marijuanchagerMislim da je većina forumaša na ovu temu promašila stoljeće. Da ste kojim slučajem živjeli u srednjem vijeku, tada bi ovo sve što govorite bila prava stvar.
pa veći dio hrvatskog klera još uvijek živi u srednjem vijeku. zaboravili su da žive u modernim vremenima, demokraciji i koriste sve balgodati 21. stoljeća.
Varaš se, ne žive samo kleri u srednjem vijeku, nego svi ljudi uključujući i tebe samo zbog tvoje prevelike pismenosti i visokog ega toga nisi svjestan, iako je u srednjem vijeku bilo daleko pismenijih ljudi od tebe.
marijuanchager Ovako, ispadate smiješni spominjući ljude koji se hrane po kantama za smeće, a većina vas ima vremena i novca cijeli Božji dan trkeljati fraze koje se uče po kojekakvim kumrovečkim školama.
nisu li ti ljudi zaslužili da se barem dio novca koji uplaćuju kroz poreze vrati njima. uostalom, bubalo ne daje vlastiti novac već novac iz proračuna koji ne puni samo on. malo više svijesti u trošenju javnih sredstava koje daruje crkve kupujući vlastitu indulgenciju ili perući vlastitu savjest. crkva dobija i previše novca iz proračuna, nametnut je crkveni porez koji i sam plaćam mada sam zakleti ateista. unatoč činjenici teškog života građana hrvatske, crkva se ne libi kupati se u luksuzu. očekivao sam daleko angažiraniju crkvu koja bi bila na putu djela Juraja Dobrile i imenjaka mu Strossmayera. ponovi povijest te dvojice crkvenih velikana ali nemoj izdvajati činjenice koje tebi odgovaraju. ovo o kumrovečkoj školi je tipično etiketiranje osoba koje nemaju argumenata u raspravi i dokaz netolerancije i maloumnosti.
U pravu je chager, ljudi trkeljaju ovdje po forumu ne znajući da žive u srednjem vijeku, a na kavama u gradu ne žele dati kunu prosjacima već se izruguju s njima da su najveći lopovi, od svih nesretnih ljudi okreću glavu na ulici, a dok istovremeno velikim bijelim zubima skidaju braboljke sa šupka svim lopovima i manipulatorima ne usuđujući im se reći ovo što trkeljaju po forumu. Sve se odnosi i na mene osim ovo za prosjake jer kad mi dođe bilo koji prosjak uvijek dobije 5 kn, pa ako mogu dati za cigarete 20 kn dnevno zašto ne bi mogao dati i prosjacima 10-20 kn dnevno. Prosjačenje je posao kao i svaki drugi, jer da ima posla policija ne bi dozvolila prosjačenje. (evo da i ja jednom stajem u obranu policije

)
marijuanchager Ne zamjeram nikome, zapravo, puno je istine u vašim postovima. To je krivnja same Crkve, odnosno ljudi koji ju vode. Potrebno je razboritosti u ovim vremenima, a sotona ne bira sredstva.
a sotona se nalazi odmah iza oltara.[
Odlično nadopunjavanje. Zlo uvijek traži oprost grijeha od crkve a pritom prenosi to zlo i na vodeće ljude u crkvi, jer i najsvetijem čovjeku gotovo je nemoguće oduprijeti utjecaju sotone pa kleri nesvjesno to zlo šire na narod (nisu svi kleri takvi).
Najbolji način da sotona zavlada je da se narodu obraća kao Bog ili kao Domoljub!
marijuanchagerIpak, ne uvažavati argumente i različito mišljenje nije ono što očekujem od takvih. Ako Crkvi zamjerate jednoumlje i politički angažman, što onda reći o vašem angažmanu i vašoj "strani".
iz tvojih postova se očituje netrepeljivost i etiketiranje pa je napisano i kvotano smiješno.
Nije to etiketiranje nego argument, a najbolje je to opisao kardinal Vinko Puljić prije neki dan u Mariji Bistrici kad je rekao: "Kukavice ne mogu graditi budućnost. Samo ljudi spremni na žrtvu, sposobni su graditi sretniju budućnost", no međutim u Hrvatskoj samo lopovi nisu kukavice.
marijuanchagerOpravdanost investicije Grada u ovaj kompleks vidim u desecima radnih mjesta koje je Crkva angažirala u izgradnji. Tri godine ispunjavaju nadbiskupove snove, pa to košta. Dobar dio novca utrošenog u ovaj projekt dolazi iz donacija, pa to možemo nazvati i onako kako bi danas mnogi htjeli živjeti - da drugi daju, a mi Hrvati da trošimo.
možeš misliti, deseci radnih mjesta u investiciju koja služi biskupovom luksuzu. škola u kojoj je pao strop ipak školuje buduće kadrove za punjenje proračuna koji će pijani političar tipa bubala trošiti šakom i kapom.
Ne vidim problem u tome što crkva gradi luksuzno, pa jedna je crkva. Problem je što su tisuće drugih lopova pokrali milijarde i namjerno uništili gospodarstvo radi vlastitog bogaćenja, pa sad ajmo pljuvat po crkvi.
Ako itko ima razloga da stavlja zlatne slavine u kupaonicama onda je to crkva, a ako pogledamo u kupaonice direktora državnih firmi i onih koji rade za njih vidjet ćemo zlatne implantate mozgova koji su nepromišljeno od Hrvata napravili robove.
Kleri nisu za ništa krivi, pa tek su prije 20 godina dobili slobodu. Zar ste mislili da će komunisti koji su obukli drugačija odijela prestati manipulirati crkvom. Nije realno očekivati da kleri u samo 20 godina uspiju razotkriti sotonu kako bi se borili protiv nje, ali još je veći problem što će jako teško prepoznati kakva će odijela nositi idućih 20 godina.
marijuanchager Što se tiče ulaganja u druge vjerske zajednice, ono ovisi o broju potencijalnih vjernika-birača. Pa dopustite da nije nitko lud ulagati u ono što mu se ne isplati. Samo naprijed, očekujem bar 100 postova protiv Crkve, a dobar dio vas, licemjerno, uopće to ne pokazuje u stvarnosti.
ustavom je zajamčena ravnopravnost svih vjerskih zajednica i ne ovisi o broju vjernika birača. obožavam legaliste poput tebe. citirao bih balaševića ali riječi su vulgarne, a plitki ljudi poput tebe odmah neke izvode smatrati netolerantnim.
Mislim, pored financiranja 100.000 udruga (to su sigurno osnivali po rječniku Bratoljuba Klaića), ne vidim uopće problem da država financira i 1.000 religija.
Pa kad su porezi na plaće i PDV tako visoki, treba svima podijeliti nek rade. Filozofi su uvijek bili na cijeni i u većini slučajeva bili su podložni vlasti, čast iznimkama.