Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[izbori 2009.] Bubalo uvjerljiv, Đapić ipak prošao u drugi krug

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
pernabukano

Ukupno postova: 706
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2009. 13:55 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rajnuse slažem se sa privlačenjem firmi u Osijek.
Znaš kako je prošla priča sa Arvijem? Unatoč silnim naporima županije grad nije htio ustupiti zemljiše županiji.
Znaš li da je zbog takvog odnosa grada nekoliko firmi odlučilo svoje tvornice graditi u Belom Manstiru umjesto u Osijeku?
Siguran sam da trojka Snage grada to neće dopustiti, jer su stručni i kompetentni za razliku od dosadašnje gradske uprave koja se koncentrirala na trošenje, a stvaranje novih vrijednosti je u potpunosti zanemarila.

Ukupno postova: 1029
Post Postano: 21.05.2009. 13:57 
Naslov:  

pernabukano je napisao/la :

Apsolutno griješiš.
Hdssb-ov model izgradnje bi koštao 450 milijuna kuna. 180 milijuna izgradnja dvorane.Toliko je na kraju i koštala izgradnja. 200 milijuna kuna održavanje kroz 25 godina.To je potvrdio i HSP-ov direktor sportskih objekata koji je izjavio da godišnje održavanje košta 8 milijuna kuna. Dakle, 8*25=200. Ostatak od 70 milijuna kuna su kamate i ostali troškovi, jer je izgradnja zamišljena pomoću kredita.
Znači u toj priči bi grad platio 225 milijuna, a isto toliko i država. Točno duplo jeftinije od HSP-ovog modela.
Tada ljudi to nisu shvaćali i optuživali su HDSSB za prljave političke igre i kaznili ih na izborima. Nakon toga slijede kiosci čime je slučaj dvorane potvrđen. Ljudi su progledali i odlučili ispraviti pogrešku sa izvanrednih izbora i ovaj put nagraditi HDSSB.

Gle...te cifre su politicari izbacivali ko pas drek... Odakle su sve te cifre ispale?
Jedan od drugog modela nisu bitno jeftiniji. Ne mogu se mjesati kruske i jabuke.
Zaboravio si u jednadzbu ubaciti i izvodjace odnosno njihovu pripadnost. Jako je mala zarada, ako i postoji, gradjevinskih firmi na kapitalnim objektima u gradu.
Mi pomognemo vama tu, vi nama tamo. Mogao bih tu svasta napisati ali cu preskociti. Bila ta dvorana skuplja ili jeftinija buka oko dvorane je cisto politicke naravi i niti jedna strana to nije uradila da bi mi manje placali...

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 21.05.2009. 14:07 
Naslov:  

Rajnus je napisao/la:
na lokalnoj vlasti nije da rijesava problem recesije.

U svakom slučaju, na lokalnoj vlasti nije da se protiv recesije bori snižavanjem cijena vode na par mjeseci, kako je to priije izbora učiiniio Đapiić.

Međutim, na neke druge načine lokalna se vlast itekako može korisno i uspješno boriti protiv recesiije. Primjerice, oslobađanjem potencijalnih investitora od komunalnog doprinosa i naknade, smanjenjem prireza, ubrzavanjem postupka izdavanja dozvola, davanjem jeftinih kredita za kratkoročno financiranje ugroženih, sufinanciranjem kredita za investicije, prekvalifikacijama nezaposlenih, itd., itd.

Rajnus je napisao/la:
Ono sto ja zelim vidjeti od gradske vlasti dugorocno viziju za razvoj grada. Zelim vidjeti kako oni misle pozicionirati grad u siroj regiji. Zelim vidjeti da se sredstva iz drzavnog proracuna dovuku u Osijek. Zelim da grad pocene dovoditi u Osijek firme poput Ericssona, SAPa i sl... Zelim da grad napreve privlacnim za ulaganja, kao sto je Kalmeta napravio od Zadra. Svi ti projekti od svih politickih opcija ne govore nista o tome. Sve se svodi da obecavaju da ce racionalnije trositi sredstva (postenije). To danas nije dovoljno... Mi vec debelo zaostajemo...

U potpunosti se slažem (osim što smatram da je Zadar postao privlačan samo za investiciije centralne države, i nikakve druge). Dovlačenje firmi koje su navedene moraju se kombiniirati s gore navedenim mjerama, besplatnim zakupom zemljišta, ali nadasve suradnjom sa fakultetima - pitanje je da li bi bilo koja od fiirmi viisoke tehnologiije imala koga zaposliti u Hrvatskoj, a pogotovo Osijeku.

Koliko se može doznati, i ono malo interesa za investiranjem u Osijeku bilo je spriječeno od strane već bivšeg gradonačelnika Đapića, iz razloga o kojima ovdje ne treba pisati jer nisu tema. Bilo kakva promjena dobro je došla.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Rajnus

Post Postano: 21.05.2009. 14:08 
Naslov:  

Rajnuse slažem se sa privlačenjem firmi u Osijek.
Znaš kako je prošla priča sa Arvijem? Unatoč silnim naporima županije grad nije htio ustupiti zemljiše županiji.
Znaš li da je zbog takvog odnosa grada nekoliko firmi odlučilo svoje tvornice graditi u Belom Manstiru umjesto u Osijeku?
Siguran sam da trojka Snage grada to neće dopustiti, jer su stručni i kompetentni za razliku od dosadašnje gradske uprave koja se koncentrirala na trošenje, a stvaranje novih vrijednosti je u potpunosti zanemarila.

Ja se iskreno nadam i vjerujem da ova nova generacija politicara ima potencijala bez obzira na stranacku pripadnost. I da nije bilo ega Glavasa i Djapica nas grad uopce ne bi postao grad slucaj. Sve se lomilo oko ega i jednog i drugog. Na koncu zbog toga se HSP u Osijeku i raspao, ali ni HDSSB na to nije imun. Ne vrijedi pisati zasto Osijek do sada nije napredovao. Okrenuli smo novu stranicu...

Jos samo da HDZ profilira neke prave osjecke politicare, a ne ove poslusnike od kojih necemo imati nikakve koristi. Nama treba jedan Kalmeta jedan Linic... Ljudi koji su iz svoje sredine (Osijeka), ali jaki igraci u Zagrebu. Nadam se skorom umirovljenju Seksa, Mesica u slicnih Slavonaca koji nisu apsolutno nista napravili za svoju regiju iz koje su i dosli.

Npr. svi se sjecamo Kirina i njegovih gluposti. Mozemo mi pisati svasta o njemu, ali je on uz Djakica pokrenio Viroviticu. On je lokalan igrac, ali dobar sa Sanaderom.

Nama fali iz svake stranke po jedan jak profiliran politicar pa nek se onda tuku tko ce vise novaca namaknuti iz Zagreba. Nazalost da imamo najposteniju gradsku vlast mi bez drzave i njenih sufinanciranja malo koji kapitalni projekat mozemo izgurati kao grad i zupanija. To ljudi trebaju shvatiti!!!

Post Postano: 21.05.2009. 14:12 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
. Stvar je odabrati prioritete.

Manje vise se slazem sa napisanim. To je prosla prica i treba zavrsiti sa njom. Pred nama je nova stranica na kojoj treba puno raditi...

Ukupno postova: 706
Post Postano: 21.05.2009. 14:17 
Naslov:  

Rajnus je napisao/la :

Apsolutno griješiš.
Hdssb-ov model izgradnje bi koštao 450 milijuna kuna. 180 milijuna izgradnja dvorane.Toliko je na kraju i koštala izgradnja. 200 milijuna kuna održavanje kroz 25 godina.To je potvrdio i HSP-ov direktor sportskih objekata koji je izjavio da godišnje održavanje košta 8 milijuna kuna. Dakle, 8*25=200. Ostatak od 70 milijuna kuna su kamate i ostali troškovi, jer je izgradnja zamišljena pomoću kredita.
Znači u toj priči bi grad platio 225 milijuna, a isto toliko i država. Točno duplo jeftinije od HSP-ovog modela.
Tada ljudi to nisu shvaćali i optuživali su HDSSB za prljave političke igre i kaznili ih na izborima. Nakon toga slijede kiosci čime je slučaj dvorane potvrđen. Ljudi su progledali i odlučili ispraviti pogrešku sa izvanrednih izbora i ovaj put nagraditi HDSSB.

Gle...te cifre su politicari izbacivali ko pas drek... Odakle su sve te cifre ispale?
Jedan od drugog modela nisu bitno jeftiniji. Ne mogu se mjesati kruske i jabuke.
Zaboravio si u jednadzbu ubaciti i izvodjace odnosno njihovu pripadnost. Jako je mala zarada, ako i postoji, gradjevinskih firmi na kapitalnim objektima u gradu.
Mi pomognemo vama tu, vi nama tamo. Mogao bih tu svasta napisati ali cu preskociti. Bila ta dvorana skuplja ili jeftinija buka oko dvorane je cisto politicke naravi i niti jedna strana to nije uradila da bi mi manje placali...

Dvorana je izgrađena za nešto malo manje od 200 milijuna kuna.
Održavanje ne može biti više od 10 milijuna kuna godišnje. Tako kaže direktor sportskih objekata koji ima najbolji uvid u to.
To nije 850 milijuna kuna.

Rajnus

Post Postano: 21.05.2009. 14:22 
Naslov:  

Pitanje je koliko kosta izgradnja dvorane, odnosno koliko bi tu gradjevinska firma zaracunala profit ako bi i zaracunala...

No kako bilo, ovako je transparentnije...
IMO i dalje je razlog bio iskljucivo politicki.

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.05.2009. 14:56 
Naslov:  

Rajnus je napisao/la:
IMO i dalje je razlog bio iskljucivo politicki.

Slažem se. Ekonomska logika tu je tada bila najmanje važna.

studenac

Ukupno postova: 238
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.05.2009. 15:34 
Naslov:  

Dvorana je izgrađena za nešto malo manje od 200 milijuna kuna.
Održavanje ne može biti više od 10 milijuna kuna godišnje. Tako kaže direktor sportskih objekata koji ima najbolji uvid u to.
To nije 850 milijuna kuna.

Naravno da je 850 milijuna kuna ali samo ako "APP". Budući da nije "APP" nije ni 850 milijuna kuna.

Ukupno postova: 234
Zabranjen pristup
Post Postano: 21.05.2009. 17:45 
Naslov:  

Osječani pozdravlja vas jedan bosanac koji vam garantira da crno vam se piše. Onaj čistih ruku vam nije prošo pa nije prošo ni njegov stručnjak koji je trebo biti direktor gradskog holdinga. A šefovica nabave holdinga je sigurno trebala biti studentica tog profesora s čistim rukama koja polaže ispite na pravu samo kad joj profesor nije u Sarajevu nego u Osijeku. Kad je on bio u Sarajevu onda joj je pomago N.N.Bosanac. Nema ništa brez bosanaca. Bosanci su zakon. Šta bi osječani i osječanke bez nas bosanaca

mija
Ukupno postova: 122
Upozorenja : 1
Post Postano: 21.05.2009. 17:58 
Naslov:  

O čemu ti to, majke ti
hengl je napisao/la:
Osječani pozdravlja vas jedan bosanac koji vam garantira da crno vam se piše. Onaj čistih ruku vam nije prošo pa nije prošo ni njegov stručnjak koji je trebo biti direktor gradskog holdinga. A šefovica nabave holdinga je sigurno trebala biti studentica tog profesora s čistim rukama koja polaže ispite na pravu samo kad joj profesor nije u Sarajevu nego u Osijeku. Kad je on bio u Sarajevu onda joj je pomago N.N.Bosanac. Nema ništa brez bosanaca. Bosanci su zakon. Šta bi osječani i osječanke bez nas bosanaca

anakonda

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 22.05.2009. 9:55 
Naslov:  

hengl je napisao/la :
Šta bi osječani i osječanke bez nas bosanaca

....osobno vjerujem da bi se vrlo lako snašli....samo problem je što vas je previše posvuda, pa tako domaći ne mogu doći do izražaja....

Ukupno postova: 300
Post Postano: 26.05.2009. 22:55 
Naslov:  

anakonda je napisao/la:
...hm, kad pogledam i drugu stranu onog što sam napisala, @Mungos i @Osječanin - u pravu ste...to je pogled na situaciju koji bi bio u redu....
...samo - ja to ne mogu....ako je već znao da će ga se ismijavati i šprdati se nnjegovim izgledom, možda bi bilo bolje da je obukao barem tri broja veći dres....odnosno, ako je htio staviti naglasak na sport....a kad je o debljini riječ, slike iz teretane izgledaju poticajnije nego bijeli dres....
Sjeća li se netko kako je izgledao Glavaš prije štrajka glađu? Ja da.

rođena u Osijeku

Ukupno postova: 300
Post Postano: 26.05.2009. 23:07 
Naslov:  

domba_dgo je napisao/la:
PreacheR je napisao/la:
OsijekNepokoreniGrad je napisao/la :
PreacheR je napisao/la :
Felt, na koju si točno stranku mislio kad si napisao da bi jedna od te četiri stranke bila istinski regionalna?!!?

Ona koja tebe toliko pati i koja te uništila sinoć.

Slušaj prijatelju, ne pati mene neka kvaziregionalna stanka, mene pati činjenica da je građanski Osijek još jedanput kapitulirao. To je mene uništilo. Naprosto ne mogu vjerovati u kakvu rudimentiranu sredinu se pretvorio ovaj grad. Grad koji se nekada ponosio svojim srednjeeuropskim identitetom i naslijeđem je ustuknuo pod najezdom betonizacije, stihijske stanogradnje, turbo-folka i ostalih cajki, paljenja zastava, bacanja jaja i ostalih 'civilizaciskih' vrijednosti. Ali ću još jedanput izraziti nadu da građanski Osijek nije mrtav, već da je samo rezigniran i uspavan.

To je zato što ona tiha večina Osijeka šuti i popušta pred silovanjem javnosti od strane HDSSB-a. Oni imaju svoje novine, svoju televiziju, svoje ljude u svim porama društva i mogu upravljati umovima slaboinformiranih starijih ljudi koji su ipak (htjeli mi to priznati ili ne) večina koja izlazi na izbore. A tiha večina je već digla ruke i misli da ne može ništa promijeniti. Kada bi odaziv na izborima bio 80-90% vjerujem da HDSSB nebi niti prošao u drugi krug. Osijek je oduvijek imao europsku dušu i kulturniji pogled na svijet, nikada se nije govorilo jezikom mržnje, nisu se palile zastave (čak ni 90-ih) nije se nikome prijetilo ratom do istrebljenja.... Ali dok tiha večina šuti manjina nas vodi daleko na istok, miljama od europe!
Bravo, ovo je najbolji post koji sam pročitala. I nažalost najtočniji opis u kojem se stanju nalaze građani ovog grada nakon desetljeća vladavine Branimira Glavaša. Toliko smo već oguglali na pljačkanje i manipulacije da više ne možemo razlikovati one koje rade za dobrobit grada od onih koji rade za svoje džepove. Na žalost (opet) ovi drugi su puno vještiji manipulatori narodnim masama.

lufus
Ukupno postova: 2044
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.05.2009. 23:24 
Naslov:  Re: [izbori 2009.] Bubalo uvjerljiv, Đapić ipak prošao u drugi krug

Zanimljivo, kad je Đapić postao gradonačelnik s 5000 glasova, onda nigdje nije bilo ni riječi o "tihoj većini"...

Skoči u forum: