''volim te'' prebrzo?
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
ja nebi nikad rekao nekome da ga volim ako se zaista tako ne osjecam.....
kent_slipljudi danas olako shvacaju znacenje rijeci "volim te" i "ljubav" pa je koriste kad netreba tako da su izgubile jako na vrijednosti.
Potpisujem!
Nakon tjedan dana poznanstva možeš reći da ti se sviđa ta osoba i da se MOŽDA počinješ zaljubljivati..
prava zatreskanost..e sad malo je teško odrediti kada počinje jer kod svakog je prag drugačiji i zavisi o više faktora, a prvi je (bar kod mene) definitivno vrijeme (pod tim ne mislim na dužinu veze,a i ne moraš biti u vezi da bi bio zatreskan!!) već na vrijeme koje provodiš s tom osobom u smislu psihičkog povezivanja..
ljubav se javlja iz zaljubljenosti..i viši je stupanj te zaljubljenosti ( jer dok si zaljubljen ne vidiš mane osobe s kojim si, a kad je već u pitanju ljubav onda te mane počinješ uviđati i prihvaćati kao "vrline" ,odnosno miriš se s nekima)..
Mnogi se zamaraju s tim da ne izgovore prvi tu riječ ( što zbog straha od prvog koraka, što zbog straha od neuzvraćenosti)..
Nije bitno tko će prvi reći volim te i da li će "dobiti nazad" (isti) odgovor.. bitno je da ima hrabrosti to izgovoriti i da stvarno to misli odnosno osjeća..
Za razliku od bliskih osoba (mojih prijatelja) koji svakondnevno (bilo da se radi o jednomjesečnoj vezi ili pak višegodišnjoj) izgovaraju tu rečenicu već po 100ti put 10oj osobi, ja sam svega jednoj osobi u životu to izgovorila, jer sam samo jednom to i osjetila..
kent_slip
ljudi danas olako shvacaju znacenje rijeci "volim te" i "ljubav" pa je koriste kad netreba tako da su izgubile jako na vrijednosti.
slažem se... ne mogu nekome reć da ga volim..ako to zbilja ne osjećam... ali dali to kada nekome koga stavrno voliš, govoriš te riječi sve češće...ali i onda sve to glubi na vrijednosti... ja se osjećam ko da postaje već rutina...a to ne bi smjelo biti.... zar ne??
goose
volim te treba rec samo na samrti,i to osobi koja je zadnjih deset godina trpila tvoje staracke ispade i prala ti dupe.
awww baš si emo
swampgoose
volim te treba rec samo na samrti,i to osobi koja je zadnjih deset godina trpila tvoje staracke ispade i prala ti dupe.
awww baš si emo
znam
Sale carUpravo tako, kad osjetiš. Samo treba znati prepoznati osjećaj...Rijeci "volim te" treba izreci jednostavno kada to stvarno pocnes osjecati.... bilo to nakon mjesec dana ili nakon godinu dana, mislim kako je to najmanji problem....
insomnia... na što sam mu ja automatski, po primitku čestitke, dala šup-kartu...
Hehe, k'o da sebe vidim... ;-) Doduse, ja sam napravio jos gore sranje. Bio sam pican, pijan naletio na ribu s kojom sam kao bio u vezi (vidjali smo se trijezni ;-)), poceo ju maziti, stiskati i prejako iskazivati svoje osjecaje. Ne sjecam se sto sam tocno rekao, ali sutradan mi je priopcila da "nije problem u meni, nego u njoj". Rekoh joj da mi silji fore iz drugorazrednih ljubica B produkcije, ali to je vec jedna druga prica...
Dakle, mogu reci da sam imao srece da sam svoju zivotnu skolu naucio na vrijeme. ;-)
Jasno, prema njoj nisam osjecao one osjecaje koji se imaju prema osobi s kojom si dulje vremena u vezi i prema kojoj se osjeca "prava" ljubav, ali i ono sto sam osjecao bi se itekako moglo nazvati ljubavlju.
Jesam li ju zaista "volio" (pretpostavimo da sam joj rekao da ju "volim", iako ne znam sto sam tocno rekao)? Hm, ne znam. Kasnije sam spoznao da se ono sto sam tada prema njoj osjecao naziva "zaljubljenost". Kakav je to osjecaj? To nije ljubav? Voljenje?!
Jesam li trebao biti osoba koja se nece ponasati i govoriti u skladu s onim sto osjeca?!?
@insomnia, mozes li mi, molim te, odgovoriti zasto si mu automatski dala nogu?! Mislis da nije prema tebi nista osjecao? Nije li trebao osjecati? Draze bi ti bilo da je kulirao i zaista ne osjecao, ili se makar pravio da nista ne osjeca?
_Jimmy_
a šta znači voliti ? prvo to definiraj ...
heh, e pa baš se o tome i radi, što ja nisam sigurna što te riječi -volim te- zapravo i obuhvaćaju! ???
luka
Zašto zapravo jednostavno ne kažu osobi što misle o njoj. Draga si mi, sviđaš mi se – to zvuči puno ozbiljnije, nego nakon tjedan dana hodanja joj reći volim te.
exactly!
Leteci mungos
@insomnia, mozes li mi, molim te, odgovoriti zasto si mu automatski dala nogu?! Mislis da nije prema tebi nista osjecao? Nije li trebao osjecati? Draze bi ti bilo da je kulirao i zaista ne osjecao, ili se makar pravio da nista ne osjeca?
dala sam mu nogu jer sam smatrala da je nekome izjaviti tako što kao što je -volim te- (što ja osobno smatram jaaaaako ozbiljnim riječima) nakon samo tjedan dana poznanstva ništa drugo do obična nezrelost, jer jednostavno nije moguće nekoga ''zavoliti'' nakon tako kratkog vremena, to po meni uopće nije upitno..
Danas sam jako oprezan. Čak kada to i osjećam, ponekad se isto bojim izgovoriti. Jednostavno sam se uhvatio da mi izgovor nije zvučao kako treba. Iako su osjećaji tu, izgovor mi je u q... Znam da zvuči smiješno, ali je živa istina. Uz napomenu da to mogu reći samo jednoj osobi...
bazooka_joe
Izgovorio ja blesavo pri prvom spolnom činu, naravno.
joj, ovo je onak kardinalna pogreška.. ali razumljiva
bazooka_joe
Jednostavno sam se uhvatio da mi izgovor nije zvučao kako treba. Iako su osjećaji tu, izgovor mi je u q... Znam da zvuči smiješno, ali je živa istina.
ovo je smiješno stvarno malo
insomnia
ovo je smiješno stvarno malojoš i na izgovor paziti, jojjjjj.....
![]()
![]()
Hebiga, ja sam dobar dio svoga života mucao. Prestao u dvadesetoj, iako mi se i dalje zna dogoditi. Jako pazim na izgovor, ukoliko rečenica ne zvuči kako spada, ponovit ću je. Osim kad sam pijan
bazooka_joe
Hebiga, ja sam dobar dio svoga života mucao. Prestao u dvadesetoj, iako mi se i dalje zna dogoditi. Jako pazim na izgovor, ukoliko rečenica ne zvuči kako spada, ponovit ću je. Osim kad sam pijan![]()
aha, nisam znala da si na to mislio... sorry..
a ja si već zabrijala kao kak je bitno da to kažeš s nekim posebnim naglaskom.. južnjačkim, recimo
Kresni je i onda joj reci SVIĐAŠ MI SE, MALA DOK POPUŠIM KUTIJU MI SMO ZAJEDNO...
Ni sam to nikad ne govorim curama jer ni sam ne znam št je to i ne želim izmišljati...
Isis
Kad bi mi cura rekla da me voli nakon tjedan dana, nebi uopće pravio frku jerbo je i ćoravom očito da nema pojma štaje ljubav i ne misli to ozbiljno.
jab konto.. drolja, oće me navuć na sex !
insomniaok, dakle ja ponavljam pitanje... KADA? i što po vama riječi volim te zapravo obuhvaćaju? tj., kada ste vi sigurni da je to prešlo ''zaljubljenost'? jer, ja stvarno nemam pojma.. eto, nemam pojma!
kada shvatis koliko ti ta osoba znaci i pocnes je obozavati zbog toga sto je ona,sa svim svojim manama i vrlinama.... to je vrijeme kad reci volim te....
samo sam jednoj osobi do danas rekao volim te i nije mi zao,hehe
Bilke
Kad kažeš "volim te", a sekundu kasnije se zapitaš "jesam li to trebao reći", onda si se zeznio. U protivnom je ok...![]()
svida mi se ova al isto tako mislim da je dovoljeno nekad ne reci nista nego pokazati da volis tu osobu jer meni se cini da danas mnogi izgovraj u te rijeci a zapravo nisu ni blizu prave ljubavi.
kent_slip
kada shvatis koliko ti ta osoba znaci i pocnes je obozavati zbog toga sto je ona,sa svim svojim manama i vrlinama.... to je vrijeme kad reci volim te....
samo sam jednoj osobi do danas rekao volim te i nije mi zao,hehe
potpisujem .....
insomnia
dala sam mu nogu jer sam smatrala da je nekome izjaviti tako što kao što je -volim te- (što ja osobno smatram jaaaaako ozbiljnim riječima) nakon samo tjedan dana poznanstva ništa drugo do obična nezrelost, jer jednostavno nije moguće nekoga ''zavoliti'' nakon tako kratkog vremena, to po meni uopće nije upitno..
bitno da si ti tim činom pokazala svoju zrelost
Svebor
bitno da si ti tim činom pokazala svoju zrelost![]()
molim lijepo
Re: ''volim te'' prebrzo?
Ili jos gore, govore to kome stignu - psu, macni, cvijetu, cigli na cesti, a ne govore onome tko bi ih mogao razumjeti.
@fairy, lik te napucao vjerojatno zato sto je on prema tebi osjecao nesto (ili je nakon nekog vremena takvog druzenja poceo osjecati), a vidio je da si ti (ostala) ledena. Pametno je napravio - bolje to, nego strmopizdjenje u abyss vjecnih emocionalnih muka zbog neuzvracene ljubavi. Ne napadam tebe - ne mozes osjecati nesto prema nekome samo zato sto taj netko osjeca prema tebi, samo pokusavam skontati o cemu je rijec, jer razlog koji ti navodis - ne zvuci bas racionalno i realno.
P.S. Proci ce vam jebeni zivot dok budete cekali onoga za koga cete smatrati da je vrijedan da mu kazete "volim te". Imate samo jedan jebeni zivot. Jebala vas suzdrzanost.
P.P.S. Slicno kao i bazooka, i ja sam izletio s tom izjavom (ok, nisam za to vrijeme bio s kitom u njoj ), kao naivni hmmm 15-16 godisnjak. Bilo mi je to sasvim normalno i prirodno, potpuno sukladno Bilkeovoj tvrdnji.
Tek kasnije u zivotu sam skontao da je drustvo otislo toliko u kurac da je "volim te" opasnije i losije za reci nego "de da te sad malo rokam u guzu".
insomnia
a ja si već zabrijala kao kak je bitno da to kažeš s nekim posebnim naglaskom.. južnjačkim, recimo![]()
No, ne mislim na naglasak. Dosta me je ljudi pitalo nakon par progovorenih rečenica s njima da 'jel' se ja ljutim nešt' na njih?'. Stvar je u tome što ponekad zvučim bijesno, nekada kao da mi je dosadno (dogodilo se jednom pri izjavljivalju ljubavi)... Uglavnom, moram jako paziti na to kako to izgovaram. A u pitanju opasnosti izjavljivanja ljubavi, potpuno se slažem s Mungosom. Amen.
Leteci mungos
Mi smo fucked-up society... svi paze sto ce reci, pos izlikom "pravih osjecaja", a onda skontaju da taj pravi osjecaj nikada nisu pronasli, odnosno nisu pronasli ono za sto su im casopisi, TV, i ostale pidarije rekle da je pravo.
Ili jos gore, govore to kome stignu - psu, macni, cvijetu, cigli na cesti, a ne govore onome tko bi ih mogao razumjeti.
@fairy, lik te napucao vjerojatno zato sto je on prema tebi osjecao nesto (ili je nakon nekog vremena takvog druzenja poceo osjecati), a vidio je da si ti (ostala) ledena. Pametno je napravio - bolje to, nego strmopizdjenje u abyss vjecnih emocionalnih muka zbog neuzvracene ljubavi. Ne napadam tebe - ne mozes osjecati nesto prema nekome samo zato sto taj netko osjeca prema tebi, samo pokusavam skontati o cemu je rijec, jer razlog koji ti navodis - ne zvuci bas racionalno i realno.
P.S. Proci ce vam jebeni zivot dok budete cekali onoga za koga cete smatrati da je vrijedan da mu kazete "volim te". Imate samo jedan jebeni zivot. Jebala vas suzdrzanost.
P.P.S. Slicno kao i bazooka, i ja sam izletio s tom izjavom (ok, nisam za to vrijeme bio s kitom u njoj ), kao naivni hmmm 15-16 godisnjak. Bilo mi je to sasvim normalno i prirodno, potpuno sukladno Bilkeovoj tvrdnji.
Tek kasnije u zivotu sam skontao da je drustvo otislo toliko u kurac da je "volim te" opasnije i losije za reci nego "de da te sad malo rokam u guzu".
ajme, pretpostavljam da si ti onaj moj izgubljeni brat blizanac, kojemu je, kad su nas razdvajali, ostalo pola moga mozga.. kao da sebe čitam..
hebiga, kontam sve više i ja da nema tu pravog odgovora.. ak kažeš prerano (a osjećaš), ali prerano-recimo, nakon par mjeseci, moš' riskirat da budeš shvaćen kao nezreo (kao onaj moj nesretnik-možda je on mene stvarno i volio, a ja zajeb....?!) a ak ne kažeš.. onda propuštaš svašta, a to opet nije dobro.. a opet, kad to i kažeš, uvalio si se kako god... hm hm... uf mozak će mi se zapalit od ovolikog razmišljanja!
hebiga, a ja mislim da i dalje neću znati prepoznati kada taj osjećaj dođe... pa ću propustiti my chance.. joj baš sam spec

bazooka_joe
No, ne mislim na naglasak. Dosta me je ljudi pitalo nakon par progovorenih rečenica s njima da 'jel' se ja ljutim nešt' na njih?'. Stvar je u tome što ponekad zvučim bijesno, nekada kao da mi je dosadno (dogodilo se jednom pri izjavljivalju ljubavi)... Uglavnom, moram jako paziti na to kako to izgovaram.
da, pa kažem ja da tu općenito ima jako puno faktora.. !
Leteci mungos
Mi smo fucked-up society... svi paze sto ce reci, pos izlikom "pravih osjecaja", a onda skontaju da taj pravi osjecaj nikada nisu pronasli, odnosno nisu pronasli ono za sto su im casopisi, TV, i ostale pidarije rekle da je pravo.
potpisujem apsolutno sve, od početka do kraja, osim onog dijela u kojem pretpostavljaš razlog zašto ju je lik otpucao...
istina je da se mužjaci često povlače zato što oni sami osjećaju nešto, ali ne samo zbog toga što druga strana u tom trenutku ne osjeća isto, nego češće zato jer se kao grlice useru vlastitih emocija i ne znaju šta bi s njima počeli!
Da znam da ne zvuči realno ni tebi ni meni niti ikom drugom tko zna tu storiju,,,,stvar je u tome da dečko sam nije zano što hoće,,,,i zašto bih se ja zaljubljivala u takvu osobu....je, bilo mi je stalo do njega, ali sam namjerno to držala pod kontrolom jer sam vidjela da dečko ne zna ni kud ni šta,,,,zato mi ni njegovo volim te nije baš dirnulo srce, a što se i na kraju ispostavilo kao i pametno jer se za tjedan dana nakon njegove izjave završilo. Moje mišljenje je da nije osjećao to što je rekao, ja to nisam nikada osjetila od njega ni rječju niti djelom. Mislim da je to rekao zbog "trenutka",,,,upravo sam to htjela reći sa svojim postom,,,ljudi to kažu olako,,,ne mislim da me je voljeo ili to bar nije znao pokazati rječju niti djelom,,,,a nisam ni ja njega,,,,,zašto bih mu to rekla ako ne osjećam....
fairybit ce da je onda objasnjenje zaista realno.Da znam da ne zvuči realno ni tebi ni meni niti ikom drugom tko zna tu storiju...
Kuzim te i shvacam tvoje ponasanje. Medjutim, ovdje se radi upravo o onome o cemu govori ova cjelokupna tema - o jebenoj rezerviranosti.stvar je u tome da dečko sam nije zano što hoće,,,,i zašto bih se ja zaljubljivala u takvu osobu....je, bilo mi je stalo do njega, ali sam namjerno to držala pod kontrolom jer sam vidjela da dečko ne zna ni kud ni šta,,,,zato mi ni njegovo volim te nije baš dirnulo srce, a što se i na kraju ispostavilo kao i pametno jer se za tjedan dana nakon njegove izjave završilo. Moje mišljenje je da nije osjećao to što je rekao, ja to nisam nikada osjetila od njega ni rječju niti djelom. Mislim da je to rekao zbog "trenutka",,,,upravo sam to htjela reći sa svojim postom,,,ljudi to kažu olako,,,ne mislim da me je voljeo ili to bar nije znao pokazati rječju niti djelom,,,,a nisam ni ja njega,,,,,zašto bih mu to rekla ako ne osjećam....
Ti se u njega nisi htjela zaljubiti jer si PRETPOSTAVLJALA da on ne zna sto hoce. Ok, recimo da je to racionalnost, ali se temeljila ne pretpostavci, sto ostavlja mogucnost zajeba.
Kasnije, kad ti je tip otvoreno rekao sto misli i zeli, ti si i dalje bila hladna. Da sam ja bio ne njegovom mjestu, da sam poceo osjecati nesto prema drugoj osobi i na kraju to izjavio, a ta osobla iskulirala - i ja bih ju napucao istog trenutka.
Sto je najjaca fora, ti bi se u njega mozda i zaljubila da je tvoja PRETPOSTAVKA bila drugacija. On bi se zaljubio u tebe i vi biste sada bili par i ti bi bila postena zena, a ne usidjela udavaca. ;-)
Umjesto razgovora i otvorenosti, vi ste pretpostavljali.
Leteci mungos
Glavni i često jedini uzork propadanja veze!
Ali i da sam osjećala, ne bih mu opet rekla da ga volim jer ga nisam voljela....
insomnia
ajme, pretpostavljam da si ti onaj moj izgubljeni brat blizanac, kojemu je, kad su nas razdvajali, ostalo pola moga mozga.. kao da sebe čitam..![]()
pa, ako je svakom ostalo po pola mozga, onda to objašnjava puno toga...
Leteci mungos
Pretpostavka je majka svih zajeba

Ja sam to osjetio prvi puta sa nekih 15-16 al to je bila prva i dječija ljubav(što vatko prođe) i sad sam u vezi nekih 5 god +/- i nikad nisam to osjetio, a da je bilo iskreno, a cura je wife materijal. 100 puta smo se vraćali jedno drugom kao sve će biti uredu a, ni jedno ni drugo nema snage to prekinuti do kraja premda smo prekidali bezbroj puta!!
moje mišljenje je da kad se i počneš viđati s nekime,nalaziti ili kako god već..ako se jedno drugome sviđate (to je ta prva faza) i ako mislite da vrijedi nešto probati, treba u startu krenuti otvoreno i iskreno pa onda ako zavoliš tu osobu to može biti ono pravo!!!
p.s. moje mišljenje!!!
zlikavacZajebana je ta ljubav!!
Ja sam to osjetio prvi puta sa nekih 15-16 al to je bila prva i dječija ljubav(što vatko prođe) i sad sam u vezi nekih 5 god +/- i nikad nisam to osjetio, a da je bilo iskreno, a cura je wife materijal. 100 puta smo se vraćali jedno drugom kao sve će biti uredu a, ni jedno ni drugo nema snage to prekinuti do kraja premda smo prekidali bezbroj puta!!
moje mišljenje je da kad se i počneš viđati s nekime,nalaziti ili kako god već..ako se jedno drugome sviđate (to je ta prva faza) i ako mislite da vrijedi nešto probati, treba u startu krenuti otvoreno i iskreno pa onda ako zavoliš tu osobu to može biti ono pravo!!!
p.s. moje mišljenje!!!
ček sam malo...imaš 22 godine, u vezi si 5 godina i nikad u ovoj vezi nisi osjetio istinsku ljubav?
Sereš....pa zašto si onda s tom djevojkom i kako možeš uopće biti s nekim ako ga ne voliš i kako 5 godina,,,kako,,,,ma mislim ja sam stvarno idealista,,,

a jbg ima nas svakakvih,sve je to od osobe do osobe!!
e sad ja s njom ne mogu biti prijatelj, neznam zašto al tak osjećam nije da sam sa svojim bivšima neprijatelj s nekima je odnos čak i bolji!!!
znaš onu na greškama se uči, pametan na tuđim, a glup na svojim, sam što ovakve stvari koje se tiču ljubavi svatko mora osjetiti na svojoj koži!!
zlikavacVrlo vjerojatno to vise nikad neces ni osjetiti na onakav nacin.nije stvar da ju ne volim, volim ja nju al ne na način na koji ja mislim da bi taj osjećaj trebao izgledat tj. moje mišljenje o tom osjećajui!!
Svakom vezom intenzitet osjecaja i dozivljavanje ljubavi slabe, a ako hvatas svoje vrsnjakinje, onda svakako trebas znati da su s godinama ribe sve sjebanije. Bas kao i ti (mi).
Ne sjeca se dzaba Jura svog prvog poljupca i nije za dzaba samo on bio sladak.
S vremenom taj predivan osjecaj ishlapi i ono sto ostane je cista pragmatika, nastavak vrste i ocajnicki pokusaji i grebanje za ponovnim dozivljavanjem ljubavi tog intenziteta.
Oni koji su svjesni da to nije moguce se skuliraju i znaju sto zele. Oni koji toga nisu svjesni izgore u svojim lutanjima, bas poput dzanera koji svakim novim pokusava dozivjeti pri shut.
DonQuijote
insomnia kaže letećem mungosu:
insomnia
ajme, pretpostavljam da si ti onaj moj izgubljeni brat blizanac, kojemu je, kad su nas razdvajali, ostalo pola moga mozga.. kao da sebe čitam..![]()
pa, ako je svakom ostalo po pola mozga, onda to objašnjava puno toga...![]()
zbog ovakvih je (čitaj nezrelih) izjava i mladi Vjeko iz Bilja iz posta br.1 završio onako kako je završio..
zlikavac
i sad sam u vezi nekih 5 god +/- i nikad nisam to osjetio, a da je bilo iskreno, a cura je wife materijal. 100 puta smo se vraćali jedno drugom kao sve će biti uredu a, ni jedno ni drugo nema snage to prekinuti do kraja premda smo prekidali bezbroj puta!!
mišljenja sam kao i Fairy.. zašto li si, zaboga, ti još uvijek s njom...
zlikavac
volim ja nju al ne na način na koji ja mislim da bi taj osjećaj trebao izgledat tj. moje mišljenje o tom osjećajui!!
ok, i kako bi, po tvom mišljenju taj osjećaj trebao izgledati??
znači, ti njoj nikada nisi rekao da ju voliš.. ? a da li je ona to rekla tebi ? kada?
premlad sam uletio u to sa 17 god i to je sve išlo nekom normalnom putanjom, šetnjice, pa pusice i ost. pa onda nakon dosta vremena sex, a ja sam osoba koja prvo mora vidjeti jel ima kemije pa onda osjećaji!! sjebano do jaja
p.s. čak mi je i jedan prijatelj nakon prvog prekida a to je bilo nakon nekih 1 i pol rekao da je to "početak kraja" mal ironično al na kraju se obistinilo!!!
p.p.s. rekao sam sve je to od osobe do osobe, svi smo mi različiti
insomnia
DonQuijote
insomnia kaže letećem mungosu:
insomnia
pa, ako je svakom ostalo po pola mozga, onda to objašnjava puno toga...![]()
zbog ovakvih je (čitaj nezrelih) izjava i mladi Vjeko iz Bilja iz posta br.1 završio onako kako je završio..![]()
samo to ne! NE! Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
zlikavac
ma rekao sam joj i ona meni (al prva i nisam se uplašio neg jednostavno to onda nisam osjećao pa nisam ni htio ni mogao to reći)
ok, znači ti si njoj rekao da ju voliš, a maloprije si nam svima bio rekao da ju zapravo ne voliš.. ni nakon 5 god veze
eto baš to mene i živcira, kad ljudi to govore a ne misle to, jojjjj....
d3m0
sto ustvari volim te znaci.. mogu to reci potpuno hladno potpunom neznancu.. uzvrati smrdlivu recenicu i iskoristi >.<
ajoj, ma nooo ...

U najboljem slucaju, daju mi samo osecaj nelagode, u tezim varijantama ynaju da budu optuzujuce, obavezujuce. Skoro po pravilu, onaj ko ih izgovara ocekuje nesto zauzvrat.
… glasam za izbegavanje. Ne volim da razgovaram o emocijama. Na toliko se nacina moze izraziti, zasto je potrebno da se i verbalno potvrdi?
Sale car
Rijeci "volim te" treba izreci jednostavno kada to stvarno pocnes osjecati.... bilo to nakon mjesec dana ili nakon godinu dana, mislim kako je to najmanji problem....
totalno se slazem s tobo care
PasserBy
tezim varijantama ynaju da budu optuzujuce, obavezujuce. Skoro po pravilu, onaj ko ih izgovara ocekuje nesto zauzvrat.
da da, i sama sam istog mišljenja.. kao, nije bitno ako i ti to ne kažeš natrag toj osobi, ali naravno da bi si ta osoba onda mislila svašta, tj. da tebi vjerojatno uopće nije stalo do nje..
zasto je potrebno da se i verbalno potvrdi?
a nekako, kad nešto čuješ, onda si u to obično nekako i sigurniji, ne?
Ima ljudi kojima baš sve treba reći, tj. praktički nacrtati jer inače ne skontaju.. Imala osobno nekoliko takvih iskustava..
Leteci mungos
Svakom vezom intenzitet osjecaja i dozivljavanje ljubavi slabe, a ako hvatas svoje vrsnjakinje, onda svakako trebas znati da su s godinama ribe sve sjebanije. Bas kao i ti (mi).
- Niti je sposobnost da se voli i zaljubljuje nekakav ograniceni resurs, koji se vremenom iscrpi.
- Niti su osecaji obrnuto srazmerni s akumuliranim znanjem.
- Niti se iz zavrsenih veza iznose samo frustracije
Zao mi je ako je to necije iskustvo, ali mi smeta da se to iznosi kao opstevazeci princip.
I te kako je moguce osetiti i strast i ljubav, jednako intenzivno i po ko zna koji put.
Mozda je drugacije, ali ne slabije, ne mlako.
maleckaja sam doživjela prosvjetljenje sinoć...(dobro to sam znala već duže ali sad je bio i onaj bljesak i sve) ne isplati se govoriti nekome da ga voliš.. jer i ako mu kažeš to su samo riječ, ako nemaš hrbrosti to i pokazati... nema smilsa to govoriti kad će i ovak i onak sve otić nizbrdo... (da mal sam u bedu i gledam sve kroz crne naočale)
da daaa, dobro si to rekla malecka...
malecka
ja sam doživjela prosvjetljenje sinoć...(dobro to sam znala već duže ali sad je bio i onaj bljesak i sve) ne isplati se govoriti nekome da ga voliš.. jer i ako mu kažeš to su samo riječ, ako nemaš hrbrosti to i pokazati... nema smilsa to govoriti kad će i ovak i onak sve otić nizbrdo... (da mal sam u bedu i gledam sve kroz crne naočale)![]()
istina. dajem tisuću izjava "volim te" za samo jednu gestu koja to pokazuje.
Bojim se da ce s rijeci izlizat.
No, trudim se to pokazat
Circa
"Volim te" je nesto sto zbilja ne govorim cesto...
Bojim se da ce s rijeci izlizat.
No, trudim se to pokazat
ako je ljubav iskrena pokazivanje je dobro i to treba pokazivati stalno, ali ponekad jedno "volim te" napravi više "posla" nego tjedni (ili mjeseci) pokazivanja.
DonQuijote
ako je ljubav iskrena pokazivanje je dobro i to treba pokazivati stalno, ali
ponekad jedno "volim te" napravi više "posla" nego tjedni (ili mjeseci) pokazivanja.
e baš to!! samo što ni to nekad ne pali.. ja sam jednoj osobi mjesecima pokušavala pokazati da ga volim, ma godinu i pol skoro, i on ništa.. e onda sam mu čak i napol-rekla, i dalje nije kontao.. ili se samo pravio..
ma vi muškarci se stvarno ustrtarite kad je riječ o osjećajima, teško vam je pokazati to, a kamol reći.. pa ne morate nas odmah ženit.. !
malecka
ne isplati se govoriti nekome da ga voliš.. jer i ako mu kažeš to su samo riječ, ako nemaš hrbrosti to i pokazati... nema smilsa to govoriti kad će i ovak i onak sve otić nizbrdo...
a šta je bilo? ti si nekome rekla da ga voliš, pa ispušila, ili.. ? ne kontam baš.
malecka
pa tako nekako... duga priča....
eto ga sad! a hebiga...
kontam si baš da sam mogla i anketu postaviti..
dogodilo mi se da nekome kog sam voljela - i to mu i pokazivala i govorila svakodnevno - jedan dan nisam rekla da ga volim...i onda vise nikada nisam imala priliku to uciniti
i dan-danas mi je zbog toga zao...
zato...ne stedite osjecaje, ni geste, ali ni rijeci...
no,naravno, ne treba lupetati "volim te" kada to stvarno ne osjecas
adebisi-jug2
zato brate mili podijelim ljude na one koji mi se više sviđaju i one koji mi se manje sviđaju...i nema problema...nema...danas ljudi govore "volim te" nekoj drolji koja mu je dobro popušila...baš kako kaže jedna pjesma...SVI CIJENE LJUBAV, A SVI BI JEBALI DROLJE, MALO LJUBAVI DAJU A HTJELI BI VIŠE I BOLJE...
ne znam na ciji post se odnosi ovo sto si napisao, ali, ako se odnosi na moj, onda si krivo shvatio neke stvari...
razlozi sto vise nikada nisam imala priliku reci toj odobi "volim te" nisu tako banalni...
ako sam te krivo shvatila ili nije bilo napisano u vezi moga posta, oprosti
Inače, u četvrtak sam upoznao jednu djevojku i u nedjelju sam već bio zaljubljen. Iako ona sada nije raspoložena za neku vezu, ja ju svejedno volim, uvjeren sam da nema nikakve kvalitete/djela/uvjerenja koja bi to mogla promijeniti pa čak i ako ne budemo nikada zajedno ja ću ju svejedno voliti i kao osobu, jer pravi prijatelji nikada nećemo biti. Mislim da takvih dobrih osoba ima puno, ali nesigurnost ih spriječava da naprave dobar izbor...možda uvezem nešto iz Švedske, tamo su bar malo sazrijeli umovi od doba komunizma, lažne čednosti, siromaštva i skrivanja iza maski
MonstrumNikad nije prerano reći volim te, al ko što je neko reko to se ne govori to se pokazuje jer je u većini slučajeva čisto izrečeno "volim te" par praznih riječi koje mogu biti i čista laž kojom se treba doć do "močinga" , volim te, to mogu reć i klošaru koji nateže litru brlje sljepuše na piji, puno je teže pokazati svoju ljubav prema osobi nego iz gubice ispustit dvije riječi, zato se prava ljubav ne govori nego pokazuje
Bravo monstrume,,,,bravo,,,
i znaš zašt je to dobro? Da te neko ne dovede u situaciju da ti kaže da te voli, a ti znaš da to nije istina jer ni na jedan jedini jednijacki način nije pokazao,,,,pa ti dođe da mu kažeš,,,,,serešš.....fairyMonstrumNikad nije prerano reći volim te, al ko što je neko reko to se ne govori to se pokazuje jer je u većini slučajeva čisto izrečeno "volim te" par praznih riječi koje mogu biti i čista laž kojom se treba doć do "močinga" , volim te, to mogu reć i klošaru koji nateže litru brlje sljepuše na piji, puno je teže pokazati svoju ljubav prema osobi nego iz gubice ispustit dvije riječi, zato se prava ljubav ne govori nego pokazuje
Bravo monstrume,,,,bravo,,,i znaš zašt je to dobro? Da te neko ne dovede u situaciju da ti kaže da te voli, a ti znaš da to nije istina jer ni na jedan jedini jednijacki način nije pokazao,,,,pa ti dođe da mu kažeš,,,,,serešš.....
Najgori osjećaj je baš povezan s nepokazivanjem ljubavi nego sa praznim trabunjanjem "volim te, volim te", i onda ti kaže "volim te" bez da je dugo ikako pokazala svoju ljubav i šta da ti sad njoj kažeš, ak kažeš "ne volim te jer nisam još siguran u svoje osjećaje prema tebi" ispadaš najgora svinja na ovom svijetu, ak kažeš "volim te" ispadaš isti ko i ta osoba i samim tim rušiš svoje ja, ako prešutiš ništa više nije kao prije i sumnja i nemir se uvuče u vezu, kad malo bolje pogledaš to su zapravo dvije najgluplje riječi koje se mogu stavit zajedno u kontekst, ne kažem da netreba nekad reći volim te ali svakodnevno izdrkavanje dopizdi i bogu i vragu
MonstrumfairyMonstrumNikad nije prerano reći volim te, al ko što je neko reko to se ne govori to se pokazuje jer je u većini slučajeva čisto izrečeno "volim te" par praznih riječi koje mogu biti i čista laž kojom se treba doć do "močinga" , volim te, to mogu reć i klošaru koji nateže litru brlje sljepuše na piji, puno je teže pokazati svoju ljubav prema osobi nego iz gubice ispustit dvije riječi, zato se prava ljubav ne govori nego pokazuje
Bravo monstrume,,,,bravo,,,i znaš zašt je to dobro? Da te neko ne dovede u situaciju da ti kaže da te voli, a ti znaš da to nije istina jer ni na jedan jedini jednijacki način nije pokazao,,,,pa ti dođe da mu kažeš,,,,,serešš.....
Najgori osjećaj je baš povezan s nepokazivanjem ljubavi nego sa praznim trabunjanjem "volim te, volim te", i onda ti kaže "volim te" bez da je dugo ikako pokazala svoju ljubav i šta da ti sad njoj kažeš, ak kažeš "ne volim te jer nisam još siguran u svoje osjećaje prema tebi" ispadaš najgora svinja na ovom svijetu, ak kažeš "volim te" ispadaš isti ko i ta osoba i samim tim rušiš svoje ja, ako prešutiš ništa više nije kao prije i sumnja i nemir se uvuče u vezu, kad malo bolje pogledaš to su zapravo dvije najgluplje riječi koje se mogu stavit zajedno u kontekst, ne kažem da netreba nekad reći volim te ali svakodnevno izdrkavanje dopizdi i bogu i vragu
Odličan,,,sjedni, pet....sviđa mi se način na koji razmišljaš....i dobro ćeš ti proći ako budeš tako razmišljao znaš? Nadam se da imaš djevojku koja to cijeni,,,
fairy
Odličan,,,sjedni, pet....sviđa mi se način na koji razmišljaš....i dobro ćeš ti proći ako budeš tako razmišljao znaš? Nadam se da imaš djevojku koja to cijeni,,,
Hvala, ako malo bolje pogledaš kontam si da dosta ljudi tako razmišlja, a što se tiče cure jednostavno nisam još naletio na neku istih pogleda na život kao ja, neku koja ima istu spiku ko ja, ima vremena i nigdje mi se ne žuri, biće cura i biće puno čak i previše vremena u životu za pokazivanje ljubavi.
Kad sam bio pican i zaljubljen do ušiju u jednu curu, i tak ja i ona šetamo, praznih džepova, od para ni p, i prolazimo tamo pored dvorišta kapucinske crkve, kod supera i vidim ti ja lijepe crvene ruže, taman procvjetale, miomiris ludilo, osjeti se u krugu od po kilometra, ja ni pet ni šest, hop preko zida, podero se ko konj na bodljikavu žicu, skoro slomio nogu kad sam se zaljepio za pod, kradem ružu za nju, ova viče se druge strane zida "de šta radiš pa nisi normalan", izleće neka časna, vrišti na mene, prijeti se policijom ja umirem od smijeha, maznuo ružu i bris, cura poslje rekla da joj je ta ruža 100 puta draža od svih volim te što je u životu čula, sreo sam ju poslje preko nekoliko godina, kaže da još uvijek čuva ružu
Monstrum
maznuo ružu i bris, cura poslje rekla da joj je ta ruža 100 puta draža od svih volim te što je u životu čula, sreo sam ju poslje preko nekoliko godina, kaže da još uvijek čuva ružu![]()
ajuj kako slatko....priznajem takve geste znače više nego išta.... (sam što kakva sam ja ja bi propala u zemlju od stida...slatko mi je to kad se drugima događa)....
adebisi-jug2
da dokažem ovoj insomniji da godine nisu bitne...ona ne bi sa mnom raspravljala zato sto sam još maloljetan...doooobro...pamti pa vrati(kad budem punoljetan)
![]()
ajde de... da i maloljetnici razmišljaju.. o osjećajima.. ?
Monstrum
maznuo ružu i bris, cura poslje rekla da joj je ta ruža 100 puta draža od svih volim te što je u životu čula, sreo sam ju poslje preko nekoliko godina, kaže da još uvijek čuva ružu![]()
ajme.. too cute to be true.. i ja bi da meni netko tako.. bila bih sva..
Monstrum
Nikad nije prerano reći volim te, al ko što je neko reko
to se ne govori to se pokazuje jer je u većini slučajeva čisto izrečeno "volim te" par praznih riječi koje mogu biti i čista laž kojom se treba doć do "močinga" ..
zato se prava ljubav ne govori nego pokazuje
ok, tu si mi malo proturječan.. nikad nije prerano da se to kaže, ali to se ne govori.. dakle, ono što je općeniti cilj ovog topica je da li i kada to reći.. na što mi nitko do sada nije dao odgovor..
kontam da zapravo mi nitko ni ne znamo.. ?
:::Bruno:::
upravo to.. netreba uopče reči to!... pokazati da, ali ne i reči...![]()
znači ,ti si za NE REĆI UOPĆE.. zašto?
MacaPapucharica
pokazati...ali i reci...
a ti za POKAZATI, ALI I REĆI.. zašto?
insomnia
Monstrum
Nikad nije prerano reći volim te, al ko što je neko reko
to se ne govori to se pokazuje jer je u većini slučajeva čisto izrečeno "volim te" par praznih riječi koje mogu biti i čista laž kojom se treba doć do "močinga" ..
zato se prava ljubav ne govori nego pokazuje
ok, tu si mi malo proturječan.. nikad nije prerano da se to kaže, ali to se ne govori.. dakle, ono što je općeniti cilj ovog topica je da li i kada to reći.. na što mi nitko do sada nije dao odgovor..
kontam da zapravo mi nitko ni ne znamo.. ?ok, pokazati.. ali DA LI I REĆI i KADA?? Šta ti, Monstrume, kažeš?
Šta ja mislim o tome....hm....reći "volim te" odmah u prvih tjedan dva i više ne, nikako, jer se praktički neznate i može doć do jako neugodne situacije kako za mene tako i za nju, al ako imate ono nešto zajedničko, oči to najbolje pokazuju
Monstrum
Šta ja mislim o tome....hm....reći "volim te" odmah u prvih tjedan dva i više ne, nikako, jer se praktički neznate i može doć do jako neugodne situacije kako za mene tako i za nju, al ako imate ono nešto zajedničko, oči to najbolje pokazuju, ako kontaš "ti si mog života glavna uloga" zašto ne reći jednom pa nek se zna za sva vremena, i ne treba ponavljati, ako sam reko da te volim pa voliću te do groba nemoram ti trubit o tome svaki dan, cijeli dan, od izreke pa nadalje to ću ti pokazivat, svaki dan cijeli dan ako treba
![]()
ahm.. ok, hvala
insomnia
ahm.. ok, hvala
ahm....molim
MonstrumKAK JE OVO ODLIČNA REČENICA!!!!!
"ti si mog života glavna uloga" zašto ne reći jednom pa nek se zna za sva vremena, i ne treba ponavljati, ako sam reko da te volim pa voliću te do groba nemoram ti trubit o tome svaki dan, cijeli dan, od izreke pa nadalje to ću ti pokazivat, svaki dan cijeli dan ako treba![]()
Monstrum
"ti si mog života glavna uloga" zašto ne reći jednom pa nek se zna za sva vremena, i ne treba ponavljati, ako sam reko da te volim pa voliću te do groba nemoram ti trubit o tome svaki dan, cijeli dan, od izreke pa nadalje to ću ti pokazivat, svaki dan cijeli dan ako treba![]()
kako je ovo zakon....

insomnia
:::Bruno:::
upravo to.. netreba uopče reči to!... pokazati da, ali ne i reči...![]()
znači ,ti si za NE REĆI UOPĆE.. zašto?
MacaPapucharica
pokazati...ali i reci...
a ti za POKAZATI, ALI I REĆI.. zašto?
Gle sad...jednako kao sto smo razliciti kao osobe, tako i na razlicite nacine (ne)pokazujemo da nam je stalo.A obicno je nacin na koji mi pokazujemo odsjecaje i nacin na koji zelimo da nam se isti pokazu.E sad, nekome "pokazati da mu/joj je stalo" znaci oprati ti auto, nekome tetositi te kad si bolestan, nekome kupovati ti poklone, nekome sve navedeno, a netko uopce ne pokazuje...A na nama je sad da znamo prepoznati koliku tezinu neki znak paznje kod nekoga nosi...I onda moze doci do kojekakvih nesporazuma...(Iako do istih moze doci i kad govoris, jel
Ja sam definitivno za to da se pokazuje, ali, kao sto sam rekla u jednom postu, moze se dogoditi da ne kazes, a poslije ti bude zao.
Kad je zadnja recenica koju si uputio nekome koga volis bila "Cujemo se kasnije", a onda se dogodi nesreca i on "kasnije" vise nije medju zivima...Onda ti nekako bude zao sto ta zadnja recenica nije bila "Volim te"...
Bez obzira sto je on znao da ga volim...
Eto, zato cvrsto stojim iza "Pokazati, ali i reci"
MacaPapucharica
Ja sam definitivno za to da se pokazuje, ali, kao sto sam rekla u jednom postu, moze se dogoditi da ne kazes, a poslije ti bude zao.
Kad je zadnja recenica koju si uputio nekome koga volis bila "Cujemo se kasnije", a onda se dogodi nesreca i on "kasnije" vise nije medju zivima...Onda ti nekako bude zao sto ta zadnja recenica nije bila "Volim te"...![]()
ovo me sad podsjeća na ono u filmovima, tipa kad netko umre, jedna osoba kaže-ah, da sam mu barem rekla da ga volim dok je bio živ, a druga kaže- ma znao je on to.. heh, ali možda on to nije znao, tj. sasvim sigurno nije - JER MU NITKO NIJE REKAO!!!
odlično, Maco, odlična konstatacija!
insomnia
MacaPapucharica
Kad je zadnja recenica koju si uputio nekome koga volis bila "Cujemo se kasnije", a onda se dogodi nesreca i on "kasnije" vise nije medju zivima...Onda ti nekako bude zao sto ta zadnja recenica nije bila "Volim te"...![]()
ovo me sad podsjeća na ono u filmovima, tipa kad netko umre, jedna osoba kaže-ah, da sam mu barem rekla da ga volim dok je bio živ, a druga kaže- ma znao je on to.. heh, ali možda on to nije znao, tj. sasvim sigurno nije - JER MU NITKO NIJE REKAO!!!
odlično, Maco, odlična konstatacija!
hvala,hvala
nazalost, ja to iz iskustva (vlastitog), a ne iz filma...i rekla sam mu, bezbroj puta...ali, eto, taj zadnji put nisam...no, nije mi bila namjera bedirati, samo htjedoh napomenuti kako nikada ne znas...da sutra mozda nece doci...
MacaPapucharica
nazalost, ja to iz iskustva (vlastitog), a ne iz filma...i rekla sam mu, bezbroj puta...ali, eto, taj zadnji put nisam...no, nije mi bila namjera bedirati, samo htjedoh napomenuti kako nikada ne znas...da sutra mozda nece doci...
ajoj, pa to je tužno jako...
insomniaMacaPapucharica
ajoj, pa to je tužno jako...
ma, nema beda...
tuzno je i bilo je jako tesko, ali ne bih ja to spomenula da ne mogu o tome...
no, kao sto rekoh, nije mi bila namjera bedirati...
Zivot je lijep!!!
(i to zaista mislim
Treba ga zivjeti punim plucima
MacaPapucharica
ma, nema beda...
tuzno je i bilo je jako tesko, ali ne bih ja to spomenula da ne mogu o tome...
no, kao sto rekoh, nije mi bila namjera bedirati...
Zivot je lijep!!!![]()
(i to zaista mislim)
Treba ga zivjeti punim plucima![]()
that's the spirit!!

honeyriječi "volim te" ne silaze brzo sa usana iskrenog čovjeka...
Ma baš tako... bravo honey!
hyppolita
Jednostavno kad to osjetim i kad stvarno budemo sigurani da nekoga volimo onda kažemo! A ovo tjedan- dva pa ne stignemo se ni zaljubiti a kamo li nekoga zavoljeti i onda se dogodi propast veze ak kažemo ranije a da to ne osjećamo!
Odlično, ajde sada to još i argumentiraj.. to iz svog iskustva ili?
Bitno je voljeti i to pokazati svojim dijelima,nego stavljati ljubav na sva zvona,a zlostavljati,varati,lagati...i šta već ne.
Meni je barem to bitno...no svi smo mi različiti.
Love is all you need!
heart3Puno toga sam htjela napisati,no pokušat ću biti kratka i slatka.
![]()
Bitno je voljeti i to pokazati svojim dijelima,nego stavljati ljubav na sva zvona,a zlostavljati,varati,lagati...i šta već ne.
Meni je barem to bitno...no svi smo mi različiti.
Love is all you need!
Tako je, djela su ono što nas čine.
Reći nekome da ga voliš mislim da treba onda kada osjetiš da to želiš reći, a do tada je vjerojatno već sazrila nekakva podloga za to. S nekim osobama je to lagano, a s nekima može biti i komplicirano. Kako god, čovjek mora biti spreman podnijeti "posljedice" ako ona druga strana ne misli isto, ili još nije spremna za to.
insomniakada to reći? I, drugo pitanje-što kad ti to netko kaže, a ti njemu ne možeš uzvratiti istom tom rečenicom (zaljubljen si, ali nije još vrijeme za te riječi) što onda reći?
1. nema pravila kad se to kaže, ali treba bit jaaaako siguran prije izgovaranja istog, jer nema nazad!
2. ako ti netko to kaže, a ti to NE osjećaš, trebaš mu to odmah reći, a ne ga zavlačiti zbog vlastite nelagode... kao kad odljepljuješ flaster - moraš trgnit naglo, jer kad to radiš sporo puuuno više boli