Ono što je meni najupečatljivije je:
- Nastavak izgradnje gospodarskih zona
|
To je isto kao sto sve stranke imaju u programu ulazak Hrvatske u EU.
To rade sve vlasti samo manje ili vise uspjesno.
Citat:
- Sufinanciranje od strane Grada kupnje prvog stambenog objekta
|
Vise bih volio da grad napravi stambeno naselje koje bi rentao svojim gradjanima
i na kraju im iste prodao. Sto meni grad ima sufinancirati stan koji i tako ne mogu kupiti. Tko danas moze kupiti stan na kredit? I nije navedeno u kojoj mjeri bi sufinancirali
Citat:
- Studentske prakse
|
Ne znam kakve se to prakse mogu odraditi u gradskim poduzecima, za ostala
nemaju ingerenciju.
Citat:
- Kulturni centar za mlade
|
To je lijepo iako je kulturni centar predvidjen u sklopu Eurodoma.
Citat:
- Uvođenje noćnih linija
|
To nije novina i vec su bile nocno linije koje su neslavno zavrsile.
To bi bilo lijepo, no ne znam hoce li grad platiti i zastitare za isti prijevoz.
Kopika se uredivala do sada valjda 10 puta i do sada nisu napravljni ozbiljniji zahvati.
Znaci bit ce vjerovatno farbanje ograde....
Citat:
- 4090 novih radnih mjesta (nezaposlenost ispod 8%)
|
Kao prvo gradu nije zadatak da stvara nova radna mjesta, vec da stvara klimu kroz
razne infrastrukturalne projekte koja ce privuci gospodarstvenike da zaposljavaju.
Mozda misle na nova radna mjesta u gradskoj upravi? Tako se radilo u komunizmu...
Citat:
-Povećati bruto domaći proizvod po stanovniku na 8.000 EUR (to je ono što đapić vjerovatno niti ne zna što je)
|
Ovo su vec Tudjmanove fore... Ono svim Hrvatima obecajem da ce imati placu 1000DEM
Citat:
- Povrat uloženog: koristi ulaganja (također ne zna što je)
|
Ovo stvarno ne znam sto je...
Citat:
- podizanja Botaničkog vrta u najboljoj tradiciji nekadašnjeg Gradskog vrta (u najmanju ruku zanimljivo)
|
Pohvalno no totalno nebitno za razvoj grada Osijeka.
Citat:
- 4000 kuna za prvo dijete, za drugo 8.000 kuna, treće 12.000... pa do 44000 za jedanaesto
|
Lijepo, no to nije nesto cime ce me privuci.
Citat:
- vraćanje zelene vrpce gradu Osijeku (napokon uvesti reda u betonizaciji)
|
To nema veze sa betonizacijom, no bilo bi zanimljivo vidjeti kako uspjesno uvode reda u gradjevinskoj mafiji....
Citat:
Eto, to su projekti koji su se mene dojmili.
|
Mene niti malo, jer je tu puno price, a niceg konkretnog. To su sve kratkorocni planovi bez neke vizije (osim gospodarskih zona)
Citat:
Usporedimo to sa aktualnim antirecesijskim mjerama: ne znam kuda bih od sreće što mi račun za smeće dođe manji za 3 kune.
|
na lokalnoj vlasti nije da rijesava problem recesije.
Ono sto ja zelim vidjeti od gradske vlasti dugorocno viziju za razvoj grada. Zelim vidjeti kako oni misle pozicionirati grad u siroj regiji. Zelim vidjeti da se sredstva iz drzavnog proracuna dovuku u Osijek. Zelim da grad pocene dovoditi u Osijek firme poput Ericssona, SAPa i sl... Zelim da grad napreve privlacnim za ulaganja, kao sto je Kalmeta napravio od Zadra. Svi ti projekti od svih politickih opcija ne govore nista o tome. Sve se svodi da obecavaju da ce racionalnije trositi sredstva (postenije). To danas nije dovoljno... Mi vec debelo zaostajemo...