josephine01 je napisao/la :
Hrvatska liječnička komora i Hrvatsko psihijatrijsko društvo od 1973. godine tretiraju homoseksualnost kao jednu od normalnih varijacija ljudske seksualnosti. Hrvatska je dekriminalizirala homoseksualnost 1977. godine.
Govorimo o prošlom stoljeću. Možda nekome zazvoni.
Pa tko njih smatra kriminalcima i bolesnicima, osim neonacista koji ne mrze samo njih nego mrze sve ljude?
Dekriminalizacija se ne odnosi na kriminal. S obzirom na broj postova vezanih za ovu temu, smatram da ih mnogi smatraju bolesnima i prijetnjom za okolinu.
Zašto se osjećaš prozvanim?
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava.
josephine01 je napisao/la:
Hrvatska liječnička komora i Hrvatsko psihijatrijsko društvo od 1973. godine tretiraju homoseksualnost kao jednu od normalnih varijacija ljudske seksualnosti. Hrvatska je dekriminalizirala homoseksualnost 1977. godine.
Nekad je i lobotomija bila vrlo priznata liječnička metoda.
Liječnička stajališta mijenjaju se kroz povijest. Iz toga se da zaključiti da i liječnici mogu pogriješiti .
Prvo je osoba X pacijent, potom je „normalan“, a sutra tko zna?
Misliš - dat će Bog pa će se liječnici opametit pa vratit homoseksualnost u crnu knjigu opakih boleština?
mučki provokator je napisao/la:
Znači ipak bi se malo šokirao. Šokirao bi se zato što to i nije baš normalno a pitanje je da li bi se ikada s tim uspio pomirit.
Ne. Da si pismen, shvatio bi na koje "sokiranje" sam mislio.
Procitaj jos par puta: "Vjerojatno bi me u prvi tren mozda malo sokiralo, ili bolje receno iznenadilo, kao sto me i iznenadi kad saznam da je netko od prijatelja ili poznanika gay. Bilo bi mi krivo sto to nisam sam primjetio. Imam jako los gaydar. "
Pa tko njih smatra kriminalcima i bolesnicima, osim neonacista koji ne mrze samo njih nego mrze sve ljude?
Dekriminalizacija se ne odnosi na kriminal. S obzirom na broj postova vezanih za ovu temu, smatram da ih mnogi smatraju bolesnima i prijetnjom za okolinu.
A na šta se odnosi dekriminalizacija?
Ako sam komentirao tvoj post to ne znači da se osječam prozvan.
Liječnička stajališta mijenjaju se kroz povijest. Iz toga se da zaključiti da i liječnici mogu pogriješiti .
Misliš - dat će Bog pa će se liječnici opametit pa vratit homoseksualnost u crnu knjigu opakih boleština?
Moj odgovor nije trebao ukazati na ono što ja mislim,
nego na činjenicu da su liječnici do sada xy puta mijenjali
svoja stajališta o istim stvarima.
Mišljenja sam da će vrijeme najbolje pokazati što je manje zlo za čovječanstvo.
Liječiti od psihičkog poremećaja ili od side …
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
mučki provokator je napisao/la:
Znači ipak bi se malo šokirao. Šokirao bi se zato što to i nije baš normalno a pitanje je da li bi se ikada s tim uspio pomirit.
Ne. Da si pismen, shvatio bi na koje "sokiranje" sam mislio.
Procitaj jos par puta: "Vjerojatno bi me u prvi tren mozda malo sokiralo, ili bolje receno iznenadilo, kao sto me i iznenadi kad saznam da je netko od prijatelja ili poznanika gay. Bilo bi mi krivo sto to nisam sam primjetio. Imam jako los gaydar. "
A na šta se odnosi dekriminalizacija?
Ako sam komentirao tvoj post to ne znači da se osječam prozvan.
Do te su godine homoseksualni odnosi kažnjavani.
simo031 je napisao/la:
simo031 je napisao/la :
Moj odgovor nije trebao ukazati na ono što ja mislim,
nego na činjenicu da su liječnici do sada xy puta mijenjali
svoja stajališta o istim stvarima.
Mišljenja sam da će vrijeme najbolje pokazati što je manje zlo za čovječanstvo.
Liječiti od psihičkog poremećaja ili od side …
Zlo za čovječanstvo? Zanimljiv kontekst...
Pričao sam o ovoj temi sa jednim starim iskusnim psihijatrom. Nemoj da ti moram napisati njegovo (njihovo) stvarno mišljenje o ovoj temi. Dobri smo poznanici pa je čovjek bio iskren iako pacijenta mora tretirati onako kako struka nalaže.
Pričao sam o ovoj temi sa jednim starim iskusnim psihijatrom. Nemoj da ti moram napisati njegovo (njihovo) stvarno mišljenje o ovoj temi. Dobri smo poznanici pa je čovjek bio iskren iako pacijenta mora tretirati onako kako struka nalaže.
Možda je problem baš u tome što je star
Veseli vi meni, i što je najvažnije, zdravi bili!
Zlo za čovječanstvo? Zanimljiv kontekst...
Možemo nazivati isto spolne zajednice zlo, ili kako god drugačije,
ali siguran sam da će čovječanstvo osjetiti samo negativne posljedice
zbog postajanja istih.
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Što da ljudi drugo kažu na nešto što NIJE PRIRODNO?!
Stella, a kako ti definiraš prirodno?
Biologija ti baš ne ide, ha? Mislim, nema veze, al' znaš kako kažu, ono što je pametnom sramota, onom drugom je za hvalu...
Preporuka: imaš pregršt literature koja nije zaključana u tamnom, mračnom podrumu, prouči pojavnost homoseksualnosti u životinjskim vrstama, pa se onda vrati i smisli neki drugi način za ispoljavanje svojih primitivnih stavova, a ovaj o (ne)prirodnom, radije preskoči. Recimo, pozovi se na bibliju, možda si u tom području informiranija.
A i tebi ne znam što bih rekla, ako sama ne vidiš da homoseksualnost nije prirodna pojava.
Jel Adam i Eva ili Adam i Adam/Eva i Eva?
Hoće li novi ljudski život dati kombinacija 2 muškarca/2 žene ili ipak muško-ženska kombinacija? Koliko god to tebi zvučalo primitivno...
Argument Eve i Adama zdravom prirodnom logikom vodi do mogućeg zaključka da je homoseksualnost nastala incestuoznim razmnožavanjem djeca Adama i Eve.
Zablokirat će server od silne ostrašćenosti forumaša na ovu temu
P.S. Nikad nitko u nezavisnoj državi Hrvatskoj neće imati ni približna, a pogotovo ne veća prava od hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata i točka!