Mnogi naši sugrađani se odlučuju za civilno služenje vojnog roka. Civilna služba je legitiman, alternativan način služenja vojnog roka. Dakle, Ustav i zakoni ove zemlje pružaju mogućnost da vojni rok odradite u obliku volontiranja u javnim ustanovama Republike Hrvatske. Nećete ići u vojarnu, već ćete 8 mjeseci raditi u nekoj od ustanova, sa radnim vremenom ostalih zaposlenih u navedenoj ustanovi. Postoji čitav niz institucija u kojima se može obavljati civilna služba. Ukoliko vas zanima kako napisati zahtjev za civilnu službu i gdje se sve ona može obavljati, kliknite na http://www.zamirnet.hr/unija47/novo.rtf. Ukoliko imate pitanja, možete ih postaviti putem e-maila na adresu [email protected].
Ajde mladi pederi,što je, ne ide vam se u vojsku? Rađe je mami sisat sisu poslije 15h i pajkit doma? Tko će braniti ovu zemlju jednog dana ako dođe do frke?
Nije istio.Ja bio i vidio. 9 mjeseciožega,Samobor,Osijek,Đakovo.Nigdje nitko nije bio nabrijan,ljudi su bili komunikativni i sve je proteklo uz ugodno druženje..
Ajde mladi pederi,što je, ne ide vam se u vojsku? Rađe je mami sisat sisu poslije 15h i pajkit doma? Tko će braniti ovu zemlju jednog dana ako dođe do frke?
To je bar jasno - heroji i Hrvatine...
Za rjesavanje sukoba bolja metode su razgovor i koristenje argumenata. Vise o skoli borbe misljenja imas na site Ramba Amadeusa (klik ovdje).
A i kad pogledas, sigurno nisi nista pametniji sto si tih 9 ili koliko vec mjeseci bio s uglavnom notornim glupacima i ljudima kojima je u zivotu najvaznije kako prosiriti cilindar na motoru, e ne bi li auto dobio par konja vise te slajdrao pri startu.
Takvi su stvoreni za nosenje puske... i sretni su kad ju imaju, onda su mocni i vazni...i nasmijeseni, sa zarom u ocima...
U cemu je problem ako se meni STVARNO ne da zajebavati po "sumama i gorama" dok me maltretiraju kreteni s osnovnom skolom? i tako ako dodje do sranja ti koji su bili u vojsci 6 mjeseci samo su preveliki trosak opreme. Pogledajte koliko se samo sranja dogadja u vojarnama. Neka fala
Ma nemoj molim te!A što je sa intelektualcima koji su bili u domovinskome ratu?Zašto ti misliš da je tvoja guzica previše fina da bi išla u vojsku? Da smo svi Melkiori Tresići danas bi ovdje bila kolonija ili neokolonija!
Osim toga,tamo nećeš susretati likove koji će se isfuravati na nešto,ali ćeš u svakome slučaju imati DOBAR I JAKI kondicioni trening,uostalom zašto ga i ne bi imao ako si zdrav i mlad k'o cvijeće???????
Ne radi se tu samo o finoj guzici, ima tu puno vise. Kao sto rekoh, presjek drustva je u banani, tako da se tamo uglavnom mozes druziti s ljudima s kojima su razgovori opusteni. Biti mozdano opusten 9 mjeseci je potencijalno opasno, jer se mozda nikada ne vratis u nulto stanje kognitivnih sposobnosti.
A to za ratove i slicno... ja sam jedan od onih koji sigurno ne bi poginuo ili se borio za tudje guzice... kad pogledas rat koji je iza nas, mozes vidjeti kako su ljudi ginuli za obitelj Tudjmanin, njihove ideale, potkozavanje 200tinjak obitelji. Pogledaj malo bolje koliko Sarinic, i ostala politicarska svita ima para, a onda se upucaj pistoljem sto bi se u sljedecm ratu borio za takve gnjidurine.
Radije bih zivotni prostor dijelio s pticama i svinjama na nekom pustom otoku, nego se borio za takvu drzavu.
Nemam texta.Isto vidim što se zbiva,To ti je kao kad imaš moć da koordiniraš sa hrpom kmetova oko sebe,nazivaš druge kukavicama i drugi ti cijelo vrijeme tjeraju vodu na mlin,a nisi u stanju sam ništa poduzeti.Zašto??Zato što drugo pristaju biti tvoji kmetovi!Tako misliš da možeš kupiti i treće osobe preko svojih kmetova i da se apsolutno ne moraš ni oko čega truditi.
Samo,često takve ptice grakalice su najveće kukavice koje znaju DA JE NAPAD NAJBOLJA OBRANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uletilo mi tupilo od nekužnje zbog tvojih kmetova.... Tebe neko iz ministarstva plaća za propagiranje HV-a? Mislim ako ne, zašto ljudima utjecat na slobodu izbora? I jedno i drugo ima svojih prednosti. I mana. A najveća je što se to mora.
Radi se samo o tome da svatko u demokratskome društvu odlučuje u rangu građanskih sloboda što želi svome životu.
Idem u birtiju u koju želiš ili ne ideš?
Nalaziš se sa ljudima s kojima želiš ili se ne nalaziš?
Glasaš za stranku za koju želiš ili ne glasaš?
Tvoja s pika dolazi na vidjelo ILI NE DOLAZI!
Znači svi čine ono što žele činiti,a ne ono što moraju...
ma meni su smiješni općenito bilo kakvi vojni rokovi...
bezveze gubljenje vremena da bi kao naučio kako ratovati!??! kako napunit pušku?!?! kako protrčat kroz minsko polje...(hehe)...mislim, nema baš neke prevelike svrhe....al što se mora, mora se....
civilni vojni rok postoji zbog ljudi drugih vjera i nacionalnosti a u današnje vrijeme to svi naveliko iskorištavaju jer se nikome neda nosit smrdljivu uniformu po najvećoj vrućini i 20 kg opreme na leđima...ljudi imaju pametnijeg posla...
@desperadox, I ja ostanem bez rijeci kad vidim koliko su ljudi naivni, koliko se loze na lazne ideale i koliko gutaju motku sto im politicari guraju u usta. Ratovi se odavno ne vode na fronti, vec za pregovarackim stolom. Poginuli sluze samo kao argument za takve pregovore. Ja ne zelim biti niciji argument. Rat sam prozivio, vidio sam kako izgleda kad se ljudi nagutaju tudjih ideala i kad umro za komad govneta na stapu, dok si neki kupuju vile, jahte, "zamkove"... Tutnjalo mi je iznad glave, bojao sam se za vlastiti zivot, godinama poslije sam razmisljao kakav je osjecaj kad uzareni geler prolazi kroz moje tijelo, kako je to kad ti zrno prolazi kroz mozak. Pun mi je kurac razmisljanja o ratu i nadrkanim impotentnim trogloditima koji nejebicu kompenziraju pucanjem iz puska, drcanjem i klanjanjem istom slinavom erketiranom falusu.
Ja u vojsku nisam isao jer ne zelim biti topovsko meso, ovca za klanje dok obitelj Tudjmanin, Sarinic, Seks i ostali sebi grabe milijarde preko moje lesine.
To sto ima glupaka koji to ne shvacaju meni je u jednu ruku i drago. Ako dodje do rata bit ce dovoljno topovskog mesa, a i prosjecni kvocijent inteligencije nacije ce naglo narasti.
@goose, ima ljudi koji ne vjeruju u ratove i ubijanje kao nacine rjesavanja problema. Nema to veze s nacionalnoscu, vjerom, vec s osobnim uvjerenjima.
@leteci, ovo je bilo kolosalno. Vec duze vremena, u vise navrata zelim reci da skidam kapu na slikovitosti, ali ovaj post ti je neprejebivo bizarno istinit.
draga gospodo pazite vezano za civilni vojni rok naime ja ga trenutno sluzim u drzavnoj upravi naime ima vam tu svega??od toga da pojedinci idu kopat kanale za dobrobit privatnih kuča namještenika a da ne dobiju zato ni slobodan dan a kamoli sračenje vojnog roka??također znam da pojedinci odrade svoje po načelu litra wiskija i riješeno(što je ok da ne bude da mi se ta opcija ne sviđa)Ali ovo izrabljivanja sam sam dozivio kada kopate kanal za kabel kod lika koji je neki tajnik i još vas jebe što ste spori pa onda odbijete pa vas jebe za izlazak na jebeni ispit a da ne pričamo o ostalom sad zalim što nisam u regularnoj vojsci?
Pljuvali ste protiv vojske, a pogledajte sada saldo: dok su ljudi išli u vojsku država se skrbila za njih (odjeća,obuća,hrana i mali đeparac), a sad na civilki kopaš nekom jamu za njegove privatne potrebe,što znači da se ti skrbiš za nekog iz državne uprave..
ima vam tu svega??od toga da pojedinci idu kopat kanale za dobrobit privatnih kuča namještenika a da ne dobiju zato ni slobodan dan a kamoli sračenje vojnog roka??također znam da pojedinci odrade svoje po načelu litra wiskija i riješeno(što je ok da ne bude da mi se ta opcija ne sviđa)Ali ovo izrabljivanja sam sam dozivio kada kopate kanal za kabel kod lika koji je neki tajnik i još vas jebe što ste spori pa onda odbijete pa vas jebe za izlazak na jebeni ispit a da ne pričamo o ostalom sad zalim što nisam u regularnoj vojsci?
Procitaj clanak jos jednom, klik na link i napisi svoja zapazanja, prituzbe i misljenje.
Bolje zali sto sve to nisi elegantnije rijesio i sacuvao sebe i svoje zivce za neke pametnije stvari.
Ovisno o tome koliko i drugi elegantno rješavaju svoje stvari..Insinuacije nikome ne koriste..
Ne kontam sto zelis reci? Koje insinuacije?
Javno sam rekla da sam apsolutno protiv sluzenja vojnog roka, pa bio on i civilni. Rijec "elegantno" mozda tebi ima negativnu konotaciju, ali zaista nije. Nisam tako britka kao Mungos, ali da sam muškarac, uvjeravam te da bih se jednako rječito izrazila o toj temi.
Ne radi se o služenju vojnog roka već o tome da ljudi često nemaju muda izgovoriti pravu stvar pa se koriste insinuacijama.Tu se ne radi ni o tebi,ni o bilo kome drugom sa ovog foruma..