sta je cijev, šipka ili rupa!???
šipka je cijev bez rupe!!!
rupa je cijev bez šipke!!!
??????
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni

shewa
nisam ni rekao da je rupa cijev!! citaj malo bolje; "rupa je cijev bez sipke"
1step2far
Cijev je stvar kroz koju nešto teče, oko šipke se stvari okreću, a u rupu upadaju.
dakle, cijev je šuplja šipka, a rupa je ono što ju ispunjava, znači ne može biti šuplja kad je ispunjena rupom 
shewa
cijev je šipka kroz koju je provučena rupa!!
šipka je cijev bez rupe!!!
??????
josephine01koja je razlika između rupe i praznog prostora?
pumpkin
josephine01koja je razlika između rupe i praznog prostora?
Rupa oko sebe ima nešto, a prazan prostor nema.
e vidiš.. ovo je sad pravo pitanje... što je rupa a što prazan prostor?

fairyCijev je šipka kroz koju je netko provukao rupu. Šipka je cijev bez rupe, a rupa je mjesto gdje odlažeš svoje šipke i cijevi, kako bi sve manje rupe iz cijevi bile u jednoj velikoj zajedničkoj rupi koja više nije praznina jer su u njoj šipke i cijevi s rupama.

fairy
Cijev je šipka kroz koju je netko provukao rupu. Šipka je cijev bez rupe, a rupa je mjesto gdje odlažeš svoje šipke i cijevi, kako bi sve manje rupe iz cijevi bile u jednoj velikoj zajedničkoj rupi koja više nije praznina jer su u njoj šipke i cijevi s rupama.
insomniafairy
Cijev je šipka kroz koju je netko provukao rupu. Šipka je cijev bez rupe, a rupa je mjesto gdje odlažeš svoje šipke i cijevi, kako bi sve manje rupe iz cijevi bile u jednoj velikoj zajedničkoj rupi koja više nije praznina jer su u njoj šipke i cijevi s rupama.
Ahm, da, sve stoji, ali po tvojemu bi onda trebalo biti da je rupa nešto direktno povezano sa cijevi i šipkama, dok ja kažem da je rupa sama za sebe-nekakav prazni prostor, koji može biti i u zemlji (Bože dragi, pa ima rupa u zemlji kolko oćeš..) Ne razumijem zašto se rupa povezuje uopće sa šipkom i cijevi. Ok ako ćeš povezivati ovo dvoje, ali rupa tu stvarno nema neku veliku ulogu. I kako u rupu odlažeš svoje šipke? Ako je šipka ispunjena rupom, kao što se ovdje tvrdi, kako možeš šipku i cijev staviti u nju?
![]()
fairy
insomniafairy
Ahm, da, sve stoji, ali po tvojemu bi onda trebalo biti da je rupa nešto direktno povezano sa cijevi i šipkama, dok ja kažem da je rupa sama za sebe-nekakav prazni prostor, koji može biti i u zemlji (Bože dragi, pa ima rupa u zemlji kolko oćeš..) Ne razumijem zašto se rupa povezuje uopće sa šipkom i cijevi. Ok ako ćeš povezivati ovo dvoje, ali rupa tu stvarno nema neku veliku ulogu. I kako u rupu odlažeš svoje šipke? Ako je šipka ispunjena rupom, kao što se ovdje tvrdi, kako možeš šipku i cijev staviti u nju?
![]()
Ma neee...nije rupa direktno povezana sa šipkama tj. cijevima, samo sam se nadovezala na naslov posta, što je cijev, a što šipka, a u toj priči u biti, rupa je direktno povezana sa cijevi kako bi nastala šipka, kontaš. A rupa, ehh rupa je pojava sama po sebi ili rezultat nekog nemilog događaja. Mislim u većini slučajeva nemilog događaja jer tko bi od radosti išao praviti rupu u svijetu? Mislim ono...rupa je rekla bih rezultat nezgoda u većini slučajeva, kidanja hlača, rupa u stropu i te fore. Ok, ponekad pristupimo pravljenju rupa s namjerom, ali obično u tu rupu nešto stavimo tako da rupa ubrzo prestane biti rupa, a postane prostor za odlaganje, kao što je gore slučaj sa šipakama i cijevima. Ili, postoji opcija kod velikih cijevi s velikim rupama da u nju uguraš manju cijev ili šipku. Pa ne bih rekla da je rupa sama po sebi prazan prosor, ja bih rekla da je rupa, kao nekakva zdjela za prazan prostor, razumiješ...u biti nešto slično kao s vodom...voda poprima oblik posude u kojoj se nalazi, e tako i prazan prostor poprima oblik rupe, razumiješ...dakle, ovisno kakva je izvedba rupe, takav će biti i prazan prostor u njoj osim ako u tu rupu nešto ne staviš... i to...
insomnia
Ahm, ti znači zapravo želiš reći da je rupa nekakav prostor za odlaganje.. ali za odlaganje čega?? zraka?? jer, gle, ako nešto staviš u rupu, onda ona prestaje biti rupa kao takva- rupa je nešto prazno.. ako je nešto u rupi, onda to nije više rupa. Isto tako, rupa može biti povezana s cijevi, ako uz pomoć rupe napravimo od šipke cijev, ali samo u tom kontekstu-kada rupa služi za pravljenje cijevi od šipki (šipaka) inače je sama za sebe!
E pa upravo ti o tome i pričam, rupa je držač praznoće na okupu sve dok nešto ne staviš u nju, kada ista gubi tu funkciju držanja praznoće na okupu i postaje mjesto za odlaganje nečega...jer vidiš, rupa nije isto što i prazan prostor...prazan prostor više upućuje na nešto beztjelesno, dakle eterično rekla bih, a rupa je fizičko tijelo, razumiješ. Ona kao fizičko tijelo ima svoje dimenzije i oblik, volumen i to. A ako bi praznom prostoru išla odrediti veličinu tada bi dimenzije ovisile o rupi u kojoj se nalazi. Dakle prazan prostor se nalazi u rupi. Prazan prostor više upućuje na recimo vremensku dimenziju. Što misliš o vremenskoj dimenziji praznog prostora?

insomniahm, to ti samo misliš.. to je zapravo samo rupa, koja ima oblik čarape!

insomniaAutor ove teme nas zapravo želi sve tu sada zavaditi uopće i stavivši ovako diskutabilnu temu, ovako teške problematike. Imam još jednu teoriju, ali sad ne stignem pisati. Vratim se

exHOP3onkakve cijevi s rupicama, dal su te rupice provučene uzduž kroz cijev (poput kabelske žice) ili kao rupice na fruli?
insomniaE ovo je sad već too much.. još i te neke rupice NA cijevima, a nismo niti rupu uspjeli objasniti kako Bog zapovijeda. .. Molim te, @fairy, provjeri o čemu se radi.
Ovo me sad uzrujalo
fairy
zlo...
insomniaEvo ja sam sad pitala nekoga kakve su to cijevi; to su nekakve cijevi koje imaju rupice uzduž. No, nažalost, svrha im se ne zna.
![]()
I šta smo zaključili? Šta je na kraju rupa točno??
pumpkinNa cijev s rupicama može se svirati, a ne samo usmjeravati određene sadržaje. Dakle, to bi bila naprednija šuplja šipka uzdužno i poprečno perforirana u svrhu proširivanja njenog djelovanja u razne svrhe.
slažem se, tako nekako s manjim dopunama i izmjenama.insomnia
MacaPapucharica
insomnia
ja se više brinem tko sam, što sam i kamo idem???![]()
josephine01Idemo sad, prostor (prazan) može biti i jednodimenzionalan, a rupa nemože!koja je razlika između rupe i praznog prostora?
mali_ivicajosephine01Idemo sad, prostor (prazan) može biti i jednodimenzionalan, a rupa nemože!koja je razlika između rupe i praznog prostora?
![]()
E pa koji vam je da se toliko prepirete oko ovakvih gluposti?
exHOP3ona da li je tunel cijev ili samo rupa jer tu nema šipke?
fairyexHOP3ona da li je tunel cijev ili samo rupa jer tu nema šipke?
Naravno da je tunel cijev. Kada bi tunel bila šipka, tada se ne bi moglo prolaziti kroz njega.

insomniaDa, tako je.. Da je tunel ispunjen nečim, onda bi bio šipka, i vjerojatno bi izgubio samu svoju svrsihodnost tunela, tj. onoga što tunel predstavlja.. No, međutim, da li je on uistinu i cijev? Zar ne bi trebalo biti da je cijev nešto što služi samo određenoj svrsi, tj. da nešto TEČE kroz nju, ili je svejedno što prolazi kroz cijev? I da li je ono u tunelu zapravo rupa? Jer, prema @fairynoj definiciji rupe, tunel bi bio rupa u obliku tunela. Ili?
nije rupa samo rupa i gotovo...pod određenim okolnostima rupa poprima narav otvora. Recimo, ne možeš reći da je prozor rupa na zidu ili da su vrata rupa na zidu. Prozor je po svemu sudeći otvor u zidu, zar ne? Znači, prema tome rupa mora imati bar dvije dimenzije inače je otvor. Rupa na zidu bi bila rupa od čavla, a dimnjak je cijev u zidu, a srušeni zid između dnevne sobe i blagavaone je otvor u zidu. I to...exHOP3onda, al htjedoh reć, tunel nije cijev nego samo rupa, jer cijev je ono što obavija rupu, no ako se rupa izbuši... tunel je samo naziv a tu rupu u brdu (il di već)...
al to glavno pitanje teme mi zvuči ko da netko pita da li je svežder jede meso ili zelenjavu?? mora biti oboje jer jedno bez drugog ne čini to treće!

insomniaPa ispunjen je zrakom, neprolazimo mi autom kroz vakum!
Da, tako je.. Da je tunel ispunjen nečim, onda bi bio šipka, i vjerojatno bi izgubio samu svoju svrsihodnost tunela

MacaPapucharicasad ću bit prosta pa ću vam sve to lijepo zdravo seljački objasniti:
imamo muško i žensko
žensko ima rupu
muško ima šipku
šipka kroz rupu ulazi u cijev (a ta cijev je, na kraju krajeva, svojevrsni tunel, tako da je tunel u ovoj priiči s razlogom)
iz ovoga se jasno može definirati i imenovati što je što!
eto, tako!
insomniaGledajte ovako; rupa je, dakle, nešto što je nastalo nekakvim nasilnim procesom (bušenjem i sl.) i to vjerojatno nehotičnim (rupa na čarapi npr.) ili možda i svjesnim (rupa od čavla - nastala sa svrhom kako bi čavao ušao u nju).. Ako ćemo gledati tako-onda tunel nije jedna od tamo nekakvih rupa u zidu kroz koju prolaze auta, već taj tunel nije rupa uopće. Ja sam već rekla da rupu kao pojam nismo dovoljno definirali, i, da vam pravo kažem, sad me živcira ovo šamaranje pojmovima.. Zašto je uopće tunel sad ovdje i upleten..
Ja kažem da je tunel cijev. Dakle, po mom mišljenju, tunel nema nikakve veze sa, recimo, šipkama (on nije šipka sa rupom).. niti samo sa rupom.
Tunel je cijev.![]()
Rupa je prazan prostor koji uvijek ima oblik stvari uz koju je vezana, ili na kojoj je nastala, kao posljedica već spomenutog nasilnog procesa.![]()
Cijev je metalna ili ina konstrukcija ispunjena praznim prostorom, koji nikako nije rupa.![]()
Šipka je metalna ili ina konstrukcija, koja nije ispunjena ničim, osim tvari od koje je i napravljena.![]()
genijalno, apsolutno genijalno. Sinoć, jutros kako nisam mogla spavati i ono, misle lete sto na sat, nešto razmišljam o brazdama za navodnjavanje i padme mi na pamet pomisao insomniaGledajte ovako; rupa je, dakle, nešto što je nastalo nekakvim nasilnim procesom (bušenjem i sl.) i to vjerojatno nehotičnim (rupa na čarapi npr.) ili možda i svjesnim (rupa od čavla - nastala sa svrhom kako bi čavao ušao u nju).. Ako ćemo gledati tako-onda tunel nije jedna od tamo nekakvih rupa u zidu kroz koju prolaze auta, već taj tunel nije rupa uopće. Ja sam već rekla da rupu kao pojam nismo dovoljno definirali, i, da vam pravo kažem, sad me živcira ovo šamaranje pojmovima.. Zašto je uopće tunel sad ovdje i upleten..
Ja kažem da je tunel cijev. Dakle, po mom mišljenju, tunel nema nikakve veze sa, recimo, šipkama (on nije šipka sa rupom).. niti samo sa rupom.
Tunel je cijev.![]()
Rupa je prazan prostor koji uvijek ima oblik stvari uz koju je vezana, ili na kojoj je nastala, kao posljedica već spomenutog nasilnog procesa.![]()
Cijev je metalna ili ina konstrukcija ispunjena praznim prostorom, koji nikako nije rupa.![]()
Šipka je metalna ili ina konstrukcija, koja nije ispunjena ničim, osim tvari od koje je i napravljena.![]()
josephine01Ne ulazi muškarac sa cijevi u cijev nego sa cijevi u špilju! Hebote neznate ni šta imate¨!!!slažem se Fairy, muškarac ima cijev.. jer da ima šipku, ne bi bilo svrhe da s njom ulazi kroz rupu u cijev.. svrha tog ulaska je da sadržaj prođe kroz cijev.. hihi
"> ja ću se podrapattttt....
">
fairyMacaPapucharicasad ću bit prosta pa ću vam sve to lijepo zdravo seljački objasniti:
imamo muško i žensko
žensko ima rupu
muško ima šipku
šipka kroz rupu ulazi u cijev (a ta cijev je, na kraju krajeva, svojevrsni tunel, tako da je tunel u ovoj priiči s razlogom)
iz ovoga se jasno može definirati i imenovati što je što!
eto, tako!
Neloše kolegice, jedan krasan primjer, pravi svakodnveni, obiteljski. Ne slažem se s jedom stvari, a to je da muškarac ima šipku. Muškarac ima cijev, a ne šipku.

exHOP3on
ovisno o pogledu... al ak je spušten onda nije ni cijev ni šipka nego obično crijevo kao npr ono u vrtu![]()
e sad što se čarapa tiče, zar čarapa sa rupom nije cijev, tj. mislim da nije potrebno stavit jednu kraj druge kad već jedna sama ima 2 rupe...
insomnia
">
khm khm, @josephine, ček ček samo malo.. kako sad to ; zašto se rupa može nalaziti samo u prostoru u kojem nema drugih rupa, jer inače postane cijev? Kako sad rupa može sama od sebe postati cijev? Mislim, razgovarali smo već o kojekakvim rupama.. dakle, ako bi dvije rupe egzistirale jedna kraj druge, npr. ako bismo stavili dvije čarape s rupama jednu kraj druge, one ne bi automatski postale cijev.
insomniaexHOP3on
ovisno o pogledu... al ak je spušten onda nije ni cijev ni šipka nego obično crijevo kao npr ono u vrtu![]()
e sad što se čarapa tiče, zar čarapa sa rupom nije cijev, tj. mislim da nije potrebno stavit jednu kraj druge kad već jedna sama ima 2 rupe...
Aha! Ovo sad povlači još jedno pitanje? Što je onda CRIJEVO??
uf![]()
Čarapa sa dvije rupe, hm.. da, pa u tom slučaju čarapa je tunel. (po toj nekoj logici iz teme-ako cijela ova tema uopće i ima logike)
josephine01insomnia
">
khm khm, @josephine, ček ček samo malo.. kako sad to ; zašto se rupa može nalaziti samo u prostoru u kojem nema drugih rupa, jer inače postane cijev? Kako sad rupa može sama od sebe postati cijev? Mislim, razgovarali smo već o kojekakvim rupama.. dakle, ako bi dvije rupe egzistirale jedna kraj druge, npr. ako bismo stavili dvije čarape s rupama jednu kraj druge, one ne bi automatski postale cijev.
nisam još na čisto s tim...![]()
kontempliram....
zanima me postoje li još neki uvjeti da bi cijev bila cijev.. npr. mora li cijev biti od nekog krutog materijala? jer, ako ne mora, ne vidim zašto čarapa, koja već ima jednu rupu (ona kroz koju se obuva), ne bi postala cijev u situaciji da nastane rupa npr. na prstima.
josephine01
insomnia
">
kontempliram....
zanima me postoje li još neki uvjeti da bi cijev bila cijev.. npr. mora li cijev biti od nekog krutog materijala? jer, ako ne mora, ne vidim zašto čarapa, koja već ima jednu rupu (ona kroz koju se obuva), ne bi postala cijev u situaciji da nastane rupa npr. na prstima.
insomnia
A pazi sad ovo; ako bi se u tu čarapu, ranije spomenutu, uvukao, recimo, miš, zar on onda ne bi bio zapravo u tunelu??
josephine01NE, smatramo li savijenu cijev šipkom???
Jesmo li napokon postigli konsenzus?![]()
mali_ivica
Nedaj bože ako ju je još stara baka sa jedne strane začepila starim papirom.?!
mali_ivicajosephine01NE, smatramo li savijenu cijev šipkom???
insomniajosephine01
insomnia
">
kontempliram....
Ahm, da da, kontam te.. Hm, da, mislim da cijev mora biti od krutog materijala, jer bi u protivnom bila crijevo (ja crijevo doživljavam kao nešto savitljivo-kao neku savitljivu cijev) dakle, cijev mora biti čvrsta.
A što se tiče tog sa čarapama.. ok, kontam, ako čarapa već ima tu neku rupu, kroz koju ju obuvamo, i ako bi nastala neka druga rupa, nisam sigurna da bi čarapa, po onoj logici da je cijev od čvrstog materijala, da bi čarapa bila cijev. Možda onda nekakvo crijevo?
A pazi sad ovo; ako bi se u tu čarapu, ranije spomenutu, uvukao, recimo, miš, zar on onda ne bi bio zapravo u tunelu??
exHOP3onmali_ivica
savijena cijev nije šipka jer je prvotnim oblikom i definicijom bila cijev, to je obična cijev na koju je dotična baba sjela i savila ju...
fairyNeeeeeeee,exHOP3onmali_ivica
savijena cijev nije šipka jer je prvotnim oblikom i definicijom bila cijev, to je obična cijev na koju je dotična baba sjela i savila ju...
Da daaa, slažem se...
mali_ivica
Neeeeeeee,
Što u savijanju cijevi uvedemo supstituciju sa debelom babom, tako da baba toliko savije cijev da je spreša te samim time onemoući rupi (koja cijev čini cijev) da bude konstantna na svim segmentima te "stvari" pošto to više gubi funkciju cijevi!
tada dobivamo =>standardnu neprotočnu šipku!
Frost
Savijena cijev je i dalje cijev, savijena šipka više nije šipka.
shewa
??????
insomniaFrost
Savijena cijev je i dalje cijev, savijena šipka više nije šipka.
Nego šta je onda ta savijena šipka, ako nije šipka? Ona je i dalje šipka, samo što je savijena, zar ne?Kako je onda savijena cijev ostala cijev, a šipka nije?
Da, @ivice, slažem se da, ukoliko se spreša dio cijevi gdje je otvor (iako nisam sigurna kako bi ijedna baba to uspjela, ma koliko bila debela) onda ta cijev postaje šipka..
insomniaKako je onda savijena cijev ostala cijev, a šipka nije??
josephine01Ne dio cijevi nego cijela cijev tako da on tada postaje praktički komad metala bez rupe, odnosno STANDARDNA NEPROTOČNA ŠIPKA!
Kak misliš to da ako se spreša dio cijevi gdje je otvor onda ta cijev postaje šipka? To je onda stvar koja izgleda kao cijev, ali ima samo jednu rupu. E to bi trebalo imati ime...
mali_ivicaSlika
"> joj ivice..jojjjjj....
">Frost
Savijena cijev je i dalje protočnariječ šipka u mom umu podrazumijeva da je ravna, a ne savijena, pa zato.
insomniaFrost
Savijena cijev je i dalje protočnariječ šipka u mom umu podrazumijeva da je ravna, a ne savijena, pa zato.
Pa ne bih se baš složila.. Već smo prodiskutirali da šipka može biti i valjkastog oblika.. po meni, šipka uopće ne mora biti ravna.. i kako bi savijanjem izgubila svoju svrhu šipke???
fairy
pa da u biti bi onda cijev mogli definirati kao bilo koje tijelo kojem možeš vidjeti kroz jedan kraj drugi![]()
:">
josephine01
nema veze ako ima zavoj... uopće nije bitan oblik.. bitno je da cijev ima dva otvora
Frost
exHOP3on
josephine01
nema veze ako ima zavoj... uopće nije bitan oblik.. bitno je da cijev ima dva otvora
to stoji i slažem se ali
Frost
ovo nema smisla, jer šipka je također šipka i ako se savije, tj ne mora nužno uvijek biti ravna
Frostpa da, cijev može biti kojeg god oblika i savijena X puta - dok god je protočna
insomniaA šta kad prestane biti protočna-onda je šipka, ili??
Da, a objasnite vi meni kako je rupa nešto što se dobije kad od cijevi oduzmeš šipku??
To je u prvom postu ove teme, i nije mi logično uopće.
Pa zar ne?
pumpkin
Ja još uvijek ne znam da li je rupa na čarapi rupa, ili nije ako je ispunjena nožnim palcem, što je to onda?

insomnia
pumpkin
Ja još uvijek ne znam da li je rupa na čarapi rupa, ili nije ako je ispunjena nožnim palcem, što je to onda?
Ako je ispunjena palcem, onda je to obična čarapa.. Da je ipak rupa ostala, onda bi to bila valjda nekakva cijev. Mislim![]()
exHOP3on
Da li je čarapa živa??