| Autor |
Poruka |
|
Gradjanin Ukupno postova: 291 Spol:  Nebitno
|
Jel može i jedna kampanja, Osijeku nije stalo i boli ga k... za ovo gore. http://www.southparkstudios.com/clips/152914/tynacorp
Većini ljudi ne smeteju pederi/lezbe, smeta im to paradiranje, jer, budimo realni, postoje puno veći problemi u društvu i skupine koje su u puno nepovoljnijem položaju i zbog toga se kod ljudi javlja revolt.
Glupo je nazvati nekoga primitivnim zato što pri-rodno i pri-rođeneo ne smatra sinonimima, jer to i nisu istoznačnice.
Također je neozbiljno javno pričati kako medicina ne smatra homoseksualnost bolešću. Prosurfajte malo bolje pa ćete vidjeti da si u tim krugovima vode debate da li je ili nije bolest. Zadnja istraživanja govore da količina testorsterona koju fetus ''proizvede'' određuje spol, ali i seksualnu orjentaciju osobe. Ako bude dovoljno testosterona biti će muško, ako ne onda je žensko...
Ali, ako testosterona bude negdje između (a razlike su minimalne)...onda može razviti muška spolna obilježja, ali ne i mušku seksualnost ili ne razviti muška obilježja, ali razviti seksualnost.
Ovo su samo poljednja istraživanja i još se, da ponovim, vode debate oko toga.
|
Homoseksualnost ne zadovoljava suvremene medicinske kriterije prema kojima se definira kao bolest i dok se društvo ne vrati nekim starim kriterijima to neće biti bolest. Medicinska, biološke, fiziološke, molekularne i slične kategorije i teme treba prepustiti znanstvenicima.
Mi ovdje imamo temu koja je društveno politička i u tom smislu bi trebalo promovirati kriterije, principe i elemente ravnopravnosti, tolerancije, nenasilja i solidarnosti.
Prema Ustavu nitko u ovoj državi nema pravo vršiti nasilje prema drugima iz bilo kojeg razloga, a nasilje je jako često vezano uz razne vrste seksualnosti.
Veze seksualnosti i nasilja u kontekstu HETEROseksualnost se vjerojatno strašnije odražavaju na društvo i rezultiraju velikim problemima pa i stoga svaki pokušaj razvoja gore navedenih principa ne može donijeti ništa loše nikome.
A to je i ideja inicijative iz objave. |
|
|
|
|
|
 |
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Također je neozbiljno javno pričati kako medicina ne smatra homoseksualnost bolešću. Prosurfajte malo bolje pa ćete vidjeti da si u tim krugovima vode debate da li je ili nije bolest.
|
neozbiljno je reći da smatra, jer trenutna medicina ne smatra. ako/kad se to promijeni, onda možemo pričati o neozbiljnosti.
Zadnja istraživanja govore da količina testorsterona koju fetus ''proizvede'' određuje spol, ali i seksualnu orjentaciju osobe. Ako bude dovoljno testosterona biti će muško, ako ne onda je žensko...
Ali, ako testosterona bude negdje između (a razlike su minimalne)...onda može razviti muška spolna obilježja, ali ne i mušku seksualnost ili ne razviti muška obilježja, ali razviti seksualnost.
|
ako je to uzrok, znači da homoseksualci nastaju isto kada i heteroseksualni muškarci i žene, dakle potpuno prirodnim putem i rođenjem (odnosno formiranjem), tako da onda odgoj i okružje ne igraju nikakvu ulogu, a seksualna orjentacija nije odluka i odabir. |
|
|
|
|
|
 |
|
HokusPokus
Ukupno postova: 148 Spol:  Nebitno
|
Gradjanin kaže. " Mi ovdje imamo temu koja je društveno politička i u tom smislu bi trebalo promovirati kriterije, principe i elemente ravnopravnosti, tolerancije, nenasilja i solidarnosti. "
Ravnopravnost diskutabilna, tolerancija relativna, nenasilje odsutno a solidarnost prepuštam tebi! |
|
_________________ ... uvijek na početku i uvijek na kraju ... |
|
|
|
 |
|
Sleepwalker
Ukupno postova: 350 Lokacija: A place between sleep and awake. Spol:  Nebitno
|
A i tebi ne znam što bih rekla, ako sama ne vidiš da homoseksualnost nije prirodna pojava.
Jel Adam i Eva ili Adam i Adam/Eva i Eva?
Hoće li novi ljudski život dati kombinacija 2 muškarca/2 žene ili ipak muško-ženska kombinacija? Koliko god to tebi zvučalo primitivno...
|
Haha, ja kažem ''skoči'', Stella već u zraku. Divotica.
Bilo je teško predvidjeti ovakav komentar, zaista.
Ljudi su nekoć mislili da je Zemlja ravna ploča oko koje se vrti Sunce i zvijezde, ljudi su nekoć mislili da puštanje krvi liječi, ljudi su nekoć mislili da bolesti dolaze od demona i vragova... To ne znaci da su bili u pravu. Na jednoj drugoj temi citirala si jednu dobru rečenicu (drago mi je da si baš ti to citirala)
Upravo to! Kikiriki
|
Dokle god se ljudi slijepo drže svojih pogrešnih uvjerenja, napretka nema, a kad napretka nema, ljudi se moraju na različite načine boriti za ravnopravnost.
Ako/kad ravnopravnost bude postignuta, ovakvi plakati će izgubiti smisao, a to je oni čemu se u konačnici i teži. Trebam li ja po gradu lijepiti plakate da ženama daju pravo glasa? Ne trebam. Zašto? Zato što ga imam. |
|
_________________ Colorless green ideas sleep furiously. |
|
|
|
 |
|
Sleepwalker
Ukupno postova: 350 Lokacija: A place between sleep and awake. Spol:  Nebitno
|
Što da ljudi drugo kažu na nešto što NIJE PRIRODNO?!
|
Stella, a kako ti definiraš prirodno?
Biologija ti baš ne ide, ha? Mislim, nema veze, al' znaš kako kažu, ono što je pametnom sramota, onom drugom je za hvalu...
Preporuka: imaš pregršt literature koja nije zaključana u tamnom, mračnom podrumu, prouči pojavnost homoseksualnosti u životinjskim vrstama, pa se onda vrati i smisli neki drugi način za ispoljavanje svojih primitivnih stavova, a ovaj o (ne)prirodnom, radije preskoči. Recimo, pozovi se na bibliju, možda si u tom području informiranija.
|
Sve je to prirodno. Prirodno je biti i skinhead, neonacist, pedofil, monstrum (oprosti kolega ne mislim na tebe), kleptoman, radnik, intelektualac, ljevičar, desničar...
Ajd sad ti meni objasni zašto kleptomani, neonacisti ili bilo koja druga skupina ne paradiraju ulicama i ne maltretiraju sve one druge prirodne koji nisu prirodni kao i oni?
|
To što ti seksualnu varijaciju izjednačavaš s problematičnim ponašanjima, poremećajima poput pedofilije, ili političke preferencije, samo govori o stupnju tvoje informiranosti i opće kulture. Prema tome, zaista, tvoji argumenti su nepobjedivi. Bježim. |
|
_________________ Colorless green ideas sleep furiously. |
|
|
|
 |
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Pederi su kurate sreće... |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Što da ljudi drugo kažu na nešto što NIJE PRIRODNO?!
|
Stella, a kako ti definiraš prirodno?
Biologija ti baš ne ide, ha? Mislim, nema veze, al' znaš kako kažu, ono što je pametnom sramota, onom drugom je za hvalu...
Preporuka: imaš pregršt literature koja nije zaključana u tamnom, mračnom podrumu, prouči pojavnost homoseksualnosti u životinjskim vrstama, pa se onda vrati i smisli neki drugi način za ispoljavanje svojih primitivnih stavova, a ovaj o (ne)prirodnom, radije preskoči. Recimo, pozovi se na bibliju, možda si u tom području informiranija.
|
Sve je to prirodno. Prirodno je biti i skinhead, neonacist, pedofil, monstrum (oprosti kolega ne mislim na tebe), kleptoman, radnik, intelektualac, ljevičar, desničar...
Ajd sad ti meni objasni zašto kleptomani, neonacisti ili bilo koja druga skupina ne paradiraju ulicama i ne maltretiraju sve one druge prirodne koji nisu prirodni kao i oni?
|
To što ti seksualnu varijaciju izjednačavaš s problematičnim ponašanjima, poremećajima poput pedofilije, ili političke preferencije, samo govori o stupnju tvoje informiranosti i opće kulture. Prema tome, zaista, tvoji argumenti su nepobjedivi. Bježim.
|
Samo ti bježi ali zaista ne postoji nikakva razlika u odabiru bilo kakve orjentacije; seksualne, političke ili zakonske. Svatko (ne)bira što više voli, ili mu je prirodom tako određeno ili mu je društveno nametnuto ili je to bolest. Zato sve skupine ljudi moraju imati jednaka prava. Pa ni delikventi ne smiju krasti, tući, ubijati; političari isto ne smiju krasti, ubijati, biti neodgovorni, glupi, sebični, opijati se, silovati; pa naravno da onda ni LGBT skupina ne mogu posvajati djecu, vjenčavati se i pederisati se na javnim mjestima. |
|
|
|
|
|
 |
|
FunkyLady Ukupno postova: 613 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ne smetaju mi pravi homoseksualci. Smetaju mi ovi novi, "moderni" koji naprave izlet u te vode i odmah se hvale kako su gay jer je to trenutno in. Time dodatno štete "ugledu" pravih homoseksualaca (koje također poznajem), koji žive sasvim prosječan hrvatski život... sami ne ističu svoju seksualnu orijentaciju upravo iz razloga što smatraju da nešto što je "normalno" ne treba isticati.
Osobno me uopće ne zanima ničija seksualna orijentacija, jer su za mene svi ljudi prvenstveno - ljudi. |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Ne smetaju mi pravi homoseksualci. Smetaju mi ovi novi, "moderni" koji naprave izlet u te vode i odmah se hvale kako su gay jer je to trenutno in. Time dodatno štete "ugledu" pravih homoseksualaca (koje također poznajem), koji žive sasvim prosječan hrvatski život... sami ne ističu svoju seksualnu orijentaciju upravo iz razloga što smatraju da nešto što je "normalno" ne treba isticati.
Osobno me uopće ne zanima ničija seksualna orijentacija, jer su za mene svi ljudi prvenstveno - ljudi.
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Ako ti (i dalje) misliš da je homoseksualnost normalna pojava, onda s tobom nešto nije uredu.
Jedna stvar je njih prihvatiti u društvu, a sasvim druga smatrati da je homoseksualnost normalna pojava.
Nemam ništa protiv njih, ne tiče me se ničije seksualno opredjeljenje, ali ne možeš mi reći da je homoseksualnost normalna - jer nije. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
 |
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
hm, kako definirati "normalno"? što je normalno?
ono što je uobičajeno? ono što je u većini? ono što je prirodno?
jer, za svako od tih objašnjenja "normalnog" može se naći kontra-primjer, nešto što se smatra normalnim, ali i nešto što se prema istim kriterijima ne smatra normalnim. |
|
|
|
|
|
 |
|
Jack Fate Ukupno postova: 81 Spol:  Nebitno
|
Živite i pustite druge da žive  |
|
|
|
|
|
 |
|
Stella1989
|
|
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
 |
|
markonato Ukupno postova: 380 Spol:  Nebitno
|
A prirodno je ono što piše u bibliji???  |
|
|
|
|
|
 |
|
Stella1989
|
Biblija je slikovito opisala stvari, tako da ju se ne može doslovno u svemu shvaćati.
Prirodna je zajednica muškarca i žene, tj. od njih nastaje dijete i opstaje vrsta, a ne od žene i žene ili muškarca i muškarca - koliko god pojedinci ne žele prihvatiti činjenicu. |
|
|
|
|
 |
 |
|
|