Jesen uz Osječko 2009.

Kultura, zabava, sport, hobby

Jesen uz Osječko 2009.

zna li netko nesto vise mozda?? nesto sam nacula da ce poceti vec sredinom, tj. krajem 9.mj? netko? nesto? tnx 8)

Edit: Moderator, 28.09.2009.

Važna obavijest!

Umjesto Jesen uz Osječko, ove godine se održava manifestacija:
Dani prvog hrvatskog piva 2009.
đizs... znat ćeš na vrijeme, al ne vjerujem da će bit u 9. mjesecu jer već dosta puno godina bude polovicom 10., nagađanja ne volim al mislim da će svirat Let 3 i Majke ;)
exHOP3on

Let 3 i Majke

a tko ce drugi... LOL
hahaha a psihomodo pop? šta bi s njima? jel bi i njih pobio?
e i TBF nije dugo bio u gradu, mogli bi i oni :D
DUŠKO LOKIN .... RITMO LOCO ... :zid: :jupi: :kicking: :kicking:
narode, molim lijepo, kakav nam je trend, ne bi me čudilo da nam ove jeseni zacvrkuta Minea sa vrapcima i komarcima :-) :-)

Re: Jesen uz Osječko 2009.

ako je istina ono sto sam ja cula, mogli bi se ove godine svi iznenaditi gostovanjem jednog benda iz susjedne nam drzave.. meni jako dragog. ali ne zelim se unaprijed veseliti pa cekam provjerene informacije..

mia donna

ako je istina ono sto sam ja cula, mogli bi se ove godine svi iznenaditi gostovanjem jednog benda iz susjedne nam drzave.. meni jako dragog. ali ne zelim se unaprijed veseliti pa cekam provjerene informacije..

zabranjeno pušenje jelda? ni oni nisu dugo bili :lol:

Mladjo

mia donna

da da, zabranjeno pusenje je u pitanju :twisted: pa sta bi vi, proslo je samo 2 mjeseca... :lol: :lol: eee, ovi koje ja cekam nisu dosad bili u os... :jupi:
mia donna

Mladjo

mia donna

da da, zabranjeno pusenje je u pitanju :twisted: pa sta bi vi, proslo je samo 2 mjeseca... :lol: :lol: eee, ovi koje ja cekam nisu dosad bili u os... :jupi:

čuo sam za jedan drugi bend iz susjedne države, koji su bili već u Osijeku, ali bi mogli sad prvi put zasvirati i na pivskom.
ja sam čuo da će biti neki bend sa gitarama i nekakvim bubnjevima i bas gitarom, čak će i pjevača dovesti....

možda nije istina al tak se priča....
saba

ja sam čuo da će biti neki bend sa gitarama i nekakvim bubnjevima i bas gitarom, čak će i pjevača dovesti....

možda nije istina al tak se priča....

Tako nešto da će doći u Osijek? Ma sumnjam da je to istina.
nemam pojma, ja sam samo tako nešt načuo....

www.jesenuzosjecko.hr/iron_maiden_na_danima_piva
wtf?
lol
došao sam do nekih insajderskih informacija da ove godine ništa od Dana Piva...
Evil Poodingh

došao sam do nekih insajderskih informacija da ove godine ništa od Dana Piva...

pa ne bih se baš okladio.....istina je da nemaju para, zato što su pretjerano uložili u novu ambalažu, reklamu i slogan.
mislim da će ipak biti
od 01.10.2009 pa skroz do 11.10.2009.

odlično isplanirani datumi, četvrtak 08.10.2009. je neradni dan.
ja sam čuo da će ove godine dani piva biti jači nego ikad prije..
Ja nista nisam cuo,ali se nadam da nece bit let3,makar ih obozavam,niti tbf..i njih obozavam al sto je previse je previse :D
Nesto novo,nesto divlje
Necro

Ja nista nisam cuo,ali se nadam da nece bit let3,makar ih obozavam,niti tbf..i njih obozavam al sto je previse je previse :D
Nesto novo,nesto divlje

samo da to divlje nema u nazivu uz sebe imenicu jagode...
pavijan

Necro

Nesto novo,nesto divlje

samo da to divlje nema u nazivu uz sebe imenicu jagode...

hahahhaahah,preedobro...nemogu doc sebi...ahahahaa

ja sam nešto načula da će biti psihomodo.. a i danas sam negdje pročitala da će početi 17.9., ali kao, još se možda i pomjeri... i sad čekam program... i potvrdu ovih 'mojih'... :roll:

mia donna

ja sam nešto načula da će biti psihomodo.. a i danas sam negdje pročitala da će početi 17.9., ali kao, još se možda i pomjeri... i sad čekam program... i potvrdu ovih 'mojih'... :roll:

psihomodo? odlično, oni još nisu bili
gobac dugo nije hodočastio osijek,to bi bio pravi tulum , al zamalo !

kada bi netko bar pozvao kawasaki 3p - imaju sjajan novi album - idu bugari - i gledao sam ih uživo na vinkovačkom RUR-u i stvarno rasturaju.
Album im se može skinit na bt junkie-u, pa poslušajte!
Kawasaki3P bi baš fino legli, Jura Stublić i Film također.

NEMA dana piva ove godine :(

upravo saznah da se ove godine NEĆE održati dani piva :(
zbog fucking recesije u osječkoj pivovari.
e pa osječka pivovaro, srami se, ne prepoznaješ dobru energiju ovoga grada!
lažeš!? :(

a bed, morat ću si organizirat vlastite dane piva :D
JA sam to već napisao na prethodnoj strani, nitko nije vjerovao...

Iskreno, meni je drago da neće biti kirvajske fešte, a oni koji uistinu žele ćuti te bendove će platiti za njihovu klupsku svirku kojih će sigurno biti, jer bit će vjerojatno opet Tuborg Green Festa, imamo Teatar, ponovno će se otvoriti United u novom prostoru...

Ako se mene pita, taj kirvaj gdje 90% publike dolazi eto tako da dodje je nepotreban, a i možda sada napokon ljudi prestanu sa razmišljanjem tipa "zašto doći gledati taj i taj bend i platiti kada sam ih gledao već na danima piva" i napokon shvate kakva je razlika između klupske i kirvajske svirke ;)
Jebemu, meni je to vrhunac godine...
Fak...
Osjećam dah sarkazma u ovom postu :D
ennna

Krivo saznaješ.

Nije u pitanju nikakva recesija, nego procjena marketinga pivovare da se u tu manifestaciju, nakon ogromnih (za njih) ulaganja u marketing u posljednje vrijeme, ne isplati ulagati.

Pravi organizator, Noktua, razmišlja da istu stvar ponudi drugim pivovarama. Tu se malo čudiim - što će uopće pivovarama ta Noktua? Dovesti bendove i postaviti šator može svatko, no ne može ih i svatko platiti. I ja se slažem da je dosta besplatnih manifestacija koje plaća Grad, Pivovara ili netko treći, a onda se organizator hvali da je napunio šator. Krajnje je vrijeme da se počne na jedan zapadni, civilizirani način vrednovati glazbu i koncerte, a to znači plaćati ulaznice.

Ujedno, nakon gostovanja direktora Komaka u emisiji cijenjenog novinara Flaudera na Ostv, stječe se dojam da taj čovjek zaista ima dobre namjere, a da li ima i znanja to ćemo vidjeti. Već je borba protiv Gucića, Glavaša i nekih probisvjeta koji su se nakotili u toj pivovari (a navodno predstavljaju radnike) dovoljno zahtjevan posao. Smjer kojim je pivovara krenula ne čini se loš, zasad.
kmeeeeeeeeeeeeee!!!!! :( :( :(
Koje sranje... Grad ima Osiječke ljetne noći uz Ožujsko, a Jesen uz Osiječko neće bit... Sa svih strana trešte cajke i taka sranja i sad ukidaju i ono malo rock sadržaja....
NEEEEEE
yebo vas rock!! kazu da ce biti sator i da ce biti tamburasa!! šta ti više treba ??
W.M. Felt

ennna

Smjer kojim je pivovara krenula ne čini se loš, zasad.

ne bih se složio, nego sasvim suprotno. jesen uz osječko se neće održati, na osječkim noćima sponzor je ožujsko, iako je bilo prvo ponuđeno osječkoj pivovari, ovi htjeli rušiti cijenu i na kraju popušili, otvara se sutra pandur, uleće carlsberg - jedva dočekao, isto kao i ožujsko, platili kampanju 5 milijuna kuna, spotovi već viđeni, zapakirani u novo ruho (SP u nogometu, reklame za karlovačko, japanac, francuz, a kod njih slavonac dalmatinac...), smisao za marketing im je malo jači, kiksaju u svom gradu, što je sramota.
muvifrik

W.M. Felt

ennna

Smjer kojim je pivovara krenula ne čini se loš, zasad.

ne bih se složio, nego sasvim suprotno. jesen uz osječko se neće održati, na osječkim noćima sponzor je ožujsko, iako je bilo prvo ponuđeno osječkoj pivovari, ovi htjeli rušiti cijenu i na kraju popušili, otvara se sutra pandur, uleće carlsberg - jedva dočekao, isto kao i ožujsko, platili kampanju 5 milijuna kuna, spotovi već viđeni, zapakirani u novo ruho (SP u nogometu, reklame za karlovačko, japanac, francuz, a kod njih slavonac dalmatinac...), smisao za marketing im je malo jači, kiksaju u svom gradu, što je sramota.

Ne tvrdim da je Pivovara počela oduševljavati, no za tu je firmu bilo kakav marketing uspjeh, prije toga ga nije bilo uopće. Problem je što je njima marketing neophodan za tržiše izvan Osijeka, a tu su dani piva u Osijeku nepotrebni. Što se tiče ugovora sa kafićima, tu su očito znatno lošiji od konkurencije, ali oni vjerojatno znaju zašto. Da se razumijemo, za tu firmu bi bio uspjeh da ne ode u stečaj, te da se u dogledno vrijeme proda ozbiljnoj europskoj firmi, dakle nešto poput Karlovačke. Usput, marketing svih hrvatskih firmi dosadan je i predvidljiv, i tu se Pivovari nema što puno zamjeriti.
sorry al izrekao si glupost.njima ne treba marketing u njihovom gradu?pa prvo moraš biti vodeći brand u svome gradu da bi uspio bilo gdje dalje.ako ne možeš sklopiti ugovore sa kafićima u svome gradu kako očekuješ da to napraviš bilo gdje dalje?
felte zar ti stvarno misliš da svi u karlovcu piju karlovačko a ne ožujsko, laško, pan il šta ti ja znam koje pivo ???

asko potpisujem

NEEEEEE :( Dabog' da propali !!! :evil:
dobro je, preživit čemo i uz tambure...
neČe svi... jebo to sve...
ma ovaj grad je propao 100 posto....kako je ljepo vidjeti da još jedna stvar koja nisu cajke propadne u našemu gradu....nisu trebali toliko teksta napisati bezveze mogli su samo napisati boli nas kurac za vas nema ga ove godine....

i koja budala ulaže u izgled boce i etikete..pa baš me briga da je u zlatnoj boci sa etiketom koju je sam isus bog dizanirao ako vam je pivo smeće nebi ga i dalje pio...isuse bože koliko retardiranih ljudi ima u ovome gradu....

što se mene tiče više nepijem osiječko i dabog da propali ili da ih netko proda nekome izvana...
ne imati bar 50% u svom gradu, u bar 50% kafića je idiotizam. najstarije pivo u hrvatskoj? jel to znači da ih prodaju samo penzionerima? drugi su puno agresivniji i grebu i uvaljuju se gdje stignu. njima posao sam pokuca na vrata a oni to upropaste. pod hitno zaposliti tamo nekoga tko zna kako se to radi.

jedino što primjećujem da se kvaliteta piva malo popravila, pa sam uspio izbjeći redovitu glavobolju poslje konzumiranja veće količine istog. :)
neću tambureeeeeeeeee
neću i neću

ajd dovedite one za skakanje i vrtenje žarulja, one iz inostranstva, no way da propadnete

mene samo tješi ovo dejvid morales, pa nešt piše osječko
ajd barem će se piti
Ma bitno da se loče :drunk:
pa da
poslije 5 osječkih, tamnih, briga te što pušćaju
samo da je haus

blažena vremena kad se pivo prodavalo za medeka na jeseni uz osječko
Neka bar bude Tuborg Green Fest...
a neka bude jelen pivo fest
điiizssssss
oćemo jesen uz osječko i da je pola litre medek
Prosvjeduj.

[uklonjeno]. hvala
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
>.<'''''''''''''''''''''
muvifrik

ne imati bar 50% u svom gradu, u bar 50% kafića je idiotizam. najstarije pivo u hrvatskoj? jel to znači da ih prodaju samo penzionerima? drugi su puno agresivniji i grebu i uvaljuju se gdje stignu. njima posao sam pokuca na vrata a oni to upropaste. pod hitno zaposliti tamo nekoga tko zna kako se to radi.

pogledaj malo tko drži ostale pivovare, odnosno u kojim su grupacijama, mislim da oni imaju puno više novaca od osječke pivovare, i zato mogu bit agresivni s puno boljim ponudama, al da bi trebali zaposlit nekog tko ce se borit malo agresivnije svakako
oće bit alternativna jesen osječkog jednistva (AJOJ)
napravi pa će i biti :D
netko se isto tako zainatio onim lopinama iz onog "studentskog zbora" pa je dokazao neke stvari.
Ja sam za taj AJOJ... Sam da je bilo šta osim cajki, jer NEPOKORENI grad postaje leglo cajkaroša... Kad smo to zaslužili... Tamburice ionak slušaju penzići, a mladež treba nešto divlje živahnije, da izznoji taj alkohol iz sebe... Ja sam za prosvijed pred pivovarom...
Dex

Ja sam za taj AJOJ... Sam da je bilo šta osim cajki, jer NEPOKORENI grad postaje leglo cajkaroša... Kad smo to zaslužili... Tamburice ionak slušaju penzići, a mladež treba nešto divlje živahnije, da izznoji taj alkohol iz sebe... Ja sam za prosvijed pred pivovarom...

Sta ti pricas?? west, q, koktel i donji dio bastiona pustaju cajke imas klubova di se ne pustaju cajke i za to ne kenjaj da nema! a i to jesen uz osjecko je postalo dosadno jer je svake godine jedno te isto i dojadilo je vec to

Šta god vi rekli; koliko god ljudima ide na živce što su svake godine skoro isti izvođači, i što smatrate da bi se vjerojatno glazba trebala više cijenit plaćanjem ulaznice, umjesto besplatnim ulazom, meni je svejedno žao što jeseni uz osječko neće biti, voljela sam taj dio godine, bilo je veselo i imala sam tih 10 dana svaki dan negdje za otići, opustit se, bilo uz tambure ili neki bend. A vjerujem da nisam jedina.
A morali su nam ukinuti i (jedinu) ludu zabavu u ovom gradu! Pa se onda izvlače na foru: ''Joj, jadni smo, nemamo sredstava za NAJPOZNATIJU osječku manifesticiju...''

A imaju za dizajn NOVE boce!! Totalno bespotrebno!!
K'o da je jednom alkiću i pijanduri bitno dal' pije iz stare ili nove boce...Pivo je pivo!
A gdje se Osječko najviše točilo i prodavalo?! Mislim da upravo na ''Jeseni uz Osječko''!! Ispravite me ako griješim.

Nije moralo biti i ove godine besple...da se to htjelo organizirati, mogao se naplaćivati ulaz...nekih 10 kn, ne bi bilo puno, pa ne bi bilo izgovora...

To je gore nego da su ukinuli ''Osječke ljetne noći''. Što bi bilo kad bi Varaždin ukinuo ''Špancirfest''? ... Mislim stvarno. Ne znam što bih rekla: ŠTETA ili SRAMOTA!
Ali recesija je sve opasno opalila po džepu, pa zašto ne bi i njih..?
Mislim kad bi tih par dana naplacivali ulaz 10kn da bi zaradili i vise nego sto su ulozili...
ma samo da mal stanu na kočnicu sa tim blesavi reklamama na tv-u i jumbo plakatima i eto ti novaca za dane piva.... a i to da se naplaćuje ulaz nije loša ideja mislim nije puno odvojit 10 kn za to...ako je to nužno da se oni ipak održaju
offtopic, ali ipak.... sjećam se daj jedan naš profesor iz srednje sav bjesan na cuganje u vezi maturalca izjavio: "Pa ajmo onda lijepo okupiti ta dva razreda,kupiti GAJBU piva i napiti se!!! Pa mislim stvarno!!"
K'o da je jednom alkiću i pijanduri bitno dal' pije iz stare ili nove boce...Pivo je pivo!

e pa sad stellice.., čuj totalka si promašila ono što si htjela reči. svakako je bitno jednom istinskom ljubitelju osječkog piva iz kakve če flaše nategnuti svoj omiljeni rashladni antifriz ako se u nekoj ludoj situaciji pojavi s nekom glavom i recimo glavašem u nekom otmjenom hotelu pred gomilom finih muškaraca te pici. zašto bi ja sad pio jebeni hajniken ili koronu kad mi srce plače za mrzlim osječkim!! naravno da treba i mora imat svjeCki izgled!! flaša je ok, al nalju su sjebali...
sve to zajedno nema veze sa ovim topikom samo bih dodao koliko sam pročitao zadnjih par postova; ako treba platit čemo jebeni upad i 20 kn, al neprodajite nam pivo (bar ne nama) po 10!!
NAS2

e pa sad stellice.., čuj totalka si promašila ono što si htjela reči. svakako je bitno jednom istinskom ljubitelju osječkog piva iz kakve če flaše nategnuti svoj omiljeni rashladni antifriz ako se u nekoj ludoj situaciji pojavi s nekom glavom i recimo glavašem u nekom otmjenom hotelu pred gomilom finih muškaraca te pici. zašto bi ja sad pio jebeni hajniken ili koronu kad mi srce plače za mrzlim osječkim!! naravno da treba i mora imat svjeCki izgled!! flaša je ok, al nalju su sjebali...
sve to zajedno nema veze sa ovim topikom samo bih dodao koliko sam pročitao zadnjih par postova; ako treba platit čemo jebeni upad i 20 kn, al neprodajite nam pivo (bar ne nama) po 10!!

Samo sam htjela skrenuti pozornost na to da su jadni navodno uložili jaako puno u dizajn nove boce, a sad kao nemaju za ''Jesen uz Osječko''.

Inače nisam pivopija, ali dok sam radila u jednom hotelu ovo ljeto, vidjela sam na što ta ''velika investicija'' liči...nova im je naljepnica totalni promašaj...tak' da su taj novac mogli puuno pametnije uložiti u...npr...možda, ''Jesen uz Osječko..''? (y)

Ili još pametnije...da su bar dio tog novca darovali u dobrotvorne svrhe...bar bi učinili nešto korisno i mogli bi se hvalit': ''Donirali smo tu, tu i tu...mi smo jako dobri ljudi i stalo nam je do drugih (a koliko je to istina ... ), a ne do vlastitog džepa...'' :angel:
Stella1989

Samo sam htjela skrenuti pozornost na to da su jadni navodno uložili jaako puno u dizajn nove boce, a sad kao nemaju za ''Jesen uz Osječko''.

Inače nisam pivopija, ali dok sam radila u jednom hotelu ovo ljeto, vidjela sam na što ta ''velika investicija'' liči...nova im je naljepnica totalni promašaj...tak' da su taj novac mogli puuno pametnije uložiti u...npr...možda, ''Jesen uz Osječko..''? (y)

Gledaj, Stella, ti možda misliš da je ulaganje u dizajn nove boce promašaj, dok ja mislim da nisu mogli novce bolje potrošiti ni da su htjeli. Boca izgleda puno bolje, nove etikete, i općeniti dojam je sada puno bolji nego prije. Evo, ja, koji prije nisam ni gledao Osječko sad tu i tamo pokupim koju bocu crnog. Moderniji dizajn = šira publika = veća zarada = financijska baza za organiziranje reklamnih eventova kao što je Jesen uz Osječko.

Prema onom što čujem iz različitih izvora, novac uložen za novi dizajn, kao prvo, ne bi pokrio kompletne troškove organizacije manifestacije, a drugo, u Pivovari su se napravila neka katastrofalna ulaganja zbog kojih je sama Pivovara u nezavidnom financijskom stanju. Koliko od toga je istina, ne znam, zaista.

Ali stvarno si naivna ako misliš da je organizacija nečeg kao Jesen uz Osječko jeftina i isplativa za organizatora.
Frost

Ali stvarno si naivna ako misliš da je organizacija nečeg kao Jesen uz Osječko jeftina i isplativa za organizatora.

Čuj, nemoj ti meni pisati da sam naivna. Ovdje je riječ o tome da nam se ne sviđa što su ukinuli ''Jesen uz Osječko'' ... Kako sam već napisla, ne mora biti besplatan ulaz, već se može naplaćivati, ako ne 10 kn, može i 20 kn. Dobro su oni tamo zarađivali ... Pivo se točilo u totalno NEPRAKTIČNE čaše od pola litre (iz kojih se često pivo prosipalo po drugim ljudima jer se skače i pleše) i još se naplaćivalo 10 kn, kao da si dobio pivo u staklenoj boci ... Tako da ... točili su iz onih bačvi pa im se sigurno dobro isplatilo. A pivnica je od jutra do mraka bila prepuna, a pivo se točilo na svakom koraku! Ja mislim da je sva ta stvar oko nove boce izgovor...pa sad...nek svako misli što želi...

Dobar izgovor zlata vrijedi...
Stella1989

A morali su nam ukinuti i (jedinu) ludu zabavu u ovom gradu! Pa se onda izvlače na foru: ''Joj, jadni smo, nemamo sredstava za NAJPOZNATIJU osječku manifesticiju...''

misliš da je to jedina luda zabava u gradu??? izgleda da si onda puno toga propustila ove godine. nije baš bilo puno al da nije bilo s tim se ne slažem.
osječko je postalo pivo,a samim time i njegovo ime je na cijeni,tako da ne baratate s njim bez veze,proglasavam ga svetim !!!
Stella1989

Čuj, nemoj ti meni pisati da sam naivna. Ovdje je riječ o tome da nam se ne sviđa što su ukinuli ''Jesen uz Osječko'' ... Kako sam već napisla, ne mora biti besplatan ulaz, već se može naplaćivati, ako ne 10 kn, može i 20 kn. Dobro su oni tamo zarađivali ... Pivo se točilo u totalno NEPRAKTIČNE čaše od pola litre (iz kojih se često pivo prosipalo po drugim ljudima jer se skače i pleše) i još se naplaćivalo 10 kn, kao da si dobio pivo u staklenoj boci ... Tako da ... točili su iz onih bačvi pa im se sigurno dobro isplatilo. A pivnica je od jutra do mraka bila prepuna, a pivo se točilo na svakom koraku! Ja mislim da j sva ta stvar oko nove boce izgovor...pa sad...nek svako misli što želi...

Pa ajd, promisli malo o svojim argumentima.

1. Tko će doći ako ulaz bude 20 kn? Definitivno manji broj ljudi, a ako cijenu ulaza kompenziraš nekim zaista kvalitetnim bendom, opet si u minusu jer pare od ulaza moraš ulupat u bend.

2. Plastične čaše od pola litre su najpraktičnije moguće, jer je omjer cijena/volumen odličan. Bi li ti radije staklene čaše od 3 dcl? Uostalom, isplativije bi bilo nabavit stolove gdje ćeš ostavit pivo dok skačeš/plešeš/štogod.

3. Pivo u bačvi nije pivo kakvo dobiješ u trgovini - zaboravila si na CO2 i cijenu toga također.

I na kraju - o čemu je onda riječ ovdje, ako ne o tome da se ljudima ne sviđa što je ukinuta manifestacija? O tome što ti misliš da su se novci uloženi u dizajn nove boce mogli potrošiti na organizaciju manifestacije?

Ispričavam se, nisam znao da je ovo tema rezervirana samo za tvoje mišljenje.
DARCHO

osječko je postalo pivo,a samim time i njegovo ime je na cijeni,tako da ne baratate s njim bez veze,proglasavam ga svetim !!!

Amen, oče :D
no dobro znam oce na kraju bit jesen uz osijecko il nece .....
zbunjena

no dobro znam oce na kraju bit jesen uz osijecko il nece .....

jesi ti iz Osijeka?

ako nisi, vrijeme je da naučiš da nije "osiječki", nego "osječki".
ako jesi, onda je krajnje vrijeme da naučiš da nije "osiječki", nego "osječki"!
dakle: Osijek, ali osječki, osječka, osječko...
exHOP3on

misliš da je to jedina luda zabava u gradu??? izgleda da si onda puno toga propustila ove godine. nije baš bilo puno al da nije bilo s tim se ne slažem.

Nije jedina zabava, ali je jedina manifestacija takvog karaktera, koja je usto dosad uvijek bila vrlo posjećena svih dana održavanja. Preko ljeta ima događanja, primjerice SAFT i sl., a što je bilo dosad preko jeseni..?

Ne znam da je u Osijeku bilo što osim ''Jeseni uz Osječko''. Ako je, moj bed.

Osim ako pod zabavom ne misliš već isfurane i prejadne cajkaroške prčije...

Hoću samo reći: BAD MI JE ŠTO NEĆE I OVE GODINE BITI TIH SVIH GRUPA U OSIJEKU! TO JE BILO TJEDAN DANA KOJIH SAM SVAKE GODINE JEDVA ČEKALA! TAKO DA ME BOLI BRIGA I ZA NOVU BOCU I ZA ETIKETU, MENI JE JAKO ŽAO DA JE DOŠLO DO TOGA DA SE PRESTAJE S TOM MANIFESTACIJOM I SCHLUSS!
Stella1989

a što je bilo dosad preko jeseni..?

Ne znam da je u Osijeku bilo što osim ''Jeseni uz Osječko''. Ako je, moj bed.

šta se ograničavaš prostorno, svake godine u jesen počne bit odlično, evo prošle godine u Unitedu, ove u teatru izgleda da će bit, bar za moj ukus glazbe...

al slažem se da je jebeno velika šteta što neće bit oni pravi dani piva (y)
exHOP3on

šta se ograničavaš prostorno, svake godine u jesen počne bit odlično, evo prošle godine u Unitedu, ove u teatru izgleda da će bit, bar za moj ukus glazbe...

al slažem se da je jebeno velika šteta što neće bit oni pravi dani piva (y)

Kažem, meni je samo bad što neće toga biti... Stvarno je bilo mjuze za svačiji ukus. Meni je bilo super zbog Belfasta i Gužve i općenito jer su tad dolazili ti poznati bendovi pa je program bio stvarno raznovrstan :)
Frost

1. Tko će doći ako ulaz bude 20 kn? Definitivno manji broj ljudi, a ako cijenu ulaza kompenziraš nekim zaista kvalitetnim bendom, opet si u minusu jer pare od ulaza moraš ulupat u bend.

2. Plastične čaše od pola litre su najpraktičnije moguće, jer je omjer cijena/volumen odličan. Bi li ti radije staklene čaše od 3 dcl? Uostalom, isplativije bi bilo nabavit stolove gdje ćeš ostavit pivo dok skačeš/plešeš/štogod.

3. Pivo u bačvi nije pivo kakvo dobiješ u trgovini - zaboravila si na CO2 i cijenu toga također.

I na kraju - o čemu je onda riječ ovdje, ako ne o tome da se ljudima ne sviđa što je ukinuta manifestacija? O tome što ti misliš da su se novci uloženi u dizajn nove boce mogli potrošiti na organizaciju manifestacije?

Ispričavam se, nisam znao da je ovo tema rezervirana samo za tvoje mišljenje.

1. Ako su bendove dosad dovodili besplatno (tj. mi nismo morali plaćati ulaz), zašto i sad ne bi recimo za tih 10-20 kn nastavili s tradicijom? Meni osobno ne bi bio problem izdvojiti koji cener za nešto što stvarno volim.

2. Te plastične čaše nekima jesu praktične, ali meni (a vjerojatno i većini) nisu kad lik prolije pola čaše piva po meni jer ga je netko gurnuo.

3. Nisam zaboravila na CO2 i cijenu ... Radila sam u hotelu gdje su se prodavala i pića, tako da sam upoznata sa svim vrstama piva ... koja im je cijena i sl. Npr., Osječko 0,5 = 10 kn i to u boci, kao fensi ...

I btw ... kako kontam prema komentarima pojedinaca ... izgleda da je puno bitniji novi izgled boce, nego nešto što se već godinama održavalo ...
Ne znam je li se i jedna od tih manifestacija završila u pozitivi za Pivovaru. Najvjerojatnije nije. I to je u redu ako se na računu ima novaca da se to amortizira.

A kako sad, kad novaca nema?
Frost

Ne znam je li se i jedna od tih manifestacija završila u pozitivi za Pivovaru. Najvjerojatnije nije. I to je u redu ako se na računu ima novaca da se to amortizira.

A kako sad, kad novaca nema?

Jedino da da se organizira, ali da ne bude besple ... To je možda jedino što bi moglo riješiti taj problem, a da opet svi budu sretni i zadovoljni. :yahoo:

Ok i to da su uložili u naše domaće pivo, ali nije fora što neće biti ''Jeseni...''

Eto....to je u biti to :king:
Kakvo sranje je zadesilo ovaj svijet (čitaj: Ameri), morat ćemo se odreći još koječega.
Frost

Kakvo sranje je zadesilo ovaj svijet (čitaj: Ameri), morat ćemo se odreći još koječega.

Heh, istina ... možda zraka? :yahoo:
zar se zrak već ne plaća (čitaj krizni porezi i ostale slične **zidarije)
ugl... zakopajte temu, tu se ne može više ništa pametno reć, samo čekat iduću godinu...
ja bi ljudi recimo pristao da s eupad plača 20 kn, tj. možda i 30 što je stvarno zanemarivo naspram onog što bi platili da idete na TAJ koncert. pogledajte malo; svira hit večeri.., i prati ga 3 ili 4 benda od kojih vam se barem 2 sviđaju.., 80 kuna je prava cijena koja bi se po takvom koncertu trebala naplaćivati. pogotovo ako pivovara shvati smisao, naplati kartu i prodaje pola kile za smiješnih 5 kn. obećajem da ću kupit 10 piva što je 50kn, kupit će ih i moj lega, a i moj kum! nek svaki uzme FAKIN 2 PIVA (10kn) a hoče jer je jeftino, + onaj mali upad.., i di smo sad.. NEĆEMO NOVU FLAŠU, HOČEMO JESEN UZ OSJEČKO!!!
ne razumijem zasto se nesto prica,a ne zna se prava prica jel nema ili ima jeseni uz osječko,sve su ovo nagađanja...zbog etikete,zbog ovoga,onoga..minusa..
pričekajte jedno vrijeme,oglasit će se pivovara ili ti agencija o toj manifestaciji,pa cete saznat puno vise.
Unofficial vijest... Ove godine se održava manifestacija manjeg kalibra pod nazivom Dani piva. Termin je od 7. do 10. listopad. Bit će manji šator od onog prošle godine a glazba su tamburaši.
Tko zna možda se iz ove manifestacije rodi jedan novi OKTOBERFEST.
Stella1989

Heh, istina ... možda zraka? :yahoo:

To je kasnije, prvo će se narod Hrvatske riješiti te grozne ovisnosti o plaći.

tek sam sada skužio temu pa da se malo osvrenm na prijašnje komentare..
uspoređivati osječku pivovaru sa carlsbergom, heiniken grupacijom i AB InBev-om je čista sprdačina! temeljni kapital tih grupacija je nešto o čemu osječka pivovara trenutno može samo sanjati. njhovi komercijalisti se bore za ulazak u kafiće i trgovine uz pomoć novca, gratisa i čega sve ne, dok se osječki bore sa činjenicom da su domicilna pivovara.

nova ambalaža je morala doći da bi se riješilo predrasuda o "zidarskom pivu" i mislim da je upravo to i postignuto jer ja tu frazu nisam jako dugo čuo.. za razliku od ostalih godina, marketing napokon postoji i radi nešto! znam masu ljudi koji prije nisu pili osječko i bilo ih je sramota u birtiji piti osječko dok je sada obrnuti slučaj. pogledajte samo gdje ste prije u tvrđi mogli popiti osječko, a gdje ga sada možete dobiti.

što se tiče "jeseni uz osječko", znam da pivovara u tome nije imala profita. troškovi organizacije su veći od dobiti od prodaje piva, a u današnje vrijeme kad je naplata prodanog problem broj 1, ti novci puno znače. ne krivim toliko pivovaru za ovaj potez koliko glavnog organizatora. gledajući godinama jedno te ista lica značilo je smanjenje interesa, što je i očekivano. umjesto 10 dana tandrkanja moglo se napraviti 5 poštenih sa svjetskim imenima gdje bi se odazvali i ljudi izvan osijeka. manje ljudi = manje piva al to organizatora nije bilo briga jer nije imao udjela od prodanog piva.

pričate tu o nekoj naplati ulaza; ne mogu ni zamisliti koliko bi uvreda i nezadovoljstva tu bilo da se naplaćivao ulaz.. ;)
* igrali bi se pivovare... dali sve pare bruketi i zinicu za poluprosječne reklame i dizajn i sad nemaju za tradicionalne dane piva. Nemam riječi, * se nasli u ovoj krizi kurčiti sa Bruketama...
Deadpool

* igrali bi se pivovare... dali sve pare bruketi i zinicu za poluprosječne reklame i dizajn i sad nemaju za tradicionalne dane piva. Nemam riječi, * se nasli u ovoj krizi kurčiti sa Bruketama...

U potpunosti se slažem! (y)
Joj što svi serete a pili ste pred šatorom Karlovačko iz Q-Packa. E pa zato ni ne trebaju dani piva na kojima ćete džabice na koncert.
cane

Joj što svi serete a pili ste pred šatorom Karlovačko iz Q-Packa. E pa zato ni ne trebaju dani piva na kojima ćete džabice na koncert.

that's the point zasto sam i ja protiv šatora. mene ako neki bend zanima ja cu platiti za njihovu svirku onoliko koliko treba. Srecom kod nas u Osijeku nisu precjenjeni koncerti, pa ništa ne košta preko 50kn.

Što bi ste rekli da ste u Zagrebu gdje npr koncert TBFa košta 70kn, a npr Antenata 50kn pretprodaji. Da, tog istog Antenata koji je u Os bio 15kn. I oni nemaju besplatnih manifestacija, a klubovi su im puni, iako svaki vikend ima 4-5 razlicitih svirki u gradu. Mislim, tko je onda ovdje lud, a tko klošar ;)
Evil Poodingh

Što bi ste rekli da ste u Zagrebu gdje npr koncert TBFa košta 70kn, a npr Antenata 50kn pretprodaji. Da, tog istog Antenata koji je u Os bio 15kn. I oni nemaju besplatnih manifestacija, a klubovi su im puni, iako svaki vikend ima 4-5 razlicitih svirki u gradu. Mislim, tko je onda ovdje lud, a tko klošar ;)

Mozda zato sto na te koncerte idu i Osjecani, Splicani i ostali provincijalci koji u svojim vukojebinama i palankama nisu mogli naci posao. Takve zanima i takva glazba i spremni su za nju odvojiti nesto od metropolske platje.

U Osijeku na koncert Let3 ispod satora dodje ekipa koja je spremna zrtvovati bubnjice njihovim starim stvarima da bi se nacugali piva i docekali onih par stvari na koje ce izvuci opanke iz dzepova i prizivati Eru i sokola s neba...
šta sad na kraju ništa čak ni od tambura il kojik urac???
punk urac

šta sad na kraju ništa čak ni od tambura il kojik urac???

Koliko sam pročitala u članku s osijek031, iz Pivovare su rekli da će bit samo tamburicee i to je to. (n)

Evo i što su točno iz Pivovare rekli:

''U 2009. godini imali smo velikih ulaganja u marketing, ponajprije u dizajn i proizvodnju nove boce i ambalaže. Stoga smo zaključili kako nemamo dovoljno sredstava za 'Jesen uz Osječko'. Agenciji Noktua predlagali smo organizaciju manifestacije u drukčijem obliku, no oni nisu željeli prihvatiti zbog ugleda svojeg projekta i brenda. Kako Osječani ipak ne bi ostali bez pivske fešte, Pivovara će im u listopadu, pod drugim nazivom, ponuditi pet dana uz tamburaše, u manjem šatoru gdje bi se točilo jeftinije pivo. Detalji će biti uskoro poznati, kaže Sandra Veinberger-Alić, voditeljica marketinga Pivovare.''

Ali spominje se i nešto da bi neka druga pivovara možda sponzorirala nekakvu manifestaciju tipa ''Jeseni uz Osječko'', pa eo i tog citata:

''Odustajanje osječke Pivovare otvorilo je prostor drugoj pivovari kao sponzoru slične priredbe. Osječani još pamte sjajne ljetne pivske festivale u dvorištu ex kluba Vega pod pokroviteljstvom Zagrebačke pivovare. Mađarević priznaje kako, unatoč jasnom nazivu "Jesen uz Osječko", ništa nije isključeno.''

''Malo smo u vremenskoj stisci, ali budući da je posrijedi priredba kakvu građani vole i žele, razmišljamo sponzorstvo jesenskih Dana piva u Osijeku ponuditi i jednoj ili više drugih pivovara, kaže.''
joj daj molim te... jesi ti živio kada u zg?? prosječna plaća je veća 600-700 kn..s tim da u zg nema stana u najmu ispod 300e+režije.. i taman ti fino to popapa plaću... stvar je što u ovom gradu egzistiraju kreteni koji nisu sposobni nešto organizirat, čast izuzetcima... imamo onu jebenu dvoranu koju pohode samo pauci ,očito...
audiworld

...stvar je što u ovom gradu egzistiraju kreteni koji nisu sposobni nešto organizirat, čast izuzetcima... imamo onu jebenu dvoranu koju pohode samo pauci ,očito...

Potpisujem... (y)
nece ni biti dana piva,popusili smo ku..c!!!!
Dajte nam dane piva!eto ako ne može to onda nam dajte samo piva bez ovog " dani " :D
tux

Dajte nam dane piva!eto ako ne može to onda nam dajte samo piva bez ovog " dani " :D

daj ti meni 100 eura
hvala
a dani piva
proplai kao što će i pivovara uskoro

koliko vidim kafići ne dobivaju ugovore, mit o zidraskom pivo još uvijek živi, boca osječkog nije šmensi kad se u nju stavi slamka
sva sreća da ti imaš uvid u poslovne knjige pivovare i da znaš kolika je prodaja pa si po tome zaključila da će propasti, a ovo sa slamkom nadam se da si sarkastična, a ako nisi...
MissTake

tux

daj ti meni 100 eura
hvala
a dani piva
proplai kao što će i pivovara uskoro

koliko vidim kafići ne dobivaju ugovore, mit o zidraskom pivo još uvijek živi, boca osječkog nije šmensi kad se u nju stavi slamka

pa propala pivovara nego šta! ja sam čuo da su rasprodali sve kamiJone za istočnu metohiju i kosovo..

mit o zidarskom pivu je i dalje živ, to je točno, samo su zidari sada postali šmensi!

Tagovi