Autor |
Poruka |
legica21
Ukupno postova: 345 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ja ne znam jel ti radiš u JS, dali se krećeš u tom krugu, jer ja da.. Da su svi oni koji tamo rade adekvatno školovani za to radno mjesto nebi bilo situacija da te šalju od šaltera do šaltera, od ureda do ureda..jer nitko ne zna što treba napraviti niti tko je nadležan za to.
Jednostavno ne može u npr. socijalnom raditi baba od 60god sa završenom poljoprivrednom školom.. a takvih ima jako jaaako puno. |
Zadnja promjena: legica21; 11.02.2011. 13:48; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
nemosvjerovat Ukupno postova: 161 Spol:  Nebitno
|
Misliš na CZSS?
Tamo rade psiholozi i pravnici.
U urudžbenom pretpostavljam rade ljudi sa srednjom školom.
Kad već tvrdiš nešto za što znam da nije moguće, navedi konkretnim primjerom(Članak,emisija, bilo što) koji povrđuje tvoju priču.
U državnom sektoru rade i vss i sss.Ne postoji pravnik bez diplome pravnog fakulteta, kao niti ekonomist bez diplome ekonomskog.Usput, ima ih viška i zajedno sa lažnim braniteljima vode ovu državu u propast.
Naprimjer u HEP-u, u jednom odjelu radi 6 ili 7 inžinjera a posla ima za dva.
Na šalterima u pravilu rade SSS jer to i je posao za njih, a to što te šetkaju od šaltera do šaltera nema veze s njima nego organizacijom koju provode VSS i zakonima ove države koju opet kroje VSS.
Ne dolazim iz tog sektora ali poslovno surađujemo i jako dobro znam situaciju. |
|
|
|
|
 |
legica21
|
Misliš na CZSS?
Tamo rade psiholozi i pravnici.
U urudžbenom pretpostavljam rade ljudi sa srednjom školom.
Kad već tvrdiš nešto za što znam da nije moguće, navedi konkretnim primjerom(Članak,emisija, bilo što) koji povrđuje tvoju priču.
U državnom sektoru rade i vss i sss.Ne postoji pravnik bez diplome pravnog fakulteta, kao niti ekonomist bez diplome ekonomskog.
Na šalterima u pravilu rade SSS jer to i je posao za njih, a to što te šetkaju od šaltera do šaltera nema veze s njima nego organizacijom koju provode VSS.
Ne dolazim iz tog sektora ali poslovno surađujemo i jako dobro znam situaciju.
|
Hoćeš reći da nema zaposlenih sa neadekvatnom stručnom spremom?? Daj molim te... ja osobno znam nekoliko žena koje rade na šalterima u czss..a imaju završenu veterinarsku školu, poljoprivrednu..
Istina, to je posao za nekoga tko ima sss.. ali definitivno ne veterinarsku.. i onda upravo takvi 'kradu' posao ekonomistima ili upravnim referentima kojih ima hrpa na birou.
Prije koji tjedan sam išla po jednu običnu potvrdu za djeda... Kad su me išetali i kad mi je pukao film..ja (koja još uvijek nisam završila faks) sam toj ženi morala objašnjavati što mi treba i koje papire da mi da... umjesto da je to ona meni objasnila. Da kojim slučajem nisam znala što mi sve treba još 3 dana bi dolazila tamo.. jer su oni nesposobni i neškolovani za to radno mjesto. |
|
|
|
|
 |
tonka_21 Ukupno postova: 228 Spol:  Nebitno
|
Ne mora znaciti ni to sto je netko zavrsio fakultet da je manje ili vise pametan od onog koji je srednju skolu. Ja ih znam masu koji su zavrsili ekonomski fakultet i rade u bankama a nemaju pojma radit. Svaki put nesto zeznu... kako to opravdavas? (iskreno ne vjerujem da ih puno radi na takvim mjestima samo sa srednjom skolom), ako je samo srednja onda je to vecinom ekonomska. A bas znas osobno te zene da su zavrsile poljoprivrednu (veterinarska takoder spada u poljoprivrednu)? |
|
|
|
|
 |
legica21
|
A bas znas osobno te zene da su zavrsile poljoprivrednu (veterinarska takoder spada u poljoprivrednu)?
|
Za jednu znam 100% da je završila za vet.tehničara jer mi je bivša susjeda..a druge 2 koje rade na šalteru su isto bile u poljop.školi, samo ne znam koji smjer.. ali da, sve ih osobno znam...
I definitivno nisu jedine... upasti na takvo mjesto, ne da moraš imati vezu.. nego ono  |
|
|
|
|
 |
|
a mozda su cure zavrsile nesto dodatno tecaj ili slicno? |
|
|
|
|
 |
legica21
|
to su žene od 45+ godina.. i tamo rade već dosta dugo.. za ex susjedu sigurno znam da nije išla ni na kakav tečaj i slično..za druge dvije ne mogu 100% tvrditi, ali čisto sumnjam  |
|
|
|
|
 |
castanea sativa
Ukupno postova: 165 Spol:  Nebitno
|
Faxovi su nerijetko teatar apsurda.
Profesorska nauka i praxa za koju se "kao" student obrazuje su različite stvari. Mislim da je u redu generalizirati i reći da se to odnosi na sve faxove.
Usput, ako si sam ne nađeš posao, sigurno ga nećeš pronaći niti u STUC-u. Zanima me samo za koje je to točno zanimanje satnica 40 kuna?! |
|
_________________ volim da provociram bolide |
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Sleepwalker
Ukupno postova: 350 Lokacija: A place between sleep and awake. Spol:  Nebitno
|
mene samo za koje je to točno zanimanje satnica 40 kuna?!
|
Rad na blagdane,npr. Bozic, operater u sluzbi za korisnike
|
+ kad radiš nešto za fakultet. |
|
_________________ Colorless green ideas sleep furiously. |
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
evo ovako, kod nas kad završite faks niste nizašta! Taj papirček na kojem piše nešt, JOŠ ne znači ništa. MORATE imati radnog iskustva. Niste vi krivi, kriv je sustav. Mislim da jedino na medicini kad diplomirate i znate nešto, ostali su ništkoristi. Zato pravnici prvo rade godinama za siću i stjeću praktično iskustvo uz nekog pa tek onda onaj famozni ispit. Ekonomisti su propast, kad završe znaju povijest ekonomije napamet ali o stvarnom stanju samo zuje-opet ništ od prakse.
U švici ideš na ekonomiju za nešto i onda uz faks imaš i praktični dio u nekoj firmi,banci ili već što treba i kad dobiješ diplomu u ruke odmah sa promocije možeš otrčati u ured i nastaviti raditi jer si u toku jer si IN. Kada će tako biti kod nas??? |
|
|
|
|
 |
castanea sativa
Ukupno postova: 165 Spol:  Nebitno
|
+ kad radiš nešto za fakultet.
|
Pa ajd super ako daju pare za rad poput...?
Demonstratora!? Tisuću kuna nakon godinu dana?
Bolje i to nego ECTS bodovi koje ti tobože daju za side projekte, a zapravo ničemu ne služe. Kao, kada diplomiraš dopisat će ti ih u diplomi... hahahahaha |
|
|
|
|
 |
|
Ja znam da je tamo 30kn sat za Blagdane..a za 40kn nisam cula tako da se slazem s castanea sativa. Nemas nigdje 40kn/h . |
|
|
|
|
 |
|
Zasto mislis da je an medicini drugacije, ako sve vise cujemo za greske doktora?? |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
Zato što oni imaju puno stručne prakse. Greške s tim nemaju veze, već više umišljenost i egoizam, a nekad i lijenost i nezainteresiranost. |
|
|
|
|
 |
 |
|