problem s mladorvackim orjunasima je sto ne citaju napisano. pa i ako procitaju, ne shvate. dakle, bilo je rijeci o mladima, a ne o starima, tj. o tadasnjoj vlasti / rezimu. poredba se, ponavljam (dvaput bi trebalo biti dovoljno i magarcima), odnosi na razmisljanja / zelje / slobode
Skriveni sadržaj
ondasnje
i
Skriveni sadržaj
razmisljanja / zelje / slobode danasnje mladosti.
...
AngeliumJesu li smjeli reći da su Hrvati javno ? Nisu
naravno da jesu. samo, biti Hrvatom i biti slobodan ne ide u istu recenicu, osim ako ju ne tretiras sredstvima za suzbijanje zdrave pameti.
Jesu li smjeli javno reći da su kršćani ? Nisu.
naravno da jesu. samo, biti krscaninom i biti slobodan ne stane u istu recenicu, osim ako ju...
Jesu li smjeli javno otpjevati Vilu Velebitu a da se nisu susreli s represivnim aparatom milicije i udbe? Nisu.
naravno da jesu. pjevao ja tu pjesmu svaki put kad sam planinario po Velebitu.
Ja sam recimo kršten u tajnosti jer se drugačije nije smjelo,
„Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.” (Dobrica Ćosić)
moj otac završio u zatvoru jer nije dopustio da mi sestra bude pionir.
nesto ne vjerujem u tu pricu, ali ajde de. zato je tebi dopustio da budes clan ustaske mladezi. a to je prica o Krunoslavu Fehiru i njegovom ocu. steta sto za takvu "ljubav" prema djeci roditelji ne zavrsavaju na dozivotnoj robiji.
Živiš i radiš samo ono što ti partija dopusti, a svoje mišljenje ne smiješ reći.
cak ni anonimno ga ne smijes reci, sto je uistinu porazno - zar ne? dakle, javi mi kad napises nesto na Forumu 031 sto se ne slaze sa sluzbenim stavom
Partije. mozes i na PM. tko zna, mozda tada dobijes priliku i upoznati Vilenjaka uzivo? malo ko u Osijeku poznaje Velebit kao ja - mozda te povedem sa sobom u razgledanje runolista? no prvo izgradi svoje vlastito JA / zasluzi ljudski odnos.
...
slobodno se preseli
i tako zavrsava prica o spomeniku crvenom fici. to mu je i osnovna funkcija -> prepoznavanje unutrasnjih neprijatelja / zgusnjavanje ksenofobicnih redova / palanacka idolatrija. a to je upravo dijametralno suprotno svemu onome sto predstavlja rijec -> grad.