Zabrana pusenja?

Društvo, politika

Zabrana pusenja?

ova tema je vjerovatno bila, al mene zanima jel vas to raduje ili ne? ja sam jedva docekala ovaj zakon i jako me veseli

Prilozi

• zabranjeno_pusenje_afpV.jpg
i meni je drago...

samo sto ce sad svi smrdit po znoju

SAFTANJEEEEEE!! op op
Jedina dobra stvar koju je HDZ napravio u zadnjih 19 godina.
kopile

ja bi digla spomenik onom tko se prvi toga sjetio,hehehe
jos da zabrane i alkohol i masnu hranu ponajprije svinjetninu. pa da mozemo konacno umirati zdravi
Ingo

jos da zabrane i alkohol i masnu hranu ponajprije svinjetninu. pa da mozemo konacno umirati zdravi

Čekaj, prvo ljude treba odviknut od plaće i mirovine, pa tek onda od ostalog LOL
Dajte razmislite malo što pričate, uopće niste u prvu glede toga, MIlanović misli ako se on mogao odviknit od cigarete da svi mogu, ukida ljudima pravo na izbor, a uostalom taj zakon će više štete donjeti ionako jadnom gospodarstvu, nego što je on toga svjestan
Neće to dugo trajati..uskoro će kafovi postati klubovi u kojima članovi mogu nesmetano raditi što se moglo i prije zakona - pušiti
Elena_Os

Neće to dugo trajati..uskoro će kafovi postati klubovi u kojima članovi mogu nesmetano raditi što se moglo i prije zakona - pušiti

ak mogu njemackoj mogu i kod nas
ruana

kopile

:E To je totalna diskriminacija...svašta bi rekla, al neću...već sam dovoljno rekla u jednoj sl takvoj temi. Al jbg šta je tu je, mora se i hrvatska povodit za europskim trendovima. Ak ništ drugo, uštedit ću si bar para, jer neću više ić toliko na kave ak nemogu pušit.
Heroina9

:E To je totalna diskriminacija...svašta bi rekla, al neću...već sam dovoljno rekla u jednoj sl takvoj temi. Al jbg šta je tu je, mora se i hrvatska povodit za europskim trendovima. Ak ništ drugo, uštedit ću si bar para, jer neću više ić toliko na kave ak nemogu pušit.

da te ja pitam zašto je to diskriminacija...??
..onda je bila diskriminacija dok su oni koji NE puše morali udisat dim cigarete....
............
pušio sam 8 godina....hvala Bogu uspio prestat...( 17.5. bit će 2 godine )
..kao bivši pušač smatram da je to jako dobar zakon....
sokrat

Heroina9

..onda je bila diskriminacija dok su oni koji NE puše morali udisat dim cigarete....
............

poticem sokratovo misljenje, bez uvrede moja draga kolegice heroina
sokrat

tipicno
Ingo

sokrat

tipicno

tipično...pa da....znam da se oko toga zakona ne mogu svi složiti....
...nisam se nikome požalio ako mi dim smeta...niti imam to pravo....
sokrat

Heroina9

............

I meni smeta kad me subotom vani neki pijani kreten gura...ili ako sam slučajni prolaznik blizu neke tučnjave, pa mi slučajno proleti boca u glavu...pa opet nesmatram da se treba zabranit alkohol ni išta sl. Zabrana ko zabrana ima neke kvalitete, ali zašto se npr nebi dozvolila neka posebna prostorija ili odjeljak gdje bi se mogla zapalit cigareta, baš zbog toga mi to djeluje ko diskriminacija. Sada su nepušači došli na svoje, vesele se što neće udisat dim, a kladim se da je rijetko kome uopće i smetalo to dok su sjedili po kavama jer garantiram da svako bar ima u društvu nekog prijatelja koji puši i sigurno nisi prijatelju srao de sad zašt pušiš, smeta mi dim, to su čiste gluposti.
ruana

Elena_Os

ak mogu njemackoj mogu i kod nas

...aha - eo ti Njemačka :

Njemački Ustavni sud u Karlsruheu udovoljio je u utorak žalbi nekoliko ugostitelja te je opću zabranu pušenja u ugostiteljskim lokalima proglasio neustavnom.

- Zakon o pušenju u javnim prostorijama i ugostiteljskim objektima diskriminira vlasnike manjih objekata te im onemogućava ustavom zajamčeno pravo na neometano obavljanje svog posla i zanimanja - zaključio je Ustavni sud.

Najviše sudsko tijelo u Njemačkoj time je udovoljilo žalbama dvojice ugostitelja iz saveznih pokrajina Baden - Wuertenberg i Berlin. Kako je zakon o nepušenju od 1. srpnja na snazi i u ostalim saveznim pokrajinama, današnja presuda utječe i na ostatak Njemačke.

Sud doduše zakonodavcu nije osporio nakanu zaštite zdravlja građana ali je istodobno zaključio da, s obzirom da vlasnici većih objekata osiguravanjem posebnog prostora za pušače mogu nesmetano nastaviti s radom, vlasnicima manjih ugostiteljskih objekata to nije moguće. Ustavni sud je zakonodavcu dao vremena do kraja 2009. da pronađe "odgovarajuću" zakonsku regulativu.

Dotada je zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima manjima od 75 četvornih metara nevažeća a ovi objekti će se morati deklarirati kao "pušačke gostionice". Ugostitelji su i dalje dužni držati se strogih pravila koja uz ostalo zabranjuju da se poslužuje hrana u takvim objektima. Isto tako je u te manje gostionice, koje su prije svega rasprostranjene u većim gradovima, zabranjen ulazak osobama mlađim od 18 godina.

Današnjom presudom je i vlasnicima diskoteka omogućeno da unutar svojih objekata odrede prostore za pušenje što dosada nije bilo predviđeno.

...netko je dobro napisao da je to diskriminacija....a naša je Vlada to jako lijepo napravila: daje poticaje za uzgoj duhana, dok u isto vrijeme zabranjuje pušenje...logično...ono štu su trebali napraviti po meni je dati ugostiteljima na izbor žele li ili ne pušenje u njihovim lokalima....
...za zabranu pušenja u školama, bolnicama i sličnim mjestima potpisujem...
Heroina9

Sada su nepušači došli na svoje, vesele se što neće udisat dim, a kladim se da je rijetko kome uopće i smetalo to dok su sjedili po kavama jer garantiram da svako bar ima u društvu nekog prijatelja koji puši i sigurno nisi prijatelju srao de sad zašt pušiš, smeta mi dim, to su čiste gluposti.

dim sam po sebi mi nije često smetao, ali mi je smetalo što sam nakon jedne kave sve sa sebe mogao odmah staviti na pranje, a ja direkt na tuširanje, jer je sve bazdilo po dimu kao da sam sam u zatvorenoj kutiji popušio bar šteku cigareta!
Ja sam strastveni pušač, probala sam prestati, ali nažalost nisam uspjela. Ovaj zakon je odličan i iskreno se nadam da će se provoditi. Bila sam u Irskoj prošlo ljeto, bilo mi je zakon. Puno sam manje pušila, a i tada sam se morala smrzavati vani s ostalim luzerima. A izlasci su zakon-nigdje ne smrdi i ne peku te oči, a uz to i više piješ!! Ako je to diskriminacija-nemam ništa protiv.Pušenje je štetno i što prije to shvatimo,to bolje za nas...

Re: Zabrana pusenja?

kad sam ja išla u srednju mi smo pušili u školskom wc-u, na faksu smo smjeli u kantini jedno vrijeme! taj zakon će najviše pomoć tim srednjoškolcima jer sad više nesmiju ni po kafićima. voljela bi da je to bilo u moje vrijeme, mislim da ne bi sada toliko voljela tu cigaretu. a sa druge strane najviše će izgubit ugostitelji jer puno ljudi neće htjet otić ni na kavu kad nesmiju zapalit. dobar je zakon ali možda u krivo vrijeme
Heroina9

Sada su nepušači došli na svoje, vesele se što neće udisat dim, a kladim se da je rijetko kome uopće i smetalo to dok su sjedili po kavama jer garantiram da svako bar ima u društvu nekog prijatelja koji puši i sigurno nisi prijatelju srao de sad zašt pušiš, smeta mi dim, to su čiste gluposti.

meni je dim uvijek smetao, često na poslu ne bi jela u kantini jer je ona bila za pušače, kafići, u neke npr. nisam ni išla zbog loše ventilacije i zadimljenosti(ne bih sad javno navodila koji su to), a prijatelji, nema mi ničega goreg kad netko puši i piri u lice i ne pazi kuda ide dim. redovno sam ih opominjala za to, jer meni dim jako smeta i bude mi muka....

što se tiče zabrane pušenja, čisto sumnjam da će se to provoditi u noćnim klubovima, baš me zanima kako će inspekcija npr. proći korz cijeli q-club nedjeljom oko 2a.m., a kafići:1. dobra ventilacija(jer u ovima u koje ja izlazim ni ne osjeti se dim), 2.trebaju odlučiti dali su za pušače ili nepušače, eventulano odjeljen prostor, ali pod time ne mislim da ga odjele samo s naljepnicom, a između dijela za pušače i nepušače nema ni nekog paravana

stripi

kad sam ja išla u srednju mi smo pušili u školskom wc-u, na faksu smo smjeli u kantini jedno vrijeme! taj zakon će najviše pomoć tim srednjoškolcima jer sad više nesmiju ni po kafićima. voljela bi da je to bilo u moje vrijeme, mislim da ne bi sada toliko voljela tu cigaretu.
Slažem se s tobom :!: A što se tiče vremena, mislim da je došlo u pravo vrijeme jer će ljudi imati vremena prilagoditi se i steći nove navike- tek je stiglo proljeće, na terasama se može sjediti do kasne jeseni, a na terasama se smoije pušiti.

kad bi svi malo razmišljali glavom i skontali koliko dajete novaca za ništa i što podržavate ne bi više nikad zapalili niti 1 cigaretu
MissTake

kad bi svi malo razmišljali glavom i skontali koliko dajete novaca za ništa i što podržavate ne bi više nikad zapalili niti 1 cigaretu

..ja, recimo, imam takvo razmišljanje o alkoholu, npr....sva sreća pa su ljudi različiti i imaju različite poroke... :wink:
MissTake

Da,da,samo lako je to reći....misliš da pušači ne razmišljaju tako? Ja sam obrazovana i pametna osoba, a opet sam glupa po pitanju cigartea. Ovisnost je gadna stvar.
a čuj
ovisnost ne mora biti samo o cigaretama

pušači nikad neće nauditi nekome kad puše koliko mogu oni koji se obloču, ali duhanska industrija i svi ti lobiji, da ja financiram sa trećinom plaće svaki mj, ne hvala... razmislite malo

MissTake

kad se ja tebi budem pozalio da nemam novaca, i kada me ti budes hranila, onda mi mozes ovako docirati gdje cu i kako trositi svoje novce.
MissTake

U pravu si, ali ja uživam u toj cigareti kao što neko uživa u čokoladi ili bureku, tako da sam potpuno svjesna koliko novaca bacam na to i koliko trošim jer je to naravno sve moja odluka i stvarno se tog užitka nemislim odvikinit ma koliko god bilo nezdravo.
Ingo

MissTake

kad se ja tebi budem pozalio da nemam novaca, i kada me ti budes hranila, onda mi mozes ovako docirati gdje cu i kako trositi svoje novce.

Ingo, ne moraš imati tako ofenzivan stav, MissTake nije mislila ništa loše. Ja se kao pušač potpuno slažem s njom.Živciraju me pušači koji misle da su kul zato što puše.
ja samo ponekada ne mogu vjerovati kako medijske kampanje mogu mijenjati svijest ljudi i kako su ljudi ustvari neselektivni u svojim razmisljanjima.

ustvari, bolje receno, ljudi se ne naprezu vise razmisljanjem, jednostavnije je prihvatiti ono sto nam se servira u medijima i prepustiti se kolektivnom.
anakonda

..ja, recimo, imam takvo razmišljanje o alkoholu, npr....sva sreća pa su ljudi različiti i imaju različite poroke... :wink:

Sve usporedbe alkohola i cigareta su debilne.
Znanstveno je dokazano da je alkohol zdrav u manjim količinama,i uz to kada netko popije 2-3 piva nikoga ne ugrožava,dok to nije slučaj ako popušiš kutiju cigareta u zatvorenom prostoru.
kopile

anakonda

Sve usporedbe alkohola i cigareta su debilne.
Znanstveno je dokazano da je alkohol zdrav u manjim količinama,i uz to kada netko popije 2-3 piva nikoga ne ugrožava,dok to nije slučaj ako popušiš kutiju cigareta u zatvorenom prostoru.

...jel ti ne shvaćaš ili što??????....JA IMAM takvo razmišljanje o alkoholu....kao što imam i pravo izreći mišljenje a da me se ne proziva debilom....smanji doživljaj.....
Nepušim, i gadi mi se otići bilo gdje na cugu jer znam da ću smrditi po cigarama.

Baš me zanima koliko tko potroši na cigare?
Onako, čisto informativno.
meni je to jedna od boljih rokerskih sastava s prostora bivše juge :)
Ja kao nepusac dijelom podrzavam,ali dijelom i ne.Neka naprave da se vani(terase ili ko recimo u tvrdi,ispred kafova) smije pusiti,a unutra ne,i normalno da odvoje prostorije pusaca i nepusaca.
Meni jako smeta dim i nezelim da me truje necija ovisnost...
MissTake

Heroina9

meni je dim uvijek smetao, često na poslu ne bi jela u kantini jer je ona bila za pušače, kafići, u neke npr. nisam ni išla zbog loše ventilacije i zadimljenosti(ne bih sad javno navodila koji su to), a prijatelji, nema mi ničega goreg kad netko puši i piri u lice i ne pazi kuda ide dim. redovno sam ih opominjala za to, jer meni dim jako smeta i bude mi muka....

što se tiče zabrane pušenja, čisto sumnjam da će se to provoditi u noćnim klubovima, baš me zanima kako će inspekcija npr. proći korz cijeli q-club nedjeljom oko 2a.m., a kafići:1. dobra ventilacija(jer u ovima u koje ja izlazim ni ne osjeti se dim), 2.trebaju odlučiti dali su za pušače ili nepušače, eventulano odjeljen prostor, ali pod time ne mislim da ga odjele samo s naljepnicom, a između dijela za pušače i nepušače nema ni nekog paravana

sa ovim se svim slazem sto je miss take napisala, jedno 16000 puta znala opomenit ljude da dim ne ide na mene itd, a kad odem kuci smrdim ko pepeljara, ma strava. ja sma cak uvela zakon da u mom autu nema pusenja pa makar umrli pusaci ne zanima me
Ingo

MissTake

gdje sam ja tu rekla na čega da ti trošiš
mene to briga, ja sam kažem da možeš i na nešto drugo potrošiti, dakle kompenzacija
a ti ako ćeš pušiti, puši.

Heroina9

MissTake

U pravu si, ali ja uživam u toj cigareti kao što neko uživa u čokoladi ili bureku, tako da sam potpuno svjesna koliko novaca bacam na to i koliko trošim jer je to naravno sve moja odluka i stvarno se tog užitka nemislim odvikinit ma koliko god bilo nezdravo.

čuj, ako pušiš malo to i nije neki veliki problem, problem su oni koji puše po nekoliko kutija na dan, a ovako par cigareta iz gušta nije neki problem

seven-of-nine

Ingo, ne moraš imati tako ofenzivan stav, MissTake nije mislila ništa loše. Ja se kao pušač potpuno slažem s njom.Živciraju me pušači koji misle da su kul zato što puše.

ono što meni nikad nije bilo jasno je činjenica da netko npr u 1h popuši 2 cigarete, ali čim sjedne u kafić krene duvanit par komada za pola sata

ruana

ja sma cak uvela zakon da u mom autu nema pusenja pa makar umrli pusaci ne zanima me

tako je i kod mene, nema pušenja. npr. u mom stanu se ne puši, eventualno ako je neko okupljanje i ljeto pa su prozori otvoreni onda gosti smiju zapaliti u dnevnom boravku. nekoliko puta su me gledali čudno kad sam ih istjerala an balkon. mislim ako već dozvolim u dnevnom boravku(koji btw smrdi barem jedan dan nakon toga), zašto bi meni netko smradio sobu gdje spavam?????
meni je problem i onaj jedan koji sjedi pored mene i bezobzirno puši.. pa makar i na terasi nekog kafića. jučer sjedim na promenadi, sa svih strana okolo mene stolovi i za svakim se puši. uopće nisam imala osjećaj da sam na otvorenom jer sam zajedno sa svim tim pušačima silom popušila barem dvije cigarete.

što se mene tiče, neka zabrane pušenje i na ulici. nisam jednom doživjela da sam stajala na autobusnoj stanici dok je padala kiša, a pored mene nekoliko pušača. naravno, ja bih se trebala maknuti i stajati na kiši kako bi gospoda mogla pušiti u miru. ne daj bože da mahnem rukom u želji da odgurnem dim ispred sebe, jer bi mi istog trena bio upućen pogled koji i konja u trku ubija.

hvala milosrdnim zakonodavcima na zabrani!

Konačno, samo ne znam kako će se ovo odrazit na popunjenost proračuna.

Meni odgovara zabrana. Cijeli život udišem tuđi dim i trujem se.
1step2far

Meni odgovara zabrana. Cijeli život udišem tuđi dim i trujem se.

tako je,zasto bi me drugi trovali ak se samo ne planiram trovat, meni rak pluca ne treba
Ja sam vec upozorio nepusace sa posla da sredinom tjedna prestajem. U strahu iscekuju... :-)
bazooka_joe

Ja sam vec upozorio nepusace sa posla da sredinom tjedna prestajem. U strahu iscekuju... :-)

heheh. samo naprijed
bazooka_joe

Ma ja ću prestat pušit kad ja budem htjela, a ne kad me neki glupi zakon bude ograničavao. Naravno da ću i dalje pušit, ako ne unutra, onda na nekim terasama na kojima to bude dopušteno ili ako kojim slučajem im padne napamet zabranit pušenje i na javnom mjesu, ponosno izjavljujem da ću i dalje pušit. Ako ništa drugo, sada ću ekipu okupljat kod sebe kući, kuhat ću ja kavu i pušit ćemo do mile volje. Jbg žao mi je veliki broj ugostitelja koji će zasigurno propast...al dobro...šta je tu je.
da ne ponavljam sad sve razloge koje je ekipa navela, jednostavno podržavam zabranu pušenja.
a ono do čega mi je stalo još više nego do zakona jest njegova provedba. živi bili pa vidjeli. pun mi kufer više tolerancije prema pušačima... it's payback time :winkiss:
Heroina9

bazooka_joe

Ma ja ću prestat pušit kad ja budem htjela, a ne kad me neki glupi zakon bude ograničavao. Naravno da ću i dalje pušit, ako ne unutra, onda na nekim terasama na kojima to bude dopušteno ili ako kojim slučajem im padne napamet zabranit pušenje i na javnom mjesu, ponosno izjavljujem da ću i dalje pušit. Ako ništa drugo, sada ću ekipu okupljat kod sebe kući, kuhat ću ja kavu i pušit ćemo do mile volje. Jbg žao mi je veliki broj ugostitelja koji će zasigurno propast...al dobro...šta je tu je.

draga moja heroina, neki ipak ne vide dalje od svog nosa i ne razumiju neke stvari.
kakve gluposti...ovakve zabrane su loše...
meni još uvijek nije jasno zašto naša država uvijek djeluje represivno, a ne poticajno?!
što bi falilo recimo da je donešen zakon koji ugostiteljskim objektima koji žele zadržati pušače nabija veći porez ili stimulirati nepušačke ugostiteljske objekte manjim porezima...neeeee, mi moramo zabraniti svima

samo me zanima hoće li ukinuti zakon kad fotografi uhvate nekog "glavešinu" kako puši u saborskom kafiću, kao što su promijenili zakon o navijačima kad su uhvatili Smradanera kako ispija alkohol na stadionu....

usput, ako postoji tolika sila nepušača kojima smeta dim, a izlaze po bircevima, kako to da dosad nije otvorena sva sila kafića u kojima su vlasnici samoinicijativno zabranili pušenje?

usput, ako država dozvoljava prodaju cigareta, čemu zabrane pušenja?

jasna mi je zabrana u javnim ustanovama, bolnicama i to sve (ali to je i prije bilo obuhvaćeno zakonom), ali u kafićima mi nikako nije jasno koji kuki se država tu ima miješati? hoće nam uskoro zabraniti i ispijanje npr. žestokih pića u bircevima jer se možeš recimo jako napiti i recimo postati alkoholičar???
Ovdje se stvarno može pročitati mnoštvo gluposti.
Od toga da mi prijatelji pire dim u lice, do toga da na terasi u birtiji ili na autobusnoj stanici smeta što drugi puše.
Zar je stvarno toliko moderno podržavati ovu zabranu. Jasno mi je za bivše pušače, oni su kao preobraćene kurve. Jasno mi je da netko ne dozvoli da mu se u autu ili stanu puši. Ali tada kao pušač neću tamo boraviti. Jasno mi je da u radnom prostoru, uredu, trgovini nije uredu pušiti. Ali birtija, gdje se prodaje alkohol i cigarete, zašto tamo. Nije tajna da ugostiteljstvo živi od ljudi koji piju i puše. Ne žive sigurno od dugog ispijanja kave i čaše ladne vode.
Zašto se nije ostavila mogućnost izbora, barem za ugostiteljske objekte. Ovaj zakon je debilana kao i onaj o radu trgovina ili o golfu.
nisam za

Od toga da mi prijatelji pire dim u lice, do toga da na terasi u birtiji ili na autobusnoj stanici smeta što drugi puše.
Zar je stvarno toliko moderno podržavati ovu zabranu. Jasno mi je za bivše pušače, oni su kao preobraćene kurve. Jasno mi je da netko ne dozvoli da mu se u autu ili stanu puši. Ali tada kao pušač neću tamo boraviti. Jasno mi je da u radnom prostoru, uredu, trgovini nije uredu pušiti. Ali birtija, gdje se prodaje alkohol i cigarete, zašto tamo. Nije tajna da ugostiteljstvo živi od ljudi koji piju i puše. Ne žive sigurno od dugog ispijanja kave i čaše ladne vode.
Zašto se nije ostavila mogućnost izbora, barem za ugostiteljske objekte. Ovaj zakon je debilana kao i onaj o radu trgovina ili o golfu.

ma ja smatram da je debilana ovo sto si ti napisao
anakonda

MissTake

kad pijem pivo ja tebi ne štetim ako si u mojoj blizini, kad ti pušiš smeta dim. kužiš??
ruana

nisam za

Žao mi je legice što ti proturječim, ali ima stvarno logike ovo što je "nisam za" rekao/la. I meni sve ove "nepušačke spike" zvuče totalno ograničene. Zna se od pamtivjeka od kako je birtija da se tamo uvijek isključivo pilo i pušilo.
nisam za

Zar je stvarno toliko moderno podržavati ovu zabranu. Jasno mi je za bivše pušače, oni su kao preobraćene kurve.

naravno da je moderno ... ljudi su glupe guske koji vjeruju u sve ono sto im se servira. osjecaju potrebnu pridruziti se nekakvom pokretu i uciniti barem svoj mali doprinos za mir u svijetu i spas delfina.

i najvaznije je da su pri tome zadovoljni. izmanipulirani, ali dovoljno glupi da to ne osjete, ili im nije stalo ... a ni malo svjesni da sutra slijedi nova odluka, novi pokret, nove zabrane, nova ukidanja ljudskih prava, nove podjele. svakako, dobra metoda otkanjanja paznje s vaznijih stvari.

mene samo zanima ...koliko covjek - pusac mora biti glup da aplaudira ovakvoj odluci, koji je tolika mizerija od karaktera da mu drzava zakonom mora braniti njegove navike pa on radosno docekuje takve represivne mjere.
ruana

Pa to je i jasno, ja po birtijama izlazim sigurno duže nego što ti živiš, a pušim otprilike koliko si stara ili mlada kako se uzme.
Stvar slobode je u izboru. Kako ne želim u birtiju gdje sviraju narodnjake tako ti nemoj u birtiju gdje je gazda rekao da se može pušiti.
I to je to.
Ne brini pojavile bi se na kratko birtije u kojima se ne puši, samo bi brzo propale jer bi izgubile sve goste, koliko tvojih prijatelja puše i pije, koliko tvojih poznanika puši i pije. A koliko su nepušaći. Razmili malo. Ako su svi nepušaći onda super, jeli to kriterij da se s tobom druži??
nisam za

ruana

Pa to je i jasno, ja po birtijama izlazim sigurno duže nego što ti živiš, a pušim otprilike koliko si stara ili mlada kako se uzme.
Stvar slobode je u izboru. Kako ne želim u birtiju gdje sviraju narodnjake tako ti nemoj u birtiju gdje je gazda rekao da se može pušiti.
I to je to.
Ne brini pojavile bi se na kratko birtije u kojima se ne puši, samo bi brzo propale jer bi izgubile sve goste, koliko tvojih prijatelja puše i pije, koliko tvojih poznanika puši i pije. A koliko su nepušaći. Razmili malo. Ako su svi nepušaći onda super, jeli to kriterij da se s tobom druži??

to nije kriterij da se netko druzi samnom, samo je meni dosta ovog vaseg glupog balkanskog razmiljanja, boli me k.. za ugostitelje, da su malo vise skole zavrsili ne bi taj posao radili, i meni je pun k... da svaki put smrdim na pepeljaru i cim operem kosu da je mogu opet prati od smrada cigareta, a to sto ti ne izlazis na narodnjake nema uopce veze sa ovom temom, jel oprosti molim te vidim da si natukao godina,al pameti i ne bas
ruana

boli me k.. za ugostitelje, da su malo vise skole zavrsili ne bi taj posao radili,

Aj kad moram biti bezobrazan, nemoj srat... Nakon ovakve izjave reći nekome da nije pametan, je otprilike ravno stajanju na kiši i pitati se poslije zašto sam mokar :roll:
OligofreniDikobrazoid

ruana

boli me k.. za ugostitelje, da su malo vise skole zavrsili ne bi taj posao radili,

Aj kad moram biti bezobrazan, nemoj srat... Nakon ovakve izjave reći nekome da nije pametan, je otprilike ravno stajanju na kiši i pitati se poslije zašto sam mokar :roll:

svatko ima pravo na svoje misljenje pa tako i ti na svoje
ruana

Kao prvo da nema tih ugostitelja "koji nisu završili više škole" onda ne bi nitko išao na kave niti bi gdje četvrtkom, subotom i ostalim danima imali gdje izlazit. Tako da mislim da bi trebali imati više poštovanja prema tim ljudima, odnosno ne samo prema njima već i prema svim ljudima bez obzira koji posao radili ne treba nikoga podcjenjivati. Općenito u cijeloj stvari, neće tu najeb...samo ugostitelji ili mi pušači, već općenito i oni ljudi s obiteljima koji se bave uzgojem duhana a kojima je tvornica (već nekima) otkazala svoje narudžbe, isto tako mislim da ni država neće puno profitirati jer duhan ne samo što je poskupio već vjerujem da će se dosta ljudi odlučiti na prestanak pušenja što zbog poskupljenja, toliko i zabrana. I kamo to onda sve vodi?? Zadovoljstvu određenog broja građana nepušača...dok ostalo sve ispašta. U svakom slučaju pošto mi se više neda branit svoja uvjerenja u ovom topicu, samo ću za kraj reći da eto jedva čekam da zakon stupi na snagu da čisto vidim kako će sve to funkcionirati i dali će to ići zaista na bolje ili samo na gore...u svakom slučaju treba probati, pa kak bude.
slusaj draga moja legice kako cete vi trpiti sada tako smo mi cijelo vrijeme i sa teme cigareta se skrenilo na temu ugostitelja,a reci i sama jel ti nije smetalo kad nisi pusila,sjecam se jedne tvoje izjave kad si bila rekla ko dan danas, ja ne branim da ljudi puse, al kad se skupi 10 ljudi u jednoj prostoji to nastane pusnica,a ne prostorija,pa sjeti se kad smo isle na kavu tamo onaj neki kafic u tvrdi kad smo usle unutra dobro nismo pale u nesvijest kolko je zadimljeno bilo. meni osobno radi mog zdravstvenog stanja smeta dim jako i zasto bi ja ispastala radi drugih
haha...pa šta se bzvz svađate...donijet će taj zakon al neće ga provodit...ko i ono...zabranjuje se prodaja alkohola mlađim od 18 g...haha...da...baš se ne prodaje....meni svejedno oće bit zakona ili ne...ako mi negdje smrdi neću ići tamo...ako ne volim cajke...neću ić na cajke...ono što ne volim neću to radit...
AKO SAM ŽEDAN KUPIT ĆU SOKIĆ U TRGOVINI I POPITI NA PROMENADI NA NEKOJ KLUPICI I PRIČAT S PRIJATELJEM ILI NJIMA ISTO KO I U KAFIĆU,GLEDAT DRAVU I RUŽNU PAČAD I NEKOM DATI BOCU :) ...em ću ja uživat i proći jeftinije...i još će neko drugi zaradit na meni...hehe...i šta sam još htio reć.......kad se sjetim napišem....no sve u svemu...taj zakon se neće provodit...
Heroina9

Ionako bih u iducih mjesec dana prestao: imam problema s osjetima njuha i okusa,mislim da je dosta bilo. Al cu i dalje govoriti da mi idu na kurac ljudi koji misle da su popusili silne cigarete pasivno;dajte si kupite jutarnji,navucite maske da se ne bi razboljeli i sjedite po kucama,pickice!
apsolutno podrzavam ovaj zakon i nadam se da će se provoditi ak nista drugo onda barem u vecim klubovima i "popularnim" mjestima za izlaske,za neke lokalne birtije me boli briga ionako neidem tamo.

Netko je rekao kako sad nije pravo vrijeme za zabrane, ja mislim da nemoze biti savrseniji tajming od ovoga, svijest ljudi se mijenja-hvala bogu na bolje- iako ce proci jos nekoliko desetljeca dok ljudi ne predju na visi level, stvari se svakako mijenjaju a ovo je definitivno prijelazno razdoblje.
Pa tako sad dolazimo do pusenja. Svi znamo da je pusenje stetno za zdravlje pa opet jako puno ljudi pusi. Zasto? Neka psiholozi i psihijatri odrade dublje analiza ja cu reci to iz svog gledista: da pusaci vole sami sebe ne bi bili tako destruktivni prema svome tijelu, dalje da drustvo apsolutno to netolerira kao sto netoleriramo nasilje, zlostavljanje, pedofiliju i da se od malih nogu odgaja da je to lose ne bi imali toliko pusaca!!

Nisam bas za neke velike zabrane al sto se tice pusenja drukcije se i ne moze, bit ce jos dugo vremena podijeljenih misljenja al dugorocno to je jako pozitivno.
Ljudi se dijele na "obične", "pušače" i "bivše pušače". Najgora kategorija su "bivši pušači". Dok su pušili su trovali sebe, a nakon što su prestali (verbalno) truju okolinu.
...moje osobne postavke me tjeraju da ne volim sve što mi je nametnuto....a pogotovo nešto što volim...prije ću se odlučiti prestati pušiti ako JA to želim, nego da mi država nametne zabranu...
ja ne voli sto je meni nametnuto da moram udisat dim,a ne zelim pusit
...i tako se vrtimo u krug - neki su za, neki protiv....solomonska odluka bi bila da ugostitelji jednostavno sami odluče o tome hoće li se u njihovim birtijama dimiti ili ne...vjerujem da bi bilo skroz dovoljno birtija i za pušače i nepušače, tako da svi mogu birati....
Ha da, nikad svi sretni :D Meni eto odgovara, jedva cekam da sjednem da sjednem s Legicom u najdrazi kaf, i da izadjem iz njega a da ne smdim na dim :)
pijem pivo jebe mi se živo...
eseker

Ljudi se dijele na "obične", "pušače" i "bivše pušače". Najgora kategorija su "bivši pušači". Dok su pušili su trovali sebe, a nakon što su prestali (verbalno) truju okolinu.

ja sam taj bivši pušač.....
...sad mi reci na koji način ja verbalno trujem druge....odnosno tvoje visočanstvo
možda time što kažem da je sa jedne strane dobro,a s druge strane štetno što će se zabraniti pušenje...
..ja se ni jednom nisam požalio na nečiju cigaretu...sam sam rekao da niti nemam na to pravo.....
..možda time što se ne slažem s time što netko kaže da su sada pušači diskriminirani...??? ili možda nečim trećim...???
danas tj juce 6.5. napokon je dosao taj dan, sutra tj danas najavljuju malo hladnije,heheh. bas me zanima kak cete sjediti na terasi i pusiti, hihi
ruana

danas tj juce 6.5. napokon je dosao taj dan, sutra tj danas najavljuju malo hladnije,heheh. bas me zanima kak cete sjediti na terasi i pusiti, hihi

onako kako sam se ja smrzavao na promenadi samo da ne smrdim po dimu :) hehehehe
adebisi-jug2

ruana

onako kako sam se ja smrzavao na promenadi samo da ne smrdim po dimu :) hehehehe

heheheh
ruana

ja stvarno ne mogu vjerovati kako si ti jedno pakosno stvorenje. bit ce da te roditelji nisu dovoljno grlili kad si bila mala.

ali, zabrana i ne mora biti tako losa

Smirting ili kako je zabrana spojila ljude
Ingo

ruana

ja stvarno ne mogu vjerovati kako si ti jedno pakosno stvorenje. bit ce da te roditelji nisu dovoljno grlili kad si bila mala.

ali, zabrana i ne mora biti tako losa

Smirting ili kako je zabrana spojila ljude

hvala na komplimentu,hihi
a komentar na ovaj tvoj clanak- retardi!!!
bazooka_joe

Al cu i dalje govoriti da mi idu na kurac ljudi koji misle da su popusili silne cigarete pasivno;dajte si kupite jutarnji,navucite maske da se ne bi razboljeli i sjedite po kucama,pickice!

I meni! Kako sada pušačima znate reći da, ako im smeta što ne mogu pušiti ostanu doma i ne idu u birtije, a vi sami ste svo ovo vrijeme visili po tim istim birtijama i kukali kako vam smeta dim.

Upravo to je ono što me najviše živcira. Ok, ako mi nije gušt otići na cugu tamo gdje ne mogu zapaliti cigaretu, ostat ću tamo gdje mogu, a neću pričati bajke o diskriminaciji pušača.

Samo, dobro razmislite prije nego se sada, u birc petstotinjak metara udaljen od vaše kuće, uputite autom kako biste uživali u nepušačkoj atmosferi. Osobno cijenim dosljednost pa ako ste već toliko savjesni po pitanju vlastitoga zdravlja, pobrinite se i za tuđe. Zašto bi nečije dijete na igralištu udisalo otrove koje proizvodite radi vlastite komocije?
anakonda

da ugostitelji jednostavno sami odluče o tome hoće li se u njihovim birtijama dimiti ili ne...

isto tako kao što nepušači imaju izbor ne ići u zadimljene prostore.ako ne voliš drveće ne idi u šumu...
Slažem se da treba zabranit pušenje u javnim prostorijama tipa kao što su možda čekaone u kinu, kolodvori, kazališta i sl. Ali sam potpuno protiv zabrane pušenja u kafićima. To su privatni objekti i ako vlasnik želi pušaće u svojim prostorijama nema mu nitko to pravo zabranit. Osobno pušim i pušit ću, ali automatski ne planiram više ići na kavu u kafić ili na pivo, jer nema smisla, radije ću si skuhati kavu i popiti ju sa cigaretom u stanu. Žalosno je to što će većina kafića propasti i što će nezaposlenost tim zakonom sve više rasti, a kao da do sad nije dosta nezaposlenih. Ne vjerujem da normalan čovjek može tako razmišljati i takav zakon doneti a da se pri tome ogluši na posljedice.
sutra sam u nekim svatovima, zna li netko kako je to s pušenjem rješeno u tim salama za iznajmljivanje?u koju kategoriju one spadaju?
mislim da je zabranjeno. moje sestra se udavala sad 1.5. , i spominjalo se da se neće moći više..

Kako nepušači cijeli život udišu dim svojim roditelja, partnera i prijatelja, valjda i pušači mogu odvojiti sat dva dnevno da ne puše uz tu famoznu kavu.

1step2far

Kako nepušači cijeli život udišu dim svojim roditelja, partnera i prijatelja, valjda i pušači mogu odvojiti sat dva dnevno da ne puše uz tu famoznu kavu.

...teško, teško.... :roll:
ok... idu porezi na cigarete, idu zabrane pušenja, u osijeku je inspektore pratila marica, a imali su i unajmljena 2 zaštitara... znam da da se i dalje daju poticaji za sadnju duhana. može li mi netko reći koliki su i što se točno ovim oprečnostima želi postići?!
...evo citata iz Jutarnjeg:

"Mi­ljen­ko Ra­kić, ra­vna­telj Upra­ve za po­ljo­pri­vre­du, po­tvr­dio nam je da će se po­ve­ća­ti po­ti­ca­ji sa­mo za du­han pr­ve kla­se.

- Za 1. kla­su du­ha­na po­ti­ca­ji sa­da izno­se 8 ku­na po ki­lo­gra­mu, dok su za 4. kla­su 5 ku­na. Idu­će go­di­ne na­mje­ra­va­mo po­ve­ća­ti po­ti­ca­je za pr­vu kla­su. Uzgoj du­ha­na je u po­ra­stu za­to što ra­ste i po­tra­žnja. Zbog ne­sta­bil­ne po­li­ti­čke si­tu­a­ci­je zna­tno je pa­la pro­i­zvo­dnja du­ha­na u Afri­ci, ko­ja je je­dan od ve­ćih izvo­zni­ka te bilj­ke. To je uzro­ko­va­lo po­ve­ća­nu po­tra­žnju i po­rast ci­je­na na svjet­skom tr­žištu, pa je za­to uzgoj du­ha­na u Eu­ro­pi ispla­ti­vi­ji. Ka­ko je Hr­vat­ska po­go­dna za uzgoj du­ha­na, i to pr­ven­stve­no pr­vo­kla­snog, stal­no ra­stu i pri­no­si - kaže Ra­kić. "
1step2far

Gle, nama ne smeta kad vi jedete dok mi pušimo, prema tome - malo tolerancije molim! ;)
Zodijak

mislim da je zabranjeno. moje sestra se udavala sad 1.5. , i spominjalo se da se neće moći više..

moje iskustvo je sljedeće - pušiši na vlastitu odgovornost.tako nam je bilo rečeno. inspekcije nije bilo...
http://prognoza.hr/sedam.php?id=sedam&param=Hrvatska&code=14279

ajd sad da vidim kak cete pusiti,hihi
ruana

Koliko zlobe, ti imaš mnogo veći problem nego što je pušenje, sigurno te nisu dovoljno grlili dok si bila mala.
Lokal Patriot

ruana

Koliko zlobe, ti imaš mnogo veći problem nego što je pušenje, sigurno te nisu dovoljno grlili dok si bila mala.

ne mene su sutali,hihi
Ovaj zakon je još jedna eu regulativa koja nema veze za zdravom pameću....
ruana

Hebote, ja već mislio da će nam MMF zavrnuti kisik na tjedan dana pa nećemo moći upaliti cigaretu/lulu/bong/nargilu/joint...
Naj me tak' plašit!

Kako pušači izdržavaju zakon o nepušenju????? I još gore, kako ugostitelji zadržati goste???

Mislim da je ovaj zakon o nepušenju svima jedan veliki šok, i ne samo pušačima nego i ugostiteljima. Njima je kontam najgore, jer ljudi žive od toga, to im je posao, i moguće da sutra netko od njih neće imati za kruh, jer činjenica je da će ljudi sve rjeđe i rjeđe dolaziti u kafiće jer se neće osjećati u godno. Sad dok je ljeto, terasce ovo ono, bit će super, ali čim zahladi ko za kako će sve to izgledati....
Heroina9

ruana

kopile

ne, dosad je bila diskriminacija, ali nepusaca..
jučer sam tražio restoran za jednu proslavu pa sam primjetio da ni ugostitelji sami ne znaju jel se smije pušiti ili ne smije pušiti na terasama restorana.
jedni kažu da se ne smije jer se poslužuje hrana, a jedni kažu da se smije.
što je istina?
stripi

kad sam ja išla u srednju mi smo pušili u školskom wc-u, na faksu smo smjeli u kantini jedno vrijeme! taj zakon će najviše pomoć tim srednjoškolcima jer sad više nesmiju ni po kafićima. voljela bi da je to bilo u moje vrijeme, mislim da ne bi sada toliko voljela tu cigaretu. a sa druge strane najviše će izgubit ugostitelji jer puno ljudi neće htjet otić ni na kavu kad nesmiju zapalit. dobar je zakon ali možda u krivo vrijeme

ispadne da u kafice idu samo pusaci,
druga stvar koju na zalost nitko ne primjecuje, narocito mediji ne, a to je da su se nepusaci dosad na svoju stetu solidarisali sa pusacima, i da bi bili zajedno u drustvu udisali dim, koji im smeta..a sad kad je dosao red da se malo pusaci solidarisu, sad ne, oni ne idu na kave sa nepusacima, jer ne smiju pusit, kakvo razmazeno, bezobzirno razmisljanje..
Necro

Ja kao nepusac dijelom podrzavam,ali dijelom i ne.Neka naprave da se vani(terase ili ko recimo u tvrdi,ispred kafova) smije pusiti,a unutra ne,i normalno da odvoje prostorije pusaca i nepusaca.
Meni jako smeta dim i nezelim da me truje necija ovisnost...

a kako ce se jedno drustvo u kojem ima pusaca i nepusaca odvojiti?
nisam za

ruana

I to je to.

oko 70% ljudi ne pusi, a zajebava ih ovih bahatih 30%
adebisi-jug2

haha...pa šta se bzvz svađate...donijet će taj zakon al neće ga provodit...ko i ono...zabranjuje se prodaja alkohola mlađim od 18 g...haha...da...baš se ne prodaje....meni svejedno oće bit zakona ili ne...ako mi negdje smrdi neću ići tamo...ako ne volim cajke...neću ić na cajke...ono što ne volim neću to radit...
AKO SAM ŽEDAN KUPIT ĆU SOKIĆ U TRGOVINI I POPITI NA PROMENADI NA NEKOJ KLUPICI I PRIČAT S PRIJATELJEM ILI NJIMA ISTO KO I U KAFIĆU,GLEDAT DRAVU I RUŽNU PAČAD I NEKOM DATI BOCU :) ...em ću ja uživat i proći jeftinije...i još će neko drugi zaradit na meni...hehe...i šta sam još htio reć.......kad se sjetim napišem....no sve u svemu...taj zakon se neće provodit...

a kako ces pojest sendvic na fakultetu ako oko tebe dimi njih 50-tak?
morgan

sutra sam u nekim svatovima, zna li netko kako je to s pušenjem rješeno u tim salama za iznajmljivanje?u koju kategoriju one spadaju?

u kategoriju zabranjeno pusenje, bila u svatovima u hotelu osijek, nitko nije pusio u sali, islo se van na terasu..viva zakon o zabrani pusenja..jer ne moram nosit garderobu na kemijsko poslije toga..
Ja bih sada otisao korak dalje i zabranio ljudima koji ne koriste dezodoranse ulazak u kafice i klubove! Prije smo bar imali dimni zid,a sada,htio-ne htio, znam tko se pere,a tko ne...
I ruznim zenama ne treba dati van,jer,koliko god je vazno fizicko zdravlje-jos je vaznije psihicko!
Nisam pušač i sviđa mi se sada kad dođem kuči sa neke cuge ili sa neke zabave, a ne peku me oči i ne smrdi mi roba, ali ako je to cijena da ljudi zatvaraju lokale i ostaju bez posla, prvi ču potpisati da se vrati stari zakon. Prema nekim statistikama, kada su u sloveniji zabranili pušenje, zatvoreno je 60 % tamošnjih lokala-kako je krenulo mislim da nas ista sudbina čeka.
Bar zbog ljudi koji žive od ugostiteljstva treba nešto promijeniti, a vjerujem da se i svi ostali ne pušači sa time slažu, jer nam je država i bez toga u banani. Neka ostanu druge zabrane pušenja u zatvorenim prostorima, ali u ugo. lokale ljudi idu svojevoljno i onome kome baš toliko smeta pušenje neka čuva zdravlje i neka ne ide tamo. Koliko samo dnevno smoga i inih sranja udišemo, pa nikom ništa, zašto se o tome ne povede takva polemika!
...pa sada se vidi koliko je zapravo nepušača....kad sve što nema terasu zjapi prazno....najbolje što sam čula u posljednje vrijeme je kad je ugostitelj iz Zadra mislim - na ploču ispred svog praznog kafića napisao poruku: "A gdje ste sada, nepušači?"....
...ja bi sada napravila zakon da nepušači ne smiju sjediti na terasama, na isto dođe....
postoje podaci o tom koliko novca donosi pedofilija i prodaja narkotika...treba li tom vasom logikom sve sto donosi novac dozvoliti?
moze li se o necem razmisljati a da nam glavni argument nije novac, dobit?
anakonda

...pa sada se vidi koliko je zapravo nepušača....kad sve što nema terasu zjapi prazno....najbolje što sam čula u posljednje vrijeme je kad je ugostitelj iz Zadra mislim - na ploču ispred svog praznog kafića napisao poruku: "A gdje ste sada, nepušači?"....
...ja bi sada napravila zakon da nepušači ne smiju sjediti na terasama, na isto dođe....

pa jasno da zjapi prazno sve što nema terasu, kad su temperature bile 30+! baš me zanima bi li zjapille birtije prazne da je ta zabrana uvedena tijekom zime! moš mislit!
padobranac

nisam za

ruana

I to je to.

Odakle si samo izvukao 70% nepušaća? Ako je to istina, ne znam oko čega ugostitelji dižu frku...
bazooka_joe

Ja bih sada otisao korak dalje i zabranio ljudima koji ne koriste dezodoranse ulazak u kafice i klubove! Prije smo bar imali dimni zid,a sada,htio-ne htio, znam tko se pere,a tko ne...
I ruznim zenama ne treba dati van,jer,koliko god je vazno fizicko zdravlje-jos je vaznije psihicko!

Pa ovo sa dezićima i nije loša ideja...
A što ćemo s ružnim muškarcima, u zoološki vrt?
tayllor

Nisam pušač i sviđa mi se sada kad dođem kuči sa neke cuge ili sa neke zabave, a ne peku me oči i ne smrdi mi roba, ali ako je to cijena da ljudi zatvaraju lokale i ostaju bez posla, prvi ču potpisati da se vrati stari zakon. Prema nekim statistikama, kada su u sloveniji zabranili pušenje, zatvoreno je 60 % tamošnjih lokala-kako je krenulo mislim da nas ista sudbina čeka.
Bar zbog ljudi koji žive od ugostiteljstva treba nešto promijeniti, a vjerujem da se i svi ostali ne pušači sa time slažu, jer nam je država i bez toga u banani. Neka ostanu druge zabrane pušenja u zatvorenim prostorima, ali u ugo. lokale ljudi idu svojevoljno i onome kome baš toliko smeta pušenje neka čuva zdravlje i neka ne ide tamo. Koliko samo dnevno smoga i inih sranja udišemo, pa nikom ništa, zašto se o tome ne povede takva polemika!

ja cak ne bi rekao ni da bi bilo dobro vratiti stari zakon ... ali nesto izmedju bi bilo prihvatljivije za sve strane.

mozda austrijski model ? gdje bi ugostitelji objekata s malom kvadraturom sami odlucivali hoce li njihov kafic biti za pusace ili ne pusace.

drzava bi u tom slucaju mogla poticati (sto je puno bolje od represije) te ugostitelje smanjenim porezima da otvaraju kafice bez dima.

objekti vece kvadrature, mogli bi odvojiti jedan dio za pusace, koji bi bio ogradjen i u skladu s nekim normama.

svakako puno bolje od ove sotonizacije pusaca
rođena u Osijeku

padobranac

nisam za

ruana

I to je to.

Odakle si samo izvukao 70% nepušaća? Ako je to istina, ne znam oko čega ugostitelji dižu frku...

Podaci iz Hrvatske zdravstvene ankete provedene 2003. godine pokazuju da je u Hrvatskoj 27,4% svakodnevnih pušača u dobi od 18 i više godina.
padobranac

rođena u Osijeku

padobranac

nisam za

ruana

I to je to.

Podaci iz Hrvatske zdravstvene ankete provedene 2003. godine pokazuju da je u Hrvatskoj 27,4% svakodnevnih pušača u dobi od 18 i više godina.

Ako ti tako kažeš... voljela bih znati podatke iz 2008.
Evo prijedloga ugostiteljima, neka odu u Prag i vide kako je to tamo rješeno Svaki kafić i restoran ima natkrivenu i zatvorenu terasu grijanu plinskim grijalicama. Vani je bilo -15, a mi smo sijedili vani,
večerali i pušili

:D to me podsjeća na onaj vic: ... imena kolega, imena! :D
Ma znate što.. ja pušim već 25 godina (na žalost),ali mogu i bez cigarete na sat-dva.
Na promjenu zakona neće utjecati naše mišljenje nego kojekakvi lobiji. Više od svega me brine što u ovoj državi više nećemo imati novaca ni za kruh, a kamoli za cigarete, pa će sve dileme oko ove teme nestati. Bilo bi bolje da nešto poduzmemo u vezi toga, a ne da sjedimo kao ovce i gledamo kako nas šišaju.
Što se uopće događa s ovim narodom, sve šutke trpimo, a kada se netko i pobuni nema podršku.
Sjetite se npr. Italije prije dvije godine, zbog samo 4% povećanja cijene tjestenine cijela Italija je bila u štrajku dva dana. S takvim se stvarima treba pozabaviti prijatelji, a ne gdje smijemo, a gdje ne pušiti. Ionako svi pušimo...
Ja pušim već godinama i slažem se da nepušači ne moraju trpjeti dim cigarete. Ali ni ovo nije u redu, diskriminirati pušače. Ja sigurno neću otići na kavu, ako ne mogu uz to zapaliti. Treba napraviti kafiće za nepušače i kafiće za pušače pa nek ide gdje kome paše.
A što se tiče države, ko da smo opet pod Osmanlijama: samo harač i zabrane.
rođena u Osijeku

padobranac

rođena u Osijeku

padobranac

nisam za

ruana

I to je to.

Evo prijedloga ugostiteljima, neka odu u Prag i vide kako je to tamo rješeno Svaki kafić i restoran ima natkrivenu i zatvorenu terasu grijanu plinskim grijalicama. Vani je bilo -15, a mi smo sijedili vani,
večerali i pušili

Rođena u Osijeku-kakve veze ima da li je terasa ili sam prostor restorana kada je kod nas zakon da se u prostorijama gdje je zabranjeno pušenje ne smije servirati i posluživati hrana i piće, pa taman imao i 100 ventilatora u prostoriji. Sada se još uvijek ne vide problemi zabrane pušenja dovoljno dobro, iz razloga što bar 70 % lokala imaju terase, a što će biti kada dođe jesen i zima, pa se terase zatvore. Mislim da vlada nije razmišljala dovoljno daleko sa donošenjem ovog zakona, sigurno će morati nešto promijeniti, jer ipak smo mi balkanci i usko smo vezani za kave i cuge tijekom dana, što se ne može reći za zemlje zapadne europe gdje ljudi jednostavno nemaju vremena za takvu vrstu razonode.
Ajde šta se svi čudite i prenemažete kao da ovakvo nešto niste očekivali.

Pa nadaleko i naširoko se znalo da to u Hrvatskoj tako ide, idemo napičit zakon pa vidit šta će bit, jebo strana iskustva i prijedloge, MI ZNAMO NAJBOLJE
rođena u Osijeku

Pa ovo sa dezićima i nije loša ideja...
A što ćemo s ružnim muškarcima, u zoološki vrt?

Yup, dižem ruku za taj zakon!
Ja sam ionako visok, lep i plav! :D
Ingo

ja cak ne bi rekao ni da bi bilo dobro vratiti stari zakon ... ali nesto izmedju bi bilo prihvatljivije za sve strane.

mozda austrijski model ? gdje bi ugostitelji objekata s malom kvadraturom sami odlucivali hoce li njihov kafic biti za pusace ili ne pusace.

drzava bi u tom slucaju mogla poticati (sto je puno bolje od represije) te ugostitelje smanjenim porezima da otvaraju kafice bez dima.

objekti vece kvadrature, mogli bi odvojiti jedan dio za pusace, koji bi bio ogradjen i u skladu s nekim normama.

svakako puno bolje od ove sotonizacije pusaca

To bi značilo da u tom zakonu ima sastavnica koje su logične, smislene, kreativne i za obje strane potencijalno korisne... Ima li kod nas IJEDAN takav zakon?? :no: :no:

krasan poklon za pušače

Tagovi