| Autor |
Poruka |
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
isti klinac ko ono što je bilo na etf-u. baš me zanima jel tamo netko našao posao ili je sve bila jednostavno reklama firmi koje su došle tamo. |
|
|
|
|
|
 |
|
epona
Ukupno postova: 148 Spol:  Žensko
|
Nije da ne podržavam ovakve manifestacije, ali iz vlastitog iskustva znam da je to pomalo licemjeran način prezentiranja tvrtki i "društva znanja" jer sam nakon 50-tak tisuća kn uloženih u obrazovanje i dodatne edukacije te s nezanemarivim radnim iskustvom već duže vrijeme nezaposlena. A mnogo je takvih primjera. Dok ide po babama i stričevima ništa od društva znanja. Barem ne na način na koji se prezentira. |
|
_________________ Svugdje je lijepo, al u Vrapču je ludnica! |
|
|
|
 |
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
|
|
|
 |
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
isti klinac ko ono što je bilo na etf-u. baš me zanima jel tamo netko našao posao ili je sve bila jednostavno reklama firmi koje su došle tamo.
|
ja sam svojedobno bio u aiesec-u te sam i sam sudjelovao u više organizacija career day-a, pa imam nekih podataka iz prve ruke.
istina je da je, barem tada, ovo firmama bila više reklama nego stvarna potreba da si nađu i osiguraju obrazovani budući kadar, kao i to da većina firmi ne doživi ozbiljno podatke koje studenti o sebi ostave.
međutim, bilo je i onih firmi koje su si uistinu stvarale bazu podataka, pa je bilo slučajeva da su na temelju podataka studenata s career day-a zvali na razgovor čak i nekoliko mjeseci kasnije, kad se ukazala potreba za zapošljavanjem određenog profila.
iskreno se nadam da se s godinama taj omjer mijenja u korist ovih drugih firmi i da career day počinje ostvarivati svoju svrhu. u zagrebu on sjajno funkcionira već duži niz godina, na zadovoljstvo svih uključenih strana.
bilo kako bilo, ovo je odličan događaj i treba ga podržati. a nezaposlene ne košta ništa da dođu, napišu svoj cv i podijele ga nazočnim firmama, pa makar on kasnije završio i u smeću! jer, možda ipak... |
|
|
|
|
|
 |
|
epona
Ukupno postova: 148 Spol:  Žensko
|
Slažem se, samo bi netko trebao ozbiljno početi voditi brigu o hobotnici zvanoj nepotizam, barem u državnom sektoru, jer je postalo gotovo normalno namještati natječaje bez straha od sankcija. |
|
_________________ Svugdje je lijepo, al u Vrapču je ludnica! |
|
|
|
 |
|
Zveky Ukupno postova: 25 Spol:  Nebitno
|
Mislim da se na državni sektor jedino i možeš bunit.  |
|
|
|
|
|
 |
|
antifriz
Ukupno postova: 91 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Što se tiče ovogodišnjeg Career Day-a, aktivnost pod nazivom "Intelektualna burza - Prvi Korisnik" odnosi se na testiranje novog sustava "prikupljanja" životopisa. Doduše, radi se o online interaktivnoj bazi profila visoko obrazovanih građana, s fokusom u startu na studente. Kroz svoj interaktivni profil, svaki Korisnik moći se pratiti svoje formalno i neformalno obrazovanje (stručna usavršavanja, dodatne edukacije, sudjelovanje na konferencijama i seminarima...), sportske uspjehe... sve ono što njega čini poslovno kompletnom osobom.
S druge strane, poslodavci će imati pristup toj bazi i kroz razno definirane filtere moći na efikasan način doći do profila visoko obrazovane osobe koja odgovara njegovim postavljenim kriterijima.
(toliko ukratko)
Ono što se događa na Career Day-u samo je testiranje ove online baze, te upoznavanje šire javnosti s projektom koji nije samo lokalnih razmjera. Ove godine radi se nešto konkretno i kvalitetno, nešto od čega će koristi imati svi akademski građani, s očekivanim ciljem postavljanja tržišta rada na jednu mnogo transparentniju razinu.
Naglasak želim staviti na činjenicu da je ovaj projekt pokrenut od strane studenata našeg Sveučilišta... nadam se samo jedan od mnogih u budućnosti. A i-burza, kao projekt, bi u potpunosti trebao zaživiti s početkom iduće akademske godine.
O svim detaljima imat ćete se priliku upoznati na Career Day-u, od 9:00h do 15:00h, kao i na službenim stranicama i-burze koje će biti objavljene nakon Career Day-a. |
|
|
|
|
|
 |
|
asko Ukupno postova: 349 Spol:  Nebitno
|
9-15 h
znači oni koji već rade, a nezadovoljni su poslom smrde? |
|
|
|
|
|
 |
|
Robert13
Ukupno postova: 23 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
mene samo zanima do koliko sati će to trajati jer ja radim do 15 h  pozz |
|
|
|
|
|
 |
|
antifriz
Ukupno postova: 91 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Štandovi će u dvorani 3, Ekonomskog fakulteta, biti postavljeni od 9:00h. Ukoliko se odaziv pokaže zadovoljavajućim i nakon 15:00h, ne postoji nikakav problem da se produži trajanje prezentacija poslodavaca i studentskih udruga za sat-dva.
Inače, "Intelektualna burza - Prvi korisnik" će se odvijati tokom cijelog dana u dvorani 6a, na drugom katu. Tamo će vas, ukoliko ne znate gdje se dvorana nalazi, upućivati ljupke hostese. |
|
|
|
|
|
 |
|
Robert13
|
zahvaljujem na bzom odgvooru vidimo se... pozz.. |
|
_________________ Lone Rider... |
|
|
|
 |
|
j@dr@
Ukupno postova: 53 Lokacija: Osijek u srcu Spol:  Žensko
|
Ono što sam ja danas tamo vidjela u 14h je jad i bijeda. Svi su se već spremali za odlazak. Koliko je bilo, ukupno 4 firmi..?
Jedino koga mogu pohvaliti (sine ira et studio) je predstavnika tvrtke Agria. Izvanredna prezentacija, pristup i pripremljenost. Nadam se da je cijenjen na svom radnom mjestu. |
|
|
|
|
|
 |
|
Robert13
|
reći ću Vam samo da sam jako razočaran...
pozz svima koji su se trudili ali ovako nešto nisam očekivao... |
|
|
|
|
 |
|
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
reći ću Vam samo da sam jako razočaran...
pozz svima koji su se trudili ali ovako nešto nisam očekivao...
|
a sta je bilo ? |
|
|
|
|
|
 |
|
Robert13
|
kao prvo odvojio sam vrijeme uzeo pauzu na poslu da bi došao tamo i vidioto, broj tvrtki je bio sramotan, prezentacije,su bile kako tako, ali naspram Career Day-a u Varaždinu na kojem sam bio prije par godina ovo izgledalo jako loše... |
|
|
|
|
 |
 |
|
|