Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Uklanjanje krizeva i sekularizacija Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
evil monkey

Ukupno postova: 923
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.08.2009. 7:54 
Naslov:  Re: Uklanjanje krizeva i sekularizacija Hrvatske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

errrr je napisao/la :
evil monkey je napisao/la :

...

Isus najviše od sviju voli ovce koje su izgubljene i opet nađene, više od onih koje su stalno uz njega i nikada ne zastrane. Njegovo je strpljenje beskrajno i budi sigurna da ćeš mu se vratiti i da će te primiti kao da ništa u medjuvremenu nije bilo.

osijek031.com smile vratiti se necu jerbo je religija mrtva stvar za mene, tako da ce se isus (onaj kojeg su izmislili teolozi (pocevsi od pavla /savla iz tarza) i raznorazni politicari (pocevsi od konstantina velikog nadalje)) nacekati, ali nece docekati... osijek031.com smile

errrr je napisao/la :
Glede ustava i križeva tu se slažem s tobom. Ustav treba mijenjati i iz njega izbaciti sjeme zla i razdora koje su drugovi koji su ga devedesetih (zajedno s vrlim nam precjednikom) pisali.
ju, ju, ju - stvar je u tome sto se ja ne slazem s tobom, ni po kojoj tocki Very Happy dakle, da ne bude zabune: ti i ja nismo na istoj strani u ovoj raspravi osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MNOWAR
Ukupno postova: 159
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.08.2009. 10:03 
Naslov:  

Treba samo striktno propisat pravila igre i nema nikakvih problema.

1. Odvojiti financijski crkvu od države,
2. Svećenstvu i sestrama oduzeti pravo glasa na izborima,
3. Makniti crkvena obilježja iz vojske, policije, carine, vjeronauk obrisati u školama, tj odstraniti crkvu iz državnih i javnih službi,
4. Zabraniti političarima posjet sakralnim objektima.

Problem riješen.
4.

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 18.08.2009. 10:33 
Naslov:  

Predobra rasprava Very Happy

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
NinjaTurtle
Ukupno postova: 365
Post Postano: 18.08.2009. 11:05 
Naslov:  

MoNk je napisao/la:
NinjaTurtle je napisao/la :
bazooka_joe je napisao/la:
NinjaTurtle je napisao/la:
Pa pored križa je i tvoj simbol. Prazan zid. Koliko znam ateisti nemaju znakove, pa im je ispunjena želja. Very Happy

Zaboravio si da taj kriz visi na praznom zidu koji je simbol necega nekome tko ne treba simbole za svoja uvjerenja. Zapravo,cijeli post ti bash i nema nekog smisla,zar ne? ;-)
Sve u svemu,ustav je tu da se postuje. Prava i ogranicenja iz ustava odnose se na SVE gradjane RH, ne samo sretnu rimokatolicku vecinu,odnosno ostale manjine.

Ne zauzima križ cijeli zid. Imade tu još mjesta i za druge simbole. E kad si spominješ ustav već , navedi mi odredbu gdje se zabranjuje stavljanje vjerskih simbola u javne prostore.

Evo iz ustava...
Članak 41.

Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.

Mislim da je ovo najveći problem... Sve državne institucije bi trebale biti odvojene kako od vjere tako i bilo kakvih vjerskih simbola....

Crkva i država su odvojene. Križ na zidovima nije nikakav dokaz da ne postoji sekularna država.

anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.08.2009. 11:07 
Naslov:  Re: Uklanjanje krizeva i sekularizacija Hrvatske

errrr je napisao/la :
MoNk je napisao/la :

Prepucavao bi se još s tobom no nažalost moram ići raditi tako da jadna crkva ne umre od gladi i ne raspadne se.... Evil or Very Mad Crying or Very sad

A što se tiče Crkve, ne sekiraj se ti za nju, preživjela je Ona i teža vremena pa će i ovog malog objesnog kepeca koji si je umislio da je neki faktor,a u stvari uvijek je kaskao za drugima, i bio drugi ili zadnji.

...preživjela je Crkva, da...čak i bolje neko hrpa gladnih Hrvata.....evo i dokaza:
jadnici

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 18.08.2009. 13:15 
Naslov:  

errrr je napisao/la: čovjek bi pomislio da si pametan i mudar kad tako nadmeno zboriš.
Citajuci tvoje postove covjek ne bi pomislio da si pametan, a jos manje mudar. Ne zvucis nadmeno, samo ksenofobno i agresivno.

Citat: nemaš ti moj prika pojma o životu i bitnim stvarima. sposoban si jedino poput papagaja ponavljati ono što je netko davno prije tebe izrekao
Istina, propitujem se. Svakog dana i u svakoj prilici. No, doista saljivo zvuci kad recenice koje si ti napisao izlaze ispod jagodica osobe koja je spreman poginuti, pretuci i vjerojatno ubiti zbog svog vjerskog uvjerenja. Uvjerenja koje je osporivo samo po sebi jer se ne temelji na cinjenicama, nego na pukoj vjeri, iracionalnom i imaginarnom. Idealan komad topovskog mesa. No, to je tvoj izbor za koji se grcevito boris.

Iskreno, sve sto si do sada napisao u ovoj temi mi zvuci kao zajebancija i podjebavanje, kao namjerna hiperbolizacija stavova crkve radi njihove ridikulizacije.

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 18.08.2009. 13:20 
Naslov:  

MNOWAR je napisao/la: 2. Svećenstvu i sestrama oduzeti pravo glasa na izborima,

S ostalim se vise-manje slazem...

1. pojam financijskog razdvajanja svesti na izbacivanje bilo kakvog oblika prikupljanja sredstava za vjerske zajednice kroz poreze, odnosno svesti na dobrovoljno darivanje vjerskoj zajednici po zelji]

2. S ovim se u potpunosti ne slazem. Svecenstvo svih vjerskih zajednica su gradjani RH i trebaju imati pravo glasa.

Ukupno postova: 2703
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.08.2009. 14:34 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la :
MNOWAR je napisao/la: 2. Svećenstvu i sestrama oduzeti pravo glasa na izborima,

2. S ovim se u potpunosti ne slazem. Svecenstvo svih vjerskih zajednica su gradjani RH i trebaju imati pravo glasa.

Da ovo več podsjeća uistinu na STALJINISTIČKE MJERE! Very Happy
Ali sve ok, kontamo mi kad se netko zanese pa počne pričati gluposti,
a Bože i nama se događa!

PS: Hvala svima na komplimentima... Smile

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 18.08.2009. 15:33 
Naslov:  

SVI SMO MI VUCO
mali_ivica

Post Postano: 18.08.2009. 16:44 
Naslov:  

MissTake je napisao/la :
udarac-crkvi-uskoro-ateisticki-natpisi-na-tramvajima--bez-boga-bez-gospodara

Poprilično glupo, pošto ateist u biti nema svoj natpis, stavljanjem ateistu odnosno prisiljavanjem ga da podrži neki natpis ili slično ga teraš u neki vid sektarenja?!

On je taj koji nevjeruje, ali nemora značiti da je on taj koji ne poštuje ili sl.
Ovima ga se natpisom "tera" da se izjasni za određenu opciju, ajmo je nazvati sektom (bez obzira na značenje natpisa), a samim time on više nije ateist...

Ovo je sistem kao nekog masonerstva ili slično... Smile

Dobio sam dojam da vi svi predočavate ateiste kao neke ljudi koji kao djelomična grupacija sa ovog foruma nevole pa neki ajmo reči i mrze Crkvu.

Defincija ATEIST je suprotna od TEISTA
Ateizam (grčki: α - odrični prefiks, Θεος - Bog; bezbožništvo u doslovnom prevodu) je stanje nemanja teističkih vjerovanja, ili aktivno nevjerovanje u postojanje božanstava.

To neznači da on kao takav nepoštuje, mrzi i sl. druge vjere...

Ironičan je i natpis pošto kad več moram imati i gospodara onda rađe neka to bude Bog za kojeg smatram nepogriješiv, nego nedaj Bože predsjednik pogotovo ako se radi o ovom današnjem koji svoje interese stavlja prije svega pa makar i države koju predstavlja...

Monstrum

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 18.08.2009. 16:59 
Naslov:  

koji si ti lik osijek031.com smile

znači križ svuda je po tebi ok, micanje istoga iz državnih institucija te vrijeđa do srži, a kad se na busu pojave 4 riječi to je svetogrđe, kako se to može, to se protivi svemu i svačemu.

ja ne vjerujem osijek031.com smile

a živo me zanima kad bi se na zidu pored isusa našlo redom prazan okvir s ničime, davidova zvijezda, polumjesec, kipić bude itd. šta bi ti rekao na to. eto meni je to zapravo najprihvatljivije. da se u svakoj instituciji pored razapetoga pojave i ova obilježja i onda stvarno ne bi imao ništa protiv religijskih obilježja u državnim institucijama. ovako jednostavno dolazi do diskriminicije svih ostalih religija.

ili sve ili ništa, pa čak ni zid osijek031.com smile

mali_ivica

Post Postano: 18.08.2009. 17:33 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la :
koji si ti lik osijek031.com smile

znači križ svuda je po tebi ok, micanje istoga iz državnih institucija te vrijeđa do srži, a kad se na busu pojave 4 riječi to je svetogrđe, kako se to može, to se protivi svemu i svačemu.

ja ne vjerujem osijek031.com smile
Nisam ja rekao da je svetogrđe postavljanje 4 riječi na bus. Totalno krivo si shvatio moj post. Pričaš neku svoju priču...
Ja sam samo rekao kako "ateisti" koji su se sjetili toga sa natpisom indirektno isprdavaju sami sebe... jer od sebe prave grupaciju od kakvih bježe...

Kao što je nedavno bilo kako je jedan napravio KAMP ZA ATEISTE.
U kojem kao " uči ljude da razmišljaju racionalno " te kao pokušava dokazati ljudima da Bog nepostoji...

Dokazati da Bog postoji je nemoguće, onda se vjera nebi zvala VJEROM NEGO ZNANOŠĆU jer onda nebi vjerovali da nešto postoji.

A dokazivati da Bog nepostoji je isto toliko nemoguće koliko je nemoguće dokazati da postoji. Onaj tako što pokušava je nadasve IRACIONALAN

A kada to (tu iracionalnost) pokušava netko tko otvara kamp za učenje o racionalnosti onda je on BUDALA u najmanju ruku.

Isto tako Ateisti kao ateisti su ljudi koji nevjeruju njima nije potrebno znakovlje ili pak organizacija u tome i je budalaština ovog natpisa jer onaj ko ga je smislio nakraju ispada pretvoriti sve ateiste u neku udrugu, sektu i sl.
ON SAMIM TIME OD NJIH PRAVI NEKE NEATEISTE I SEKTAŠE. ŠTO VIŠE ŠTETI NJIMA NEGO MENI KAO VJERNIKU I SL. TO JE BILA POANTA.
Monstrume, Jel sad kužiš. Nikakve negativne namjere nisam imao.

Čak štoviše vjerujem da takve i slične inicijative isprdavaju i oni obrazovaniji ljudi, a koji sebe smatraju ateistima.

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 18.08.2009. 17:36 
Naslov:  

errrr je napisao/la:
Jedan argument zbog čega bi Crkva morala krstiti, krizmati, vjenčavati, sahranjivati BESPLATNO ???

Prejebeno prevrhunski! osijek031.com smile

Ono... duhovnost, odricanje... bla bla? Ništa, a?

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Monstrum

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 18.08.2009. 17:41 
Naslov:  

ček da probam onda shvatiti. znači;

1. ateist ne vjeruje u boga i po tome što on ne vjeruje ne bi trebao imati svoje mišljenje o postojanju odn nepostojanju boga, pisati parole, izvikivati ja ne vjerujem itd. znači njegovo vjerovanje u nepostojanje boga ne postoji kao takvo.

2. teist vjeruje i on smije imati mišljenje, smije kačiti isusa svuda i tamo gdje treba i tamo gdje ne treba pa sad smetalo to nekome ili ne.

hm, ovo mi malo vuče na gay pride. znači ako je netko gay ima svako pravo izaći na ulicu i vikati ja sam gay, ja sam gay, a ako nije to je nešto normalno i tko si ti da vičeš okolo nisam gay nisam gey.

jesam ja to dobro shvatio ? Very Happy

mali_ivica

Post Postano: 18.08.2009. 17:47 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la :
ček da probam onda shvatiti. znači;

1. ateist ne vjeruje u boga i po tome što on ne vjeruje ne bi trebao imati svoje mišljenje o postojanju odn nepostojanju boga, pisati parole, izvikivati ja ne vjerujem itd. znači njegovo vjerovanje u nepostojanje boga ne postoji kao takvo.

2. teist vjeruje i on smije imati mišljenje, smije kačiti isusa svuda i tamo gdje treba i tamo gdje ne treba pa sad smetalo to nekome ili ne.

jesam ja to dobro shvatio ? Very Happy
NE, nisi dobro shvatio.
ATEIST NIJE GRUPACIJA U NEKOM UŽEM SMISLU, KAO ŠTO TO NIJE NI TEIST (VJERNIK)
Isto tako vjernik kao grupacija u širem smislu nema svoje neko znakovlje jer je to samo oznaka (ta riječ vjernik) da on u nešto vjeruje.

Ali recimo krščanin je grupacija u užem smislu... On se smatra Vjernikom koji vjeruje u točno ono što se navodi recimo u apostolskom vjerovanju.

Tako ATEIST po svojoj definiciji nemože imati neke svoje podgrupe onaj tko to pokušava napraviti samo pokazuje da nema pojma što znači riječ ATEIST.

To je bila poanta.

Skoči u forum: