredan iscrtani zid nego onako zapušteni, zasrani i ofucani komad nabacanih cigala.... nije li?
Poppy
daniel-202
ko se pali na babe????' sram vas bilo da nema baba ne bi ni nas bilo, ja jako volim svoju babu, je gadna ali mi uvijek daje pare
![]()
![]()
![]()
Ha, ha, sad mi je jasno zašto se zaključava kad dolaziš!![]()
daniel-202
Poppy
daniel-202
![]()
![]()
![]()
Pa poppy, pa jel ti misliš.........da bi ja........svoju rođenu.......babu.......uf nesmijem ni pomislit na to![]()
Poppy
daniel-202
Poppy
daniel-202
![]()
![]()
![]()
Pa poppy, pa jel ti misliš.........da bi ja........svoju rođenu.......babu.......uf nesmijem ni pomislit na to![]()
O Bože... Htjela sam reć da sigurno žicaš pare uvijek...
Brrrr, koji nesporazum.![]()
Bo
Ovoliko ogorčenosti nisam dugo vidio... Ljudi da razjasnimo neke stvari. Neko je izjavio da navijači sanjaju da budu poput igrača?!? Eto odma se vidi primitivizam kod ljudi koji ne vide glavni smisao nogometa: Zabava! I sad ja kao osoba koja je prisustvovala izradi čak i pomagala mogu vam reći da ste otpuno promašili smisao. Taj grafit nema nikakve veze sa aktivnostima poput razbijanja glava ili nereda i takvih stvari. S time nažalost u svemu obilježavaju navijače i po tome sve se smatra huliganima. Grafit je napravljen iz ljubavi prema Osijeku i prema Hrvatskoj državi. Križ sa pleterom je stavljen zbog blizine crkve, i zato što je to religija većine Hrvata. I neko je izjavio da se religija i politika ne smiju mješati. Pa to se dogodlo vec u 8 stoljeću dragi čovječe. Ja nisam neki veliki vjernik ali shvaćam poantu. Ja sam stvarno razočaran ovakvim glupavim komentarima iako sam to pomalo i očekivao. Poštujem tuđa mišljenja al poštujte i vi tuđi rad. Ne želim se uopće previše živcirati zbog toga, ali da toliko možete srat po nečijem trudu...
Poppy
Bo
Ovoliko ogorčenosti nisam dugo vidio... Ljudi da razjasnimo neke stvari. Neko je izjavio da navijači sanjaju da budu poput igrača?!? Eto odma se vidi primitivizam kod ljudi koji ne vide glavni smisao nogometa: Zabava! I sad ja kao osoba koja je prisustvovala izradi čak i pomagala mogu vam reći da ste otpuno promašili smisao. Taj grafit nema nikakve veze sa aktivnostima poput razbijanja glava ili nereda i takvih stvari. S time nažalost u svemu obilježavaju navijače i po tome sve se smatra huliganima. Grafit je napravljen iz ljubavi prema Osijeku i prema Hrvatskoj državi. Križ sa pleterom je stavljen zbog blizine crkve, i zato što je to religija većine Hrvata. I neko je izjavio da se religija i politika ne smiju mješati. Pa to se dogodlo vec u 8 stoljeću dragi čovječe. Ja nisam neki veliki vjernik ali shvaćam poantu. Ja sam stvarno razočaran ovakvim glupavim komentarima iako sam to pomalo i očekivao. Poštujem tuđa mišljenja al poštujte i vi tuđi rad. Ne želim se uopće previše živcirati zbog toga, ali da toliko možete srat po nečijem trudu...
Gledaj, ja cijenim trud. Ne kažem da je tu netko imao loše namjere. Ali nisam zadovoljna rezultatom. Ne sviđa mi se ni malo. Šta sad da vam kažem?! Ja bi bila najsretnija da ste ga jednostavno prebojali u bijelo.
Zoks
u osnovi svega nas iskreno zaboli kurac za vaša mišljenja.
zlusch8
Ili, recimo, Subotici....
Poppy
Zoks
al ipak se masovno učlanjujete na forum samo da nam to objasnite...
">
debeli
P.S Najjači grafiti u Osijeku su mi "Đaba ti krečenje" na V.B.K. i onaj kod ljepotice "Riba", eh kad bi takvih bilo više![]()
Poppy
Bo
Gledaj, ja cijenim trud. Ne kažem da je tu netko imao loše namjere. Ali nisam zadovoljna rezultatom. Ne sviđa mi se ni malo. Šta sad da vam kažem?! Ja bi bila najsretnija da ste ga jednostavno prebojali u bijelo.
Bo
Ja sam stvarno razočaran ovakvim glupavim komentarima iako sam to pomalo i očekivao. Poštujem tuđa mišljenja al poštujte i vi tuđi rad. Ne želim se uopće previše živcirati zbog toga, ali da toliko možete srat po nečijem trudu...

Poppy
Zoks
al ipak se masovno učlanjujete na forum samo da nam to objasnite...
sheila
Poppy
Bo
eto ja se slažem...ni meni nije lijep...čak mi je možda malo i narušio izgled tog zida,razumijem da je trud i ne kažem ništa za to mmm ali nažalost po meni se to nikako ne uklapa tamo...
Bo
Ja sam stvarno razočaran ovakvim glupavim komentarima iako sam to pomalo i očekivao. Poštujem tuđa mišljenja al poštujte i vi tuđi rad. Ne želim se uopće previše živcirati zbog toga, ali da toliko možete srat po nečijem trudu...
mmmm nemoj onda ni ti naše komentare nazivati glupima...mi poštujemo vaš rad,ali nekima se jednostavno ne sviđa...i šta sad...napravili ste ga a mi ga imamo pravo komentirati,da mi je lijep ja bi rekla da je lijep...uostalom komentiramo na forumu,niko nije uključio izravno vas koji ste ga napravili...tako da...![]()
![]()
BoNaša religija i naša politička stajališta nemaju nikakve veze s tim što mi volimo popiti koje pivo i potuć se, dok su te tuće u okvirima šaka i nogu po mome. Nože, plaica, čekić, sjekira i take gluposti su za primitivne idiote koji pripadaju grčkoj sceni.

42
BoNaša religija i naša politička stajališta nemaju nikakve veze s tim što mi volimo popiti koje pivo i potuć se, dok su te tuće u okvirima šaka i nogu po mome. Nože, plaica, čekić, sjekira i take gluposti su za primitivne idiote koji pripadaju grčkoj sceni.
Vidiš, neki imaju mišljenje da su i ove "obične" tuče u "okvirima šaka i nogu" kako ih ti nazivaš - upravo gluposti za primitivne idiote...
Ništa ljepše nego nekome iščašiti koljeno ili polomiti sve prste na ruci...![]()
Bo
Naša religija i naša politička stajališta nemaju nikakve veze s tim što mi volimo popiti koje pivo i potuć se
BoO ukusima se ne raspravlja.
BoIzvlačiš iz konteksta i pretjeruješ. Učlani se u mirovne snage i aj cao!
">
">
">daniel-202
zlusch
Što je sljedeće?![]()
Zlusch, čini se da si izabro nick koji se teško piše. ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH
Poppy
Ja bi bila najsretnija da ste ga jednostavno prebojali u bijelo.
Zoks
u osnovi svega nas iskreno zaboli kurac za vaša mišljenja. mi ćemo i dalje raditi ono što smatramo moralno i dostojno grada Osijeka,a vi se bavite skepsom. hvala vam Osječani.
jedan od autora grafita.
Bo
Naša religija i naša politička stajališta nemaju nikakve veze s tim što mi volimo popiti koje pivo i potuć se, dok su te tuće u okvirima šaka i nogu po mome.
Bo
Ima lokacija za uljepšati dosta, ali nemamo mi baš vremena sve to sredit iako bi rado da sto prije obavimo! Al polako i bice...
zlusch
Bo
Ima lokacija za uljepšati dosta, ali nemamo mi baš vremena sve to sredit iako bi rado da sto prije obavimo! Al polako i bice...
Je li bre... a tko daje pare za te umjetničke uzlete? Idete raditi preko Stuca, kopate kanale, berete metlice... pa onda zarađenom lovom kupujete autolakove?
zlusch
daniel-202
zlusch
Što je sljedeće?![]()
Zlusch, čini se da si izabro nick koji se teško piše. ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH ZLUSCH
To mikiii.... evo, vidiš da uopće nije teško, skoro kao IVO I ANA u prvom osnovne![]()
lufus
Kad bi se bar toliko graje dizalo oko nekih drugih stvari u gradu koliko oko ovog grafita...
8zlusch
DonQuijotePotpisujem!ma, samo sredite te ionako oronule i išarane zidove, kad već nitko drugi neće, a samo znaju prigovarati! svaka čast na trudu i inicijativi!
lufus
Gotovo svi sportski objekti u gradu su napravljeni prekratki ili preniski za bilo kakvo ozbiljnije natjecanje nitko nije odgovarao...Plaćamo parking za parkirališta na kojima možeš vaterpolo igrat...Usred grada su napravili rupetinu zbog koje se urušavaju okolne zgrade...Zbog nečije gluposti porušen je cijeli drvorer u Vinkovačkoj, a zbog još jedne greške u projektu možda strada i drugi...Svaki dan hrpa ljudi kopa po kontejnerima u potrazi za plastičnim bocama kako bi uhvatili koju kunu, ali mi imamo za klupe od 6000 eurića i trg prepun nedostataka, ali koji je koštao više od 60 milijuna kuna...Jel treba dalje nabrajat?I onda se ljudi pjene oko 20-ak kvadrata grafita na zidu koji je prije bio ruglo...
Poppy
lufus
Kad bi se bar toliko graje dizalo oko nekih drugih stvari u gradu koliko oko ovog grafita...
Npr?
42
Poppy
lufus
Npr?
Nedostatku kvalitetnog šeširdžije u gradu?![]()
Poppy
lufus
Gotovo svi sportski objekti u gradu su napravljeni prekratki ili preniski za bilo kakvo ozbiljnije natjecanje nitko nije odgovarao...Plaćamo parking za parkirališta na kojima možeš vaterpolo igrat...Usred grada su napravili rupetinu zbog koje se urušavaju okolne zgrade...Zbog nečije gluposti porušen je cijeli drvorer u Vinkovačkoj, a zbog još jedne greške u projektu možda strada i drugi...Svaki dan hrpa ljudi kopa po kontejnerima u potrazi za plastičnim bocama kako bi uhvatili koju kunu, ali mi imamo za klupe od 6000 eurića i trg prepun nedostataka, ali koji je koštao više od 60 milijuna kuna...Jel treba dalje nabrajat?I onda se ljudi pjene oko 20-ak kvadrata grafita na zidu koji je prije bio ruglo...
Ok, ok... al ne možemo sve odjednom. Počeli smo skromno, od zida!![]()
lufus
Poppy
lufus
Ok, ok... al ne možemo sve odjednom. Počeli smo skromno, od zida!![]()
Sve odjednom? Stvari koje sam naveo su starijeg datuma pa baš i nije bilo nekih prosvjeda, a na ovaj grafit su se ljudi odmah obrušili kao da je gorući problem grada.
gaap evo ti kikosh...zaslužio sizlusch
Bo
Naša religija i naša politička stajališta nemaju nikakve veze s tim što mi volimo popiti koje pivo i potuć se, dok su te tuće u okvirima šaka i nogu po mome.
Pazi ovo - religija, politika, pivo i tuča - i sve u istoj rečenici. Ajmo sad malo kombinirati:
- religiozni političar
- religiozni pijanac
- religiozni tabadžija
- pijani političar
- pijani tabadžija
- političar tabadžija
Pogledaj kako krasno ide jedno uz drugo. Sve pršti od morala i dostojanstva....
gaap
počnite od odvratnih zidova na jebenom stadionu!
gaapjebeno mi se ne da, a i jebeno loše crtam, mogu samo napisat "jebo vas nogomet" al onda ću ispast isti ko i kohortaši koji se na svaki kurac potpisuju!
gaapja još uvijek očekujemo odgovor kohorte: zašto ne educirate svoje članove, simpatizere, whatever da ne mrljaju seljačke grafite na novoobnovljenim pročeljima?
Također me zanima što kohorta čini po pitanju mladih koji briju na nogomet i navijanje u smislu (opet) edukacije o nenasilju, toleranciji, uvažavanju drugih navijačkih skupina, prisojnom podržavanju "svog" nogometnog kluba, dostojnoj prezentaciji osječkog nogometa u hrvatskoj i europi.
Neloše bi bilo čuti i što kohorta čini za Osijek osim "osvježavanja" pročelja bez dozvole pod okriljem mraka!
lufusU Udruzi se radi na "izobrazbi mlađih" vezano za uništavanje zidova, najviše putem foruma
lufus"Uljepšajmo Osijek"

gaapnego kad smo kod toga kako kohorta uređuje zidove lijepo su uredili ona dva nova u pejačevićevoj po principu džaba ste krečili
8lufus"Uljepšajmo Osijek"
Bolje je s pametnim budalasati, nego s budalama pametovati.
Jebiga dečki, niste shvatili. Grafiti su u nedemokratskim društvima imali svrhu pobune, poruke protiv ovoga ili onoga.
Danas su grafiti postali diktat. Vi nama tim grafitom šaljete poruku da trebamo voljeti NK Osijek jednako kao neki od simbola koji se nalaze tamo. Ne moramo.
Onda netko kaže da mu se ne sviđa, pa mu onda ovaj drugi poručuje da se odseli.
Lijepo je da ste se sjetili uljepšati grad, ali hvala lijepa, niste trebali. Eno vam kožara i onaj ružni stadion, njega možete bojiti... neće vam nitko ništa reći.
Gradsko je središte rezervirano za kulturnije i uzvišenije motive i sadržaje, suptilnije poruke i promišljenije poteze.
Nek' vam je prvi krčmar ovoga grada i dopustio, ali ničija nije do zore gorila.
Samo za zapisnik: Đapić je na izborima dobio cca 5000 glasova. I sam zna da na istu foru ne može opet postati gradonačelnik, pa se kandidirao za vijeće gradske četvrti.
Kohorta je u neko ranije vrijeme, kad nisu imali ni toliko love ni toliko vodstva, bila stvarno navijačka skupina.
Sad se počela baviti otvorenim političkim agitiranjem pod krinkom pseudoaktivizma.
Meni bi ipak bilo draže da je Kohorta bila poštena i samostalna, da se nije uvlačila u šupke HADEZA, HADEESESBEA... i slično. Nekad je Kohorta skandirala protiv loše politike na gostovanjima nekadašnje Croatije... A danas rišete grafite za glupe ljude koji valjda ne znaju da žive u Hrvatkoj, da je ono pored katolička crkva i da potpisani autori pripadaju miljeu nogometnih navijača, redovitih posjetitelja kladionice, birtije i narodnjaka.
Mene su učili da svoje uvjerenja nosim u sebi. Pa ako vjerujem u taj križ, onda idem na misu, dajem milostinju, postim prve petke... Ne može križ crtati netko tko je do jučer crtao kukaste križeve, ustaško znakovlje i slično. Ma koliko to zatucanom desničaru neshvatljivo bilo.
Znam jednog klinca... navija za Osijek. Kad je imao 9 g. pitao me da ga odvedem na utakmicu. Počela utakmica Osijek-Rijeka, a s druge strane veliki transparent s tri različite glave: četnik, musliman i ne sjećam se koja je treća rasa ili nacija... I onda piše: United colours of Rijeka...
Ni jedan među tim majstorima vjernika ne može niti odglumiti na pet minuta, ne znam koji kurac tu pričate o križevima, naciji i stvarima o kojima nemate pojma?
Nogomet je jednostavna stvar, jednostavan biznis, a kod nas i jednostavan kriminal. Držite se jednostavnih stvari.
Poppydebeli
P.S Najjači grafiti u Osijeku su mi "Đaba ti krečenje" na V.B.K. i onaj kod ljepotice "Riba", eh kad bi takvih bilo više![]()
'Riba' je zakon, inače taj grafit je radio akademski kipar...
ZoksPoppy
'Riba' je zakon, inače taj grafit je radio akademski kipar...
pa da,zato i je zakon. bravo plitka ženo.
Zoks
majstore ti si doslovno ošo za brčko![]()
![]()
![]()
Zoks
baš me zanima šta kažu građani grada splita na njihovo stanje u gradu s grafitima i slično. inače u splitu gotovo nema kvarta,ulice,ceste na kojem nema simbola hajduka,splita i Hrvatske.
di je vaš ponos,di su vaši ideali?
Poppy
Ma ti si ZLOĆ!![]()
Bo
Gore ti piše da to nema nikakve veze jedno s drugim. Mal si se sjebao.
Taj grafit smo pravili od 12 popodne do 17 navečer. Bijeli dan u ovoj vremenskoj zoni inače. Policija je došla i nije bilo prigovaranja. U drugom smislu imali smo dozvolu. Vjeruj mi gaap ja bi drage volje da se prekine s bezveznim šaranjem po gradu. Kad bi se znalo tko je ono napisao u Pejaćevićevoj bio bi sakciran usmeno ako treba i šamar da zapamti. DVD-u je upućena isprika grupe.
Bo
Ja ne vjerujem. Našao se pametovati jedan očito jaaako neupućeni čovjek. Smijem se ovom svemu.![]()
Zoks
pa da,zato i je zakon. bravo plitka ženo.
zlusch
Bo
Gore ti piše da to nema nikakve veze jedno s drugim. Mal si se sjebao.
Taj grafit smo pravili od 12 popodne do 17 navečer. Bijeli dan u ovoj vremenskoj zoni inače. Policija je došla i nije bilo prigovaranja. U drugom smislu imali smo dozvolu. Vjeruj mi gaap ja bi drage volje da se prekine s bezveznim šaranjem po gradu. Kad bi se znalo tko je ono napisao u Pejaćevićevoj bio bi sakciran usmeno ako treba i šamar da zapamti. DVD-u je upućena isprika grupe.
A čuj, sve da ste ga radili od 13 navečer do 19 ujutro.... nema veze jer se sve četiri stvari dotiču tebe i tvog svjetonazora, u ovom slučaju domoljubno-religioznog šamaranja nekog iskompleksiranog dječarca.
Reci mi... jel u svom domoljubnom zanosu ideš na kirilicu u Tvrdju?![]()
BoDa je to nacrtao akademski kipar svima bi bilo prekrasno.
gaap
BoDa je to nacrtao akademski kipar svima bi bilo prekrasno.
hehe
ili recimo da je akademski slikar napravio veliki falus od mramora i na njega zalijepio sličice nogometaša NK Osijek
nemojmo se zajebavat s kohortašima jerbo bi mogli po pičci dobit, oni imaju iskustva s tim!
Zoks
zlusch
Zoks
Imao sam i ja 18 godina i bio naivan ko sobarica, ali ovako definitivno nisam![]()
Za ideale ginu budale, kaže pjesma... točnije, za tuđe idealne ginu oni koje odlikaši potapšu po ramenu govoreći "ma ti naš ponos, bravo mali".... a ti sav sretan s puškom u ruci trčiš, blatnjav do grla, u minsko polje. Sahrane te s navišim počastima, plotuni udaraju u srce, odlikaši održe srcedrapateljni govor kako si bio hrabar i kako si se borio za pravu stvar.... i čim sjednu u limunzinu s tamnim staklima, obrišu suze, maše se mobitela i nastave razgovor o preuzimanju još jedne tvornice, još jednog restorana i još jednog nogometnog kluba.
A iz preostale hrpe naivčina tako je jednostavno naći nove koji će nakon tapšanja po ramenu uzdignuta čela protrčati kroz novo minsko polje.
Bo
Ja ne razumijem jesi ti glup il nešt? Mislim ozbiljno jel imaš nekakvih problema ovako, nije da provociram. Napisao sam odavno da naša religija i politička stajališta nemaju veze s onim što mi radimo na tribini i oko nje. ULTRA NON POLITICA! Ovaj grafit je ponavljam napravljen iz ljubavi prema Osijeku.
prekrasno.
zlusch
Bo
Ja ne razumijem jesi ti glup il nešt? Mislim ozbiljno jel imaš nekakvih problema ovako, nije da provociram. Napisao sam odavno da naša religija i politička stajališta nemaju veze s onim što mi radimo na tribini i oko nje. ULTRA NON POLITICA! Ovaj grafit je ponavljam napravljen iz ljubavi prema Osijeku.
prekrasno.
Vidiš da jesam glup... i lupam napamet.
Objasni mi onda... furaš se na turbo-katolika, i glumiš sveca u prvom redu nedjeljom prije ručka, a onda klikneš na prekidač iza uha kada treba urlati političke parole. Prije nego što uđeš na stadion, opet klikneš iza uha i dereš grlo podržavajući voljeni klub. Čim zamakneš iza WIlsonove, opet krišom klikneš iza uha, sjedneš u birtiju, psuješ majku svima koji nisu Hrvati i katolici, a onda odeš na ćirilicu, dižeš ruke i s razdraganom masom, pobornicima multikulturalnosti, pjevaš "Što je jablan među borićima, moj je dečko među mladićima"....
Ili...?
Bo
Šta ide se negdje u rat? Nisam znao... S kim smo zaratili opet? Pa daj čovječe ja kao osoba imam svoje ideale i ponos a ne ono što mi drugi govore.
zlusch
Bo
Šta ide se negdje u rat? Nisam znao... S kim smo zaratili opet? Pa daj čovječe ja kao osoba imam svoje ideale i ponos a ne ono što mi drugi govore.
Uzmi nekog starijeg i obrazovanijeg i pitaj ga da ti objasni pojam metafore.
Onda ga također pitaj zašto se kunio u starog iz Kumrovca, partiju, bratstvo i jedinstvo, pjevao o neskretanju s puta i plakao kad je dotični starac preminuo, a nije bio ponosni katolik ili idealna Hrvatina....
Vremenom ćeš shvatiti da nisi nimalo bolji Hrvat ako to vičeš na ulici ili bolji vjernik ako zakačiš krunicu na retrovizor od onih koji to ne čine. A ne čine jer imaju svoj ponos i svoje vlastite ideale, a ne one koje ti Oni nameću da bi ih trebao imati da budeš Častan Hrvat i Katolik (ČHiK, (c) Denis Lalić)
Bo
Ili sam ja inače ateist i imam svoja uvjerenja. Ili sam anarhist ustvari i borim se za takve ideale. Ili volim Osijek i nogomet i zato na stadionu podržavam iz sveg glasa. Ili ne smatram nekog manje vrjednim od sebe dok on to sam ne dokaže svojim glupostima. Ili odem van napijem se i slušam i pjevam ska ili pank pjesme.I nemam prekidač iza uha.
gaap
...ili šutiš kad nemaš što pametno za reći... ili nam ispričaš kako se to voli svoj grad urlanjem na stadionu dok dvadeset preplaćenih polupismenih mladića naganja loptu... ili zašto je potrebno dočekivati navijače drugih klubova na kolodvoru...ili, možda, da nam pojasniš značenje pjesme "Kohortaš stari ulicama luta, purgera traži cijeli dan i noć,
i kad ga nađe razbit će mu pičku,
u Osijek više nikad neće doć!" koju sam pronašao na http://www.kohorta.net/pjesme.asp ... molim te uvjeri me da kohorta nije skupina primitivaca, doista bih volio da nije tako!
cohors
da nije bilo tih "budala koji trče s puškom u minsko polje" danas bi ovdje pisali na ćirilici.
8
Danas su grafiti postali diktat. Vi nama tim grafitom šaljete poruku da trebamo voljeti NK Osijek jednako kao neki od simbola koji se nalaze tamo. Ne moramo.
8
Gradsko je središte rezervirano za kulturnije i uzvišenije motive i sadržaje, suptilnije poruke i promišljenije poteze.
8
Potpisani autori pripadaju miljeu nogometnih navijača, redovitih posjetitelja kladionice, birtije i narodnjaka.
8
Ni jedan među tim majstorima vjernika ne može niti odglumiti na pet minuta, ne znam koji kurac tu pričate o križevima, naciji i stvarima o kojima nemate pojma?
8
Nogomet je jednostavna stvar, jednostavan biznis, a kod nas i jednostavan kriminal.
8Držite se jednostavnih stvari.
8
A ako sam u krivu, dokaži nam suprotno..
8Vas trojica napišite ovdje sastav od 20 rečenica o Osijeku bez ijedne greške i ja ću povjerovati da tvoje mišljenje vrijedi.
lufus8
Nitko tebe ne tjera da voliš NK Osijek, po gradu ima svakavih grafita i sigurno me nijedan od njih neće natjerati da nešto volim.
lufus8
To su vjerojatno oni motivi i sadržaji koji su prije toga bili na zidu?
lufus
Bravo, uvažit ćeš nečije mišljenje zbog pravopisno ispravnog sastava od 20 rečenica.
8
Nije presudno. Ima nepismenih ljudi koji argumentacijom pariraju daleko obrazovanijim sugovornicima, ali brate ima i pismenih koji ne znaju točno o čemu se radi, što je predmet razgovora pa se sporadično uključe i lupaju k'o maksim po diviziji.
Stvarno ne znam kamo bih tebe svrstao.
8zlusch
Jeff Murdock
Grafit je dobar i na pravom mjestu.
Ja sam Dinamovac, ali mi ne pada na pamet crtati Dinamov grb po gradu jer tu ne pripada.
DonQuijote
vi ste uglavnom pismeni, ali totalno u kurcu! vjerojatno se smatrate i akademskim građanima. odakle vam pravo i obraz govoriti nekome s tolikim uvjerenjem što je dobro, a što ne, tvrditi da je njegov ili njihov način života pogrešan, a vaš ili nečiji nije, klanjati se jednome, a prezirati drugo?
DonQuijote
ako želite da se poštuje vaše, poštujte tuđe! to je sva filozofija! male glave to i dalje neće shvatiti, znam to. vjerojatno je sve ovo uzalud, ali ipak...
DonQuijote
i, da, ja sam navijač nk osijeka. i kohortaš, sada više nego ikada, kad toliko napadate i ne cijenite način života i neke vrijednosti i ljubavi koje nemate! razni ljudi imaju razne motive za navijanje i podržavanje, a vi ste, gospodo, kreteni ako generalizirate (naravno, prema najgorim primjerima vrste) i osuđujete nešto što ne razumijete, a što vas ne ugrožava!
DonQuijote
više razumijevanja, više međusobnog poštivanja, više dobrih misli, i napravit ćete velik korak prema svijetu u kojem će biti bitno vaše mišljenje!
i need space
Ovo nije navijački forum i svi koji želite raspravljati o navijačima odite na neki navijački forum/stranicu i prvo se informirajte o navijačkoj sceni pa nećete zaključivati prema napisima u jutarnjem, glasu i sličnim senzacionalističkim tiskovinama!
Znači www.kohorta.net od sada!
Poppy
Govorim o skupini generalno, ali ne mislim da ste svi isti. Čak i ne govorim konkretno o kohorti, već o navijačima inače.
i need spaceOvo nije navijački forum i svi koji želite raspravljati o navijačima odite na neki navijački forum/stranicu i prvo se informirajte o navijačkoj sceni pa nećete zaključivati prema napisima u jutarnjem, glasu i sličnim senzacionalističkim tiskovinama!
Znači www.kohorta.net od sada!
lufus
Poppy
Govorim o skupini generalno, ali ne mislim da ste svi isti. Čak i ne govorim konkretno o kohorti, već o navijačima inače.
Čvarak za ovo![]()

gaap
jebeno mi se ne da, a i jebeno loše crtam, mogu samo napisat "jebo vas nogomet" al onda ću ispast isti ko i kohortaši koji se na svaki kurac potpisuju!
gaap
molim te uvjeri me da kohorta nije skupina primitivaca, doista bih volio da nije tako!
DonQuijote
vi ste uglavnom pismeni, ali totalno u kurcu! vjerojatno se smatrate i akademskim građanima. odakle vam pravo i obraz govoriti nekome s tolikim uvjerenjem što je dobro
Rajnus
Oni su lijepi sexy i pametni...

LeonDžaba ste krečili...
LucijaX
a očito Shorty neki građani ne ljube toliko Glavaša, kao Kohorta i HDSSB.
daniel-202
Opa, nova forumašica, DOBRO DOŠLA,![]()
tonimislis nova-stara?
LucijaX
tonimislis nova-stara?
?
LeonDžaba ste krečili...
kromosom
LeonDžaba ste krečili...
uvijek se nađe budala i zbog nje pada u vodu sav trud koji većina drugih ulažu za uljepšenje grada i neke druge akcije, neznam kako vi ne shvaćate to..
ShortyVidio sam ovu škrabotinu i dosta razmišljao o njoj... Može se protumačiti i kao provokacija Kohorti.
Ako nije,objasnite mi ispolitiziranost Kohorte imajući na umu da je istim lakom na Drinskoj napisano "Glavaš,vrijeme je da pregrizeš neki kurac"
Mislim da su obje škrabotine djelo nekohortaša,da ne kažem anti-Kohortaša...
LucijaX
RajnusLucijaX
Ocito da muskarci imaju vise mozga od zena!? Cemu generaliziranje? Ja uopce ne podrzavam Glavasa niti pod razno. Tesko je za ocekivati da ce bilo koja skupina ljudim imati isto misljenje i stav o necemu. Tako je i sa Kohortom.
RajnusJa uopce ne podrzavam Glavasa niti pod razno. Tesko je za ocekivati da ce bilo koja skupina ljudim imati isto misljenje i stav o necemu. Tako je i sa Kohortom.
Leteci mungos
A tko onda s istoka pjeva i skandira Glavasevo ime? Ubaceni petokolonasi?!
RajnusNaravno da ga podrzava vise ljudi koji i ne navijaju. No na stadionu bude par tisuca ljudi i ne skandiraju mu svi.
Mnogi su uz Glavasa stali ne zbog njega vec protiv Zagreba. Cinjenica je da je on jedini uspio dignuti glas za Slavoniju ne ulazeci sada zasto i kakve je on prije imao stavove. Ako je Kohorta uz Glavasa onda je i cijeli Osijek uz Glavasa. Analogija je ista...

gazda777okladio bih se da je 8-ica pripadnik HDZ-ove mladeži.
8gazda777okladio bih se da je 8-ica pripadnik HDZ-ove mladeži.
I popušio bi. ;-)
gazda777
možda još nisi potpisao pristupnicu..ali taj si, tj. takav.
8gazda777
Kakav sam to ja? 'Ajde i ti s mirom, Rajnusa pod ruku pa Glavašu pjevat podknicu.
gazda777
8gazda777
Kakav sam to ja? 'Ajde i ti s mirom, Rajnusa pod ruku pa Glavašu pjevat podknicu.
neću. ako mu ja zapjevam...mogao bi se ne probudit...
8RajnusNaravno da ga podrzava vise ljudi koji i ne navijaju. No na stadionu bude par tisuca ljudi i ne skandiraju mu svi.
Mnogi su uz Glavasa stali ne zbog njega vec protiv Zagreba. Cinjenica je da je on jedini uspio dignuti glas za Slavoniju ne ulazeci sada zasto i kakve je on prije imao stavove. Ako je Kohorta uz Glavasa onda je i cijeli Osijek uz Glavasa. Analogija je ista...
Tebi očito neke stvari ne idu. Idi brate, uzmi utege, bjelančevine, balote... ili čim se već pumpate i nitko ti neće govoriti da si glupi bilder dok bildaš.
Antagonizam Zagreba i Osijeka je oduvjek jednosmjeran i motiviran interesima lokalnih političara, koji ga i kreiraju. Problemi o kojima guslaju nadriregionalisti su administrativno-tehničke prirode i rješivi su. Ne znam kako Glavaš regionalom šititi mene, ako ja tražim posao, a investitori izbjegavaju ovaj grad jer njime drmaju jedan kauboj i jedan krčmar.
Glavašu ne skandiraju svi? Pa da. Tako i ja dođem na utakmicu, istok viče: "Za dom!", a zapad "Spremni!".
Tako ispada da ne skandiraju svi "Za dom! Spremni!", nego eto, samo neki.
Rajnus, vjerojatno će Leon ovo eliminirati iz komunikacijskog kanala, kao što već tradicionalno čini, ali odavna ne vidjeh tako elokoventnoig i samouvjernog glupana i naivčinu.
cohors
Lega ti si ošo za Brčko!![]()
8
Tebi očito neke stvari ne idu. Idi brate, uzmi utege, bjelančevine, balote... ili čim se već pumpate i nitko ti neće govoriti da si glupi bilder dok bildaš.
8
Antagonizam Zagreba i Osijeka je oduvjek jednosmjeran i motiviran interesima lokalnih političara, koji ga i kreiraju. Problemi o kojima guslaju nadriregionalisti su administrativno-tehničke prirode i rješivi su. Ne znam kako Glavaš regionalom šititi mene, ako ja tražim posao, a investitori izbjegavaju ovaj grad jer njime drmaju jedan kauboj i jedan krčmar.
8
Glavašu ne skandiraju svi? Pa da. Tako i ja dođem na utakmicu, istok viče: "Za dom!", a zapad "Spremni!".
Tako ispada da ne skandiraju svi "Za dom! Spremni!", nego eto, samo neki.
8
Rajnus, vjerojatno će Leon ovo eliminirati iz komunikacijskog kanala, kao što već tradicionalno čini, ali odavna ne vidjeh tako elokoventnoig i samouvjernog glupana i naivčinu.
Rajnus
Znas sto pickice atrofirana...sishi kitu...
Za razliku od tebe ja bih ti to sada rekao u facu...
metneš ju lijepo na štafelaj iza sebe i onda si mantraš:
8
Ah, pa valjda ne bih mogao mariti manje za objede kromanjonca kojemu je od kljukanja sintetičkim bjelančevima atrofirao mozak.
8
I ja bih ti, Rajnus, to kazao u facu. Da sam znao da je ovo "I DARE YOU", došao bih i na druženje večeras. I to dojahavši na plemenitu grlu, s megafonom u ruci, tako da me jasno čuješ, i to dok sam još na prilazima gradu.
![]()
8
Važno da si ponoviš sljedeće: mene ne vrijeđa ni tvoja uvreda, a ni njezine komponente parcijalno.
8
Kao što ranije rekoh, napišem ti pismenu, romaneskno sročenu pogrdu, ako hoćeš i u zrcalnom rukopisu.![]()
Pa dok bildaš pred ogledalom,metneš ju lijepo na štafelaj iza sebe i onda si mantraš:
"Ja nisam kreten...ja nisam kreten...ja nisam kreten...mama reci im da ja nisam kreten..."
RajnusU RL sa takvim nacinom rezoniranja odavno bi ti vec netko skakao po plucnom krilu...
EOD
Isis
nemam niš protiv lijepog grafita, ali kad sam pročitao natpis na ovome, zvuči mi ko neka tonsonova/škorina pjesma od kojih mi se iskreno bljuje...
da nema onih natpisa, bilo bi super..