kako imam raznolik glazbeni ukus i volim eksperimentirati imam više naj bendova ovisno o glazbenom pravcu..
moji bendovi su:
Pink Floyd - the best of classic rock
Isis - the best of sludge
Massive Attack - the best of downtempo, trip-hop
Tom Waits - the best of jazz, glazbi sličnoj jazzu
Porcupine Tree - the best of noviji rock
Što se tiče bandova rijetko kad mi se nešto u potpunosti svidi,ali evo nekih od mojih naj bendova:
Nirvana,Pixies,Nick Cave,Tracy Chapman, Skunk Anansie,David Bowie,Joy division
U biti imam razdoblja kad mi neke grupe odgovaraju više od drugih tak da mi je teško izabrat baš naj,naj bend.
i kod mene je pretežito po razdobljima tj. kako se osjećam i što mi odgovara, ali su ovi nekako all time favs (bar se dosta vremena drže na ovom mjestu od zadnje izmjene)
Ja se isto tako uvijek vraćam Nirvani. Nekad ih ne slušam po godinu dana,pa onda imam razdoblje kad ih slušam non stop i tak stalno. Primjetila sam da uvijek kad ih slušam da mi se neki peh dogodi-čudno
Ja se isto tako uvijek vraćam Nirvani. Nekad ih ne slušam po godinu dana,pa onda imam razdoblje kad ih slušam non stop i tak stalno. Primjetila sam da uvijek kad ih slušam da mi se neki peh dogodi-čudno
meni se uvijek dogodi neki peh kad poslušam neku ženu...nimalo čudno...
Što se tiče bandova rijetko kad mi se nešto u potpunosti svidi,ali evo nekih od mojih naj bendova:
Nirvana,Pixies,Nick Cave,Tracy Chapman, Skunk Anansie,David Bowie,Joy division
U biti imam razdoblja kad mi neke grupe odgovaraju više od drugih tak da mi je teško izabrat baš naj,naj bend.
svaka čast na izboru; ja bi ih malo drugačije posložio; cave bi mi definitivno bio na prvom mjestu... jedino me zanima kako se osjećaš kad izađeš van, a svugdje oko tebe svira neki trash???
svaka čast na izboru; ja bi ih malo drugačije posložio; cave bi mi definitivno bio na prvom mjestu... jedino me zanima kako se osjećaš kad izađeš van, a svugdje oko tebe svira neki trash???
Kad izađem van,zapravo budem vani a ne u nekim kafovima.Dobro,kad je stvarno jako hladno onda odemo negdje ali to već bude kasno navečer tako da ne ostajem dugo unutra.
A neka mjesta potpuno izbjegavam-gdje "glazbu" ne mogu podnijet.
Zanima me jesi li možda bio na koncertu Nick Cavea?
Ja nisam imala love da odem, al sad već skupljam lovu za Pixies U Zg.
bio sam ovo ljeto na szigetu, u budimpešti i bilo je više nego predobro... nadam se da ću opet, negdje, uskoro, imat priliku otići na njegov koncert
ove godine su na szigetu Robert Plant and Strange Sensation
bio sam ovo ljeto na szigetu, u budimpešti i bilo je više nego predobro... nadam se da ću opet, negdje, uskoro, imat priliku otići na njegov koncert
ove godine su na szigetu Robert Plant and Strange Sensation
Meni je preveliki izbor, ne znam mogu li ikoga navesti, ali evo probat cu iz svih vrsti glazbe koje slusam uzeti po barem jednog
W.A. Mozart, The Who, Mad Caddies, Stevie Ray Vaughan, Joe Satriani, Trans-Siberian Orchestra, Six Pack, Van Halen, In Flames, Richard Clayderman, James Blunt, B. Smetana, U2, Toto...
Ja slusam trip-hop, drum'n'bass, downtempo, chillout glazbu, pa su mi najdrazi bendovi Massive Attack, Lamb, Mono, Portishead, Moloko, The Knife, Frou Frou, Morcheeba(stara), Nouvelle Vague, itd., itd.
Hmmm... Najdrazhi bendovi su mi Tool, APC, Doorsi, Monster Magnet, Kyuss, Queens of The Stone Age, Let3, NIN, RATM i Stone Temple Pilotsi... Ayme, puno bendova... XD
U zadnjih nekoliko mjeseci ne mogu se otarasiti Kyuss-a. Konstantno mi je u MP3 playeru.
Osim njih slušam:
Motörhead, Nick Cave&The Bad Seeds, Pink Floyd, Johnny Cash, Calexico, Pulp, QOTSA, John Spencer Blues Explosion, Richard Cheese (Lounge Against The Machine), Zvonko Bogdan, Kraftwerk, Portishead, Massive Attack, Beck, Frank Zappa, klasiku, Hepcat, Beat Junkies, Cypress Hill......
Uf, umorio sam se od nabrajanja....
Uglavnom, foobar je krcat playlistama
U zadnjih nekoliko mjeseci ne mogu se otarasiti Kyuss-a. Konstantno mi je u MP3 playeru.
Osim njih slušam:
Motörhead, Nick Cave&The Bad Seeds, Pink Floyd, Johnny Cash, Calexico, Pulp, QOTSA, John Spencer Blues Explosion, Richard Cheese (Lounge Against The Machine), Zvonko Bogdan, Kraftwerk, Portishead, Massive Attack, Beck, Frank Zappa, klasiku, Hepcat, Beat Junkies, Cypress Hill......
Kyuss su stvarno dobri, a i tvoja lista isto.
Jel Bazooka Joe prema pjesmi Big Blacka?
Kyuss su stvarno dobri, a i tvoja lista isto.
Jel Bazooka Joe prema pjesmi Big Blacka?
Of kors
Prva upotreba na faksu - počeli smo partiju Counter Strikea (do tada sam bio nick bouncer) kad je počela svirati stvar... Trk u konzolu i promijenio nick. Tako je i ostalo...
nije pošteno.. lako nabrojat sto bendova. mučenje je kad se moraš odlučit za 2-3.. meni je trebalo 10 minuta prije nego sam se prisilio da stisnem "Pošaljite" na svoj top3 u kojem nemam talking headse
evo ovako. The Band of all times je QUEEN!!! A onda slijede Depeche Mode, Massive Attack, Red Hot Chilli Peppers, Placebo, Staind, Rolling Stones, Placebo, Foo Fighters, Chemical Brothers, Prodigy...
ja imam dvije kategorije :
sixpack, overflow, gužva, grupa , pennywise, less than jake, ska-p, teen idol, millencolin, slick shoes, catch 22.........
cake, doves , the national, mae, plus 44, strays dont sleep, the subways, ramirez,jimmy eat world, tegan and sara, radikal dub kolektiv, dubioza.... and many many more ....
Ja cu isto navesti tri grupe različitih žanrova, u svakoj po nekoliko meni najdražih izvođača tog žanra iliti Taga.
1. TECHNICAL & HC PUNK ROCK - Rise Against, Propagandhi, Strung Out, A Wilhelm Scream, Venerea, With Honor, Much The Same, Comeback Kid, Dalys Gone Wrong, The Idoru...
2. METALCORE - Bullet For My Valentine, All That Reimains, As I Lay Dying, Shai Hulud, Bridge To Solace, Trivium, In Flames...
3. NEW BRITISH ROCK & INDIE ROCK - Kaiser Chiefs, Killers, Arctic Monkeys, Bloc Party, Franz Ferdinand, Fire When Ready, Mogwai, Yaphett Kotto, Explosions In The Sky...
No glazba je moj život, bavim se glazbom na više različitih načina, volim stvarno jako puno toga, obožavam i klasiku, poslušam i dobar pop ( tu večinom mislim na odlične solo vokale tipa Seal, James Blunt, Jack Johnson ), Balašević je car, ima i dobre elektronike, jazza, blues je nešto predivno, ska je fantastičan za ples, Elvis je najbolji vokal u povijesti, Johnny Cash je nesto posebno, Lou Reed je fantastican, Leonard Cohen, ma ne vrijedi nabrajati, previše je toga...
Jednostavno kada voliš glazbu ne možeš biti orijentiran na nekoliko izvođača. Moja last fm lista dovoljno govori o tome da nema nikakve šanse da me nekoliko dana drži nešto isto. www.last.fm/user/3vilp
jefferson airplane, doorsi, nick cave (i novi grinderman), nirvana, zeppelini, bowie, haustor, tj. rundek (ako prihvaćate i domaće), van morrison je isto super...i ... a sjetim se ja još....
bjork voliš ili ne voliš, ne postoji nešto između, iako se slažem da su mi neke stvari ipak malo "prenerazumljive"; stvar je u tome što svaki puta prekorači horizont očekivanja i iznenadi... uopće je ne treba probati razumjeti, već je samo slušati...
Dvije grupe.
1. Bob Dylan, The Rolling Stones, Dire Straits, Bruce Springsteen, Bruce Dickinson, Eric Clapton, Dinosaur Jr, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Doors... (to nije ni približno, ali ove najčešće slušam)
2. Bright Eyes, Velvet Revolver, The Killers, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Tenacious D, Red Hot Chili Peppers, Pixies, The Libertines, Bloc Party, !!!... (ovo su neke novije koje sve češće slušam, izuzetak Pixies)
TOP 3: Bob Dylan, Dinosaur Jr, Arctic Monkeys...
Dvije grupe.
1. Bob Dylan, The Rolling Stones, Dire Straits, Bruce Springsteen, Bruce Dickinson, Eric Clapton, Dinosaur Jr, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Doors... (to nije ni približno, ali ove najčešće slušam)
2. Bright Eyes, Velvet Revolver, The Killers, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Tenacious D, Red Hot Chili Peppers, Pixies, The Libertines, Bloc Party, !!!... (ovo su neke novije koje sve češće slušam, izuzetak Pixies)
TOP 3: Bob Dylan, Dinosaur Jr, Arctic Monkeys...
Slušam skoro sve al najbolji su mi:
Ramones, Motorhead, Zeke, Kyuss, Fu manchu, Johnny Cash, Pantera, Anthrax, Black Sabbath, Rambo Amadeus, Gotan project, Zabranjeno pušenje (stare stvari), Tvonko Bogdan (nije bend al ga obožavam) ima još toga sam se nemogu sjetit, u zadnje vrijeme slušam stare rock bendove iz 60, 70 ih i mogu izdvojit par koji su mi ludilo John Mayalls bluesbreakers, Grand funk railroad, Budgie (prezakon), Creedence clearwater revival, The band of gipsies, Uriah heep
Mene je njegov novi, Cassadaga, zaista oduševio. Osim uvodne pjesme, koja mi je potpuno nerazumljiva, sve ostale su dobre, pa i više od toga...
Eto isto preporuka: J Mascis - Martin + Me
Akustični lider Dinosaur Jr... posebno bih istaknuo "What else is new", čak mi je bolja od Dinosaurovog originala...
Ok... čini mi se da ću ostati prilično usamljena u svom izboru =)
The Roots. Kad se radi o kojekakvim "greatest" listama, oni su najzanemareniji bend ikad. Sramota
Led Zeppelin,Prodigy, Depeche mode,AC/DC,Aerosmith,Skid Row,Deep Purple,Whitesnake,The Ramones,Basement Jaxx,Moloko,Dubioza Kolektiv,Asian dub foundation,Maideni,Pantera
aaa ajmee ima ih joššš kojih se mogu naslušat...
ska bendovi,hmmm onda još atheist rap...antenat,stilnes...aaa joj svega
ajme..pa tu bi se dalo danima pisat i raspravljat. eto onda i mojih bendova,bez nekog posebnog reda:
Killers,Ignite,Nirvana,Queens of the stone age, Sonic Youth,Velvet Underground,Smithis,NIN,Joy Division,Pixies,The Cure,Dinosaur Jr.,Stone Temple Pilots,Six Pack,Debeli precjednik,Darkwood Dub,Moloko....ma ima ih
1.Pink Floyd ( naravno, i nick je u stilu ( no dobro i lokacija))
2. rekla bi Dream Theater, al fakat sam ih premalo slušala, al sve što znam mi predobro, pa onda
Deep Purple, Led Zeppelin, Nick Drake,Simple Minds, The Clash, The Doors, The Cure, The Who, Bob Dylan, Van Morisson, Janis Joplin, Grateful Dead, David Bowie, Dire Straits, Kings of Convenience, Riblja Čorba,Zadruga,TBF.
a od metalaca ( il šta li su) su ok Alice Copper, Iced Earth, The Cult,Iron Maiden, Metallica, Sonata Artica.
ugl, to je to.,nije da znam svu diskografiju svih izvođača ( osim Floyda, naravno)al kolko znam dobro je.
1.Pink Floyd ( naravno, i nick je u stilu ( no dobro i lokacija))
2. rekla bi Dream Theater, al fakat sam ih premalo slušala, al sve što znam mi predobro, pa onda
Deep Purple, Led Zeppelin, Nick Drake,Simple Minds, The Clash, The Doors, The Cure, The Who, Bob Dylan, Van Morisson, Janis Joplin, Grateful Dead, David Bowie, Dire Straits, Kings of Convenience, Riblja Čorba,Zadruga,TBF.
a od metalaca ( il šta li su) su ok Alice Copper, Iced Earth, The Cult,Iron Maiden, Metallica, Sonata Artica.
ugl, to je to.,nije da znam svu diskografiju svih izvođača ( osim Floyda, naravno)al kolko znam dobro je.
ovisi također o razdoblju...oni dani u mjesecu i to...al ima par vrlo dobrih kao što su...
Bad Copy, hladno pivo, nickelback, gnarls barkley i tram 11...to je to...
Peter Green's Fleetwood Mac/ Bluesbreakers/ Splinter Group
Creedence Clearwater Revival
Pink Floyd
The Doors
Led Zeppelin/ Black Sabbath/ Deep Purple
Rolling Stones
Cream/ Derek And The Dominoes/ Yardbirds
Dire Straits
Average White Band
The Beatles
Hmm... Ne znam... Ima toga jaako puno, i ovisi koji albumi... Al ajd 3 različita koji su mi bili faze, koraci kroz glazbu u životu...
Azra - još tamo negdi u osnovnoj školi...
SOAD - kroz srednju, prva 3 albuma su mi odlična, zadnja 2 tak tak...
A sad poslušam svašta, od starog rocka do mrtvog metala, no najčešće vrtim Slayer...
Po ovome što većina piše, tu smo si negdi...
Keep it rockin!!!
Aa, lamb of god, chimaira... Ove druge mi lega sluša od prvog albuma... Zarazio me...
Sjetio sam se još jednih, agony scene, imaju obrađeno paint it black...